СТАРАЦ РАФАИЛ (БЕРЕСТОВ): БУДИ ВЕРАН ДО СМРТИ И ДАЋУ ТИ ВЕНАЦ ЖИВОТА

Као што смо вас већ раније обавестили, почетком октобра ове године, у руском граду Краснодару одржан је  синаксис  православног свештенства и монаштва који су се применом  15.правила  Двократног Цариградског сабора оградили од надлежног епископа који јавно исповеда јерес. Уз подсећање да се у овој незваничној престоници руског југа, чуо глас и  Српске Православне Цркве – тачније  Епархије рашко-призренске  у егзилу, преносимо вам  обраћање старца Рафаила (Берестова) учесницима,  по чијем благослову су се  и сабрали.

 

Христос по среди нас! И јесте и биће! 

Поздрављамо Вас драги, многоуважавани оци, браћо, и сестре, чеда Свете Саборне Православне Цркве. Сабрали сте се  да бисте размотрили тренутне  нагомилане проблеме, да разговарате о свему што се дешава у нашој Цркви и да устројите стратегију   заједничког деловања.

Проблем у многоме  погоршава  непротивљење  екуменистима, то што њихова безакоња пролазе некажњена  и ћутање  Архијереја. Насупрот томе, многи Архијереји  подржавају јеретика и отпадника од  Свете Тројице лажног патријарха Кирила. Лажипатријарх Кирил исповеда  „једног Бога“ са папистима, монофизитима и другим јеретицима, јудејцима, муслиманима, будистима, сатанистима, шаманима  и другим неверницима, јер њих сматра браћом,  док православне исповеднике прогони  и назива их расколницима.

Бивши израелски председник Шимон  Перес – масон на гласу,   позвао је у посету 2014. године папу Франциска. Перес  је наложио папи  да створи јединствену светску религију под владавином Ватикана. И ми видимо да  Франциско  путује по читавом свету, разговарао са представницима свих религија, мири и уједињује све са Ватиканом,  јер усрдно  и са успехом испуњава захтев, жељу  Јевреја да дочекају  долазак свог „месије“ – антихриста.

Тако, на пример, јубиларни  Међурелигијски и међуверски скуп у Асизију 2016. године, посвећен  30. годишњици међурелигијског екуменизма, на иницијативу Ватикана, поново је окупио представнике свих светских  религија и верских култова. Франциско је  прочитао заједничку молитву за мир, затим је сваки представник упалио свећу на заједничком свећњаку и потписао се  у складу са овом екуменистичком молитвом, показајући на тај начин како  су сви учесници једнаки  – да су  „сви деца једног ‘Бога’, заједно се моле истом “ Богу „, али „само му прилазе различитим путевима .“

Скуп у Асизију  одржан под вођством папе Фрање, а ученику језуита – лажипатриајрху Вартоломеју  указана је  „велика част“ да буде други , одмах после њега,  међу стотинама представника свих религија из целог света. Франциско  и Вартоломеј  целивали су  јеретике и нехришћане,  усрдно и јевреје, муслимане, будисте, индусе и сатанисте.

Даље, лажипатриајрх Кирил учествује и председава на  још једном међурелигијском сабрању нечастивих у Астани (Казахстан), главном граду масона-илимуната.

Екуменисти Франциско, Кирил и Вартоломеј чине ђавоље работе  – припремају терен како би сав народ   усвојио  јединствену светску религију  – лажну религију антихриста. Они су савесни следбеници  антихриста. На миси коју папа Франциско служи,  луцифера – сатану  отворено слави и поштује  као  „Бога“, а долазећег  антихриста  назива  „Христом“!

Истовремено, Франциско  каже да између римокатолика и православаца, „не постоје препреке за заједницу у  Евхаристији, које не могу  да  се превазиђу кроз молитву, очишћење срца и сведочење истине“?!

kiril-i-franjaНа састанку папе Франсиска и псеудо-патријарха Кирила на аеродрому у Хавани, папа је рекао да  он и његов брат Кирил имају „заједничку веру и исти пут“. Лажни патријарх Кирил такође отворено каже да је папа Франциско његов брат, да заједнички брину о добробити својих цркава, о добробити хришћанства и људске цивилизације!

На вучијем критском  сабору, екуменисти су се окупили како би  остварили заједништво са папистима и другим јеретицима. Они су тако  озаконили свејерес- екуменизам  – религију антихриста. Овим су отворили адска  врата за прихватање свих јереси и лажних религија, за усвајање сатанизма и самог антихриста!

Драги оци, браћо и сестре, имајте на уму да сви који прихватају  антихристов екуменизам или прећутно и равнодушно  следе екуменисте на тај начин прихватају и  антихристову глобализацију. Ако је човек равнодушан  према најважнијем питању његовог спасења – а то је очување Православне Вере у свој њеној светости и чистоти, онда више неће имати  духовну снагу  да  исправно одлучи шта ће изабрати, када му буде понуђено : „Крст или хлеб?“ Зашто би рекао да бира Крст   када га се сада  већ добровљно одриче – одрицањем  исповедништва Христа ради, страдања  за веру  Христа ради,а све то  покорно следећи  слуге антихриста – екуменисте.

Ми смо Православни Хришћани и желимо да останемо верни нашем Господу Исусу Христу и Његовој Светој Православној Цркви. Одбацујемо и екуменизам и глобализацију – та  два рога антихриста,  две полуге моћи сатане ! Ми смо Христови, не можемо и нећемо имати ништа заједничко  са слугама антихриста и сотоне – са јеретицима, екуменистима, отпадницима, глобалистима, атеистима, сатанистима! Бићемо верни нашем Господу Исусу Христу!

У светлу свих актуелних догађања који се одвијају пред нашим очима, неопходно је да екуменизам не зовемо јереси, већ  његовим правим именом – религијом антихриста. Неопходно је да се пробуде равнодушни Православни Хришћани, да буду  трезвени и ревнују зарад свог спасења.

Ако је неко од Православних  и даље неодлучан по  питању да ли помињати или не помињати још увек саборски неосуђеног  јеретика, био он патријарх или архијереј , и онда када  јасно  чују  и виде да је екуменизам  религија антихриста, и екуменисти  слуге антихриста и сатане, свако колебање  оног  ко жели да буде спасен у Христу одмах ће нестати као дим.  Хришћанин ће одмах донети одлучујући избор – одбацити религију антихриста и његове слуге и изабрати Христа Спаситеља! На крају крајева, ниједан од верника не поставља питање да ли се  може или не може, треба или не треба помињати архијереја  који се одрекао  Христа.

Екуменисти се  и речима и делима одричу  Свете Тројице, Јединог Спаситеља – Господа нашег Исуса Христа и Његове Свете Цркве. Екуменисти газе Свето Писмо, Свете Каноне  и Догме, тако хуле на благодат Духа Светога, чине неопростив  грех који води у вечну смрт и погибао душе.

Православни! Немојте следити  екуменисте! Иза њих је сатана! Они ће преварити свакога и говорити о свету, о  добробити  човечанства и другим речима заводити како би привели  све Ватикану, под папине скуте  -а иза њих стоји,  крије се сами сатана.

„Благодат Божија одступила је од  паписта . Они су сами себе предали сатани – ствараоцу и оцу свих јереси, па између осталих и папизма“Св.Игњатије Брјанчанинов.

„Екуменисти лажљиви и прпередени  су  оруђе лукавога  за хватање и уништење душа људи! Екуменизам – је поклоњење у духу антихристу и сатани, отац екуменистима је сам ђаво – и извршавају заповести оца својега“. (Јн.8: 44)

13442291_10154302752124669_2289798647766955540_nМи – Православни свештеници не помињемо лажипатријархе  Кирила и Вартоломеја, и друге екуменисте  ради њихових  јеретичких одступања на речи и делу. Не помињемо  екуменисте према 15. правилу Двократног Сабора Цариградског.

Ми не помињемо  јеретике екуменисте следећи и треће правило III Васељенског Сабора. Православни ни у ком случају не би требало да буду подчињени оним епископима који су одступили, а исто тако да не одступају сами од Православних епископа.

Ми не помињемо   отпаднике-екуменисте према речима Светог Писма: „Али ако вам и ми или анђео с неба проповиједа јеванђеље друкчије него што вам проповедасмо, анатема да буде! Као што смо већ рекли, и сада опет велим: ако вам неко проповеда јеванђеље друкчије него што примисте, анатема да буде! „ (Гал 1: 8-9)

Ми не помињемо  слуге антихриста – екуменисте и према речима Светог Писма: „Не упрежите се у исти јарам с неверницима; јер шта има праведност са безакоњем; или какву заједницу има светлост с тамом? А какву сагласност Христос са Велијаром? Или какав део има вјерни с неверником? И какво је слагање храма Божијег са идолима? Јер ви сте храм Бога живога, као што рече Бог: Уселићу се у њих, и живећу у њима, и бићу им Бог, и они ће бити мој народ. „(2Кор.6: 14-16)

„Сваки који преступа и не остаје у учењу Христовом, тај нема Бога; а који остаје у учењу Христовом, онај има и Оца и Сина. Ако ко долази к вама и ово учење не доноси, не примајте га у кућу, и не поздрављајте га; јер ко се поздравља са њим, учествује у његовијем злим дјелима“ (2. Јов. 1, 9-11).

Помињањем  јеретика  усмеравате   воду на њихову воденицу. Помињање слуге антихриста – екуменисте, вода је за  воденицу антихриста – гажење речи Божије, Светих  Сабора, учења  Светих Отаца, крви  Светих Мученика и Исповедника  Христових, учешће  у стварању и ширењу лажне религије антихриста.

И немојте узимати учешћа у бесплодним делима таме, него их још разоткривајте. Јер је срамно и говорити о ономе што они тајно чине. А све што се разоткрива светлошћу се обелодањује; јер све што је обелодањено излази на светлост. „(Еф 5: 11-13)

Светогорски оци, схимонах  Гаврил и схимонах  и Иларион  посведочили су  да су тражили од Господа Исуса Христа одговор  да ли је непомињање екумениста исправан пут, у молитви су добили поруку од Господа. Господ је одговорио да је престанак помињања  екумениста исправан и Њему угодан.

Драги оци, браћо и сестре, желим да вас  утешим  благовешћу  о Долазећем Цару који долази у овим тешким временима. Бог ће га открити, као што је већ  једном открио у древном Израиљу цара Давида. Господ ће бити с њим, а људи ће га славити као Цара-Победитеља, јер ће он уз помоћ  силе Божије  уништити и зауставити екуменизам и нови антихристов  демонски поредак, казнити  све непријатеље и издајнике, увести ред у Православној Цркви, величати  име Свете Тројице и Васкрслог  Господа нашег Исуса Христа.

На Сверуском Сабору нико се неће смутити, о њему ће сведочити сам Бог. То ће бити велики знак од Бога, и сви ће видети да је Он – Божији Изабраник, сви ће рећи: „Ово је Он!“. Тада ће у истом лицу  бити Православни Цар и Патријарх, Благодатни старац који живи у Христу и са Христом, антихрист ће га се бојати онако  како га се  данас демони плаше.

Православни Руски Цар ће ујединити све Православне, Русе и Словене. Његови лојални сарадници и савезници постаће  Православни Цареви   братских Православних народа у  Грчкој, Србији, Румунији, Грузији и Молдавији. Под њим ће почети  процват Православља и последње проповедање Православља на свету.

Цар у  потпуности подржава нашу исповедничку  борбу у одбрани чистоте Светог Православља. Он нас  благосиља  и укрепљује  својим  благодатним речима, да ми – православни, чврсто и постојано останемо на путу исповедништва – да стојимо за Христа  до мученичког Крста!

Он позива све Православне – монахе и мирјане, одрасле и децу да изговарају Исусову молитву. Мајка Божја дала је Суверену молитву, а он Саборну Свето руску молитву преноси  свим православним хришћанима:

Господе Исусе Христе, молитвама  Богородице  помилуј и спаси Свету Русију.

Долазећи  Цар  нас упозорава да је сада, када су  уведена биометријска електронска докумената, нама   – Православним Хришћанима  нужно да останемо  верни нашем Господу Исусу Христу и одбијемо  душепогубне  електронске биодокументе. Одбацивање ових биометријских докумената је   нужно, мора бити чврсто, одлучно, јер је то антихристова  замка за хватање бесмртних људских душа.

И без  биометрије  савремена техничка средства већ омогућавају примену антихристовог симбола  са три шестице на челу или руци  човека. Сваки Православни треба да устане за Христа, немојте узети ове ђаволске електронске картице, ако је потребно  станите пред мученички Крст,  у сваком случају их не прихватајте.

Ако ће антихристове власти  вршити  притисак на Православне, онда је потребно да се подигне нова  Макавејска  побуна – Руска, православни устанак за Закон Божији, за Православну Веру, да се у сваком случају не дозволи да слуге антихриста убијају душе православних хришћана.

Ми смо Православни! Бог и Покров  Мајке Божије су са нама, и зато ћемо победити!

Православни, Руси, драги у Христу, браћо и сестре, остаћемо верни Богу, Долазећем Православном Цару и Отаџбини. Господ нас позива на ово:“ БУДИ ВЕРАН ДО СМРТИ И ДАЋУ ТИ ВЕНАЦ ЖИВОТА “ (Отк .2: 10)

Драги оци  и браћо, остајмо у Христу, јер нам је Христ указао: „Ако желите бити Моји ученици, испуњавајте заповести Моје .“ И Христова заповест је: да волите Бога свим срцем својим, свим срцем својим, свим својим мислима и волите ближњег као себе. Господ каже: „Узмите јарам мој на себе и научите се од мене; јер сам ја кротак и смирен срцем, и наћи ћете покој душама својим. Јер јарам је мој благ, и бреме је моје лако.

Драги оци и браћо, сада нема политике, постоји само Богословље  – просто,  јеси ли за Христа  или за антихриста!  Дакле, политика је постала Богословље, и ово је стање ствари. Драги оци, морамо охрабрити Архиреје  за нашу борбу, јер постоје они који гледају како се боримо, саосећају са нама, али ћуте. Али неопходно је да их зовемо љубављу, не очајањем ,  не  плачем него   љубављу да их подстакнемо на ову борбу. И ова борба је неопходна, јер 2019. године екуменисти желе да сазову нови сабор. Многи ће се пробудити и видети да се овде одвијају  тајна  безакоња.

Да, наравно, оци и браћо, требамо нашим Саборним разумом да се посветимо овим стварима и коначно заједно дођемо до Помесног Сабора са нашим Православним Архијерејима. Наш крајњи циљ је да дођемо до Сабора заједно са нашим Архијерејима и осудимо антихристову религију – екуменизам.

Јеросхимонах  Рафаил  (Берестов) са браћом и сестрама

(поптисницима Краснодарске резолуције)

 

 

Извор : 3rm.info

Погледај још: Сабрање православних у Русији 2017.

Овај унос је објављен под Црква и јерес екуменизма. Забележите сталну везу.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s