ДИГИТАЛНИ АНЂЕО ПАО, ЉУДСКЕ ДУШЕ СУ ПЛАВИЧАСТЕ БОЈЕ

cent

Видео продукција „Православног Центра“

Чувајте се да вас ко не превари. (Матеј 24,4)

Овим речима почиње популарни филм са анонимним благословом «Дигитални анђео». О томе какве су идеје филма и последице по психу људи и по њихов духовни живот требало би учинити озбиљну анализу којом се овом приликом нећемо бавити. Нашу пажњу су привукле последње изјаве анонимног аутора филма који себе сматра «изабраним Христовим војником». Овај човек себе назива „Православним Центром“ и бави се мисионарством преко Фејсбука и прављењем видео клипова на ју-тјубу. Своје духовне водиче види у покојном архимандриту Тадеју Витовничком, монаху Николају (Микићу) из Манастира св. Петке код Параћина и оцу Јоилу из Ћириловца. Упозорење «Чувајте се да вас ко не превари.» важи и за искушења с десна, те је због тога и настао овај текст.

Чувајмо се представа лажних и осећања срца која проистичу из њих. Из таквих лажних убеђења и осећања настаје такозвана „прелест“ или самообмана, која има безбројне видове лажних мисли и осећања, разнолике по степену и врсти, које је човек прихватио као истините. –Свети Игњатије Брјанчанинов.

Међу последњим објавама (чудима) која се често јављају овом господину и њему блиским људима, тзв. „Православни центар“ је објавио о „чуду“ појаве лика оца Тадеја:

«Чудо – појава Оца Тадеја.

Ово је истинит и чудан догађај са доказом фотографије у прилогу.

Један брат у Христу једном приликом у лифту је осетио велику благодат и радост изненада када је изашао из стана, имао је баш тада уз себе (не случајно) фото апарат и осетио је да треба да направи фотографију у том моменту, погледавши касније насталу1231641_216929015134066_1560537960_n фотографију приметио је чудан зеленкасти облик људског – монашког изгледа и нижег раста са своје десне стране у одразу огледала. Није био сигуран шта је у питању јер на фотографији нема јасан и потпун изглед и ако је осећао велику радост и спокој у том тренутку није желео да претпоставља о чему се ради и бринуо је да није прелест.

Питавши једног старог и мудрог архимандрита о чему се ради није добио одговор већ само да Бог зна, тек неколико година касније му је старац открио, у лифту је поред тог брата фотографисан Отац Тадеј.

То се догодило 2009. године.

Слава Господу и Његовом Светом Оцу Тадеју.

(фотографија Оца Тадеја – зеленкаста појава са десне стране рамена).“

Међутим, гледајући фотографију, може се лако доћи доћи до закључка да је господин „Православни Центар“ распалио своју уобразиљу, и помоћу некаквих сенки и обриса формирао у својој глави лик оца Тадеја.

О томе да се треба бити опрезан приликом прихватања неког виђења за истинито, јер се понекад и демони јављају као светли анђели (2. Кор, 14), православно Предање даје честа упозорења. О опрезности приликом „виђења“ су писали многи светитељи. Ипак, после година атеизма и систематског рушења Цркве на простору наше земље, очигледно је да, услед негативних утицаја, и осим искушења са лева од стране модернизма, екуменизма и равнодушности према истинама вере, постоји и искушење са десна од стране ревнитељства не по Богу, већ по људском уображеном разуму.

На ју-тјуб каналу постоји опис како се жени лидера овог центра јављао свети Димитрије висине пет метара, а св. Игњатије Брјанчанинов наводи у својим делима случај неког прелашћеног чиновника који је стално имао виђења – он је непрекидно при молитви видео светлост која долази од икона, осећао миомирис, у устима осећао неуобичајену сладост, и тако даље. Монах, који је разговарао са чиновником, упитао га је: „Да ли вам је долазила мисао да се убијете?“ – „Свакако“…

О томе да светитељи нису лакомислено веровали виђењима говори се и у житију св. Амфилохија Иконијског који је читав живот провео у монаштву и монашком подвигу. У зрелим годинама, после 40 година монашког подвига, «њему се ноћу јавио анђео, и рекао: „Амфилохије! Иди у град и напасај духовне овце.“ Амфилохије је пребивао у пажњи над собом и није се осврнуо на ту наредбу анђела.» (Житија Светих, св. Јустин Ћелијски). Тек после упорног јављања анђела и треће ноћи и славословља «које је неиздрживо за одбачене духове» (Житије) Амфилохије је поведен од анђела за руку да би на чудесан начин био рукоположен за епископа.

Каква духовност и какво учење стоји иза нашег новопеченог Фб духовника, «Православног Центра», говоре довољно неке његове изјаве:

«Душе су плавичасте боје а боја Духа Светога је зелена, Светитељи су у духовној димензији и апарати ухвате да кажемо само сенку тога, а не у пуноћи…»

«Електране су „бензинске станице“ за нечастиве. Они се напајају и хране енергијом јер немају благодат од Господа директно као што су имали пре пада ( и ако и даље имају неке мрвице које опет злоупотребљавају), нешто им одговара као замена за то кроз ел. енергију и то користе,» каже овај «мисионар», у својем примитивном интерпретирању Православља. Ко онда треба да плаћа рачун за струју, питање је.

«Пас је једина животиња која је блиска човеку (у улози да растерује нечисту силу). Једина лаје и физички може да нападне нечастиве духове. Мачка се придружује нечастивој сили, а пас не. Пас никада не лаје у празно…»

У вези са сликама о. Тадеја:
„Пре пар дана су мироточиле независно и мале фотографијице и шириле предиван миомирис и осећај рајске радости у другој просторији.“

Свети Игњатије Брјанчанинов, поводом примера чиновника, наводи да је «чиновник … видео светлост телесним очима: миомирис и сладост, које је осетио, такође су били чулни. Насупрот томе, виђење светих и њихова натприродна стања су потпуно духовна.»

«Миомирис и рајска радост у следећој соби» да ли су чулни или духовни? Ако се одслуша «виђење св. Димитрија о брачним односима» које је имала супруга «Православног Центра», тешко је не поставити паралелу са еротским виђењима римокатоличке «светитељке» Терезе Авилске.

Све у свему, «…чувајмо се представа лажних и осећања срца која проистичу из њих. Из таквих лажних убеђења и осећања настаје такозвана „прелест“ или самообмана, која има безбројне видове лажних мисли и осећања, разнолике по степену и врсти, које је човек прихватио као истините» (св. Игњатије Брјанчанинов).

«Православни Центар» има своју публику на друштвеним мрежама и за своје видео радове. Нема сумње да је овај пројекат покренут из искрених побуда, али се сујета притајено залепила за ревност и дошло је до оваквог полома. За свој рад каже да има благослов СПЦ и Руске Цркве, и колико знамо, нико се није оградио од његових изјава.

«Ако било ко, покретан, по изразу светог Јована Лествичника, гордељивим усрђем, тражи да задобије пре времено сладост духовну или срдачно молитвено делање, или какав други духовни дар, који приличи природи обновљеној, тај неминовно пада у прелест…» -св. Игњатије Брјанчанинов.

Свет је у прелести и саосећа само са онима који се налазе у прелести. Служитеље истине он одбацује и мрзи. -Свети Игњатије Брјанчанинов

Занимљиво је да су «духовници» који су важили истовремено за велике борце против екуменизма и у својим проповедима стављали велики акценат на чуда, остали у послушности екуменистима и притајили своју анти-екуменистичку борбу после доласка на Трон светога Саве патријарха који је у јереси екуменизма. Како објаснити овај став и ово камелеонство? Један број таквих антиекумениста је био у Рашко-призренској епархији, те је, изгледа, користио свој конфоран положај антиекуменисте јер је и сам епископ који је управљао епархијом до 2010. био антиекумениста. Када је насилно постављен епископ Теодосије, узурпатор, њихова борба је утихнула. Иако су раније често говорили о последњим временима и одласку у пећине верних због зацарења Антихриста, коме су, изгледа, одредили датум доласка, сада су се примирили и своје ставове кориговали улево. Вероватно, и даље, захваљујући «виђењима», одређују супружницима ко ће с ким да се венча и воде своја духовна чеда гуру методама, а можда и даље говоре о жигу звери на хистерични начин као раније, иако послушно предају своју порезу глобализму.

«Православни Центар» не крије своју духовну везу са монахом Николајем из Манастира свете Петке код Параћина. Уосталом, слични ставови су очигледни:

Отац Николај: Ко је примио чипове на личној карти или пасошу, на ватри да их спрже. Ко је ставио онај прст на онај ласер да га скенира ласерска техника тај ту кожу на врелу плотну на шпорету нека спржи, па ће нова кожа да му изађе. И тако ће да (…неразумљиво) Антихриста, бога лажног. Тако поручују Богом просвећени људи овога нашег времена…

«Православни Центар»: -Када се кажипрст стави на биометријски скенер испод коже остаје утиснут благим таласима у ткиво број 666 у облику круга са три круга изнутра који обликују тај број (шифра компјутера и број имена антихриста) зато старци саветују да се кажипрст стави на брикет кратко и да се то исповеди, а пре свега да се то не прима…

Starac_tadej_vitovnicki

Отац Тадеј. Да ли је, заиста, о. Тадеј истог духа као тзв. његов следбеник „Православни Центар“? Многи познати духовници су имали тзв. следбенике, који су злоупотребљавали њихово име, а уводили идеје које не припадају самим духовницима. Тако су постојали тзв. следбеници св. Јована Кронштатског са којима он није имао ничега заједничког. Зар и многи екуменисти не злоупотребљавају име антиекуменисте св. Јустина Ћелијског, и не називају себе ученицима св. Јустина?

Отац Николај, практично, не познаје ниједну другу тему у духовном животу осим Антихриста и последњих времена. Чини се да има хистеричности у том схватању последњих времена. Духовни следбеници оваквог учења виде у свему опасну заверу и свуда прикривене знакове Антихриста. Заборавили су на Христа и баве се Антихристом. Има се утисак да се једва ишчекује долазак Антихриста. Једном приликом говорећи о Мамвријском дубу и о томе да ће се његове гране потпуно осушити пред долазак Антихриста, о. Николај је рекао: «Оне су се осушиле.» Ипак, људи који су посетили Јерусалим говоре да на том дубу још има зелених грана.

Чини се да овакав приступ дезавуише хришћане, и они се, уместо бављења својом душом и истинским проблемима одступништва који су присутни у СПЦ, баве неким стварима које не познају, већ о којима нагађају. Плашење жигом таквих, пре него што ико тражи да се одрекнемо Христа приликом добијања жига у личним картама више личи на прелест него на ревност по Богу. Отуда може да се схвате присутни благонаклони односи између новотарски и екуменистичке настројене јерархије и фантазерски настројених духовника и верника, иако међу екуменистима има оних који попут протестаната и не верују у било шта натприродно.

Поводом гласова и јављања, потребна је још већа опрезност: ту је демонска прелест ближа и штетнија. Многе од светих и искусних Отаца демони су обманули лукаво скривајући своју лаж и таму привидом истине и светла: тим пре могу данас бити обманути неискусни. Много времена и опита потребно је да би се ум и срце научили да разликују добро од зла, под каквом год маском да се крије зло. Зато су Свети Оци заповедали почетницима да не верују никаквим гласовима или јављањима, него да их одбацују и не примају, сматрајући да је смирење потребније од сваког гласа и појаве. Глас Христов је Јеванђеље; њега слушајмо и њему се повинујмо. -св. Игњатије Брјанчанинов

Прочитајте, такође: ДА БИСМО ГОВОРИЛИ О ВЕРИ, ПОТРЕБНО ЈЕ СХВАТИТИ САГОВОРНИКА

Припремила екипа Фб странице „Православље живот вечни“

Овај унос је објављен под Теологија, Uncategorized. Забележите сталну везу.

13 реаговања на ДИГИТАЛНИ АНЂЕО ПАО, ЉУДСКЕ ДУШЕ СУ ПЛАВИЧАСТЕ БОЈЕ

  1. Георгије каже:

    Амин!

  2. Milan R. Milanó каже:

    Свака Част од Христа Бога, Благодаримо на овом расуђивању преко потребном данас и овде! Надасве Благодаримо Богу!

  3. Bg каже:

    kasno,ja vec sprzio prste…

  4. SRBin Svetosavac каже:

    Treba se uvijek drzati zlatne sredine, i duhove provjeravati da li su oni poslati od Boga ili od djavola. Miris tamjana cesto puta osecaju mnogi Pravoslavni vjernici. Na moje postavljeno pitanje jednom poznatom Svetogorskom monahu i duhovniku sta znaci miris tamjana kada njega vjernik osjeti? Dobio sam odgovor da „Andjeo Gospodnji kadi sluge Boga Svevisnjega koji su uspjeli svojim bogoljubivim zivotom da se udostoje milosti Bozije“. Druga duhovna iskustva osim postojanja duse nisam imao i ona meni gresnome nisu zato poznata da bi mogao o njima da svedocim i raspravljam, ali po ucenju Svetih Otaca Crkve, PRELEST je put koji vodi u duhovnu smrt!

    Nema sumnje, da oni vernici koji zive revnosnije: poboznije i duhovnije upraznjavajuci redovno molitve svoje, mogu da imaju duhovna vidjenja koje se retko javljaju prosecnim vernicima. Ali je isto tako tacno da ima i veliki broj vidjenja koja nisu od Boga nego od djavola, i da pojedini nesavjesni „duhovnici“ cesto puta svoja „vidjenja“ stvarna ili izmisljenja kao i prorostva zloupotrebljavaju i sire iz politickih ili nekih drugih razloga sa zeljom i namjerom da tako svoja naivna ceda drze u duhovnom robstvu. Zbog toga je i receno „kusajte duhove jesu li oni poslati od Boga ili od djavola“!

    • Ljiljana каже:

      Imala sam par puta vidjenja i svaki put sam znala da nisu od Boga.Od prvog trenutka sam pokusavala da izgovorim Isusovu molitvu ali nisam imala glasa,niti sam pokretima usana to mogla da ucinim.Odmah,po tom saznanju setila bih se reci pok.starca Gavrila iz manastira Bosnjanji : „umno se pomoli“ .Pocela bih u mislima da izgovaram Isusovu molitvu i ne bih stigla ni do kraja a vidjenje je nestajalo.Posle toga bih osecala MIR.
      Vi kazete:da je receno:“kusajte duhove jesu li oni poslati od Boga ili od djavola“. Ne bih se usudila jer mislim da nisam dovoljno duhovno uzrasla..Imate li neki savet za mene?

  5. DZ каже:

    Стварно,треба бити опрезан,јер нас сигурно Господ неће казнити за опрезност.Ово горе можда може да има везе и са чувеним оцем Марјаном из села Ставе код Ваљева,код којег се стално дешавају ,,чуда,, виђења,исцељења,из људи се пуши плавичасти дим,демони бацају свештенике по Цркви идр.док су му дела неправославна,не слажу се са Светим Оцима и Васељенским Саборима(Крштење кропљењем или поливањем,а не погружењем и тврдња да је само 1 кап довољна за Свето Крштење,толико честа Јелоосвећења у којима мирјани помазују мирјане уљем-уместо Свештеници,остајање у екуменизму уз јавну грдњу оних-са Амвона(Истински Православних Хришћана) који су се скроз одвојили од те зле коби и јереси и његово одвраћање од правог пута са изговором да се ту још у Цркви у којој је он дешавају чуда.
    А ми се питамо,да ли се у ово наше време сиурније поводити чудима или заповестима,собзиром да је и Господ наш Исус Христос рекао да ће многи доћи лажни прорци у име Његово и чиниће и чуда да преваре ако је могуће и изабране(Истински Православне Хришћане),што значи да се ипак данас боље управљати према заповестима(Светим Васељенским Саборима).
    Ево један интересантан текст шта о томе каже наше Светило Цркве,Свети Јован Златоусти:

    Одломци из књиге „О магији и ђаволу“
    -Свети Јован Златоуст +++

    Говори непрестано следеће речи :” Одричем те се, сатано”. Ништа нема већу силу од ових речи, уколико их и на делу остваримо.

    Чуј шта каже Мојсеј Јудејима:Ако дође међу вас лажни пророк или човек који гледа у снове и тумачи их и каже вам да ће вам дати неки знак или да ће неко чудо начинити, па макар и да оствари то што вам је обећао, а потом вам вели “хајде да се поклонимо другим боговима”, које не знађаху наши оци – не верујте речима онога пророка или човека који гледа снове. То значи следеће: појави ли се неки пророк и начини неки знак – васкрсне мртвог или очисти губавога или исцели богаља – а после чудодејства позове вас на злочашће, не верујте исходу чуда. То те Господ твој искушава да види љубиш ли Га свим срцем својим и свом душом својом.

    Дакле, јасно је да демони не лече. Међутим, по Божијем допуштењу и то се неки пут догоди како би ти био искушан, али не зато што Бог то не зна, но зато да се ти научиш да не уступаш демонима, макар они и лечили….

    Ако се неки пут догоди да погађачи нешто и кажу, не чудите се. Ђаво је бестелесан и он је тај који ове зликовце наоружава, јер то не бива без њега. А ако им даје оружје,зна и где је то што траже. Неће он одбити слуге своје. То и није необично. А ако види да му не придајеш значаја и да га презиреш, одступиће од тебе. Тако и ми – ако приредимо непријатељима оно што мислимо да ће им приредити жалост, а видимо да се они не жалосте , одмах одступамо. Тако поступа и ђаво.

    Зашто се оствари оно што прорекну погађачи ? Реци ми: да ли би неки разбојнички вођа, који у својим рукама и власти има царевог сина, који му је прибегао са жељом да се заједно одметну, могао да каже цару да ли му је син умро или је жив ? Разуме се да би. А зашто ? Не зато што провиди будућност, него зато што је господар обојици и што је властан и да убије и да спасе дете које га је учинило својим гоподаром. Могао би и да га убије и да га пусти да живи, како већ усхте, јер овај је под његовом влашћу. А највише људи у свету предало се у руке ђавоље.

    Питаш шта да чиниш ? Имаш човекољубивога Владику. Било би ти зато боље да ти прокунеш сатану, него да он тебе преда својим бесовима па да на делу видиш како изгледа њихова власт. Тако ћеш опитно упознати њихово зло. Али и сада бих могао да на малом примеру покажем колико је оно. Сретоше Христа неки бесоимани када изађоше из гроба и замолише Га да им допусти да уђу у стадо свиња. Он им то дозволи а они истог часа бацише свиње са литице у море. Тако владају демони – а да нису имали икаквог посебног разлога да тако поступе са свињама. Међу нама је непомирљива и бесмртна мржња и води се љути рат. Ако, дакле, ни трена нису поднели свиње са којим немају ништа, шта ли би тек радили са нама који смо им крвници и стално их мучимо када би само имали власт ? Зато их је Господ и пустио да улете у стадо свиња да би човек на бесловесним животињама видео колико је њихово зло.

    Господ је зато допустио да ђаво постоји и да има моћ, да би показао у пуноти сјај твога подвига и да би твој подвиг имао већу вредност. Тако, дакле, реци ономе који те упита зашто је Господ дозволио ђаволу да злочини. Он трезвенима и пажљивима не само да не може да нашкоди, него једино може да користи, али не зато што и он тако хоће, јер сам је лукав и зао, него захваљујући мужеству оних који лукавство мудро окрећу на своју корист. Он се ни са Јовом није ухватио у коштац зато да би га прославио, него да би га победио. Зато је лукав што су му намера и жеља лукаве. Али он праведнику ни у чему није нашкодио, него је, напротив, праведник извукао корист из борбе са њим, како смо већ показали. И тако је ђаво показао своје лукавство, а праведник своје мужество. А томе што многе, ипак, успева да победи – разлог је њихова слабост, а не његова снага.

    Обрати пажњу и на то куда је Дух Господ одвео Господа : не у град или на трг, него у пустињу. То је учинио зато што је хтео да привуче ђавола не само постом него и местом – ђаво напада онда, када нас види саме и препуштене себи самима. Тако је и на почетку живота он напао жену када ју је нашао саму и без мужа. Међутим, када нас види са другима у друштву, он нема исту смелост и тада не напада. Због тога треба непрестано да живимо у заједници како не бисмо лако пали у руке ђаволове.

    Зашто непријатељ сада силовитије напада ? Зато што је и рат ђаволов беспоштеднији што је већа награда човекова. Ако, дакле, једнога видевши у Рају није истрпео, реци ми – како ће поднети да гледа толике на небесима ? Ти јеси разгневио зверину, али не бој се. Добио си велику силу, мач заоштрени. Прободи змију њиме. Бог је зато и допустио да се он разгневи на тебе како би ти опитно сазнао колико си јак. И управо, као што најбољи учитељ гимнастике, када се узме да подучава неког запуштеног и немарног вежбача, не даје му ни трена да дахне него га стално подстиче да улази у окршаје како би му на делу показао колику му снагу даде, тако учини и Христос. Јер Он је заиста могао да обеснажи нашега непријатеља, али да би ти спознао силу Његове милости и величанство духовне силе коју си примио Крштењем, Он пушта непријатеља да се огледа са тобом, дајући ти тако многе прилике да зарадиш венце.

    Интересантан пример да се и код Папе десило чудо исцељења:
    http://srbinaokup.info/?p=12499

  6. Ljiljana каже:

    Vidi se da nisam bas vesta u ovom pisanju jer sam propustila da oznacim da je moj predhodni komentar i pitanje upuceno SRBINU PRAVOSLAVCU.

  7. SRBin Svetosavac каже:

    Postovana i draga nam u Gospodu sestro Ljiljana, dok su nasi SRBi zivjeli duhovnim zivotom dotle su oni svojim duhovnim ocima mogli da vide razna prividjenja koja su dolazila od dobrih ili zlih duhova. Od kada su SRBi prestali da zive duhovnim zivotom, da poste i Bogu se mole oni su od tada izgubili i svoje duhovne oci tako da sada malo SRBa ima koji mogu da vide prividjenja koja dolaze od dobrih duhova. Vecina prividjenja koje se danas ljudima prikazuju jesu od zlih duhova koji vise nemaju potrebe da „verne“ plase i da obmanjuju svojim prividjenjima, jer mnogi su pravoslavni hriscani kroz ekumenizam i novotarstvo otpali od Boga i svojih Svetih SRBskih korena, tako da oni nisu vise djeca svjetlosti nego djeca Kneza ovog svijeta koji sa svojim podanicima upravlja kroz lazne „crkve“ i preko medija sa kojima oblikuje njihova vidjenja i njihova zivotna shvacanja!

    Zbog toga se Bogu moli da kao Pravoslavna hriscanka imas sto manje duhovnih vidjenja, da se tebi sto manje prikazuju Andjeli Neba ali isto tako i andjeli pakla koji sada najvise djeluju kroz svoje slebdenike koji lutaju po cijelome svijetu da u „ime Boga“ prevare ako mogu i izabrane. Malo je danas pravih duhovnika koji istinski brinu za duse duhovne djece svoje. Zbog toga pazite dobro sestro draga kod koga se ispovjedas i pricescujes. Sada je nastupilo zlo vreme, u kome se ispunjavaju poslednji dani ljudskog bezakonja kada se andjeli pakla pretvaraju u Andjele Svetla, i kada mnogi „svestenici“ uvodeci razne novotarije promjenom bogosluzenja obesvecuju Pravoslavne SRBe Svetog Save, pricescujuci ih umjesto sa Tjelom i Krvlju Hristovom cesticama zivih ili mrtvih parohijana svojih!

    Ako zivis u tudjini daleko od zemlje Svetih predaka svojih onda si dovoljno Bogom, ili tacnije receno grehom svojim kaznjena da nebi trebali duhovi ni dobri ni zli da te zbog toga uznemiravaju. Najgore od svega jeste cinjenica da u dijaspori vise nema pravih duhovnika kod kojih bi mogla da se ispovjedas i uz njihov nadzor duhovno da rastetes. U Otadzbini je stanje nesto bolje. Tamo jos uvijek ima Bogo – sluzitelja kojima vjernik moze da se obrati a da ne bude zbog toga ismejan. Zato jedino sto mogu sestro da ti kazem jeste cinjenica da trebate da postis i Bogu da se molis, a ostalo ce doci samo po sebi, sve u svoje vreme. Moli se Bogu, Svetom Savi i svojoj Krsnoj Slavi, Andjelu cuvaru i Svim Svetima iz Vaskolikog Roda Pravoslavnog, svakog jutra i svake veceri. Tvoja molitva neka ne bude duga ali zato neka ona bude Gospodu uznesene iz cistoga srca tvoga, i Bog ce tada da cuje i da primi molitve tvoje. Posti svaku sredu i petak osim trapavih sedmica, i sve postove Crkvom odredjene u dogovoru sa tvojim duhovnikom i onda neces vise duhove vidjati!

    Najteze od svega toga bice problem kako da nadjes sebi duhovnika pravog? Nemoj da se uplasis zbog toga. „Trazi i naci ces, kucaj“ i otvorice se tebi vrata Carstva Nebeskog, koje nece doci da se vidi, jer ono nije jelo ni pice, nego radost, i mir u Duhu Svetome. Carstvo Nebesko je unutra u nama. Ako zivis u inostranstvu tada je najbolje za tebe za sve duhovne savjete da se obratis preko telefona ili interneta Vladici Artemiju, ili nekome od njegovih Bogu vjernih a SRBstvu: Pravoslavlju i Svetosavlju odanih monaha. Oni mogu da budu tebi i svim drugim Bogo-traziteljima od velike koristi; ili posjeti licno O. Gavrila Raskovica u Manastiru Svete Petke u selu Berkasovo kod Sida. On se prije nekoliko godina sa svojim sestrama (monahinjama) vratio iz SAD u nasu sada ekumenizmom opustosen zemlju SRBiju, tako da dobro poznaje ovaj svijet i probleme sa kojima se susrece i nosi u njemu verni narod Boziji. Zato neka se boji srce tvoje nikakvih duhova niti prividjenja. Od duhova koji se prikazuju treba se vise bojati ljudi i zena u kojima su zli duhovi nasli svoje staniste. Oni su nama veca opasnost od bilo kakvi prikaza koja ce odmah da nestane kada se Bogu budes pomolila ili Casni Krst na sebi napravila. Zbog toga sestro Ljiljana, ne boj se vise duhova, nego sa vjerom u Boga budi hrabra i slobodna. Sa Bozijim blagoslovom, SRBin Svetosavac!

    • Ljiljana каже:

      ZA SRBina Svetosavca : Oce,po duhovnom uzrastu,brate u Hristu,sine po godinama,sa suzama zahvalnosti Bogu sam procitala vas odgovor.Preko vas su mi odskrinuta vrata na koja sam kucala.Otvor je maleni,kroz njega ne mogu proci,vi ste vec rekli i zasto.Negde u dubini duse sam nekako znala da ce ukoliko ga dobijem biti upravo takav.Moracu puno da uradim na sebi a to bez pomoci nemogu.Tragajuci za pravim odgovorima juna 2010 god.bila sam u selu Loznici,u egzilu monaha Rpppsko-Prizrenske eparhije.Postovani vladika Artemije nije bio tamo,primio nas je sa bratskom ljubavlju otac Savo,ako sam dobro zapamtila,a akcenat slova i razgovora je bio na Svetosavlju.Monasi koji su se tu nasli su ostavili utisak da ih se ne bi zastideo ni najveci i najduhovniji Atonski manastir.Otisla sam sa suzama i zbunjena.Kasnije sam preko stampe a od pre 4-ri meseca i interneta pratila njihova dogadjanja i drugih“ dogadjanja.“ i zaokruzivala saznanja.Mnogo ste mi pomogli u tome i dali bebroj dusekorisnih saveta.Molim vas da mi dozvolite jos neki kontakt sa vama,uputstva ste mi vec dali..Hvala na blagoslovu.I,molim vas pomolite se za mene.Sa postovanjem i sestrinskom ljuvavlju vas pozdravljam Ljil;jana

      • sale каже:

        kontitet blagodeti Bozije i cuda Bozija biva do danas a neki svestenici samo kontuitet
        svetih tajni priznaju i na Svetoj liturgiji se pominju cuda od pre 1000 god a negiraju od tada sve sto se zbiva mozda zato sto nije njima to dato ego prostom neukom hriscaninu koji ne vodi politiku [ravoslavnu nego sveto zivi?

      • SRBin Svetosavac каже:

        Sestro Ljiljana, u sadasnja teska vremena puna otpadnistva od Istine Hristove i Pravde Bozije tesko je biti covjek i ostati na putu Hristovom. Iskusenja su svakim danom sve veca i teza, i zato svaki onaj hriscanin koji ne pazi na sebe i vreme u kojem zivi moze veoma lako da se oklizne i padne u ponor pakla iz kojeg povratka nema bez pokajanja. Ljudi cesto puta grese, a da pocinjenih grehova svojih nisu ni svjesni. Zato je Bog ostavio ljudima pokajanje za spasenje, i Svetu Tajnu Pricesti, kada se Pravoslavni hriscani posle Svete Tajne Ispovjestismisao i Razresne molitve koju poslije ispovjesti cita Pravoslavni svestenik, pricescuju Istinitim Tjelom i Krvlju Hristovom za oprostaj grehova i za zivot vjecni!

        Smisao i punoca hriscanskog zivota na zemlji nije nista drugo nego pokajanje za grehe mladosti svoje i nastojanje da se zivi po Zakonu Bozijem. Tako se hriscani kroz Svete Tajne Pravoslavne Crkve Hristove pripremaju za Carstvo Nebesko, koje nece doci da se vidi, jer Carstvo nebesko nije jelo i pice, vec radost i mir u Duhu Svetome. Zato se ovde na zemlji, u srcu nasem nalazi predvorje bozanskog raj ali isto tako i samoga pakla. Da li cemo na zemlji zivjeti u raju ili zbog greha svojih u samome paklu zavisi samo od vjere nase i od naseg nacina zivota. Hriscanski zivot po svetovnom shvacanju trazi od vjernika mnoga odricanja i veliku zrtvu poput posta i molitve i zivota po Zakonu Bozijem.

        Opsjednuti Demonom bezvjerja koji muti zdrav razum, a ne znajuci za blagodat Boziju koja um ljudski prosvecuje, nevjernici zato misle da poslije smrti zivota nema. „Jedimo, pijmo i veselimo se“ govore ONI, „jer i onako cemo sutra umrijeti“. Gledajuci na prvi pogled to izgleda zaista tako. Svi cemo umreti i dobri i zli, sa tom razlikom sto ce dobri ljudi jos na zemlji da osjete Carstvo Bozije, a zli ljudi predvorje pakla u koji srljaju kao bezumnici, ako se ne pokaju i na prav put ponovo ne vrate. Uska su vrata i uzak je put koji vodi u Carstvo Bozije, i malo ih ima koji sa njime idu u nasu Svetu Nebesku SRBiju, a siroka su vrata i sirok je put koji vodi u pogibao, i mnogi ljudi sa njime idu u pakao i smrt vjecnu!

        „Pa ko ce se onda spasiti“? Pitaju se malovjerni. Spasice se oni hriscani koji budu imali cvrstu i nepokolebljivu vjeru u Boga, i koji budu zivjeli po Zakonu Bozijem, a izginuce svi oni koji budu hriscani samo po imenu svome, jer nece svaki koji govori „Gospode, Gospode, unici u Carstvo Bozije“ nego samo oni koji budu imali djela dostojna vjere svoje. Zato malovjerni misle da je spasenje nemoguce za gresne ljude, zaboravljajuci pri tome da Gospod nije dosao pravednicima vec gresnicima, i da je onome koji vjeruje sve moguce. Zato sestro Ljiljana nemoj da se osvrces i da gledas na druge ljude oko sebe. Gledaj samo u Hrista Spasitelja svoga. Citaj redovno Jevandjelje, tu Radosnu Vijest o iskupljenju i spasenju roda ljudskog. Citaj Zitije Svetih i ugledaj se na zivot njihov, i tada ce sam Bog da bude sa tobom u sve dane zivota tvoga. VERUJ U BOGA! VERUJ U SRBSTVO! I VERUJ U SEBE, JER SI SADANA PO SLICI BOZIJOJ!

  8. Milena каже:

    Na jednom sajtu izasao je clanak u kome pise da ce ljudi u Americi biti cipovani do kraja 2017.god.da ce primiti mikrocip ispod koze,i da je to vec objavljeno u zakonu o zdravstvenoj zastiti gradjana.Smatram da sa krajnjom ozbiljnoscu Crkva treba da proveri ove informacije i da,ukoliko su tacne,na vreme upozori nadlezne drzavne institucije na ovu veliku duhovnu opasnost.

  9. Max Q каже:

    Anđeo pao, anđeo pao… otkad se nisam ovako slatko nasmejao…

Постави коментар