Да ли муслимани верују у два „бога“?

Kuran

(Овај текст је покушај да сазнамо да ли у исламу има контрадиктности, на основу досадашњих претпоставки неких теолога немуслимана.)

Ислам је настао у VII веку, у Арабијској пустињи, када се пророку Мухамеду, 610. године, према исламском веровању, јавио анђео Џибрил (Гаврило) и објавио му да је пророк. Од тада он редовно прима поруку „Нема Бога осим Алаха, а Мухамед је Божији посланик“. Мухамедови следбеници записивали су оно што им он преноси на кожама животиња и камењу, а те текстове прикупио је калиф Осман ибн Афан (644-656) и они чине Куран.

Према неким веровањима, пред лицем Алаха вечно стоји зелени трон на коме се, у зеленој марокенској кожи, налази предивни Куран, такозвана Главна књига која се помиње у Курану. И арханђел Џибрил је копирао одређену суру из Курана и дао Мухамеду да научи напамет.

На тај начин је Куран пренесен на земљу. Како су муслимани сазнали шта је написано на зеленом трону? Испоставља се да је на зеленом трону као главни украс написано: „Мухамед“. Међутим, то припада области, да тако кажемо, незваничног вероучења.

Ипак, догмат о савечности Курана Алаху заиста постоји и за нас представља сведочанство одбацивања вере у јединство Божије од стране муслимана, а које тако ватрено штите муслимани. Испоставља се да постоје два вечна објекта: Бог и књига Курана.

Иако муслимани тврде да је Куран књига дата им од Бога, у њој постоји цели низ контрадикторности и нелогичности, а ми смо издвојили само неке од њих.

Контрадикторности у Курану

2:29 Он је за вас све што постоји на Земљи створио, затим је Своју вољу према небу усмјерио и као седам небеса га уредио; Он све зна.
Контрадикторност: 79:27, 79:30 А шта је теже: вас или небо створити? Он га је саздао; Послије тога је Земљу поравнао (да ли је прво створено Небо или Земља)

2:62 Оне који су вјеровали, па и оне који су били јевреји, кршћани и сабијци – оне који су у Аллаха и у онај свијет вјеровали и добра дјела чинили – доиста чека награда од Господара њихова; ничега се они неће бојати и ни за чим неће туговати!
Контрадикторност: 4:150, 4:151 Они који у Аллаха и посланике Његове не вјерују и желе да између Аллаха и посланика Његових у вјеровању направе разлику, и говоре: „У неке вјерујемо, а у неке не вјерујемо“, и желе да између тога некакав став заузму – они су збиља прави невјерници; а Ми смо невјерницима припремили срамну патњу.

2:79 А тешко онима који својим рукама пишу Књигу, а затим говоре: „Ево, ово је од Аллаха“ – да би за то корист незнатну извукли. И тешко њима због онога што руке њихове пишу и тешко њима што на тај начин зарађују!
Контрадикторност: 6:79, 6:115 А посланици су и прије тебе лажним сматрани, па су трпјели што су их у лаж угонили и мучили све док им не би дошла помоћ Наша – а нико не може Аллахове ријечи измијенити – и до тебе су допрле о посланицима неке вијести. Ријечи Господара твога су врхунац истине и правде; Његове ријечи нико не може промијенити и Он све чује и све зна.

2:107 Зар ти не знаш да је само Аллахова власт и на небесима и на Земљи и да ви осим Аллаха ни заштитника, ни помагача немате?
Контрадикторност: 41:31, 41:32 Ми смо заштитници ваши у животу на овоме свијету, а и на ономе; у њему ћете имати све оно што душе ваше зажеле, и што год затражите – имаћете, 5:55 Ваши заштитници су само Аллах и Посланик Његов и вјерници који понизно молитву обављају и зекат дају.

2:159 Или за онога који је пролазећи поред једног до темеља порушеног града, повикао: „Како ће Аллах оживити ове што су помрли?“ И Аллах учини те он умре и тако остаде стотину година, а онда га оживи и запита: „Колико си остао?“ – „Дан или дио дана“ – одговори. „Не“ – рече Он – „остао си стотину година. Погледај јело своје и пиће своје – није се покварило; а погледај и магарца свога – да те учиним доказом људима – а погледај и кости – види како их састављамо, а онда их месом облажемо.“ И кад њему би јасно, он повика: „Ја знам да Аллах све може!“
Контрадикторност: 42:51 Ниједном човјеку није дато да му се Аллах обраћа осим на једном од три начина: надахнућем, или иза застора, или да пошаље изасланика који, Његовом вољом, објављује оно што Он жели. – Он је, заиста, Узвишен и Мудар!

3:20 Ако се они буду препирали с тобом, реци: „Ја се само Аллаху покоравам, а и они који ме слиједе.“ И реци онима којима је дата Књига и неукима: „Примите ислам!“ Ако приме ислам, онда су на Правоме путу. А ако одбију, твоје је једино да позиваш. – А Аллах добро види робове Своје.
Контрадикторност: 8:38, 8:39 Реци онима који не вјерују: ако се окане, биће им опроштено оно што је прије било; а ако се не окане – па, зна се шта је с древним народима било. И борите се против њих док многобоштво не ишчезне и док само Аллахова вјера не остане. Ако се они окане – па, Аллах добро види шта они раде.

3:125 Ако будете издржљиви и послушни, и ако вас они нападну одмах, Господар ваш ће вам послати у помоћ пет хиљада мелека, све обиљежених.“
Контрадикторност: 8:9 И када сте од Господара свога помоћ затражили, Он вам се одазвао: „Послаћу вам у помоћ хиљаду мелека који ће једни за другим долазити.“

60:13 О вјерници, не пријатељујте с људима који су против себе Аллахову срџбу изазвали; они су изгубили наду да ће било какву награду на овоме свијету имати, исто као што су изгубили наду невјерници да ће се њихови умрли живи вратити.
Контрадикторност: 5:82 Ти ћеш, сигурно, наћи да су вјерницима најљући непријатељи јевреји и многобошци; и свакако ћеш наћи да су вјерницима најближи пријатељи они који говоре: „Ми смо кршћани“, зато што међу њима има свећеника и монаха и што се они не охоле.

Казна за прељубу је бичевање 100 пута за оба пола у Сури 24:2, док је у Сури 4:15-16, казна доживотна робија жене, а никаква казна за мушкарца!

Сура 2:256 тврди супротно него Сура 8:38-39, која наређује муслиманима да се боре док све остале вере осим ислама не буду уништене. Слично, Сура 45:14 говори муслиманима да опросте неверницима док Сура 9:29 наређује да се против њих боре.

Сура 3.3. Он теби објављује Књигу, праву истину, која претходне потврђује, а Теврат и Инџил објавио је! (Ако је Алах објавио Теврат – Тору и Инџил – Еванђеље, зашто се онда поједини одломци кривотворе накнадно и тиме фалсификује Божија Реч?)

18.27 Казују из Књиге Господара свога оно што ти се објављује, нико не може изменити речи Његове, па ни ти; осим код Њега, нећеш наћи уточишта никаква. Контрадикторност: 2.106 Ми ниједан пропис не променимо, нити га у заборав потиснемо, а да бољи од њега или сличан њему не донесемо. Зар ти не знаш да Аллах све може?

У сури 21:30 каже се да Бог ствара све живо од воде… а у сури Хаџ 22:5 се каже да је човек створен од земље.

Постављају се и следећа питања:

1. Колико башти има у Рају- једна, као што се тврди у сурама 39:73, 41:30, 57:21, 79:41, или много- 18:31, 22:23, 35:33, 78:32?

2. Колико група људи ће бити на Последњем Суду- три, као што каже сура 56:7, или две, како видимо у сурама 90:18-19, 99:6-8 итд?

3. Ко узима људске душе- Анђео Смрти (32:11), Анђели у множини (47:27), или је „Алах тај који узима душе умрлих“ (39:42)?

4. Од чега је створен човек- од угрушка крви (96:1-2), воде (21:30, 24:45, 25:54), прашине (15:26), из ничега (19:67), земље (11:61), мешањем течности (16:4, 75:37)?

5. Како ћемо добити списак грехова на Судњем Дану- биће на леђима (84:10) или на левој руци (69:25)?

6. Шта се десило са Нојевим синовима- Ноје и његова породица су спасени од потопа (21:76) или су се његови синови удавили (11:42-43)?

7. Да ли ће хришћани у Рај или у пакао – у рај (5:69), у пакао (5:72)?

8. Да ли се фараон спасао или удавио приликом гоњења Јевреја- спасао се (10:93), удавио (28:40, 17:103, 43:55)?

9. Да ли је вино добро или лоше- „то је нечисто дјело шејтаново“ (5:90, такође и 2:219) а са друге стране у „Рају постоје реке вина“ (47:15, такође и 8:22,25)? Откуд у Рају „нечисто дело шејтаново“?

10. Ко је први муслиман- Мухамед (16:14) или Мојсије („Ја сам први који верује“ 7:143)?

11. Ко је заштитник људи- верници, људи и жене су заштитници једни других (9:71) или анђели (41:31)?

12. Од кога је зло- од шејтана (38:41), нас самих (4:79) или од Алаха (4.78)?

13. За шта су створени џинови и људи- само да служе Богу (51:56) или су многи од њих створени за пакао (7:179)?

14. Може ли Бог да има сина- може (39:4) или не може (6:101)?

Такође се тврди да је Куран написан чисто арапским писмом (16:103), али он обилује многим речима које нису из арапског језика.

524569_10151920217900522_341683699_n

Контрадикторности се испољавају и на двојни морал који је често присутан у исламу. У суштини, и тамо као код римокатолика „циљ оправдава средство“. Ради јачања ислама је могуће да се почине нечувени злочини. Управо, исламистичка армија, која ратује против режима у Сирији, чини нечувене злочине према свом народу у име ислама. Сама коалиција са јеврејским Израелом и глобалистичким САД говори о томе да су исламисти спремни на непринципијалне коалиције ради својих верских циљева. Видео који можете погледати истог догађаја није за осетљиве на насиље.

Видео злочина исламиста у Сирији (НИЈЕ ЗА ОСЕТЉИВЕ)

„Господ је рекао да ако човек не поверује у Јединородног Сина Божијег, „неће видјети живота, него гњев Божији остаје на њему“ (Јн. 3:36). Притом не треба мислити да је немогуће да поверују. И у Светом Писму постоји пророштво које наводи на то да ће муслимани једном прићи Богу. У 71. псалму, у 10. стиху речено је да ће Христу дарове принети цареви Арабије и Саве: „цареви Арапски и Савски даре ће донети„. А то је географски сам центар исламског света. Зато у нади на то спасење треба да се молимо за њихово обраћење“ (Свештеномученик Данил Сисојев).

У самој Сирији коју ове 2013. тресе ужасан рат је један број муслимана прешао у Православље, видећи чудесна исцељења која се дешавају пред иконом Пресвете Богородице „Саиднаја“.

Погледајте такође: ОДГОВОР МУСЛИМАНКИ НА ПИТАЊЕ О ХРИСТУ

Припремила екипа ФБ странице „Православље живот вечни“

Овај унос је објављен под Муслимани. Забележите сталну везу.

220 реаговања на Да ли муслимани верују у два „бога“?

 1. Vlajko каже:

  Одличан текст који одлично и нетендециозно разоткрива велики број заблуда и погрешних учења ислама. Наравно, сигурно да исламисти неће иматиконкретне одговоре на овакве контрадикторности и да ће, као и увек, прибегавати науци, „здравој логици„ и слично.

  Зато у нади на то спасење треба да се молимо за њихово обраћење” (Свештеномученик Данил Сисојев).

 2. Muslimanka каже:

  1. 2:29 Он је за вас све што постоји на Земљи створио, затим је Своју вољу према небу усмјерио и као седам небеса га уредио; Он све зна.
  Контрадикторност: 79:27, 79:30 А шта је теже: вас или небо створити? Он га је саздао; Послије тога је Земљу поравнао (да ли је прво створено Небо или Земља)?

  79:27 A šta je teže: vas ili nebo stvoriti? On ga je sazdao,

  79:28 svod njegov visoko digao i usavršio,

  79:29 noći njegove mračnim, a dane svjetlim učinio.

  79:30 Poslije toga je Zemlju poravnao,

  79:31 iz nje je vodu i pašnjake izveo,

  79:32 i planine nepomičnim učinio –

  79:33 na uživanje vama i stoci vašoj.
  Znaci prvo je nebesa stvorio, pa onda zemlju. A kada se u Kur’anu govori o sedam nebesa misli se na sedam slojeva atmosfere. A slozicemo se da slojevi atosfere i Svemir nisu isto.

  2. 2:62 Оне који су вјеровали, па и оне који су били јевреји, кршћани и сабијци – оне који су у Аллаха и у онај свијет вјеровали и добра дјела чинили – доиста чека награда од Господара њихова; ничега се они неће бојати и ни за чим неће туговати!
  Контрадикторност: 4:150, 4:151 Они који у Аллаха и посланике Његове не вјерују и желе да између Аллаха и посланика Његових у вјеровању направе разлику, и говоре: “У неке вјерујемо, а у неке не вјерујемо”, и желе да између тога некакав став заузму – они су збиља прави невјерници; а Ми смо невјерницима припремили срамну патњу.
  Odgovor:
  2:60 i kada je Musa za narod svoj vodu molio, Mi smo rekli: „Udari štapom svojim po stijeni!“ – i iz nje je dvanaest vrela provrelo, i svako bratstvo je vrelo iz kojeg će piti znalo. „Jedite i pijte Allahove darove, i ne činite zlo po Zemlji nered praveći!“ –

  2:61 i kada ste rekli: „O Musa, mi ne možemo više jednu te istu hranu jesti, zato zamoli, u naše ime, Gospodara svoga da nam podari od onoga što zemlja rađa: povrća, i krastavica, i pšenice, i leće, i luka crvenoga!“ – on je rekao: „Zar želite da ono što je bolje zamijenite za ono što je gore? Idite u grad, imaćete ono što tražite!“ I poniženje i bijeda na njih padoše i Allahovu srdžbu na sebe navukoše zato što u Allahove dokaze nisu vjerovali i što su ni krive ni dužne vjerovjesnike ubijali, zato što su neposlušni bili i što su sve granice zla prelazili.

  2:62 One koji su vjerovali, pa i one koji su bili jevreji, kršćani i sabijci – one koji su u Allaha i u onaj svijet vjerovali i dobra djela činili – doista čeka nagrada od Gospodara njihova; ničega se oni neće bojati i ni za čim neće tugovati! –

  2:63 i kada smo od vas zavjet uzeli i brdo iznad vas podigli: „Svojski prihvatite ono što smo vam dali i neka vam je na umu ono što je u Knjizi, da biste se kazne sačuvali!“ –

  2:64 vi ste poslije toga odustali, i da nije bilo Allahove dobrote prema vama i milosti Njegove, uistinu biste stradali.
  Jasno je da se u ovoj suri govori o narodima koji su ziveli pre Muhameda, a u suri 4 o narodima koji su posle Muhameda, kojima je takodje dostavljena objava ali je oni ne prihvataju. Tako da ne vidim gde je kontradikcija.

  3. 2:107 Зар ти не знаш да је само Аллахова власт и на небесима и на Земљи и да ви осим Аллаха ни заштитника, ни помагача немате?
  Контрадикторност: 41:31, 41:32 Ми смо заштитници ваши у животу на овоме свијету, а и на ономе; у њему ћете имати све оно што душе ваше зажеле, и што год затражите – имаћете, 5:55 Ваши заштитници су само Аллах и Посланик Његов и вјерници који понизно молитву обављају и зекат дају.

  Odgovor:
  Kao sto sam vec rekla sura Al-Baqara govori o narodima koji su bili pre Muhamed. A sto se sure 5 tice:
  5:51 O vjernici, ne uzimajte za zaštitnike jevreje i kršćane! Oni su sami sebi zaštitnici! A njihov je onaj među vama koji ih za zaštitnike prihvati; Allah uistinu neće ukazati na Pravi put ljudima koji sami sebi nepravdu čine.

  5:52 Zato ti vidiš one čija su srca bolesna kako se žure da s njima prijateljstvo sklope, govoreći: „Bojimo se da nas kakva nevolja ne zadesi.“ A Allah će, sigurno, pobjedu ili nešto drugo od sebe dati, pa će se oni zbog onoga što su u dušama svojim krili kajati,

  5:53 a oni koji vjeruju reći će: „Zar su to oni koji su se zaklinjali Allahom, svojom najtežom zakletvom, da su zaista s vama?“ Djela njihova biće poništena, i oni će nastradati.

  5:54 O vjernici, ako neko od vas od vjere svoje otpadne – pa, Allah će, sigurno, mjesto njih dovesti ljude koje On voli i koji Njega vole, prema vjernicima ponizne, a prema nevjernicima ponosite; oni će se na Allahovu putu boriti i neće se ničijeg prijekora bojati. To je Allahov dar, koji On daje kome hoće – a Allah je neizmjerno dobar i zna sve.

  5:55 Vaši zaštitnici su samo Allah i Poslanik Njegov i vjernici koji ponizno molitvu obavljaju i zekat daju.

  5:56 Onaj ko za zaštitnika uzme Allaha i Poslanika Njegova i vjernike – pa, Allahova strana će svakako pobijediti.
  Vidimo da se u ovoj suri govori o ratovanju. Znaci u ratu da se muslimani oslone na Allaha, poslanika i dobre vernike, a da ne uzimaju druge kao zastitnike.

  U suri 41 imamo:
  41:31Mi smo zaštitnici vaši u životu na ovome svijetu, a i na onome; u njemu ćete imati sve ono što duše vaše zažele, i što god zatražite – imaćete,

  41:32 bićete počašćeni od Onoga koji prašta i koji je milostiv.“
  Kako meleci mogu delovati samo prema Bozijoj naredbi, znaci da bez Bozijeg odobrenja oni ne mogu nikoga da zastite, znaci da je Allah taj koji stiti preko meleka.

  • Срђан каже:

   Питање за муслиманку, ако може кратак одговор (да не развијамо расправу): да ли је ово што ради и прича ваш земљак аутентични Ислам?
   http://www.sandzakinfo.net/info/izdvajamo/item/5770-upoznajte-mudžahedina-mirzu-ganića-došao-sam-u-siriju-da-poginem-na-allahovom-putu-i-istrijebim-nevjernike

   • Muslimanka каже:

    Pokusacu da ti odgovorim ovako, da, ovo je deo islama. Onaj deo koji se odnosi kada su muslimani u nekom delu sveta ugrozeni i ugnjetavani na bilo koji nacin. Da li je ovaj moj sugradjanin na pravom putu, to samo Allah zna, jer mi znamo o Siriji samo ono sto nam se prica preko medija.
    Nisam ja bas kompetentna da ti odgovorim na ovo pitanje.
    Jedino sto se meni ovde ne svidja je recenica da ce „istrebiti nevernike“, za nju sam sigurna da nema veze sa islamom. Jer u islamu nema istrebljivanja. Lepo je u Kur’anu receno, borite se protiv onih koji vas napadaju, i ubijajte ih sve dok se oni ne pokaju, a ako se pokaju pustite ih, jer Allah prasta i samilostan je.
    Opet naglasavam, ne znam ja kakvo je stanje tamo da bih donela zakljucak da li ratuju po Islamskim pravilima ili ne.

   • Срђан каже:

    А да ли ви и тај ваш суграђанин и остали џихадисти који истребљују ”невернике”, одсецају хришћанској деци главе, набијају људе на колац (према сведочењу једног џихадисте из Босне) – да ли ви сви, дакле, читате исти Куран? Колико има врста ислама у ”Санџаку” кад ви нисте чули да је истребљивање неверника део Ислама, а он оде баш то да ради? Ко га је томе научио? Ако је он отишао то ради, зашто се чудите што овај и други сајтови преносе активности муслимана у вашем граду, јер можда неком од ваших другара по вери падне на памет да ”истребљује невернике” рецимо у Београду?

   • Alex каже:

    Према проценама, на страни устаника у Сирији бори се око 300 добровољаца са Балкана, укључујући и тридесетак са Косова.
    http://www.rts.rs/page/stories/ci/story/2/Свет/1397000/Још+један+Албанац+погинуо+у+Сирији.html

   • Muslimanka каже:

    Pre svega ko tebi garantuje da sve ovo nije izvuceno iz konteksta, i da je on rekao bas ovo sto je rekao? Malo je njima muke sto se bore sa citavom vojskom jedne zemlje nego ce da „jure“ za hriscanskom decom i da im odsecaju glave. Malo je preterano.
    Citamo svi isti Kur’an, ali neki se pridrzavaju Kur’ana a neki ne.
    Allah najbolje zna, a svako ce biti pitan za ono sto je radio.
    Sto se Beograda tice, mislim da bespotrebno panicite. Jer velika vecina muslimana ne bi podrzalo nikakav rat u ovoj zemlji, nama je ratova dosta. Mi smo cutali, a da li bi oni reagovali ako bi neko zapalio dzamiju u Beogradu to vec ne znam. U svakom slucaju Srbi cine 80% stanovnistva ove Zemlje a muslimani 3%, tako da plasiti se nekog napada na Beograd je apsurdno.

   • Срђан каже:

    Дакле, нисте информисани о догађајима у Сирији, али ипак знате шта џихадисти тамо не раде? Срећом, информације ипак постоје, и ми немамо разлога да не верујемо џихадским теорористима кад кажу да су управо они на Алаховом путу, и да тај пут подразумева чињење свих оних грозоморних ствари о којима ви нисте информисани.
    За Београд не бринем, видите да сам написао хипотетички – то може бити било које место за које џихадисти, под патронатом Америке, одлуче да треба ”истребити од неверника”.

   • Muslimanka каже:

    A sto se tice koliko vrsta muslimana ima u Novom Pazaru:
    Postoje Suniti koji slede Hanefijski mesheb, Suniti koji slede Hamberlijski mesheb( poznati kao vehabije), Selefije ( Dervisi). Da li ima jos nekih ne znam, za ove sigurno znam.

   • Muslimanka каже:

    Srdjane, ti mozes da verujes u sta god hoces, to je tvoje pravo. Ja sam ti samo rekla sta meni nije logicno da oni rade. Ja ne verujem u muslimanje i njihova dela, vec u Allaha dz.s. a uputa mi je njegov Kur’an. Ako ti meni nadjes da u kur’anu pise da treba odsecati glave deci ili ljude nabijati na kolac, ja cu da potvrdim tvoju teoriju da je za sve ratove i zlodela kriv Islam.

   • Срђан каже:

    Ajetu sejf ajet sablje

    Svi komentatori i tumaci Kur’ana su govorili o ajetu sejf (ajet sablje). Rijec je o sljedecem ajetu: „Kada produ sveti mjeseci, onda ubijajte mnogobosce (musrike) gdje god ih nadete, zarobljavajte ih, opsjedajte i na svakom prelazu docekujte! Pa ako se pokaju i budu namaz obavljali i zekjat davali, ostavite ih na miru, jer Allah zaista prasta i Milostiv je.“
    (Kur’an Tevba 6 ajet)

    Postoji 114 ( stotinu i cetrnaest ) ajeta na razlicitim mjestima u 54 ( pedeset i cetiri ) sure koji su dokinuti derogirani ovim ajetom:
    „Kada produ sveti mjeseci, onda ubijajte musrike (mnogobozce) gdje god ih nadete, zarobljavajte ih, opsjedajte ih i na svakom prelazu docekujte. “
    (Kur’an Tevba 6.ajet)

    Hasan ibn Fadl je o ovom ajetu rekao: „Ovo je ajetu sejf (ajet sablje). On je derogirao svaki drugi ajet u kome je spomenuto trpljenje i strpljivo podnosenje provokacija i nanosenja bola vjernicima od strane neprijatelja islama. Cudna je stvar da neki zanemarivanje i zapostavljanje dzihada, argumentiraju derogiranim ajetima.

    Ufi prenosi misljenje ibn Abbasa r.a.: „Poslije objavljivanja sure „Beraet“ nije ostao na snazi ni jedan ugovor, niti sporazum koji je sklopljen izmedu Muhammeda s.a.v.s. i musrika. Autor poznatog tefsira „AtTeshil fi ulumitenzil“ Hafiz Muhammed ibn Ahmed ibn Muhammed dzezijj elKulijj, navodi u svom tefsiru o ajetu sejf :“Iznosimo ovdje sto se navodi o derogaciji ajeta koji govore o tolerantnim stavovima prema nevjernicima, strpljivom podnosenju njihovih provokacija. Posljednja Allahova rijec po tome pitanju je ajet kojim se nareduje borba protiv musrika: „UBIJAJTE MNOGOBOSCE…“
    (Tevbe 6 .ajet)

    I Imam Ebu Abdullah Muhammed ibnHazm je po pitanju ovoga ajeta rekao:“114 ajeta iz 48 razlicitih sura je derogirano jednim ajetom:“Ubijajte mnogobozce…“ (Tevbe 6. ajet)

    I Imam Ebu Kasim Hibetullah ibn Selame je rekao: „Ovaj ajet je derogirao (dokinuo) 124 druga ajeta, a zadnji dio ajeta je dokinuo prvi dio: „A ako se pokaju i klanjaju namaz i djele zekjat, ostavite ih na miru“. „A kada produ sveti mjeseci, onda ubijajte mnogobosce (musrike) gdje god ih nadete, zarobljavajte ih, opsjedajte i na svakom prelazu docekujte! Pa ako se pokaju i budu namaz obavljali i zekjat davali ostavite ih na miru, jer Allah zaista prasta i Milostiv je.“
    (Kur’an Tevba 5.ajet)
    Hafiz Ibn Kesir u komentaru ovoga ajeta je rekao: Rekao je Dihak ibn Mezahim : „Ovaj ajet je derogirao i stavio van snage svaki ugovor izmedu Muhammeda s.a.v.s. i bilo kojeg musrika ponistio je svaki sporazum i rok.“

   • Muslimanka каже:

    Dobro, i gde se ovde spominje da se desi ili bilo kome drugom secu glave, da se ljudi nabijaju na kolac?
    Kao sto vidis sve se odnosi na mnogobosce, koji su u to vremem ugnjetavali i ubijali muslimane. Dok je muslimana bilo malo, naredjeno im je da se strpe i da istraju u svojoj veri, kasnije kada im se povecao broj naredjeno im je da se brane.
    I sta je tu sporno, jesam li ja to negirala? Nama muslimanima je naredjen rat ukoliko smo ugnjetavani, i to recima „ne ugnjetavajte i ne budite ugnjetavani“ i „borite se samo protiv onog koji se protiv vas bori“. A u prilog tome stoji i da je Allahov poslanik Muhamed a.s. kada bi isao u boj upozoravao svoje sledbenike da ni jedna biljka ne sme pretrpeti stetu, ni jedna zena niti dete, samo oni koji vas napadaju.

    Pa meni je Alex izneo jedan podugacak tekst o tome da je po Bibliji dozvoljeno ratovati, ne znam zbog cega se toliko bunite ako je to dozvoljeno i u Kur’anu.
    Ja samo trazim da mi kazes kojim je ajetom naredjeno da se cine ratni zlocini?

   • Срђан каже:

    То где су научили да набијају људе на колац питајте њих (http://www.vaseljenska.com/vesti/nabijali-smo-zarobljene-srbe-na-kolac/), а што се тиче одбране:
    Odgovor onima koji zastupaju tezu da je islamski dzihad prvenstveno odbrambeni rat

    Na pocetku rasprave o ovoj tezi osjecamo se slobodnim reci da je ona netacna. Iako je mnogo onih koji su rekli da se islam nije sirio ognjem i macem i da je po islamu dozvoljen i opravdan samo odbrambeni rat. Takvo misljenje nije ispravno. Nego naprotiv, islam se sirio borbom. Kada je Allahov Poslanik s.a.v.s. upitan: Koji dzihad je na Allahovom putu?
    Odgovorio je: „Onaj koji se bori da Allahova rijec bude gornja, takva borba je na Allahovom putu.“
    Zakljucuje se da je cilj borbe na Allahovu putu iskljucivo radi postizanja da Allahova rijec bude gornja i da se po njoj sudi na zemlji. Da bi se to postiglo da li se treba braniti ili napadati i osvajati? Da, islam se prosirio sabljom i to pred licem nevjernickih voda, koji su ga htjeli sprijeciti da ne dode do ljudi. Ali se poslije niko nije prisiljavao da ude nasilno u islam. U istoriji islama do danas nije zabiljezen ni jedan slucaj prisilnog islamiziranja. Krscanstvo se ne moze sa tim pohvaliti. Istorija je puna primjera nasilnog pokrstavanja. Muslimani su duzni da podignu sablju prema licima voda koji prikrivaju i zaklanjaju istinu a pokazuju i zastupaju neistinu. U protivnom istina ne bih stigla do ljudskih srca. Procitaj zajedno sa mnom pismo Allahova Poslanika Muhammeda s.a.v.s. upuceno Heraklu. Vijest prenosi Buharija sa senedom (lancem prenosilaca) od Ibn Abbasa r.a: „U ime Allaha, Milostivog, Samilosnog.
    Od Muhammeda sina Abdulahova, Allahova Poslanika, Heraklu, velikanu Rimskom: „Mir na one koji slijede uputu. Ja te pozivam, islamskim pozivanjem. Primi islam, bices spasen. Allah ce ti dati duplu nagradu. A ako odbijes, ja sam te pozvao! Zatim je citirao ajet: „O sljedbenici knjige dodite da se okupimo oko jedne rijeci i nama i vama zajednicke da se nikome osim Allahu ne klanjamo, da nikoga Njemu ravnim ne smatramo i da se jedni drugima, pored Allaha bogovima ne drzimo! Pa ako oni pristanu, vi recite: „Budite svjedoci da smo mi muslimani.“
    (Kur’an Ali Imran 64 ajet)
    Prilazemo ti takoder pismo
    Allahovog Poslanika upuceno Kisri: „U ime Allaha, Milostivog, Samilosnog.
    Od Muhammeda, Allahova Poslanika, Kisri, vladaru Perzije. Mir (selam) onome koji slijedi uputu i koji je povjerovao u Allaha i Njegova Poslanika, i koji svjedoci da nema drugog boga osim Allaha dz.s. Njega jedinog, koji nema druga u vlasti, i koji svjedoci da je Muhammed Njegov rob i Poslanik. Pozivam te Allahovim pozivom. Ja sam uistinu Poslanik Allahov, poslao me je svim ljudima, da opomenem zive i da potvrdim istinitost govora o nevjernicima, i potvrdim istinitost prijetnje Allahove kaznom koja ce stici nevjernike. Ako primis islam, bices spasen a ako odbijes, nosices grijeh svih medusija na svome vratu.“
    ///Hadis prenosi Ibn Hazir od Ishaka///

    Bejheki navodi tekst Poslanikova pisma upucenog stanovnistvu Nedzrana:
    „U ime Ibrahimovog, Ishakovog, Jakubovog boga. Od Muhammeda, Allahova Poslanika, vodi Nedzrana i ostalom stanovnistvu. Prihvatite Islam! Neka je hvaljen Ishakov Bog i Jakubov Bog. Pozivam vas da udete pod Allahovu zastitu, mjesto zastite robova. Ako odbijete, onda cete nam placati diziju. Ako i to ne prihvatite, onda dozvoljavam mojoj vojsci da vas napadne. S pozdravom!“

    Allahov Poslanik je slicna pisma uputio i kralju Jemena Munziru ibn Savi, velikanu Bahrejna. Zatim Harisu ibn Semru elFaniju. Takva pisma uputio je i Harisu ibn Abdullahu elHamijriju, kralju Omana i mnogim drugima.
    ————-
    Наравно, игнорисаћемо подлу лаж да нико никад силом није примио Ислам, то бар наши дедови најбоље знају, а такође знају и како изгледа насилно покрштавање од стране римокатолика, које аутор горњег текста погрешно назива хришћанима (на овом сајту барем има доста о тој теми). Православни се таквим стварима нису бавили, барем ја нисам чуо да је неки народ на силу примио Православље.
    Можете ви тумачити како хоћете, ово горе написано (ако изузмемо лажи о ненаметању Ислама силом) је у суштини историја Ислама, који Мухамед и јесте измислио пре свега да би ујединио многобројна арапска племена, а потом и да би кренуо у освајање. Дакле, човек културно пошаље писмо главарима неког народа да приме Ислам, па ако неће милом, стиже сабља да их усрдније ”замоли”. И то смо искусили на својим леђима.
    А то што Мухамед у својој компилацији званој Куран одбацује Христа као Сина Божијег, није чудо – њему је требала проста вера, па је узео мало из Старог, мало из Новог Завета и добио то што је добио – просту веру за прост свет који треба држати под чврстом руком (где ће сад он да се бакће како је Бог један, али у три Лица), што наградама што казнама од ”строгог али самилостивог Алаха”.
    Тако да џихадисти који тврде да су на Алаховом путу и чија окрутност и данас потреса свет, у суштини заиста само раде оно што је и Мухамед радио – истребљују ”невернике” и огњем шире Ислам.

   • Muslimanka каже:

    Ma pusti ti sta kazu Dzihadisti, ja ne verujem u Dzihadiste, vec u Allaha i Kur’an. A da li je islam siren macem naci ces ovde:
    http://putuislam.wordpress.com/2008/07/07/da-li-je-islam-siren-macem-dr-zakir-naik-odgovara/

   • Muslimanka каже:

    Pa Srdjane ako su vam toliko losi muslimani sto im rasprodaste pola Srbije? Toliko se zalite na Turke i na to ropstvo a nisu vam Turci kupili samo sta nisu hteli. Za Arape da ne pricam, pobratimili se sa njima. Gde su vam braca Rusi da ulazu u ovu napacenu zemlju, napacenu zato sto su vam „poturice“ zabili noz u ledja ( kako je neko na ovom sajtu rekao). A ako ces ti mene da krivis za nesto sto se desilo pre vise od 100 godina, onda to vise govori o tebi nego o meni.

  • Muslimanka каже:

   Tvoji dedovi su bas pravi primer da islam nije siren macem, jer da su Turci ubijali svakog ko nije musliman ne bi ostao niko od Srba da prica sta se desilo.
   Nisu tvoji dedovi ziveli pod Turcima 5 vekova zato sto im se svidjalo, vec zato sto su bili nemocni da se suprotstave Turskoj sili.
   Vise su Srba Nemci pobili za vreme drugog svetskog rata za 4 godine, nego sto su Turci pobili za 5 vekova.

   • Срђан каже:

    Потурице које су остале иза Турака су још бољи пример. Кад неког угњетаваш и тлачиш зато што није муслиман, шта је него присила? Зато су наши дедови примали Ислам, а не зато што им се свиђао.

   • Оваквих песама о турском зулуму има много https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=51UpaygZf4c#t=225 Сама реч „зулум“ зна се чијег је порекла.

   • Muslimanka каже:

    E sada mi mozemo da gledamo casu kao polupraznu ili polupunu i da o tome raspravljamo do sutra. Ali istina je da danas niko ne primorava pravoslavce da prelaze na islam pa ipak to cine, isto kao sto niko ne primorava muslimane da prelaze na pravoslavlje. Ako ti je poznato iz istorije, nakon odlaska Turaka mnogi „poturice“ su se vratili pravoslavlju, a ovi koji su se cvrsto drzali islama bili su proganjani. Pa vidis pod Turskim pritiskom promenili veru ali pod Srpskim pritiskom nisu hteli da promene veru. Sad zakljuci da li je iz straha ili iz ubedjenja priman islam.

   • Срђан каже:

    Ма добровољно сто посто. Ево и Турци у последње време говоре како је оно што ми зовемо турско ропство у ствари било пет векова мира, напретка, развоја… Просто идила. Лепо је што ширите турску пропаганду, али у народу је за потурице ипак остала ова изрека: Ако је Турчин крвав до лаката, потурица је до рамена.

   • Срђан каже:

    Не кривим ја вас ни за шта, и ваша вера је продукт турског ропства, а не обрнуто. Што се братимљења квислиншке власти са Арапима и Турцима тиче и распродаје земље њима, нек нам је Бог у помоћи.

  • Срђан каже:

   Колико видим то што сам поставио су тумачења Курана од стране разних имама, поткрепљена Мухамедовим писмима главарима народа. Ви дакле, верујете тумачењу доктора чији текст сте поставили, а ваш суграђанин који је отишао у Сирију да ”истребљује невернике” верује тумачењу имама из горњег текста. И ви и он тврдите да сте аутентични муслимани.
   Но, како год. Ислам одбацује Једног од Свете Тројице, и то је довољан разлог да ми одбацимо Ислам, свеједно ширио се он огњем или маче… пардон, добровољно.
   Јер ”сваки који одриче Сина, ни Оца нема”.

   • Muslimanka каже:

    Malo mi cudno da Muhamed a.s. kaze „s pozdravom“, no dobro, nije toliko ni bitno. Ja ne vidim nista lose u ovim pismima. Prva dva pisma cisto pozivaju da se prihvati vera islam, za druga dva sam sigurna da su poslata kada je teritorija vec bila osvojena, jer ta su pravila vazila za sve osvojene teritorije.

    U drugom rivajetu stoji da je Allahov Poslanik, sallAllahu alejhi ve sellem, kada bi slao vojsku, govorio: “Krenite u ime Allaha, ne ubijajte oronulog starca, niti malo dijete, niti ženu. Nemojte krasti od ratna plijena, već sakupite vaš plijen na jednom mjestu. Popravite vaše stanje i dobro činite jer je Allah sa onima koji dobra djela čine.”

    Allahov Poslanik, sallAllahu alejhi ve sellem, kada bi postavio nekog čovjeka kao emira (vođu), oporučio bi mu da se boji Allaha, subhanehu ve teala, i da vodi računa o muslimanima koji su sa njim, a zatim bi govorio: “Borite se u ime Allaha, borite se protiv onih koji ne vjeruju u Allaha. Borite se, nemojte krasti od ratnog plijena, nemojte pronevjeravati obećanje i nemojte mrcvariti. Ne ubijajte djecu, a kada sretneš svoga neprijatelja od mušrika pozovi ga u jednu od tri stvari, pa ako prihvati neku od tih stvari prihvati to od njih. Pozovi ih u islam, pa ako prihvate ostavi ih na miru. Zatim ih pozovi da ostave svoju zemlju i isele se ka zemlji muhadžira. Obavijesti ih da ako to učine njima pripada ono što pripada muhadžirima i za njih važi ono što važi i za muhadžire. A ako to odbiju, onda ih obavijesti da su na stepenu beduina muslimana, nad kojima se sprovode Allahovi propisi ali nemaju udjela u ratnom plijenu, osim ako ne učestvuju sa muslimanima u borbi. Ako ne žele da prihvate islam, onda im ponudi džizju. Pa ako to prihvate primi to od njih i ostavi ih na miru. A ako i to odbiju, onda od Allaha zatraži pomoć i bori se protiv njih. Kada opkoliš neku tvrđavu pa oni zatraže Allahovu zaštitu i zaštitu Njegova Poslanika, ti im pruži tvoju zaštitu i zaštitu tvojih drugova. Jer, skrnavljenje vaše zaštite je lakša stvar od skrnavljenja zaštite Allaha i Njegova Poslanika. I kada opkoliš neku tvrđavu pa oni zatraže da se predaju pod uvjetom da im presudiš Allahovim propisom, ti im reci da ćeš im presuditi, jer ti ne znaš hoćeš li pogoditi Allahov propis po pitanju njih ili ne.”

   • Muslimanka каже:

    Sto se imama tice, kao i svaka druga religija i islam se podelio na mnogo frakcija, a Dr. Zakir Naik je priznati ucenjak, koji zna sve verske knjige napamet ( Kur’an, Bibliju, Toru …), tako da je veoma priznat od strane Islamske Uleme.

   • Срђан каже:

    Prva dva pisma cisto pozivaju da se prihvati vera islam, za druga dva sam sigurna da su poslata kada je teritorija vec bila osvojena, jer ta su pravila vazila za sve osvojene teritorije.
    Читајте пажљивије: ”Ako i to ne prihvatite, onda dozvoljavam mojoj vojsci da vas napadne.”
    Зашто би претио војском већ освојеној земљи?

  • maja каже:

   Казна за прељубу је бичевање 100 пута за оба пола у Сури 24:2, док је у Сури 4:15-16, казна доживотна робија жене, а никаква казна за мушкарца!
   -Ja se ne slazem ,prvo lepo procitaj sta pise U QURANU ,SURA 4-15Kada neka od žena vaših blud počini, zatražite da to protiv njih četverica od vas posvjedoče, pa ako posvjedoče, držite ih u kućama sve dok ih smrt ne umori ili dok im Allah ne nađe izlaz neki. 610 GODINE JE PRELJUBA BILA VELIKA SRAMOTA ,TAKO DA JE ZA TO DOBA RAZUMNO DA DRZE ZENU U KUCAMA ,ONE SU I OVAKO I ONAKO VEC 99 POSTO SVOG ZIVOTA POROVODILE U KUCI .
   Drugo
   zatražite da to protiv njih četverica od vas posvjedoče,znaci 4 svedoka .pa ja stvarno ne znam ko pise ovakve komentare za SVETU KNJIGU ,TREBA DA VAS JE SRAMOTA ,bolje vodite brigu o vasoj zeni ,deci ,porodici

   • Mila каже:

    ima gorih stvari u kuranu : 5. 33. Kazna za one koji protiv Allaha i Poslanika Njegova vojuju i koji nered na Zemlji čine jeste: da budu ubijeni, ili razapeti,ili da im se unakrst ruke i noge odsijeku ili ili da im se ili da se iz zemlje prognaju.

  • Mila каже:

   MI-Moje i ALLAH….MI je jedan bog, „a Allah“ u toj istoj složenoj rečenici je drugi bog.
   Unutar Allaha nema bogova, ali Allah jasno u kuranu tvrdi da pored njega ima još bogova:
   „MI ga u vidu jasnih ajeta objavljujemo, a ALLAH ce onome kome on hoce na pravi put ukazati“ (Q. 22:16).
   „A onima koji nece da vjeruju u ALLAHOVE dokaze i u susret s njime,njima nije stalo do MOJE milosti-njih ceka patnja nesnosna.“
   (29:23)

   Ovakvih primera u kuranu ima mnogo i ovde je jasno kako je Allah unitar sebe podeljen…podsvesno mnogoboštvo: Ako ovaj ukaz govori „Mi“ ili anđeo + Muhammed onda ovaj ukaz nema veze sa Allahom,onda ga Allah nije izgovorio,onda se anđeo meša u objavu i prenosi svoje mišljenje da će Allah kome on hoće pravi put ukazati. Sad samo treba ići dalje i sve „mi“ u kuranu analizirati pa videti sve te samostalne objave….tek tada bi haos nastao
   Slično Allah u kuranu kaže „kunem se gospodarom istoka i zapada“, odnosno kune se drugim bogom. Kaže da se kune mesecom /u biti paganskim bogom meseca
   Kada se kune nečim drugim onda se podrazumeva višim od sebe,nekom koga veoma ceni, a kada se kune samo sobom onda se jednostavno kaže „kunem se“…no zašto bi se Bog zaklinjao i na tako bizaran način častio svojom čašću ili uveravajući govorio „vjeruj mi“ ! Sve je to koncept ljudskosti.

 3. Богдан каже:

  „Зато у нади на то спасење треба да се молимо за њихово обраћење”

  (Свештеномученик Данил Сисојев)

 4. Alex каже:

  Znaci u raju ipak vino?Jos da ima i koje prase da se okrene…

  • Alex каже:

   Alkohol je inace rec arapskog porekla (арап. al-kukhūl الكحول – „дух“, „хемикалија“), gde se prvi put i dobilo zestoko alkoholno pice destilacijom.Mnogo Srba zivi u uverenju da je rakija nase nacionalno pice, a dosla je sa Turcima na ove prostore, pa je logicno i sama rec turskog porekla.

   • Muslimanka каже:

    Ne znam sta pkusavas ovim da kazes. Pa i Turci i Arapi su postojali davno pre Islama, imali su svoje obicaje, pili su alkohol. Islam je to zabranio, a da li ce to neko da prihvati je individualna stvar svakog coveka.

   • Alex каже:

    Nista nisam pokusao da kazem, ja to samo onako informativno…
    Nego kad smo kod alkohola, kako da u dzenetu tece reka vina, a alkohol je zabranjen?

   • Muslimanka каже:

    I to sam objasnila ali da ti ponovim, nama je alkohol zabranjen na ovom svetu zato sto pre svega koliko koristi toliko i steti zdravlju, a i zato sto kada je covek „opusten“ pod dejstvom alkohola njegova svest je smanjena, tako da moze doci do nezeljenih postupaka. Takodje sejtan lakse deluje na pripitog coveka nego kada je covek trezan i svestan svega. Kako u Raju nece biti sejtana koji ce ljude navoditi na zlo, nece biti bolesti i patnje, tamo ce ljudi moci da piju vino. Jer im vino nece skoditi.

   • Sultan Eliaz каже:

    Muslimanka

    JA SAM TURCIN RODJEN U ISTANBULU RECIMI MOILIMTE OD KAD SU TAKO MASOVNO BOSANCI POSTALI MUSLIMANI ?
    KAO PRVO JA SAM PRAV TURCIN I BIVSI MUSLIMAN STRUCNAJ ZA ISLAM AKO ZELI NEKO JAVNU DEBATU ISPRED TV NEK SE JAVI KOD MEN DA VIDITE KAKO OBARAM ISLAM ZA 5 MINUTA KAO DRUGO VI NEMAT SVE HADISI KOD VAS JOS NISU SVE PREVEDENI DA TI PROCIATS HADISI TI NEBI NILA NI SEKUNDU U ISLAMU

    TI KAZES TI VJERUJES U ALLAHU
    PA ALLH NIJE BOG TO JE BOGANSKI BOG MESECA I PLODNOSTI POTRAZI NA GOOGLE PA BICE TI JASNO

    DRUGO MUHAMED NIJE NIKAKV PROROK TO JE LAZNI PROROK UBICA PEDOFILIC HOMOSEXULAC AKO HOCES DOKAZE JA CU TI DOKAZAIT I SLIKATI SA APARTOM IZ MOJI TURSKI HADISI DA SE SAMA UVJERIS IDT

 5. Muslimanka каже:

  4. 2:159 Или за онога који је пролазећи поред једног до темеља порушеног града, повикао: “Како ће Аллах оживити ове што су помрли?” И Аллах учини те он умре и тако остаде стотину година, а онда га оживи и запита: “Колико си остао?” – “Дан или дио дана” – одговори. “Не” – рече Он – “остао си стотину година. Погледај јело своје и пиће своје – није се покварило; а погледај и магарца свога – да те учиним доказом људима – а погледај и кости – види како их састављамо, а онда их месом облажемо.” И кад њему би јасно, он повика: “Ја знам да Аллах све може!”
  Контрадикторност: 42:51 Ниједном човјеку није дато да му се Аллах обраћа осим на једном од три начина: надахнућем, или иза застора, или да пошаље изасланика који, Његовом вољом, објављује оно што Он жели. – Он је, заиста, Узвишен и Мудар!

  Odgovor:
  2:159 One koji budu tajili jasne dokaze, koje smo Mi objavili, i Pravi put, koji smo u Knjizi* ljudima označili, njih će Allah prokleti, a prokleće ih i oni koji imaju pravo da proklinju;*

 6. Muslimanka каже:

  5. 3:20 Ако се они буду препирали с тобом, реци: “Ја се само Аллаху покоравам, а и они који ме слиједе.” И реци онима којима је дата Књига и неукима: “Примите ислам!” Ако приме ислам, онда су на Правоме путу. А ако одбију, твоје је једино да позиваш. – А Аллах добро види робове Своје.
  Контрадикторност: 8:38, 8:39 Реци онима који не вјерују: ако се окане, биће им опроштено оно што је прије било; а ако се не окане – па, зна се шта је с древним народима било. И борите се против њих док многобоштво не ишчезне и док само Аллахова вјера не остане. Ако се они окане – па, Аллах добро види шта они раде.

  Odgovor: Sura 3 se naziva Imranova porodica, i ovde se govori kad se raspravlja sa onim muslimanima koji su presli u sekte, a sura 8. se odnosi na mnogobosce koji su napadali poslanika i njegove sledbenike.

  3:19 Allahu je prava vjera jedino – islam. A podvojili su se oni kojima je data Knjiga baš onda kada im je došlo saznanje, i to iz međusobne zavisti. A sa onima koji u Allahove riječi ne budu vjerovali Allah će se brzo obračunati.

  3:20 Ako se oni budu prepirali s tobom, reci: „Ja se samo Allahu pokoravam, a i oni koji me slijede.“ I reci onima kojima je data Knjiga i neukima: „Primite islam!“ Ako prime islam, onda su na Pravome putu. A ako odbiju, tvoje je jedino da pozivaš. – A Allah dobro vidi robove Svoje.

 7. Muslimanka каже:

  Ja mislim da je ovo dovoljno svakom coveku, pa i ovima koji vode ovu stranicu da kada vec nesto objavljuju, a smatram da ste ozbiljan sajt, uzmete Kur’an pa proverite sami pre nego sto objavite. Dakle, ovde kontradiktornosti nema, mozete se vi slagati ili ne sa ovim odredbama, ali one nisu kontradiktorne.
  Mozda ne razumete pojam kontradiktornosti. Kontradiktorno je kada se govori o istim dogadjajima, isti su akteri u pitanju, a na razlicite nacine.

 8. Muslimanka каже:

  Takodje postoje neki ajeti koji su ovde navedeni a potpuno su netacni, sto se vina tice:

  8:20 O vjernici, pokoravajte se Allahu i Njegovu Poslaniku, i ne napuštajte ga, ta vi slušate šta on govori,

  8: 21 i ne budite kao oni koji govore: „Slušamo!“ – a ne slušaju.

  8:22 Najgora bića kod Allaha su oni koji su gluhi i nijemi, koji neće da shvaćaju.

  8:23 Da Allah zna da od njih može biti ikakva dobra, učinio bi da čuju, a da je učinio i da čuju, oni bi se opet okrenuli, jer oni i inače glave okreću.

  8:24 O vjernici, odazovite se Allahu i Poslaniku kad od vas zatraži da činite ono što će vam život osigurati; i neka znate da se Allah upliće između čovjeka i srca njegova, i da ćete se svi pred Njim sakupiti;

  8:25 I izbjegavajte ono što će dovesti do smutnje koja neće pogoditi samo one među vama koji su krivi, i znajte da Allah strašno kažnjava.

  8:26 I sjetite se kada vas je bilo malo, kad ste na Zemlji bili potlačeni – bojali ste se da vas ljudi ne pohvataju, pa vam je On sklonište dao i Svojom pomoći vas pomogao i plijenom vas opskrbio da biste bili zahvalni.
  Ka sto vidimo nema ni pomena o vinu.
  Pre svega treba razumeti zasto je alkohol uopste, pa samim tim i vino zabranjeno na ovom svetu. Zato sto je „opustenom“ coveku pod dejstvom alkohola smanjena svest, i postoji mogucnost da uradi stvari koje inace ne bi radio, to je na ovom svetu necista sejtanska stvar zato sto sejtan lakse upravlja pripitim ili pijanim covekom. U Dzenetu sejtan nece moci da utice na ljude, tako da ce moci da piju vino.

 9. Muslimanka каже:

  Da li ce hriscani u raj ili pakao:

  5:67 O Poslaniče, kazuj ono što ti se objavljuje od Gospodara tvoga, ako ne učiniš, onda nisi dostavio poslanicu Njegovu – a Allah će te od ljudi štititi. Allah doista neće ukazati na Pravi put narodu koji neće da vjeruje.

  5:68 Reci: „O sljedbenici Knjige, vi niste nikakve vjere ako se ne budete pridržavali Tevrata i Indžila, i onoga što vam objavljuje Gospodar vaš.“ A to što ti objavljuje Gospodar tvoj pojačaće, uistinu, kod mnogih od njih nepokornost i nevjerovanje, ali, ti ne izgaraj zbog naroda koji neće da vjeruje.

  5:69 Oni koji su vjerovali, pa i oni koji su bili jevreji, i sabijci, i kršćani – oni koji su u Allaha i u onaj svijet vjerovali i dobra djela činili – ničega se oni neće bojati i ni za čim oni neće tugovati.
  Mi smo od sinova Israilovih zavjet uzeli i poslanike im slali. Kad kod bi im koji poslanik donio ono što nije godilo dušama njihovim, jedne su u laž utjerivali, a druge ubijali.

  5:70 Mislili su da neće biti na muke stavljeni, pa su bili i slijepi i gluhi, i onda kad je Allah primio pokajanje njihovo, mnogi od njih su opet bili i slijepi i gluhi; a Allah dobro vidi ono što oni rade.

  5:71 Nevjernici su oni koji govore: „Bog je – Mesih, sin Merjemin!”A Mesih je govorio: „O sinovi Israilovi, klanjajte se Allahu, i mome i vašem Gospodaru! Ko drugog Allahu smatra ravnim, Allah će mu ulazak u Džennet zabraniti i boravište njegovo će Džehennem biti; a nevjernicima neće niko pomoći.

  5:72 Nevjernici su oni koji govore: „Allah je jedan od trojice!“ A samo je jedan Bog! I ako se ne okane onoga što govore, nesnosna patnja će, zaista, stići svakog od njih koji nevjernik ostane.

  5:73 Zašto se oni ne pokaju Allahu i ne zamole oprost od Njega, ta Allah prašta i samilostan je.

  5:74 Mesih, sin Merjemin, samo je poslanik – i prije njega su dolazili i odlazili poslanici – a majka njegova je uvijek istinu govorila; i oboje su hranu jeli. Pogledaj kako Mi iznosimo jasne dokaze, i pogledaj, zatim, njih kako se odmeću.

  Sada sami procenite da li je ovde ista kontradiktoro. Ja mislim da je sve jasno receno.

  • Срђан каже:

   Зашто би неко требало да верује у ове бласфемије о Христу из једног плагигајата и компилације као што је Куран? Кад вам наведем речи из Јеванђеља које показују да је Христос за себе говорио да је Син Божији, ви кажете да то није Христос рекао већ Матеј?! Да простите, примените ту логику онда на Куран, па реците да тамо нема никаквих Алахових нити Мухамедових речи, јер ниједан од њих двојице није својом руком писао Куран, већ кад цитирате Куран реците: један Мухамедов писар је рекао то и то. И опет, кад и прихватите да је Христос рекао за себе да је Син Божији, то тумачите на свој начин – с којим правом? Ако себи дајете за право да тумачите Јеванђеље, онда то право морате уступити другима и кад је Куран у питању, а не да трчите да тумачите како вама одговара.

   • Muslimanka каже:

    Srdjane, nisi ti mene dobro razumeo, ja sam u jednom komentaru naglasila ali evo opet cu da ponovim. Ja ovde pokazujem da nema kontradikcija, a da li ce neko u ovo da veruje ili nece to je vec stvar njegovog izbora.
    Ovde se kao sto vidis ne radi o razlicitim tumacenjima, vec o izvlacenju recenica iz konteksta. Ja postujem svacije misljenje. Mozete vi svaku suru da tumacite na svoj nacin, ali ne treba da se izvlace reci iz konteksta i da se to predstavlja kao kontradikcija.

 10. Muslimanka каже:

  Ko je prvi musliman, Muhamed ili Mojsije?
  Ni jedan, jer je prvi musliman ujedno i prvi covek na zemlji, Adem.
  Opet netacni ajeti.
  16:14 On čini da se morem koristite, da iz njega svježe meso jedete i da vadite nakit kojim se kitite – ti vidiš lađe kako ga sijeku da biste nešto iz obilja njegova stekli i da biste zahvalni bili.
  7:143 I kad Nam Musa dođe u određeno vrijeme, i kada mu Gospodar njegov progovori, on reče: „Gospodaru moj, ukaži mi se da Te vidim!“ – „Ne možeš Me vidjeti“ – reče – „ali pogledaj u ono brdo, pa ako ono ostane na svom mjestu, vidjećeš Me!“ I kad se Gospodar njegov onome brdu otkri, On ga sa zemljom sravni, a Musa se onesviješćen strovali. Čim se osvijesti, reče: „Hvaljen neka si! Kajem Ti se, ja sam vjernik prvi!“
  Znaci prvi medju svojim narodom, jer Musa je bio poslat samo Jevrejima, ne celom covecanstvu.

  • Да немате ви, иако вас хоџе другачије уче, више верзија Курана?

  • Muslimanka каже:

   Arapski jezik kao i svaki drugi ima svoje dijalekte, tako da je jedina razlika izmedju ova dva Kur’ana sto su pisani razlicitim dijalektima a prevodjeni kao da su pisani istim dijalektom, i eto odma razlike.
   Recimo, kada bih ja pisala knjigu mojim dijalektom ona bi se bitno razlikovala od knjige koju bi pisao neko iz Beograda, a obe knjige bi bile napisane Srpskim jezikom.

  • Muslimanka каже:

   Uostalom, u ovim vasim navodima o kontradikcijama u Kur’anu gde ste citirali neke ajete. nisu razlike samo u sitnicima, vec su razlike fundamentalne prirode, znaci nema cak nikakve slicnosti sa ajetima koji se nalaze u Kur’anu. Zato bih volela da mi kazete koji je to Kur’an, da pitam nekog hodzu o cemu se radi.

  • Muslimanka каже:

   Evo sta sam pronasla na internetu o ovim dvema verzijama Kur’ana, mada koliko je ovo verodostojno nisam sigurna, sa internetom treba pazljivo. Kaze se da u sustini nema neke razlike izmedju ova dva Kur’ana, odnosno da te razlike ne menjaju bitno znacenje ajeta, ali da je priznata Hafsova verzija jer ona podrzava matematicke proracune koji se nalaze u kur’anu.
   Inace ni jedna od verzija nije napisana knjizevnim Arapskim jezikom, kojim je napisan originalni Kur’an.
   Evo ovde opsirnije:
   http://submission.org/verify_are_all_Arabic_versions_of_Quran_the_same.html

   • sam89kw каже:

    У име Бога Милостивог Свемилосног. Хвала и захвала само Господару (Богу) Господару дана судњег. Теби се клањамо и од Тебе помоћ тражимо. Упути нас на прави пут (пут верника) на пут оних којима си милост Своју дао ,a не оних који су против себе срџбу изазвали нити оних који су залутали! Амиин.
    Да нас Бог сачува злих језика и још злочестијих мисли. Ми смо ти којима треба знање а оно је код Њега. Тако се треба одбранити кад човек није 100 посто сигуран. И казаћу ајет који је парафразиран. Зар ћеш ти због не веровања љихова, од туге да свиснеш.

 11. Muslimanka каже:

  Od cega je stvoren covek?
  Sto se tice stvaranja coveka, i ovo je izvuceno iz konteksta. Jer nismo isto stvoreni mi kao sto je stvoren prvi covek Adem, ili njegova zena Hava, ili Isus. Svi su oni ljudi kao i mi, samo sto su stvoreni na drugaciji nacin i to je opisano u Kur’anu.

  • filip каже:

   hahaha ma daj muslimanka citam tvoje komentare i moja procena o tvoje iskazivanje odgovora je veoma smesan,ja neznam kako ne vidis da ti sama sebe kontradiktujes ako pocnes citati tvoje postove od pocetka.
   ali ovaj tvoj komentra posebno me zasmejava posto je nesto najglupije sto si napisala u vezi sa alibijem kojeg branis.znaci po kuranu BOG ne samo sto je stvorio adama,vec je pravio eksperimente sa kreaciom coveka na mnogo vise razlicitih nacina,znaci prvo je napravio od zasirenog krva,(sto znamo da od zasirenog krva se nista nemoze napraviti ili roditi),pa je onda bog stvorio drugog coveka ????? ili treceg???? ili cetvrtog??? ili petok coveka?????koliko coveka je stvorio bog?????? i zasto se ti kasnije stvoreni ljudi od vode,krvi,prasine,i hemikalije(vidi pa bog zna hemiju po kuranu ima laboratoriju valjda) ne spomnju nikuda,ili oni nisu bitni,samo je vazno da su stvoreni pa baceni na neko ostrvo.ako je tako ondak boginja meseca allah nije pravedna,vec radi po tiranijski nacin,
   i sama znas i citala si u kuranu da je sam muhamed naredio obezglavljenje svih naroda koji nezelu prihvatiti islam,ali se nekako zelis iskupiti iz toga i hoces se napraviti kao neka pametna osoba ili veoma nacitana koja zna celi kuran,ustvari kao sto sam reko kontradikciras samu sebe.eto primer ti je dao turski dradzanin koji je bio muslimanin i sto sam siguran da je mnogo vremena od svog zivota proveo u ucenjem kurana zato sto vidim da ga veoma dobro poznaje po pisanjem kojeg je pisao,dosao do odkrivenje do svetlosti,da je kuran lazna knjiga da je sotonska knjiga,da zeli samo ubiti ,ona zeli samo robove,,ona zeli samo krvoproljece,nema spasavanje u tu knjigu.
   i pitam se kako neznas da ima dva kurana,radikalni i sherijatski, ma znas ti samo se tako pravis kako bi odbranila kuran,nije tebi sto branis kuran muslimanka,vec zasto se ne upitas zasto branis kuran? veruj,kuran ti nece dati spasenje,nit ga ima niti ce ga biti u njemu spasenje,jer samo u U BOGA JE SPASENJE TAJ BOG JE ISUS YESHUA HRISTOS MESIAH KOJI DAJE VECNI ZIVOT, a sve drugo osim ISUSA HRISTA je smece i odpad.

   „JA SAM PUT,ISTINA I ZIVOT. SVAKO KO VERUJE U MENE NECE UMRETI,VEC CE IMATI VECNI ZIVOT NA NEBESIMA“. ISUS HRISTOS.

 12. Muslimanka каже:

  Sto se basti u raju tice:
  39:73 A oni koji su se Gospodara svoga bojali u povorkama će u Džennet biti povedeni, i kad do njega dođu – a kapije njegove već širom otvorene – čuvari njegovi će im reći: „Mir vama, od grijeha ste čisti, zato uđite u nj, u njemu ćete vječno boraviti!“ ( Znaci govori se o Dzenetu i on je jedan).
  41:30 Onima koji govore: „Gospodar naš je Allah“ – pa poslije ostanu pri tome – dolaze meleki: „Ne bojte se i ne žalostite se, i radujte se Džennetu koji vam je obećan. ( Opet je rec o Dzenetu)
  57:21 Nedmećite se da u Gospodara svoga zaslužite oprost i Džennet, prostran koliko su nebo i Zemlja prostrani, i pripremljen za one koji u Allaha i poslanike Njegove vjeruju. To je Allahova blagodat koju će dati onome kome On hoće; a u Allaha je blagodat velika.( govori se o Dzenetu)
  Znaci nema pomena bastama.

  18:30 One koji budu vjerovali i dobra djela činili – Mi doista nećemo dopustiti da propadne nagrada onome koji je dobra djela činio –

  18:30 čekaju sigurno edenski vrtovi, kroz koje će rijeke teći, u njima će se narukvicama od zlata kititi i u zelena odijela od dibe i kadife oblačiti, na divanima će u njima naslonjeni biti. Divne li nagrade i krasna li boravišta!
  Znaci ovde se vec daje opis sta se nalazi u Dzenetu, u Dzenetu ima vise vrtova. Isto kao sto je Zemlja kao planeta jedna, ali u njoj ima vise drzava ( Ovo sam uzela samo kao primer).

 13. Muslimanka каже:

  Koliko ce ljudi biti na poslednjem sudu:
  56:1 Kada se Događaj dogodi –

  56:2 događanje njegovo niko neće poricati –

  56:3 neke će poniziti, a neke uzvisiti;

  56:4 kad se Zemlja jako potrese

  56:5 i brda se u komadiće zdrobe,

  56:6 i postanu prašina razasuta,

  56:7 vas će tri vrste biti:

  56:8 oni sretni – ko su sretni?!

  56:9 i oni nesretni – ko su nesretni?!

  56:10 i oni prvi – uvijek prvi!
  Znaci ovde se ne govori o Sudu, vec o Kijametskom danu, kada ce sve nestati.

  Ove ostale ajete koje ste naveli kao kontradikciju su potpuno netacni:

  Sura 90:
  1.Kunem se gradom ovim,*

  2. a tebi će biti dopušteno sve u gradu ovome,*

  3. i roditeljem i onim koga je rodio,

  4.Mi čovjeka stvaramo da se trudi.

  5.Misli li on da mu niko ništa ne može?

  6. „Utrošio sam blago nebrojeno!“ – reći će.

  7.Zar misli da ga niko vidio nije?

  8. Zar mu nismo dali oka dva

  9. i jezik i usne dvije,

  10. i dobro i zlo mu objasnili?

  11.Pa, zašto on na blagodatima zahvalan bio nije? –

  12. A šta ti misliš: kako se može na blagodatima zahvalan biti? –

  13.roba ropstva osloboditi,

  14.ili, kad glad hara, nahraniti

  15.siroče bliska roda,

  16.ili ubogoga nevoljnika,

  17. a uz to da je od onih koji vjeruju, koji jedni drugima izdržljivost preporučuju i koji jedni drugima milosrđe preporučuju;

  18. oni će biti – sretnici!

  19.A oni koji ne vjeruju u dokaze Naše, oni će biti – nesretnici,

  20.iznad njih će vatra zatvorena biti.

  Sura 99:
  1.Kada se Zemlja najžešćim potresom svojim potrese

  2.i kada Zemlja izbaci terete svoje,

  3.i čovjek uzvikne: „Šta joj je?!“ –

  4.toga Dana će ona vijesti svoje kazivati

  5.jer će joj Gospodar tvoj narediti.

  6.Tog Dana će se ljudi odvojeno pojaviti da im se pokažu djela njihova;

  7. onaj ko bude uradio koliko trun dobra – vidjeće ga,

  8.a onaj ko bude uradio koliko trun zla – vidjeće ga.

  Eto objavila sam cele sure, pa vi meni recite gde se spominju dve grupe ljudi.

 14. Muslimanka каже:

  Iako sam vec to vise puta uradila, jos jednom cu vam ostaviti Kur’an u elektronskom obliku, pa koga interesuje istina neka proveri ove navode, a ja cu u skladu sa tim koliko imam vremena i sama to raditi i objavljivati ovde kao komentare.
  http://gusic.tripod.com/kuran_bos/

  • Muslimanka каже:

   I sta je sporno u ovom videu?

  • Alex каже:

   Vidim da Alah unistava u besu ceo svet-ove! Zasto su andjeli morali da umru?Buduci da nemaju slobodnu volju, oni nisu nista zgresili Bogu?!

   • Muslimanka каже:

    Smak sveta je nesto neizbezno, to cete naci i u Bibliji. Jedino sto niko ne zna kada ce to biti osim Allaha dz.s.
    Kao sto znamo sve je postalo ni iz cega i sve sto je postalo toga dana ce i nestati, ostace samo Allah. Samim tim i meleki moraju nestati. Posle toga cemo ponovo svi biti prozivljeni i sudice nam se za nasa dela. Ne dokazuje Allah dz.s. smakom sveta svoj bes, vec svoju moc.

   • Alex каже:

    Kuda odlaze duse posle smrti?

  • Muslimanka каже:

   Posle smrti duse idu u kabur (grob) i tamo cekaju dan prozivljenja. Jer ako bi duse odmah isle u raj ili pakao, onda bi to bila nepravda. Svi znamo da nas posle smrti ceka vecan zivot, tako da bi ljudi koji su ziveli hiljadama godina pre nas bili mnogo duze u raju ili paklu od nas na primer. A Allah dz.s. je pravedan vladar, i on nece ni koliko trun nepravde svojim robovima naneti.

 15. Muslimanka каже:

  Pa necete valjda sad jos pesme da uzimate kao dokaze. Ja nisam rekla da nije bilo zlocina nad Srbima od strane Turaka, i ti zlocini su za svaku osodu. Jer ne meri se slocin po njegovi razmerama, i najmanji zlocin je stravican. Ali ne u tolikoj meri koliko vi zelite da prikazete.
  A evo jedne takodje srceparajuce kaside koja je nastala za vreme rata u Bosni:

  Sto znaci da narod subjektivno shvata odredjene postupke. Pa recimo imamo primer Marka Kraljevica koji je bio turski vazal ali je u narodnim pesmama opisivan kao heroj, jer je narodu lakse da ga velica nego da prihvati da ih je izdao.

 16. Muslimanka каже:

  Najveci zulum nad Srbima je ucinjen kada su dosli na vlast dahije, koji su inace bili vode janjicara: Kucuk Alija, Aganlija, Mula Jusuf i Mehmed aga Focic. Oni su ukinuli Srbima sva prava koja su imali za vreme vladavine Turaka. Ova cetiri janjicara su organizovala poznatu Secu Knezova i kada su oni porazili pasu i dosli na vlast prvi put se Srbi ujedinjuju i dize se tzv. Buna protiv dahija. A svi dobro znamo ko su janjicari. I da napomenem da su oni preuzeli vlast pocetkom 19. veka.
  http://sr.wikipedia.org/sr/Први_српски_устанак

 17. Срђан каже:

  Постојање јањичара, тј. данак у крви такође је део турског зулума према немуслиманима. Или су по вама и они, јањичари, добровољно примили Ислам, а мајке су добровољно давале Турцима мушку децу за јањичаре?

  • Muslimanka каже:

   A je li i postojanje turskih vazala koji su ostali nemuslimani takodje deo Turskog zuluma, ili nacin da Srbijom vladaju Srbi pod nadzorom Turske?

  • Muslimanka каже:

   Данак у крви је био у контрадикцији са муслиманским законом, Шеријатом, који је јасно давао инструкције муслиманском владару да мора да се брине о својим хришћанским поданицима. Али, потребе царства као и племенске традиције натерале су владаре да прибегну овој пракси. У почетку успостављања данка у крви, многи муслимански учењаци су дигли глас против тога.

   Ovo sam prekoprala odavde:
   http://sr.wikipedia.org/sr/Данак_у_крви

 18. Muslimanka каже:

  Ne branim ja Turke, nisu oni dospeli do toga da ih ja branim, samo mi je malo nelogicna ta prica o pet vekova torture i mucenja od strane Turaka, a najvise manastira je izgradjeno upravo za vreme njihove vladavine. Takodje Srbija je tada brojala 50 000 stanovnika ( ovaj podatak sam nasla na internetu), a Turci vladali 500 godina. Znaci da su u proseku po 100 ljudi godisnje ubijali Srba danas ne bi bilo.

 19. Срђан каже:

  Видим ја, испашће на крају да Турци и нису освојили и окупирали Србију, већ смо их сами звали, сами им понудили децу за јањичаре и жене за прву брачну ноћ, сами се на конац набијали, сами спалили мошти Светог Саве и безброј цркава итд. Запели сте за убијање, а присила није само убијање, већ и сви набројани зулуми које су православнима причинили исламски ОСВАЈАЧИ. Али, с обзиром да тамо у ”Санџаку” волите да машете турском заставом, никакво чудо није што браните Турке. Аферим, наставите ви са турском пропагандом, ја имам паметнија посла – почиње турска серија, не смем да пропустим.

  • Muslimanka каже:

   Mi Tursku volimo iskljucivo zbog vere koja nas povezuje. Kao sto su vama Rusi braca po veri, tako su nama Turci braca po veri. A i cinjenica je da u vasu svetu srpsku zemlju „Rasku“ ili nas Sandzak mnogo vise ulazu Turci nego nasa voljena Srbija.

  • Muslimanka каже:

   Zar ne vidis koliko je i kod tebe prisutna antiislamska propaganda. Umesto da kazes turski osvajaci ti kazes islamski osvajaci. To sam primetila u svim nasim medijima kada izvestavaju o dogadjajima. kada su zapaljenje dzamije u Novom Sadu i Beogradu mediji nisu preneli da je to uradila grupa mladica rpske nacionalnosti, vec grupa navijaca ili grupa huligana. Ali zato kada uradi nesto neki na primer Novopazarac, mediji izvestavaju da je to uradio Bosnjak muslimanske veroispovesti. Znaci kada Srbi urade nesto ruzno ne naglasava se da su to uradili Srbi pravoslavne veroispovesti, ali kada drugi nesto urade onda je veoma bitno koje su veroispovesti i nacionalne pripadnosti.

 20. Muslimanka каже:

  I molila bih ako moze neko da mi objasni, ako su katolici otpadnici od vere kako ih vi nazivate, zasto se i kod njih javljaju cuda? Narocito me interesuje kako tumacite pojavu stigmate kod nekih katolika, buduci da se veruje da je i Pavle takodje bio pod uticajem ovog cuda ( ako ga tako mozemo nazvati).

 21. cvet каже:

  boziji prorok koji ne zna ni sta hriscani veruju, ovde opisani hriscani ne postoje (koji veruju da su Marija, monasi i svetci bogovi) Ko je taj Uzejr niko nezna
  Sura 9-29 do 31Borite se protiv onih kojima je data Knjiga, a koji ne vjeruju ni u Allaha ni u onaj svijet, ne smatraju zabranjenim ono što Allah i Njegov Posalnik zabranjuju i ne ispovijedaju istinsku vjeru – sve dok ne daju glavarinu poslušno i smjerno.

  30. Jevreji govore: „Uzejr je – Allahov sin“, a kršćani kažu: „Mesih je – Allahov sin.“* To su riječi njihove, iz usta njihovih, oponašaju riječi nevjernika prijašnjih – ubio ih Allah! Kuda se odmeću?

  31. Oni, pored Allaha, bogovima smatraju svećenike svoje i monahe svoje i Mesiha, sina Merjemina, a naređeno im je da se samo jednom Bogu klanjaju – nema boga osim Njega. On je vrlo visoko iznad onih koje oni Njemu ravnim smatraju.

  Sura 5 116. A kada Allah rekne: „O Isa, sine Merjemin, jesi li ti govorio ljudima: ’Prihvatite mene i majku moju kao dva boga uz Allaha!’“ – on će reći: „Hvaljen neka si Ti! Meni nije priličilo da govorim ono što nemam pravo. Ako sam ja to govorio, Ti to već znaš; Ti znaš šta ja znam, a ja ne znam šta Ti znaš; Samo Ti jedini sve što je skriveno znaš.

  kakav je to bog koga dzini-demoni hvale dive mu se, i ne lazu, koji zlo stvara, Da nije on zvezda padalica iz Biblije, ili bog meseca, posto su zvezda i mesec simboli islama?

  Sura-113 Reci: „Utječem se Gospodaru svitanja
  2. od zla onoga što On stvara,
  3. i od zla mrkle noći kada razastre tmine,
  4. i od zla smutljivca kad smutnje sije,
  5. i od zla zavidljivca kad zavist ne krije!“
  Sura 72, 1-9 Reci: ”Meni je objavljeno da je nekoliko džina prisluškivalo i reklo: ’Mi smo, doista Kur’an, koji izaziva divljenje, slušali,
  2. koji na pravi put upućuje – i mi smo u nj povjerovali i više nikoga nećemo Gospodaru našem ravnim smatrati’,
  3.a On nije – neka uzvišeno bude dostojanstvo Gospodara našeg! – uzeo sebi ni druge ni djeteta;
  4. jedan naš bezumnik je o Allahu laži govorio,
  5. a mi smo mislili da ni ljudi ni džini o Allahu laži ne govore;
  6. i bilo je ljudi koji su pomoć od džina tražili, pa su im tako obijest povećali;
  7. i oni misle, kao što i vi mislite, da Allah nikoga neće oživiti;
  8. i mi smo nastojali da nebo dotaknemo i utvrdili smo da je moćnih čuvara i zvijezda padalica puno;
  9. i sjedili smo okolo njega po busijama da bismo što čuli, ali će onaj, ko sada prisluškuje, na zvijezdu padalicu koja vreba naići;

  • Muslimanka каже:

   Ko je bio Uzejr a.s.?

   Nakon Davuda a.s. Benu Israil se udaljio od Allahovog puta, izgubio Tevrat, zaboravio mnoge ajete i propise Tevrata. Allah dz.s. htjede da obnove svoju vjeru te im posla poslanika po imenu Uzejr.

   Allah dz.s. naredi Uzejru a.s. da ode u pusto i poruseno mjesto. On se zacudjeno pitao: “Kako i kome cu biti poslanik u pustom mjestu?!“ Cekao je da vidi kako ce Svemoguci ozivjeti ti mjesto. U tom njegovom pitanju nije bilo opiranja Allahovoj odredbi, bilo je to samo cudjenje.

   Allah dz.s. i njega usmrti i on mrtav bi stotinu godina.

   Ili za onoga koji je prolazeci pored jednog do temelja porusenog grada, povikao: “Kako ce Allah oziviti ove sto su pomrli?“ I Allah ucini te on umre i tako ostade stotinu godina, a onda ga ozivi. (Al-Baqara, 259.)

   Uzejrova dusa je uzeta za vrijeme njegovog sna, u nekim prtedajama se spominje kako je zaspao oslonuvsi noge na zid. Kada se probudio bio je u istom tom polozaju. Dosao mu je melek u ljudskom obliku i pitao ga koliko je dugo spavao.

   I zapita: “Koliko si ostao?“ “Dan ili dio dana“ odgovori. “Ne“ rece On “ostao si stotinu godina. Pogledaj jelo svoje i pice svoje nije se pokvarilo; a pogledaj i magarca svoga da te ucinim dokazom ljudima, a pogledaj i kosti vidi kako ih sastavljamo,a onda ih mesom oblazemo.“ (Al-Baqara 259.)

   Pogledajmo Allahovu moc, hrana i voda se nisu nimalo promijenili. Uzejr se zacudi, kako je moguce da se magarac koji je danas bio ziv tako promjeni i kosti postane! Gledao je kako se kosti magarca pomjeraju i sklapaju u obliku magarca. Kosti, damari, krv, meso, koza, i dlaka postaju zivi magarac. Kad to vidje Uzejr rece:

   Ikad njemu bi jasno,on povika: “Ja znam da Allah sve moze!“ (Al-Baqara 259.)

   Pogleda u ozivljeno selo i upita ih:

   -Znate li Uzejra?
   -Znamo rekose, umro je prije vise od stotinu godina.
   -Ja sam Uzejr!

   Naravno, ovi to ne prihvatise. Pocese ga proveravati i ispitivati. Dovedose staricu koja je imala vise od sto dvadeset godina, za koju se kaze da mu je bila majka. Poce im ona opisivati Uzejra, pogledase u njega i vidjese na njemu sve te opise.

   Nakon toga poverovase u ono sto im je on govorio. Uzejr ih poce poducavati Tevratu i ljudi se pocese iznova vracati ovoj vjeri, velicati i slusati ovog Allahovog poslanika. Slavili su ga i velicali toliko da su na kraju za njega rekli da je Allahov sin!

   Jevreji govore: “Uzejr je Allahov sin.“
   (At-Tawba, 30.)

   Allah dz. s. ih kazni zbog tih njihovih rijeci.

   Iz knjige: Vjerovjesnici i njihovi narod

   Jedna skupina Jevrejskog naroda je smatrala da je Uzejr sin Boziji, i o njima se govori u ovoj suri.

  • Muslimanka каже:

   Druga stvar, mesec i zvezda nisu obelezje islama vec obelezje Turske i nekih okolnih zemalja. Obelezje islama je La illaje ilallah ( nema drugog boga osim Allaha).
   A ako ti smatras da satana moze bilo sta uraditi protiv Bozije volje i da je Satana jednako jak kao Bog, i da Bog nije stvorio Satanu, i da oni nisu svesni iako su losi Bozijeg postojanja i Bozije moci, onda si u grdnoj zabludi.
   Satana je dzin koji se oglusio o Bozije naredjenje da se pokori prvom coveku, i trazio je dozvolu od Boga da zavodi ljude na krivi put do sudnjega dana, da bi Bogu dokazao da ljudi nisu dostojni tolike ljubavi koju Bog oseca prema nama.
   Bog mu je dozvolio da do sudnjeg dana boravi medju ljudima i da ih navodi na krivi put, da bismo mi ljudi mogli da zasluzimo raj time sto cemo poci putem Bozijim a necemo dozvoliti da Satana ovlada nama.

   • cvet каже:

    sta ce vam mesec na dzamiji? istina je da jevreji ne veruju u sina „Alahovog“ ma koliko se ti trudila da to objasnjavas. Istina je da je kuran kontraverzan i sklaman pricama rekla, kazala jevreja i hriscana. Istina je i da vam se zene umotavaju poput monahinja, mozda je se to dopalo Muhamedovoj zeni hriscanki koja je svoj deo doprinela podupiruci svog muza da jednom i ti Arapi dobiju svoju veru, kao Jevreji i hriscani. Koje li je prokletstvo bilo pa su mu deca pomrla? Ko je taj andjeo koji ga je maltretirao i davio, nepismenog da pise kuran. Cudno je samo sto gospodar svitnja-zore kome se poklanjate zvezda padalica kcer zorina djavo opisan u Isaju 14. Jos cudnije je samo ime boga napisano na arapskom pismu,, slikovito podseca na na kostresenu zmiju, a znamo ko je zmija u Bibliji.
    ..

  • Muslimanka каже:

   Neverovatna je sluvajnost da ti je falilo da procitas jos samo dva ajeta iz sure „dzin“ i da dobijes odgovor kako dzini mogu da velicaju Allaha. Evo nastavak ove sure:

   10. i mi ne znamo da li se onima na Zemlji želi zlo ili im Gospodar njihov želi dobro;

   11.a među nama ima i dobrih i onih koji to nisu, ima nas vrsta različitih;

   12.i mi znamo da ne možemo Allahu na Zemlji umaći i da od Njega ne možemo pobjeći;

   13.i mi smo, čim smo Kur’an čuli, u nj povjerovali; a ko u Gospodara svoga vjeruje, ni štete ni nepravde ne treba se bojati;

   Znaci ovo dzini govore, da oni ne znaju da li nama Gospodar zeli zlo ili dobro, ali da medju njima ima i onih dobrih i losih.
   Znaci postoje dzini vernici kao sto postoje ljudi vernici. Zato je u Kur’anu receno da ce se suditi dzinima i ljudima na sudnjem danu.

   • Alex каже:

    Muhamed je neke od paganskih verovanja Arapa, primenio u islamu, kao i paganskih obreda.Jedno od takvih ucenja je ucenje o dzinima(kao kad bi uzeli vile iz verovanja starih Slovena, tj.prazno verovanje u nepostojeca bica) , iako je Gospod stvorio samo dve inteligentne vrste, slobodne volje:andjele i ljude.Andjele kao duhovna bica, a coveka kao psihofizicko bice.Deo andjela otpada na celu sa gordim arhangelom Satanailom, i oni po svojoj izopacenosti postaju zli demoni, za koje nema pokajanja, zato sto su duhovi. Nigde u Svetom pismu se ne pominju dzini.Sama Kaba u Meki, bila je idolopoklonicko svetiliste, gde je svako pleme imalo svog kipa zastitnika.Bila je rasirena i poligamija, kao i drugi obicaji koji su implementirani u novu religiju.

   • Muslimanka каже:

    Kabu u Meki je sagradio Ibrahim a.s. (Abraham) po Bozijem naredjenju. Kasnije je kaba pretvorena u idolopoklonicko svetiliste, i to je bila sve do dolaska Muhameda, kada je ponovo dobila svoj raniji znacaj.
    Sto se dzina tice, ja verujem ono sto pise u Kur’anu, a tamo pise da su stvoreni i dzini. Prema samoj definiciji andjela, andjeli nikako ne mogu biti otpadnici. Mene ta prica o andjelima otpadnicima najvise asocira na holivudske filmove, gde postoji vecita borba izmedju Boga i Satane. Pa onda imamo dobre andjele, lose andjele, Satana pokusava da porazi Boga, i td.
    Andjeli su prvenstveno stvoreni da sluze Gospodaru, da izvrsavaju njegova naredjenja. Oni nemaju nikakvih prohteva i ne grese.
    Ljudi i dzini su stvoreni da budu pokorni svome Gospodaru i imaju slobodnu volju, zato ce se njima suditi.

   • Muslimanka каже:

    Uostalom, samim tim sto je Satana odbio da se pokloni coveku rekavsi da se vatra nece klanjati zemlji, iskljucuje mogucnost da je Satana bio andjeo, jer su andjeli stvoreni od svetlosti. Jedino ako u Bibliji ne stoji da su andjeli stvoreni od vatre.

   • Alex каже:

    Ta prica o „klanjanju“ dzina coveku, postoji samo u Kuranu, a besmislena je i nema nikakvu svrhu.Takodje prica o Kabi, koju je navodno podigao Avram – Ibrahim, nema nikakvo utemeljenje u Svetom Pismu.Islam koji strogo zabranjuje bilo kakvo poklonjenje idolima, ima za najvecu svetinju bivsi paganski hram, a jos je sam obred idolopoklonicki.Dalje, Avram je trebao da zrtvuje Isaka, a ne Ismaila, kako kaze Kuran.I mnogo drugih biblijskih dogadjaja, savim je izvrnuto, sto pokazuje kakvog je duha.

   • Muslimanka каже:

    Dobro Alex, to je tvoje misljenje i ja ga postujem. Eto cisto informativno da ti kazem da meni nije nikakav dokaz to sto mi kazes da nesto ne stoji u Bibliji, mnoge stvari koje su u Kur’anu ne stoje u Bibliji pa su se ispostavile kao tacne.
    Takodje mi glupo da se pozivam na Kur’an da bih ti bilo sta dokazala, ti Kur’an ne posmatras kao Boziju rec.
    Sto se tice okretanja muslimana prema Kabi, to je naredba od Boga, a ima simbolicku vrednost. Naime, kako je zemlja elipsoidnog oblika, kada se svi muslimani okrenu u datom vremenu prema kabi obrazuju koncentricne krugove. Zna se da krug moze imati samo jedan centar, i samim tim se svedoci jednoca Bozija.

   • Muslimanka каже:

   • Muslimanka каже:

    Uostalom, postavlja se pitanje da li hriscanstvo uopste moze da zadovolji definiciju monoteizma, jer pored Boga slavite mnoge svece, molite se pred ikonama da vam pruze pomoc, molite se devici Mariji, samim tim dodeljujete svima njima Bozanske moci.
    Meni je recimo moliti se pred jednom slikom i ocekivati da ti odredjena osoba koja je naslikana na toj slici pruzi bilo kakvu pomoc, isto kao sto su se nekada molili kipovima. Jer u cemu je razlika izmedju kipa i slike?
    Takodje to sto navodis da je u Meki pre islama svako imao svoga Boga moze se izjednaciti sa tim sto svaki pravoslavni Srbin ima svog sveca za koga smatra da ga stiti.
    Krst i Isus razapet na njemu je materijalne prirode, pa se vi ipak molite tom spomeniku ( ne znam kako bih ga drugacije nazvala).

 22. cvet каже:

  “ Krst je ludost onima koji ginu, a nama koji se spasavamo je sila Bozija“ tako je zapisano u Bibliji.a mi se ne molimo krstu vec Bogu. Isus je velika cuda cinio, do danas nikoga ne ostavlja ravnodusnim. Kakvo je cudo vas prorok cinio i sta je to prorekao a da nije nacuo? Nije bio u stanju da navede ni sta tacno hriscani veruju, vec je mislio na bogove monahe, svecenike i Bogorodicu Mariju. Prorok koji prorekuje pogresno je lazni prorok. U islamu nema nade, nema za sta da se uhvatite,sem nekog materijalnog raja, nekih devica koje vas bog drzi na raspolaganju ubicama „nevernika“. Te nevernike nije u stanju sam da ubije, vec zahteva od svojih odatih osvetnika. Na sta lici vas raj sa devicama i bezpomocni bog koji u tom raju nagradjuje seksom? Vas Isa kojeg najavljujete da ce doci, proganjace hriscane i odbijati od sebe. Mi znamo da ce to raditi antihrist, koji ce proganjati sve one koji veruju u Svetu Trojicu, jer muslimani, budisti, svi hriscanski sektasi, i ostali, slozni su u jednoj stvari da Isus nije Bog, oni nece biti prepreka novoj svetskoj religiji koja se upravo stvara ekumenizmom. Remetilac ce biti narod koji se nece odreci Svete Trojice i ako Vatikan sve okuplja i ujedinjuje za pripremu antihrista. Upitaj se zasto sve tajne satanske sile upravo najvise mrze Isusa i hriscanstvo.

  • Muslimanka каже:

   Vidim ja da si ti opterecen-a satanizmom. Zasto na nasim dzamijama na ima mesec i zvezda? Dzamije koje su se gradile za vreme Turske vladavine imale su mesec i zvezdu, pa je ta tradicija kasnije nastavljena.
   Ako ti mislis da si sveznajuci/a onda cemo da uvazimo taj argument da Uzejr nije postojao i da ga deo Jevrejskog naroda nije smatrao za sina Bozijeg.
   A te TAJNE satanske sile, za koje cak i ti znas, nisam sigurna da bas postoje. Mislim da se previse bavis satanom i da si pomalo histerican-na.
   Niko ne mrzi Isusa, samo neki u njega veruju a neki ne, neki ga smatraju za poslanika, neki za Boga, neki smatraju da je bio laznjak, to su ljudska misljenja.
   A volela bih da mi objasnis kako je to u Bibliji opisan raj.

   • cvet каже:

    Crkva smatra Koran Muhamedovom izmišljotinom, u mnogome inspirisanom zlim silama. Zašto? Zato što smo ubeđeni da je način na koji mu se predavalo otkrovenje… A otkrovenje je bilo! To mi takođe treba da znamo – Muhamed je dobio realno otkrovenje, imao je realne znake. kako je govorila Ajša, Muhamedova omiljena žena, Muhamed bi počinjao da se trese, ili bi pobledeo, ili pocrveneo, oblio znojem kada bi dolazilo otkrovenje. Često je padao u nesvest dobijajući otkrovenje. Ponekada mu je izbijala pena na usta. Muhamed je govorio da bi ponekada u tim trenucima dobijao glavobolju ili bi čuo zvuk zvona u glavi koji se pojačavao, nanoseći mu strašan bol nakon koga je pamtio to što mu je predano. Ove znake naravno možemo priznati kao činjenicu postojanja određenog otkrovenja. Nekog duhovnog mešanja je bilo, bez sumnje, ali to mešanje nije bilo božanskog porekla. Za hrišćane se opis koji daju Muhamedovi sledbenici poklapa sa opisom posednutosti. Evo primera: slučaj sa detetom koga je Gospod iscelio nakon Preobraženja na Tavoru,znaci njegovog oboljenja očigledno se poklapaju sa onim što je bilo sa Muhamedom. Štaviše, to je tačka gledišta samog Muhameda. Sam Muhamed je na početku smatrao da ga je napao zli duh, jer je bio prizvan uz pomoć gušenja. Arhanđel Džibril koji mu se tobož javio počeo je da ga guši i traži da pročita nerazumljivi tekst koji nije mogao da shvati. Muhamed je dugo smatrao da zli duh deluje na njega i štaviše, nekoliko puta je hteo da se ubije. Njega su jako mučile misli o samoubistvu nakon prvog otkrovenja, što za nas predstavlja jasno svedočanstvo o prelesti koja obmanjuje čoveka. Njega je u suprotno ubedila tek Hadidža, njegova starija, prva žena…..čovek nikada neće videti Alaha. On će videti Alaha, kako je rečeno u jednom od hadisa, samo kao MESEC u oblačnoj noći, to jest – izdaleka. Alah će pitati: „Da li si zadovoljan? Da li ti treba još nešto?“ Čovek će odgovarati: „Treba“. Alah će ispunjavati sve telesne prohteve čoveka, ali ne više od toga. Ja licno isto ovako mislim i nema svrhe raspravljati, ako te interesuje hriscanstvo procitaj Sveto Pismo. Kuran se procita za cas, i nema nista tu proreceno sto hriscani neznaju, za Sveto Pismo treba vremena.

  • Muslimanka каже:

   Pa moze li „Bog“ biti bespomocniji nego kada biva ubijen i najstrasnije mucen od strane ljudi? Taj isti „Bog“ koji na krstu u bolu greca, jauce, nemocan da se oslobodi.
   Ali da, zaboravila sam, to je bila ona covecija strana Boga.

   • cvet каже:

    Tvoj bog meseca je bezpomocan jer nema sta da ponudi sem nekog raja opijenog od jela, pica i seksa….tvoj propok nije nista prorekao sem nebulaza poput na krajnjem Zapadu postoji smrdljivi izvor gde su Sunce spušta. Smatra jos da je Aleksandar Makedonski jedan od Alahovih proroka.

 23. Alex каже:

  Видевши Васкрсење Христово, поклонимо се светоме Господу Исусу, јединоме безгрешноме. Крсту Твоме клањамо се Христе и свето Васкрсење Твоје певамо и славимо; јер си Ти Бог наш, осим Тебе другога не знамо, име Твоје именујемо. Ходите сви верни, поклонимо се светом Васкрсењу Христовом. Јер, гле, кроз Крст дође радост целоме свету. Увек благосилљајући Господа, певајмо Васкрсење Његово; јер ради нас претрпевши Крст, смрћу смрт разруши.

  • Muslimanka каже:

   Da nije i ovde koristena alegorija?

   • Alex каже:

    Ne, ovo je bas kako treba.Nas narod ima izreku:“bezi k’o djavo od krsta“!Hriscani znaju zasto! 🙂

   • Muslimanka каже:

    Cudno malo to, alegorija koristena samo tamo gde vam odgovara, odnosno gde se Biblija kosi sa cinjenicama koje su svima poznate. Ko zna, mozda ce za nekih 200 godina neki hriscanin govoriti da je i ovo alegorija :).
    Posto znamo da u srednjem veku hriscani nisu smatrali da je alegorila ono sto si ti rekao da jeste, vec su ubijali svakog ko je mislio suprotno toj „alegoriji“.

   • Срђан каже:

    Ако тај ”хришћанин” за 200 година буде црпео знање о хришћанству из википедије, као ви, инда ће засигурно говорити и веће глупости.

   • Muslimanka каже:

    Za njega ne znam, ali sam sigurna da u srednjem veku nisu imali pristup internetu. A u to vreme kada bi im pomenuo alegoriju u Bibliji bio bi spaljen na lomaci.

   • Alex каже:

    Tako je bilo u rimokatolickoj crkvi.Oni su imali svoju „svetu inkviziciju“, koja je ljude stavljala na lomace , ako bi imali razlicito misljenje, od zvanicnog stava rkc.Oni su imali „krstase“, bolje reci krizare, koju su navodno u ime Hristovo, ratovali za Svetu zemlju, a .sve je bio izgovor za brutalnu pljackasku kampanju.Spocitavati takve pojave pravoslavnoj Crkvi, u najmanju ruku je neumesno, jer su pravoslavni nebrojeno puta bili zrtve Vatikana, pocev od krizara, preko vekovnog unijacenja zapadnih krajeva srpskih zemalja, do Jsenovca i stravicnog genocida pod patronatom rimokatolicke crkve.Od njih su pravoslvni stradali vise nego od muslimana.

   • Alex каже:

    Rimokatolicizam ima zajednicku crtu sa islamom, a to je fanatizam.

  • Срђан каже:

   Јел и то о ломачама из википедије или историје коју сте учили, или имате неки паметнији извор о томе да су Православни неког спаљивали на ломачи?

   • Muslimanka каже:

    To je opstepoznato, i iz istorije i iz bilo kog izvora, ne zove se srednji vek mracno doba tek onako. I nije bio stavljen akcenat na spaljivanje vec na alegoriju. Poenta je bila da ono sto vi danas smatrate za alegoriju u srednjem veku neko je u to slepo verovao i smatrao najcvrscom cinjenicom, i nije trazio prenesena znacenja.
    Pa ko zna za nekoliko godina ili vekova sta ce sve u Bibliji postati alegorija sto je dana smatrano za nesto u sta slepo treba verovati. Sa Biblijom se nikad ne zna.

   • Muslimanka каже:

    Nemoj molim te samo da mi kazes da inkvizicija nije postojala, da su to neprijatelji hriscanstva izmislili. Da ljudi nisu ubijani ili spaljivani na lomaci samo zato sto su se bavili naukom koja je bila suprotna od onoga sto pise u Bibliji. Da u srednjem veku crkva nije spaljivala sve knjige koje su se kosile sa crkvenim ucenjem.
    U srednjem veku hriscani su verovali da je Zemlja ravna ploca i da je u centru univerzuma i da se sve okrece oko Zemlje, potkrepljujuci to znanje Biblijskim citatima.

   • Срђан каже:

    Можда је вама општепознато, али мени није па бих ипак волео да видим неки релевантан извор из кога се види да су Православни неког спалили на ломачи због алегорије. Иначе, алегоријски начин тумачења сеже много даље у историју, до првих векова, али вама видим то није познато, па ће бити довољно да видимо извор о томе да је неко у средњем веку страдао због помињања алегорије.

   • Срђан каже:

    Ви сте рекли да џихадисти нису меродавни за схватање Курана, а вама је објашњено да римокатолици нису меродавни за схватање хришћанства нити Библије, али ви ипак и даље трпате Православне и паписте у исто кош. Ако је неко страдао од паписта, онда су то свакако највише Православни.

   • Muslimanka каже:

    Opet se nismo razumeli. Ali hajde sad cu u detalje zalaziti. Pre svega ja nisam ni jednom recju rekla pravoslavci vec hriscani, a katolici su hriscani, bar se tako izrazavaju.
    U rubrici „odgovor muslimanki na pitanje o Hristu“ izmedju ostalog ja sam bila navela u komentarima da je u Bibliji opisana Zemlja kao ravna ploca i jos neke druge stvari, i na to mi je Alex odgovorio da se tu radi o alegoriji i da ne treba bukvalno shvatati. Onda sam ja i na ovaj njegov post u kome je opisao da se treba klanjati Krstu ( bukvalno receno, nije bas tako rekao ali ne mogu da objasnjavam), ja sam pitala da li se i ovde radi o alegoriji. On je odgovorio ne, ovde je u pitanju prava stvar ( nesto tako). Onda sam se ja nadovezala da ce mozda neki hriscanin za 200 godina reci da je to alegorija, jer ovo za sta mi je Alex rekao da je alegorija u srednjem veku su smatrali za cinjenicu, verovali su da je zemlja ravna ploca itd. I svako ko je pokusao da dokaze suprotno bio je ubijen na ovaj ili onaj nacin, jer se smatralo da prkosi Bibliji.

    I nema potrebe da ove moje reci shvatas kao napad na hriscanstvo ili na pravoslavce, jer ja ne krivim hriscanstvo kao veru za nesto sto su radili njeni sledbenici, bili oni papisti kako ih ti nazivas ili pravoslavci.
    I uopste nije bio cilj da istaknem da su hriscani radili nesto lose. Vec je cela poenta bila da istaknem kako se Biblija razlicito tumaci kroz vekove.
    Ne znam da li ti je sada malo jasnije.
    Nema potrebe da budes histerican i da mislis da je svaka moja rec uperena protiv pravoslavlja. Znamo svi odlicno da su to radili katolici, i da su katolici vodili krstaske ratove, niko za to ne krivi pravoslavce.

   • Треба да знате да ми римокатолике не сматрамо хришћанима, већ папистима. Св. владика Николај чак, у делу „Земља Недођија“ каже да су нам даљи него муслимани. И муслимани су, раније, искључиво православне називали „хришћанима“. Ако се негде и каже за њих „хришћани“, то је нетачно, и више се ради о неком снисхођењу према њима.

   • Muslimanka каже:

    Nije mi to bilo poznato. Ali u svakom slucaju govorimo o srednjem veku, o dogadjajima koji se iskljucivo odnose na katolike, mislila sam da nece doci do nesporazuma. Eto izvinjavam se ako se neko nasao uvredjen, ja inace kada govorim o pravoslavcima naglasim da su u pitanju pravoslavci.

   • Срђан каже:

    Од ваше хистерије да дезавуишете Библију и хришћане (иако вам је тај термин овде више пута објашњен) цитирањем небулозних извора као релевантних привиђа вам се хистерија код саговорника.

   • Muslimanka каже:

    Ja mislim Srdjane da ti polako gubis strpljenje i da previse burno reagujes. Polako, nije nista bilo, nije svet propao. Pa i meni su mnogo puta na ovom sajtu servirane nebuloze, pa sam ja pokusala na lep nacin da objasnim da to nije tako.
    Oslobodite se ljudi tih teorija zavere, uvek neko protiv vas, svi vas mrze, svi protiv Isusa i hriscanstva, sve ima satanizovanu pozadinu.
    To je cista paranoja.
    Kada se iznose podaci koliko ima hriscana na svetu tu se ubrajaju pravoslavci, katolici, protestanti, jehovini svedoci i jos mnogi drugi.
    Vi mozete smatrati da oni pogresno praktikuju hriscanstvo, ali za ceo svet oni su hriscani.

   • Срђан каже:

    А ја мислим да за моје стрпљење не морате да бринете, тако да пилуле за смирење и против параноје тутните другом, или их сами користите. Можда ће вас спустити са те висине са које покушавате да комуницирате.

   • Muslimanka каже:

    Ma ne brinem ja, samo eto zelim da znas da nemam nameru sa tobom da se prepucavam, mozemo samo da vodimo normalan dijalog.
    I ne pokusavam da komuniciram ni sa kim sa visine kako ti kazes, vec pokusavam da ovu nasu konverzaciju odrzim na pristojnom nivou.

   • Срђан каже:

    Ви сте изгледа јуче изашли из неке медресе па ми се чини да је то разлог због којег сте у надобудним ”висинама” подучавања, у ствари обичног провоцирања и подбадања полуистинама.

   • Muslimanka каже:

    Nazalost nisam zavrsila medresu. Ja vodim normalan razgovor, ne znam na kakve si ti sagovornike navikao.

  • Muslimanka каже:

   Alex, molim te objasni mi pojam verski fanatik.

 24. Muslimanka каже:

  Rano hriscanstvo:

  Dok je Isus bio živ, niko se u maloj grupi koja je s njim putovala kroz Palestinu nije suprotstavljao njegovom autoritetu. U decenijama nakon Isusove smrti, stotine učitelja je tvrdilo da uče »pravu doktrinu Hrista« i osuđivalo jedan drugog kao varalice. U crkvama rasutim od Male Azije do Grčke, Jerusalima i Rima, hrišćani su se cepali u frakcije i svađali oko vođstva. Svi su tvrdili da predstavljaju »autentičnu tradiciju«. Isus je jedini autoritet koji su priznavali.

  U prvi vekovima hrišćanstva Biblija još uvek nije bila kanonizovana i mnogi apokrifni spisi su kružili hrišćanskim svetom. Mnogobrojna evanđelja, od novozavetnih, kao što su Matejevo, Markovo, Lukino i Jovanovo, do tekstova kao što su Evanđelje po Tomi, Evanđelje po Filipu, Evanđelje Istine, kružila su među raznim hrišćanskim grupama. Takođe su kružila mnoga druga tajna učenja, mitovi i pesme pripisivani Isusu ili njegovim učenicima. Zbirka hrišćanskih spisa koju poznajemo kao Novi zavet uobličena je oko 180-200. godine. Međutim, ni tokom trećeg veka nije bilo usaglašenog kanona niti usaglašene teologije.

  Sve do prvog vaseljenskog sabora 325. godine, jedinstveni simbol vere nije bio definisan, pa su se mnoge hrišćanske zajednice razlikovale po usmenim predanjima.[58] Neke od hrišćanskih grupa su tvrdile da je Bog stvorio svet; druge su smatrale da pravi Bog nije stvorio ovaj rđavi svet, već je on posledica kosmičke katastrofe ili tvorevina demijurga. Neki od hrišćana su tvrdili da je Isus Hrist jedini Sin Božiji čija je priroda bila potpuno ljudska i potpuno božanska; drugi su tvrdili da je Hristova priroda bila potpuno ljudska, a da uopšte nije bila božanska; treći su verovali da je bila potpuno božanska, a nipošto ljudska. Neke od tih skupina su verovale da je Hristova smrt donela spasenje svetu; druge su smatrale da Hristova smrt nema nikakve veze sa spasenjem ovog sveta; treće su verovale kako Hrist zapravo nije ni umro.[2]

  Jedna struja je „pobedila“ u tim raspravama. Ta grupa koja se učvrstila kao „pravoverna“ je propisala sadržaj vere i odabrala knjige koje će ući u kanon svetog pisma. Kao što primećuje Pejgels, „istoriju pišu pobednici“, stoga nije čudo što je gledište pobedničke većine preovladalo, te su crkveni hrišćani definisali pojmove, nazivajući sebe »pravovernim«, a svoje protivnike »jereticima«. »Pravoverni« hrišćani su se okupljali oko episkopa koji su birani za pojedine gradove i oblasti. Kako je Rim bio prestonica, rimski episkop je vremenom postao veoma uticajan. Tokom 2. veka mnoge hrišćanske opštine se ujedinjuju u jednu crkvenu zajednicu čiji je poglavar bio rimski biskup (titula papa se javlja tek kasnije). Hrišćani koji ostaju izvan te zajednice nazivani su šizmaticima (raskolnicima), odnosno jereticima ukoliko su i učenjem odstupali od zvanične doktrine.

  • Muslimanka каже:

   Rano kršćanstvo bilo je neprijateljsko prema autoritetu i prema državi. Hrišćani su bili izloženi mnogim kritikama i progonima od judejaca i sledbenika rimske vere. Međutim, ortodoksno hrišćanstvo je, prilagodivši u svoje svrhe rimsku političku i vojnu organizaciju, te zadobivši carsku podršku u IV veku, postajalo sve stabilnije i otpornije. Na kraju ranog perioda hrišćanstvo postaje favorizovana religija Rimskog carstva pod carem Konstantinom Velikim, a potom i jedina državna vera pod Teodosijem.

   Tokom ovog perioda kršćanstvo je preterpelo dubinske promjene, kojima su slobodne bratske zajednice transformisane u hijerarhijsku crkvenu organizaciju. Transformacija kršćanstva je poglavito uzrokovana promjenom socijalnog sastava, i novom društvenom funkcijom. Kršćanstvo je od revolucionarne religije evoluiralo do religije koja podupire državu. Zajedno sa promenom kršćanstva u prvim stoljećima mijenjalo se i shvatanje Isusa.

  • Срђан каже:

   Братијо, ако после овог убитачног цитата из ”јеванђеља по википедији” (писан углавном од стране либералних протестаната (типа Харнака) који и не знају шта је Црква) нисте одлучили да одбаците Православље и примите Ислам, никад нећете.

   • Muslimanka каже:

    Pa ne znam Srdjane, vi se cesto pozivate na clanke koji su objavljeni u vikipediji, pa pomislih da je to mozda za vas relevantan izvor podataka, otkud znam.

   • Срђан каже:

    ”Ми”? Лично не преферирам, посебно кад је у питању упадљиво небулозан текст.

   • Muslimanka каже:

    Mozda je za tebe nebulozan sto imas neka drugacija saznanja od ovoga, ja licno nemam nekog posebnog znanja o istoriji hriscanstva, zato sam i postavila ono sto mi se cinilo da se kosi sa vasim verovanjem da bih videla da li je ispravno ili ne.
    I niko vas ovde ne poziva da primite islam.
    Ovde smo svi odrasli ljudi, sa vec izgradjenim stavovima i ubedjenjima o svim stvarima pa i o veri. Gupo je ocekivati da zbog mene promenite veru, kao sto je i glupo ocekivati da ja zbog vas promenim veru.
    Ovde smo da na miran nacin diskutujemo o raznim stvarima. Na primer, ja sam razbila predrasudu da hriscani veruju da su im unapred oprosteni gresi zato sto se isus zrtvovao za njih.
    Ne treba ovo da shvatite kao da ja zelim da vam kazem kako je vasa vera losa, pa treba da prihvatite islam. Samo iznosim neke svoje stavove koji su mozda pogresni a mozda i ispravni.

   • cvet каже:

    stvar je u tome sto adventisi i ostale protestantske sekte, kao i jehovni svedoci uporno internetom sire okultno ucenje arijanstvo itd. Kada se malo bolje pogleda ko su i ko ih je stvorio u Americi u 18 veku. Pozadina im je iz slobodnog zidarstva. Sto se tice islama,Muhamed je uspeo i dzini da poislami, tako da postoje dzini-muslimani i dzini-nevernci

  • Alex каже:

   Bilo je 7 vaseljenskih sabora, a ovo je povrsna ocena, sa elementarnim nepoznavanjem istorije, jos manje teologije.Velika sizma se dogodila ceo milenijum od postanka Crkve, 1054.godine.Tekst je verovatno nastao iz pera nekog protestanta ili ateiste, .

   • Muslimanka каже:

    Dobro, nisam ja rekla da je ovaj tekst tacan, ne poznajem ni ja istoriju hriscanstva da bih mogla bilo sta da tvrdim, postavila sam namerno da vidim da li je ispravan ili ne.
    Ono sto znam, a sto sam ucila u skoli na casu istorije, jeste da su hriscani prilagodili Bibliju tadasnjem rimskom zakonu da bi prestalo proganjanje hriscana. Koliko je za verovati istoriji ni to ne znam.

   • Alex каже:

    Istorija ti nije jaca strana, cak ni islamska, to sam se vise puta uverio.

   • Muslimanka каже:

    Pre svega pitanje je da li iko uopste zna istoriju. Jer kao sto je poznato istoriju pisu pobednici, a koliko su oni subjektivni u svom izlaganju svedoci to da se istorija razlikuje od drzave do drzave, iako se radi o istim dogadjajima, svako opisuje taj dogadjaj onako kako ga je doziveo.
    Sto se tice islamske istorije Alex, tu vec ne gledas ni da li je to pisao protestant, ni ateista, ni shit ni sunit, ni selefija, bitno ti je da tebi odgovara to sto je napisano, pa tako i ti veoma subjektivno dozivljavas istoriju islama.
    Medjutim kada se radi o istoriji hriscanstva bitno ti je cijim je perom pisano.
    Ali ako ces ti bolje da se osecas, ako ces cvrsce da poverujes u svoju veru time sto ces da steknes ruzno misljenje o tudjoj veri, onda da te ne sprecavam u tome.
    Jer ti meni svo vreme pokusavas da dokazes da je moja vera gora od tvoje, a normalnije bi bilo ( za coveka koji je siguran u ono sto veruje) da dokazujes lepotu svoje vere bez potrebe da bilo ciju veru naruzis.

    .

   • Alex каже:

    Lepota je u oku posmatraca , rece neko, pa je tako subjektivan osecaj lepote vere.Da li su to obredi ili osecanja na cisto emocionalnoj ravni, opet ne svedoci o istinitosti neke vere.Hindusi veruju u svete krave, boga slona Ganesa…. verovatno nalaze i lepotu u tim obredima, osim vere da mu to na neki nacin pomaze.E sad prica o postovanju „tudje vere“ ili vere kao stvar izbora ili tradicije pojedinca, ne pije vodu nikako.Konkretno, u slucaju jednog pravoslavnog hriscanina, koji postuje islam kao veru, negira na taj nacin samu sustinu svoje vere, jer islam negira bozanstvenost hriscanskog Boga.Treba postovati licnost svakog coveka(a zapost je hriscanima da ljube cak i neprijatelle) bez izuzetka, ali pristajati na njegove zablude(narocito ako je to iz licemerja i covekougadjanja), nije postovanje i nije ljubav prema tom coveku, vec mrznja.

   • Muslimanka каже:

    Opet me nisi razumeo najbolje. Zamisli samo da ja uzmem da ucim istoriju hriscanstva i shvatanje Boga u hriscanstvu tako sto cu da citam ono sto pisu Jehovini svedoci. Oni se takodje pozivaju iskljucivo na Bibliju i na Isusa. Meni bi se naravno to poimanje vere vise svidelo nego ovo sto propoveda pravoslavlje, jer je mnogo slicnije mojoj veri.
    I onda ja tebi kazem, ne Alex, ti ne znas istoriju hriscanstva, ti pogresno tumacis Bibliju, vidis sta su rekli svestenici ili neki tamo njihovi poglavari, ako ih uopste imaju.
    A svidelo se to vama ili ne oni se deklarisu kao hriscani i kao jedini pravi sledbenici Isusovi.
    Isto kao sto u hriscanstvu ima puno frakcija tako ima i u islamu i svi oni razicito tumace Muhameda a.s. i Kur’an, inace kada bi svi muslimani isto razmisljali ne bi bilo podela.
    Svaki covek treba da bude nacisto da li zeli da potvrdi ono sto vec smatra da je istina ili da sazna pravu istinu.

 25. Prisustvo muslimanke na ovom prostoru gdje se okupljaju svetosavska cada , na svom prostoru o svome imenu i casnoj vjeri ,to prisustvo,je sramno a vecma sramnije sto se dopusta tom opasnom palacajucem jeziku da mlati i da vrijedja osecaje nas hriscana ,baca se hulom na Gospoda i da vrijedja direktno posebice clanove ovoga casnog NASEGO SABOROVANJA.Braco srbi i sestrice srbkinje koji ostadoste so ovijem svijetu danasnjem gdje s uobicajilo u pravilo da s istina zamece sramnom lazju i zlocinac ispravan a zrtvi od istih tih se pripise nedjelo, trgnite se i ne lozite svojim recima vatru sto je potpalila sluga nepomenika muslimanka.Stalno je prisutna ,raspiruje vatru , smejulji se i u lice huli i vrijedja od nasego svestena lica do nas obicnije gresnika al`boraca i podviznika kako ko imade svoje snage za Hrista prevecna Boga jednoga lica od trolicna Sveta Trojstva.Ne pustajte vise ovo govece sto zabasava u tudju njivu s nameru joj jasnu da opogani, da izvredja , da izvrgne ruglu istinu i Bozju i istorijsku srbinovu koja je natopljena zulumom i krvlju nejaci i ljudi od krivogo maca inovernih i njiovi izuma da coveka sto duze muce dok dusu ne ispusti , ovi djavli usavrsili su metode mucenja od kojije je kolac jedno samo od stravicnih na kome izdanuse nasi u starini.Pa cak je i svijet saznao o tom sadizmu jerbo nas Nobelovac Andric prikaza opisom verodostojnim kako se turcin sladi mukama dugim i uzasnim srbinovim !Ljudi , srbi moji otidite na najnovije izvesce na stranicu Politike (on Line)/22.Septembar, 2013.rubrika “ Svet“ i iscitajte vesti koje i Amerika i islamisti ukrivaju o pravijem stradanijama a to su hriscansko istrebljenje , progoni , ucene da se moradu uzvikivat njiove paklene parole i tako oni proglase prepanutog na smrt coeka da j` islamista.Ruse crkve , pale …Ikod nas na petom kontinentu su velike demonstracije aktuelno , progoni hriscana surove mere u Egiptu , kopti su masovno izasli da skrenu paznju na stradanja o kojima se manje prica vecem zamagljuje da muslimani ratuju samo izmedj` sebe .U tom klincu najvecma se brinu da istrebe usvari hriscane !
  I nek` ova muslimanka klepece drugim narodima o svojim , nek klopara onim narodima koji nisu nikad ziveli u suzivotu s muslimanima ili kao nas nesreti narod sto je zaglavijo da pod vlast muslimsku dopane! Nek drugima siri svoju propagandu i lazi i uverenja , nek se klanja kako oce ionako je klatno bezzvuko za prostor vaseljene.
  Zaustavite tako vam Svetoga Sava , ovo poganjenje pravoslavna dvorista.Izgonite bracio gubu da ne iritira postena coveka, normalna , da n` iritira jerbo pravoslavac nije za raspre , ako s ` vec mora branit od ovaka napasnika onda s verom u Boga ,dajuc zivot za Krst Casni, ne klepecuc s zenetinom(osim ako ovo “ muslimanka “ nije mimikrija za njiova lukavstva…).
  Al` nije dostojanstveno ovake raspre raspirivat ` to je najvaznije , nek s` uvede malo reda u ovo sade uznemireno mesto gdje su teme od nasego hriscanska interesa i cemu zajednicarenja s muamedovci bilo kaka .Ako je nekomu do svejeresi onda nek idje u jereticke crkve gde se izruguju Bogu i gdje se bratime i kamilavke i kapice i calme.

  • SLjEDBENIK KNjIGE каже:

   Tipičan primjer današnjeg Srbina,Pravoslavca! Najurit,proterat,izbrisat gumicom. A da li je to u skladu sa njegovom vjerom – pa sveštenik će da mu oprosti grijehe 🙂
   I posle se čudiš što nikakog dobra ne vidiš…

   • cvet каже:

    Залудна препирања онаквих људи који имају ум изопачен и немају истине, који мисле да је побожност трговина. Клони се таквих.
    Молим вас, пак, браћо, чувајте се од оних који чине распре и раздоре на штету науке коју ви научисте, и уклоните се од њих;
    Још јој рече анђео Господњи: Ето си трудна, и родићеш сина, и надени му име Исмаило; … А биће човек убица; рука ће се његова дизати на сваког а свачија на њега, и наставаће на погледу свој браћи својој.
    Али шта говори писмо? Истерај робињу и сина њеног; јер син робињин неће наследити са сином слободне
    Тако, браћо, нисмо деца робињина него слободне.

  • Muslimanka каже:

   Poznata taktika, tudje napadam svoje ne dam. A vi se gospodine malo zapitajte znate li u sta verujete, nesto ste prepuni mrznje prema svima koji razlicito misle od vas. Nemojte demantovati svoju veru. Ja se vise necu oglasavati na ovom sajtu, eto da vam vratim mir i spokoj, da mozete na miru da uzivate u vasim zabludama bez da vam neko da povoda na razmisljanje.
   A verovatno ste u pravu, urotili se hodze protiv ovog sajta pa se predstavljaju kao „Muslimanka“, ko zna kakve su im namere :). Poznate teorije zavere protiv pravoslavlja i svega sto je Srpsko :). Paranoja je cudna stvar.

   • Alex каже:

    Zao mi je sto se vise necemo druziti.Tvoj boravak na blogu, doneo je dosta plodova.Vec cujem kako se ljudi raspituju, gde i kako da prihvate islam, privuceni obecanjima o raju.

 26. Cuvajmo braco i sestre u Hristu ,datu nam slobodu jer jednima je na vrlinsko usavrsavanje drugima na pogibo te odose u ropstvo strasti.Uklanjajte se raspri s onima posebice koji donose u njedrima svojim ugarak djavoli jerbo nam nije sjedit s nevernicima .Djeca smo Bozja uvijek se secat da nas Bog stvori po svome podobiju i andjeli placu sto bezuman primi strasti u sebe uz bezverje, te mu sve to ispisa na licu svoj rukopis .
  Drz`te se u Hristu pravom verom sto svojijem primerom ispisase Sveti oci ko ce se moci opravdat kad imamo takije prebogato iskustvo na raspolaganje ,na licnije primeri satvoreno pravilo Crkve.

 27. Muslimanka каже:

  Za Alex-a:
  Milost i sloboda u pravoslavnoj drzavi Srbiji:
  http://sandzakhaber.net/pazarski-studenti-pretuceni-u-leposavicu-mediji-cute/

 28. Bolestan je onaj ko zamenjuje istine da cak seze toliko drsko imitirajuci svoga oca lazi , te zamenjuje i dogadjaje i ljude , pri tom vrijedja drsko.U tome su se lako usavrsili muslimani /posebice „kukolj u zitu“.Da nije i ova muslimanka jedna od 3000 planski silovanih sto se ne porodise vecem samo jedna od nji prijavljena ka silovana a rodi crnce !?Od tad`se „silovane „ucutale al`imaju oni u svom arsenalu lazi mnoga druga prividjanja …
  Treba prvo postat patologom pa prodati veru za veceru il`zamrzit porijeklo , vise voljet ponizenje od istrajnosti . Uvezase se koristoljupci lancima do vijeka te zamrzose na bivsa brata gledajuc` ga da je kadar te iste lance smrvit poslen vekova ropstva .Ostase do vijeka ni tamo ni ovam `pa jedino sto je normalno kod nji (kod nje ove muslimanke) jest` jurit za svojijem repom i telalit ö svojijoj prevjeri na sva glasa medju nekdasnjim potomcima negdasnjeg davno zajednickog korijena! Telali , al vise bulazni , upela se da dokaze daj`u pravu , ta sto joj u stalo toliko da medj nami sebe dokazuje(?) kad nije kadra ni sebi dokazati istu stvar ! ?Al`izdajica jeste samo izdajica i otpadnik ,druge filosofije nema . Usavrsio laz a laz je uvijek bila i bice providna i ka senka pred suncem Istine.Izgrizla svoj rep od muke al`ne prestaje kruzit medj`nami i namerna kuzit zlosmradjem.! Ova senka vitla okolo neznajuc da ako oces zadobit coeka mores samo zadobijajuc mu unutarnje dvore.Al`za to treba imat sta ponudit bit `coek za coeka.Sluzec nepomeniku poprimas obrazinu te nevolje , te s vicna samo metodi koja slici na zurlikanje , otude te muslimanko prepoznao bi oma istinski srbin(sto s `trudis onda iz petna zila s desetine zurlikanja svojeg?) razoblicio te , cak i da s` smogla snage das` pretvoris u angela, bilo je i takije vrarki pred pravoslavnima cak se i svetima lukavi usudio javit u varci .Al`ako se covek kog vrag iskusava prekrsti i prizove Gospoda Isusa Hrista ,ovaj pritvor bega nestaje ka dim …Daj `ovaj forum (tj.pravoslavno okupljaliste)kuca il`soba pozvo bi , umolio bi popa iz katakombne crkve verujucih posljednjih vremena priljepljenih u Hrista i Sv Sava , da okadi tamnjanom i molitvom da odagnamo i teb`i sve demone cije si staniste.
  Amin Boze daj , mira ovom skupu.

 29. SRBin Svetosavac каже:

  Muslimanke vise nema. Otisla je u „sveti rat“ za vjeru svoju, da sebe ponudi borcima dzihada, pa kada se bude vratila sa Bliskog Istoka i crnce rodila optuzice SRBe da su je silovali! Sunitski muslimani iz sekte Salsfista kojih puno ima danas na Balkanu, u ime Dzihad Al – Nikahu, seksualnog svetog rata smatraju legalnim ovakvu vrstu vodjena rata protiv nevjernika!

  • Muslimanka каже:

   Ocigledno koliko god se trudili da to sakrijete, ne mozete bez muslimana. Nije ljudski pre svega sa tvoje strane da ovako pises o zenskoj osobi. Gde ti se sad izgubi ono „sestro“ po krvi. Nego to vise govori o tebi i tvom karakteru. Reci cu ti nesto, Bog nece imati milosti prema onome koji je nekog lazno optuzio. Zato pokaj se za ovu tvoju izjavu dok imas prilike. Olako optuzujes i govoris stvari za koje se ni sam ne bi smeo zakleti da su istina. Nije mi poznato da te je hriscanstvo ucilo da lazes, a s obzirom da ja nisam nigde otisla izgovorio si jednu veliku laz.

 30. SRBin Svetosavac каже:

  Marko, veoma je intersentno posmatrati i proucavati kako se danasnji „Srbi“ poput tebe, udvaraju neprijateljima svojim ljubeci im skute i rukave, dok svoju vjeru „braneci“ gaze da bi tako nasli milost kod neprijatelja Boga i SRbstva: Pravoslavlja i Svetosavlja. Meni je drago cuti da nasa muslimanka i moja voljena „sestra po krvi“ nije otisla kao borac dzihada u sveti rat za vjeru svoju. Medjutim, ona povredjena zbog iznesene istine koja smeta nasim muslimankama kao zenama SRBske krvi, u besu svome nije negirala moje tvrdnje da pojedine muslimanke iz Bosne, Crne Gore, Raske i Makedonije sada idu na Bliski Istok, posebno u Siriju da sebe ponude borcima tamnosnje islamske opozicije; i da pripadnici islamske sekte sunitskih muslimana SALSFISTA kojih ima puno u „drzavama“ bivse Jugoslavije, odobravaju seksualne veze u ime Dzihad Al – Nikahu ili seksualnog svetog rata, smatrajuci tavu seksualnu vezu legalnim nacinom borbe protiv nevjernika i svoj veliki dprinos islamu. Iz toga „svetog rata“ za islam mnoge se zene kuci vracaju trudne da bi tako umnozile muslimane na Balkanu, ne znajuci pri tome ni ko je otac njihovog buduceg djeteta kojeg ce morati nadlezna drzava kao djete samohrane majke da podize o svome trosku i tako da gaji zmiju u njedrima svojim, hraneci novog muhadzedina i jos iz utrobe majke njegove zakletog neprijatelja protiv Boga i SRBstva: Pravoslavlja i Svetosavlja!

  • Muslimanka каже:

   http://www.putvjernika.com/Sirija/razotkriven-cilj-propagande-o-sex-dzihadu-asad-iznio-dokaze.html
   Nisam videla razlog da tebi objasnjavam da li je nesto istina ili nije zato sto nisi musliman. Koliko je meni poznato jedino se u siizmu smatra dozvoljenim privremeni brak, a da napomenem da Asad pripada sitima. Ja za razliku od tebe ne mogu da tvrdim ni da je ovo istina ni da nije, jer svojim ocima nisam videla. Jedino sto mogu da tvrdim je da se ovo kosi sa pravilima i ucenjem islama. A ako pocnemo da nabrajamo sta koja sekta radi i smatra ispravnim, pa tek na racun hriscanskih sekti bi imalo sta da se kaze.

  • Muslimanka каже:

   Vebsajtovima i društvenm mrežama u Tunisu kruži fatva koja se pripisuje saudijskom šeiku Muhamedu al-Arifiju, a koja poziva “muslimanske žene” da se pridruže džihadu kroz seks. Izvori bliski šeiku, međutim, poriču da je on ikad izdao takvu fatvu, i naglašavaju da svako ko je pušta u promet ili veruje u nju mora biti lud.

   Ovaj deo clanka me navodi da verujem da je u pitanju obicna antiislamska propaganda.
   Ali i dalje mi nije jasno zbog cega se ti opterecujes desavanjima u muslimanskom svetu. Da sam na tvom mestu vise bi me zabrinula „jahting prostitucija“ u Crnoj Gori. Na kraju ce da ispadne da se rat u Siriji vodi da bi se unistilo Pravoslavlje i Srpstvo.

   A sada cu da ti postavim direktno pitanje, smes li ti da se zakunes da je istina ovo sto pises?
   Nisam ti ja odgovorila u besu, vec iz najbolje namere. Jer ne zaboravi da kada god pokusas nekog nepravedno da ponizis ti ces biti ponizen kod Boga. Tvrditi nesto za sta ni sam nisi siguran da je istina je veliki greh.
   Vidis ja nemam saznanja da je cak i jedna zena sa Balkana otisla u Siriju. A i iskreno receno i ne interesuje me sta ko radi. Ja imam svoj Kur’an koji me uci sta je ispravno a sta ne, trudim se da se pridrzavam toga, da zadobijem milost svog Gospodara, da nikom nepravdu ne nanesem. Svako ce pred Bogom odgovarati za sebe.

 31. SRBin Svetosavac каже:

  Draga moja sestro muslimanko po krvi i jeziku sa kojim govoris Tesko je danas kazati sta je istina a sta laz u ovome svijetu koji sav u zlu lezi. Zahvaljujuci internetu i drugim tehnickim dostignucima po svijetu kruze mnoge informacije i deziinformacije sa kojima se ziva voda muti. To se planski i namjerno cini po zelji tajni vladara iz senke koji veoma dobro znaju da oni samo u mutnoj vodi mogu osamucenu ribu da love!

  Ja se trudim sestro da „pazim na vreme jer su dani zli“. Zato mislim da znam zbog cega se vodi rat u Siriji? Plasim se dok citam tvoj komentar na moje pisanje da si pogodila i dala pravi odgovor na to svoje postavljeno pitanje. Tebi ce vjerovatno izgledati cudnovato, a mozda i glupo moje misljenje do kojeg sam dosao proucavajuci sadasnje svetske mocnike kojima je Bog novac a vjera profit. Zato moram javno da ti kazem da si sestro sada sto posto u pravu. Sadasnji rat u Siriji se zaista vodi da bi se „unistilo Pravoslavlje“ ako ne i SRBstvo, a zatim islamski svijet djelimicno ili u cjelini!

  Neznam koliko je tebi do sada poznato, ali od kada su pocele poslednjih dvadesetak godina uz pomoc Zapada pobune rakikalnih muslimana koji su bili i ostali zeljni istine i pravde Bozije a ne lazne demokratije, do sada su mnoge pravoslavne crkve po svijetu ovom oskrnavite i unistene. U Nigeriji je unisteno do sada 50 hriscanskih bogomolja, u Egiptu 45 koptskih hramova. U Lebanonu je razoreno 36 hriscanskih crkava, a na SRBskoj zemlji Kosovu i Metohiji koju su okupirali Albanci uz pomoc Zapada unisteno je 150 SRBskih pravoslavnih hramova. Od kada je poceo rat u Siriji do sada je unisteno je preko 20 crkava i manastira. Mislim sestro kao obrazovanoj i obavestenoj zeni da ne moram zato da ti napominjem da su ove unistene crkve i manastiri bili vjerski i kulturni spomenici od istorijske vaznosti za narod kome su pripadale.

  Za vreme rata u Iraku, americka avijacija je „greskom“ srusila do temelja jednu od najstarijih hriscanskih crkava u toj zemlji – crkvu Svetog Apostola Tome. Zar ti sestro mislis da se demokratija uvodi u islamske i druge zemlje rusenjem hriscanskih crkava i progonom hriscana sa njihovih vjekovnih ognjista ili zabranom obnavljanja ili podizanja pravoslavnih i rimokatolickih crkava u Bosni? Vjerovatno ces odgovoriti sa NE! Ali moram nazalost da ti kazem da si pogresna, jer gornji podaci koji su provjereni govore nesto sasvim drugo!

  Tajni vladari iz senke rade ispod zita na tome da muslimani protjeraju hriscane sa njihove zemlje koju su oni od Boga u nasledje dobili, a zatim ce pseudo hriscanski Zapad podrzavan od svog zavedenog i neobavestenog naroda imati puno moralno i zakonsko pravo da upotrebom atomskog naoruzanja potpuno ili djelomicno kazni i istrebi muslimane zbog njihovog takvog varvarizma. U SAD je pocela kampanja za zastitu Hriscana i Jevreja u islamskim zemljama. Odnosno, putem propagande pocela je mobilizacija hriscanskih vjernika i Jevreja za borbu protiv muslimana!

  Da nisam hriscanin koji drzi do Pravoslavne vjere svoje, ja bi tada sestro moja pozurio i potrcao javno da se zakunem da je sve istina ovo sto pisem. Medjutim, kao SRBin: Pravoslavac i Svetosavac ne mogu tvoju zelju da ispunim i tako tebe da ubjedim u istinitos moga pisanja. Ako hoces da vjerujes – vjeruj! Ako neces – nemoj! Gospod nas Isus Hristos kroz kojeg su vijekovi stvoreni jos u Starom Zavjetu je kazao: „Ne kunite se ni nebom ni zemljom. Nebom jer je presto Boziji, a zemljom jer je podnozje nogu njegovih. Vasa rijec da, neka bude da; a vasa rijec ne, neka bude ne“! Zato sestro moja i muslimanko SRBske krvi i jezika, od Boga ti zeli zdravlje i spasenje, tvoj brat, SRBin Svetosavac!

  • Muslimanka каже:

   Znaci po tvojoj teoriji shvatanja stvari, rat u Bosni se nije vodio da bi se ocuvala Jugoslavija, vec da bi se unistili muslimani, jer su i tada mnoge dzamije porusene od strane pravoslavaca.
   Pa nemoj mi samo reci da na istom tom Kosovu nisu rusene i paljenje dzamije od strane Srba. Znaci i na Kosovu nije bio cilj da se ocuva teritorija vec da se uniste Albanci.
   Ne treba gledati stvari samo iz jednog ugla.
   Ali ono sto me najvise zacudilo je da su hriscani iz Sirije otisli da ratuju na strani Asada. Ne vidim razlog da se oni mesaju i da se stavljaju na bilo ciju stranu.

   Svi smo mi u Bozijim rukama, i sve ovo sto se desava je zapravo samo Bozija milost i odredjenje. I i veruj mi sve te mracne sile kako ih ti nazivas mogu da planiraju sta hoce, na kraju ce biti onako kako je Bog odredio.

   Nisam trazila od tebe da se zakunes da bi meni nesto dokazao, vec da bi dokazao sebi. Nisam ni ocekivala da ces se zakleti da je istina ili nije, htela sam samo da te navedem da razmislis da li postoji mogucnost da sve to sto citas u medijima je zapravo poluistina ili laz. Ne svedoci na osnovu rekla-kazala, vec samo na osnovu onoga sto si video svojim ocima i cuo svojim usima.
   Jer mnogo grehova pocinimo a da nismo ni svesni toga. A koje god vere neko bio, ako budem cak i posumnjala da je na neki nacin pocinio i najmanji greh, moja je duznost da ga na to upozorim i da ga uputim da trazi oprost od Boga.
   Da nas Allah dragi sve uputi na pravi put i da bude zadovoljan sa nama. Amin

   • SRBin Svetosavac каже:

    Draga moja sestro muslimanko, SRBske krvi i srbskog jezika, moram da ti kazem istinu pravu ni po babi ni po stricevima vec po pravdi Boga istinitog, da tajni gospodari svijeta kada su zedni ne piju vode kao drugi ljudi, vec oni kao sinovi i kceri tame i obamne, kao djeca samog Stane piju svoje najsladje pice, oni piju poput vampira – krv ljudsku, krv svojih zrtvi!

    Ne pitaju oni da li ljudska krv koju oni piju potice od pripadnika crne, zute ili bjele rase, da li je ona uzeta od hriscana ili muslimana, budista ili od pripadnika neke druge vjere. Za njih je vazan samo profit i nista vise, a krv je ako ne ista onda barem slicna kod svih ljudi iz svakog naroda.

    Njihov Bog je dolar, evro ili funta, i za njih je svjedno ko ce njima profit da napravi, dali crnci iz Afrike, bjelci iz Evrope ili zuti ljudi iz Kine, Japana i Indije. Rat u Bosni je poceo i on se vodio po zelji i planu tajnih gospodara svijeta, a SRBi sve tri vjere: pravoslavni, rimokatolici i tvoji muslimani bili su samo pijuni na sahovskoj tabli svojih gospodara. Oni su igrali kako su drugi svirali, a da te istine nisu bili ni svjesni!

    Svoju krv oni su prolili misleci tako da dobro cine svojoj vjeri i svome narodu kome pripadaju. Ni danas mnogi SRBi sve tri vjere ne mogu da shvate da je to sve bila satanska laz i obmana u reziji tajnih vladara iz senke. Isti scenario ponavlja se sada u Siriji, u kojoj medjusobno ratuju muslimani: siti i sinuti. Muslimani ratuju medjusobno i preko ledja hriscana koji nisu imali drugog izbora nego da stanu na stranu Asada kao legtimnog prestavnika vlasti i njihove zemlje u kojoj oni vjekovima zive, jos od prije pojave islama. Za razliku od muslimanskih pobunjenika koje podrzavaju tajni gospodari svijeta, Asad hriscane makar za sada ne progoni i ne ubija.

    Nego SRBska sestro moja po krvi koja u tebi tece, zemlji po kojoj gazis i jeziku sa kojim govoris, da ja tebe kao muslimanku nesto bratski upitam, a ti meni odgovori po osecaju srca svog. Da li su tebi kao muslimanki i dalje blizi muslimani iz Afike i sa Bliskog Istoka od tvojih komsija SRBa: pravoslavne i rimokatolike vjere sa kojima djelis krv koja tece u venama tvojim, jezik sa kojim govoris i zemlju u kojoj zivis?

    Znam ja dobro da Bog sunce daje da osvetljava i greje i dobre i zle, i pametne i lude, i prijatelje moje isto kao i neprijatelje Bozije i moje. Medjutim, mene interesuje nacin razmisljanja danasnjih muslimana koji su postali u mrznji svojoj neprijateljski nastrojeni prema hriscanima. Mrzili su muslimani i ranije hriscane ali nikada kao sada. Za vreme turske carevine bilo je strasnih zlocina koje su cinili muslimani nad svojih susjedima hriscanima, ali to nije bila zvanicna politika porte u Carigradu, koja je stitila po svojim mogucnostima hriscansku raju sirom carevine.

    Zastita hriscana kostala je zivota i glave mnoge muslimane a medju njima i Velikog Vezira Mehemed Pasu Sokolovica. On je bio proslavljeni vojnik turske carevine i poznati dobrotvor muslimana i hriscana. Dobrocinstva koja je cinio Veliki Vezir hriscanima isto kao i muslimanima, ekstremni muslimani nisu voljeni. Zbog toga je ubijen 1579 godine u Carigradu od strane jednog muslimana – dervisa iz Bosne. Dervis je ponizno i lukavo moleci za pomoc prisao Velikom Veziru i zabio mu noz u grudi.

    U tome duhu podlosti i lukavsta izgleda da se vaspitavaju i sada danasnji muslimani u zemljama bivse Jugoslavije, i sirom svijeta. Muslimani iz bivse Jugoslavije po svojim ljudskim osobinama nisu sada ni senka svojih pretaka koji su umjeli kao SRBi islamske vjeroispovjesti svoje da vole a tudje da postuju. I sam Alija Izabegovic nekada se pisao SRBinom islamske vjeroispovjesti da bi zatim pod uticajem islama postao SRBomrzac i neprijatelj istine i pravde Bozije.

    Zbog toga te zamoljavam da mi odgovoris kada je u islamskom svijetu doslo do promjene u vjerskom ucenju, i kada je po tvojim rijecima „islam koji je bio tolerantna i mirna religija“ koja je sirila mir, spokojstvo i blagostanje na planeti zemlji, samo neznam kada, postao militantna religija koja iskljucuje bilo kakav suzivot sa pripadnicima drugi vjerski zajednicama? U ocekivanju tvoga odgovora, svako dobro od Gospoda, sa Bozijim blagoslovom zeli ti tvoj brat SRBin Svetosavac!

   • Muslimanka каже:

    Naravno da cu ti reci ono sto mi je na srcu. Ja licno nisam sposobna da mrzim ni jedno ljudsko bice. Moja vera me ucila da nikada ne pozelim drugom ono sto ne zelim sebi. Nazalost, kroz istoriju jedni smo drugima naneli nepravdu. Ja cu uvek biti tog stava da u ratu nema nevinih, ima samo manje ili vise krivih.
    Ne radi se ovde o ljubavi i ko koga vise voli, vec o izgubljenom poverenju. Ja sam cula price da su pre rata u Bosni muslimani i pravoslavci zajendo slavili i bajram i slave.
    I sve dok ne priznamo i jedni i drugi koliko smo krivi i gresni izasli iz tog rata, poverenja nikada nece biti.
    Iskreno receno blizi su mi srcu muslimani sa Bliskog Istoka i Afrike, zato sto nas veze vera. Iako ih ne znam, iako nam se obicaji u potpunosti razlikuju, ja njih dozivljavam kao svoju bracu. I zao mi je sbog svega sto im se desava, i sto su dozvolili da i njima manipulisu kao sto su nekad nama.
    Sigurno se pitas zasto je to tako. Zato sto ja znam da me ti muslimani nikada nece povrediti, da mi nikada zivot nece ugroziti, dok za moje komsije pravoslavce i katolike nisam bas sigurna.
    Ali to ne znaci da mrzim Srbe ili Hrvate.

    I naravno zelim da naglasim da je ovo samo moj stav i moje misljenje. Ja ovde nikoga ne predstavljam, govorim iskljucivo u svoje ime.

 32. BOBEX каже:

  Poštovani, pročitah ovo sve, malo se rastužih zbog nekih stvari, ali verujem da znate da smo od iste TVARI postali da je samo jedan jedini vladar nas svih, BOG. Siguran sam da znate da nakon postanka, pojedinci istupiše te postadoše vođe, boreći se ko će imati veću moć…. Ali. verujte kako pre, tako i danas se to radi. Zato dragi moji uzmite se upamet ne nadgornjavaj te se, ponavljam, OD ISTE TVARI POSTADOSMO; JEDAN JE BOG I NJEMU SE MOLIMO DA BUDEMO LJUDI I SAMO LJUDI !

 33. BOBEX каже:

  Ponavljam od iste smo TVARI; da li smo ovi ili oni, idemo u džamije, crkve itd., pa molimo se SVEVIŠNJEM, dragi moji i nemojmo se moliti da bi nama bilo ugodno, a na štetu drugom, PREKLINJEM VAS !

  • Alex каже:

   I tako, sve si procitao, a nista naucio.Od iste smo tvari, a drugacijeg duha,dovoljno da se povuce linija izmedju izmedju vecnog zivota i vecne smrti.

  • Muslimanka каже:

   Ne mozemo nikada mi biti isti. Ne gledamo na svet istim ocima. Ja sam se dugo cudila kada sam procitala koliko je nezadovoljstvo Srpskih pravoslavaca zato sto nije dozvoljeno izlaganje slike Isusa sa novcem u rukama u Novom Sadu. Kada sam procitala clanak pomislih u sebi hvala Bogu da i u nasoj drzavi neko uradi nesto ispravno. Kad procitam komentare citalaca, uzas i bruka, nasli se uvredjeni zbog zabrane.
   Zato cemo mi muslimani vama uvek biti radikalni a mi cemo se cuditi vasoj prevelikoj toleranciji kada je vera u pitanju.
   Mi muslimani cemo se uvek truditi da vreme u kome zivimo prilagodimo nasoj veri, dok ce se vecina pravoslavaca truditi da veru prilagodi vremenu u kome zivi.

   Ali ne moramo mi da budemo isti, bitno je samo da naucimo da zivimo sa tim razlikama. Jer hteli mi to ili ne, u muci i nemastini smo zajedno. I ovo tesko breme moramo zajedno da ponesemo. Ako mi zajedno ne izgradimo svoju buducnost bojim se da nam se svima crno pise.

 34. Balkanske priče каже:

  Muslimani danas žive u vreme ratnih zakona. Zakoni koji regulišu odnose sa okolinom su ratni zakoni i muslimani imaju pravo da ubiju onoga ko preti zajednici vernika. Pravo da oceni ko ugrožava zajednicu vernika ima grupa džihad. Krajnji cilj džihada je da zagospodari svetom,gde bi gospodarila pravila isključivo jedne religije.Čak i jedan umereni musliman, umeren do granica krajnje mogućih, a da se ne postane veroodstupnik, ne može da negira da je cilj Džihada, da islam nadvlada sve ostale vere i da on gospodari svetom. Naivčine će vam reći da je džihad nekakva „duhovna“ borba.U Kuranu ima oko 250 ajeta od ukupno 6.235 odnosi se na džihad.A jedan od njih glasi – „Vernici koji se ne bore – osim onih koji su za borbu nesposobni – nisu jednaki onima koji se na Alahovu putu bore imecima svojim i životima svojim. One koji se budu borili ulažući imetke svoje i živote svoje Alah će odlikovati čitavim stepenom nad onima koji se ne budu borili, i On svima obećava lepu nagradu. Alah će borcima, a ne onima koji se ne bore, dati veliku nagradu“.Zvuči ko duhovna borba.U istoriji su u ime džihada, Arapi snagom sile osvojili Severnu Afriku,Španiju, Bliski Istok, i deo Balkana …. Medjunarodno pravo mira, prema islamskoj koncepciji je privremeno sredstvo za regulisanje odnosa muslimana sa spoljnim svetom za vreme privremenog ukidanja džihada (neprijateljstva) do momenta kad će dar al islam (zemlja islama) obuhvatiti čitav svet.Osnovno pitanje jeste:koja je tu razlika izmedju koncepcije Bin Ladena i ove umerene?Eventualno samo način na koji treba ostvariti isti cilj-pretvaranje čitavog sveta u dar a islam tj. zemlju islama gde će vladati jedan zakon, šerijat, i biti jedan poglavar naslednik Muhameda.Miroljubivi džihad, nikad nije mogao da da primarne rezultate. A to je stvaranje islamske države.Niko ne bi hteo da pristane od odricanja od svoje slobode i vlasti,u ime vlasti boga koga nije poznavao niti priznavao,onda postaje jasno da je eventualni miroljubivi džihad ostaje samo u domenu teorije/fntazije/ i individualnih prelazaka, koji su bili zanemarljivi za islamsku misiju.Neko je rekao da samo 1% muslimana širom sveta su Džihadisti. Ok, to je u redu… 1% je malibroj…sve dok…, ne shvatite da po poslednjem popisu je bilo 1.300.000.000 muslimana širom sveta. Za one od vas koji ne vole matematiku, to je otprilike 1.3 milijarde muslimana. Šta je 1% od 1.3 milijarde? To je 10.3 miliona muslimana koji su pasivno ili aktivno uključeni u džihad.Akcije i ciljevi u „malom procentu“ dominiraju svim muslimanima,svim muslimanskim mislima i teologijama širom sveta.Zapamtite, u nacističkoj Nemačkoj nisu svi ljudi bili nacisti, daleko od toga. Većina Nemaca su bili samo normalni ljudi koji su živeli od danas do sutra.Ista stvar se danas događa sa Muslimanima.Slika džihada koja danas preovladjuje kod većine arabo-muslimanske omladine, čak i kad ona nije okrenuta ekstremizmu, pa čak i kad nije malo naklonjena ratu za širenje dal al islama, ipak je slika koja se odnosi na oružano sukobljavanje.Iz svega rečenog, može se zaključiti da ideje dzihada nisu nimalog bezazlene i da predstavljaju najozbiljniju pretnju,bilo da dolaze preko albanskog separatizma … bilo preko delovanja deklarisanih fundamentalističkih grupa…..Na inicijativu Saudijske Arabije, koja je glavni finansijer Rabite, u Sarajevu je formirana „Konferencija muslimana istočne Evrope“. A šta je njen cilj jasno se vidi iz stava gosta iz Arabije koji kaže:“Islam u Istočnoj Evropi i dalje ima čvrsto korenje, zbog čega ima sve predispozicije da uz Allahovu pomoć bude središte političke moći i istovremeno difuzni centar islama preostalom delu Evrope i Rusije“.Znaći,… islam na Balkanu ne treba da bude verski centar, već centar politićke moći, i da se kao politićka moć tj. islamska država, prelije po čitavoj Evropi…..PROBUDITE SE!!!!

  • Muslimanka каже:

   Cudno je to, muslimani se predstavljaju kao teroristi, Islam je nasilna religija, zene u Islamu su ugnjetavane i nemaju nikakva prava, a sve veci broj ljudi u svetu prelazi na islam. Mislim da ste citali clanke koliko je sada muslimana u velikoj Britaniji, Americi, Rusiji, Nemackoj, i sirom Evrope. Bez ispaljenog metka. I sto je jos najcudnije da od ljudi koji prime islam 75% su zene.
   Al Kaida i ostale teroristicke organizacije je osnovala Amerika, na vlasti u Arapskim zemljama su Americke marionete, oni cine sve da islam predstave kao ruznu religiju. Narod siromasan, nepismen, dugo godina pod bombama i ratom, na sve strane samo smrt, pa takav narod mozes da ubedis u bilo sta.
   Nemojte mi samo reci da stvarno verujete da su neki muslimani ukrali Americke avione i oborili Blizance. Cisto se sve rezira da bi se zaustavio brojcani rast muslimana.
   Naravno da je u Islamu odobren dzihad, ali dzihad koji se vodi ukoliko su muslimani negde na svetu ugnjetavani. Dzihad u kome ni jedna nevina osoba ne sme da strada, ne sme da strada ni zena, ni dete, ni starac, samo onaj koji te napada.
   Da li je dzihad kada bombas-samoubica u ime Allaha raznese sebe i jos 50 ljudi koji su se nasli ni krivi ni duzni u blizini? Ne, to nije dzihad, to je neoprostiv greh.
   Jer Allah dz.s. u kur’anu jasno kaze da niko ne sme sebi da naudi, a ako neko ubije nevinog coveka kao da je ubio sve ljude na planeti.

   Da li se muslimani „bore“ da islam zavlada svetom? Da. Ali pravi musliman se bori tako sto ce svojim primerom pokazati ostalima da je islam jedina prava religija.
   Prvi muslimani su osvajali teritorije, ali nikada nikom nisu nametali veru, vec je svako imao pravo da ispoveda svoju veru. A onda bi svojim primerom pokazivali lepotu islama, i ljudi su to prihvatali.
   E sada je zapravo pravo pitanje zasto muslimani teze da svi ljudi budu muslimani? Zato sto verujemo da je Kur’an Bozija rec, i da Boziji zakoni treba da zavladaju svetom.
   Ali ne serijat koji se danas praktikuje u islamskim zemljama, jer to nije pravi serijat. Samo jedan grad na svetu postuje pravi serijat, a to je Meka, ostali su od serijata uzeli samo sta im odgovara.

   • Balkanske priče каже:

    Ti veze nemas sta je islam…..

   • Balkanske priče каже:

    Evo ti muslimanka sta kazu bivsi muslimani o islamu….a da znas sta je islam,onda bi znala da je u islamu tepih vredniji od zene….Ova je bivsa muslimanka drzala lekcije preko videolinkova i najpoznatijim hodjama i muslimanima…to je bila komedija kako ih je ribala ko malu djecu…Potrazi jos na YU TUBE nesto o ovoj zeni,koja je jedna od najpopularnijih ljudi u svetu sto se tiche ove teme i islama….Sramota je da mi nemuslimani znamo vishe od tebe sta je islam….http://blog.b92.net/text/21515/Jevrejin-je-ruzna-rec/

   • Muslimanka каже:

    Razlika izmedju mene i tebe je ta sto si ti naucio da ti uvek drugi govore o tvojoj veri, da nemas sam svoje misljenje. Ti ces da verujes ono sto ti Svestenik kaze, ili ono sto ti kaze neki prijatelj za koga smatras da je dobar vernik.
    Ja sam hvala Bogu pismena i nema potrebe da mi bilo ko sta govori i da me uci. Imam Kur’an i to mi je dovoljno.
    A i ja cu tebe da uputim da ukucas na youtube pa da vidis sta kazu ljudi koji su presli iz pravoslavlja na islam.

   • Muslimanka каже:

    Vise puta sam ponovila, ali nije na odmetu i tebi da kazem. Treba da rascistis sa sobom da li zelis da saznas istinu ili da potvrdis svoj vec ranije steceni stav po pitanju raznih stvari.
    Nema potrebe da si islamofobican. Bice onako kako Bog bude odredio, protiv njegove volje ne mozemo ni mi ni vi.

  • Alex каже:

   Богумили – историја или лажни мит?
   Не постоји ниједан озбиљни историјски доказ о постојању богумила. Богумили су кроз историју служили за оспоравање српског карактера Босне, а у новије време као историографска основа и оправдање за стварање бошњачке нације и самосталне државе Босне и Херцеговине.
   http://www.geopolitika.rs/index.php/sr/istorija/593-2013-08-15-11-30-00

   • Alex каже:

    Ovo je vise za „Balkanske priče“, zato sto je mit o bogumilstvu fabrikovan od rimokatolicke crkve i njenih eksponenata u vidu Habzburske monarhije, sa ciljem razbijanja srpskom nacionalnog korpusa, kao nosioca pravoslvne vere.

  • Muslimanka каже:

   Ma nista je ovo, citala sam ja kako je ceo svet nastao od Srba, da je zapravo Adam bio Srbin. Uostalom vec sam i ranije naglasila, nemam nikakav problem sa tim da poticem od Srba. Uopste se ne bavim time, jer za mene su to gluposti. Sad cu ja da se zamlacujem time ko je bio moj predak. Mozda smo i bili Srbi ali vise nismo, i nema vise tu sta da se prica.

   • Balkanske priče каже:

    Sad ste niko i nista,jer neznate moisliti svojom glavom,jer vas uvek koriste drugi…Sto se mene tiche mozes biti i marsovac…s obzirom kakvo ste zlo Srbima nanosili bez razloga kroz istoriju….

   • Muslimanka каже:

    A sto je to tvoj problem ako smo mi niko i nista. Ako hocu da budem Kinez niko ne moze da mi zabrani da budem Kinez. Evo sada pretpostavimo da si dokazao da su svi muslimani Srbi, i sta si time postigao?
    Ja mogu biti bas taj marsovac, ali u mom srcu je sehadet.

  • Muslimanka каже:

   Koliko je meni poznato, rat u Bosni je nastao zato sto je Alija Izetbegovic hteo da izbori budu na principu jedan covek-jedan glas, a Srbi i Hrvati posto su bili manjina nisu to dozvoljavali. Ali ko ce ga znati, Srpska istorija se menja svakih 10 godina.

 35. Balkanske priče каже:

  Alex:djaba je Muslimanki objasnjavati,njoj su dobro izaprali mozak i tu povratka na zdrav razum nema…..http://zlj13051967.wordpress.com/2013/05/22/posvjed_uhicenja3-_484457s0-jpg/

   • Muslimanka каже:

    Samo cu da te uputim da procitas Kur’an, koliko god da ti je dosadan i da procitas tefsir Kur’ana. A i da procitas stari zavet pa mozda i doneses neki zakljucak. Nema potrebe da ti bilo ko govori nesto.

   • Muslimanka каже:

    Ili mozda sacekaj da se napise nova biblija, mozda ti stvari budu jasnije:

   • Alex каже:

    Ako se meni obracas, ja sam zakljucak doneo odavno, a i video nisam postavio zbog tebe, nego „Balkanskih prica“!

 36. Balkanske priče каже:

  Muslimanka :RAT u BOSNI:Za rat u Bosni je kriv Alija Izetbegović. Svi su 1992. potpisali Kutiljerov plan, ali Izetbegović je po povratku u Sarajevo odbio sporazum. Mesec dana kasnije rat je buktao širom zemlje.Prve žrtve u BiH su bili Srbi.Tako već 13. septembra 1991. sa teritorije Hrvatske granatirana je Bosanska Dubica. Tom prilikom je poginula Anka (Simo) Zec 1934. godište. Dakle, pola godine prije referenduma o nezavisnosti BiH imamo prvi napad na teritoriju BiH i prvu srpsku žrtvu.Nije tačno da je rat u BiH počeo 6. aprila, nego se to desilo mjesec dana ranije ubistvom srpskog svata u Sarajevu i zločinom nad Srbima u Sijekovcu, koji su počinili Patriotska liga i hrvatske paravojne snage.Kakav je bio tretman Srba u ratnom ”opkoljenom” Sarajevu vidi se iz intervjua Mirka Pejanovića, jednog Izetbegovićevim vlastima ‘lojalnog Srbina”, člana ratnog Predsedništva BiH koji je za sarajevski list BH Dani rekao da je u Sarajevu pobijeno samo u prvim mesecima rata dve do tri hiljade Srba.Iako su prvi meseci rata prema Pejanovićevim rečima bili najgori za sarajevske Srbe, zločina je bilo i kasnije tokom 1993 i 1994. Dejvid Frejzer, komadant Unprofora (1994-95) u ratnom Sarajevu je u Haškom sudu kao svedok izjavio da su muslimanski snajperisti ubijali civile u delu grada koji je kontrolisala Armija BiH da bi za to bili optuženi Srbi.Frejzer je još rekao i da su muslimanski snajperi delovali sa zgrada Unisa i vlade u centru Sarajeva, a pokretni minobacaći otvarali su vatru iz blizine komandi UN da bi izazvali srpsku reakciju, zbog čega je Unprofor često protestovao kod vlasti. …Naime, već 1970. god, kada je Ratko Mladić gradio karijeru kao oficir JNA, dok je Radovan Karadžić bio običan psihijatar, bez interesovanja za politiku i dok Republika Srpska nije postojala ni kao teoretska mogućnost; Alija Izetbegivić je napisao pan-islamistički program pod nazivom: „Islamska deklaracija“ u kojoj kaže:”Nema mira i koegzistencije između „islamske vjere“ i neislamskih društvenih i političkih institucija.“.Jasno je da ovakva vizija sveta nužno vodi u rat.Odmah posle on dodaje: „Polažući pravo da sam uređuje svoj svijet, islam jasno isključuje pravo i mogućnost djelovanja bilo koje strane ideologije na svom području.“ Ovo ne samo da je odbacivanje bilo kakve ideje suživota, tolerancije i multikulturalnosti, već je u nacionalno i versko mešovitoj sredini kao što je BiH – recept za građanski rat.Tokom rata Srbi su bili u savezu sa Fikretom Abdićem{umerenom strujom među tadašnjim Muslimanima}, koja je postojala kao posebna strana u ratu. Ta ista strana je bila prijateljska i sa Hrvatima.Sa druge strane,muslimani okupljeni oko Alije Izetbegovića su vodili rat kako protiv bosanskih Srba, tako i protiv bosanskih Hrvata, ali i protiv muslimana iz zapadne Bosne. …… Član Akademije nauka i umetnosti BiH, filozof Muhamed Filipović izjavio je da rat u bivšoj SFRJ bio bi sprečen, da nisu intervenisali stranci, koji su silno željeli rasturiti Srbiju i Jugoslaviju. “Došao je Warren Zimmermann (tadašnji ministar vanjskih poslova SAD) i držao huškačke govore protiv Srba i Slobodana Miloševića. Rekao sam mu da će nezavisnost BiH značiti rat i pitao hoće li nas Washington podržati, na što je on rekao da hoće naglasio je akademik.Tada sam na televiziji rekao da će biti rata, i da će on biti veoma krvav, da bi sutradan Alija izišao pred narod i izjavio da ‘građani BiH mogu spavati mirno i da ja pričam nebuloze’, rekao je on, dodajući da je tada nazvao Izetbegovića i odbrusio mu: Nemoj, bolan davati takve nebulozne izjave. Tko ti je rekao da je za rat potrebno dvoje, za rat je potreban samo jedan idiot, pa ti sad izaberi!, prisetio se Filipović……U seriji nedavno obelodanjenih tajnih dokumenata CIA, pokazali su da je muslimanski ratni lider Alija Izetbegović bio žestoki protivnik multietničke BiH i da je želeo formiranje prve islamske države u Evropi!CIA takođe tvrdi da je Alija bio spreman da se Bosna i Hercegovina podeli između Srba, Hrvata i Muslimana…..Srbi su želeli da žive s muslimanima, ali nisu i nikada neće pristati da žive pod muslimanima…..

  • Muslimanka каже:

   Procitala sam ovaj clanak, ali rekoh ti da se Srpska istorija menja svakih 10 godina. Samo malo ste poranili sa podmetanjem ovakvih stvari, treba da sacekate da prodje malo vise vremena, jer jos uvek postoje ljudi koji su ocima gledali taj rat u Bosni.
   Problem kod Srba je taj sto nikada niste imali strpljenja.
   Ovi clanci su samo misljenje pojedinaca.

  • Muslimanka каже:

   Ko ce vas Srbe razumeti. Dok nam se drzava raspada u svakom pogledu vi brinete o Siriji i o muslimanima sirom sveta. Okrenite se malo oko sebe, imamo mi mnogo vecih problema u drzavi nam Srbiji.
   Ne razumem toliku potrebu da dokazete da su drugi gori od vas. Pokazite u cemu ste to dobri, pustite druge na miru.
   Najgore je sto vi sve radite bez cilja. Sada mene ovde ubedjujes kako sam ja Srpkinja i kako su muslimani najgori na svetu, a ne znas ni sam zbog cega to radis.
   Ako ce tebi da bude lakse, ako ce savest Srbima da bude mirnija zbog svih zlocina koje su pocinili u Bosni i na Kosovu, vi mozete da propagirate kako su muslimani najgori na svetu. Ali ne znam da li ce ta propaganda da vam posluzi kod Boga. On sve vidi, i njega ne mozemo prevariti.

   • Svestenik Mihailo Mikic каже:

    Pustili bi SRBi druge narode na miru, ali oni nece da puste SRBe na miru! Nasa slavna SRBska istorija puna je ratova za slobodu SRBskoga naroda, ali u istoriji nije poznat ni jedan slucaj da su SRBi vodili bilo kada osvajacki rat. „Osvajanja“ Dusana Silnog na Istoku i Jugu SRBije, nisu bili osvajacki ratovi kako to neprijatelji Istine Hristove i Pravde Bozije neprestalno tvrde, nego oslobodilacki. Sa tim ratovima Dusan Silni je omedjio granice SRBije na Istoku i Jugu zemlje u kojoj su zivjeli SRBi – starosedioci, sa jednim malim brojem Grka i Bugara, a granice SRBije na Zapadu omedjio je bosanski Kralj Tvrtko Prvi. To je Savina Sveta SRBija koja se prostire i obuhvata samo SRBske zemlje, a ne tudje kao sto je to slucaj sa nekim „prosvecenim“ zemljama na Zapdau, poput Francuske, Spanije i Engleske u kojoj sunce nekada nije zalazilo a sada rijetko kada zbog poznatih britanskih magli ono izlazi!

    Vizantija nije bila nacionalna drzava nego rimska imperija na Istoku sa pravoslavnom vjerom i grckorimskom kulturom. Na pricipima Vizantije i rimske imperije uopste osnovana su SAD, u kojima nije vazno kakve si boje koze i tvoje poreklo, nego je samo vazno da kao americki gradjanin redovno placas svoj porez i postujes druge drzavne zakone, a drzava ti omogucuje kao podobnom najamniku bez obzira na tvoje poreklo da u toj zemlji svojim casnim radom postignes sve ono sto u svojoj zemlji nisi mogo, i da budes kao stranac sve i vsja u americkom politickom i javnom zivotu, osim da budes presjednik zemlje!

    Znaju SRBi da Bog sve vidi i sve zna, i da nicija sveca nije gorila do zore. Ta Pravoslavna vjera u Boga i nada u pravdu Boziju, bila je i ostala SRBska snaga u borbi sa svim lazima i neprijateljima Boga i SRBstva. Zbog toga netrebaju neprijatelji Boga i SRBstva: Pravoslavlja i Svetosavlja unapred puno da se raduju, jer SRBSKO JE BILO I BICE, KO DOZIVI I VIDECE!

   • Muslimanka каже:

    Svestenice, ja vam opet naglasav, mozete vi da lazete sebe, ali Boga ne mozete. Vi ste imali priliku da pokazete svoju milost kada se raspadala Jugoslavija, kada su Srbi imali vojsku a drugi narodi se sami okupljali.
    Niste se svestenice oglasavali kada su se ubijali Albanci na Kosovu. Video je Bog i ono sto ste vi radili, nemojte misliti da nije.
    Ja ne kazem da Bosnjaci i Albanci nisu nista krivi, i da oni nisu cini zlodela. Ali pokusavati da predstavite Srbe kao nevine u ovom ratu je besmisleno.

  • Muslimanka каже:

   I ovo su takodje cinjenice koje su se desile
   http://www.bosnjaci.net/prilog.php?pid=45365

   • Balkanske priče каже:

    Jesu,ali bogami kakve su tek ovo chinjenici…pogledaj sta su tvoji radili,narochito iz tvog Sandjaka,ustvari Rashke….>>>> To­kom Dru­gog svet­skog ra­ta, mno­gi mu­sli­ma­ni su ra­to­va­li na stra­ni NDH. Potpredsednici vlade ustaške NDH bili su braća Osman i Džafer Kulenović. U toj vladi ministri su bili Mehmed Mehičić i Hilmija Bešlagić, a zamenici ministara Hakija Hadžić i Junuz Mehmedagić. Predsednik vrhovnog suda NDH zvao se Asim Ugljen. Prvi Pavelićev doglavnik beše Ademaga Mešić, a jedan od pobočnika Alija Šiljak.Među starešinama ustaške vojske veliki ugled uživali su generali Muslimani: Salih Alikadić, Junuz Ajanović, Muharem Hromić… Posebno mesto u „Crnoj legiji“, elitnoj i najkrvoločnijoj ustaškoj formaciji, imao je Bećir Lokmić, a desetine hiljada muslimana iz Bosne i Hercegovine, delom i iz Sandžaka, bilo je u sastavu ustaške vojske. Glavni koljač u strašnom, obrednom, ubijanju Srba u crkvi Presvete bogorodice, u Glini, gde su krajem jula i početkom avgusta 1941. godine zaklane 1564 osobe srpske nacionalnosti, zvao se Hilmija Berberović. Ante Pavelić je muslimane (tada nije bilo Bošnjaka) častio epitetom „cvijeće hrvatskoga naroda“. Nemci su se zgrozili veličinom hrvatsko/muslimanskih zločina nad Srbima. U obilasku logora Jasenovac, nemački oficiri su svi do jednog povraćali, zbog varvarskih zločina koje su tamo zatekli.Kada je Hitlerov specijalni opunomoćenik za Balkan, dr Herman Nojbaher, 1943. godine počeo intenzivnije da se bavi srpskim pitanjem, najpre je pokušao da stane na kraj hrvatskim zločinima. U svojim memoarima, za hrvatski pokolj Srba Nojbaher kaže:„Pokolj Srba od strane Hrvata spada u najsvirepije akcije masovnog ubistva cele svetske istorije. Doživeo sam da mi se ustaške vodje hvale kako su zaklali milion Srba, uključujući tu i odojčad, decu, žene i starce.”Italijani su se takodje zgražavali nad hrvatskim zločinima u Drugom svetskom ratu, ostavljajući o tome nemali broj dokumenata. Među najpotresnija italijanska dokumenta o hrvatskom genocidu nad Srbima spada pismo generala Aleksandra Luzana Musoliniju. Evo tog pisma: Obilazeći sreska mesta Stolac, Čapljinu i Ljubinje (između 60 i 130 km severno od Dubrovnika) – saznam od naših obaveštajnih oficira da su Pavelićeve ustaše, prethodnog dana, počinile neki zločin u jednom selu (Prebilovci).Nedostaju mi reči da opišem ono što sam tamo zatekao. U velikoj školskoj učionici, zatekao sam zaklanu učiteljicu i 120 njenih učenika! Nijedno dete nije bilo starije od 12 godina! Zločin je neumesna i nevina reč – to je prevazilazilo svako ludilo! Mnogima su odsekli glave i poredjali ih po djačkim klupama. Iz rasporenih utroba ustaše su izvukle creva i, kao novogodišnje vrpce, rastegli ih ispod plafona i ekserima ukucali u zidove! Roj muva i nesnošljiv smrad nisu dozvoljavali da se tu duže zadržimo. Primetio sam načeti džak soli u ćošku i zgranuto ustanovio da su ih klali polako, soleći im vratove! I taman kad smo odlazili, u zadnjoj klupi se začulo dečje krkljanje. Pošaljem dvojicu vojnika da vide šta je. Izneli su jednog djaka, još je bio u životu, disao je sa napola presečenim grkljanom! Svojim kolima odvezem to jadno dete u našu vojnu bolnicu, povratimo ga svesti i od njega saznamo punu istinu o tragediji.Zločinci su najpre, na smenu, silovali učiteljicu Srpkinju (ime joj je Stana Arnautović) i onda je, pred decom ubili. Silovali su i devojčice od osam godina. Za sve to vreme, pevao je silom dovedeni orkestar cigana i udarao u tambure!Od hiljadu i nešto duša, u selu više nema nikoga! Istoga dana (to smo otkrili kasnije) kad je izvršen zločin u školi, ustaše su pohvatale još 700 stanovnika sela Prebilovci i sve ih bacili u jamu ili na životinjski način na putu do jame pobili.Bosna i Hercegovona je tada bila u sastavu NDH…http://zlj13051967.wordpress.com/2013/03/16/holokaust-u-jugoslaviji-1941-1945-1991/

   • Muslimanka каже:

    Sramota je i zalosno ako su to moji sunarodnici radili. Zasluzuju kaznu i na ovom i na buducem svetu. Ali takodje je cinjenica da su Srbi od odlaska Turaka tezili da proteraju muslimane sa ovih prostora. Kako je rekao vas lider koga zeljno iscekujete Vojislav Seselj, deo muslimana da se pobije, deo da se pokrsti a deo da se protera za Anadoliju. Ali nije to njegova ideja, kao sto sam rekla, ta ideja datira jos iz 18. veka. Zato su muslimani iz Sandzaka uvek bili primorani da se priklone neprijateljima ove drzave da bi imali bilo kakvu zastitu. Cinjenica je da je cetnicki pokret koristio svaku priliku da napadne muslimane u Sandzaku.
    Cak je 1999. godine NATO morao da srusi most u Ribaricu jer je postojala realna opasnost da Srpska vojska usled povlacenja sa Kosova pobije muslimane u Sandzaku.
    Sve su ovo cinjenice.

   • Срђан каже:

    ”Cak je 1999. godine NATO morao da srusi most u Ribaricu jer je postojala realna opasnost da Srpska vojska usled povlacenja sa Kosova pobije muslimane u Sandzaku.”
    Ваши другари из НАТО су проценили да је боље да натенане умирете од осиромашеног уранијума него да вас ”побије Српска војска”. А Ирак, Афганистан и Либију су морали да сравне са земљом да не би Срби побили тамо све живо ако некада буду туда пролазили.

   • Muslimanka каже:

    Srdjane, nije moja poenta bila da dokazem kako Amerikanci mnogo vole nas muslimane pa su dosli da nas brane. Vec da pokazem kako je nasa drzava Srbija koristila svaki rat da se osobodi muslimana iz Sandzaka.

   • Alex каже:

    I sta, imala si dojavu iz NATO-a, da su srusili most u Ribaricu zbog srpske vojske, koja se spremala da izvrsi genocid nad Bosnjacima?A sta je bilo sa vojnim jedinicama u okolini Novog Pazara, koje su tu bile stacionirane od pocetka bombardovanja?Da li je most u Ribaricu jedini put da se dodje do Novog Pazara ili postoje alternativni putevi?Koliko je je Bosnjaka pobijeno u Novom Pazaru i zena silovano te ratne ’99-e godine?

   • Muslimanka каже:

    Za Alex-a: Nije imalo potrebe da javlja NATO, vojnici su se sami hvalili. Cak su se i nasi komsije Srbi pravoslavci bili podelili ko ce ciju kucu i imovinu da uzme kada muslimane proteraju ili pobiju.
    Ali Bog nije dozvolio da se tako nesto desi. Eto bas u tom vremenu Amerika je nasla neke svoje interese da uzme Kosovo za sebe, pa usput i nas spasila, jer joj je to posluzilo da svetu dokaze kako je ovde u Srbiji u mirovnoj misliji. Ali opet nama dobro doslo to njihovo lukavstvo.
    Alex, ja sam to dozivela. To se meni desavalo. I ne moze niko sa strane da mi prica kako je bilo i sta je bilo.
    Eto svugde da su muslimani bili krivi, mi u Sandzaku ni sa kim nismo ratovali, bili smo krivi samo sto smo muslimani.
    Vi mozete da se tesite tim pricama, inace su Srbi uvek imali problem da prihvate realnost i istinu. Ali vam kazem da kod Boga to ne prolazi. On je gledao i nas i vas, i on ce nam jedini po pravdi presuditi.

   • Muslimanka каже:

    A srpska vojska nije mogla glavu da podigne od Americkih bombi, tako da im je tada bilo samo na pameti da sacuvaju zivu glavu. Ja ti govorim sta je trebalo da se desi, i to nije rekla Amerika ili Turska, nego nasi komsije Srbi.
    Jer i medju Srbima je bilo dobrih i postenih ljudi, koji nisu hteli da gledaju kako se ljudi ubijaju samo zato sto su muslimani, vec su nas upozoravali da se sklonimo, da spasimo glavu bar.
    Zbog takvih ljudi ja nikada ne mogu kriviti ceo Srpski narod za neka zlodela.

   • Alex каже:

    Sta si dozivela? Je l’ pokusao neko tebe da ubije ili clana tvoje porodice?Da li je neko nasilno pokusao da otudji tvoju imovinu?Nisi mi odgovorila, koliko je Bosnjaka pobijeno?Na koji nacin je vrsen na tebe pritisak?Da li i danas postoji bilo kakav vid pritiska, po verskom, nacionalnom,polnom rasnom ili drugom osnovu?

   • Muslimanka каже:

    Dozivela sam da zivim u strahu u svojoj sopstvenoj zemlji, i to ne od strane okupatora vec od strane mojih sunarodnika.
    Koliko ja znam niko nije ubijen niti je bilo cija imovina oteta, ali ne zato sto Srpska vojska to nije htela vec zato sto su bili onemoguceni.
    To je bilo i proslo, i ne ponovilo se. Ja samo ovde objasnjavam zbog cega mi ne verujemo nasoj drzavi Srbiji. Jer ko meni garantuje kada Amerikanci odu sa Kosova da opet nekom nece da padne na pamet da gradi Veliku Srbiju.
    Zato nas narod kaze bolje spreciti nego leciti. Da li ti mozes da verujes onom ko te jednom izda? Naravno da ne mozes. Mozes da popravis odnos, ali poverenje se tesko vraca.
    Ono sto ja ovde pokusavam da dokazem a ti uporno propustas poentu da muslimani ne mrze Srbe, i da to nema veze sa narodom. Mi samo ne verujemo politici koja se u Srbiji vodi prema nama.

 37. BOBEX каже:

  Gospodine Alex , mislim da je religija jedno, a verovanje drugo. ( religije svađaju ljude, a i religija je diskutabilna materija ). Što se tiče mene ja sam verujući čovek, tj. verujem u ljubav , poštenje, iskrenost, POŠTOVANJE SVEGA OKO SEBE itd. e ove ČISTOTE su BOG ! Što se tiče duha svi mi ga posedujemo, samo neko jači, a neko slabiji, zavisi od situacije, no, svi mi , verujem, trudimo se da imamo što jači duh, jer samo u tom slučaju smo dobri ljudi, a na koji način veruje i moli se to nije ni važno. Najvažnije je da se moli i veruje u BOGA jedinoga. Složićemo se svi. što ljudi više veruju u ove čistote, jačeg su duha . Još samo da kažem oko večnog života, telo je “ ambalaža „, Samo, ako živimo život ČISTOTOM I SAMO ČISTOTOM imaćemo večni život !!!!!

  • Alex каже:

   Ocigledno, da ste zalutali ovamo, jer se ovaj blog bavi predanjskim vrednostim pravoslavne hriscanske vere, jedine istinite i spasonosne, gde se Bog, Tvorac Neba i Zemlje i svega vidljivog i nevidljivog, otkrio kao Jedan u Svetoj Trojici.
   Dakle Istina pre sentimentalnih izjava o tzv. ljubavi iskrenosti i postenju, koje i ne postoji, bez izvora ljubavi, Zivog Boga, koji je i sam Ljubav!

 38. SRBin Svetosavac каже:

  Zao mi je sestro muslimanko, sto cujem da su tebi blizi muslimani iz crne Afrike i sa Bliskog Istoka, blizi i drazi od tvojih komsija SRBa pravoslavne i rimokatolicke vjere sa kojima djelis zemlju u kojoj zivis, jezik sa kojim govoris i krv koja tece u venama tvojim. Sve dok budes tako razmisljala ti neces imati prave bozanske ljubavi prema bliznjim svojim, bez obzira koliko se ti na ljubav pozivala i samu sebe uzalud ubedjivala da ne mrzis ni „jednog covjeka“!

  Kao sto i sama rece, tebi su sestro izgubljenog roda SRBinova zbog islamske vjere tvoje blizi i drazi muslimani sirom svijeta od tvojih komsija SRBa koji nisu islamske vjeroispovjesti. Zbog islamske vjere svoje ti muslimane dozivljavas kao „svoju bracu po vjeri“ a samim time svoje komsije SRBe ti dozivljavas kao svoje vjerske neprijatelje, iako su SRBi Pravoslavni bili i ostali po pitanju vjere jedan od najtolerantniji naroda na svijetu!

  Nemam nista protiv toga da ti sestro volis zbog islamske vjere svoje muslimane sirom svijeta. I meni su kao SRBinu: Pravoslavcu i Svetosavcu veoma mili i dragi sinovi i kceri Svetog Pravoslavlja, ali to nikada nebi smio biti razlog ni meni ni drugome da zbog vjere svoje ja ne volim druge narode koji njisu Pravoslavni, i da mrzim i prezirem svoje komsije druge vjeroispovjesti, sa kojima sam zajedno odrastao i na istim suncu se grejao ziveci u miru u istoj zemlji, i govoreci jednim te istim SRBskim jezikom.

  Mislim da je kod muslimana i svih drugih vjerskih ekstremista problem bas u tome sto oni ne mogu zbog svoje vjerske zatucanosti i njihove vjerske zaslepljenosti da razlikuju na ispravan nacin vjeru od nacije kojoj pripadaju, vjeru od jezika sa kojim govore i vjeru od drzave u kojoj zive. Zbog toga jedino sto mogu da ti predlozim kao sestri SRBkinji, tudje vjere a SRBske krvi i jezika jeste da odes i upoznas svoju bracu po vjeri sirom svijeta, pa ako bude volja Bozija da se ziva kuci vratis sa tih putovanja moci ces tada svima da pricas koliko su tebi u tudjini nedostajale tvoje komsije SRBi, i kako si nazalost tek u tudjini shvatila koliko oni tebi u zivotu znace. Sa postovanjem, SRBin Svetosavac!

  • Muslimanka каже:

   Mozda nisi razumeo sta sam rekla, ne radi se o mrznji, vec o nepoverenju. Svesni smo mi muslimani da pravoslavlje nema veze sa desavanjima koja su se desila na ovim prostorima, kao sto nema ni islam. Ne mogu ja kriviti ceo jedan narod za nesto sto su pojedinci radili u ime tog naroda. Mi samo nemamo poverenja i ne volimo politiku koju Srbija vodi i koju je vodila.
   Svesni smo mi da smetamo drzavi Srbiji, mi smo joj isto kao i Albanci na Kosovu samo teret kojeg ona zeli da se oslobodi. Njima smeta narod ali ne daju teritoriju koju taj narod zauzima. A zna se na koji nacin se to resava. Prvo su napravili Sandzak jednom od najnerazvijenijih oblasti u celoj Srbiji tako da se narod masovno iseljava odavde u potrazi za boljim zivotom. Medjutim, kako nam je natalitet stalno u porastu mnogo im sporo ide to iseljavanje pa koriste priliku kada tako izbije neki rat da usput pobiju deo muslimana.
   Nije za to narod kriv, ali nazalost drzava vodi takvu politiku.
   Isto to su radili i sa Kosovom i nisu nista naucili, i ponovo prave istu gresku sa Sandzakom.
   Mi bismo najsrecniji bili kada bi mogli da se oslonimo na nasu drzavu, da znamo da ako pomogne onima u Vojvodini ili u centralnoj Srbiji da ce pomoci i nama.
   Ako ti nije poznato u Sandzak ili vasu svetu srpsku zemlju Rasku samo ulazu Turci i Arapi, ako se vrtic napravio taj vrtic nije napravila drzava Srbija nego je to donacija iz Turske.

  • Muslimanka каже:

   I molila bih te da mi objasnis sta znaci to verski ekstremista? Jel to neko ko ekstremno veruje u Boga? Ili je to neko ko se ekstremno pridrzava onoga u sta veruje? Nije mi jasan taj termin.

   • SRBin Svetosavac каже:

    Kada sam upotrebi izraz „vjerski ekstremista“ mislio sam na „vernike“ muslimanske i hriscaanske vjeroispovjesti koji iz „ljubavi“ prema svojoj vjeri mrze ili ne trpe pripadnike drugih vjereoispovjesti!

    Sto se tice odnosa sadasnje „vlade“ SRBije prema svojim gradjanima u Raskoj, u potpunosti se slazem sa Vama da on nije na potrebnoj visi. Medjutim, svako postena dusa treba da zna da za takav odnos SRBije prema Raskoj nije kriva SRBija kao drzava niti SRBski narod u cjelini, nego srbijanska korumpirana i izdajnicka vlada, koja brine samo o svojim licnim interesima a ne o interesu zemlje i naroda!

    Obavesten sam pd prijatelja iz Raske, da sada turska vlada u „Sandzaku“ pravi vrtice za djecu i gradi skole, dok SRBija o tome svemu „mudro“ cuti. Imam osjecaj da nevidljiva ruka samoga Lucifera sve cini sto moze da SRBe zavadi i podjeli po vjerskoj, pokrajinskoj i drugim osnovama, da bi tako sluge palog andjela mogle sto lakse da vladaju sa tim prostorom.

    Izlaz iz sadasnje situacije u kojojk se nalaze gradjani SRBije jeste zajednicko okupljanje i borba za slobodu i jedinstvo zemlje u kojoj SRBi sve tri vjkere, pravoslavne, rimokatolicke i islamske vijekovima zajedno zivimo. Kada se nisu mjesali stranci u nase domace probleme, SRBi su tada medjusobno zivjeli u miru, a kada smo god dozvolili da nam drugi kucu kuci skupo smo placali sa krvlju svojih najboljih sinova i kceri svoju naivnost i neobavestenost.

    Zbog toga, bez razlike na vjeru svoju pomolimo se Bogu da se SRBi oboze, sloze i umnoze. „Sveti Savo ti pomozi, pocuj glasje svoga roda SRBskoga naroda“. U to ime zelim ti srecan i Bogom blagosloven zivot, da radis na zblizavanju i ujedinjenju gradjana sada osramocene i posrnule SRBije, da umjesto mrznje siris ljubav i slogu u svojoj sredini, i da budes ponosna na svoje SRBsko poreklo.

    Vjeru covjek u zivotu moze i da promjeni ali narodnost u kojoj je rodjen nikada nikada ne moze da promjeni. Svako luda moze svoje narodnosti da se odrekne ali ona nikada ne moze da bude pripadnik nekog drugog naroda, vec i dalje ostaje sin ili kcer svoga naroda kojega se odrekao, a u kome je on rodjen. Nas narod sa pravom kaze da „krv nije voda“ i nije to bilo tako davno kada su SRBi u Bosni: muslimani, rimokatolici i pravoslavni zajedno ratovali protiv Austrougarske okupacije, predvodjeni agom, cije sam ime momentalno zaboravi, ali koje mogu da ti pronadjem ako te interesuje. On je zajendo sa drugim muslimanima nosio fes napravljen od boja SRBske trobojek, u borbi za slobodu tada izdane od SRBije, te Svete SRBske zemlje!

   • Muslimanka каже:

    Vec sam ti rekla i opet cu ponoviti, nemamo mi muslimani nista protiv Srpskog naroda kao naroda, niti protiv drzave kao teritorije, vec nam samo smeta politika koja se u Srbiji vodi, a koja na zalost nije donela ni Srbima nista dobro.

 39. SRBin Svetosavac каже:

  Muslimanko sestro mila SRBske krvi i jezika! Treba da znas da se stanje u nasoj „drzavi“ danasnjoj SRBiji treba i mora menjati samo mirnim i demokratskim putem na izborima: prosvecivanjem naroda i pozrtovanim radom, a ne samo praznim pricama koje vise donose razdvajanju gradjana danasnje SRBije nego njihovom medjusobnom upoznavanju i zblizavanju. Muslimani zato trebaju da se pomire sa poznatom istorijskom istinimo i ne oborivom naucnom cinjenicom, da su oni po svojoj narodnosti SRBi – islamske vjeroispovjesti, a ne Turci, Arapi ili neki drugi narod, i tada ce i sam Bog da bude sa nama u sve dane zivota naseg!

  Sve dok muslimanima iz nekadasnje Jugoslavije isto kao i tebi sada budu bliza vasa muslimaska braca po vjeri iz Turske, Sirije ili neke druge islamske zemlje od vasih komsija – SRBa Pravoslavne vjere, medju nama istinskog povjerenja i ljubavi nikada nece i ne moze biti. Uvijek ce da postoji opravdana sumnja sa obadvije strane u dobre namjere onih dugih. Istorija je uciteljica zivota, i svaki narod koji zaboravi na svoju proslost osudjen je zato Zakonom zivota da je povnavlja dok se ne opameti ili dok ne bude nestao sa zemlje.

  Da se to nebi desilo nama SRBima vjere Pravoslavne isto kao i Vama muslimanima koji ste SRBi islamske vjeroispovjesti nama ne preostaje nama nista drugo nego da stojimo zajedno u prvim borbenim redovima u odbrani zemlje svoje u kojoj zivimo, a ne zbog vjere kojoj pripadamo da prizeljkujemo da nas „oslobode“ nasa braca po vjeri: Rusi ili Turci. Koji god tudjin u SRBiju dodje, oni ce biti osvajaci bez razlike na vjeru svoju,a mi SRBi pravoslavne i islamske vjeroispovjesti samo porobljena raja i nista vise!

  Ako u SRBiju dodju Rusi, tada ce mnogi Pravoslavni SRBi sa pravom zbog iste vjere sa njima da se raduju sa radoscu velikom njihovom bratskom dolasku. Medjutim, ako u SRBiju ponovo dodju Turci tada ce muslimani iz Raske i sa Kosova da se raduju naveliko njihovom bratskom dolasku, i zbog islamske zajednicke vjere muslimani iz SRBije ce Turke pozdraviti kao svoje „oslobodioce“. Od koga i od cega? Od njihove brace Pravoslavnih SRBa!

  Zato upamti dobro sestro moja mila, SRBske krvi a islamske vjere sto cu sada ja tebi da kazem. Sve dok tebi budu bliza tvoja „braca po vjeri“ – muslimani iz Afrike i sa Bliskog Istoka, od tvojih komsija SRBa pravoslavne vjere – nema tada mira na Balkanu niti u nasoj zemlji SRBiji. Bice tada medju nama „ljubav“ prava u duhu vecne Istine Sv Njegosa: „Vjere su nam u krv zagazile, bice bolja koja ne potone“! Kod vas muslimana je sada noz i pogaca, pa kako odrezete tako cete i proci. Pravoslavni SRBi muslimanima stalno nude da oni budu ono sto i jesu – SRBi islamske vjeroispovjesti, a muslimani tu ponudu svoje brace SRBa Pravoslavne vjere uporno i za inat stalno odbij na svoju stetu!

  Zbog toga nemojte vise za Vasa muslimanska cesta stradanja u ratovima bez trunke srama u sebi da optuzujete Pravoslavne SRBe. Oni zbog Vaseg takvog drzanja muslimana medju sobom dozivljavaju kao petu ili izdajnicku kolonu, sto medju nama iskreno recno mnogi muslimani i jesu bili. Medju najpoznatijim ustaskim koljacima tokom Drugog svetskog rata bili su i mnogi muslimani, a „zlo ciniti, od zla se braneci, tu zlocina nema nikakvoga“!

  Tvoj brat po krvi, jeziku i zemlji u kojoj zivis, SRBin Svetosavac!

  • Muslimanka каже:

   Sad cu ja tebe da pitam isto pitanje, i takodje ocekujem iskren odgovor. Da li su tebi drazi Rusi ili muslimani recimo iz Sandzaka?
   Ne mozes ocekivati od muslimana da mu bude vaznija nacija od vere. Ja kada govorim o tome ko mi je drazi, ne mislim da prizeljkujem da Turci ili Arapi okupiraju Srbiju. Prizeljkujem da nam pomognu u ekonomskom pogledu, jer su duzni da pomognu muslimanima u svakom pogledu. U kakvoj god da se nevolji musliman nadje, drugi musliman je duzan da mu pruzi pomoc.
   Ja ti opet kazem, mozete vi misliti i da je Adam bio Srbin, to nije nas problem. Ne interesuje me ko sam bila, znam ko sam sada. Sada sam Bosnjak, muslimanske veroispovesti. Kada to prihvatite kao nepobitnu cinjenicu onda ce sve da bude u redu.
   Zasto nekom namecete da bude nesto sto ne zeli.
   Tebi je ponos da budes Srbin, i to je u redu, budi to sto jesi. Ja se ponosim da sam Bosnjakinja, to su moja braca po veri i ponos mi je da makar na taj nacin pripadam tom narodu.

   • SRBin Svetosavac каже:

    Sestro muslimanko, mogu sa ponosom javno da ti kazem, da je meni uvijek bila bliza kosulja od kaputa. Zahvaljujuci takvom mome stavu i kucnom vaspitanju dobijenog od mojih roditelja, kada su poceli u tudjinu da dolaze izbjeglice iz nekadasnje ratom zahvacene Jugoslavije, sa svojim prijateljima organizovao sam njihov docek i smestaj ne pitajuci nikoga za vjeru njegovu. Pomagali smo ugrozene izbjeglice iz Jugoslavije na razne nacine. Pomoc se kretala od njihovog smestaja, pronalsaka poslova do bratskih savjeta koji su nekada bili korisniji od svake druge materijalne pomoci. Poslije odredjenog vremena vecina izbjeglice je zahvaljujuci svome postenom radu ubrzo stala na svoje noge, i pocela u miru da razmisljaju o nesreci u kojoj su bili. Ziveci u tudjini i stranoj sredini daleko od svojih milih i dragih, mnge su izbjeglice tek tada shvatile i razumjele rijeci Slavnog Njegosa: „Brat je mio koje vjere bio“!

    Ostajuci nam istinski zahvalni za sve dobro koje smo za njih ucinili mnogi su trazili puta i nacina da nam se javno zahvale na ucinjenom dobrocinstvu. Nas odgovor je uvijek bio: „pomognite braco svakog nesrecnika u njegovoj nesreci, pa ce tada i sam Bog kao vecni izvor svake srece i napretka da bude sa vama u sve dane zivota vaseg“. Vreme je neprimjetno brzo prolazilo i mnogi su izbjeglice ovde u tudjini zaradili penzije sa kojim mogu pristojno da zive u starome kraju. Zbog toga je doslo vreme i njihovog povratka u zemlju iz koje su dosli. Prije odlaska kuci iz tudjine, vecina izbjeglica pravi veceru zahvalnosti na koju pozivaju svoje prijatelje sa kojima u znak secanja i svoje ljubavi menjaju razne poklone.

    Na jednoj takvoj veceri ljubavi, ja kao SRBin: Pravoslavac i Svetosavac dobio sam najveci poklon od jednog muslimana iz Raske. Ustajuci iza stola da nazdravi svojim prisutnim gostima on je doslovice rekao: „Braco i sestre, kada sam doso u ovu zemlju sa jednim koferom, ja nikoga svoga nisam imao, a englerski jezik nisam znao. Mnogo puta sam do sada rekao, a to cu ponoviti i veceras. Svi se secate kako je mene i vas sunce ogrejalo i kako smo se obradovali kada nas je na aerodromu sacekao NN i pozdravio na nasim jeziku, sa „dobro nam dolsi“. Od tada pa do sada on je sa drustvom svojim kada je god trebalo uvijek bio svima nama na velikoj usluzi. U znak moje zahvalnosti za njegovo dobrocinstvo ucinjeno meni i svima vama, ja vecereas javno izjvaljujem da cu poslije povratka kuci na imanju pretaka mojih da obnovim staru crku pravoslavnu od koje sada postoje samo temelji njeni“.

    Ja sam pomislio da je on nama ovako nazdravio iz blagodarnosti za ucinjna dobrocinstva nasa, a kada ode u Rasku da se vise necemo ni cuti ni vidjeti. Medjutim, pogresio sam. On kao musliman na svome imanju podize sada novu SPC na njezinim straim temeljima. Kada nova crkva njegovim trudem uskoro bude zavrsena i osvecena, bice to njegova crkva zahvalnosti, bratskog pomirenja i vecni dokaz da krv nije voda, da braca mogu da zive zajedno bez razlike na vjeru svoju!

    Zato nikada ne treba zuriti u donosenju svoga misljenja. Ljudi snuju a Bog odredjuje. Zbog toga upamti dobro sestro moja mila, turske vjere a SRBske krvi i SRBskog jezika. Svako ljudsko bice koje nepozna istoriju svoju, Zakonom Zivota osudjeno je zato da istoriju ponavlja sve dok ne sazna cijega je roda i poroda. Svaki covjek ili zena koji ne zele da znaju ko su njima preci bili, nikada nece niko ni biti!

   • Muslimanka каже:

    Svaka tebi cast za to sto ste ti i tvoja druzina uradili, i da vas Allah nagradi i na ovom i na buducem svetu. Sve je to lepo, ali ti uporno propustas sustinu moje price. Ja nikada nisam rekla da su Srbi komplet losi. Ja sam sigurna da 80% Srba ne mrzi muslimane. Kada govorim o ratnim desavanjima i zlocinima mislim iskljucivo na vojsku ili paravojne formacije i sa jedne i sa druge strane.
    Na jednom forumu sam naisla na dva veoma dobra komentara, pre svega mislim korisna za ovaj nas dijalog. Postavlja jedna pravoslavka pitanje zbog cega muslimani sa ovih prostora se izjasnjavaju kao Bosnjaci, kako se javila kod njih ta zelja da postanu Bosnjaci. A onda joj jedan pravoslavac odgovara: “ e moja sestro, mislis lako je bilo njima posle Turaka, svi ih do dana danasnjeg smatraju za izdajnike i neprijatelje zato sto su promenili svoju veru, mi smo ih sami svojim ponasanjem otudjili i naterali da izgube osecaj za Srpstvo“.
    Da li na ovom svetu ima nesto vrednije za dete od majke. Ali majka koja rodi dete, pa ga napusti iz bilo kog razloga, i kada ga usvoji druga majka i odgaja ga, vaspitava ga, pruza mu ljubav, koliko god da je cinjenica da ona to dete nije rodila, i koliko god da je to dete svesno da ona nije njegova prava bioloska majka, to dete ce uvek vise voleti i uvek ce biti vise vezano za onu majku koja ga je volela i odgajila. I uvek ce nju zvati majkom. Ona zena koja ga je rodila pa ostavila ce za njega biti samo cinjenica i nista vise. Jer dete prema toj zeni nije razvilo nikakav osecaj. A osecaj se ne razvija cinjenicama.
    Ne znam da li je sada jasnija moja poenta.
    Zasto mislis da je meni stalo da budem neko i nesto na ovom svetu? Zar nisi svestan koliko smo mi ljudi nebitni, nemocni, koliko je sve ovo prolazno? Meni je jedini cilj u ovom zivotu da zadobijem ljubav i milost svoga Gospodara, Gospodara svega sto je na nebesima i na Zemlji. Gospodara zivih i mrtvih. Ko smo mi da govorimo o moci i o velicini necijoj, kad je sva moc samo u naseg Gospodara?

 40. Balkanske priče каже:

  To je pravi isla,…vechina islamista nema veze sta je islam…a to znaju samo hodje i teroristi….

  • Muslimanka каже:

   Ne znam da li si svestan koliku si glupost izvalio,99% muslimana ne zna sta je Islam a 1% zna, i naravno pravoslavci znaju. To je isto kao kada bih ja rekla da ti ne znas sta je hriscanstvo, to znamo samo mi muslimani i Jehovini svedoci na primer.

   • Balkanske priče каже:

    Naravno da ne zna i nikada nece ni znati dok ne budu mislili svojom glavom,a ne tudjom….

   • Muslimanka каже:

    A kada pocnemo da mislimo svojom glavom verovatno cemo da prigrlimo pravoslavlje 🙂 🙂 :). Daj molim te, smesne su ti ove izjave. Ti pre svega nisi kompetentan da procenjujes ko misli svojom glavom a ko tudjom. Ali eto, kad si se vec dohvatio toga sto ti nije struka, da razmisljas objektivno i da stvarno zelis da dodjes do nekog saznanja, realno bi bilo da zakljucis da ovih 1% ne koriste svoje glave vec dozvoljavaju da ih odredjeni ljudi koriste zarad nekih svojih interesa. Ali da dam jedanu isto tako nestrucnu izjavu. Problem je sto ti nisi siguran u ispravnost svoje vere pa zato o drugim verama donosis ruzne zakljucke. Ti se na taj nacin tesis.

 41. SRBin Svetosavac каже:

  U savremenom svijetu bez Istine Hristove i Pravde Bozije, opstace samo oni narodi koji budu poput Jevreja, Japanaca i drugih starih naroda svjesni sebe i svoje narodnosti, ili koji budu svesno prihvatili poput zapadnih naroda da budu sluge Antihrista. Drugi narodi koji budu zeljeli da sacuvaju nezavisnost i slobodu svoju bice unisteni poput SRBa. Do njihovog unistenja doce veoma brzo ako oni ne budu znali da ocuvaju jedinstvo svoje i kroz vjeru svoju da se zajednicki uspjesno suprostave Knezu ovog svijeta koji sav u zlu lezi.

  Kao odsjaj nebeskoga rata koji se vodi sada na nebu izmedju duhova dobra i zla, na zemlji bjesni zato zemaljski rat do kojeg je doslo zbog sukoba kultura. Rijec kultura dolazi od rijeci KULT sa kojom se izrazava postovanje Boga kroz vjeru svoju. Tajni vladari iz senke nastoje zato svim silama da stvore jedinstvenu svetsku religiju i kulturu, kao i jedinstvenu svetsku drzavu u kojoj ce da vlada Antihrist kao apostas Hristov.

  Planu tajnih gospodara svijeta koji zastupaju samo svoje interese koji nisu nista drugo nego planovi palog Lucifera o unistenju covjeka stvorenog po slici Bozijoj, mi SRBi sa Balkana mozemo samo uspjesno da se sprostavimo ako smo jedinstveni kao narod bez razlike na vjeru svoju. Da bi SRBi ponovo mogli da budu narod Boziji,koji ce biti dostojn svoga Svetog SRbskog imena, oni medjusobno trebaju da budu cvrsto povezani sa krvlju koja tece u venama njihovim, i jezikom sa kojim govore, kao i zemljom na kojoj zive.

  Umjesto laznog bratsva i jedinstva kojeg smo imali prilike da osjetimo na svojoj kozi u poslednim ratovima, Svetosavlje kao vrhunac hriscanske pravoslavne nacionalne ideologije covjecanstvu daje i nudi iskreno prijateljstvo medju vjerama i narodima koje se moze postici samo na SRBskom principu „svoje voli a tudje postuj“. Da bi neko mogao iskreno tudje da postuje a svoje da voli, on treba i mora prvo svoje da poznaje. Zato se bez medjusobnog upoznavanja SRBa sve tri vjere ne moze ni doci do SRBskog jedinstva i mira na Balkanu, od kojeg zavisi opstanak ili nestanak SRBskog naroda bez razlike na vjeru njegovu.

  U Svetome Pismu stoji napisano da je „imati prijatelja vrednije nego brata“ pogotovo brata Kajinova soja. Zbog toga jedino sto mogu da porucim SRBima: pravoslavne, islamske i rimokatolicke vjere jeste da u buduce medjusobno budu iskreni prijatelji a ne kao do sada lazna braca, ako ne zele da ponovo budu bijeli kunici u labaratoriji Novog svetskog poretka. Novog samo po imenu svome, a starog po svojoj mrznji prema Bogu i svakom covjeku koji drzi do vjere svoje!

 42. Sultan Eliaz каже:

  JA MOGU DA DODAM JOS HILJADU KONTADAKCIJA ETO DA VIDITE SAT MUSLIMANE VJREUJE JA KAO ISTRAZIVAC ZA ISLAM I BIVSI MUSLIMAN

  POGLEDAJ VASE VJEROVANJE:
  ALLAH GOVORI LAŽI (Na’uzubillah). [Fatawa Rasheediyah mimo Izlemati Rasheed Ahmed Gangohi, stranica 237]

  ALLAH VARA I ISMIJAVA (Na’uzubillah). [Sefat Allah je Alawi al-Saqaaf, stranica 89]

  ALLAH JE KORIJEN IZVORA SVAKOG ZALA (Na’uzubillah). [Ebu Hanifa Musnad, stranica 152]

  ALLAHOVA NOGA BIT ĆE U PAKLU (Na’uzubillah). [Sahih Buhari Arapski-Engleski Volume 6 hadisa broj 371 u prijevodu dr. Muhsin Khan]

  ALLAH SJEDI NA PRIJESTOLJU U POLOŽAU UKRSCENIH NOGU (Na’uzubillah). [Ebtal al-Tawilat, po Imama Abu al-Fara Y’ala, svezak 1 stranica 189]

  ALLAH MOŽE BITI LJUBOMORAN (Na’uzubillah). [Sefat Allah je Alawi al-Saqaaf, stranica 160]

  ALLAH JE STVORIO MELEKA IZ SVOJE RUKE I GRUDI (Na’uzubillah). [Al-sunnet je Abdullah ibn Ahmed ibn Hanbal, stranica 190]

  ALLAH MOZE PUTOVATI NA KOMARACA (Na’uzubillah). [Aqa’id al-Salaf strane imam Darami, stranica 443]

  ALLAH BOLUJE OD TEŽINE (Na’uzubillah). [Al-sunnet je Abdullah ibn Ahmed ibn Hanbal, stranica 161]

  ALLAH SUDJELUJE U TRČANJE (Na’uzubillah). [Alawi al-Saqaaf, stranica 232]

  DA JE DOPUŠTENO PISATI KUR’AN SA URINOM (Na’uzubillah). [Fatawi Qazi Khan stranicu 780 „Glava al Khathur“]

  IBN OMER JE VJEROVAO DA JE NAJVEĆI DIO KUR’AN IZGUBLJEN (Na’uzubillah). [Tafsir Duure Manthur, svezak 1 stranica 104]

  TAHRIF JE URAĐENO U KUR’ANU (Na’uzubillah). [Faiz al Bari Shrah Sahih Buhari, svezak 3 stranici 395, Kitab al Shahadaat, objavljena u Indiji]

  KUR’AN JE OBJAVLJEN DA BI POTKRIJEPIO OMEROVO MIŠLJENJE (Na’uzubillah). [Tareekh Khulfa, stranica 110]

  MAJKA VJERNIKA JE OTVORENO GOVORILA DA TAHRIH JE ZAUZEO MJESTO U SURI Baqara, ajet 238 (Na’uzubillah). [Sahih Muslim Book 004, broj 1316]

  AJSA JE VJEROVALA DA SU NEKE AJETI IZ KUR’ANA POJELI KOZE (Na’uzubillah). [Sunen Ibn Majah, knjiga sisanja, hadis br 2020]

  „ILAA AJALIN-MUSAMMA“ je uklonjen iz Kur’ana (Na’uzubillah). [Tafseer Durre Manthur, svezak 2 stranice 140-141]

  ORIGINALNI KUR’AN IMA 40 DZUZA (Na’uzubillah). [Fatah al Bariju, Svezak 9 stranica 95]

  IBN ABBAS (RA) SMATRAO JE DA JE DOŠLO DO GREŠKE U SURI RA’AD ZBOG POSPANOG PISARA (Na’uzubillah). [Fatah al Bariju, Svezak 8 stranici 373]

  POBOŽNI TABINI I SAHABI VJEROVALI SU DA JE BILO GREŠKE U SURI ALU IMRAN U AJETU 81 (Na’uzubillah). [Tafseer Tabarija, Svezak 6 stranica 554]

  RIJEČI U SURI BANI ISRAIL AJET 23 JE IZMIJENJEN ZBOG PISAROVO GRUBO UPOTREBE TINTE (Na’uzubillah). [Al-Itqan, svezak 1 stranica 542]

  OMER I NEKI DRUGI SAHABE RECITOVALI POGREŠNE RIJEČI U SURI DZUMA ,AJET 9 ,CIJELOG NJIHOVOG ŽIVOTA (Na’uzubillah). [Tafseer Dur e Manthur, Svezak 6 stranica 219]

  ASHAB IBN MASUD JE VJEROVAO DA SE TAHRIF DOGODIO U SURI ZUKHRAF, AJET 45 (Na’uzubillah). [Tafseer Dur al Manthur, Svezak 7 stranica 382]

  IBN ABBAS (RA) I SEYID BIN JUBAYR OZNAČILI GREŠKU U SURI NUR AJET 27 (Na’uzubillah). [Tafseer Tabarija, Volumen 18 stranica 146]

  IBN ABBAS (RA) OZNAČIO JE GREŠKU U SURI NUR, AJET 35 (Na’uzubillah). [Tafseer Ibn Ebi Hatim, Svezak 8 stranica 2595]

  AYESHA ODBACILA ISTINITOST KUR’ANA ISTIČUĆI ČETIRI GREŠKE U NJEMU (Na’uzubillah). [Tafseer Thalabi, Svezak 6 stranica 250]

  UTHMAN SVJEDOČI DA SU NEKE KUR’ANSKE RIJEČI BILE POGREŠNO PREPISANI (Na’uzubillah). [Tafseer Ma’alam al Tanzeel, Volume 3 stranica 361]

  UTHMAN NAMJERNO ILI NENAMJERNO NAPRAVIO NEKE PROMJENE U KUR’ANU (Na’uzubillah). [Al-Ahkam FE usul al-Ahkam, svezak 1 stranica 528]

  SALAF NAVIKNUTI SU POREKNUTI I IZMJENITI QURANSKE AJETE (Na’ uzubillah).[Majmua al-Fatawa Volumen 12 stranica 492]

  POSLANIK (S) POČINIO TAHRIF KURANA POD UTJECAJEM SHAITANA (Na’uzubillah). [Tafseer Dur al Manthur, Vol. 4 stranici 367]

  POSLANIK (S) JE OSTAO IDOLOM OBOŽAVANJA ZA 40 GODINA (Na’uzubillah). [Fakhruddin al Razi, Svezak 8 stranici 424]

  POSLANIK JE HTIO POČINITI SAMOUBOJSTVO PO PRIJEMU PRVE OBJAVE. [Sahih Buhari Volume 9, Knjiga 87, Broj 111]

  ČASNI POSLANIK (S) NIJE ZNAO ISPRAVNU VJERU I UPUTU (Na’uzubillah). [Aysar al-Tafasir od Ebu Bekra el-Jazaeri, volumen 5 stranica 2070]

  POSLANIK (S) JE UŠAO U DŽAMIJU DA VODI NAMAZ U NEČISTOM STANJU (Na’uzubillah). [Sahih Buhari, Knjiga Ghusl svezak 1, knjiga 5, broj 274]

  POSLANIK (S) BI SE MOKRIO U STOJEĆEM POLOŽAJU (Na’uzubillah). [Sahih Muslim, Knjiga 002 pročišćavanje knjige, broj 0523]

  MEZAR ČASNOG POSLANIKA (S) BI TREBAO BITI SRAVNJENO (Na’uzubillah). [Tuhfat al-Mujib po Muqbel al-Wadei, stranica 406]

  ČASNI POSLANIK (S) RAZMIŠLJAO O PRELJUBU (Na’uzubillah). [Sahih Ibn Habban, Svezak 14 stranica 169]

  POSLANIK (S) JE BIO ZAUZET U SEKSU ČAK I U TRENUCIMA PRIJE SVOJE SMRTI (Na’uzubillah). [Sahih Buhari, svezak 7, Knjiga 62, Broj 144]

  POSLANIK (S) JE POKUŠAO UDVARATI SUPRUZI U PRISUSTVU STRANACA (Na’uzubillah). [Usud al-Ghaba je imam Ibn Athir, svezak 1 stranica 56]

  ČASNI POSLANIK (S) JE KONZUMIRA ALKOHOL (Na’uzubillah). [Al-Al-Kabir Muajam, svezak 2 stranica 14 Tradicija 1177]

 43. Sultan Eliaz каже:

  MUSLIMANKA
  POSJEDUJEMO DOKAZE DA JE MUHAMED JE BIO 100 % BI SEXSUALAC !

  Mi iznosimo dokaze,  ko je bio Muhamed ? A vi sami prosudite, da li takav covjek moze biti Boziji poslanik ? Kuran opisuje Muhameda kao najveceg uzora kojeg trebaju vjernici slijediti.”

  Jer ti si, zaista najljepše ćudi.”[Kuran.68:4].Sada cemo detaljno istraziti najpouzdanije Sunijeve zbirke hadisa da vidimo, kako oni opisuju Muhameda i njegov moralni zivot.Uzivajte u citanju casni knjiga prvih Muslimana.

  Sahih Bukhari :Book 4 :Volume 52 :Hadith 143

  Narrated Anas bin Malik:
  The Prophet said to Abu Talha, “Choose one of your boy servants to serve me in my expedition to Khaibar.” So, Abu Talha took me letting me ride behind him while I was a boy nearing the age of puberty. I used to serve Allah’s Apostle when he stopped to rest. I heard him saying repeatedly, “O Allah! I seek refuge with You from distress and sorrow, from helplessness and laziness, from miserliness and cowardice, from being heavily in debt and from being overcome by men.”

  Pripovjeda

  Anas bin Malik: Poslanik se obratio Abu Talha, “Izaberi jednog svog slugu da me sluzi na vojnoj misiji na Khaibar.” Tako je Abu Talha izabrao mene i dozvolio da jasem iza njega.Ja sam bio mlad djecak godine puberteta.Ja sam po obicaju sluzio Allahovog poslanika kad je stao da se odmori.Ja sam cuo njega kako vise puta ponavlja, “O Allah ! Ja trazim utociste u vama od nevolja i patnji, od nemoći i lijenosti, od škrtost i kukavičluk, od velikog duga i da se suzdrzim od muskaraca.”[Sahih Bukhari :Book 4 :Volume 52 :Hadith 143]

  1 — >> MUHAMMED JE REDOVITI FARBAO KOSU POPUT ZENE

  Musnad Ahmad 17043

  مسند أحمد
  كان النبي صلى الله عليه وسلم يخضب بالحناء والكتم وكان شعره يبلغ كتفيه أو منكبيه

  Muhammad used to dye his long hair with henna. (a hair dye used by women)

  Muhamed je po obicaju farbao kosu s kanom.[farba za kosu koju zene koriste]

  Adwa al Bayaan, al-Shanqiti 518/5

  أضواء البيان للشنقيطى
  ..و أشهر أنواع خضاب النساء الحناء ،

  The Prophet used to dye his hair with henna (Lawsonia inermis) and katam (Buxusdioica) and his hair hung over his shoulders or earlobes.

  Poslanik je po obicaju farbao svoju kosu s kanom i njegova kosa, spustala se preko usiju i ramena.Adwa al Bayaan, al-Shanqiti 518/5

  2 — >> MUHAMED JE REDOVITO FARBAO SVOJE OCI POPUT ZENE

  Musnad Ahmad 3308
  مسند أحمد
  كانت لرسول الله صلى الله عليه وسلم مكحلة يكتحل بها عند النوم ثلاثا في كل عين
  Muhammad used to apply kohl on his eyes. (an eyeliner used by women)

  Muhamed je po obicaju stavljao kajal na svoje oci.[Sredstvo koje zene koriste za farbanje ociju].Musnad Ahmad 3308

  Adwa al Bayaan, al-Shanqiti 513/5
  أضواء البيان للشنقيطى
  الزينة ما تزينت به المرأة من حلي أو كحل أو خضاب..

  The Prophet had a kohl container from which he would smear his eyes every night,three times in each eye.
  Poslanik je imao posudu s farbom iz koje je farbao svoje oci, svake veceri tri puta svako oko.Adwa al Bayaan, al-Shanqiti 513/5

  3 –>> COVJEK LJUBI MUHAMEDOVE GUZOVE

  Dawud 5224
  سنن أبى داود
  فرفع النبي صلى الله عليه وسلم عن قميصه فاحتضنه وجعل يقبل كشحه
  الكشح: من الحجبة إلى الإبط (لسان العرب)

  Muhammad lifting up his shirt for a man, who proceeded to kiss his entire torso, “from his bellybutton to his armpits.”
  Muhamed podigao svoju haljinu za covjeka koji je poceo da ljubi njegove guzove pa sve do ruku.”Dawud 5224

  4 — >> MUHAMED U ZAGRLJAJU S HOMOSEKSUALCOM
                   
  According to this hadith, a (gay) man named Zahir, who used to say, “The prophet loves me,” said that one day Muhammad crept unawares behind him and put him in a bear-hug. Zahir, alarmed, yelled, “Get off me!” After turning his head and discovering that it was Muhammad, he stopped struggling and proceeded to “push his back into the prophet’s chest.”Sunan Bayhaqi and Al Halabi

  Prema ovome hadisu, [homoseksualac] covjek po imenu Zahir koji po obicaju je govorio,”Poslanik voli mene”rece, jednog dana Muhamed je neprimjetno slijedio njega i iznenada ga zagrlio.Zahir je poceo galamiti i vristati, “ostavi me na miru !”Kad je okrenuo glavu i primjetio da je to Muhamed, on je prestao odupirati se i nastavio privlaciti poslanika k svojim grudima.”Sunan Bayhaqi and Al Halabi

  Tafsir of al-Qurtubi

  Aisha said that, one day, while Muhammad was lying naked in bed, Zaid came knocking; Muhammad, without getting dressed, opened the door and “hugged and kissed him”.

  Tefsir od al-Qurtubi je zapisao:Aisa je izjavila, jednog dana dok je Muhamed lezao potpuno go [bez odjece] na krevetu.Zaid je poceo da kuca na vrata, Muhamed bez da se obukao je otvorio vrata, zatim je zagrlio i poceo ljubiti covjeka.”Tafsir of al-Qurtubi

  5 — >> MUHAMED TRAZI OD MUSKARACA PENIS AKO ZELE UCI U RAJ

  حدثنا محمد بن أبي بكر حدثنا عمر بن علي ح و حدثني خليفة حدثنا عمر بن علي حدثنا أبو حازم عن سهل بن سعد الساعدي
  قال النبي صلى الله عليه وسلم من توكل لي ما بين رجليه وما بين لحييه توكلت له بالجنة

   Muhammad ibn Abi Bakr, Umar ibn Ali narrated and told me Khalifa Umar ibn al-Ali told us told us Abu Hazim from Sahl bin Saad Al-Saadi:The Prophet peace be upon him said: Whoever entrusts to me what is between his legs and what is between his lips will be granted paradise.Sahih Bukhari 6309
  Muhammad ibn Abi Bakr, Umar ibn Ali pripovjeda i rekao je meni Khalifa Umar ibn al-Ali rekao je nama Abu Hazim od Sahl bin Saad Al-Saadi:”Neka bude mir na poslaniku koji je rekao,”Ko god meni ponudi od vas sto se nalazi medu vasim nogama a takode i sto se nalazi izmedu vasih usana dobice ulaznicu za dzenet.”Sahih Bukhari 6309

  MUHAMED SE REDOVITO OBLACIO POPUT ZENE

  Bukhari 2442
  صحيح البخارى
  فقال لها لا تؤذيني في عائشة فإن الوحي لم يأتني وأنا في ثوب امرأة إلا عائشة

  “Do not injure me regarding ‘A’isha. The revelation does not come to me when I am in the garment of any woman except ‘A’isha.”

  “Nemoj te me povrijediti vezano za Aisu.Objava nikad nije dosla meni da sam ja bio obucen u haljine od neke druge zene, jedino u Aisinoj.”Bukhari 2442

  Sahih Muslim 2402
  صحيح مسلم
  أن أبا بكر استأذن على رسول الله صلى الله عليه وسلم وهو مضطجع على فراشه لابس مرط عائشة
  المِرْطُ، بالكسر: كساءٌ من صُوفٍ أو خَزٍّ (القاموس المحيط)

  Sahih Muslim 4415—Abu Bakr requested permission from the prophet to enter when the prophet was lying down on Aisha’s bed wearing her garment [mirt].

  Abu Bakr je zatrazio dozvolu od poslanika da ude, dok je poslanik lezao na Aisinom krevetu obucen u njezinoj haljini.”Sahih Muslim 4415

  “Do not annoy me regarding ‘A’isha, for inspiration has not come to me when I was in any woman’s garment but ‘A’isha’s.” Mishkat Al Masabih, Volume II, p. 1361

  Nemojte me povrijediti vezano za Aisu, jer objava nikad nije dosla k meni dok sam bio obucen u haljine od nijedne zene, jedino Aisine.Mishkat Al Masabih, Volume II, p. 1361

  ŠTO BIBLIJA KAŽE O HOMOSEKSUALNOSTI?

  U današnje su vrijeme mnogi ljudi — čak i neki svećenici — tolerantni prema homoseksualnosti. Međutim, Božja Riječ, Biblija, ima vrlo jasan stav o tome. Ona kaže da je Jehova Bog stvorio muškarca i ženu te da je naumio da oni svoje seksualne želje zadovoljavaju samo u braku, kao muž i žena (1. Mojsijeva 1:27, 28; 2:24). Stoga ne iznenađuje što Biblija osuđuje homoseksualne odnose (Rimljanima 1:26, 27).

  Biblija nas ni u kom slučaju ne potiče da gajimo predrasude prema drugim ljudima. No ona jasno otkriva što Bog misli o homoseksualnim spolnim odnosima.

  “Ne lijegaj s muškarcem kako liježeš sa ženom. To bi bilo odvratno”. 3. Mojsijeva 18:22).

  Pripadnici naroda kojima su Izraelci bili okruženi odavali su se homoseksualnim odnosima, incestu i preljubu te su činili neke druge stvari koje je Mojsijev zakon zabranjivao. Stoga je Bog te narode smatrao nečistima (3. Mojsijeva 18:24, 25).

  “Bog ih je prepustio sramotnim spolnim požudama: njihove su žene zamijenile prirodno općenje protuprirodnim, a tako su i muškarci ostavili prirodno općenje sa ženom i u svojoj se požudi uspalili jedni za drugima, te muškarci s muškarcima čine što je sramotno. Rimljanima 1:26, 27).

  Biblija nam jamči kako Bog “želi da se sve vrste ljudi spase i da dobro upoznaju istinu” (1. Timoteju 2:4). Premda Božja Riječ osuđuje homoseksualne spolne odnose, ona nas ne potiče da mrzimo homoseksualce.
  Božje gledište o homoseksualnosti ne smije se razvodnjavati. U1. Korinćanima 6:9, 10 Biblija jasno kaže da “muškarci koji liježu s muškarcima (…) neće naslijediti kraljevstvo Božje”.

 44. SRBin Svetosavac каже:

  Braco SRBi i sestre SRBkinje,
  Stari dani zivota naseg zalaskom sunca nepovratno odlaze, a novi dani dolaze posle duge tamne noci, u kojoj covjek spavajuci nije svjestan sebe. Zato se svaki covjek sa strahom pita da li ce poslije nocne tame ikada vise u osvit zore ugledati svjetlost novog dana kojeg sa sobom donosi sunce sa Istoka. Nauka je utvrdila da najvise ljudi umire pred zoru, u ranim jutarnjim satima oko cetiri sata kada pjetlovi na selu svojim kukirikanjem najvaljuju vreme budjenja iz sna i naseg ustajanja iz „mrtvih“. Kada se sunce radja na nebu sva zemaljska priroda se budi i nastaje trenutno apsolutna tisina na zemlji sa kojom zemaljska priroda prepoznajuci Tvorca svoga, cutanjem svojim svakim danom odaje slavu Bogu na visini. Zato se mnogi filozofi pitaju, sta je smisao postojanja ljudskoga zivota na zemlji, kada svaki zivot koji dodje poput dana mora zauvjek da prodje? Ljudski zivot na zemlji je poput rose na travi sto ujutru osvane a u podne nestane, i on nije nista drugo vec nasa priprema za vecnost iz koje smo dosli voljom Bozijom zbog ljubavi naseg oca i majke, i kojoj se ponovo vracamo poslije svoje smrti!

  Pravoslavni hriscani ne trebaju zato svoje dragocjeno vreme uzalud da gube izucavajuci tudje vjere koje nama nece doneti spasenje i zivot vjecni u Carstvu Nebeskom ili Carstvu Vjecnosti. Pravoslavni hriscani trebaju da znaju kao narod Bozji da se oni spasavaju Pravoslavnom vjerom svojom ziveci po Zakonu Bozijem, a ne ljudskim „znanjem“ i mudrovanjem ili poznavanjem tudjih vjera koje su postale „po kazivanju covjecijem, po razumu ovog svijeta“ a ne od Boga. Zato prije nego sto se neko od sinova i kceri Svetog Pravoslavlja upustite u proucavanje tudje vjere, za njega bi mnogo pametnije bilo, a dusi njegovoj korisnije i spasonosnije da izuci prije toga vjeru Svetih Bogootaca svojih!

  Pravoslavni hriscani koji su utvrdjeni u istini Hristovoj i pravdi Bozijoj nece zato svojim duhom lutati izucavajuci tudje vjere, nego ce oni sa vjerom, strahom i ljubavlju do kraja zivota da izucavaju svoju Svetu vjeru Pravoslavnu, ziveci po ucenju i pravilu naseg Oca Svetog Save: „SVOJE VOLI, A TUDJE POSTUJ!“

  Svaki covjek koji nezna svoje da voli, taj nece znati ni tudje postovati. Svaki covjek koji kaze da postuje vjeru tudju dok u isto vrijem on ne zivi po ucenju vjere svoje je LAZOV, u kome istine nema. Kako neko moze da kaze da postuje vjeru tudju dok u isto vrijeme on ne voli i ne drzi vjeru svoju? Ne budimo zato fariseji, vec budimo vjerna djeca Svetog Save. On je SRBima pravac odredio i put pokazao koji vodi u zivot vjecni. Drzimo se zato naseg Svetosavlja kao vrhunca hriscanske pravoslavne nacionalne ideologije i SRBskog nacina zivota, i tada cemo znati na pravi nacin svoje voljeti a tudje postovati!

  Da nebi Pravoslavni hriscani citajuci knjige o vjeri tudjoj zbog svoga vjerskog neznanja posumnjali u srcu svome u istinitost nase Svete vjere Pravoslavne; da nebi SRBi: Pravoslavci i Svetosavci gledajuci filmove o vjeri tudjoj izgubili „um Svetosavski“ koji vodi u zivot vjecni; da nebi sinovi i kceri Svetog Pravoslavlja izucavajuci tudju vjeru zapostavili svoju Svetu vjeru Pravoslavnu i tako izgubili „um Hristov“ i saznanje o Pravoj vjeri, Sveti Oci Pravoslavlja su izdali crkvene zapovjesti po kojima se Pravoslavni hriscani trebaju da vladaju. Sedma crkvena zapovjest naredjuje: „BEZBOZNICKE KNJIGE NE CITATI!“ Ovoj crkvenoj zapovjesti pripada i zabrana citanja svake literature ili gledanja porno filmova i svega drugog sto je stetno po duse ljudske. Ovu crkvenu zapovjest kao i sve druge u nasem vremenu neprijatelji Boga i SRBstva: Pravoslavlja i Svetosavlja koji sada vladaju SPC su izbacili iz vecine crkveni Kalendara po naredjenju svoga oca djavola i Medjunarodne Zajednice koja pokusava uz pomoc podzemnih sila tame da stvori laznu planetarnu religuju i crkvu sa rimskim Papom na celu. Bice to „religija i crkva“ Antihrista koji dolazi na kraju vremena prije Drugog dolaska Hristovog, kao lazni spasitelj svijeta!

  Zbog svega toga potrudimo se kao Pravoslavni hriscani da prvo izucimo nasu Svetu vjeru Pravoslavnu koju trebamo kao roditelji da prenesemo na svoju djecu. Ona trebaju kroz nasu Svetu vjeru Pravoslavnu da budu utvrdjena u SRBstvu: Pravoslavlju i Svetosavlju. OBRAZOVANJE U ISTINI HRISTOVOJ I PRAVDI BOZIJOJ JE SASTAVNI DIO NASEG ZIVOTA, I PROCES KOJI SE NIKADA NE OKONCAVA. ON SE PRENOSI OD POSTANKA SVIJETA SA OCA NA SINA I SA MAJKE NA KCERKU! NEZNANJE I NESLOGA BILA JE UZROK MNOGIH NASI SRBSKI NESRECA IZ KOJIH MOZEMO KAO NAROD DA IZADJEMO SAMO KROZ NASE SVE NARODNO POKAJANJE ZBOG SVOG OTPADNISTVA OD BOGA I SRBSTVA. POMOLIMO SE ZATO STAROM SRBSKOM RODJAKU, GOSPODU NASEM ISUSU HRISTU, DA SE SRBI SVETOG SAVE POKAJANE DUSE SVOJE KROZ NASU SVETU VJERU PRAVOSLAVNU STO PRIJE OBOZE, SLOZE I UMNOZE! Amin. Boze daj!

 45. Dragisa каже:

  Nije ni cudo, pa u samom Kuranu Alah se stalno obraca u mnozini: „Mi smo stvorili, mi smo unistili, mi smo ovo mi smo ono“. Sumnjivo je to meni. Jedno od mnogobrojnih imena Alaha je i „Veliki Prevarant“. Cak ni sami Muslimani ne znaju ime svog Boga, vec ga samo zovu- Alah, a mnogo je laznih alaha. Ali da se vratim na sustinu, tacno je, veruju u dva boga, u sve samo ne u onog kog treba, kivni su na njega zato sto je njih najvise kaznjavao, Egipcane, Persijance, Asirce, FIlistejce, Vavilonce, Tirane, Livance, sve te zemlje su danas Muslimanske iz cistog prkosa prema Jahveu/Jahusui-Isusu Hristu

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришете користећи свој WordPress.com налог. Одјави се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришете користећи свој Facebook налог. Одјави се /  Промени )

Повезивање са %s