(ВИДЕО) Нема више времена – од пожара у Витлејему до шпанске серије у Бечу

Да ли заједничким хепенингом на Гробу Господњем почиње нова страница у односима између јерархије Православне Цркве и латинских прелата? Имају ли времена латини и источни екуменисти за лагано кување народа у лонцу за претопљавање или већ заједнички етос латина и екумениста захтева брже кораке у стварању функционалног јединства?

Српски екуменисти, су први од свих осталих екумениста, после Вартоломеја, направили још један искорак ка јединству. Јерусалимска љубавна ватра нашла је свој одјек у Бечу, где су римокатолици поклонили екуменистима храм на кориштење. Беч, историјски познат као град у коме је плански припремана унија, спроводи своју историјску мисију прозелитизма на нов начин, осавремењен новим приликама у свету технологија. Посебна рањавост Православне Цркве стоји у томе што је данас њена јерархија постала веома приземна, дилетантска и корумпирана. Све ово видећемо и на снимку који је управо објављен у „Куриру“, који са осталим медијима присутним у Србији сентименталним текстовима припрема терен за масовну издају Православне Вере кроз екуменизам.

Ових дана је перјаница српске режимске штампе, лист „Вечерње Новости“ отпочео кампању прихватања јереси екуменизма. У овом листу се одабиром саговорника Србима вешто показује да „екуменизам није баук“, већ нешто уобичајено што сав модеран свет упражњава. Тако је сексуална револуција која је релатизовала и поништила институцију брака, добила свој пандам у екуменистичкој револуцији која је релатизовала и поништила институцију догмата и саму Истину.

Ако је постало популарно и општеприхваћено да се живи у паганском промискуитету, сада постаје популарно и општеприхваћено да се живи и у паганском пандемонијуму. Свака религија има свог „бога“ и сада ови „богови“ постају међусобно толерантни и заљубљени једни у друге.

Наравно, у тој бљутавости нема места за православног Бога, који остаје једини Бог за кога важи принцип вечне истине, и по цену најсуровијег прогона. Сурогати богова које поседују римокатолици и остали јеретици нису ни бледа копија истинитог православног Бога.

„Нема сумње да ће најтеже бити постићи сагласност око примата, јер је папа у првим вековима цркве био потпуно раван патријарсима у Јерусалиму, Цариграду, Александрији…“, напомиње Калезић у Вечерњим Новостима. Дакле, он већ оперативно разматра услове спајања, које ни теоријски ни практично није могуће.

„За протеклих 50 година дошло је до великог отопљавања односа између Цариграда и Рима, успостављен је однос поверења и сарадње чиме је трасиран пут помирењу. Опредељењем за будуће уједињење цркава, верски поглавари испољавају и библијски налог за јединство,“ говори филокатолик и набеђени „верски аналитичар“ Живица Туцић, човек који нема никакве додирне тачке са Православљем, али је непрекидно присутан у жутој штампи која се сервира православнима. „Библијски налог за јединство“ постоји само у његовој глави, док је по Јеванђељу Христос истерао трговце из храма.

„Кључну улогу у будућој изградњи односа између католичког и православног света може да има Москва. Иако у име свих православних цркава у свету наступа васељенски патријарх Вартоломеј, који има част „првог међу једнакима“,“ говори нам аутор Драговић из Вечерњих, правећи ненамерно или намерно грубу грешку, претварајући Вартоломеја у источног папу. Ко је Вартоломеја делегирао да представља „све православне“. Можда би Вечерње Новости ово желеле, али место ових новина у историји Православља је маргинално и углавном штетно, па тиме за православне не представљају никакав ауторитет.

derbe

Снимак који је објавио „Курир“, предлажемо Вам са напоменом да није за млађе и колебљиве у вери. Намера је екумениста да се јединство успоставља емотивним фразама и ТВ-монтажом, брисањем коментара и одсуством сваке критике преко цензуре. Потпуна издаја Православља је представљена као акт толеранције и међусобног уважавања. О погубљеним и изгубљеним духовним животима телевизија не извештава, као што се и у љубавним романима не говори о судбини абортиране деце.

Бригу над земљом и заповедништво над свим војскама је преузео управо архангел Михаил. Он је у време сатаниног пада у гордост и бездан, сабрао све чинове ангелске и громогласно ускликнуо: „Пазимо! стојмо смерно, стојмо са страхом пред Творцем нашим, и не помишљајмо на оно што је противно Богу! Погледајмо каква страдања претрпеше они који заједно с нама беху саздани, и досада заједно с нама беху причесници Божанске Светлости! Обратимо пажњу како се они због гордости изненада из светлости сурваше у таму и са висине стропошташе у бездан! Погледајмо како спаде с неба јутарња звезда Даница и разби се на земљи!“ Тада сви чинови анђелски на челу са Михаилом сложно запеваше: Свет, свет, свет, Господ Саваот, пуно је небо и земља славе Твоје!“ (Из Светог Предања Цркве)

Погледајте такође: СМРТ СРПСКИХ ВЛАДИКА У БЕЧУ

Припремила екипа Фб странице „Православље живот вечни“

Овај унос је објављен под Српска Црква, Црква и јерес екуменизма. Забележите сталну везу.

4 реаговања на (ВИДЕО) Нема више времена – од пожара у Витлејему до шпанске серије у Бечу

 1. Милош каже:

  Ово је гнусно за гледати! Ово нису више архијереји Православне Цркве већ обични кловнови у мантији, само проблем је дугобради и седи момци што са оваквим стварима нема шале, гурате у пакао читав Србски народ Православни. За овако нешто падале су главе не тако давно!

 2. ДАБОГДА СЕ ОКАМЕНИЛИ !!!

 3. Jovan zilot каже:

  Sto se bre nervirate, slava bogu za ovo, da pokazu svoje pravo lice.
  I oni uopste nisu vladike niti imaju bilo kakve blagodati.

  Sve je jasno kao dan, beogradska patrijasija je jereticka organizacija i nema blagodati.
  I to ne sada trenutno, nego jedno duze vrijeme prije ovoga.

  Slava Bogu da to sada postaje ocigledno.

 4. Svestenik Mihailo Mikic каже:

  Brate Jovane, u danasnje vreme ispunjenog velikim otpadnistvom od Boga i SRBstva, mnogi vjerni pogresno tumace znacenje pojma Crkve Hristove. Crkva je po ucenju Svetog Pisma Sveta i bez mane na sebi. Zato u Crkvi Bozijoj nema mjesta za gresnike, jeretike i otpadnike od njezinog spasonosnog Hristovog ucenja. „Vjerni“ koji zive u grehu ili koji sire u narodu pogresno crkveno ucenje nisu Crkva Boga zivoga, nego zbornica sotonska. Crkvu Hristovu cine Svetitelji Boziji na nebu i Sveti Narod Boziji na zemlji koji sledi u svome zivotu Pravoslavno ucenje Jedne Svete Saborne i Apostolske Crkve Bozije!

  Prema tome, SPC je Sveta i bez mane na sebi. Ona je sastavljena u vjernom narodu Svetog Save od SRBski Svetitelji na nebu i Svetog SRBskog naroda na zemlji, a ne od ekumenista i papista, globalista i satanista. Zato SPC jos uvijek ima blagodat Boziju na sebi, i imace je do kraja vremena, jer ona je sastavljena od Svetih Bozijijih ljudi na zemlji SRBske narodnosti, od Svetih SRBa i Svetih SRBkinja, a ne od onih „Srba i Srbkinja“ koji sledeci ekumenizam i globalizam prodadose SRBstvo i nasu Svetu vjeru Pravoslavnu za jednu veceru sa Knezom ovog svijeta!

  O Svetosti SPC svedoce Svete Mosti SRBskih Svetitelja, Bogojavljenska Vodica i mnoga druga cuda o kojima rimokatolicki i protestanski jeretici i otpadnici od Crkve Hristove mogu samo da sanjaju i da mastaju. Oni posle svog otpadnistva i padanja u jeres nikada takvu milost kod Gospoda nisu imali i nikada vise nece imati dok se oni ne pokaju za grehe svoje i ne vrate na put Svetog Pravoslavlja koji vodi u zivot vjecni!

  Ekumenisti, papisti, globalisti i drugi gresnici iz beogradske Patrijarsije i SPC koji su zbog svog nehriscanskog zivota ili zbog svoga jeretickog vjerskog ucenja i pravljenja saveza sa samim djavolom kroz Svetski Savez Crkava, otpali od naseg Svetog Pravoslavlja nisu vise dio nase Svete SPC Hristove. Vam Crkve oni ostaju sve dok se ne pokaju za grehe svoje i ne pocnu da zive po Zakonu Bozijem. Oni cine laznu crkvu o kojoj govori Sveti Jovan Bogoslov u svome Otkrovenju, a ne Crkvu Hristovu. Njihova tjelesa nisu hram Duha Svetog, vec smrdljiva zbornica sotonska!

  SPC cini SRBski Svetitelji na nebu i Sveti SRBski Narod na zemlji koji nema mane na sebi, i tu jereticima i gresnicima mjesta nema niti ce ikada biti u vjernom narodu Svetog Save koji cini SPC Hristovu. Satani je poslo za rukom uz pomoc bezboznicki svetovni vlasti na celo Crkve da dovede svoje slebdenike koje djavo kroz njihove grehe drzi pod svojom kontrolom, da bi tako iznutra srusio crkveno ustrojstvo i ugled kojeg u SRBskom Narodu ima njegova Svetosavska Crkva Hristova. Narod cesto puta dokazane izdajnike Boga i SRBstva: Pravoslavlja i Svetosavlja zbog svog vjerskog neznanja pogresno naziva i smatra da su oni Crkva Bozija!

  Nisu brate Jovane takvi „Srbi“ dio SPC, i do svog pokajanja i povratka na osveceni put Svetog Save koji vodi u zivot vjecni oni Crkvom Hristovom nikada nece ni biti. SPC je Sveta i bez mane na sebi i ona je sastavljena od SRBski Bogoljuba i SRBski Rodoljuba, a ne od izdajnika Boga i SRBstva: Pravoslavlja i Svetosavlja!

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s