ИРОДОВЦИ

ИРОДОВЦИ – Део Јевреја, у време Христа, који су прихватили да се потчине Римљанима, господарима Палестине. Они су заступали гледиште да су Ирод и његови потомци, који су били постављени од Римљана – једина нада за Израиљ да сачува своју сопствену националну владу. Пропашћу Римљана и иродовци нестају. Ироду су приписивали и особине месије.

То су, уопште, људи који приклањају руке пред жестоким тиранима, тражећи често, само за себе, своју личну корист.

После изјаве патријарха Иринеја (за оне који га признају патријархом) и представе на Косову и Метохији коју је одиграо премијер Србије, познат по случају „Фекетић“, постало је јасно да у Србији постоји мрежа иродоваца који су већ, можда, данас у ситуацији да активно шпијунирају свој народ.

pepeo

Да ли се плашите да испред свог свештеника критикујете дела Вучића и СНС-а. Ако је ваш свештеник близак Иринејевим погледима, и ако је истина да су похвале узнесене Вучићу од стране Иринеја истините, треба се замислити, да ли слободно критиковати режим у присутству свештеника. Последње изјаве Иринеја које је пренео Танјуг и сви мас-медији као да приказују Вучића у месијанском надахнућу.

Ово је и одговор зашто су Срби на КиМ тренутно најдезавуисанији део Српства: са једне стране новац који улаже међународна окупациона заједница, са друге стране стални страх од албанског терора, са треће стране режим у Београду који је потписао Бриселску издају, са четврте стране информативна блокада, и са пете стране иродовска мрежа састављена од свештеника узурпатора Теодосија.

Ова мрежа постоји и у читавом Српству. Та мрежа парохија и епархија, била је узрок што су југословенски комунисти изазвали раскол у дијаспори 1960-их. Они су преко ове мреже једино могли да шпијунирају дијаспору и зато су инсистирали да се епископи у иностранству постављају са одобрењем комунистичке државе. Оборили су непослушног комунизму епископа Дионисија, и послали друге епископе са југословенским пасошем. То што САД нису биле невине у овом расколу одобравајући кадар из СФР Југославије, образлаже се везама Тита и запада.

Када непријатељи Христови нису могли да нађу нешто чиме би Га оклеветали пред народом, досетили су се једног лукавства.

Секта фарисеја је некада међу јеврејима била позната као изразито непријатељски расположена према страним завојевачима, али, да би Христа отргли од народа, сетили су се једног лукавства. Они су направили непринципијелну коалицију са онима које су сматрали за издајнике – са иродовцима. Заједно су отишли да кушају Христа.

Тада отидоше фарисеји и на вијећању се договорише како би га ухватили у ријечи. И послаше к њему ученике своје с Иродовцима.

Говорећи: – Учитељу, знамо да си истинит и путу Божијему заиста учиш и не обазиреш се ни на кога, јер не гледаш ко је ко од људи. Кажи нам, дакле, шта ти мислиш: треба ли дати порез ћесару или не?

Разумјевши Исус лукавство њихово рече: – Што ме кушате, лицемјери? Покажите ми новац порезни.

А они му донесоше динар. И рече им: – Чији је овај лик н натпис?

Рекоше му: – Ћесарев.

Тада им рече: – Подајте, дакле, ћесарево ћесару, и Божје Богу.

И чувши задивише се, и оставивши га отидоше. (Јеванђеље од Матеја)

По речима светог Теофилакта, фарисеји су мислили да ће Га ласкањем и похвалама натерати да каже како (Римљанима) не треба плаћати порез и тако Га оптужити као бунтовника и подстрекача побуне против ћесара. Зато су са собом повели и иродовце, како би они, као цареви људи, могли одмах да Га ухапсе као побуњеника.

Господу Христу су они стари иродовци били мрски. Он каже: „Чувајте се квасца фарисејског и квасца Иродова« (Мк 8:14). Ирод, по коме носе име, је одмах по доласку на власт, дао да се погубе или протерају сви чланови Синедриона, осим двојице, који су му били пружили подршку у суђењу због неког убиства. Синедрион је био замењен Краљевским већем, у које је Ирод именовао своје рођаке и послушнике. Врховни свештеник је постао само фигура под потпуном Иродовом контролом.

Дакле, све је исто као и сада у Србији, с тим што су послушници у Синоду постављени чистком коју су извршили комунисти убивши и протеравши многе епископе, и пошто су изумрли они који су се батргали под притиском ланаца.

teodosije vucic

Парола „Србија – Косово – Вучић“. Играње са светињом или искрени патриотизам?

Већина Срба са Косова и Метохије – секташки Срби

Већ постоји велики антагонизам између Срба са КиМ и Срба ван КиМ, да то лако прелази у непријатељство. Већ је било и физичких сукоба између две стране. Срби са КиМ. иритирају оне који нису на Косову често самом појавом. Уколико су добро ситуирани, то је већ непријатељство у најави. Ако се деси да је неко и бахат од ове две стране, онда је могућа и туча и без неког разлога. Зашто је то тако и постоје ли разлике између Срба и Срба?

Како се односити према брату који је у секти?

Разлике не постоје у карактеру, већ постоје разлике у положају. Срби на КиМ су под третманом „трећину побити, трећину иселити, трећину асимиловати“. Они су постали чланови, практично, Теодосијеве иродовске секте, која им мери сваки поступак и спремна је да дојави тамо где треба ако неко залута са пута слепе лојалности. Тако се и треба односити према њима – као према рођеном брату који је у секти. Брату је испран мозак јер се непрекидно налази између „доброг“ и лошег полицајца и треба бити снисходљив према њему и полако му објашњавати с љубављу да буде храбар и отргне се од иродоваца. И велики део Срба ван КиМ полако прихвата екуменистичку иродовску секту. То, што су они на КиМ први прихватили екуменисте, под притиском је дешавања. Мрежа Теодосијевих иродоваца постоји у сваком месту на КиМ, док су две парохије легалног епископа Артемија на КиМ и народ који тамо одлази под великим притиском.

Ослобођење од туђинског јарма могуће је само одбацивањем иродовштине коју је и Христос осудио. Христос није био равнодушан према положају свог народа, и под туђинским јармом није позивао на емоционално служење туђинцу, које се код Срба назива улизиштвом. Иако су Срби окупирани незнабошцима, дужни су да се по примеру својих предака труде да стекну националну слободу колико је у њиховој моћи.

У тај дан приступише неки од фарисеја говорећи Му: -Изиђи и иди одавде, јер Ирод хоће да те убије.

И рече им (Исус): -Идите те кажите оној лисици: Ево изгоним ђаволе и исцељујем данас и сутра, а трећи дан завршићу.
Али данас и сутра и прекосутра треба ми ићи; јер пророк не може погинути изван Јерусалима. Јерусалиме, Јерусалиме, који убијаш пророке и засипаш камењем послане к себи! Колико пута хтех да скупим чеда твоја као кокош гнездо своје под крила, и не хтесте!
Ето ће вам се оставити кућа ваша пуста; а ја вам кажем: Нећете мене видети док не дође да кажете: Благословен који иде у име Господње. (Јеванђеље од Луке)

Погледајте такође: ЈАМА

Припремила екипа Фб странице „Православље живот вечни“

Овај унос је објављен под Српска Црква, глобализам. Забележите сталну везу.

3 реаговања на ИРОДОВЦИ

 1. Саша каже:

  a svaba peva tralalala

 2. Мало ми је то чудно да се и Агрипа и четворовласник и Јудејски Ирод -сви зову Ироди??’Мислим да је у питању арамајска реч ИЗРОД јер су тада сви говорили арамејски језик на тим просторима!!!

  • Srbin Svetosavac каже:

   Nije SRBine u pitanju aramejska rijec IZROD, vec SRBska. Sai njome se imenuje lice koja se duhovno i fizicki izrodilo ili otudjilo od svog naroda toliko puno da ono zbog toga nema vise nista zajednicko sa svojim Precima na koje se poziva.

   Za vecinu danasnjih SRBa moze slobodno da se kazne da su oni izrodjena SRBska pokolenja koja zbog svog ne SRBskog nacina zivota i pogleda na svijet nemaju puno zajednickog sa svojim Svetim Precima na koje se pozivaju dok njihovu zaostavstinu trose ziveci na racun svoje djece!

   Redakcija Sajta „Pravoslavlje zivot vecni“ pisuci o IRODU je u stvari jevandjeljski prikazala preko IRODA sve IZRODE kojih ima u svanom narodu. SRBski IZRODI sami ce sebe prepoznatiu ovome clanku o IRODIMA. Njihov zivotni kraj bice takodje slican kraju IRODA I Irodijade

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s