Масовно крштење 118 душа у Руанди

„Ви који се у Христа крстисте, у Христа се обукосте, алилуја…“

Са благословом његовог блаженства Теодора II, патријарха Александрије и Целе Африке; и молитвама православних верника широм света, 11. септембра  ове године 118 људи је крштено у Руанди.

1.jpg

Његово Преосвештенство Инокентије, духовник и епископ православне епархије Бурунди и Руанде био је изузетно радостан због душа жедних да приме православље од почетка његовог мисионарског рада  2012. године.

Након крштења и Божанске Литургије, традиционална група „Абатарутинија православни плесачи“, забављала је публику.

Овај приказ слајдова захтева јаваскрипт.

Ово није прво масовно крштење у Руанди. У децембру 2014. године, његово преосвештенство епископ Инокентије, Светој Тајни Крштења привео је 126 нових верника из заједница Казиба, Рвабутази и Гашонгора.

Овај приказ слајдова захтева јаваскрипт.

Такође са благословом епископа Инокентија 10. октобра 2015, парохијски свештеник из цркве Свете Тројице у Ниамати отац Петрос Бицамумпака крстио је 32 људи у малом језеру под називом Каматана које се налази у Ниамата региону, у области Бугесера у источној провинцији Руанде.

Овај приказ слајдова захтева јаваскрипт.

Уз славу Божју и након великих напора и молитава његовог преосвештенства епископа Инокентија, први кораци православне цркве у Руанди настали су 17. августа 2013. године, заједно са оцем Георгом Скинасом и јерођаконом Нектаријем Стогианисом, као и са тимом људи из цркве Светог Димитрија Топовника у Атини, и групом жена из Уганде које су организовале катехистички састанак са око 500 становника Руанде. Сутрадан, у недељу ујутру, приликом Свете Литургије становници Руанде били су запањени литургијским богатством Православне Цркве.

rwanda1

Интересовање за православље у Руанди је искрено и ревност њеног становништва према истом се стално повећава. На шта указује и недавно масовно крштење.

Извор: Journey to Orthodoxy

Припремила екипа Фб странице „Православље живот вечни“

Види још: Уочи Крстовдана – Други талас масовног покрштавања бивших католика на Филипинима (ФОТО галерија)

Овај унос је објављен под Uncategorized. Забележите сталну везу.

Постави коментар