Вардарска Македонија: ПОЈАВИЛО СЕ 300.000 ПРАВОСЛАВНИХ АЛБАНАЦА?

„Православни Албанци у Македонији се враћају својим коренима. Желим да наша деца и деца наше деце знају да потичу од шиптарских дедова и баки, и да схвате да крв није вода,“ изјавио је шиптарски активиста из Горње Реке са именом Бранко Манојловски, током пријема код тзв. председника скупштине Косова Јакупа Краснићија, говорећи о великом шиптарском препородитељу из свог краја Јосифу Багерију.

1010727_449090001854042_1233447102_n

Бранко Манојловски, први православни Албанац у Вардарској Македонији

Бранко Манојловски, кога шиптарски сепаратисти називају „мисионаром“, је први који је у Вардарској Македонији јавно изјавио да је православни Албанац. Нешто касније је са сличном изјавом изашао у јавност академик Матеја Матевски. Бранко је пореклом из Горње Реке у Дебру. Живи и ради 40 година у САД, али велики део времена проводи у свом родном крају. Тврди да у В. Македонији живи око 300.000 православних Албанаца.

Он је са своје терасе у родном селу, пре нешто више од годину дана објавио да је Албанац, а да није Македонац. Тврди да су многи «Македонци» познатих имена уствари Албанци.

Из интервуа за Зери: Г. Манојловски, добро дошли на Косово! Овде, ако кажемо „Бранко Манојловски – Шиптар, многи неће схватити о чему се ради. Како ово објаснити?

Бранко, који иначе говори несигурно и некњижневним албанским: -Да, ја сам Бранко Манојловски, али сам Албанац, боље рећи православни Албанац. Има једно место што се зове Горња Река (алб. Река Еперме), око Дебра је, и има једно 17 села која говоре албански више од 1000 година, мада су нас једно време асимиловали и претворили у Словене.

Бранко каже да му је презиме мењано више пута у току асимиловања, да се његова фамилија од 1700 -1800 називала „Танаши“, „у доба Срба“ „Танашевић“, а 1946. у „Манојловски“.

-Ујак Делка који је радио тамо, дао ми је (документ) и рекао: Од сада сте „Манојловски“.

Мада «Горња Река» и не звучи много албански, он каже да су сви топоними тамо на албанском и да до поласка у школу није знао ни две речи словенског језика. Услед миграције у Горњој Реци је остало веома мало православних. По подацима пописа из 2002. само 178 становника ове области су православне вероисповести, а сви остали су муслимани Албанци. Манојловски наводи да је и бивши председник републике Видоје Смилевски – Бато албанског порекла и његов блиски рођак. Каже да је свестан тога да су православни Албанци који су прихватили македонски идентитет и у браку са Македонкама, Српкињама, Бугаркама уплашени због његовог открића. Признаје да се, засад,  још само неколико индивидуа изјаснило као православни Албанци.

takimi_14

Сусрет са тзв. председником скупштине „Републике Косово“

На Косово је, Манојловски, дошао да учествује на протестима бивших припадника УЧК у подршци командантима који су приведени. Каже да команданте познаје лично. Са командантом Ибрахимом Кељмендијем је пријатељ.

По речима Манојловског,  веома је задовољан што се налази на «слободном Косову», и честитао је Шиптарима Косова «велике успехе», жели им још веће у будућности и убеђен је да «независна држава Косова» треба да ради пуно за саплеменике где год да су. Да ли сматра у успехе и прогон православних Срба са Косова, срушене православне цркве и гробља, о томе се није изјашњавао.

«Да радимо пуно и правилно за светлу будућност нашега народа,» пожелео је Манојловски, који признаје да Албанци из Дебра његове сапленике називају не «Албанцима», већ «каурима».

У сусрету са Манојловским, «председник скупштине» сепаратиста Краснићи, је подсетио на тешкоће које су имали препородитељи и ослободиоци шиптарског народа у разним фазама. «Данас имамо независно Косово, за чији напредак и изградњу треба да радимо беспоштедно, као што треба да бринемо и за напредак и еманципацију сваког дела нације, у земљи и албанској дијаспори,» подвукао је Краснићи.

Албанци на Косову и Метохији су, засад, збуњени овим новим открићем. Реакције су подељене. Једни Манојловског сматрају преварантом, док су други, код којих преовлађује девиза «Нити Црква, нит’ џамија, шиптарска вера је шиптарија», тј. стављају припадност племену изнад ислама, су одушевљени појавом Манојловског. Пријем код Краснићија и подршка коју је примио од службеника «косовске државе» показују да су сепаратисти веома заинтересовани «мисионаром» Манојловским. Последњих месеци, у јавности на Косову се често исмевају понеки иступи исламсих лидера, док се све више даје подршка римокатолицима и поборницима епископа Теодосија Шибалића. Један хоџа из Призрена је доживео линч јавности истичући уобичајене ставове ислама према породичном моралу. На «молитвеном доручку» који је недавно одржан у Приштини били су присутни и представници протестантских секти са Косова и Метохије, који су изгледа задовољни статусом који им дају сепаратисти.

Албанско православље на Косову и Метохији

Недавно је еп. Теодосије, паралелни епископ Рашко-призренске епархије, на конференцији организованој од сепаратиста у Пећи, изјавио да жели нови приступ питању идентитета на Косову. После ове, пре свега, изјаве лојалности сепаратистима «Косоварима», није се ишло даље у објашњавању у јавности такве нове идеје. Да ли Срби Косова могу да постану део једне нове нације «Косовара» још је неизвесно. Јасно је једино да се протосинђел Сава Јањић, руководилац манастира Дечани, као и његови сарадници јеромонах Андреј Сајц, који руководи богословијом у Призрену, ожењени протосинђел Нектарије Воргучић који води медијску кућу у Грачаници и други представници «школе Саве Јањића» користе «српством» или «косоварством» по потреби. За Русе, Србе и Грке су српски страдалници са Косова а за албанске сепаратисте и НАТО службенике су «Косовари» или космополите. 

Capturesavac

Сава Јањић, прогнао духовног оца, али промовише „братство и јединство“ преко друштвених мрежа.

Нерешив проблем за косоваризацију српских манастира на Косову је то што на Косову и Метохији не постоји ниједан познати православни Албанац. Неколицина храбрих Албанаца који су примили Православље деведесетих је избегло заједно са Србима ван КиМ. јер их сепаратисти сматрају за издајнике и на КиМ. су им угрожени животи. Сава Јањић је последњих месеци веома активан на разним догађајима и друштвеним мрежама показујући да су манастири, између осталог, и власништво Албанаца који живе на КиМ. За Андреја Сајца, Немца, који води богословију у Призрену се везују речи да је «најприродније да Црква на Косову буде део Албанске Православне Цркве». Православна Црква Албаније је присутна на Косову и Метохији кроз кампове који се организују у Малешеву, као и на разним конференцијама у славу сепаратистичких тежњи својих саплеменика. Ипак, за потпуну косоваризацију Цркве на КиМ. је неопходно потребно и становништво које би се изјашњавало као «Косовари».

Атифете Јахјага награђује новоалбанце

Академику «Македонске академије наука и уметности» Матеји Матевском који је први који је после Бранка Манојловског изјавио да има албанско порекло, 11.06.2013. је уручена «Златна медаља» којим га је одликовала косовски сепаратистички лидер Атифете Јахјага. Церемонија уручивања овог одликовања обављена је у просторијама «МАНУ» у Скопљу. Одликовање је Матевском предао тзв. амбасадор «републике Косова» Иљбер Хиса, познатији српској јавности по првом јавном састанку сепаратиста и представника Београдске патријаршије. 2010., он је у вучитрнској цркви примио митрополита Амфилохија.

D4BBD1E718591944BD1FD4A8538F88A7

Матевски прима одликовање због албанства или због доприноса култури?

Поводом ове доделе признања «Македонцу-Албанцу» Матеји Матевском саопштење за јавност је издала партија ВМРО-Народна Партија. Јавно питају Матевског зашто је целе 80 године крио своју националну припадност. Ипак, честитају му одликовање од косовске «председнице» истичући да то представља посебно задовољство уметника који творе у «Македонији».

„Овакав чин признања академика Матеји Матевском, који се после 80 година мимикрије и скривања, лично одважио и то храбро поделио са целом македонском јавношћу, је за поздрављање и ми му честитамо. То је основно људско право сваког појединца да национални осећаје слободно декларише. Но, ово лично признање је шокирало македонску јавност, зато што, у суштини, представља напуштање античког македонизма промовисаног од актуелне власти у Републици Македонији. Овим се отвара принципијелно и суштинско питање у каквој заблуди смо живели и све до данас живимо“, стоји у реакцији партије.

По ВМРО-Народна, овај чин коначно потврђује да нешто није у реду са македонским друштвом и зато, као што кажу, озбиљно би требало да «преиспитамо таконазвани македонизам и да прихватимо и применимо принципе демократије којој стреми Македонија.»

Албанизација друштва у В. Македонији је почела Охридским споразумом из 2001. којим су Албанци добили значајне уступке, а НАТО институције су утврдиле свој положај тутора. Услед тог споразума друштво добија обрисе македоно-албанског сурогата. У Скопљу и другим градовима се праве споменици албанским националистима и античким личностима. Један од споменика који би требало да се појављује на улицама градова и села је и споменик Јосифу Багерију о коме на интернету можете прочитати контрадикторне податке: да је римокатолички свештеник, да је православни публициста… Углавном, већина написа се слаже да је национални борац за албанство. Ипак, фебруара 2012. се десило да је услед дотрајалости пао кров хале у којој је рађена његова биста који је требало да се постави у центру Скопља. Као резултат пада крова споменик је био упропаштен, што су православни дочекали са одушевљењем, говорећи да је то неки Божији знак. Све ово говори о конфузији која је створена поводом националног питања у В. Македонији.

Манојловски има «мисију»

На крају, вратимо се на господина Манојловског. Осим међусобне подршке и посете сепаратистима у Приштини он је ових дана посетио и Албанију са другим албанским политичарима и бизнисменима. Посетио је и православну цркву у Елбасану и одржао говор на гробу оца албанског књижевног језика, Костандина Кристифоридија.

 

Савет светог Козме Етолског

1-arbeni-600x800

У Елбасану, са православним свештеником

«Који Хришћанин, човек или жена, обећава да у своме дому неће говорити арбанашки, нека устане да ми то каже и ја ћу све његове грехе узети на своју душу, откако се родио да сада, а позваћу и све хришћане да му просте и да добије опроштај који не би нашао ни да да хиљаде дуката.»свети Козма Етолски.

Треба, наравно, суштински разликовати појмове «Албанци» и «албански нацисти». Албански нацисти се служе идеологијом илиризма. Уопште, сви антички национализми имају претензије на античку прошлост о којој нема пуно података па је згодна за «креативно» прављење теорија и аксиома по којој је неки народ «најстарији на Балкану», а други народи се називају дошљацима. Св. Козма Етолски, је можда прозрео да ће албанско-илирски нацизам бити тоталитарна идеологија којој ће и православни Албанци дати свој допринос, па је на свој начин давао овакве савете верујућима из предострожности?  

Припремила екипа Фб странице «Православље живот вечни»

Овај унос је објављен под Вардарска Македонија, Дечани. Забележите сталну везу.

14 реаговања на Вардарска Македонија: ПОЈАВИЛО СЕ 300.000 ПРАВОСЛАВНИХ АЛБАНАЦА?

 1. Милица каже:

  Није довољно да неколико шиптарских дилеја промовише “теорију“ о православним “Албанцима“, него српски портал пише о “Вардарској Македонији“?! Срамота на све стране.

 2. MIG каже:

  Ovaki prevaranti se pojavljuvaju za shirenje neke propagande,ovaj majmun tako nareceni pravoslavni shiptar je izabran za neku propagandu naa kojima smo i navikli da i gledamo u zadnjiv godinama.

 3. Marija каже:

  Varadrska to nije Makedonija , vec Banovina, nekada je bila Juzna Srbija. Sta hocemo mi Srbi kada joj ni sami nismo dali pravilan istorjski i geografski naziv. Sad se cudimo sto nam albanizuju narod. Samo mali juzni deo te zemlje je istorijska makedonija , deo oko Djevdjelije , sve ostalo je Srbija. Nije car Dusan bez razloga odlucio da u Skoplju osnuje prestonicu svoga carstva 1346. Tito koji je bio Hrvat je Srbima u tom podrucju menjao prezimena oko 1946, da se nezavrsavaju na“ic“ nego na „ski“ i promenio ime banovine u makedoniju. Heto je da ukljuci Bugarsku u Jugoslaviju i da otme Grcima severni deo zelmlje. A mi zaboravismo da svima sto slave slavu porucimo da su Srbi, jer to je jedini neprikosnoveni znak da su to bili. Umesto toga nema ko ih ne zove Makedoncima. Jos malo pa cete da ih zovete i Albanicma

 4. Онда Милош поче да попева,
  А красну је песму започео
  Од свих наших бољих и старијих,
  Како ј’који држо краљевину
  По честитој по Маћедонији,
  Како себе има задужбину;
  А Марку је песма омилила,
  Наслони се седлу на облучје.
  (Из песме „Марко Краљевић и вила)

 5. Stara Serbia Vardaska Macedonija sakrofag kostiju hiljade srbskih mucenika pali za slobodu zlatnu i Krst casni , predadose je u tami i muku dogovora odrodjeni od svoga pra praga.

  Ne cu se ni zvuk trublje koja opominje , ne cu se fijuk zrna ka ` eho na fijuk maca ili kopja koji branise srbske medje od pamtiveka .Dadose starostavno nekom cudnom plemenu pomesanu i pretopljenu u teskim vremenima u pojasima granica , ovdje gde se dodirivahu srbska ledja s neprijateljskijem ili u trpljenju pod neprijateljem .Sade, isti ovi narod odrodjen i izmenjen mesavinom od pra korena svojego , taj narod pozoba ka `ptice grabljivice dobra i pisana i nepisana nasljedstva od domacina – srbljska Plemena .Nase srbske kosturnice , straza svevideca branitelja stoje sad razvaljene jer bi ovo pleme neverno sto sade kidise i na uspomenu srbsku , bi da ponisti i vreme i istoriju! Ali u istoriju ovijeh predela ne ugradise nista jerbo ne behu nit`borci nit` junaci nit` pismeni nit`stvaraoci .Dokazase se samo ko falsifikatori i grabezljivci tudjega ! Ne dobise nikada neki rat a sada prisvajaju sve nase srbske ratove, pobede , pa i zrtveni hod za Gospodnjim Krstom iako iskrivivsi svoje korake odose u suprotnom smeru okrecuc` Hristu ledja.
  Ako se vecma isprsavahu , posebice nekolko decenija zadnjih u mrznji i kleveti na srbe jerbo im omilese i nasi najveci neprijatelji katolicki narod tkzv.hrvati , evo im izazova danasnjijeg dana : nek`s odupru siptarskijem zulumima i poarama i namerama od istijeh da i` satru .Nek pokazu da imaju imalo ratnicka il`da im ovi prostori (oteti od srba) su sveti il` natopljeni krvlju predaka.Evo, nek ` dokazu ko su i odaklen` su , il` kako uopste stigose na prostore drevne carevine silna Car Dusana?

  • Стеван каже:

   Не можам да се начудам да еден вака ревносен и поткован србин да има толку голема омраза кон своите браќа македонци,за тоа што си го пбарале и добиле она што некогаш со сила и лукавство /измама/ им било одземено. А тоа е најсветото за еден народ нивната Црква и татковина, не сакам да навлегувам во голема расправија за сите изречени глупости и навреди од ваша страна, сето тоа доволно зборува за вас смиот, но најголема глупос а и страм за тебе е тоа што ја погазуваш Кирилицата, себе се нарекуваш србин и православен и притоа пишуваш латиница, не знам на кое да верувам на она што е напишано или како е напишано. Јас лично го почитувам правото на секого да мисли што сака да говори што сака без притоа да го навредува другиот, и како сака да се деркларира па макар и ванземаљанец. Ако Господ Во Кого искрено верувам и се надевам му дал такво право на секого без исклучок кој сум пак јас да му го одземам тоа право и јас да му кажувам дека ти не си тоа што велиш и мислиш дека си туку си нешто друго односно ќе бидеш тоа што јас ке ти кажам. Простете што ве нареков браќа ако тоа ве вреѓа, по крв сигурно не сме браќа но во Христа сме ако сме православни христијани, поздрав и за во иднина пред да голтнете нешто добро изжвакајте осоено акотоа нешто е коска!

 6. Trajko каже:

  Па нека иде сега да биде академик во Косовската академија на науките и уметностите!!!! Ова е срамота за еден интелектуалец, Македонец, на кој била доверена клучна функција, во креирањето на многу прашања. И што да мислиме сега? Дека самите работиме против самите!!!!!!
  Предавник!!!!!

 7. Divna каже:

  Izvinete AMA site ste bolni Makedonija od sekogas postoela duri mnogu pogolema od sto vie gledam ja znaete 🔆

 8. gornorekanec каже:

  МОЕТО ПОТЕКЛО Е ОД ГОРНА РЕКА…. НИЕ НИКОГАШ НЕ СМЕ БИЛЕ АЛБАНЦИ…. НИЕ СМЕ МАКЕДОНЦИ

  • Божа Бз каже:

   Истине ради треба рећи о коме се ради. У Горњој Реци, као и у читавој западној БЈРМ: у Дебру, Горњем и Доњем Пологу и нарочито у Пологу, су живели Срби. Они су били први на удару Арбанаса и први који су мењали веру. Део њих – они у Горњој Реци, су под притиском Арбанаса и да би се сачували прихватили језик и начин облачења и понашања. Временом су говорили углавном арбанашки, а било је и оних који српски нису знали, али су знали да су Срби и себе тако називали. О томе двадесетих година 20. века пише Григорије Божовић. Њему није било јасно: како Срби, а не знају српски. Упитао је једну старију жену да му, ако већ не зна да говори нешто отпева на српском. И она је то урадила – певала је молитву на српском. Када ју је Божовић упитао одакле јој то, жена је одговорила да се сећа јер је заједно са мајком као мала певала. У путопису Божовић бележи једну велику истину: ако ми не урадимо нешто за овај народ он ће бити изгубљен за Србе. И то се десило. Под утицајем комунистичке, бугарске и других пропаганди ти људи су након Другог светског рата постали Македонци, а сада ево постају и Албанци. И даље је на делу антисрпска пропаганда и хистерија.

 9. Gledam , neki dan citam u nase novine sto kruze ovi belim svetom gde u svakom kutu ima srba, glednem u dnevne vesti za nas raseljene gde mozemo citat` o Otadzbini zahvaljuc`braci iz Franfurkta sto i stampaju a uredjuju bez cenzure.Pa me muka obli , gledajuc nase drevne gadove na tlu stare Serbie , gledec na velike fotografije i carska grada Skoplja.Sve idolopoklonstvo i okitili falsifikatima istorije.Cega tu nema !Od statua antickih bogova , drugi paganskih idola , do zivi ljudi u kamenu sto jerbo su zaduzil ove novostvorene macedonce izume novotara komunjista.I to sve „nebu pod oblake“ jer sto visocije to bolje mislen` ovi narod sto bi da utvrdi i da pomiri ove raznolikosti, docim ustvari toteme svojije supljina! Pa sve to premazal` zlatnom bojom il `pravijem zlatom, ko ce ga znat(?)al`da sljasti zaslepljujuc` more se priznat da sve zazutilo!
  A nidje zlato u grudima , zar u otimaca, prisvajaca , falsifikata , more bit` bescena blaga unutar coeka?
  Samo, ipak ne nadjo spomen na njiove najbolje prijatelje rvate s kojim nas napadahu na ulicama tudije gradova za vreme velike bespostedne propagande 90 tih a kade srbski narod skapavase od izolacije , gladan i osakacivan za mlade ljude koji bise zertve izgibelja na prostoru bivse sklepane zemlje jugovine preko ledja srbinova al`od koje ovi juznjaci i dobise zvanje al` Bogu mi, i imanje (!)srbinovo.Napadase nas zajedno ka kucici uz clanke rvata od kojih se bar i nadasmo zlu koje dokazajuhu stolecima unatrag , te ovi clankolisci se zbise uz nasego neprijatelja (vise neg`dokazanog jer pogubi nam na stotine, stotine .. nase nejaci na najzverskiji metod i u stravi konc logora) , zbise se ovi kako kazu da s `macedonci , s uvredama nas gadjahu pridruzise se horu klevetnika kade srbiji i srbljima sirom sveta bi najteze.
  Tako i sada otet nam carski grad Skoplje poarcise svojom nekulturom , svojim nepoznavanjem istorije i predacka blaga pravije domacina , opoganise paganizmom jel` verujuc samo u zlatno tele obojise ovi nekada precasni riscanski grad obojise drecavom bojom zlata simbolom zlatna (nepomenika)teleta.
  Boze svevideci, otvori srbinu oci da s`prvo sagleda svoju unutrasnjost ,svoj pad i onda svati zasto ga bijes svojim bicem karanja s bezboznickim uvredama i otimacinama , jer spavo si srbine dok ti se plela mreza i „buktinja po buktinja“ugradjivala u neki tkzv.grb (tj.pecat necastiva)poklanjo se nacion izmisljo i stavljo srbine nek`klonirani s tebe u ravan da bi jednog dana kad porastu taki vucici mogli te izest.

 10. KIcinica каже:

  Slucajno sam naisao na ovaj clanak i sasvim slucajno sam sa prostora Gornje Reke,Osecam se Kao Srbin ,prezivam se na ski.(1938 god,su mog dedu prekrstili sa ic na ski)pravoslavne sam vere.Ovakav tekst koji je izuzetno sraman i necastan govori samo kakvi su to ljudi koji se .Sasvim slucajno znam pricu i tuznu sudbinu ovog Licemera i njegovog kompanjona koga je pomenuo.obojica su uspesni ljudi ovaj prvi je dezertirao u Chicago 70 ih ovaj drugi srusio firmu koja nikako nije mogla da propadne,kasnije je otkupio i sada kao posluje.,zbog poznavanja albanskog jezika ovaj prvi(i verovatno ne mogucnosti da se socijalizuje u USA sa advokatima i doktorima) lik se druzio sa obicnim hostaplerima.prevarantima.kockarima i upoznao sve rupe velikog grada.infiltrijajuci se posle 30godina u izuzetno jak lobi albanske mafije koja je danas mozda cak i jaca od italijanske.Nasih ljudi je tamo previse a on je bio jedan koji je stalno dosadjivao nasima u tudjini i plasio nase ljude da se mafija „raspituje o njima“.i sebe predstavljao kao nekog njihovog saborca preko koga kao oni komuniciraju sa nasima.sve je to nekako funkcionisalo do nekih 90 ih i pocetkom 2000 dok sin ovog drugog nije zveknuo nekog klinca iz svoje neke grupice koju je finansirao tata a on vodjen parama mislio da je ceo grad njegov.Da ne bi sin otisao u zatvor(kao sto i nije) obojca su pocela da zajme velike pare sa svih strana tako su i pozajmili 200 000 da podplate sudstvo policiju i izreziraju situaciju da se ubistvo nije ni desilo.Izvukli su momka iz zatvora i to se vrlo brzo zaboravilo.Ali posle 10 god Djavo je dosao po naplatu i trazio svoje pare.Sobzirom da lovu nisu imali on je pobegao iz Usa i nekako izbegao osvetu albanske mafije.Posto su ga obilazili u svojoj kuci u selu ljudi prenoseci poruke mafije i skapirajuci da je nenaplativ oni su ga obavezali da govori o tome da su svi Srbi sa prostora Juzne Srbije danasnje Makedonije Gornje Reke Albanci.Jadna je porodica ovakvog lika koji za dva dana duze zivota cini stvari da ga se svi srame i stide.To je jedina i prava istina o namerama ovog coveka a nikako istorija .Bog mu Pomogao

  • Niko Ivanovski каже:

   a po cemu si ti nesto bolji od ovog Branka ? on je izdao svoj rod Makedonski za albanstvo , a ti za srpstvo ! ne zna se ko je gori od vas dvojice ! 99 % pravoslavnih iz Gornje Reke se deklarise kao MAKEDONCI ! a vi pametnjakovici ! deda ti bio srboman , sad si ti ! kakv deda , takav unuk ! stanovnici Gornje Reke su svojevremeno preuzeli arbanski jezik da bi se zastitili od albanskih kachaka za vreme Turaka , inace svi su Makedonci , dokazi su Turski popisni i danochni tefteri ! i jos ti pricas o nekoj fikciji zvanoj “ juzna srbija “ ? e pa prijatelju , juzna srbija je od Leskovca do Vranja , ni milimetar juznije !

 11. Георгиј псалт каже:

  Доста пишувате против Македонија и нас Македонците, ако сме браќа по вера, тогаш покажете ја љубовта на дело. Македонија не била, не е, ниту ќе биде српска земја. Македонскиот народ не е непријател на Србите, затоа не правете ни нас тоа што не сакате друг да ви го прави. „Во Христа нема ни Евреин, ни Елин, ни машки пол, ни женски…“ , барем така е апостолското учење. Доста со оваа националистичка и шовинистичка тафтологија против нас, вашите браќа, Македонците. Ја претерувате, а толку сакаме да ве поддржиме во вашата праведна борба за запазување на Православието во Србија.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришете користећи свој WordPress.com налог. Одјави се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришете користећи свој Facebook налог. Одјави се /  Промени )

Повезивање са %s