Бајден постаје носилац ордена православне цркве!

 ♦  КАКВА НАГРАДА, ТАКАВ И ДОБИТНИК  ♦

По http://orthodoxpost.com/

Овогодишња Атинагорина награда за људска права, на банкету Реда Св. Андреја, биће уручена великом поклонику Васељенске Патријаршије и познатом србофобу, Џозефу Бајдену потпредседнику владе САД-а, и то 17. октобра у хотелу Хилтон, у Њујорку.

biden-and-bartholomew1Своју наклоност према Цариградској Патријаршији, Бајден је исказивао више пута како својим доласцима на Фанар  у два наврата ( погледати овде) тако и заступањем ставова ове Патријаршије на различитим конгресима, као и на оном у Филаделфији, где је рекао: „Питање које би желео да поменем вечерас, и по којем сам крајње оптимистичан, је питање верске слободе и право Грчке православне цркве да контролише своју сопствену судбину, без утицаја било које владе. Право на избор патријарха није право државе да о томе одлучује“.
Дотакао се тада и права поновног отварања богословске школе на Халкију као и заштите светих места и локација у Турској, сматрајући да су неопходне и да представљају основу, суштину верске слободе. Нажалост, или, очекивано, његове речи су остале само речи и положај Васељенске патријаршије, зависне од страних неправославних држава, се у Турској није променио набоље. Зависност Турској је само замењена зависношћу Америци.

Сусрет Бајдена и Патријарха Вартоломеја децембра 2011. године

Овакви ставови и делање америчког потпредседника Бајдена били су сасвим довољни да се овакав човек нађе на списку лауреата Атинагорине награде за људска права.

Вест да ће Џозеф Бајден добити ову награду, наишла је на одобравање како Архиепископа Димитрија, тако и др. Антонија Лимберакиса, те су обојица исказали своју почаствованост и благонаклоност што награда иде управо америчком потпредседнику у руке, просто се утркивајући у хвалоспевима колика је посвећеност и љубав Бајденова према заштити људских и права верских слобода. Осим ове награде, Бајден је и носилац највећег ордена квазидржаве Косово „Златни орден слободе“ који се додељује странцима, и који су му доделили сепаратисти 2009. када је посетио и манастир Дечани упркос противљењу његовој посети епископа Артемија. Осим борца за људска права, Бајден је познат и као милитантни заступник за бомбардовање Србије и Ирака.
Један од наступа др. Антонија Лимберакиса

Награда је названа по Васељенском Патријарху Атинагори, који је на челу Патријаршије био у периоду од 1948.-1972. године и који је на ово место патријарха долетео авионом председника Трумана (видети овде), а претходно је био Архиепископ Северне и Јужне Америке, установљена је 1986. године и додељује се особама или организацијама који су предани и посвећени бризи за основна људска права и верске слободе свих људи.


papa-i-patrijarh-1965.

Ранији добитници Атенагорине награде за људска права били су врло шаролики, а међу њима су: Џорџ и Барбара Буш, Ели Визел, Михаил Горбачов и Мајка Тереза.

Ко је Џозеф Бајден и колико се истински бори за верске слободе можете видети овде.

„Богу се треба већма покоравати него људима“
(Дела. Ап. 5,29)

То је душа, то срце Православне Цркве; то њено Еванђеље, њено Свееванђеље. Она тиме живи, и ради тога живи. У томе је њена бесмртност и вечност; у томе њена непролазна свевредност. Покоравати се Богу веђма него људима – то је њено начело над начелима, светиња над светињама, мерило над мерилима. (Св. Јустин Ћелијски)

Погледајте такође: ПРАВОСЛАВНИ ГРКОАМЕРИКАНЦИ ПРОСЛАВИЛИ БАЈДЕНА ОВАЦИЈАМА

Припремила екипа Фб странице „Православље живот вечни“

Овај унос је објављен под Грчка Црква, Црква и јерес екуменизма. Забележите сталну везу.

3 реаговања на Бајден постаје носилац ордена православне цркве!

  1. Srpski patriota каже:

    Amerika nas je bombardovala,ubijala nam nevini narod i decu a sad neki od njih dobija nosilac ordena srpske pravoslavne crkve.Bravo,bravo,ovo je dno dna!

    • boban каже:

      господине српски патриото,мало је чудно да пишете латиницом а називате себе српским патриотом.Желим само да вас упутим да се орден додељује од стране цариградског патријарха а не српског,повежите неке ствари немојте само површно да пратите вести

      • Vukman Cejovic каже:

        Gospodine Bobane, orden se dodeljuje od strane konstatinopoljske masonske loze, koja se zove konstatinopoljska patrijasija.

Постави коментар