ОКТОБАРФЕСТ У БЕОГРАДУ И ГЕЈ-„ЦРКВА“ БУДУЋНОСТИ

И поред мучнине која се догодила око одржавања тзв. геј-параде, овом бљутавом темом се и даље бави патријарх (ако је још увек патријарх) Иринеј. Он је управо, са својом сабраћом,  завршио посету, између осталог, и својој колегиници архиепископици Шведске Антје Јакелен, оној која је прва жена-„архиепископ“, тј. поглавар „цркве“ у Шведској. Иначе, уз то је Јакелен још и велики борац за једнакост геј-„бракова“ са браковима (мужа и жене), верује у теорију еволуције и не верује да је Богородица зачела Христа без мужа.

ew

Шведска јерес и Срби

Званична информација гласила би овако:

– Патријарх Иринеј отпутовао је 4. октобра, заједно са престолонаследником Александром и његовом супругом, у тродневну посету Шведској, поводом освећења храма Светог Саве у Стокхолму. Он је у недељу, 5. октобра 2014. служио свету Архијерејску литургију уз саслужење више епископа Српске православне цркве: Митрополита загребачко-љубљанског Порфирија, Епископа канадског Георгија, Епископа бачког Г. Иринеја, Епископа британско-скандинавског Доситеја, Епископа јегарског Г. Јеронима, архиепископа Диоскороса Бенџамина Атаса и архиепископа Јулиуса Абдулахада Гало Шабоа из Сиријске православне цркве.

И, у овоме нема ничега лошег, рекло би се на први поглед. Уствари, ако је ова информација са званичног сајта најмоћнијег епископа у Београдској патријаршији, тј. са сајта информативне куће Бачке епархије, тачна, ово је скандал без преседана и јерес без преседана, јер „архиепископ Јулиус Абдулахад Гало Шабо из Сиријске православне цркве“ није уопште православан, већ монофизит по вероисповести, те би то значило да су коначно, без увијања, без остатка, лидери-епископи из Српске православне цркве почели потпуно молитвено општење са јеретицима и у Светој Литургији. До сада су се помало „уздржавали“.

Holy-Synod-of-the-Coptic-Orthodox-Church-visited-Syriac

Монофизит Шабо са својим једномишљеницима

У овој информацији се наводи да су епископи Београдске патријаршије отпутовали у Шведску због освећења храма, па следи да је екуменизам који се тамо догодио само успутна делатност. По последицама на рушење Српске Цркве, ипак, екуменизам тамошњи има главни ефекат, а освећење храма се чини као да је димна завеса за екуменизам. Ако човек оде на 10-годишњицу матуре, па успут учини прељубу; може да се деси да је одлазак на десетогодишњицу матуре био само изговор за прељубу?

ГЕЈ-ЛОБИ У СЕНЦИ ИРИНЕЈЕВЕ ПОБЕДЕ

Још није све изречено ни поводом тзв. геј-параде и геј-лобија, мада се има утисак да већина не би више о томе до следеће године када поново то буде. Ко је победник, а ко губитник у вези свег тог замешатељства?

Патријарх Иринеј је 6. октобра, са престолонаследником Александаром и принцезом Катарином, посетио Упсалу, где су се сусрели са делегацијом „Шведске цркве“, на чијем се челу налази Антје Јакелен.

Не би се могло рећи да је геј-лоби апсолутни победник геј-параде. Апсолутни победник је патријарх Иринеј. Он је успео оно што се тешко успева – то и да вучићи буду сити и да су овце на броју. Гејеви су, такође, сити, и сада прилично мирни, и пацифистични, воле само да се филмски љубе на јавним местима и да врше друге манифестације, али то је тактика слична оној којом Албанци-сепаратисти улазе у једно српско село: У почетку су фини, штедри према комшијама, пријатељски се односе, али, то важи само за време док им не порасте број толико да могу да безболно за себе врше терор над иноплеменицима. Када постану већина, онда почињу са насиљем према српској мањини. Друга и трећа генерација геј-лобија ће бити много дрчнија од прве. Погледајте како у Италији геј-активисти туку оне који су за природну породицу:

Патријарх Иринеј је направио такав велеслалом око геј-параде да му чувени скијаш Бојан Крижај може само завидети: Прво је написао најстроже писмо у свом патријарашком животу којим показује да не размишља баш увек исто као Вучићев режим, рекавши да није лепо што „беспризорни“ хомосексуалци парадирају о трошку државе. Потом се режим изјаснио негативно о овако оштром тону писма из патријаршије. Онда наступа десничарски ДСС и пролива у том драматичном тренутку крокодилске сузе у одбрану патријарха. Том приликом се овој партији омакла и једна беспризорна изјава:

„Демократска странка Србије никада није и неће да јавно коментарише ставове Српске православне цркве, слагала се са њима или не.“ (Из саопштења ДСС поводом напада на Г. Иринеја)

У преводу, ово значи, да ДСС неће да јавно коментарише ставове олигархије у Београдској патријаршији, па макар пали у јерес, па макар рушили епископе на правди Бога, па макар мењали календар и уводили беспризорне новотарије. ДСС је изабрао за себе улогу немог посматрача и пилатовског перача руку што се тиче безакоња у организацији СПЦ, као да нису представници православног народа, већ неки масони којих се не тиче шта СПЦ учи и проповеда, јер су у дилу са њеном олигархијом.dss najostrije

Онда је дошла и парада. Војска и полиција, која, као да нема хлеба да једе, је морала тога дана да ради и да заради прековремено иако је очигледно да су помогли да интереси народа и морала буду погажени, па тиме и Устав, уколико се заснива на демократији и заштити морала. Јединице су дошле у Београд из свих делова Србије. Осетило се неко унутрашње јединство. Можда јединство у самопонижењу. Са свих страна хрле јединице да обезбеђују геј-параду.

Сви су дошли тада у Београд, на дан геј-параде, али је патријарх Иринеј, који има власт дану му од Бога „да разрешава и да свезује“ отишао у Нови Сад да са члановима исте владе која организује параду и римокатоличким комитетом учествује у свечаности хиротоније епископа Јеронима, такође оптуженог неколико дана раније за хомосексуалне активности. И тако се тресла гора, а родио миш; парада је са око 9.000 учесника, што министара, што полиције, што чланова ЛДП-странке, што хомосексуалаца, протекла у приличном миру, ДСС се више није оглашавао по том питању, патријарх је остао „невин“ у свему.

ОКТОБАРФЕСТ У БЕОГРАДУ

Ко би други могао да помири разљућене стране у сукобу до добро пиво и немачки послодавац. Тако су се неколико дана после параде љути непријатељи, Томислав Николић, Иринеј Гавриловић, Александар Вучић и други сусрели у немачкој амбасади уз криглу пива и весели разговор. Ваљда је све изглађено и ДСС нема више разлога да протествује? Ваљда је то спортски – да после љутог меча играчи оба тиме наставе да живе у пријатељству?

oktobarfest

Два дана после геј-параде. П. Иринеј са члановима владе и председником који су параду и организовали. Ни „с“ од сукоба.

Не могу речи да изразе све оно што би требало да се каже. Мимика, пантомима патријарха који би требало да се назива „српски“ говоре више од дела. Он је на крају својег велеслалома дошао и до државе-раја за хомосексуалце, до Шведске. Тамо се геј-идеологија проповеда и у званичној државној цркви. „Архиепископица“, како то обесмишљено звучи, је геј-лобиста. Посебна миса за „толеранцију различитих“, или, можда, промоцију геј-идеологије (пропаганде разврата под изговором толеранције) је недавно одржана у граду Херносанд, где је за ту прилику иштрикан и тепих у дугиним бојама. Шведска лутеранска јерес обавља венчања хомосексуалаца од 1. новембра 2009.

Untitled-1

Шведска геј-„црква“

Можда ће неко на крају, све ово што чини п. Иринеј назвати „црквеном дипломатијом“. Заиста, види се да је у питању дипломатија, али се тешко назире у томе Црква. Ако је истина оно што каже и званични сајт Епархије бачке, да су епископи који су формално још увек чланови Српске православне цркве учествовали у освећењу цркве са монофизитом, тек онда остаје питање верном народу: треба ли их још увек називати „епископима“?

Васељенска Црква свагда је сматрала јерес смртним грехом, свагда је увиђала да је човек, заражен страшном болешћу јереси, мртав душом, удаљен од благодати и спасења, да је у општењу са ђаволом и његовом погибијом. Јерес је грех ума. Јерес је више грех ђаволски, него људски; она је кћер ђавола, његов изум, бешчашће, блиско идолопоклонству… Ко прочита пажљиво „Одлуке Сабора“, тај ће се лако уверити да је карактер јеретика сасвим сатански. Он ће увидети њихово ужасно лицемерје, прекомерну гордост, запазиће понашање које се изражава у непрекидној лажи, уочиће да су се они одали разним ниским страстима, увидеће да се они, када им се пружи прилика, решавају на све најстрашније преступе и злодела. (Свети Игњатије Брјанчанинов)

 

Погледајте такође: РОДИТЕЉ ГЕЈ-ЛОБИЈА У СРБИЈИ

Припремила екипа Фб странице „Православље живот вечни“

 

Овај унос је објављен под Српска Црква, Црква и друштво. Забележите сталну везу.

5 реаговања на ОКТОБАРФЕСТ У БЕОГРАДУ И ГЕЈ-„ЦРКВА“ БУДУЋНОСТИ

  1. mima jovic каже:

    Ovo je strasno zar je moguce da svi cute dok duhovno propadamo?Da li je moguce da neki duhovnici koji su tako reci odziveli zivot i na samom njegovom kraju idu satani u narucje-bolje da se nisu ni rodili a kamo li izabrali da budu svestenici!!!

  2. Одличан чланал,добро испраћено безакоње СПЦ патријархата али без поенте. Морамо бити храбри и напустити јерес а не само је критиковати. Али србин нема снаге да напусти Египат јереси и присаједини се … православљу.

  3. SRBin Svetosavac каже:

    Jako mi je zao sto moram istinu da kazem, ali zvanicna SRBska Pravoslavna Crkva osim po svome imenu kojeg ona nazalost jos uvijek nosi sramoteci tako ime SRBinovo, po nicemu vise nije Crkva Svetog Save i Gospoda naseg Isusa Hrista. Ona spolja gledano jos uvijek lici na Crkvu, ali po svome izmenjenom hriscanskom ucenju kojeg je zamjenila ekumenistickim, ona vise nije Pravoslavna Crkva Bozija koju Gospod osnova i krvlju svojom opra i ocisti ostavljajuci je tako Svetu do kraja vrermena kao Nojev kovceg nasega spasenja. Isto tako, zvanicna Srbska Pravoslavna Crkva po nastranom i bludnickom zivotu i nehriscanskom radu i vjerovanju svoga svestenstva i Episkopata koji su vecinom novotaraci i ekumenisti, pacifisti i papisti, ona vise lici na ZBORNICU SOTONSKU nego na Crkvu Hristovu!

    Poznato je iz Starog Zavjeta da se Crkva kao institucija moze unistiti. O tome prorocki govori Psalmopevac kada kaze:“Ognjem sazegose svetinju tvoju; na zemlji obalivsi oskrnavise stan imena tvojega. Rekose u srcu svojemu: potrimo ih sasvim. Popalise sva mjesta sabora Bozjih na zemlji. Obicaja svojih ne vidimo, nema vise proroka, i nema u nas ko bi znao dokle ce to zlo potrajati!“ (Ps.74:7-9) Srbsku Pravoslavnu Crkvu su spalili bezboznici stbskoga porekla, a obalavili i oskrnavili njezini popovi i vladike koje se vise ne drze puta Svetog Save koji vodi u zivot vjecni!

    Zbog toga ne vidimo vise obicaje svoje i nema vise SRBski BOGOMOLJACA da pojanjem svojim proslavljaju Boga. SRBovat se vise ne moze javno nigde u svijetu, a ponajmanje u SRBskoj Pravoslavnoj Crkvi Svetosavskoj koja svojim drzanjem dozvoli izdajnicima Boga i SRBstva: Pravoslavlja i Svetosavlja da odrzavanjem pederske parade srama u Beogradu od Svete Savine SRBije naprave zemlju SODOMIJU!

    Zidani hramovi su sada zato oskrnaviti kao i cijela Savina SRBija, i oni vise nisu Crkva Bozija. Sadasnje crkve: brvnare i kapele su samo DOMOVI MOLITVE (ISA.56,7) i sveta mjesta naseg okupljanja na kome se Pravoslavni vjernici sjedinjeni istinom Hristovom i pravdom Bozijom sa vjerom Bogu mole. SRBska Pravoslavna Crkva jeste vjerujuci SRBski narod koji zivi po Zakonu Bozijem i obicaju Svetih Bogootaca svojih. Oni su Crkva Hristova, a ne vladike i popovi koji novotare i za sebe javno kazu Boga se ne bojeci a SRBskog naroda ne stideci, da su oni ekumernisti i pacifisti, sto znaci JERETICI i otpadnici od Boga Hrista i Crkve Njegove, otpadnici od SRBstva: Pravoslavlja i Svetosavlja, otpadnici od vjere koju propovjedaju i od koje zive!

    Sveti Apostol Pavle pita vjerne: „Ne znate li da ste vi Crkva Bozija, i duh Bozji da zivi u vama?“ Da, duh Boziji zivi u SRBima vjere Pravoslavne, vjere Svetosavske koji se drze osvestanog puta Svetih Bogootaca svoji. Duh Bozji ne zivi u ekumenistima, pacifistima, papistima, novotarcima i drugim JERETICIMA I OTPADNICIMA od Boga i SRBstva: Pravoslavlja i Svetosavlja!

    Pogotovo duh Bozji ne zivi u jugoslavenima koji se odrekose svoje Svete SRBske narodnosti i drugim gresnicima srbskog porekla koji izdaose poput Jude za saku dolara Boga i SRBstvo. Mnogi ne znaju da su tjelesa nasa „crkva Svetog Duha koji zivi u nama, kojeg imamo od Boga. Zato vise nismo svoji vec Bozji“. (1. Kor. 6,19) Pravoslavni hriscani su skupo placeni sa krvlju Gospoda Boga svojega. „Proslavimo dakle Boga, u tjelesima svojim i sa dusama svojim. Dajte Bogu sto je Bozije“! (1. Kor.6,20)

    Jer „vi ste Crkva Boga zivoga, kao sto rece Bog, uselicu se u njih i zivjecu u njima i bicu im Bog“. (3.Moj.26,12) Ne zivi Bog u svojim neprijateljima koje u borbi protiv Sina Njegovog, Starog SRBskog Rodjaka, Gospoda naseg isusa Hrista predvodi pali andjeo Lucifer ili Sotona, u narodu poznatiji kao djavo, vec samo u djeci svojoj koja zive sa vjerom u Sina Njegovog po Zakonu Bozijem!

    Zato Sveti Apostol Pavle i tvrdi da nece danasnji ekumenisti, pacifisti, novotarci i drugi izdajnici Boga i SRBstva, ako se oni na vreme ne pokaju za grehe svoje zbog svoga otpadnistva od Boga i SRBstva, i ne povrate istini Hristovoj i pravdi Bozijoj imati spasenje. Jeretici srbskoga porekla kao novotarci se pricescuju cesticama svojih pokojnika a ne Tjelom Hristovim za oprostaj greha i za zivot vjecni. Oni zato nece okusiti Carstva Bozijeg na zemlji. Oni zato nisu sluge Hrista Boga vec palog djavola!

    Sinovi i kceri Svetog Pravoslavlja, bjezite zato od takvih popova i vladika koji nisu dostojni cina kojeg nose. „Volja Bozija je svetos vasa“. (1.Sol.4,3) a ne da budemokrivovjernici, lopovi i pederi, jer takvi nece naslediti Carstvo Nebesko. Smisao naseg ovozemaljskog zivota sastoji se u tome da budemo sveti i pravedni a ne izdajnici nase Svete Vjere Pravoslavne i svoga mucenickog SRBskoga Naroda!

    Sveti Apostol Pavle prenosi naredjuje Bozije: „Zato izadjite izmedju njih i odvojte se, govori Gospod, i ne dohvatajte se necistote njihove i ja cu vas primiti, i bicu vam otac, i vi cete biti moji sinovi i kceri, govori Gospod Svedrzitelj. (2.Kor.6,17) To je put Gospodnji koji trebaju danas da idu duhovna cada Svetoga Save. Sa vjerom u Boga pobjeda je nasa! Zivjelo SRBstvo! Zivjela nasa Sveta Vjera Pravoslavna, Vjera Svetosavska kao vrhunac hriscanske pravoslavne nacionalne ideologije i SRBskog nacina zivota!

  4. Janko Vukotic каже:

    Pomaze Bog!
    Pa mislim da je opstepoznato da su Dveri i DSS masonske i kosmopolitske „udruge“,zaduzene za popunjavanje politicke scene u Srbiji.
    Dss je najodgovorniji za kreiranje masonske desnice u Srbiji(„degolistickog“ usmerenja!?),da ne pominjemo odvratnu ulogu Kostunice prilikom pomilovanja nekoliko hiljada UCK terorista i njihovo pustanje iz niskog zatvora. Uloga namenjena Dverima je slozenija – oni moraju da glume patriotsku opoziciju „hriscanskog“ usmerenja. Radi se o nacinu glume koji je davno razradjen na Zapadu – sterilno i pilatovsko protestvovanje protiv abortusa i gej parada,izdaje i korupcije,farisejsko moralisanje i podrska tradicionalnoj(kao da postoji nekakva alternativna!)porodici,povezivanje sa njima slicnim sirom sveta,porodicne setnje….
    Ono sto najociglednije bode oci kod jednih i drugih jeste odnos prema ekumenizmu i gej ideologiji.
    Postoji na jutubu klip na kojemu jedan student poziva Dveri da se jasno izjasne o pitanju ekumenizma u srbskoj crkvi,odgovor Glisica i Obradovica je vredan paznje! Molim da neko postavi video na sajt….
    Jos odvratniji je njihov modernizam povodom gej ideologije(drugo lice ekumenizma),oni otvoreno govore kako je „svako slobodan da radi sta hoce u spavacoj sobi“,ali da nije pozeljno paradirati Beogradom!!!??
    Eto,neka oni slobodno siluju decu u zatvorenom prostoru,samo neka ne paradiraju gradom!!!
    I najvecoj budali se kristalno jasno kuda vodi ovakva „kritika“

  5. Jovan zilot каже:

    Da, dveri su folirantska organizacija i iza dveri stoji masonerija, ali ne direktno.
    Iza dveri stoji srpska ekumenisticka parasinagoga i neki nju ejdz episkopi u njoj.
    Cigu ligu prorok ili Zoki Jevtic je jedan od glavnih ideologa dveri.
    Dakle, posto su njhovi duhovni ucitelji ekumenisti i masoni, onda je jasno kako masonerija kontrolise dveri, mada ne iskljucujem mogucnost da medju vodjama dveri ima i masona.

    Uostalom ako je neko ekumenista, on ne mora biti mason, jer masonerija i ekumenizam su kao dva brata blizanca. Usudicu se da kazem da je ekumenizam visi stepen masonerije, cak i kada ekumenisti ne nose masonske kecelje, niti se valjaju po mrtvackim sanducima.

    Ali vjerovatno jesu i masoni, pa mi i ono „krstenje“ kvazi vladike Rista Radovica sa jednim prstom vise lici na znak braci nego na neki propust. Znak bi mogao biti, krstenje jednim prstom u ime svete jedinice ili velikoga arhitekte svemira.

    Milion posto sam siguran da ekumenisti ne vjeruju u Hrista, pa posto su ipak na neki nacin duhovni, onda vjeruju u nesto drugo.

    U pokretu dveri ima mnogo iskrenih patriota, kvazi vjernika, teologa, cak i duhovnih lica, ali kao sto rekoh iz ekumenisticke beogradske parasinagoge i jasno je da se takvi radi ekumenizma buniti nece.

    Kao sto se ni jezuiti ne bune protiv judeo papizma, tako se ni ovi ispranomozgovici nece buniti zbog judeo ekumenizma sa primesama vizantijskog pojanja.

    Malo je smijesan pisanje u ovom tekstu u kojem se kaze, kako neprijatelji srpskog naroda hoce da uniste SPC. Pa Gospodo, od onog momenta kada je SPC usla u svetski savez crkava, tog momenta je Sveti Duh napustio tu crkvu i ona je od tada prestala da bude Crkva Boga Zivoga.

    A to da vrata pakla nece savladati Crkvu Boziju se ne odnosi na beogradsku patrijasiju, nego na istinske pravoslavce, koje Bogu hvala ima i u Srbiji, pa ko zeli da sluzi Bogu taj ima Crkvu.

Постави коментар