Монах позвао румунског патријарха Данијела да напусти масоне

„Пресветли Патријарху Даниел, Пре свега да вас подсетим да Румунска православна црква, чија је глава Господ Бог и Спаситељ Исус Христос није неки религиозни култ из Румуније већ Црква румунског народа. Она је названа „мајком“ од стране великог песника Михаја Еминескуа, почиње своје писмо патријарху Данијелу монах чувеног румунског манастира Петру Вода Теодот.

Скандал који је претходио писму укора монаха патријарху изазван је градњом највеће џамије у Европи, који би требало да се изгради не у Тирани, и не у некој европској престоници са мноштвом имиграната, већ у Букурешту где ислам и нема неку велику традицију, ни похвалну историју. О томе је раније писала и „Политика“.

Оно што одлуку Владе Виктора Понте да дадне земљиште за „мега-џамију“ чини још трагичнијом, је чињеница да се џамија гради, ни мање ни више, него у области у којој су владали некадашњи румунски властелини из породице Бранковеану, који су пострадали од исламиста нежелећи да се потурче и исповедивши своју православну веру до крви. Такође, св. Константин је познат и као борац против латинског прозелитизма, те су Хабзбурговци сматрали његову задужбину, манастир С’мбата, за последњи бастион Православља у фагарашкој области.

12047696_849920308456598_83177702_n

Своме најмлађем сину који тада имаше свега 12 година, овако саветоваше овај велики исповедник, свети кнез Константин Бранковеану: ‘Боље ти је хиљаду пута умрети, него своју веру да напустиш!’ Пошто су одбили претње и понуде да приме ислам, босоногим и обученим у дугачке беле кошуље светим исповедницима крвожедни исламисти одрубљују главе. Светом кнезу пред очима одрубљују главе једном по једном његовом сину, од најстаријег до најмлађег. Пострадали 1714. г.

Oштри напади на владу Понтеа, што се тиче превртљивих политичара, дошли су и са стране бившег председника Трајана Басескуа, који је и сам, пре 12 година, када је био градоначелник Букурешта, дао пристанак за изградњу џамије и у том смислу водио преговоре са муслиманском заједницом.

Што се тиче Румуније, која се у једном периоду налазила у зависном положају од Отоманске државе, пошто је била на периферном делу великог исламског царства, гоњења раје нису била толико сурова као у Србији и централном делу Балкана. Данашња Румунија има на десетина џамија само у Добруџи, тј. својем источном делу, док на територији Влашке и Молдавије, по договору са Турском, уз плаћање одређеног данка, током векова, џамије уопште нису грађене.

Из званичне статистике се види да у Румунији живи укупно 80.000 муслимана. Од тога у Букурешту обитава њих око 10.000, од којих половину сачињавају савремене придошлице из разних арапских земаља, које су и најактивније.

По тексту из Политике, румунска влада је донела одлуку да се у Букурешту веома брзо изгради џамија која ће бити највећа у Европи. Уз ту џамију, која ће моћи да прими одједном 2.000 верника, ићи ће читав комплекс објеката – универзитет за, наводно, 6.000 студената исламистике, библиотека, простори за рекреацију и кантина за 100 невољника дневно. Све ће то бити саграђено у стилу архитектуре из доба османске ере.

За ову џамију држава даје румунској муслиманској заједници у концесију на 49 година терен од 11.000 квадратних метара. Храм ће бити подигнут у веома траженој северној зони престонице. Новац за изградњу (три милиона евра) даје Турска. Заузврат, турска влада ће дати терен у Истанбулу за изградњу једне православне цркве и румунског гробља.

Ипак, није Басеску тај који је покренуо истински протест против изградње џамије. Протест је одржан 19. септембра у Букурешту, на месту где је требало да се изгради џамија и био је организован од неколико румунских свештеника. Било је пободено је 500 крстова, на земљи која је некада припадала светом Константину. Повод је била изјава турског амбасадора да се мега-џамија неће градити уколико је народ не жели. 200 људи је поболо 500 крстова да покаже да не жели нову џамију у центру Букурешта. Наведена је бројка од 17 џамија које већ постоје, те је у замену за мега-џамију предложено да се реновирају већ постојеће.

После овог догађаја, патријарх Данијел је подржао изградњу џамије и опрао је руке од „непослушних“ свештеника о којима је говорио као изгредницима.

teodot

Монах Теодот са још два свештеника и народом на молебну на месту припремљеном за мега-џамију.

Након тога, уследило је писмо монаха Теодота, једног од организатора протеста, које доносимо у целини:

 

 • Сведочити о Истини не значи клеветати и бајати. Сви знамо да је Исус Христос отеловљење Апсолутне Истине. Ислам је јерес и синкретизам између хришћанства и јудаизма, и као и свака друга јерес води у пакао. Земљиште, илегално одобрено муслиманској заједници, без консулстација са румунским народом, је земљиште које је припадало мученицима за веру Христову Константину Бранковеануу и четворици његових синова (Константин, Стефан, Раду и Матеј). Прошле 2014. године, сте прослављали свете мученике Бранковеану, а ове 2015. године, подржавате градњу мега-џамије на земљишту светих великомученика. Који ћете одговор дати на „суђењу“ пред великомученицима Браковеану? Изградити у њиховом у граду мега-џамију сматрамо као велику вулгарност у којој учествујете заједно са сарадницима из политике.

Скрећемо вам пажњу да сте се одавно удаљили од учења Светих Отаца, отпаднички ставови Вас и Ваших сарадника и анти-румунска дела не могу имати другог ефекта до привлачења проклетства и Божијег гнева. Када сте били изабрани за патријарха заступали сте став (постоје и видео записи) да не можете да водите Цркву без подршке и савета свих чланова Цркве. Кога сте консултовали из Цркве око овог тешког проблема? Знамо сви да сте већ дуже време главни проповедник и присталица екуменизма у Румунији, најбоље дефинисаног од стране светог Јустина Поповића и од стране теолога оца Думитру Станилоаеа као свејерес кроз векове. Питање мега-џамије пада под међурелигијски екуменизам. Знамо ваша неморална дела, знамо за ваше припадање криминалној организацији званој Масонерија где сте стигли до 33 степена. Знамо у каквом терору држите православно свештенство кроз таксе, уцене, претње итд…

ПОВУЦИТЕ СЕ У МАНАСТИР

Ми се не солидаришемо са вама, одричемо се ваше јереси и анти-румунских отпадничких дела. Стидимо Вас се и Ви не представљате нашу Цркву. Због свега овога а и сличних дела тражимо хитну оставку на свим функцијама које сте имали до сада; повлачење у манастир и окајавање грехова.

Дакле, савремен часни архијереј, митрополит Серафим Пирејски је потврдио у вези отпадничких дела екумениста да никакво мучеништво не може опрати овакав грех. Ипак, Божија милост је велика. Постојали су у историји Цркве и епископи који су из страха прелазили у ислам али у датом моменту су се вратили и на крају примили венац мучеништва. Још, у историји румунске православне цркве је постојао архијереј, митрополит Иринеј Михалцеску из Молдове (или молдавски) који је пре свештенства био масон, али се одрекао масонерије, писао против ње и покајао се.

Започео је процес исламизације Европе

Хоћемо ли светлу европску историју или да нам суде Мађари, који су јеретици али не примају муслиманске избеглице? Започео је процес исламизације Европе. Да будемо одлучно против и да не учествујемо у уништавању нас самих као румунског народа.

Свим Румунима у земљи и иностранству говоримо: Христос неће никада бити побеђен, не бој се стадо.

Монах Теодот 17.09.2015

Захваљујемо се преводу и изузетном доприносу за објашњење догађаја брату Виктору Попеску.

Погледајте: ПРОРОК ЗА КОГА НЕМА МЕСТА У КАЛЕНДАРУ

Припрема: екипа ФБ странице Православље живот вечни

Овај унос је објављен под Румунска Црква. Забележите сталну везу.

7 реаговања на Монах позвао румунског патријарха Данијела да напусти масоне

 1. Вида Јовановић каже:

  Монах Теодот исповедник Христа Спаса!Од Господа му свако добро !

 2. Ko je ovaj svome patrijarhu neposluđan monah. Valjhda bolje patrijarth zna od nepismenog kaludjera. Uostalom monaštvo ukinuti kao tekovinu manihejske jeresi, igrom nesretnih okolnosti infiltriranom u hrišćanstvo.

 3. СРБин Светосавац каже:

  Тако, тако! Нема ништа љепше од тога већ кад син учи оца како се дјеца праве, и када кћерка прича мајци како су болне порођајне муке!

  Шта можемо?! Таква су времена дошла да се више незна ни ко је коме жена, отац, син, кћерка и мајка!

  ТО СУ ЗНАЦИ ВРЕМЕНА ПОСЛЕДЊИХ ДАНА ЗА КОЈЕ НИКО ОСИМ БОГА ОЦА НЕЗНА КОЛИКО ЋЕ ОНИ ДУГО ПОТРАЈАТИ, ЈЕР ЈЕДАН ДАН ПРЕД ГОСПОДОМ ЈЕ КАО ХИЉАДУ ГОДИНА И ХИЉАДУ ГОДИНА КАО ЈЕДАН ДАН!

  • Ti si Srbin praznoglavac kao i svi drugi Srbi. Ja sam se srpstva davno odrekao, jer hrišćanska vera ne priznaje naciju jer u Hristu nema Judejina i grka. Ja sam hrišćanmin, građanin sveta….

   • СРБин Светосавац каже:

    Ако Прабославно хришћанство не признаје нације зашто је тада Христос рекао својим ученицима „идите и научите све народе крстаћи их у име Оца, Сона и Светог Диха!“

    Бог је створио народе и зато је негирање било чије народности велики грех супротан учењу Христовом. Светосавље је мој „паметњаковићу“ врхунац хришћанске православне националне идеологије и СРБског начина живота!

    Зато немој више да „паметујеш“ него се врати на пут Светог Саве који води у живот вјечни. Од Бога ти здравље и спасење да празну тикву своју што је главом зовеш испуниш знањем и мудрошћу истине Христове и правде Божије да више тако глупости не бунцаш!

   • СРБин Светосавац каже:

    „Паметњајовићу“ када Јеврејин више не буде Јеврејин, а Кинез не буде Кинезом, и Јапанац не буде Јапаном а то никада бити неће, ја ћу и тада још увијек СРБин бити!

    У СРБском имену се крије тајна прошлости народа нашег, јер ријеч СРБ значи Свети Раби (Народ) Божји. Према томе својим стварним или измишљеним одрицање СРБства ти си друже „мој“ одрекао се Бога, Старог СРБског Рођака Господа нашег Исуса Христа!

    Зато се и каже да онај ко НЕЗНА ко је по својој народности? Није нико! Он је само један ЗОМБИ попут тебе!

   • O originalnom tekstu stoji ,,krstite sve ljude“. To narodi je podvala slavjano-kremaljska, kako bi s eopravdalo zlo nacionalizma. Za Boga ne postojer nacije i granice, nego samo različite vere, putevi istine. No bliži s ečas kadani tu neće biti podela, kada se sve vere ujedine u jednu. I nadam se day ću za svog života dočekati tako nešto, zahvaljujući naporima trojice velikana današnjice, koji nan iszvestan način simvoliđu Svetu Trrojicu: Dalaj Lame, Pape Franciska i na kraju patrijarha Vartolomeja….

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s