СВЕТИ ЈУСТИН ЋЕЛИЈСКИ О МАСОНСТВУ

Драги читаоци, наша екипа је ових дана почела са објављивањем текстова о учешћу Ватикана у Првом светском рату. Добили смо примедбу да увећавамо улогу римокатолика у овом рату, а умањујемо значај масонства који су, такође, учествовали у том бездушном крвопролићу. Наша намера је била да расветлимо историјске чињенице везане за улогу папе Бенедикта 15. Дела Кјезе, лажног миротворца, кога уједно бивши папа Бенедикт 16. Рацингер сматра за свог сопственог узора. Да се не би схватило да говоримо о једном злу – јереси римокатолицизма, а прећуткујемо о другом – масонству, одлучили смо се да објавимо један текст из 1925. године светог оца Јустина, који јасно говори о учешћу масона у разградњи хришћанства у свету. Посматрајући историју 20. века, може се наћи веза између ставова масонства и догађаја посредством којих су утопљене православне државе Србија и Црна Гора у Југославију; помоћу којих је разграђена држава Југославија на штету православних; и помоћу којих се сада разграђују остаци држава православних. Чини се да су у последњим догађајима, на почетку 21. века, масонство и папизам постали чврсти савезници у борби против Православља.

 

Европа ригидног и нетолерантног римокатолицизма према осталим религијама је морала да се угаси. Ломаче, ратови и физичко уништавање свих који нису римокатолици довело је до стварања једног антипапског покрета оличеног у масонству. Масонство је за свој принцип узело – релативизацију важности разних религија, и тиме стварање услова за саживот људи различитих вероисповести у истом друштву, у коме би религија била неважна, а Христос одгурнут на последње место на трпези. Једно зло је замењено другим. Западна Европа није, нажалост, имала искуство православних држава које су знале да успоставе прихватљиве међусобне односе људи разних вероисповести и без релативизације вере у Христа. Масонство је рођено на западу, али је православни исток постао његова «колатерална штета». У свом односу према Православљу се није показало ништа милосрдније од римокатолицизма.

 

Српска средњевековна држава је на својим територијама имала и римокатолике и јевреје који су уживали сва грађанска права, осим права на прозелитизам. Однос барског надбискупа према светом краљу Урошу, када барски надбискуп каже да је оданост краљу Урошу за њега важнија од оданости папи, као и чињеница да су јевреји све до стварања Југославије добровољно називали себе «Србима мојсејевске вероисповести» довољно говоре о толеранцији која је владала у православној Србији, иако српски владари никад до тада нису били релативисти.

 

Савремени екуменизам је, рекло би се, чедо масонства. Он релативизира  истине православне вере да би је уклопило у пројекат једнаке «истинитости» свих религијских покрета. На тај начин се обоготворава светско глобално друштво и односи људи без поштовања Бога, без истрајавања на истинама Вере, што за екуменисте постаје нешто мање важно и секундарно.

 

 

 

+ + +

Преузето из дела: „Са уредничког стола

Архимандрит Др. Јустин Поповић, био је уредник часописа «Хришћански живот» који је излазио у периоду пре Другог светског рата. Часопис се бавио актуелним темама везаним за Цркву и био је познат по непоколебивим и храбрим ставовима осуђујући јереси, модернизам, јавашлук и лењост који су били присутни код неких пастира. Часопис је због свог непоколебивог става био осуђен на гашење од стране неких епископа који су Цркву видели као извор комодитета, а не као лађе спасења верних.

Када би зло изступило пред људе у свој наготи својој, већина би се згрозила, и ужаснула, и згадила на његову ружноћу и злосмрадну ругобу. Али оно уметнички мистифицира себе, скрива себе. Облачи себе у љуштуре хуманизма, у скерлет мамонизма, у хаљине алтруизма. А људи, комично лаковерни за зло, и трагично тешковерни за добро, брзоплето гутају зло, које је у устима увек слатко, а у срцу увек горко, очајно горко, до самоубиства горко. Но тајна зла је највештије мистифицирана у франмасонству. Неке интересантне и поучне податке пружа наш професор Универзитета А. Погодин у своме напису Масонство и Лига Нација, који је објавио у „Новое Время“ (Бр. 1385, 9. децембра 1925. г.) Напис гласи:

„На септембарском заседању масонске ложе „Велики Исток Француске“ донесена је следећа одлука:

1) Лига нација мора постати лигом народа.

2) Делегати Лиге Нација морају бити бирани од стране парламената и економских група, а не именовани од стране влада.

3) Лига Нација мора располагати потребном оружаном силом, да би могла спроводити своје одлуке.

4) Одлуке Лиге Нација морају се испуњавати као државни закони, не подвргавајући се процени од стране законодавних тела појединих држава.

5) Лига Нација мора остати универзалном, и у њу морају бити примљени сви народи.

6) Мора се основати међународни устав и Лига Нација мора имати извршну, законодавну и судску власт. Сем тога конвент налаже свима франмасонима да стално врше пропаганду у корист Лиге Нација и да учествују у сваком послу, који има за циљ зближење народа и остварење свеопштег братства.

Тако гласи оригинални докуменат који указује на врло тесну везу између Лиге Нација и масонства. Та је веза у довољној мери позната и посведочена многим документима, који јавно излазе у масонским листовима. Али ипак није на одмет да се о томе проговори. Треба додати да се састав Руског Друштва Лиге Нација, изабраног у Паризу 4. фебр. 1920. год. састоји од овејаних масона, чија се имена сусрећу и у другим документима масонским. Наиме, централни комитет тога „Друштва“ састоји се од три председника, међу којима налазимо г. г. Аквсентијева, Коновалова и Винавера, три генерална секретара г. г. Манделштама, Рубинштајна и Рудњева, благајника г. Бланка итд.

Сад да пређемо на оно што управо лежи у основи те, тобож толико човекољубиве и племените организације, француског и италијанског масонства. Француски масон Дуанел, пошто се вратио у крило хришћанске католичке цркве, (умро је 1902. год.) пише следеће: „Култ ложа је луциферијански култ. Доста је да два мајстора знају смисао култа, који они указују сатани, да би цела ложа чинила то заједно с њима и кроз њих. У извесне дане и на извесним местима они осећају присуство Луцифера“. Даље он описује те „сусрете“ са сатаном у двема ложама – Плавој и Црвеној (или „капели“ Розенкрајца). Обраћања Луциферу, символи служења њему, појаве куцања и светлости без учешћа медијума, које се опажају на спиритистичким сеансама, нарочито расположење које Дуанел описује као стање „гордости и сладострасне нечистоте“: све се то њему показује као приналлежност култа сатани, који је он видео у двема ложама. У осталом, не улазећи у овакве подробности, које могу изгледати одвећ субјективне, доста је навести следећи цитат из Журнала Великог Истока Италије (II, стр. 330): „Ја се обраћам теби, сатано, царе пирова. Доле, свештениче, твоју освећену воду и твоје молитве. А ти, сатано, не одступај. У материји, која се никад не одмара, ти си – сунце живо, царе природних појава. Сатано, ти си победио Бога свештеничког“. – Пошто је италијанско масонство истоветно са Великим Истоком Француске, онда је једва могуће сумњати у то да су и француски масони ти поклоници Лиге Нација, солидарни с њима у поштовању сатане. Довољно је упознати се са издањима, која су посвећена борби со масонством и јеврејством (билтени „Urbs“, „Revue Internationale des Societes Secretes“, „Weltkampf“), издањима која су, на жалост, сувише мало позната руском друштву, мада садрже у себи драгоцени материјал, из кога се може видети чему води јеврејо-масонство, (а често су се подсмевали овом изразу, и колико је и данас људи готових да виде измишљотину у ономе што не подлежи никаквој сумњи.)

Овладати међународном установом, која би дала могућности да се издају закони поглавицама мало преосталих хришћанских влада и владара, јесте, разуме се, главна жеља масонских вођа. Ти закони, чије би се испуњавање загарантовало војничком силом Лиге Нација, брзо би приморали европске народе да се претворе у стадо јеврејских чобана. Оне законе, које национални парламенти не би никада примили, примили би и насилно би спровели међународни масони, организовани у Лиги Нација. То би била тако љута борба са свим оним што је хришћанско, борба која би чак надмашила гоњење Православне Цркве у совјетској Русији. На конгресу у Белфорту 1911. год. било је проглашено: „Не заборављајмо да смо ми – антицрква. Повећајмо у нашим ложама напор, да би уништили религиозни утицај у свима облицима у којима се он јавља“. – Прошло је од тога 11 година, и 1922. године конвент Велике Ложе Француске пише: „Радимо, ткајмо својим брзим и вештим прстима мртвачки покров, који ће једног лепог дана покрити све религије. На тај начин ми ћемо у целом свету уништити клерикализам и предрасуде, које он ствара“. – Билетен те исте ложе, исте године апеловао је на своје чланове: „Масонство треба да буде увек спремно да изведе борце за револуцију која може увек планути“. „Масонство, коме је историја обавезна за националне револуције, умеће да изазове и највећу, т.ј. интернационалну револуцију“.

С таквим програмом, и с таквом „религиозном“ основом масонство тежи да претвори у своје оруђе Лигу Нација, ту творевину масона Вилсона и оних који су стајали иза њега. За борбу са овим неопходно је да се уједине људи, који желе да сачувају хришћанску основу европских држава“.

Преузето са «Светосавља»

Погледајте такође: СВЕТИ КНЕЗ ЛАЗАР ПРОТИВ ШАРЛИ ЕБДО

Припремила екипа Фб странице «Православље живот вечни»

Овај унос је објављен под глобализам. Забележите сталну везу.

Једно реаговање на СВЕТИ ЈУСТИН ЋЕЛИЈСКИ О МАСОНСТВУ

 1. noviinternet каже:

  „Када би зло изступило пред људе у свој наготи својој, већина би се згрозила, и ужаснула, и згадила на његову ружноћу и злосмрадну ругобу. Али оно уметнички мистифицира себе, скрива себе. Облачи себе у љуштуре хуманизма, у скерлет мамонизма, у хаљине алтруизма. А људи, комично лаковерни за зло, и трагично тешковерни за добро, брзоплето гутају зло, које је у устима увек слатко, а у срцу увек горко, очајно горко,“ – kako je ovo dobro kazano!

 2. Милан каже:

  Када се препозна то зло код правих људи и кад пођу у борбу против њега, колико далеко могу да иду борећи се против? Мислим да је ово узело превеликог маха и док се неко Божје чудо не деси не мислим да се ишта може ту урадити. Дај Боже да грешим.

  • SRBin Svetosavac каже:

   Milane, ne gresis. Djavo je tako udesio ovaj svijet da sto god uradis najvise ide njemu u korist. Vrijem je blizu. Antihrist je skoro dvije hiljade godina strpljivo cekao da se vreme ispuni: da ljubav ohladi, da vera oslabi, da moral zamjeni nemoral i tako grehom umrtvljeni ljudi da uzmu ludost za paravilo svog zivota!

   Zato: „Ko cini nepravdu, neka cini jos nepravdu; i ko je pogan, neka se jos pogani; i ko je pravedan, neka jos cini pravdu; i ko je svet, neka se jos sveti. I evo cu doci skoro, i moja plata sa mnom, da svakome dam po djelima njegovim“! (Ot.22:11-12)

 3. Stojadin Mrdjoharambasic i ostalo osakaceno svetosavsko jato каже:

  Gospode ,Ti potires neprijatelje svoje i cuvas svoje malo stado onijeh koji uz svoju slobodnu volju /koju im Gospode dao si kao izraz svoje ocinjske ljubavi /u toj sveslobodi Te ispovijedaju i ljube.
  Ne boj se stado malo , neprijatelj je ogroman ali kao dim i praa pred Svesvetom Trojicom.
  Staza je uska al`vodi punoci vecna zivota .Put je sirok omamljujuci s iluzijama i vodi strmoglav ponoru grotla paklenija.
  Tegobni su i zli dani uz to puni obmane al`seti se coce , da je ovi zivot skola u kojoj se pokazujemo za ispit pred Strasnim Sudom Gospodnjim.
  Da s ukrepimo braco u Hristu na pocetku Casnoga Posta pred Voskresenije nasego Gospoda i Boga zivoga stradajusca ,sladuscja Isusa Hrista.Srecno vi bilo !

 4. Velja каже:

  Ocigledno lupetanje I u clanku I u dosadasnjim komentarima. Kao prvo Masonerija se ne bavi politikom I religijom i nijedan Masonski miting ne moze da pocne bez otvaranja Svetog Pisma.
  Brojni su svesetnici I vladike bili Masoni Mitropolit Stratimirovic cije ime nosi jedna od prvih Novosadskih loza.,Americki Kristifor,pa vladika Nikolaj I mnogi drugi…
  A sta da kazemo za naucnike,pisce,doktore,profesore,advokate,politicare I td. I td.
  Pupin,Ivo Andric,kralj Aleksandar,Gavrilo Princip,Draza Mihajlovic,Dragisa Vasic I mnogi drugi veliki I mali… Zar bi svi ti ljudi bili Masoni da je masonerija toliko ne valjala I da je protiv Srpstva I Pravoslavne crkve I religije uopste? Ajde bre, mucnite malo glavom!
  I nema se potrebe da se sada laje na mene samo zato sto sam rekao istinu,al’ ajde,kako vam je volja…

  • Кажете да се масонерија не бави религијом, али истовремено не почињу митинг без отварања Светог Писма. То је јасна контрадикција. Друго, набројали сте имена, паушално, а да за већину имена немате доказа да су, заиста, били масони. Они се у масонској пропаганди третирају као масони, али да ли има иједног историјског доказа?

 5. Velja каже:

  Da , tacno je da otvaraju miting Svetim Pismom. U slucaju da je kandidat neke druge religije na pedastol se stavlja Talmud,Kuran ili. sveta knjiga neke druge religije. To vam pokazuje da je Masonerija ustvari univerzalna I da u nju ne moze da pristupi neko ko ne veruje u Svesnjeg,ima kriminalni record, bigamista I td…Znaci karakterni ljudi,a ne kako ih pojedinci drugacije opisuju.
  I citavi cermonijali se baziraju kao u pozoristu na Stari I Novi Zavet sto ipak ne znaci da je religiozna organizacija u smislu koje vi zelite da kazete ali svakako ima u sebi religije na izvestan nacin,a dovoljno je to da kao sto vec prethodno rekoh da ako ne verujes u Boga nemas tamo pristupa. Sve to moze da se nadje u svim malo vecim bibliotekama I tu ustvari nema nikakve tajne.
  A stvarno se cuje svasta pa cak evo I vi govorite o nekoj „kontradikciji“.
  Da,nabrajao sam imena onako dzuture pa me cudi sto nisam spomenuo I imena Vika Kradzica I Dositeja Obradovica. pored ostalih…
  Zna se da su Biskup Strosmajer I Mitropolit Stratimirovic bili Masoni,a dokaz tome je da Masonske Loze nose njihove ime I slike njihove u Masonskim simbolicnim keceljama su tamo.
  Sto se tice vladike Nikolaja,sada naseg Srpskog Sceca, to je vec bilo poznato jos pre Drugog Sv. rata I mislim da je to prvo pocelo od Mihajla Pupina ciji je gost bio vladika Nikolaj jos kao kaludzer kada je isao u Englesku I USA da trazi pomoc za Srpsku vojsku. Tada je zahvaljajuci Pupinu istu I dobio. Interesantno je I to da odmah posle Drugog sv, rata vladika Nikolaj je ziveo skoro godinu dana u gradu Hamiltonu,Kanada kod starosedeoca , velikog tada biznismena I Masona Djure Pavlovica. Cika Djuru sam nekoliko puta sreo I isto mi je potvrdio. Takodje je interesantno da ta kuca jos uvek postoji na Ottawa ulici I Mountain Brow Blvd.,na samom cosku.
  Iz Hamiltona vladika Nikolaj je ziveo kod Petra Bulata takodje velikog tada biznismena I Masona u gradu Windzoru odmah preko puta USA grada Detroita. I tu je ziveo izvesno vreme zajedno sa Adamom Prebicevicem, Srpskim politicarom iz Hrvatske. Obojica su naglo napustili Bulatovu kucu kao I njegova tadasnja zena Katica Savic koju sam licno poznavao iz Montreala I Toronta kada je Bulat doveo cerku partizanku,cini mi se da je bila tada major u posetu. Bulat je u kuci poskidao sve nacionalne slike I tek su tada saznali da mu cerka dolazi.
  Vladika Nikolaj je tada otisao u Ruski manastir jer ga tadsnji Srpski vladika Dionisije nije trpeo,a Adam Pribicevic ode na neku farmu,razbole se tesko I u razocarenju se obesi o drvo. To se tada krilo jer bi komunisti to sve koristili za svoju propaganda protiv Srpske politicke emigracije.
  Srpski Mitropolit Kristifor u USA je ne samo bio Mason vec se slikao javno u odori Viteza Templera. Templera kao posebna organizacija postoji I kod Masona. Slika je bila u novinama I davno za njegova zivota je neko stavio I na internet.
  O Drazi Mihajlovicu je u „Srbiji“ pisao licno vojvoda Djujic gde nam kaze da je znao za Drazu da je Mason jos pre rata dok je bio vojni izaslanik u Bugarskoj. Za ostale koje sam spomenuo pouzdano se zna I njihova imena su javno iznesena jos pre Drugog sv. rata. Naravno, ja im nisam gledao u clanske karte.
  Hteo bih samo jos da dodam za naseg jedinog Nobelovca Ivu Andrica. Njega su zvanicno pred rat izbacili iz Masonerije zbog nemoralnog zivota. Jurio je zene brace Masona kao I svojih cinovnika u Berlinskom izaslanstvu. Na kraju se I ozeni sa zenom jednog svog bivseg cinovnika.
  Poznati francuski pisac Pajfer u podebeloj knjizi koju je napisao pre pedesetak godina,a nju imam, rece da je jedan nas Srpski pisac koji je bio Mason I licni ucitelj vladike Njegosa , da je I Njegos postao Mason,uveo ga njegov ucitelj. Moracu da tu inace vrlo interesantnu knjigu (na francuskom) pronadjem jer verovatno ce te I za ovo reci da nije istina. Uostalom, ja ne vidim razlog za nerviranje jer biti clan Masonerije gde nema sta lose da se nauci treba da bude svakome cast inace ona ne bi imala u svojim redovima toliko poznate ljude. (Ili bi oni odatle izasli).
  Izvinjavam se zbog duzine odgovora.
  Pozdrav od Velje

  • „Februar 25, 1956.

   Dragom bratu Savi pozdrav.

   Pitaš me o masoneriji. O tome bi te morao tačno obavestiti ko je tu u blizini tebe, kao na pr. Borko Borčić, koji je sad u Čikagu. Isto tako i svešt. Popović u Čikagu. Tu nedavno bio je članak u Srbobranu o masonima. Grčka i ruska crkva otvoreno su osudile to kao nehrišćansku organizaciju, koja potkopava Crkvu Hristovu. Čuvaj se, dakle, od toga, brate Savo, i moli se Bogu da se i drugi sačuvaju u našoj svetoj veri pravoslavnoj. Mnogo je glatkih putova koji vode u propast, a pravi je put spasenja potežak, ali je prav i siguran.

   Ovoliko o tome, pa ti prema ovome ceni ono što se u crkvi tamo dogodilo.

   Čim dobiješ od braće iz Srbije neki izveštaj, javi mi. Mnogo se muče ove zime. Usilimo naše molitve za njih.

   Bog neka ti daruje zdravlje i mir!”

   +++

   Велика је потреба антихришћанске организације масона да увуку великог владику Николаја у масонерију. Један светитељ не може бити члан такве организације, јер је она у бити издајничка. Она позива једног члана на већу оданост браћи масонима него Јеванђељу и правди Божијој. Управо је масонерија родитељка екуменизма, и истовремено уништитељка Србије. Да се масони нису инфилтрирали у Цркву и државу, Србија и СПЦ би сада били слободни. Могуће је да је владика Николај имао контакте са Србима масонима на људској основи. Тешко је то да се избегне, јер су нажалост недовољно утврђени у Вери Срби у дијаспори свесрдно прихватали овај антихришћански покрет. То је и разлог што су Срби и у дијаспори дезавуисани.

  • Sluga Boziji каже:

   Decko nisi dobro informisan, ako vec hoces da pametujes malo proucii to o cemu pricas. Masoni otvoreno priznaju da je njihov bog Satana, to imas u knjizi coveka koji ti je “kralj“ u masoneriji, ima bistu u americi, zove se Albert Pajk, procitaj njegovu knjigu i shvatices da gresis.

  • SRBin Svetosavac каже:

   Veljo ako si ikada za Boga cuo, kazi nam sada ko od SRBa nije bio mason? Prekinite vece jednom sa vasim masonskim lazima i svojatanjima mrtvih ljudi. Ako se vec Boga ne bojite zasto se barem naroda ne stidite?!

 6. Vukman Cejovic каже:

  Masoni su vjestacki judejci.

  U prvim stepenima su oni samo malo vjestacki judejci, u srednjim su malo vise judejci nego sto su bili u prvim stepenima a u najvisocijim stepenima oni potpuno posteju vjestacki judejci i to oni u rangu dobro dopingovanih sa talmudom i kabalom.

  Ima ona cuvena legenda o Hiramu, cini mi se, koja se non stop obradjuje kroz razne stepene masonerije.
  Tako u prvim stepenima se ta ili neka druga legenda obradjuje na jedan nacin a kasnije se obradjuje na drugi nacin.
  Kada se dusa masona dobro izglaca onda ide pravo tumacenje odredjene legende, koja je potpuno huljenje na Gospoda.

  Ako nije svodjenje Svetog Pisma na nivo talnuda ili kurana huljenje na Gospoda onda ne znam sta je hula.

  Masonerija je prije svega jedna religiozna organizacija PAR EXELANS, koja bi se najbolje mogla nazvati ANTICRKVOM. Kao takva ona je nepomirljivi neprijatelj Svete Pravoslavne Crkve, odnosno ona moze biti i „prijatelj“ „pravoslavlja“, ali samo po uslovom da Pravoslavlje ne bude Pravoslavlje, nego da bude reformisticko pravoslavlje.

  Religija masonerije je u prvim i srednjim stepenima noahizam a u zadnjim je njihova religija otvoreni satanizam. Doduse postoje clanovi visokih stepena kojima dusa nije dobro izglacana i koji nisu dostigli nivo satanizma, ali koji ostaju na nivou noahizma. Noahizam je judejstvo za goje, to jest, ono je reformisano pravoslavlje, reformisai katolicizam, reformisani islam, bolje receno to su sve religije, osim judejstva, reformisane po zelji sionaskih mudraca, koji su tajne vodje masonerije i kojima masoni sluze, pored toga sto su oni u sluzbi intelidzent servisa i CIA, koje su opet u sluzbi sinonskih mjudraca.

  Ako Gospodin Velja nema nista protiv mogli bi da diskusiju nastavimo sa opisom vjerskih rituala masona, pa ga molim da nam malo bolje opise legendu o Hiramu kroz razne stepene, Poslije mozemo da nastavimo pricu i sa nekim drugim legendama i vjerskim ritualima masona.

  Sto se mene tice, mogu oni slobodno da se kite keceljama, da se ubacuju u mrtvacke sanduke i da po njima skacu, ali neka ne pricaju da nisu vjerska sekta. Evo mozda malo karikiram njihove glupe vjerske rituale, ali Gospodin Velja ce nas ljubazno uputiti u tajne njihovih rituala, pa ga molim za pomoc oko opisa istih.

  Nema smisla da ljudi misle da gospoda masoni, skacu po mrtvackim sanducima, to ako je dezinformacija, onda je bezobrazna dezinformacija.

  Takodje je Sveta Crkva bacila anatemu na masoneriju kao na jednu crnomagijasku organizaciju i bas me zanima da li njihovi rituali lice na obrede djeda Mrguda, babe Mirune ili Ljilje vjestice.

  I da li je istina da je „sveta“ Borka mason.

  Unaprijed zahvalan na daljem opisu „divnih“ masonski vjerskih rituala, sve u svrhu vjerskog razumijevanja i tolerancije.

  Gopn Velja, nemoj molim Vas da kazete da ste se masonskom zakletvom obavezali da ni po cijenu zivota necete odavati vjerske masonske rituale.

  Budite hrabri, ako vam oni budu prijetili, mi cemo biti uz vas.

 7. SRBin Svetosavac каже:

  Veljo, stari moj ratni „druze“ kada se kao mason Boga ne bojis, zasto se barem naroda ne stidis?! Po starom obicaju svome opet pocinjes da mutis vodu i da zavodis SRBe za Goles planinu, jer veoma dobro znas kao zidar kule vavilonske da se ribe u mutnome love. Nije istina da je Vladika Nikolaj Velimirovic bio mason kako to zele SRBskome narodu da podvale slobodni zidirai. O tome najbolje svedoci gornje pismo Vladike Nikolaja objavito od strane Redakcije „Pravoslavlje zivot vjecni“. Kopiju toga pisma mozes u orginalu da vidis Svetom rukom napisanom od strane Vladike Nikolaja na koricama sa unutrasnje strane u knjizi sada u Gospodu usnulog Dr. Ratibora M. Djordjevica – MASONERIJA ZAVJERA PROTIV BOGA I COVEKA KROZ VEKOVE I DANAS.

  Ne „dolikuje“ zato Veljo masonima da se sluze lazima u svome zivotu i masonskom radu da bi tako prevarili ako mogu i izabrane. U lazi su kratke noge, i sa lazju se daleko nikuda ne stize. Tu istinu Veljo kao stariji covjek ti treba da poznajes bolje od mene. mladjeg SRBina od sebe. Nemoj zato u buduce nikada da zaboravis rijeci svoga velikoh „prijatelja“ Dimitrija Ljotica koji kaze: „Laz je veliki porok u privatnom zivotu. Na kratke staze pomaze a na duge nije djelotvorna jer se brzo otkriva!“

  Od Boga ti Veljo zdrablje i spasenje! Kada vec nisi zivio kao SRBin Pravi, u crkvu isao i Bogu se molio i SRBovao u Kanadi uz casu i flasu, pecenje i masnu gibanicu, jedino sto mogu zato sada da ti pozelim jeste da umres pokajane duse svoje kao SRBin: Pravoslavac i Svetosavac, a ne kao mason i zidar kule vavilonske! POKOLENJA DJELA SUDE, STA JE CIJE DAJU SVAKOM!

 8. Velja каже:

  Haha!! Nisam nikoga ubo iglom u zadnjicu da toliko glasno skacu I „kulturno“ me olajavaju po onoj E moj Mujo od Doboja I mi konja za trku imamo…
  Tesko da ce covek moci da void neku polemiku I diskusiju na nacin kako pisu pojedini komentatori. Ocigledno nasa Srpska posla ogrezla u jednoumlju I ne toleranciji.
  Komentatori ovde kao da se takmice ko ce da izadje na videlo sa glupim I jos glupljim komentarom gde u isto vreme I pitaju I daju svoj odgovor jer naravno oni sve najbolje znaju po onoj uci sin oca kako se prave deca.
  Ja sam ranije napomenuo da skoro sve moze (bar na Zapadu) da se procita o Masonima u javnim bibliotekama. Masoni cak s vremena na vreme imaju Otvoreno vece gde ko god je zainteresovan moze da dodje da cuje ,vidi I da pita sta ga interesuje..I nema straha,niko nece da ti stisne mosnice!
  Ovde bi trebalo da se neko malo bolje raspita zasto nasa crkva nije bacila zvanicno anatemu na Masoneriju. Da li zato sto nisu hteli da kopiraju katolicku crkvu koja te nekoliko puta to uradila iako je nekoliko Papa bilo Masoni ili zbog svog svestenstva koji su bili Masoni?
  Cudno kada se vec ovde negira da vladika Nikolaj nije bio Mason izbegavajuci informacije koje sam u isto vreme povodom njega dao,zasto se onda ne negira I Mitropolit Stratimirovic I skorasnji USA Mitropolit Hristifor?! Ne spominju se jer znaju da je sve to sto sam rekao istina. A zaista nema se potrebe da se laze. Meni ni u djep ni iz djepa.
  Dimitrije Ljotic I vladika Nikolaj su stvorili pokret Zbor kao sto su stvorili I Bogomoljacki pokret ali se ne kaze da je desna ruka Ljotica Milisav, bivsi direktor Beogradskog Sajmista bio veliki Mason I za to je D. Ljotic znao. Uostalom bilo je dosta Ljoticevaca koji su bili u Masonskom Pokretu I neku su jos zivi I za njih se zna. (Milisav je umro u Australiji kao politicki emigrant I napisao je nekoliko knjiga).
  Ratibor Djurdjevic je bio jedna volsebna licnost. U Eboliju je vodio stampariju YMCA koji su ga doveli u USA. YMCA je nezvanicno bila podrznica Masonerije.iliti mladih ljudi.
  Pokojni prota Dimitrije Najdanovic mi jednom davno u Montrealu rece da se odavno sumnjalo da je Ratibor Mason jer je bio u YMCI. Kada je iz Italije trebao da ide za USA Najdanovic sa grupom Ljoticevaca su ga molili kao Masona da I njih povede sa njime jer kao znaju da po njega dolazi specijalni avion…
  YMCA ga je skolovala I jevreji pomogli. I pored svega toga postao je u USA najveci antisemita. Cudno je sto ga Ameri nisu uhapsili zbog njegovih knjiga u USA.
  Naglo je pobegao za Beograd kada su ga klijentkinje optuzile kao psiloga za seksualne napade.
  Koliki je moralista bio Ratomir moze se videti da je zbario zenu ministra Olcana jos dok je ovaj bio ziv I u zatvoru sa Drazom.
  U Beogradu je nasao plodno tlo da siri svoj antisemitizam,a to je uglavnom bio problem sa mnogim Istocno Evropskim zemljama koje su se tek „oslobodili“ komunizma.
  Inace sa Ratiborom sam bio nedelju dana kada je posetio svog kuma koji je ziveo 3 kuce od moje.
  Cudno,ovde se tvrdi zato sto je vl. Nikolaj postao nas svetac da nije mogao biti mason pa I pored informacija koje sam uzgred dao,to se sve negira cutnjom. I cudno je da se ne negira da je Mitropolit Stratimirovic bio Mason kao I Mitropolit novijeg datuma Hristifor iz USA?!
  Za one gluposti ako je to pisao Ljoticevac Borko Borcic je vise za zaljenje jer on brine brigu o Masoneriji,a nije bio ustanju da ukroti svoju Popadiju koja je pravila dar-mar u bilo kojoj parohiji gde su bili.
  Na samom pocetku Masonske zakletve kaze se I ponavlja da na prvom mestu kandidtatu je njegova porodica, njegova vera I crkva I njegove gradjanske duznosti pa tek onda Masonerija.
  Da li ima igde neke organizacije – ustanove ukljucujuci tu I crkvu da to isto kaze,narocito da je na prvom mestu nasa PORODICA?!
  A Porodica treba da nam je najsvetija jer bez nje ne bi bilo nista drugo…
  Jos jedno pozdrav od Velje I bez neke ljutnje da vas ne bi uhvatila srcka pa onda za sve okrivili mene Raba Bozjeg!

  • За митрополита Хризостома постоје фотографије. За Доситеја Обрадовића постоје његове антихришћанске изјаве и деловање, по коме може да се закључи да је био масон. За остале, које сте навели не постоје довољни докази. Владика Николај је био највероватније врбован од ове неславне организације која је уништила Србију, али по делима и по горњем писму се да закључити да није припадао овој завереничкој организацији.

 9. SRBin Svetosavac каже:

  Veljo, kao mason veoma dobro znas da je Bog zene stvorio da njih covjek ljubi i mazi, a ne muskarce kao sto to rade mnogi masoni. Pojedini masonski javno primenjuju u praksi homoseksualne orgije a drugi zidari vavilonske kule opet primenjuju grupni seks i jos mnoge druge izopacenosti sa kojima se u ime „slobodne ljubavi“ i DEMONokratije kvari omladina nasa. Zbog toga masoni kao seksualni izopacenici nemaju prava da govore o moralu ljudi sa kojima se oni u zivotu svome politicki i vjerski nisu slagali!

  SPC nije imala potrebu da osudila masonjeriju zato sto su odluke drugi pomjesnih crkava sa kojima je osudjena masonjerija, u ovom slucaju Grcke i Ruske crkve nadlezne i za SPC. Slucaj Mitropolita Hristifora kao poznatog masona i prestavnika SPC kod Vatikana samo je jos jedan dokaz vise koliko je SPC u nasem vremenu nisko pala otpadajuci u praksi od Boga i SRBstva: Pravoslavlja i Svetosavlja!

  Masoni imaju lopovski obicaj da svojataju sve poznate ljude i za njih da tvrde kada oni umru da su oni bili masoni. Taj nacin njihovog rada najbolje se vidi iz slucaja Vladike Nikolaja, za kojeg su oni odmah poslije njegove smrti poceli da sire glasine da je Vladika Nikolaj bio mason. Slobodni Zidari nisu znali tada za njegovu licnu zaostavstinu koja je otkrivena i javnosti postala dostupna 80 godina proslog vijeka. U toj zaostavstini je bila i kopija gore ostampanog pisma napisana licno Svetom rukom Vladike Nikolaja „bratu Savi“ sa kojim je Vladika Nikolaj licno osudjuje masonjeriju!

  Zahvaljujuci samo tome pismu masoni su uhvaceni u njihovoj lazi i satanskoj prevari. Slobodni Zidari su poslije smrti Vladike Nikolaja grdno pogresili kada su pomislili da oni mogu slobodno sada njegovo ime da pridodaju masonjeriji kao sto su to uradili i sa mnogim drugim poznatim ljudima, jer mrtva usta vise ne govore, niti mogu ISTINU da kazu. Medjutim, u lazi su kratke noge. Ljudi snuju a Bog odredjuje. Neda Gospod da na mrtvog slugu njegovog, Svetog Vladiku Nikolaja padnu njihove masonske lazi i klevete!

 10. Vukman Cejovic каже:

  Gospodin Velja rece da svi mozemo da se upoznamo sa masonerijom i kako oni nikome nece muda cvikovati.
  Evo ja sam prije dvadeset godina bio na jednoj masonskoj izlozbi u minhenskoj gradskoj kuci, zajedno sa jednim starim ljoticevcem.
  I mogli smo da vidimo NISTA, ali bas NISTA. Tu je bila jedna karta sa ulicama koja nose imena masona iz Minhena i neki podaci koje masoni daju sami o sebi, sve u stilu, „ja casna i postena, niko kao ja“.

  Sjecam se da je ovaj stari ljoticevac pitao jednog masona, koja ih to muka cera da su tajni a mason mu je odgovorio da je u toj tajnosti njihova najveca snaga.

  Da, gospodine Veljo, koja to muka tjera masone da su tako tajni.

  A povodom vase zekletve, ja vas molim da nam uz opis zakletve, one bezazlene a ne one u kojoj se zaklinjete da cete cuvati masonske tajne inace odose ne samo muda nego i glava, date opis vasih RITUALA, da mi kao Hriscani sa Hriscanske vidimo da li vi i koliko volite Hrista i da li je za vas Hristos isto sto i siva ili hara krisna.

  Molimo vas jos jednom, dajte nam opise vasih rituala, naprimjer opis rituala vase poslednje inicijacije.

  Pretpostavljam da su vas jedno pola sata drzali u mrtvackom sanduku, koji je ima jednu rupu da se ne ugusite, da su vasa braca masoni, skakali i udarali po mrtvackom sanduku a da su vasa bujna muda bila prekrivena masonskom keceljom ispod koje ste ih ponekad u bijelim masonskim rukavica cackali, cisto iz dosade.

  Naravno vase oci su bile zavezane, jer ste vi bili covjek koji je zivio u tami a sad treba da vas osvijetli velika svetlost velikoga arhitekte svemira, koji nije Hristos, jer da je Hristos ne bi morali cackati muda u mrtvackom sanduku.

  Zbog toga braca prestaju da igraju tam.tam i polako otvaraju vas sanduk, uz izgovaranje samo njima znanih mantri. Onda vas dizu iz sanduka, stavljaju neku omcu oko vrata i kao neprosvijeceno govedo koje je zivjelo u tam (tama Pravoslavlja i Hriscanstva)i, vode na antihriscansko prosvetljavanje.

  Dovode vas pred velikoga majstora loze, kome je sef neki tamo iz neke druge loze a ovome opet neki treci, sve do nekoga tamo majstora iks, kome identitet niko zivi ne zna, osim vijeca staraca iz judejskog sinedriona.

  Kad vas dovedu do sefa, onda pocinje druga runda bajanja sa laganim udarcima cekicem po glavi. Onda jedan vas brat vadi veliki sestari sa njim oni nesto crta po onom mrtvackom sanduku.

  Potom se pojavljuje jos jedan vas brat, koji uz zvuke masonskog tam-tama trci oko vas, dok vam jedan treci brat duva za vrat i time stimulise vase cakre, koje treba zagrijati za osvetljenje.

  Onda dobijate jedan tekst koji citate na sav glas pred svima i kada se to zavrse ovi vas jedno tri cetiri puta klepe po glavi i vi postajete prosvijetljeni.

  Ovi su rituali zaista zanimljivi i mi vas molimo gospodine Veljo, dajte opisite barem jedan cin inicijacije, ali detaljno, posto mi svi mnogo volimo detalje.

  Ako to ne uradite, onda mozemo pomisliti da je bas glavni razlog masonskih STRASNIH zakletvi cuvanje tajni vasih satanskih rituala, jer masonski rituali su satanski rituali, i zato oni koji su neprosvijetljeni ne treba da znaju o njima nista. Doduse, mozda rituali prvih stepeni nisu satanski, ali vi kao stari mason, bicete ljubazni pa cete nam dati opis malo vecih stepena.

  Tako, zeljno ocekujemo od vas opis rituala, sve u cilju vjerske tolerancije i razumijevanja.

  Dakle, sada slijede opisi crnomagijaskih rituala velikoga majstora Velja.

  Gospn Velja ce kao veliki demokrata, a ko ce biti demokrata ako ne mason, sada dati opis rituala a vi koji kazete da nece, neka vas je stid i sramota.

  NEMA GOSPN VELJA RAZLOGA DA KRIJE SVIJETLE MASONSKE RITUALE.

 11. Vukman Cejovic каже:

  Masonerija nije tajna i ne bavi se politikom.
  Hahahahaha!!!

  I nece masonerija nikoma cvikovati muda.
  Da, posle ovog govora Kenedi je bio likvidiran.
  A likvidirala ga je masonerija.

  Gospn Velja, kad ce opis vasih rituala?

  • Mirkan каже:

   Gospodinu Vukman sto pitas Velju za rituale kad i vec znades? Mozes ti citat od rituala svugda ali ako i nerazumijes ili i nisi odigro onda nemas sta reci, Baba mi pokojna govorila davno „Sinko moj nema djavola, nego je narod djavo!!“, to od zene koja nije znala ni pisati ni citati a sve svetse znala u onoj kamenitoj tromedji Bosne, Like i Dalmacije, gde su joj ustase i partizani pobili vecinu familije, i gde su joj preci ginuli zbog svetosavlja iz davnina. Danasnji dani su puni pakla i djavo je uso svude, cak i u nasu Pravoslavnu Crkvu gde su nam vodje prodali za pare. To znam sigurno kad vidim sta se desava sa Crkvama i imanjem po Krajini, Bosni i Kosovo, a za nas u dijasporu sto zivimo ovde poslje drugog svetskog rata nema ni govor od korupcije u Kanadi, Austaliji i Nemackoj. Brate odgovori mi na ove rituale nasi Crkveni vodja? Nije svak isti i nemozemo bacati trn na celu Crkvu kao ni na masoneriju. Onaj ko znade sebi i svoju dusu je cist pred Bogom a ja kao Pravoslavni Zidar sam svjesan toga. Nek vas Bog prati u zivotu !!

 12. Mirkan каже:

  Tu se varas brate, Postojimo iz davnina.

  • Формално крштење Вас не чини хришћанима, ако сте припадник антихришћанске организације.

  • Vukman Cejovic каже:

   Da, postojite od davnina, jos od Vavilona, kada su pojedini jevrejski ucitelji primili vavilonsko neznabozacko pagansko ucenje i pomijesali ga sa Starim Zavjetom, doduse tajno. Naslednici tih sto tajno unijese satansko ucenje medju Jevrejima zvase se fariseji, koje zbog tih ucenja Hristos nazva „ucionicom satanskom“ i rece kako je njihov otac djavo.

   Zbog tog satanskog ucenja, koji bjese mjesavina vavilonskog panteizma i judejskog rasistickog ucenja oni razapese Hrista a posle raspeca satanizovani rabini judejski ozakonise svoje bezakonje kroz njihove knjige „talmud“ i posebno „kabalu“.

   I tako jedan dio judejaca poce ove premudrosti da uci javno medju svojim narodom a drugi dio judejaca poce ove premudrosti da siri tajno medju gojama i to kroz razna tajna udruzenja, kojima skoro covjek ni broja vise ne zna.

   Jedno od tih tajnih udruzenja bjehu i templeri, koji u pocetku ne bijahu inficirani judejskom kabalom, ali vremenom uspjese judejcima da se inflitiraju medju njima i da ih zatruju svojim satanskim ucenjem, sta vise i da nad njima preuzmu potpunu kontrolu.

   Posle toga zajednickom akcijom rimskog pape i francuskog kralja temperi bjehu unisteni i oni se razbjezase sirom svijeta noseci sa sobom svoja ucenja.

   Posto u Engleskoj postojase jedno udruzenje slobodnih zidara, ljudi koji su cuvali svoje zidarske tajne, odbjegli temperi se odluce da se inflitiraju medju njima i uradivsi to oplemenise ih svojim satasnkim ucenjima i od tada udruzenje slobodnih zidara postaje ono sto su nekad bili temperi a prije njih fariseji.

   Danas su se judejsci inflitirali prije svega u papo katolicku organizaciju, koju potpuno kontrolisu a u poslednje vrijeme su zauzeli i istocnu ekumenisticku organizaciju koja otpade od pravoslavne Crkve i koja radi prevare naroda jos uvijek nosi ime „pravoslavna Crkva“.

   Zauziman je ovih vjerskih organizacija je bilo u svrhu stvaranja jedne svetske crkve koja ce ispovijedati masonsku vjeru u jedan izabrani jevrejski narod. Tavjera ce biti ispovijedana na dva nacina, jedan nacin ce biti judejstvo, koje ce praktikovati Jevreji a drugi nacin ce biti noahizam, koji ce prsaktikovati goje. Noahizam ce biti ekumenizam sa posebnim naglaskom na izabranistvo „Jevreja“, za koje Hristos rece da nisu Jevreji nego lazu da su.

   Jevrej znaci, onaj koji vjeruje u Boga Isusa Hrista, sina Marije djeve a onaj koji goni Boga a vjeruje u satanu i u njegove premudrosti nije Jevrej nego laze.

   Masoni su jednostavno potrosni materijal za ove gadosti koje judejci cine protiv Crkve Bozije. Posao je to osudjen na propast od samog pocetka

   Ali eto, nekoga uzbudjuje kad vidi zenu sa sirokim kukovima, neko voli zene sisate a masoni se pale kad im muda cvikuju u mrtvackim sanducima ili im vezu leptir kravatu oko one rabote.

 13. Vukman Cejovic каже:

  Gospodine Mirkane, nije svrha pisanja o vasim masonsko-satanskim ritualima da ja saznam nesto vise o njima. Bogu hvala, dovoljno sam upoznat sa masonskom anticrkvom.
  Nego je svrha pisanja o vjerskim ritualima masonske anticrkve da o tim ritualima saznaju oni koji citaju ovaj sajt a koji nisu dovoljno upoznati sa satanskim vjerskim ritualima, koji se posebno praktikuju u visokim stepenima masonerije.

  Evo, mogli bismo da pocnemo sa objasnjenjem „legende o Hiramu“. Da vidimo kako se ta legenda objasnjava u prvim a kako u „naprednijim“ stepenima masonerije. I mogli biste da nam objasnite sta predstavlja Hristos za masone visih stepena.

  Da li vas u visim stepenima masonerije uce da je JEDINA ISTINA HRISTOS I DA IZVAN HRISTOSA NEMA ISTINE NITI SPASENJA. Ili vas uce nesto drugo??? Ako je to sto vas uce nesto drugo, molim Vas opisite cemu vas to uce i sta kazu, ako Hristos nije JEDINA ISTINA, gdje je onda ta istina sakrivena.

  Da nije mozda u kabali i posto je ta istina toliko teska onda vas masonerija polako ali sigurno priprema za otkrivanje te istine, odnosno za prosvetljenje i to vrlo dobro izabranim tehnikama tupljenja mozga kroz razne stepene.

  Odgovor tipa „zasto pitas o ritualima kad ih vec poznajes“ nije odgovor nego eskivaza. I mene veoma cudi ta vasa eskivaza. Kroz razne stepene tupljenja mozga u masoneriji sakriveni „judejski veliki brat i ucitelj kabale“ vas je ubijedio da ste vi neka elita. I vi ste veoma ponosni na to sto pripadate toj eliti, toliko ponosni da vam ni svakodnevna tupljenja mozgova kroz duhovne ucionice ne predtsvljaju vise veliko opterecenje.

  Vi ste ponosni jer ste mason i jer su masoneriji pripadali mnogi veliki ljudi koji su napravljeni kabalistickim zombijima. Pa kad ste toliko ponosni, onda zasto ne stanete i PONOSNO kazete cemu vas uce, sto najbolje mozete da uradite PONOSNO nam izlazuci vase vjerske rituale.

  Cudno, vi ne biste ni po cijenu zivota to smjeli uraditi a koliko mi je poznato vi ste se zakleli na cuvanje masonske tajne, pogotovo cuvanje tajni vasih satasnkih rituala. Najvaznija tajna koju cuva masonerija je tajna kabalisticko satsnskih rituala. U zakletvi koju polazete prijeti vam se i smrcu ukoliko budete odavali te tajne.

  Ovamo elita, ovamo sve veliki intelektualci i poznati i uspjesni ljudi, ovamo sve demokrate na kvadrat, poznato je da nema vecih demokrata na svijetu od masona, ovamo bratsvo, sloboda i jednakost a sa druge strane vidimo okultizam, vidimo zavjeru, vidimo cuvanje mracnih tajni, vidimo kabalu, vidimo borbu protiv Hrista, sto bi narod rekao na kurvanjski nacin, vidimo CRNU MAGIJU PAR EXELANS i sto je najvaznije vidimo STRAH i vidimo STID. Jer da nema stida vi biste sa ponosom iznosili vase vjerske rituale.

  Od cega potice taj STID???

 14. Mirkan каже:

  Postovani Vukmane, vidim da si nacitan covek i da imas iskustva sa teologijom, istorijom i verom. Ti isti interesi su me doveli do vrata masonerije. Kao i ti nacitan sam i skolovan sam u istoriji jos izucujem veru nasu i svi vera, i kao takav izucujem filosofiju covecanstva od kad se filosofi poceli pisati. Oces da znades sta je najveca tajna slobodno zidarstva? Sta nam rituali ispunjujavu? Eto recu ti skreno „ZNAJ SEBE“! Ako sebe poznajes poznaces i svoju Boziju Dusu, tek onda mozes ispunjavati svoje Bozije i covecanske uloge..
  Ja ne trazim neku svadju ni ti mogu dozvoliti da ispitujes moj licni karakter. Nema stida niti ponosa! Onaj sto se stidi stidi se sebe, onaj sto je ponosan nezna sebe ! Samo jedno pitanje,
  Ako znades svoju Srpsku Pravoslavnu veru i istoriju, znaces sam da Hriscanstvo je nama dobacujena od Jevreja preko Grka i Latina. Pogledaj nase obicaje koje su sacuvane ili prikrivene u nasoj Sveto Savskoj veri. Badnjaci, zadusnice, Slave, necu da i nabrajam. Kao slaveni usli smo u Hriscanstvo vise na silu nego na milu. Iztrazuj sve prije nego bacas kamene na druge. Volim nase sve zato necu se nikad iskluciti iz nase vere i nacije, a svjestan sam da nije sve na vidjelo kao ni nasa istorija i vera. Izuci Svetog Savu i njegov kontakt sa templari ma i odma imas drugu sliku istorije. Taj odred i Nemanjici su imali uvjek kontakt. Mozda i zato smo cak i bili raskolnici kad smo stvarali svoju nacionalnu crkvu sa ugledom Svetog Save. Citaj uci i sam dodji do zakljucka.
  Sa Postovanjem
  Mirkan

 15. Velja каже:

  Ocigledno da sut nikada nije mogao sa rogatima,a ovde kako vidimo ima dosta rogatih Zilota!
  Mirkan je ovde u pravu. Manje vise sve nam dolazi od jevreja. Ko je nama kriv sto nismo izmislili neku veru da je onda zovemo pravom Srpskom verom. Ovako jevreji nam dali Hriscanstvo,Masoneriju koju su preneli iz Egipta,a dali nam I komunizam. Gde god se okrenes svugda Jevreji. Ni Hitler nije mogao da ih unisti.Neki zilav narod.
  Interesantno je koliko se ovde baca drvlje I kamenje na Masoneriju od ljudi za koje bi covek mogao (bez vredjanja) da kaze da ne znaju ni odakle su suplji.
  Zar Hristos nije bio Jevrejin?! Zar Apostoli nisu bili Jevreji?!
  Ovi ovde Ziloti svrstali su se sa katolickom crkvom jer ni ona ne voli Masone niti jevreje. Znaci nista mnogo daleko od Hitlera.
  Zasto su neke ustanove I crkve protiv Masona? Jednostavno zato jer tamo ne mogu da kontrolisu ljude. Kada imas kontrolu nad ljudima onda imas kontrolu I nad njihovim nivcem I imetkom. Prosto k’o pasulj!
  Skoro sve Masonske ceremonije se oslanjaju na Stari Zavet I deo Novog Zaveta. A ovde neka susa se pravi pametna I kaze „jer sve zna“, da je Masonerija satanizam..
  E stvarno se ovde blebece kao ovce u toru, a da se nista ne kaze vec se stalno ponavlja jedno te isto u kobajagi „kritikama“. Dzaba bre ovde neki imaju skole,Bogosloviju kada ne znaju ni osnovu o necemu sto napadaju… Toliko velikih I umnih ljudi su bili ili su I sada Masoni da mnogi ovde ne bi mogli ni da im ciste cipele ali oni kao Masoni su se uvek spustali na nivo ovakvih sitnicarskih Zilota.
  Cudi me da ovde niko ne kaze ili se ne pita zasto Masonerija zvanicno ama bas nigde sebe ne brani javno? Iz prostog razloga jer znaju da mnogima nema leka. Mozes da dubis na glavi ali ako si nedokazan nista ne vredi.
  Bez ljutnje , Pozdrav od Velje.

  • Vukman Cejovic каже:

   Postovani Gospodine Velja, ovaj rogati zilot sto ne zna gdje je supalj Vas je ljubazno zamolio da opisete jedan svoj ritual inicijacije, naprimjer u Vas poslednji stepen, da bi mi u miru, ljubavi i duhu tolerancije mogli da vidimo svu ljepotu hriscanstva u tom Vasem masonskom obredu.
   Ali, Vi, Gospodine Veljo ne zelite da nam opisete vas okultni cin inicijacije, sto nas zilote, kojima je demokratija, francuska revolucija, humanizam i renesansa, zaista na srcu, nikako ne mozemo da shvatimo.
   Sto se tice toga da nam SVE dolazi od Jevreja, ja mislim da Vi tu mnogo grijesite, jer zaista je istina da je Hristos po majci bio Jevrej i da su apostoli bili Jevreji, cak i da su vecina prvih Hriscana bila takodje iz jevrejskog naroda.
   Prvi progon Jevreja u novom dobu izveli su zatrovani judejci nad svojom jednokrvnom bracom, koji primise Hriscanstvo.
   Ali ti Jevreji nemaju sa onim Jevrejima koji stvorise i rasirise masoneriju i sa onim Jevrejima koji stvorise i prosirise komunizam nista zajednicko.
   Za te druge Jevreje, Hristos je rekao (ne ja nego Hristos) da su ucionica satanska i da je njihov otac djavo.
   E ako laze Hristos onda lazem i ja. Ne znam sta kazu u Vasoj masonskoj lozi apropo ovoga, ali ja se kladim da Hristos ne laze.
   Naravno, ovo se odnosi na judejske vjerske vodje a ne na jevrejski narod, koji se po rijecima Apostola Pavla trenutno nalazi u mraku bezbostva radi naseg spasenja i po rijecima istog Apostola Pavla, taj mrak sa ociju Jevreja ce jednog dana biti skinut.
   Receno nam je takodje da zbog toga ne smijemo da se uznosimo iznad njih, ali nigdje nam nije zabranjeno da branimo Hriscanstvo od rafinisanih satanskih nauka, koje rasirise judejske vjerske vodje.
   Posto je vjera koju je Gospod predao Jevrejima, da bi preko njih bila predana citavom svijetu POTPUNO SAVRSENA mi nemamo nikakve potrebe za izmisljanjem nekih drugih vjera, srpskih ili norveskih, jer za tu vjeru koju Gospod prosiri preko Jevreja (onih pravih a ne laznih) rece da u toj vjeri nema ni Grka niti Jevreja, nego da su pred Bogom svi oni koji vjeruju u Hrista ISTI, da su IZABRANI NAROD i duhovnom smislu Jevreji.
   Jevrej je onaj ko vjeruje u pravog a ne laznog Gospoda na ispravan nacin, dakle Hriscani su danas nalsednici Avrama u vjeri,
   Nije Avram od Gospoda izabran zbog jevrejskog DNK-a nego zbog vjere.

   Vi ste u vasoj poruci sasvim ispravno zakljucili da nam je masonerija preko satanizovanih judejaca, onih za koje Hristos rece da su ucionica satanska i da je njihov otac djavo, preneta iz Egipta. Ovim Vi pravite nekoliko „licnih gresaka“ i zbog toga mislim da niste bas mnogo odmakli u masonskoj hijerarhiji, odnosno nisu Vas jos dovoljno duhovno izglacali.
   Ne ocajavajte, ima mnogo masona visih stepena koji ne kapiraju masoneriju. Bez ljutnje, ali Vi uopste niste ukapirali sa kakvim kurvinim sinovima se se uhvatili u kolo i Vi jos niste dovoljno obradjeni (satanizovani), tako da se na Vas mogu primijeniti rijeci Gospoda Isusa Hrista koji bi rekao „oprosti mu Oce jer ne zna sta radi.“
   Prva licna greska je ta da vi ovdje priznajete da nije tacno ono sto se prica da je masonerija nastala u Engleskoj u nekoj kafani „kod guske“ valda. Nego priznajete da je nastala cak u Egiptu i priznajete da je nastala od Jevreja.
   Ako bi dalje razmatrali ovo pitanje, mogli bi da se zapitamo, kakva je to muke tjerala te „Jevreje“ da pored Bozijeg Otkrovenja u starom Zavjetu oni kopaju po Egiptu i Vavilonu, po onim narodima za koje im je Gospod zapovijedio da ih ISTRIJEBE, jer sluzahu satani i prinosase im cak i ljudske zrtve.
   Druga licna greska je ta da Vi ovom izjavom negirate sami sebe i priznajete da masonerija nije samo neki humani klub fino vaspitane gospode, koja skupljaju dobrovoljne priloge i organizuju veceri poezije, nego da se ova fino vaspitana gospoda bave i nekom duhovnoscu cak iz Vavilona i Egipta i tu finu duhovnost kriju od ociju onih koji nisu prosvijeceni.
   Koliko mi je poznato ni Stari niti Novi Zavjet nije nikada bio kriven od naroda iako je nesumljivo Bozijeg porijekla a ove vase egipatske premudrosti se kriju. Zasto???

   Vas sledeci argument da masonerija u svojim vavilonsko-egipatskim obredima koristi Sveto Pismo je vrlo smijesan. Da, koriste ga mnogo, neke loze radi varanja naivnijih, neke druge u visim stepenima imaju recimo obred gazenja i pljuvanja Svetog Pisma, neke trece loze rade sa njim nesto slicno.
   Vi znate da gatare i vracare takodje koriste Psaltir i Sveto Pismo, pa hocemo li reci da su vracare i gatare, koje su duhovna braca i sestre masonima, pobozne.
   Toliko za sada, nastavice se, naravno uz detaljan opis vasih masonskih rituala, koji ce dokazati da ja pisem gluposti.

 16. Velja каже:

  U drzavi gde je Masonerija razvijenija tamo je I Demokratija razvijenija!

 17. Vukman Cejovic каже:

  I ko vas nauci da rijeci „demokratija“ i „masonerija“ pisete velikim slovom?

 18. Vukman Cejovic каже:

  GOSPN VELJA – MASON (NEDOVOLJNO PROSVIJETLJEN) pise:
  „Toliko velikih I umnih ljudi su bili ili su I sada Masoni da mnogi ovde ne bi mogli ni da im ciste cipele ali oni kao Masoni su se uvek spustali na nivo ovakvih sitnicarskih Zilota.
  Cudi me da ovde niko ne kaze ili se ne pita zasto Masonerija zvanicno ama bas nigde sebe ne brani javno? Iz prostog razloga jer znaju da mnogima nema leka.“

  Gospodine Veljo masonerija (sa malim m) se naziva „kraljevskom umjetnoscu“ jer je u njoj sakupljeno nekoliko hiljada godina iskustva u prevari i lukavstvu, koje je dostiglo takav stepen da oni koji ne poznaju dovoljno dobro masoneriju i nisu dovoljno utvrdjeni u pravoslavnoj vjeri lako postaju plijen ove svjetske satanske zavjere, bez obzira na to sto mnogi od ovih ljudi u nekim drugim oblastima zivota postizu izvanredne rezultate.
  Ja Vam mogu garantovati da veoma mnogo velikih i umnih ljudi posjecuje vracare i astrologe i da ne mali broj njih redovno idu i na sado mazo seanse. Licno poznajem jednog poznatog hirurga iz Minhena koji dva puta nedeljno ide kod jedne moje drugarice na pljuvanje i sibanje sa bicom za konje. A inace divan covjek, DEMOKRATA, poliglota koji prica pet jezika. Pravi Gospodin.

  To da su neki veoma umni i veliki ljudi toliko humani da se ovdje spustaju na tako nizak nivo da razgovaraju cak i sa zilotima (priznajte da pod ovim „veliki i umni“ mislite na SEBE) je za svaku pohvalu i onima koji kazu da Vi ucestvujete u diskusiji zbog toga jer vas je nesto dobro zasrbjelo ja kazem da se stide i da takve tvrdnje ne odgovaraju istini.

  To sto vas cudi da se masonerija skoro nigdje ne brani javno ne treba da vas cudi n i malo.
  Pod broj jedan, skoro sva sredstva informisanja kontrolisu masoni, tako da tamo nigdje necete vidjeti napade na masoneriju. Pod broj dva najveci broj politicara takodje kontrolisu masoni, ako nisu i sami masoni, pa cete i tu vrlo tesko naci na neku kritiku masonerije.
  Pod tri i papo katolicka vjerska sekta koja je nekada veoma kritikovala masoneriju i na nju bacala anateme je sada disciplinovana, napravljen je „trojni pakt“ masonerija-papisti-judeisti i na celo ove sekte postavljen je veoma dobro izglacan mason Franjo, tako da je i taj izvor kritika neutralisan.
  Slicnu sudbinu papo katolika ceka i onaj dio otpalih od pravoslavne vjere koji su tgrenutno preuzeli sve komande nad svim crkvama svetskog pravoslavlje i jedini koji su ostali da vas kritikuju su male grupe zilota i tu i tamo neki pobozni i nacionalno orjentisan politicar negdje u USA ili Evropi.
  Tako da masoni nemaju potrebe da dizu rejting svojim malobrojnim kriticarima i zbog toga oni cute, mada tu i tamo neki mason pocetnik ili neki sa visim stepenom, ali nedovoljno izglacan se javi za rijec i time vrlo cesto blamira svoju bracu.

  Ja ovim necu da kazem da medju masonima nema dobrih ljudi, ali zar njih nema i medju komunistima. Budite pametni, iskoristite ih ako mozete, izmuzite od njih sto najvise mozete i ako mozete bjezite od te organizacije. Ako ne mozete, onda ih ne morate toliko ozbiljno shvacati i nadjite nekoga ko ce vam procitati molitve za tjeranje demona.

  Ucestvovanjem u masonskim vjerskim ritualima Vi ste sigurno stupali u kontakt sa demonima. Ovo vam je 1000000000% tako.

  Tako, mozda vam se prilikom tih seansi i neki partizan uselio u tijelo, ne mora da znaci, ali nikad se ne zna, sto bi rekao crni Grujo „more bit al ne mora bit“.
  Za svaki slucaj ja bih nasao nekog svestenika da mi ocita molitve za istjerivanje demona.
  Takav obicaj vlada u nasoj Crkvi, ako je neko bio clan kakve okultne sekte, ako je isao kod vjestica, ako mu je neko mutio olovo i slicno. Uvijek se tu citaju molitve, radi preventive.

  Ja sam se nekada bavio meditacijama, pa su mi citali molitve protiv partizana. I nisu mi skodile ni malo. Zato vam i dajem savjet da se preventivno obratite nekom zilotskom svesteniku.
  Obavezno zilotskom, jer od ovih ekumenistickih djavo ne bjezi.

  S postovanjem.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s