Главна карта Синода СПЦ да призна проглашење Степинца за свеца?

Недавно смо добили коментар једног нашег анонимног читаоца поводом вести да Ватикан поседује спис православног српског свештеника који потврђује Степинчеву светост. Постоје наговештаји да би екуменистичка клика у Србији кроз канонизацију Степинца могла доста да учини на унијаћењу и промени свести код Срба.

Демон лажи људе шећерлемом мами,
Где је шкргут зуба у вечитој тами;
(Св. Николај Жички)
svet степ

Н. Влачо, Блиц – Krajem protekle nedelje poklopile su se dve crkveno-državne posete kojima je zajednički imenitelj priča o kardinalu Stepincu, prvom čoveku hrvatske rimokatoličke crkve za vreme Drugog svetskog rata, srbomrscu i otvorenom saradniku ustaškog režima Ante Pavelića. U četvrtak, istog dana kada je kardinal Kurt Koh, predsednik Papskog saveta za promociju hrišćanskog jedinstva, posetio Beograd, u Vatikan je otputovala Kolinda Grabar-Kitarović, predsednica Hrvatske. Nakon susreta s papom Franjom, tvrdila je da joj je on rekao da nema nikakve dileme oko skore kanonizacije Stepinca. Ipak je dodala da će prvo „neke aspekte“ morati da razmotri mešovita komisija sa SPC da bi Vatikan izbegao protivljenje.

Изјава проте Андрије Димитријевића од 1975 године, са којом он „признаје“ Степинца за „свеца“, а коју су недавно пренеле хрватске новине, није, нажалост, њихова римокатоличка измишљотина. Она је на срамоту СПЦ, а посебно проте Андрије Димитријевића, истинита и срамна да не може да буде срамнија. Прота је, заиста, у пијаном стању такву изјаву дао Хрватима за време свога боравка у Аустрији, а затим поновио на дочеку загребачког надбискупа у Њујорку.

То што је прота Димитријевић био пијан када се одрекао Бога и Српства, и Степинца као најлукавијег крвника српског народа за светитеља, прогласио не може њега да оправда у очима православних Срба, јер човјек, оно што трезан мисли, то пијан говори!

Да би разумјели ову срамну изјаву једног српског православног свештеника, ми треба да знамо ко је заиста прота Андрија Димитријевић?

У својој младости о. Андрија Димитријевић је био свештеник за примјер. Велики богољуб и још већи српски родољуб. „Летећи“ небом умјесто да хода земљом Србијом која се налазила у то време у комунистичком ропству, прота Димитријевић је убрзо послије свога рукоположења за свештеника, због свог дугог језика, дошао у сукоб са комунистима. Као млад човјек пун полета и жеље за борбом са подземним силама овога свијета о. Андрија Димитријевић није хтјео да послуша мудри савјет свога искуснијег у животу, старијег брата у Христу. Он је о. Андрију Димитријевића братски савјетовао: „Оче, иди мудро да не погинеш лудо!“

Тако је о. Андрија Димитријевић убрзо послије свога рукоположења пао у затвор и од комунистичког суда због почињеног вербалног деликта осуђен на вишегодишњу робију. Казну је издржавао у КПД Забела заједно са неким римокатоличким свештеницима, са којима је убрзо склопио пријатељство које ће послије промјенити његово животно схватање. Одлазећи у затвор, о. Андрија Димитријевић је остао без подршке представника своје Српске православне цркве и најближе родбине, који, због комунистичког осветничког режима нису смјели нити могли пуно да о. Андрији Димитријевићу помогну, све да су и хтјели.

potvrdjenici 1944 ustaska kasarna stepinac

Главна мисија Степинца у току НДХ је била покатоличење православних, или „шизматика“ како их је он доживљавао. Овде видимо да учествује у католичењу Срба који су регрутовани у усташку војску.

 

Зато се о. Андрија у комунистичком затвору, као и многи други робијаши, осећао напуштеним и заборављеним од свију. Њему је изгледало да су многи Срби попут Пилата који опра руке своје од Христа, опрали руке своје од њега и препустили га његовој судбини.

Тада су на сцену ступили римокатолички свештеници који су добијали помоћ од своје „цркве“ и поред тога што су били исто као и о. Андрија Димитријевић затвореници и доказани „народни непријатељи“. Они су своју помоћ, коју су редовно добијали од своје диоцезе као римокатолички свештеници у облику пакета „великодушно“ дјелили са о. Андријом Димитријевићем, којег су постепено, кроз пријатељске разговоре, тако врбовали да послужи, умјесто Богу римскоме папи.

За вријеме издржавања казне, о. Андрија Димитријевић је званично признао римског папу као поглавара Цркве Христове на земљи. Он је тако постао православни унијат – римокатолички свештеник који признаје римског папу и поред тога што је привидно задржао православни начин вршења богослужења и црквених обреда.

Послије изласка са робије, о. Андрија Димитријевић више није био исти човјек као прије. Он се промјенио у затвору у сваком погледу и духовно и физички. Од православног светосавског свештеника постао је римокатолички унијатски свештеник којег СПЦ више није могла да помогне по његовим очекивањима. О. Андрија Димитријевић, због тога, уз помоћ римокатоличког свештеника са којим је био на робији бјежи са породицом из Југославије и одлази у емиграцију. За време боравка у Аустрији, о. Андрија Димитријевић, у знак захвалности због помоћи коју је добијао од римске „цркве“ једно од своје дјеце крштава у римокатоличкој вјери и цркви. Због тога је против о. Андрије Димитријевића, послије његовог доласка у Америку, био покренут црквени судски поступак у Црквеном суду Америчко-канадске епархије. На изричито тражење владике Дионисија, због црквених потреба цијела ствар је послије заташкана. Због тога што је владика Дионисије спречио његово рашчињење, о. Андрија Димитријевић, остао је владици Дионисију вечно захвалан. Послије његове смрти лежаће на његовом гробу, а најмлађем своме сину даће име по владици – Дионисије!

dionisije dimitrijevic

Дионисије Димитријевић, син Андреје Димитријевића је свештеномонах у звању протосинђела код грчких старокалендараца.

 

Боравак проте Андрије Димитријевића у Америци због његове склоности према пићу је био испуњен многобројним скандалима. Не зна се ко је више срамоте нанео Цркви Христовој. Да ли Управе ЦСО у којима су комунистички жбири и шпијуни коло водили, а које су проту Андрију Димитријевића доводиле за свога свештеника да би се тако наругали и Богу и Србству, Православљу и Светосављу или он сам својим расколашним животом. Оно што је веома интересантно јесте чињеница да Прота Андрија Димитријевић као унијат никада није прекидао везу са римокатоличком „црквом“. За време свога боравка у цркви Светог Арханђела Михаила у Канзас Ситиу у Канзасу, цијело време је причешћивао римокатолике. Ту жалосну и срамну праксу једног тајног римокатоличког унијатског свештеника у Србској православној цркви у Канзас Ситију је прекинуо свештеник о. Михаило Микић. Он је дошао послије одласка проте Андрије Димитријевића у Хат Спрингу у Арканзасу да служи на тој духовно мртвој парохији. Као прво што је о. Михаило Микић као нови парох морао да уради у Канзас Ситију било је забрана Хрватима римокатолицима да приступају Светој Тајни Причести, и да улазе и послужују у олтару као што су они то радили за време проте Андрије Димитријевића.

informer-stepinac

Преузето са портала „Стање ствари“

 

Кроз живот и парохијски рад проте Андрије Димитријевића који се 2013. године из емиграције у Америци, вратио из Канаде у Србију најбоље се може видети посрнуће и дубоки пад јерархије Србске православне цркве. Она је веома добро знала да је прота Андрија Димитријевић римски свештеник у србској мантији, али и поред тога СПЦ никада није ниста подузела да заштити углед србског свештеника нити је покушала, макар, проту Димитријевића да опомене или казни за његово издајство Бога и Србства. Таквим својим односом према проти Андрији Димитријевићу СПЦ је можда и нехотично од њега направила издајника Светог Православља. Недавно сам чуо вијести из некадашње Југославије, да „вјерници“ и чланови „Хрватске православне цркве“ желе да изаберу и поставе за поглавара „Хрватске православне цркве“ проту Андрију Димитријевића. Ова вијест сама по себи не би била толико интересантна и важна за родољубиво и богољубиво Србство да протиница Добрила Димитријевић прошле године није умрла у Србији. По црквеним канонима, прота Андрија Димитријевић као унијат (римокатолик грчког или византијског обреда) може сада да постане и владика и патријарх „Хрватске православне цркве“. Молимо се зато Богу да нас Господ сачува од протиних даљних скандала и избави од садашњег свјетског зла!

У двадес’том веку, у веку културе,
На Истину свуда дигоше се буре;
Свака лаж повика истину у помоћ.
Док се свет не зави у најцрњу поноћ.
(Св. Николај Жички)

Погледајте такође: ДИОСКОР, СТЕПИНАЦ И ИРИНЕЈ

Припремила екипа Фб странице „Православље живот вечни“

Овај унос је објављен под Римокатолици. Забележите сталну везу.

29 реаговања на Главна карта Синода СПЦ да призна проглашење Степинца за свеца?

  1. Sremski Pavle каже:

    Браћо и сестре моје драге, Срби и Србкиње, Православци и Православке!
    Ђаво је пуштен из пакла и лудује овим још луђим светом. Од Бога му је допуштено да сада, при крају времена, прорешета ово мало истинских Хришћана који по цену највеће жртве неће напустити Веру Православну и њену Главу, Господа Исуса Христа. Немојмо се надати овоземаљском добру и миру, ни у држави ни у Цркви, јер Господ није дошао да донесе мир него мач у овај свет. И да одели добро од зла. И немојмо се чудити још много горим стварима које нас очекују из сатанине кухиње, а преко слугу његових, почев од несрећног папе, преко светских моћника (немоћника) свих врста, па наших политичара, издајица, и владика и свештеника, такође издајица. Свесних или несвесних, Бог једини зна, али тешко њима ако се не покају. Оно што треба нас лично највише да ужасава је то да не озлоједимо Бога толико својим гресима, па да нам затвори духовне очи да не видимо коме стаду ћемо се приволети, Њему или сатани. Чека нас време искушења и исповедништва. Несвети синод ће наставити да сече главе још колико толико правоверним владикама и онда и у њиховим епархијама помоћу зизјуласових и мидићевих (намерно малим словима) новосвештеника да заведе „нови (стари) стил богослужења“. Све их је Дух Свети одвео у златни четврти век па су лично видели како се онда служила Света Литургија, да би је нама сада предали, да се у њој и кроз њу спасавамо. Али, повратка нема. А борбе? Е борбе има и биће је!
    Али опет, са друге стране, ко од нас што смо као неки ревносни Хришћани и који држимо постове, редовно се исповедамо и причешћујемо, може да буде сигуран да је кандидат за Рај. Ако ћемо да будемо искрени, мало ко. Па зато Господ и допушта да се све ово дешава, не би ли се барем неко од нас кроз тешка искушења и исповедништво, а можда и крвава страдања спасао. Лично мислим да смо сувише уљуљкани у своју праведност.
    Зато молимо Господа да нас одржи на путу Његовом, па макар нас пекли и секли, јер би се у миру мало ко спасао.
    А ђаво нека ради своје. Може да лаје колико хоће, само џабе тупи зубе. А у тим његовим зубима је и будући римски „светац“ степинац, и од момента кад је умро, па до сада, а и кроз сву вечност ће знати да му је то плата за његове злодела што је учинио Србском народу.
    Али, Господе, опрости и њима и нама, и нашим непријатељима и нама самима, својим још већим непријатељима, и подари свима покајања и спознаје Тебе, Јединог Истинитог Бога, и Твоје Свете Цркве, коју како-тако још чува она шачица истинских Хришћана који припадају Православљу. Нека је Благословено Име Твоје за све ово што допушташ да нам се догоди, а зашта смо, ипак, највише ми сами криви

    • православље каже:

      Молим да ми лепо објасните о каквим правоверним владикама причате којима „секу главе“. Да су то правоверне владике, устали би против безакоња и сходно канонима Свете Цркве, прекинули би општење са јеретицима, него све ове године ћуте и повинују се екуменистима јеретицима. То што служе литургију по „старом“ и затварају двери не значи ништа. Ајде све ово тајно што су радили екуменисти, па да пређемо преко тога, али патријарх јавно оде у јеврејску синагогу и запали свећу на менори, вл. Григорије јавно исповеди филиокве, вл. Игњатије јавно учи студенте јереси итд. Зашто те кобајаги правоверне владике ћуташе све ово време? Нека су их смакли, смакли су их њихови. Нека се види ко се коме приклонио царству.

      • SRBin Svetosavac каже:

        Urednisto „Pravoslavlja“ umjesto sto pocinje sve vise da se bavi zemaljskim problemima nasim trebali bi ovaj sajt da zadrze na duhovnim bozanskim visinama obasjane istinom Hristovom i pravdom Bozijom, a ne da ga snizavaju ljudskim umovanjem u zemaljsko blato ispravljajuci krivu Drinu koju jos uvijek niko od ljudi ispravio nije. Sve sto se desava sada sa Pravoslavnom Svetosavskom Crkvom nasom, se desava nemilosrdnim Zakonom Zivota zbog otpadnistva SRBa od Boga i SRBstva: Pravoslavlja i Svetosavlja!

        Zato se sadasnji problemi u SPC se nemogu rijesiti praznim pricama, besmislenim smenjivanjem vladika i proterivanjem svestenika koji ne misle kao ja, ili kritikom svega i svacega vec istinskim duhovnim preporodom SRBskoga Naroda duhom Svetosavskim po ucenju Svetog Jevandjelja. Za taj SRBski Narodni duhovni preporod od kojeg zavisi opstanak ili nestanak SRBstva, nisu nama potrebne nikakve filozofije ljudske vec samo zivot u duhu Svetih Bogootaca nasih!

        Zbog toga, daleko bi bolje i krisnije za SRBe bilo umjesto sto djele savjete cijelom svijetu da se istinski sa pokajanjem okrenu sebi i svojoj Svetoj vjeri Pravoslavnoj, da prvo izlece sami sebe od mnogih zabluda ljudski, i tako da pocnu od sebe da broje stvarne pokajnike i „pametne“ koji poludese misleci da sve znaju. Pravoslavni hriscani se ne spasavamo svojim znanjem vec samo Pravoslavnom vjerom svojom ziveci po Zakonu Bozijem!

  2. православље каже:

    Отац Михаило Микић је заборавио да се потпише испод написаног текста, али издаје га стил. Такође заборавио је да нам каже још од раније шта кажу црквени канони, треба ли православан да остане у заједници са јеретицима екуменистима? Ко год је поставио фотографију о. Дионисија и испод написао да је код грчких старокалендараца нека напише и који је разлог тога.

    • Svestenik Mihailo Mikic каже:

      Na saju „Pravoslavlje zivot vjecni“ pod svojim punim imenom i prezimenom ponekad napisem svoj komentar na pojedine teme od opsteg znacaja, u kojima iznesem kao svestenik i slobodan covjek svoje misljenje o sadasnjim problemima koji potresaju SPC!

      To cinim zbog toga sto meni kao slobodnom covjeku i vjerniku ne moze biti svjedno sta se desava sa naspm SPC, i sto smatram i vjerujem da kao gradjanin zemlje u kojoj zivim imam puno moralno i zakonsko pravo da iznesem svoj sud i misljenje o zivotu Crkve kojoj pripadam i koju kao vjernik i svestenik svojim zivotom prestavljam!

      Meni koliko je poznato dvojca Episkopa SPC u Sjevernoj i Juznoj Americi su dali svoj blagoslov i saglasnost za javni rad ovog sajta koji se bavi crkvenim problemima. To su bili Vladika kanadski, Njegovo Preosvestenstvo G. Georgije, i Vladika srednjozapadno americki i novogracanicki Njegovo Preosvestenstvo G. Longin!

      Zato smatram da kao covjek i svestenik snosim punu moralnu i zakonsku odgovornost za svaki komentar koji sam napisao i potpisao svojim punim imenom i prezimenom. Zbog toga zamoljavam Redakciju „Pravoslavlja Zivot Vjecni“ da se ne bavi starim komunistickim nacinom podmetanja i klevetanja, da svoje izgovorite i napisane rijeci pripisuju meni, vec da odgovore na clanak koji su sami pripremili sta je u njemu istiniti a sta lazno!

      CIST RACUN, DUGA LJUBAV. OD BOGA VAM ZDRAVLJE I SPASENJE!

      • православље каже:

        Праштајте, оче Микићу. Од почетка је овај сајт био кофузан, а сад кад сте написали са чији благословом ради, јасно ми је шта се дешава. Ко разуме схватиће.

    • Ненад каже:

      Вероватно је разлог што грчки старикалендарци нису у молитвеном општењу ни са једном официјалном екуменистичком црквом.

      • православље каже:

        Разлог је очигледан. Покушавају да дискредитиују Истинску Цркву Христову која није у јереси екуменизма, а то су сви истински православни који нису са екуменистима у општењу. Зато и пишу овакве текстовекоји се привидно противе се екуменизму и обелодањују безакоња, а истовремено провлаче тезу да су старокалендарци и остали истински православни расколници, а екуменисти јеретици Црква. Каква лаж, коју само језуити могу да смисле! То и јесте њихова тактика, праве се да су у сукобу док заједно раде на уништењу православља. Заборавили су да ће Истина изаћи на видело кад – тад, али у Господа они не верују. Очигледно је све ово са свргавањем појединих владика обична фарса. Зашто? Па зато што се те исте владике прво буне, дижу прашину и онда се повинују одлукама сабора. На тај начин што би рекли спинују јавност и оно мало људи што је у вери да се треба повиновати њиховој лажној цркви и остати у екуменизму.Свети Јустин Ћелијски је јасно дефинисао екуменизам и рекао да је СВЕЈЕРЕС, јерес над јересима, а црквени канони јасно кажу да се од јеретика треба одвајати и тражити оне епископе који нису у било каквом евхаристијском општењу са јеретицима. Дакле дошли смо до тога да покушавају да обману и изабране. Међутим Господ је обећао да неће оставити слуге своје и да ће бити са нама до краја века. Не бој се мало стадо!
        Отац Микић је на брзину обелоданио зашто се пишу овакви текстови привидно антиекуменистички, а са циљем да се истинска Црква дискредитује, обелоданио је и са чијим благословом се пишу , па нека му је на спасење.

  3. SRBin Svetosavac каже:

    Izleda da „Pravoslavlju“ nije dovoljno sto su neprijatelji Boga i SRBstva u Hagu o svesteniku Mihailu Mikicu raspravljali, kako bi bilo najlakse zbog njegovog Bogoljublja i SRBskog Rodoljublja mogli na Sud da ga izvedu, pa sada pojedini „Srbi“ umjesto Satane koja sjedi u Hagu zelele djavolu uslugu da ucine i da O. Mikica sa Crkvom zavade!

    Zna o. Mikic sa koje strane vjetar duva, i ko od „Srba“ i SRBski „Vladika“ u ime ekumenizma i globalizma i laznog brastva i jedinstva kao djeca komunizma sa ustasama i rimskim papom u istu tikvu pisaju. Zato ne vodite brigu o njemu, vec radi svoga dobra povedite prije svega brigu o sebi i svome spasenju, jer njegovo spasenje i sluzba u Crkvi Svetog Save i Gospoda naseg Isusa Hrista u svakom slucaju ne zavisi od vas i od vaseg misljenja!

    Kada dodje vreme od Boga odredjeno, i kada se postavi u SPC pitanje promjene starog, osvestanog JULIJANSKOG Kalendara sa novim jeretickim rimokatolickim ili grigorijanskim, tada cemo vidjeti ko je vjera a ko je nevjera. O. Mihailo Mikic kao i do sada bice sigurno sa Starim SRBskim Rodjakom, Gospodom nasim Isusom Hristom i Crkvom njegovom, a Vi koji pozdravljate carsiju na sve cetiri strane moracete tada da se opredelite ili prema Istoku na kome se Sunce Pravde radja ili prema Zapadu na kome Sunce zalazi i gde svjetlosti sve manje ima.

    Zato Vam zelim da po rijecima samoga Gospoda izvadite najprije brvo iz oka svoga, a zatim da trazite trun u oku brata svojega. Nije zlato sve sto sija, niti Istina sve sto se prica. Stvarnost je mnogo drugacija, teza i pogubnija po SRBstvo: Pravoslavlje i Svetosavslje kao vrhunca hriscanske pravoslavne nacionalne ideologije i SRBskog nacina zivota nego sto se to moze na prvi pogled i naslutiti a kamo li vidjeti.

    ZATO IDITE MUDRO DA NE POGINETE LUDO, ILI KAO STO RECE GOSPOD HRISTOS „BUDITE MUDRI KAO ZMIJE I BEZAZELENI KAO GOLUBOVI“. NECE SVAKI KOJI VICE GOSPODE, GOSPODE UNICI U CARSTVO BOZIJE, VEC SAMO ONI PRAVOSLAVNI VJERNICI KOJI IMAJU DJELA A NE RIJECI KOJA SVEDOCE O NJIHOVOJ PRAVOSLAVNOJ VJERI. OD BOGA VAM ZDRAVLJE I SPASENJE, A OD MENE BRATSKI PRIJEKOR JER OVO JE VREME ISTINE A NE ZAVODJENJA SRBA ZA GOLES PLANINU KAKO TO MNOGI NEPRIJATEQI BOZJI U IME BOGA SADA RADE!

    • православље каже:

      E, мој оче, ако Ви чекате да се од јеретика одвојите кад дође до промене календара, онда од тога ништа бити неће јер се наочиглед свих чине много гора безакоња, на која многи или ћуте или се праве да се противе попут језуита и обмањују народ да са јеретицима треба остати у заједници. Треба бити у Цркви којој је глава Христос, у томе је разлика, а не у земаљској иституцији која је у јереси.

  4. Postovani vernici i braco i sestre po veri u G.I.HRISTA. .Nece nas psovke,grdnje vulgarna izrazavanja spasti,,vec nas zaboravljeni put u koji su nas uveli sveta braca:Cirilo i Metodiej a utvrdio sv. Sava, NAS PUT JE ,: Put G,I. Hrista – Ja sam put,istina i zivot…! Niko od vernika svete vere hriscanske nesme da posumnja u krajnu pobedu Trojicnog BOGA,, OCA ,SINA I SV.DUHA. NEMOZE,NISTA I NIKO DA POBEDI HRISCANSKOG BOGA! Polomili su zube u borbi sa njim svi mnogobozci,; Neroni Dioklicijani,Obesni kraljevi i carevi i Brozovi i Lenjini i Staljini,,Clintoni i Blerovi. Sa njma u istorijsku tamnIcu,koja se zove: ZABORAV.. Pre toga mora dosta da uradimo na licnom ociscenju i to:Licno ociscenje biva , ovako:: iskrena ispoves svih grehova po na osob i to bez rezerve bez predrasuda o politickoj korektnosti,koja je zatvor za majmune i robove i vraca nas u ROBO-VLASNICKI PERIOD. NE ZABORAVIMO !!! – BOG N E C E NAS NA SILU,jer u SV.PISMU PISE:: <AKO HOCES DA IDES ZA MNOM ,UZMI KRST I HAJDE"… Na krstu su dva simbola ,ikone : RASPECE = STRADAHJE I VASKRSENJE -POBEDA,,TRIJUMF,A TO ZNACI,,DA SE DO VASKRSENJA SIIZE KROZ RASPECE.,a to dalje znaci treba raspeti strasti a u krajnoj liniji biti spreman poloziti zivot za veru,a to znaci ; za istinu,za pravdu za blizneg ,za porodicu,za drzavu ukoliko je njen poziv cist slicno ,KOSOVSKOM BOJU ILI i svetskom ratu..NADJITE DOBROG ISKUSNOG DUHOVNIKA I POCNIMO – RAT I MIR, RAT SA SATANOM I MIR SA BOGOM I SAMI SOBOM!!! – KAO STO JE LEKARU POTREBNO DA SAZNA VASE SIMTOME I BOLNO ISKUSTVO ZA DIAGNOZU,TAKO JE I VASA ISPOVEST VAZNA ZA PRAVI SAVET DUHOVNIKA.. U Hristovoj ljubavi i bratskoj odanosti,- prota stavrofor Milan Zbiljic,

    ,

    SYDNEY – AUSTRALIA

    • православље каже:

      О, хвала ти Боже да се јавио један свештеник који може да нам протумачи, шта кажу црквени канони, јер овде нико не зна одговор. Можете ли, оче Милане да нам кажете:

      1. Да ли је екуменизам јерес? Да ли су католици јеретици? Колико има цркава, има ли једна или више?
      2. Шта кажу канони за онога ко уђе у јеврејску синагогу и учестује у јеврејском празнику?
      3. Шта кажу канони за онога ко јавно исповеда јерес као што исповеди један од епископа филиокве јавно на миси, а има још много сличних примера?
      4. Шта кажу Свети Оци, да ли је католичка црква, Црква којој је глава Христос и могу ли православни учествовати у службама и молитвама са њима?
      5. Могу ли православни узимати благослов од јеретика?
      6. Шта кажу Свети Оци треба ли православан хришћанин остати у заједници са епископима који исповедају јереси и који се моле са јеретицима?
      7. Можете ли навести пример у ком сучају православни хришћани треба да остане у заједници са јеретиком епископом?
      8. Можете ли навести примере који од светих отаца су остали у заједници са јеретицима и зашто су остали у заједници са јеретицима?

      За почетак толико, имам још много питања, а с обзиром да сте пастир и да је у питању моје спасење молим Вас да ми појасните, да не паднем у прелест.
      Ја имам пуно књига Светих Отаца, ово сад што се дешава са екуменизмом је у супотности са учењем Светих Отаца, тако је рекао и Свети Јустин, али ако имате боље књиге па да ми објасните другачије, може бити да докажемо да су сви Свети Оци били у прелести, па ћемо ми онда то све да поправимо, да прерадимо све каноне и признамо папу. А, да нису ли оно већ анатеме скинуте? Ето, већ смо корак ка уједињењу, него има фанатика као што су старокалендарци и слични њима што неће да признају папу и неће да буду у општењу са екуменистима.

      • Vukman Cejovic каже:

        E moj brate, sad ce ovaj „OTEC“ da premudri, da prevrne oci i da ti kaze sledece:

        1. Idi ispovijedi svoje grehove.
        2. Pusti crkvenu politiku, ima ko o tome da misli, spasavaj dusu svoju.
        3. Vrata ada Crkvu nadvladati nece. vjeruj mi, casnu ti rijec dajem a Crkva to smo mi, opusti se, udahni duboko i pokaj se gresnice.
        4. To sto smo u svetskom savezu crkava, pa to je NISTAAAAAAA!
        6. Ekumenizam, to ne postojiiiiiiiii, sve je to politikaaaaaaa.
        7. Nije tacno da smo mi organski ckanbovi svetskog saveza crkava, mi smo samo posmatraci. Dakle mi posmatramooooooo.
        8. I ti bolje znas od vladika i svestenika, koji su studirali teologiju a neki od njih su i doktorirali, CAK.
        7. Ne huli na Crkvu, moze ti se nesto desit.
        8. Nase svete vladike moraju da diplonatisu, ovo je 21 vijek.
        9. I sto tebe interesuje crkvena politika, idi radi jadan, vremena su teska, ima ko o tome da misli.

        Eto, ovi blavori ti samo ovako mogu odgovoriti.

  5. Vukman Cejovic каже:

    Nema mira dok je srpski narod u jeresi!
    To je satanski mir.
    Treba uvijek i na svakom mjestu svima govoriti da je beogradska parasinagoga usla u zajednicu sa satanom a svi vi kvazi svestenici i kvazi vladike, koji tako lijepo cutite na izdaju Hrista i vjere
    gonite se do djavola i prestanite da sa vasom „blagocestivom“ folirancijom varate narod.

    Vi hocete lazni mir, jer vas savjest pece, pa govorite kao oni demoni Hristu, sto si dosao prije vremena da nas mucis. Vi ste najveci moguci bijednici koji se zamisliti mogu.
    Gorih bijednika od danasnjih svestenika i vladika jereticke beogradske parasinagoge nema, niti ih moze biti. Mir hocete, mir sa djavolom, dok se srpski narod prevodi u uniju i namece mu se svetska satanska religija. A vii hocete mir i da vam se ruke ljube. Radije cu poljubiti Dalaj Lamu u guzicu nego vas u ruku, potpuno oistu kolicinu „blagodati“ cu dobiti..

    Sa bilo kim svestenikom ili sa bilo kojim vladikom ko je clan satanske crkve (svetskog saveza crkava) ne treba imati ni najmanje postovanja i prema njima se treba odnositi kjao sa poslednjim klosarima.

    I manite se „blagocestivog“ preseravanja.

    Nema mira sa satanistima.

    A kao potvrda toga evo sto rece Sveti Jovan Zlatousti:

    „Ako se neko PRAVI da je pravoslavan a opsti sa jereticima, toga posaljite dolje djavolu, ili jos nize od toga.“

    Pazite sta on kaze „AKO SE NEKO PRAVI DA JE PRAVOSLAVAN“.
    Dakle, samo onaj ko laze da je pravoslavan, onaj ko se pravi, ko glumi da je pravoslavan, moze imati zajednicu sa jereticima.

    To ne kazem ja nego to kaze Duh Sveti, kroz usta Svetog Jovana.

    Dakle, nema ni jednog jedinog ko je clan svetskog saveza crkiava ko je pravoslavan.
    Sve su to lazovi, foliranti, svi se prave da su pravoslavni. U najboljem slucaju to su zombiji, ispranih mozgova, ili najobiocnije PICKICE.

    Kako to svakog normalnog vjernika boli clanstvo u svetskom savezu crkava a kvazi svestenike i kvazi vladike ne boli.

    Kako to???
    Kojim trikom je to moguce.

    Kojom alhemijom je moguce da svi cute kada kvazi patrijah srpski pali svijecu u sinagogi???

    Je li to taj vas duh, duh lazi, duh koji zombira???

    E sa takvim duhom nema kompromisa.

    I nema mira sa vama.

    Mi vama svima objavljujemo RAT.

    I Hristos je rekao da nije dosao da donese mir, nego da donese mac i da razdvboji brata od brata, oca od sina itd.

    Jos jednom, SA SVIMA VAMA MIRA NEMA!

    Smrt ekumenizmu!

    • православље каже:

      Немој тако, Вукмане, да дамо шансу да дају одговор, имају они Зизјулсове књиге, тај боље зна, него је проблем што ми немамо те књиге, па изгледа да са смо духовно оболели. Сад ће они да нас излече од антиекуменизма.

  6. Vukman Cejovic каже:

    I nemojte da ste toliko drski da se ponasate kao svestenici, kada vi niste svestenici.
    Vi ste svi upisani u svcetski savez crkava. Dakle, vi SVI ste sve´stenici satanske crkve.

    Isto nivo je vas i nivo Ljulje vjestice, vidovite Borke, vidovite Zorke ili vidovitog djeda Mrguda.
    Ni najmanje razlike medju vama nema, I vidovoita Borka cita psaltir i prska svetom vodom.

    I majmunu covjke moze staviti svestenicku odjecu, nece imati manje blagodati od svih vas.

    Dakle, ne budite toliko drski da se ponasate i da pisete kao svestenici, jer ste vi veoma daleko od obicnih hriscania a kamoli svestenika.

    BANDO SEKTASKA!

    • православље каже:

      Пре пар дана је стигла и вест из Ватикана да се спрема папа да објави званично да ванземаљци постоје, а и вероватно да су у контакту са њима. Шта су ванземаљци, него духови поднебесја, демони на челу са Сатаном, то су Свети Оци одувек знали. Сад ви видите с ким је Ватикан у заједници – са демонима! Све се одвија по Откровењу пред нашим очима, остаје да се види и којом брзином. Сад нас прогласите болеснима.

  7. Vukman Cejovic каже:

    Dragi brate, ja sam bio skoro 20 godina z ruskoj zagranicnoj Crkvi u ono vrijeme dok nisu pali u jeres. I onda su specijalni agenti preruseni u vladike i svestenike tu Svetu Crkvu odvukli u jeres i otada je Duh Sveti POTPUNO iscezao odatle.

    Glavni izdajnik u toj Crkvi je bio moj dugogodisnji duhovnik, za kojeg sam mislio da je sveti covjek i onda sam svojim ocima poceo da gledam sta se sve radi i vidio da je doslo dotle da ili postanbem zombi ili odem u zilote.

    I velikome Bohu hvala, izadjoh iz jeresi i KRSTIH se kod zilota i primih Duha Svetoga u sebe da vidim istinu i ono sto je i vise nego OCIGLEDNO.

    Gospod je obecao da ce dati Crkvi sposobnost da raspoznaje duhove i po tome mozemo da prepoznamo Crkvu, po toj sposobnosti da prepozna duhove lazi.

    Naprimjer vidimo svete ljude kako pisu da je ekumenizam poklanjanje satani a vidimo jednog bijednog porevaranta Rista Radovica, koji kaze da je clanstvo u svetskom savezu crkava za spasenje srpskog naroda.

    Vidimo svete ljude koji uce da se od jeretika treba odvajati ODMAH i da od njih treba bjezati kao od zmije i da ne treba ici tamo gdje se na liturgijama pominju jeretici a evo vidimo ovdje citavu plejadu laznih svestenike, koji prave razne akrobacioje, sve sa ciljemn da ti kazu da ostanes tu sa njima.

    I sta se desava ako ostanes sa njima. Desava se da covjek primi u sebi duha prevare, pa tako tim duhom papa priznaje vanzemaljce, (priprema za dolazak antihrista) a eno onaj smrad od Grigorija hercegovackom vodi sada skoro 50 „svestenika“ da ljube papi ruku.

    Primjetio si da cim neko postane njihov vladika, da mentalno poremeti i to u rekordnom roku. Nema medju vladikama jednog normalnog, svi su mentalno poremeceni.

    I pitao sam se dugo zbog cega je to.

    I cioni mi se4 da sam nasao odgovor.

    Znas, kada u PRAVOJ Crkvi covjek postane svestenbik, on primi silu odozgo i postane mocan.

    A kada je lazna crkva, kosmicka crkva, onda svako rukopolozenje je ravno inicijaciji u masonsku lozu ili i red vjestica ili u neko okultno crnomagijasko drustvo.

    Dakle, BUKVALNO u pitanju je vjesticarenje, dansenje vladike i svestenici su u rangu vjestica ili okultista.

    I zajednicarenjem sa njima covjek prima u sebi te negativne energije koje ga prave zombijem i odaljavaju od Hrista.

    Ja mislim da ljudi uopste nisu svjesni koliko je opasno biti u bilo kakvom zajednicarenju sa clanovima svetskog saveza crkava. To je crnomagijasko drustvo. maskirano pravosalavnim „blagocescem“.

    I nimalo nije slucajno ta veza ekumenista i judejaca a judejci znas praktikuju talmud i kabalu.
    Hristos rece za njih da je njihov otac djavo.
    A nas patrijah javno ucestvuje u njihovom vjerskom ritualu.

    Dakle, SPC ili neko vjesticarsko udruzenje, to je skoro 100% isto.

  8. Vukman Cejovic каже:

    Danasnje prasvoslavlje je judeizam na vizantijski nacin.
    Lijepo je o tomne pisao vladika Grigorije Grabe.

    Znaci, ovo je judeizirano hriscanstvo i ovo kvazi pravoslavno a o papokatolicizmu da ne govorimo.

    I ocekivati da one njunje od vladike to vide i prepoznaju je ravno naucnoj fantastici.

    Oni su inicirani, satsnkim duhom, plus toga obukli su se u nekoliko anatema, od kojih neke bacise sami na sebe onda kada ih inicirahu u red vjestica svetske crkve.

    Plus mnogi od njih su inicirani u nasponekim lozama, plus ono najvaznije a to je sledece:

    GLAVNI AKTERI IZDAJE SU JUDEJCI PRERUSENI U VLADIKE, pogotovo ih je puna ruska crkva.

    Dakle, masoni, plus judejci, plus pedofili, plus homoseksualci, plus inicirane vjestice, to ti je svetsko otpadnicko pravoslavlje.

    I sto ce drugo da rade te budale nego da priznaju vanzemaljce???

  9. SRBin Svetosavac каже:

    Hvala Gospodu Bogu sto SRBi sami sebi nece biti sudije, jer tada se niko od SRBa nebi spasao! Ovako za spasenje SRBa jos uvijek postoji sansa, sve dok ljudi sude a Bog presudjuje!

    • православље каже:

      Не судимо ми ником, ми само разоткривамо јереси и јеретике који јавно исповедају јереси,судиће њима Владика Христос, а и онима који све ово знају, виде, ћуте и обмањују народ да је све у савршеном реду.

      Дух Свети заповеда: од јеретика који јавно исповедају јерес, одвоји се!

      • Svestenik O. Mihailo Mikic каже:

        Понашате се попут сектсша који упорно тврде да само они имају спасења и поред тога што је сваком Православном хришћанину јасно да изван Цркве Христове спасења нема!

        Проблем је настао каа су Православни вјерници заборавили да су они Црква Бога живога а не храмови и вјерске оргснизације. Храмови су само богомоље у којима се вјерни Богу моле. Због тога се свски храм у Светом Писму назива ДОМ МОЛИТВЕ, а ви сте браћо и сестре, синови и кћери Светог Православља Црква Христова и Дух Свети у Вама живи и дјелује у овоме својету кроз Ваша добра дјела учињена по Закону Божијем!

        Зато Ваше спасење не зависи од живота Патријарха, Мизрополита, Владика и свештемика већ само од Вас и Вашега начина живота!

        Стари СРБски Рођак, Господ наш Исус Христос никога од нас неће зато да пита зашто смо изродили свештенике недостојне црквеног позива, већ ће нас да пита зашто дјецу своју нисмо васпитали у Светосавском духу Православном да буду људи и СРБи!

        Многи ниду могли дјецу своју да васпитају да буду Богу вјерни а СРБству одани јер ни они сами нису били СРБи: Праводлавци и Светосавци већ Југославени, интернационлисти и глобалисти.

        Због греха очева наших зато нама сада зуби трну, а због грехова наших који су видни кроз наше отпадништво од Бога и СРБства трнуће зуби дјеци ншој ако дјецу због греха свогс уопште будемо могли и да имамо!

        Када се неко попут СРБа наруга јавно Законима живота: Богу и СРБству тај самог себе осуфи нс страдање и смрт вјечну. Поксјте се зато СРБи моји за грехе своје и вратите на пут Светог Саве који води у живот вјрчни!

        Све друго је ђаволска лаж и превара смишљена од Лукавог за маловјерне и не утврђене у Православној вјери Христовој!

  10. Vukman Cejovic каже:

    Oce Mikicu, ponasate se kao covjek koji ne zna sta je Crkva.
    Nas koji smo se odvojili od onih koji su otpali od Crkve nazivate sektasima a njih, koji su napustili Crkvu nazivate Crkvom.

    Daleko smo mi od Svetog Marka Efeskog i Svetog Maksima Ispovednika, ali po vasoj logici, oni su bili onda sektasi koji su napustili Crkvu a papisti i jeretici su bili Crkva.

    Ja ne znam sta vama nije jasno i zasto se pravite ludi. Zasto uporno pokusavate da nam iscasite mozak.

    Da se razumijemo:

    1. Svetski savez crkava je satanska organizacije par exelans i SVI oni koji su clanovi te organizacije ne mogu biti Hristova Crkva.
    Ovo nema ko moze pobit i reci drugacije. Dakle, ako je neko clan svetskog saveza crkava on ne moze ni sa jednim trikom biti Crkva, niti postoji nacin kojim bi oni Duha Svetoga mogli tamo uclaniti.

    2. Isto tako i SVI oni koji se nalaze u opstenju sa bilo kim ko je u svetskom savezu crkava se ne moze nazvati Crkvom, jer tako uci Sveto Predanje.

    Dakle, mi koji smo se odvojili od svetskog saveza crkava i koji ne zajednicarimo sa bilo kim ko ima bilo kakvu vezu sa ovom crkvom antihrista smo sekta a vi, koji ste clan svetskog saveza crkava i imate opstenje sa onima koji su tamo ste kao crkva.

    Razjasnite vi ovaj problem malo sa samim sobom, jer izgleda da znate gdje je istina, ali ste nekim cudnim koncima vezani sa jereticima, iako hleb zaradjujete vozeci kamion.

    Neko zlonamjeran bi mogao da pomisli da se ovim pisanjem nekome preporucujete.

  11. православље каже:

    Отац Микић се потписује са два имена:
    Svestenik O. Mihailo Mikic
    SRBin Svetosavac

    Кад се представља као свештеник, онда пише као екумениста, тврди да су епископи који исповедају јерес јавно у Цркви и да се од њих не треба одвајати иако су јеретици. Кад се представља као SRBin Svetosavac, онда пише као антиекумениста.
    Ни он сам више не зна ни ко је, ни шта је ни коме ће се приклонити царству.

    Оче Микићу, знамо ми шта је Црква, али Ви и остали који покушавате да обманете народ да се од јеретика не треба одвајати јер су они у ЦРКВА, не знате или нећете да знате шта је Црква.
    Јесте народ Црква, али народ који свесно пребива у заједници са јеретицима епископима и свештеницима, није у Цркви јер ни тај епископ није у Цркви, него је сам себе изопштио из Цркве исповедајући јерес. Нити сте Ви оче Микићу у Цркви уколико сте у заједници са јеретицима и то СВЕСНО.
    Вас или је неко наговорио да обмањујете народ, или сте самообманути. Нема трећег. Да сте прочитали бар нешто од Св. Јустина Ћелијског или Светог марка Ефеског или Светог Филарета Исповедника или каноне, мало би Вам јасније било, јер ту нема шта да се тумачи. Свети Оци JACHO уче где је Црква и ко је Црква.

    Сами сте писали како је Свети Филарет Исповедник (Вознесењски) заједно са осталим епископима руске заграничне цркве анатемисао екуменизам и како је један део РЗЦ потпао под ту исту анатему, а да нетљене мошти светитеља Филарета и Константина јасно показују где је Истина и Црква. Молим лепо. Све сте добро написали, али онда сте сами то побили и овом Вашом изјавом да смо ми који нисмо у заједници са јеретицима и који следујемо примере ових Светих Отаца – секта. Ако смо ми секта онда су и они секта, значи ПОХУЛИЛИ сте. Још пар примера навео мој брат у Христу Вукман.

    С обзиром да СВЕСНО обмањујете народ, а до сада ми никад није била намера да Вас увредим, сада ћу јавно да Вам кажем у лице тј. екран: Ви сте вук у јагњећој кожи, лажепастир, јер учите супротно Предању Једне Свете Саборне и Апостолске Цркве.
    Овако како Ви учите, ниједан од Светих Отаца није учио, НИЈЕДАН.

    Питање остаје: да ли се Ви уопште Србин, а камоли православни свештеник?

    Сачувај нас Господе лажних пастира!
    Спаси Господе нарочито свештенике и епископе који због јереси одступише од Једне Свете Саборне и Апостолске Цркве и који за собом у погибао воде мноштво људи!

  12. православље каже:

    СВЕТА РЕВНОСТ – Архиепископ Аверкије
    Црква Христова – стуб и тврђава Истине

    „Педесетницу празнујемо и долазак Духа“- радосно поје Црква у велики и славни дан Силаска Светога Духа на Апостоле. Дух Свети сиђе на Апостоле к на земљи се јави Царство Божје, које је дошло у сили- о чему је прорекао Господ Исус Христос у време Свог живота на земљи (Мк. 9,1)- Царство Духа Божјега, Црква Христова, којој је Господа дао велико обећање да је врата пакла неће надвладати (Мт. 16,18).

    Црква Христова основана је на земљи, али није земног, него небеског порекла.

    Њу чине људи, али она није људска, него Божанска установа.

    То је зато што је њена Глава, Њен Божанствени Утемељитељ, Господ Исус Христос- Син Божји Јединородни, Који је ради нас људи к ради нашег спасења сишао са неба к оваплотио се од Духа Светога к Марије Дјеве и постао човек.

    Циљ са којим је основана Црква Христова јесте спасавање душа за живот вечни и стога она не сме себи да постави никакве чисто земаљске циљеве и задатке.

    То не значи да она треба да је сасвим оутђена од земље и свега земног- не ! Али она мора бити виша од свега привременога и земнога : о свему мора расуђивати са висине свога положаја, свога високога циља, свога високога назначења, а то је- вечно спасење људи. Све што на земљи садејствује остварењу тога високога циља, за Цркву је прихватљиво и она то одобрава и благосиља, а све што омета достизање тога циља ма на који начин- Црква одбацује.

    Са Црквом љуту борбу, не на живот, него на смрт, воде врата адова, најбираније адске силе- са намером да је униште или разобличе, како би је, речима Самог Христа Спаситеља, учиниле сољу обљутавелом (Мт. 5,13), те тако би она постала неспособна да испуни своје високо назначење- да спасава људске душе за вечни живот.
    У наше време многима је већ постало очевидно да је немогуће напросто уништити Цркву : крвави прогони толиких векова, укључујући последње прогоне нашег времена, ништа нису постигли. Зато су „врата адова“ у неше време нагло променила тактику : она гледају да обезличе Цркву- да је одвуку од њених вечних, неземаљских циљева и да је чврсто вежу за земљу и за земаљске интересе и људска стремљења.

    То она чине преко поводљивих, сервилних, „еластичних“ јерарха, који лако продају Цркву за „Јудине сребрњаке“.

    О, како тешко сагрешују пред Богом и Црквом ти јерарси, који су постављени за надзорнике Цркве (јер и сама реч“епископ“ значи „надзорник“), за њене чуваре и стражаре, они који одступају од високих циљева и задатака Цркве- спасења душа за живот вечни- и окрећу се другима, чисто земаљским циљевима, како би угодили силнима овога века или кренули „у корак са временом“, како би од тога имали какве личне користи.

    Тада остаје само изглед Цркве, али не и дух њен.

    А како је то, питаће се неко, могуће, ако је Сам Христос обећао да јој ни врата ада неће одолети ?

    На жалост, ове речи многи неправилно схватају и погрешно их тумаче, а у наше време оне се често и злонамерно изврћу.

    „Неодолевање“ „врата адових“ Цркви и њена „непогрешивост“ тесно су повезани- припадају целој Цркви Христовој, а не неком посебном делу, ма како многобројан он био, нити, тим пре, неком одређеним лицима, па макар и свештенослужитељима највишег чина, епископима и патријарсима.

    Многовековна историја Цркве којој ни врата адова неће одолети значе искључиво то да Истинска Цркав Христова неће изчезнути са лица земље до самог краја овога века и до Другог Доласка Христовог, али то никако не искључује појаву „лажицркве“ у хришћанском друштву, „цркве лукавих“, која носи тек спољашње обележје Цркве, али је лишена њенога Духа- „цркве“ оних који су се, уместо Христу, приклонили и служе Антихристу.

    Истинита Црква Христова сачуваће се на земљи и онда када у њој остане макар један епископ (јер „без епископа нема Цркве“ ), са тек неколико свештенослужитеља и верних хришћана.

    Главно обележје истините Цркве Христове је- чување Истине, јер Црква је, по речима великог Апостола незнабожаца, стуб и тврђава истине (1. Тим. 3,15).

    Христос Спаситељ је на земљу дошао, како је Сам рекао, да би сведочио Истину (Јн. 18,37) и сви Његови верни следбеници, а тим пре пастири Цркве, дужни су да следе Његов пример, да сведоче Истину, не допуштајући никакву лаж ни у својим речима, ни у делима.

    Никаква лаж не приличи истинском Хришћанину- служитељу стине. Ето зашто св. Апостол Павле саветује свим хришћанима: Зато одбацивши лаж, говорите истину сваки са својим ближњим
    (Еф. 4,25).

    Утолико је недопустивија лаж у устима служитеља Цркве Христове, а особито ју је тешко трпети када је изговорена устима високих јерарха, који су дужни да увек објављују једину Истину испред целе Цркве.

    Шта би се догодило да су се мученици првих векова Хришћанства, „ради очувања Цркве“
    (ћто је сада веома популарно правдање те врсте лажи), макар и притворно, на захтев мучитеља, одрекли Христа и приели жртве идолима ?

    Шта би било да су велики Оци Цркве, такође „ради очувања Цркве“, уместо да се боре са јеретицима, налазили различите компромисе и споразумевали се са њима ?

    Где би сада била Истинска Црква ? Не би ли је нестало са лица земље ?

    Сада се пак из неког разлога све преиначило и може се лагати, лагати и лагати без краја, а све „ради очувања Цркве“ !

    Све се окренуло наопачке и сва схватања су се извитоперила.

    Борба за веру- из неког разлога је „политика“ достојна осуде.

    А ето, саглашавање са љутим непријатељима вере- није политика, него је нешто похвално, што сада многи одобравају као дело „мудрости“.

    Црква је за многе постала чисто земаљска организација која треба да служи земаљским циљевима: људи „овога века“ и нескривене слуге сатанине гледају да од ње начине своје послушно оруђе. Али најпоразније је што се служење земаљским циљевима често засењује и прикрива узвишеним еванђелским паролама, речима Христовим, апостолским и светоотачким, што и доводи у забуну многе наивне који подлежу тој срамотној обмани, тој уистину ђаволској лажи која лукаво скрива своју суштину.

    Памтимо, братијо, да где је лаж, ма у којем виду се јављала и ма каквом се благовидношћу прикривала, тамо нема Истинске Цркве.

    Тамо је лажицрква !

    Јер Црква Христова је стуб и тврђава Истине.

    Дакле, пазите добро како живите, не као немудри, него као премудри (Еф. 5,15)

  13. Vukman Cejovic каже:

    Sveti Filaret Voznesenjski, koji vukovi u jagnjecim kozama, takozvani episkopi RZC-moskovska parasinagoga drze sakrivenoga, isto kao i svetog i netruleznog Svetog Konstatina, oba su potpisnici anateme protiv ekumenizma, u knjizi „sveta revnost“ napisao je sledece:
    Citiram po sjecanju:

    „Posto su danas sve pravoslavne Crkve usle u sastav svetskog saveza crkava i time SE POKLONILE SATANI, doslo je vrijeme naseg potpunog odvajanja. Mi ne smijemo imati nikakve veze sa izdajnicima pravoslavlja.“

    Ovog svetitelja je Gospod proslavio cudesima i netruleznim mostima. On i sveti Konstatin su jedina dva svetitelja u istoriji cije se svete mosti kriju.
    Za ovog svetitelja je Sveti Jovan Sangajski, cije su mosti netrulezne i cudotvorne rekao da sve sto neko zeli da pita njega u vezi vjere, za to pita Svetog Averkija, jer je on po pitanjima vjere sa njim u potpunom jednomislju.
    Uz ovo i nas Sveti Justin je slicno govorio protiv ekumenizma, pa onda sveti Glikerije, cije mosti opet Gospod proslavi i napravi da su cudotvorne i netrulezne. Pa onda Sveti Jovan Rumun, isto sa netruleznim mostima a oba bijahu rumunski ziloti i da ne pominjem dalje.

    Dakle, ili cu ja ovim svetim ljudima vjerovati ili Nikicu i njemu slicnim.

    Ja idem onako kako su sveti ljudi ucili a ovi ekumenisti, neka se gone do djavola.

    Njima covjek NISTA ne smije vjerovati.
    Nije to samo sto oni svjesno lazu, oni vjeruju u svoje lazi, koje su sami iskonstruisali da smire svoju necistu savjest.

    Njihova vjera nije Hristos nego njihova zadnjica. Oni sluze svojoj zadnjici a ne Gospodu.

    A za onoga ko trazi Crkvu daje se na znanje da u zadnjih 50 godina Gospod proslavi cudesima i svetim i netruleznim mostima ISKLJUCIVO ZILOTE. Za zadnjih pedeet godina jedno desetak svetih i netruleznih mosti a stotine miliona ekumenista nemaju ni jednog jedinog svetitelja, osim one budale Porfirija, kojeg konstatinopoljska masonska loza proglasi za svetog.

    Doduse, postoje velki izgledi da ekuemnisti uz prelescenog Porfirija i Alojza Stepinca proglase svetim.

  14. Vukman Cejovic каже:

    Pobrkao sam Svetog Filareta sa Svetim Averkijem, ali obojica su isto mislila i govorila.
    Tako da greska nije strasna.

  15. pravoslavac lovac na azdahe каже:

    O kakvih sve gordeljivih i licemernih reci moze se ovde procitati u komentarima nasih vernika i svestenika i paravoslavnih srba i srbenda. Sacuvaj nas Boze. Sa izvora istog ne moze tociti gorko i slatko i iz istih usta ne moze se kleti i moliti i ne moze se sluziti Bogu i mamonu. O bfraco moja draga kako vas lako necastivi baca i vara. Pa zar neznate da ce covek za svako delo i nedelo i svaku rec izgovorenu ni svaku misao pomisljenu jednog dana odgovarati pred Bogom. O braco moja nedajte se nadvladati. Badav ti je ako sav svet zadobijes, a dusi svojoj naudis.Cime ces se opravdati u dan strasnoga suda. O vernice nevernice.Hristos po sredi nas+

    • Ненад каже:

      Цитирај ти нама лепо те гордељиве и лицемерне речи да знамо на кога се односи. Овде има доста опречних мишљења и ставова тако да ова твоја опаска може да се односи на обе стране.

Постави коментар