ЕПИСКОПИ СПЦ НА ЕКУМЕНИСТИЧКОМ „САБОРОВАЊУ“ У БУДИМПЕШТИ

„Благо човеку који не иде на веће безбожничко, и на путу грешничком не стоји“ (Пс. 1:1)

У Будимпешти се од 3. до 8. јула одржава скупштина Савета европских „цркава“, на којој су учешће узели представници разних јеретичких организација- реформатори, методисти, старокатолици, протестанти и разни други јеретици, међу којима су се опет, нажалост, нашли и представници Српске православне цркве. Испред СПЦ на овом скупу појавили су се Игњатије Мидић, епископ браничевски, Андреј Ћилерџић, епископ ремезијански, као и Давид Нинов, викарни епископ стобијски Охридске Архиепископије.

učesnici

У овој скупини „цркава“ налази се 120 „православних“, англиканских, протестантских, старокатоличких и других „цркава“, које имају блиске односе са Католичком бискупском конференцијом у Европи.

Као и током свих других екуменистичких сусрета, и овога пута одржана је заједничка молитва у храму реформаторске организације, на којој се види присуство епископа Андреја Ремезијанског.

„Учење Православне Богочовечанске Цркве Христове кроз свете Апостоле, кроз свете Оце, кроз свете Саборе о јеретицима јесте ово: јереси нису Црква, нити то могу бити.“– Свети Јустин Ћелијски

Погледајте такође: ТРИР: ДА ЛИ ЈЕ ХРИСТОВА ДОЛАМА ИСЦЕПАНА?

 

Припремила екипа ФБ странице „Православље живот вечни“

Овај унос је објављен под Црква и јерес екуменизма. Забележите сталну везу.

3 реаговања на ЕПИСКОПИ СПЦ НА ЕКУМЕНИСТИЧКОМ „САБОРОВАЊУ“ У БУДИМПЕШТИ

  1. Данко Б. Марин каже:

    Не може се рећи „Христос посред нас!“ – јер између нас је сад ЂАВО цезаропапизма!

  2. Ljiljana каже:

    U Moldaviji nas nema, u Budimpesti nas ima !!!

  3. Милена каже:

    Мени је било мучно ово и да видим, а како ли је у главама оних који су били тамо, не дао нам Бог да икад сазнамо. Срби будите се! Спаси Господе људе своје, услиши и помилуј! Свети Саво не дај нас!

Постави коментар