У Пећи покренуто питање о стварању новог заједничког идентитета Срба и Албанаца (ФОТО, ВИДЕО)

На конференцији у Пећи, уводну реч су имали, поред осталих, и еп. Теодосије и представница сепаратиста Атифете Јахјага. Теодосије, који је казао да говори у име Српске православне цркве, пренео је «поруку мира и пријатељства од стране Његове Светости Патријарха Иринеја и других епископа који учествују ових дана на годишњем заседању Светог Архијерејског Сабора у Београду».

Неки делови излагања Теодосија и Јахјаге остали су спорни и могу изазвати разна тумачења. Тако је Јахјага, особа која је потекла из Тачијеве партије и коју су Американци, практично, поставили на место председнице свог пројекта тзв. независне државе Косово, улепшавала историју међуверских односа на Косову и Метохији. Она је рекла да «Косово држи јединствену традицију међуверске толеранције». Колико је то истина, довољно говори промењена етничка слика на Косову и Метохији, које је од већински православног подручја, о чему говоре и средњевековни и пописи из времена Отоманске Империје, дошло до тога да су православни сведени на малобројне гетое и енклаве. У самом граду Пећи, у коме се ова бучна конференција хвалисавих одржава, готово да и нема Срба.

970262_466787546737373_1604867888_n

Јахјага и Теодосије, на истом послу

„Као друштво, ми имамо традицију чувања наше јединствене баштине коју сматрамо заједничким добром,“ каже Јахјага. Срушене цркве у многим местима Косова говоре супротно овој тврдњи. Мада, заједничка изградња истих од стране еп. Теодосија и сепаратистичких институција, говори да је она, донекле, у праву. Сепаратисти Албанци и приврженици капитулантске реал-политике међу Србима, којима припада и еп. Теодосије, су прихватили услове под којима НАТО диктира развој новог „косовског“ друштва. Они заједно граде будућност засновану на етничком чишћењу православног становништва са Косова и нацистичкој идеологији о илирском пореклу Шиптара.

Овај нови заједнички пројекат, шиптарских сепаратиста и српских капитуланата има добру подршку од београдских власти који по сваку цену желе у Европску Унију и «подршку» од изморености и малодушности Срба са КиМ после 14-годишње окупације. Наравно, уклањање православних црквених делатника, укључујући и еп. Артемија, са Косова и Метохије, дало је простора стварању ове коалиције сепаратиста и капитуланата.

«Данас, ми стварамо нацију опредељену за мир и разумевање, развијајући коегзистенцију култура и веровања,» каже Јахјага у свом уводном излагању. Под том «нацијом» се, наравно, не подразумева само шиптарска нација, већ оно о чему се на Косову и у западњачким центрима моћи већ дуже времена говори. Реч је о новој «нацији» Косовара која би требало да садржи, како Шиптаре, 312251_466787066737421_999064928_nтако и Србе који живе у овој области под НАТО окупацијом. Сви они би требало да буду идентификовани као „Косовари“ муслиманске, римокатоличке или православне вероисповести. Да је то тако, говоре и многи случајеви када су Срби рођени на Косову били, по разним основама, уписивани као „Косовари“ у институцијама шиптарских сепаратиста.

O стварању будућег идентитета говорио је и тзв. министар за спољне послове „Р. Косово“, Енвер Хоџај.

Међутим, изгледа да је еп. Теодосије, који је 2010. узурпирао трон Епископа рашко-призренског, уз благонаклоност водећих личности НАТО пакта у Србији, коначно обелоданио своју намеру да и он учествује у стварању тог новог идентитета који би ујединио Шиптаре сепаратисте и Србе капитуланте:

-Већ годинама заједно са људима добре воље покушавамо да развијемо концепт ширег идентитета, који чува аутентично порекло духовних и културних објеката и истовремено их отвара за припаднике других заједница са којима делимо ову прелепу земљу, рекао је Теодосије у свом уводном излагању, пред делатницима који подржавају концепт «независног Косова» и разним екуменистичким и верским званичницима.

2619JEIA__Online_Publication_Vol_1_-_Iss_1-_Jan_2013

Скица за стварање косоварског идентитета, албанског научника Доријан Јано.

«Концепт ширег идентитета», ако смо добро разумели, управо је исто то што је Јахјага представила под «стварање нове нације». Пројектанти новог идентитета су већ разрадили и шеме по којима ће Срби и Албанци да се уједине у једну нову безличну масу.

861_468377456578382_1234197713_n

Гости у Пећкој Патријаршији

Еп. Теодосије и врх СПЦ, код којих преовладава сергијанизам, тј. апсолутно слагање са секуларном влашћу, могли би да имају кључну улогу у формирању косоварског идентитета.

На крају, да додамо да је читава конференција, поред  римокатоличког храма и џамије у Пећи, посетила и Пећку Патријаршију у којој је госте, међу којима су и представници Албанске православне цркве, дочекао еп. Јован Ћулибрк.

Припремила екипа ФБ странице Православље Живот Вечни

Овај унос је објављен под Дечани, Uncategorized. Забележите сталну везу.

2 реаговања на У Пећи покренуто питање о стварању новог заједничког идентитета Срба и Албанаца (ФОТО, ВИДЕО)

 1. Срђан каже:

  Гаранција да Теодосије говори у име глобалиста у СПЦ је и присуство (у сред Сабора)патријарховог викара, еп. Андреја. Ово је само знак да је ”самртник на умору”, како је рекао свети ава Јустин, мислећи на званичну СПЦ, већ покојник.

 2. SRBin Svetosavac каже:

  Izdaja Boga i SRBstva: Pravoslavlja i Svetosavlja kao vrhunca hriscanske pravoslavne nacionalne ideologije, i osvestanog puta Svetog Save koji vodi u zivot vjecni nastavlja se i dalje od strane prestavnika „Srbske Pravoslavne Crkve“ koji „prodaju vjeru za veceru“ a SRBstvo u bescenje. Svako u svijetu zna da Pravoslavne Svetinje na Kosovu i Metohiji nisu „zajednicko dobro“ SRBa i siptara nego samo SRBskog naroda kome propast dodje od njegovih izrodjenih sinova i kceri. Medjutim, ako se „Srbi“ budu i dalje sami kao do sada u ime zajednickog suzivota sa siptarima i evropskih integracijia odricali svojih Svetinja na Kosovu i Metohiji i svoje Svete SRBske zemlje, oni ce uskoro ostati i bez Svetinja i bez zemlje. SRBi se nalaze na putu da zauvijek izgube svoje Sveto SRBsko Kosovo i mnogobrojne Svetinje na njemu, i tako poput Cigana da postanu narod bez zemlje i Otadzbine i svojih Svetih SRBskih korena!

  Istorijski i duhovni znacaj koji ima Jerusalim za Jevreje, ima isto Kosovo za SRBe. Zbog toga se SRBi Kosova ne smiju odreci, ni po cijenu novog svetskog rata, ni po cijenu Novog Vidovdana. Kosovo je sada nasilno od SRBa oteto. Kosovo su sada od SRBa oteli stari neprijatelja Boga i SRBstva, a SRBi su od novih „rimljana“ poput Jevreja iz Jerusalima sa Kosova silom protjerani. Koliko ce vremena proci da SRBi budu sada bez Kosova svoga kao sto su bili Jevreji bez Jerusalima, i da se opet na Kosovo vrate, to niko nezna osim Oca naseg nebeskog. Proce mozda godine i vjekovi, ali prije ili posle Kosovo ce opet da bude samo svojina Svemoguceg Boga i naseg Svetog SRBskog Roda. Prije ili posle Kosovo i Metohija zajedno sa drugim zemljama Sv. Save koje se spominju u Svetosavskoj Himni, cinice jednu zajednicku i nedeljivu Svetu Drzavu SRBiju. Do tada sa vjerom u Boga treba stoicki izdrzati sve progone i sve patnje, sva ponizenja i sva robstva. SRBi nikada ne smiju da se uplase nicije sile i moci. Sve sto dodje to i prodje. Tako ce proci i sadasnja iskusenja SRBskoga naroda koja ce vreme poput vode sto mulj nosi ubrzo da odnese, i SRBstvo ce ponovo zasijati nezalaznom svetloscu SRBskih Svetitelja poput Svetih Nemanjica i Svetih SRBskih Mucenika palih u borbi „za Krst casni i Slobodu zlatnu“!

  SRBi zbog toga nikada ne smiju kao sinovi Boziji sa Satanom i slugama njegovim lazni mir da grade, i da se odricu svoga Svetog SRBskog Kosova. SRBi trebaju kao narod Boziji uvijek na umu da imaju blazene pouke Hristove u kojima se krije sva tajna neba i zivota na zemlji da su blazeni samo oni pojedinci i narodi koji izdrze do kraja. Posle Luciferove pobune protiv Boga, djavo je od strane Sv. Arhandjela Mihaila sa neba zbacen na zemlju. Zato se sada na Kosovu vodi ljuta borba izmedju palog andjela Satane ili davola i sluga njegovih sa Hristom i njegovim SRBima. Od ishoda ove duhovne borbe izmedju Hrista i Satane, izmedju SRBa i siptara koji prestavljaju Medjunarodnu Zajednicu stvorenu po zamisli samoga djavola zavisi opstanak ili nestanka ovog svijeta. Buducnost svijeta zavisi od covjeka i njegovog nacina zivota, a to znaci da buducnost svijeta zavisi od Antihrista koji ce doci prije ili poslije da se zacari u srca ljudska, zbog covjecijeg bezakonja i greha, zbog ljudskog otpadnistva od Gospoda Hrista i Zakona Bozijeg.

  U svijetu koji zivi u grehu sada vrse poslednje pripreme za dovodjenje i zacarenej Antihrista. Zbog toga se sada na Kosovu i Metohiji, u srcu zemlje SRBinove odvija poslednji satanski ritual sa kojim se zeli da obesveti Sveta zemlja SRBinova, da se obesvete sve Svetinje i sve bozanske vrednosti i ljudske dragocjenosti Savinih SRBa. Na djelu je pravi satanizam, veci, gori i strasniji od bilo kojih prica o Drakuli. Narodi na zemlji su stvoreni od Boga, a ne od djavola i sluga njegovih. Zato sadasnji pokusaj samog Satane da na Kosovu preko sluga svojih od jedinstvenog SRBskog narodonog bica i siptara po rijecima Jahjage stvori „naciju opredeljenu za mir i razumevanje“ ili po rijecima i priznanju prestavnika SPC Teodosija „koncept sireg identitea“ jeste u stvari pokusaj pretapanja SRBa i siptara u nesvesnu sivu masu koja treba da sluzi kao roblje u Novom svetskom poretku bez Boga. Po priznanju samog Teodosija pretapanja SRBa u neke druge narode i unistenje SRBatva: Pravoslavlja i Svetosavlja koje se odvija sa blagoslovom i saglasnoscu SPC „vec godinama“ traje. Zbog toga nije ni cudo sto je „SPC“ pod bezboznickim komunistickim rezimom Josipa Broza Tita najprije stvorila makedonsku „crkvu“ a zatim Ohridsku Arhiepiskopiju. Sada je jasno zasto se „SPC“ odrekla i SRBa u dijaspori? Ona je to ucinila sa namjerom da se SRBi u tudjini sto prije asimiliraju u sredinama u kojima zive i tako nestanu kao etnicka grupa. Sada je jasno i zasto izbacivanje Svetog SRbskog imena iz naziva Pravoslavne Crnogorsko-primorske Mitropolije od strane Amfilohija nije naislo na kritiku i osudu drugih Episkopa u „SPC“?!

  Ovakvo sadasnje tesko i zalosno stanje u SPC koja se vodjena duhom ekumenizma sve vise udaljuje od Boga i SRBstva, Pravoslavlja i Svetosavlja opravdano zato postavlja pitanje koliko je danas SRBska Pravoslavna Crkva uopste Hristova Crkva? Koliko je ona uopste SRBska Crkva i koliko je ona uopste Svetosavska Crkva ili Crkva Sv. Save u bogoljubivom i slobodoljubivom SRBskom narodu? Na ta postavljena pitanja neka svako od SRBa odgvori po svojoj slobodnoj volji i savjesti. Ja sa bolom u dusi jedino sto mogu sada da kazem jeste cinjenica da se medju SRBima od strane pojedinih prestavnika SPC sprovodi pravi DRAKULIZAM ili satanizam koji nema nista zajednicko ni sa Bogom ni sa SRBstvom. Toliku su danas SRBi nisko pali, da ce oni zbog takvog svog duhovnog stanja ako se brzo ne pokaju zbog svog otpadnistva od Boga i SRBstva i na put Svetog Save koji SRBe vodi u zivot vjecni, u nasu Svetu Nebesku SRBiju ponovo ne povrate, sa pravom tada kao SRBi nestati. Neka nam Gospod bude u pomoci. Boze, pokazi neizmernu milost i moc tvoju i na nama gresnim SRBima tvojim. Urazumi nas, i naucicemo se ponovo Zakonu Bozijem! Amin!

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s