„Смрт за православну светињу“ – Чувена црква се претвара у екуменистичку синагогу

Јерес је свагда пропраћена лицемерством и претварањем (извештаченошћу)… Несравњиво више људи су уловљени у вечну смрт посредством јереси неголи директно одречењем од Христа. Свети Игњатије (Брјанчанинов)

stnicholaschurch NY

Ранија црква Светог Николе у подножју Светског трговинског центра, чију обнову нису дозволиле градске власти у Њу Јорку. После одлуке да се овде изгради екуменистички храм је очигледно због чега то нису учиниле.

Више од деценије након њеног разарања у нападима на Усековање главе св. Јована Крститеља 11. септембра, уочи годишњице трагедије сазнали смо да изградња некадашње цркве у подножју зграда популарно названих Близнакиње у Њу Јорку која је била порушена када и саме зграде иде пуном паром. Додуше, црква Светог Николе Грчке православне цркве више неће имати искључиву улогу православног храма, већ ће бити екуменистичка синагога за све религије. Аутори пројекта нову „цркву“ називају: „Црква св. Николе и Национални храм“. На тај начин свети Никола, у лудости екуменистичких пројеката, под свој кров је примио и јеретика Арија, против кога се некада борио уз један врућ шамар.

NY hram sv nikole

Радови су у току.

Нови храм, који је дизајнирао чувени шпански архитекта Сантјаго Калатрава, инспирисан је црквом Свете Софије у Цариграду и како кажу амерички медији „неће служити само за потребе Грчке православне цркве и као парохијски храм за заједницу која је постојала на овом подручју скоро један век, већ и као национални храм где људи свих деноминација могу да обожавају своје култове.“

Мермер која је већ добијен за пројекат се вади из истог налазишта на Пентелику у близини Атине од кога је и незнабожачки храм Партенон грађен пре више од 2.000 година. Жица налазишта се протеже од планине Пентеликон, оригиналног каменолома за Партенон које је сада заштићено, до планине Дионисос, одакле је узет сав мермер за рестаурацију у Партенона.

Грчка православна Архиепископија је предузела огромну кампању прикупљања неопходних средстава од 40 милиона долара за завршетак пројекта, на коме се ради већ годинама уз правна натезања.

И тако су, уз „правна натезања“, екуменисти у православним редовима успели да једну трагедију претворе у још гору трагедију духовног растакања православног стада и хулу на православну светињу.

hram ny

Будући изглед екуменистичке грађевине

Лена Мае:

  • Ово је тема која ме веома погађа. Само што сам сазнала, јуче, из новинског чланка да се грчка црква Светог Николе, која је била уништена током напада 11/9, сада гради и да сада постаје Национални храм св. Николе за све деноминације. Шта??? Ко је ово одлучио? Зар је то због чега су се Грци толико мучили да обнове храм? Зар није могла да се обнови грчка православна црква Св. Николе и да поред ње да буде посебна зграда са свим што је потребно за све остале деноминације? Ово је тако болно. Да ли би ми неко, молим вас, могао објаснити ово? Моје срце ми каже да се то никада не би дозволило да се десило да је џамија срушена уместо цркве. Зашто ми не бранимо нашу „предањску“ Веру и допуштамо овакав модернизам да уђе у нашу Цркву стару 2000 година? – Каже се у једној типичној реакцији верника на вест о уништавању православне цркве Светог Николе и претварање цркве у екуменистичку синагогу.

 

ikona tzv

Модернистичка „икона“ за нову „цркву“ – „Исус надувен од плача“

 

 

Погледајте, такође: СКАНДАЛ У АМЕРИЧКОЈ ПРАВОСЛАВНОЈ ЦРКВИ

Припремила екипа ФБ странице „Православље живот вечни“

Овај унос је објављен под Грчка Црква. Забележите сталну везу.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s