Јахјага и Теодосије на конференцији у Пећи

-Имам посебну част да кажем са смо након тешких искушења у оружаном конфликту 1999. год. заједно са лидерима других верских заједница на Косову успоставили искрену везу узајамног поштовања и покренули дијалог који унапређујемо на нашим честим састанцима и дискусијама, рекао је еп. Теодосије у своме излагању.

579250_466587006757427_583976845_n

Председница сепаратиста, Атифете Јахјага

С благословом Св. Архијерејског Синода СПЦ Епископ  Теодосије и Викарни Епископ Ремезијански Андреј су напустили заседање Сабора СПЦ и учествују од 24. до 26. маја у раду међуверске конференције која се одржава у бившем хотелу „Метохија“, кога су узурпатори, после 1999., преименовали у „Дукађини“, у Пећи. Ова међународна конференција која је окупила преко 150 званичника из региона и света одржава се под покровитељством „амбасада“ Велике Британије и Норвешке у Приштини, фондације Тони Блер уз подршку сепаратистичких косовских институција.248136_466586906757437_210788497_n

Међу првим говорницима на отварању конференције у Пећи били су Атифете Јахјага и еп. Теодосије. Поред „министра за иностране послове“ сепаратиста, Енвера Хоџаја, и многих екуменистичких делатника, у току конференције званичницима и верским представницима обратиће се и еп. Андреј. Предвиђено је да се конференција заврши у недељу обиласком најважнијих верских објеката у граду Пећи.

485644_466587170090744_121184871_n

Еп. Теодосије: -Већ годинама заједно са људима добре воље покушавамо да развијемо концепт ширег идентитета, који чува аутентични порекло духовних и културних објеката и истовремено их отвара за припаднике других заједница са којима делимо ову прелепу земљу. Једна од наших најважнијих намера јесте да ови објекти постану мостови помирења и разумевања, јер су то пре свега куће Божије које су и предвиђене да буду домови и прибежишта за све оне који желе да се приближе Богу и духовно се обогате. Зато бих искористио ову прилику да похвалим труд свих међународних и локалних представника који са нама деле ову визију и поручим онима који тако не мисле да ће наше светиње увек остати отворене за све који искрено траже духовни мир и спокој.

Епископ Теодосије позива на „европску“ интеграцију

943296_466586880090773_1511322378_n

Протосинђел Сава Јањић, представник „реал-политике“ и учесник у подршци Ахтисаријевом плану, инкриминисан као главни заступник идеје о независном Косову међу Србима.

Еп. Теодосије: -У модерној Европи етнички конфликти попут овога, посебно након Другог светског рата, решавају се дијалогом и интеграцијом у ширу породицу европских народа. Са друге стране, религије у савременом свету морају да се дистанцирају од агресивних идеологија и сваког акта насиља и усмере на своју аутентичну духовну мисију изградње заједништва међу људима, духовног и моралног усавршавања.

Више фотографија можете видети на сајту Теодосијевих присталица

Припремила екипа Фб странице „Православље живот вечни

Овај унос је објављен под Дечани, Uncategorized. Забележите сталну везу.

Једно реаговање на Јахјага и Теодосије на конференцији у Пећи

  1. SRBin Svetosavac каже:

    Kada SRBi nemaju prave vjere u Boga, i kada SRBi ne poznaju osvestani put Svetog Save koji vodi u zivot vjecnini, onda takavi „Srbi“ mogu sebi da dopuste mnoge gluposti poput sadasnjih izjava Teodosija i Save Jasnjica. Oni sada Boga se ne bojeci a SRBskog naroda ne stideci, prevareni i obmanuti od Satane mozda i sa najboljim namjerama nesvjesno sa samim djavolom tikve sade. Niko od SRBa koji poznaju Teodosijea i Savu Janjica i pored njihovog velikog duhovnog pada i greha kojeg su oni svesno pocinili prema njihovom duhovnom ocu, Njegovom Preosvestenistvu, Episkopu Rasko-prizrenskom G. Artemiji ne smatra da i oni sami veruju u ono sto sada pricaju. Najverovatnije se radi o obmani i prevari i sebe i drugih zbog zemaljske sile koja Boga ne moli. Ona je natjerala ovu dvojicu sluzitelja Bozijeg Oltara da postanu izdajnici Boga i SRBstva, Pravoslavlja i Svetosavlja, misleci da tako Bogu sluzbu cine i SRBskom Rodu korist donose!

Постави коментар