ЈОШ ЈЕДАН ИСПОВЕДНИК ИСТИНЕ

 

„Велика је сила Истине, и ништа у свету не може одолети
тој сили.“

Свети Владика Николај

 

K9Y7Ihm

Свештеник Наријан-Марскојске епархије Александар Боричев прекинуо је молитвено- евхаристијску заједницу са Патријархом Кирилом, јер како каже кроз њега се спроводи јерес екуменизма у Руској Православној Цркви. Отац Александар објашњава свој поступак, позивајући се на 15. правило-Петог Васељенског Сабора, и у овом жалбеном исповедању покушава да објасни паразитско-лукави смисао екуменског покрета.

Свејерес (како је називају свети оци) екуменизма је ушла са делањем патријарха Кирила и руши сво јединство Руске Цркве и тако квари сва светоотачка учења и Саборске одлуке Цркве Христове. Томе у прилог иде и недавно потписана заједничка декларација између патријарха Кирила и папе Франциска у Хавани. Сви ти документи носе екуменистички карактер и под лажном маском мира и љубави желе да уједине све религије. Наша православна вера се пак темељи на Апостолској истини, Васељенским и Помесним саборима као и на учењима светих отаца. Непоштовање тог редоследа представља хулу на Духа Светога. А Господ је рекао „Хула на Духа Светога се неће опростити ни на овом свету, ни на оном“(Мт.12:32). Сједињење са другим религијама може да се оствари само под једним условом, а то је покајање и враћање у наручје мајке Цркве – Православље. Само тако може доћи до сједињења, љубави и мира. Само под тим условима и никако другачије. Христос је рекао „Сазидаћу Цркву Моју, и врата ада јој неће одолети“(Мт. 16, 18). А Црква Христова су сви Исповедници, Мученици, Подвижници који су били по вољи Божијој и које је Он прославио кроз Историју Цркве. Драга браћо и сестре живимо у комформистичком времену. Молимо се, посећујемо храм, исповедамо се, причешћујемо. Живимо слободно и нема никаквих гоњења, нико нас не угњетава за веру. Али тако никад није било у Цркви. Црква је увек била гоњена. Ми смо браћо и сестре позвани у овом времену да исповедамо нашу веру како је она утврђена. Ако јерес екуменизма буде била како су предсказали свети оци озакоњена на осмом Васељенском Сабору тиме ће се широм отворити врата Антихристу и његовој религији. У овом часу битно је да не будемо обманути, да чврсто стојимо у истини и вери православној.

„Русијо Света! Чувај веру православну! Она је твоје утврђење!“
(ревнитељ за славу Божију епископ Атанасије Сахаров)

Извор: vk.com

Припремила екипа Фб странице «Православље живот вечни»

Овај унос је објављен под Uncategorized. Забележите сталну везу.

9 реаговања на ЈОШ ЈЕДАН ИСПОВЕДНИК ИСТИНЕ

  1. православље каже:

    Шта вреди што не помиње патријарха кад помиње свог надлежног епископа који помиње патријарха.
    Екуменизам је у светском, званичном православљу већ озакоњен. Документи су потписани, епископи који ће учествовати су екуменисти, а они који су против екуменизма неће ни учествовати. Према томе, све је већ решено. На сваком појединцу је избор, да ли ће прећи у истинске православне цркве или ће остати у јереси. Ако народ и свештенство неће јерес и неће да остану у заједници са јеретицима, екуменистичко папска унија ће проћи исто као и све остале уније.
    Међутим, уколико свештеници и народ буду наставили као и до сада да пишу писма и дају изјаве, а не одвајају се од јеретика онако како су то чинили Свети Оци, јер тобоже неће да напусте „цркву“ и стварају раскол, онда ће сви завршити у Антихристовој цркви, а већ су једном ногом тамо.

  2. Vukman Cejovic каже:

    Moj savjet je da svaki put kada vidite nekog folirantskog monaha, svestenika ili vkladiku, koji je u jeresi ili im priznaje jeres, uvatite ga za usi i lupite mu cvrgu u glavu.
    Onda ga sutnite nogom u guzicu i recite „mrs magarce, idi svercuj farmerice ili kopaj lencugo lijena.“
    Uglave se u neki manastir i izigravaju gurue a nisu spremni za Hrista ni nokat da povrijede, nego lazu i zavode narod okolo.
    Koliko se to monaha pobuni zbog judejskog rituala patrijaha Irineja.
    Ni jedan jedini se nije pobunio a ako se i nesto kao pobunio, on tom patrijahu jos uvijek priznaje blagodat.
    Eno uobrazeni i prelesceni Antonije trotoatorski kaze „patrijah jos ima blagodati“.
    I onda ocekuje od Boga da spasi Gracanicu.

    Onog momata kad bi pljunuo na tog smrada smrdljivog i pozvao narod da to isto uradi, Bog bi spasao Gracanicu.
    Ovako ce je Bog spasiti samo zbog molitve onih koji ne priznaju patrijaha i koji mu ne priznaju Blagodat. Ako ih bude dovoljno.
    Ni jedna jedina molitva onih koji patrijahu priznaje blagodat nece biti ispunjena.
    A onima koji mu blagodat ne priznaju bice SVAKA molitva ispunjena.

  3. Vukman Cejovic каже:

    Podjoh na forum http://www.svetosavlje.org koji vodi Ljuba tmusa i prosto ne mogu da vjerujem kako onim jadnicima tamo ispira mozak. Prosto ne mogu da vjerujem.
    On smatra da je ovaj izdajnicki akt koji napravi Kiril mutavi, pravoslavni akt i da tu nema niceg zbog cega treba da se bunimo.
    Za njega je civutin Alfejev sasvim u redu i ne samo to, nego je on zamislite strasan molitvenik.
    Taj mali ljigavi agent cionizma govorase kako ruska crkva priznaje svete tajne papo katolicima.
    To je javno govorio u Beogradu i javno govorio na njemackoj televiziji, to svako moze da provjeri i to je za Ljubu tmusu NISTA.
    I jos ocekuje da vjernici vjeruju onom debilnom saopstenju jevrejskog sinoda moskovske parasinagoge, BEZBLAGODATNE moskovsko civutske parasinagoge, koja, po njihovom priznanju, apostolsko prvenstvo imaju od Sergija i jos dvojice rascinjenih i anatemisanih slugenjara judejskih, koji zajedno sa judejcima ucestvovase u genocidu nad ruskim narodom i pravoslavnim hriscanima.
    Dakle od trojice anatemisanih slugu satanskih ima moskovska parasinagoga apostolsko prvenstvo.
    Toj kvazi crkvi, se kasnije prikljucise otpadnici i izdajnici Hrista iz ruske zagranicne, koja od tada padose pod sopstvenu anatemu i postade bezblagodatna jereticka zajednica i u kojoj danas sluzi Ljuba tmusa, koji kao papagaj bez mozga ponavlja ono cime mu glavni dzokeji iz te otpadnicke parasinagoge, dzokeji koji kriju mosti svetog Filareta Voznesenjskog, tupe mozak.

    Neka se oni koji citaju bljutavu propagandu judejske moskovske parasinagoge a koju na svom sajtu sprovodi Ljuba tmusa zapitaju, kakvo bi misljenje o malom i ljigavom kompozitoru Alfejevu imali jedan Averkije Tausev, jedan Filaret Voznesenjski ili jedan Jovan Sangajski.
    I kakvo bi misljenje o Kirilu mutavome, jednom odvratnom agentu, homoseksualcu i kriminalcu, koji je za racun mafije bio glavni trgovac cigaretama i alkoholom u Sovjetiji, imali oni gore pomenuti svetitelji.
    I sta bi oni rekli na ovaj susret sa masonom Franjom i za naredni sabor pravoslavnih kabalistickih vjestica na Kritu.

    I onda kritikuje Ljuba tmusa nas koji ni jednu jedinu rijec Kirilu mutavome, Alfejevu i njihovim pajtasima iz ruske zagranicne ne vjerujemo, jer iz iskustva ZNAMO, da oni cim zinu lazu.
    A to da ce se pojaviti raskol, kako kaze Ljuba, to HOCE i to takav raskol koji niko vise zakrpiti nece moci.
    Doci ce do konacnog odvajanja vjernika od smrada ekumenistickog i NIKADA vise mi necemo biti zajedno.
    Slava Bogu za to i ja se molim Bogu za dan kada ce doci do velikog odvajanja zita od kukolja, jer dosta je bilo zajebancije, foliranja, tupljenja mozga i slicnog.
    Pa neka Ljuba tmusa bude u svetskom savezu vjestica, mi sa njima necemo biti zajedno, niti sa bilo kim ko sa njima bude imao bilo kakvu vezu.
    Daj Boze da do ovog RASKOLA dodje sto prije, da taj RASKOL bude sto veci i da bude takav da ga nista vise zakrpiti ne moze.
    Da se to desi, pa da pocnemo da disemo normalno kao ljudi, da znamo gdje je Crkva i gdje jeres, da ne bude vise da jedni drugima tupimo mozak, nego neka svako ide svome jatu, mi ka Hristu a oni ka ocu svome lazavome, koji od njih, koji nekada bijahu slobodni, napravi robove judeo masonske nove noahisticke vjere.

    • православље каже:

      Његов духовни отац је епископ Марко. Онда је и логично што има такво исповедање вере какво има. Што је још горе од свега обмањује народ да су исте ставове као и он имали архиепископ Аверкије, Св. Јован Шангајски, Св. Филарет Вознесењски и други архијереји РЗЦ.
      Још ће испасти да су Свети Оци рушили Цркву када су се одвајали од јереси. Врло добро се зна да су архијереји РЗЦ сматрали МП за безблагодатну и врло добро се зна на који начин је РЗЦ пала, а то је убацивањем агената КГБ у парохије који су активно радили на рушењу РЗЦ. Скоро се јавио и свештеник Владимир Маљченко из Торонта са смућујућим „исповедничким“ писмом. Након пада РЗЦ и уласком у општење са МП, из поменуте цркве се иде на ходочашће у Ватикан, по сведочењу њихових бивших парохијана кокји добијају летке из те цркве на кућну адресу. Још један детаљ из исте парохије је да је до пада РЗЦ стајало на улазу у цркву: масонима и женама без мараме улаз забрањен. Тога натписа након уједињења нема.

      Истинска Православна Црква Русије је наставила континуитет као катакомбна црква и као РЗЦ све до уједињења са МП. Московска Патријаршија је сматрана за безблагодатну због сарадње са комунистима који су православне епископе и свештенство убијали или слали У ГУЛАГ у Сибир где је већина мучена и побијена на разне начине.

      Са листе светосавља су отишли сви који су писали против екуменизма.

      Кад је епископ Григорије изговорио јерес филиокве на католичкој миси, поменути отац је рекао да се то њега не тиче јер је он удаљен 5000 км од еп. Григорија и да то ништа не утиче на њега.

      Нека пише шта хоће, не треба ни губити време на читање смутљиваца. Ми врло добро знамо где је Истина јер су нам Свети Оци оставили све што нам је потребно за спасење, па ако су се они посветили кроз то учење, ми ћемо прихватити како су нас они учили и нову јеретичку „теологију“ нећемо прихватити.

  4. Vukman Cejovic каже:

    Primijetio sam da su sve zilotske orjentisane clanove sa svetosavlja otjerali.

  5. православље каже:

    За разлику од екумениста и смутљиваца, овако Свети Оци говоре о јеретицима папистима

    ЗАВЕШТАЊЕ ПРЕПОДОБНОГ ТЕОДОСИЈА КИЈЕВСКО-ПЕЧЕРСКОГ [1]

    Благослови Господе! Ја, Теодосије, бедни слуга Пресвете Тројице, Оца и Сина и Светога Духа у чистој и праведној вери рођен и васпитан у доброј науци Православним оцем и мајком. Вери латинској (католичкој) не прилазите, не придржавајте се њихових обичаја, бежите од њиховог причешћа и сваког учења и гнушајте се морала њиховог.
    Чувајте се чеда, кривовераца и беседе са њима, јер се и наша земља напунила њима. Ако ко и спасава душу, онда само живећи у Православној вери јер нема друге вере, боље, од наше чисте и свете Вере Православне.
    Живећи у тој вери, не избављаш се само од грехова и вечних мука, већ и постајеш, причасником вечног живота и без краја ћеш се радовати са Светима. А који живе у другој вери: католичкој, муслиманској, или арменској (монофизити) они неће видети живот вечни.
    Не треба такође, чеда, да се хвали туђа вера. Онај који хвали туђу веру, исто је као да хули на своју веру. Ако неко почне да хвали и своју и туђу, он је двоверац, близак јереси. Ти се чедо, чувај таквих, и своју веру непрестано хвали. Не братими се са њима, већ бежи од њих и подвизавај се у својој вери добрим делима.
    Чини милостињу не само својим по вери, већ и туђима. Ако видиш нагога или гладнога или неког ко је запао у беду било Јеврејин, Турчин или Латин према свакоме буди милосрдан, избави га од несреће како можеш, и нећеш бити лишен награде од Бога, јер и Сам Бог у садашњем веку излива милости Своје не само на хришћане, већ и на неверне. О незнабошцима и иновернима Бог се стара у овоме веку, али у будућем ће они бити туђи вечном благу.
    Ми, који живимо у Православној Вери и овде задобијамо сва блага од Бога и у будућем веку ће нас спасити Господ наш Исус Христос. Чедо ако ти је неопходно да умреш за своју Свету Веру, са храброшћу иди у смрт. Тако су и Свети умирали за Веру, а сада живе у Христу. Ти, чедо, ако видиш иноверне да се споре са вернима, обманом да их одведу од праве Вере помози Православнима. Тим као да си избавио овцу од уста лавових. А ако ћутиш и оставиш их без помоћи, то ће бити исто, као да би однео искупљену Христову душу и продао је сатани.
    Ако теби онај који се супроти каже: Ваша и наша вера су од Бога, то ти чедо, одговори: Кривоверцу! Или ти и Бога сматраш двоверцем!
    Не чујеш ли ти, од зле вере развраћени, како Писмо говори: Један Господ, једна Вера, једно Крштење (Еф. 4:5).
    Не чујеш ли Апостола Павла, који говори: Ако Анђео са неба јави вам јеванђеље другачије него што вам јависмо, проклет да буде! (Гал. 1:8).
    Ви (Латини), одбацивши проповед Апостолску и Светих Отаца, примили сте лажну и развраћену веру, пуну погибељи. Зато сте и одбачени од нас. Зато не приличи нама да служимо са вама и да приступамо заједно Божанским Тајнама, ни вама ка нашим, ни нама к вашим, јер сте ви мртви и мртву жртву приносите, а ми Живоме Богу чисту непорочну, да би наследили вечни живот. Тако је било писано: Даје се свакоме по делима његовим о Христу Исусу Господу нашем.
    Њему слава.
    Амин.

    [1] Свети Теодосије Кијево Печерски, утемељивач руског монаштва, један од најслављенијих Светитеља, прослављених од стране Руске Православне Цркве. Завештање је написано у 12. веку Великом Кијевском кнезу Изјаславу, као глави Православне Кијевске државе, а у његовом лицу и свим Русима, сједињеним у то време у Кијевској Русији.

  6. Ненад каже:

    Преподобни Теодосије Печерски (†1074 г.): „Они (Латини), множином својих јереси, обесчастили су целу земљу… Они који живе у латинској вери неће задобити вечни живот“.

    Свети Григорије Палама († око 1360 г.): „Све док будете говорили да Дух Свети исходи и од Сина, ми вас нећемо прихватити нити општити са вама.“ (Дела Св. Григорија Паламе. Т1, Солун, 1962. стр. 26)

    Свети Марко Ефески († 1457 г.): „Јасно је да су они (Латини) јеретици, јер су се потпуно одвојили, при чему је њихово учење о Светом Духу – хула на Њега и највећа од свих опасности и ми их одбацујемо као јеретике…“
    „Оно што се тиче Цркве, никада се не може разрешити путем компромиса…“
    „Ми смо одбацили Латине, ни због чега другог, него због чињенице да су јеретици. Зато је потпуно погрешно сједињавати се са њима…“
    „Латини нису само расколници, него су и јеретици. Наша је Црква духо ћутала о томе, понајвише због тога што су њихови народи знатно већи и јачи од нашег.“

    Преподобни Максим Грк († 1556 г.): „У својим делима, ја разобличавам сваку латинску јерес и сваку јудејску и многобожачку хулу.“ (Дела преп. Максима Грка, Твер. 1993. стр. 7)

    Свети Филарет Московски (Дроздов): „Папизам је сличан плоду, чији се омотач хришћанске црквености, наслеђен од давнина, постепено распада, да би открио њихову антихришћанску срж.“

    Преп. Пајсије (Величковски) († 1794 г.). Пише да о Латинству, да се оно одвојило од Цркве и „пало у бездан јереси и заблуда… и лежи у њима без икакве наде да ће се подићи“. И даље: Латини нису Хришћани.

    Св. Игњатије (Брјанчанинов) († 1876 г.): „Папизам – тако се назива јерес која се појавила на западу и из које су, као гране из стабла, израсла различита протестантска учења. Папизам присваја и даје папи особине Христа и тиме одбацује Христа. Неки западни писци су то одбацивање готово јавно изрекли, говорећи да је далеко мањи грех одрицање од Христа, него одрицање од папе. папа је идол паписта – он је њихово божанство. Због те ужасне заблуде, Божија благодат је одступила од паписта: они су верни само себи и сатани – творцу и оцу свих јереси, између осталих и папизма. У том стању помрачености они су искривили неке догмате и свете тајне, а Божанствену Литургију су лишили њеног суштинског значења избацивши из ње призивање Духа Светога и благосиљање принешеног хлеба и вина, који се претварају у Тело и Крв Христову…“„Ниједна јерес не изражава тако отворено и насилно своју претерану гордост и сурови презир и мржњу према људима. (О јереси и расколу – „Православно штиво“ 1992. Бр. 5-6. стр. 476)

    „Ви говорите: „Па и јеретици су исто хришћани.“ Где сте то нашли? То је једино могуће ако онај ко себе назива Хришћанином а ништа не зна о Христу, по свом крајњем незнању, призна себе за истог онаквог „хришћанина“ као што су и јеретици, а свету веру хришћанску изједначи са породом проклетога – са богохулном јересју! Другачије о томе расуђују истински Хришћани! Велико мноштво Светих је примило венац мученички, они су изабрали најгору смрт и дуготрајне муке, тамницу и прогнанство, само да не би учествовали са јеретицима у њиховом богохулном учењу. Васељенска Црква је увек сматрала да је јерес смртни грех, увек је сматрала да је човек заражен страшном болешћу јереси мртав душом, далеко од благодати и спасења, да је у вези са ђаволом и његовом погибељи…“
    „Суштина сваке јереси је богохуљење… Богохулник се неће спасти! И оне недоумице које сте навели у свом писму су већ страшни тужиоци вашег спасења. Њихова суштина је одрицање од Христа! Не играјте се својим спасењем, не играјте се! Иначе ћете вечно плакати. Читајте Нови Завет и Свете Оце Православне Цркве (а не никаквих Тереза авилских, Франциска асишких и других безумника које њихова јеретичка црква сматра за свеце!) изучите код Светих Отаца Православне Цркве како треба правилно схватати Свето Писмо, какав живот, какве мисли и осећања доликују правом Хришћанину.“ (Свети Игњатије Брјанчанинов 6, писмо 28)

Постави коментар