Митрополиту Грчке Православне Цркве ће се судити због оштрих изјава против содомита

Митрополит Мантиниски и Кинуриски Александар добио је званичан позив од правосудних органа Грчке и недавно је требало да се појави на суду. Поступак је покренут након изјаве митрополита против припадника сексуалних мањина. По речима владике, његово сведочење требало је да се деси у уторак, 27. септембра.

mitropolit-aleksandar

Парламент Грчке изгласао је у ноћи између 22. и 23. децембра прошле године закон којим се истополним паровима даје право склапања такозване грађанске заједнице, упркос противљењу Грчке Православне Цркве, православне јавности и заједнице Свете Горе – те је тако Грчка стала раме уз раме са Холандијом (која је прва отворила ту могућност 2001. године), Белгијом, Шпанијом, Шведском, Португалијом, Данском, Француском, Великом Британијом изузев Северне Ирске, Луксембургом и Ирском, док је у Финској донет закон и примењиваће се од 2017. године. Поред тога, у Европи је то још могуће у Норвешкој и на Исланду. Усвајањем поменутог закона, Грчка је постала прва православна земља која озаконила содомитске заједнице.

У априлу 2016. године, митрополит Мантиниски оштро се успротивио усвајању закона о “слободи заједничког живота“ од стране грчког парламента: „Најгора ствар је да је парламент гласа за законе којим се се браком назива заједница и сједињавање изопачених и развратних особа истог пола.“

Говорећи о содомитима, владика је рекао: „То су људи са аномалијом који су осуђени и од друштва и самога живота. Жао ми је њих. Молим се да им Господ опрости, а да се они покају, променене и постану часни чланови нашег друштва. Црква се руководи Божјим законом и природним поретком, и сматра да неко са таквим недостатком не може да се показује јавно и без стида. По речима епископа, хомосексуалне особе су „болесници“ и треба да се лече. На питање „да ли припадника сексуалних мањина има и међу члановима Цркве,“ владика је одговорио: „Не знам, али ако их има, дужни смо да се дистанцирамо од њих.“

Да подсетимо, великодостојници Грчке православне цркве оштро су одреаговали на најављено доношење закона који широм отвара врата истополним браковима у тој земљи.

Осим митрополита Александра Мантиског огласио се и Митрополит Амвросије Калавритски: Господ назива содомију „одступањем од закона природе и преступом , а оне који је подржавају и практикују „талогом друштва.“

Митрополит Амвросије је изразио жаљење због чињенице међу грчким политичарима постоје такви „људи таме и ништавила“. Он је саветовао „да се не слушају, нити да им се даје на значају како им не би улили додатно самопоуздање. Њихово право је да тајно живе онако како сматрају да треба, али они немају право да јавно промовишу свој греховни живот. Господ је рекао да и браниоци содомије представљају велику опасност за друштво и позвао „да пред њима не погињемо главу.“

У прилог митрополита Амвросија, иступио је и Митрополит Солунски Антим, сматрајући да је недопустив начин на који се медији односе према владици, након што је од стране неких медија објављено да је митрополит Амвросије за содомите рекао: „Где год и кад год их сретнете, пљуните их. Осудите их. Оцрните их. Они нису људи. Они су наказе!“

Митрополит Антим је истакао да Црква не може а да не говори против од владе предложеног „уговора о слободном животу“: „Када, је то било могуће у последњих 2015 година? Мушкарцу да буде у браку са мушкарцем и жени са женом? Касније ће им бити дозвољено да усвоје туђу децу, да их васпитавају? И шта ће они рећи тој деци? Чак ни животиње то не раде, немају сличне тежње… Боже сачувај!“.
“Грчка је у последњих годину дана показала да је на нули што се тиче природног прираста становништва. Ако се ово настави – ми смо пропали. Одговорност лежи на свима нама“ , рекао је владика.

Нешто раније огласио се Митрополит Серафим Пирејски који изразио је своју огорченост према грчкој влади, јер је по његовом мишљењу влада преварила Свети Синод Грчке цркве, прикривајући од јерархије додатак оригиналном тексту „Закона против расизма“ који предвиђа кажњавање оних који вређају људе хомосексуалне оријентације.
„Доношење таквих законских норми званично ће створити претпоставке за државни прогон наше Вере. Политичари се позивају на европски консензус о легализацији хомосексуалности, а нимало им не смета што је постхришћанска Европа већ постала Содома и Гомора”.
Владика сматра неприхватљивим захтев Европског суда за људска права истичући да се на тај начин, људско биће своди на једнократну употребу попут предмета, који се након употребе баца у канту за отпатке“ – рекао је митрополит.
Према његовим речима, као инспирација за овај закон послужио је „луди римски цар Нерон“. Овим законом уводи се правна и законска заштита хомосексуалности, перверзности људске природе и физиологије. Истовремено, владика је подсетио посланике на божанску правду: „Не знате ли да сте храм Божији и да Дух Божији обитава у вама? Ако неко разара храм Божији, разориће њега Бог; јер је храм Божији свет, а то сте ви“, (1. Кор. 3, 16-17), како вели свети апостол Павле.

Чему тежи необуздана пропаганда разврата? Свакако уништењу или изопачавању хришћанске вере, и то пре свега Православља. Сједињење Содоме с Јерусалимом није могуће. У древна времена пала је Содома, а сада се припрема реванш – напад на Јерусалим. Да би се оправдао култ прљавштине и наказности, треба хришћанство представити као фанатичну, човекомрзачку секту, као што су то својевремено покушавали да учине развратни римски императори, или пак на место хришћанства подметнути некакав религијски сурогат, уништити моралне и духовне темеље хришћанства, претворити га у позоришну представу, заменити хришћанство псеудохришћанством, а Христов Хитон кловновском одећом.

Архимандрит Рафаил  (Карелин)

Митрополит Серафим је изразио мишљење да ширење содомије иде на корист профитабилним мултинационалним здравственим корпорацијама, јер ће „контакти међу истополнима неминовно довести до инфекција, рака и других тешких болести.“
Митрополит је чак уверен: „Нама ће претити, нас ће дискредитовати, можда ће нас и затварати и убијати. Само, ми ћемо остати одани својој Вери до смрти”.

Митрополит Серафим је у име Пирејске митрополије званично објавио да ће „прекинути све контакте цркве са политичарима који буду гласали за легализацију моралне наказности“.

Против изгласаваља овог закона огласио се речима упозорења и митрополит Ларисе Игњатије:„У нашој земљи се званично легализује грех који човека води ка сигурној духовној погибији. Грчки политичари иду за смрадом који долази из „цивилизованих“ земаља које су пре нас прогласиле црно за бело, горко за слатко, а незаконито за законито“.
Међу онима који су „дигли глас” против овог срамног закона је и митрополит Сисаније и Сијатистије Павле који такође упозорава: „Дошло је време да се врата Цркве затворе за све политичаре који њене храмове посећују тобоже због уважавања, а у суштини – из својих популистичких разлога“.
Митрополит Павле је оценио да су грчке власти спремне да „сутра пођу на све ради Европе“, чак и да од Грчке Православне Цркве затраже да се „помири и са сексуалним односима са животињама и са педофилијом“.
Даље, овај митрополит је поручио: „Црква неће одустати од својих вечитих вредности и норми и неће се прилагођавати тренутним потребама неке историјске епохе. Хомосексуализам и Црква су неспојиви“.

И приближисмо се осамнаестом митарству, митарству за содомију. На њему се истражују противприродни греси мушкараца и женскиња, и блуд са ђаволима, и са бесловесним животињама, и родоскврњење, и друге гадости што се тајно врше, које је стидно и споменути. Кнез овога митарства одвратнији је од свих одвратних и гадних демона, сав облепљен смрдљивим гнојем; а такве су и слуге његове.

(Догматика св. Јустина Ћелијског – III том)

 

Извор: agionoros.ru

Припремила екипа Фб странице „Православље живот вечни“

Овај унос је објављен под Грчка Црква, Црква и друштво. Забележите сталну везу.

3 реаговања на Митрополиту Грчке Православне Цркве ће се судити због оштрих изјава против содомита

 1. Миле каже:

  Господе спаси народ Твој и благослови достјаније твоје!

 2. Повратни пинг: Грчки митрополит Александар на суду!? – Свети Николај Жички

 3. Mihailo Mikic каже:

  Dosla su poslednja vremena i nastupili zadnji dani prije zvanicnog dolaska i zacatenje Antihrista, kada djavo preko sluga svojih u ime „ljudski prava i slobode“ razara i unistava bozanski duh u covjeku kojeg kroz sodomiju zeli da razbozi i obezcasti i tako spremi za carstvo tame samog pakla gde je plac i skrgut zuba!
  SVAKA hula OPROSTICE se ljudima ali hula na DUHA SVETOG NECE se oprostiti ljudima ni ovoga ni ONOGA svijeta. Hula na DUHA SVETOG jeste sodomija: muska i zenska sa kojom se prlja hram Duha Svetog, a to je nase tijelo u kome obitava Duh Sveti!
  ZATO je GOSPOD kao izvor vjecne ljubavi ali isto tako i bosanski Istine i Pravde jos u Starom Zavjetu izdao zapovjest svoju koja osudjuje na smrt sodomisti sledecim rijecima: „Covjek koji legne sa covjekom kao sa zenom da se pogube ovadvojca jer su gadovi pred Gospodom!
  Zbog sklonisti ka sodomiji ili muzelivstu gradjana Sodoma i Gomora, Gospod je ognjem sa neba unistio obadva ta grada. Njihovi ostaci postoje i danas da svedoce pomracenoj ljudskoj savhesti kako prolaze u zivotu svome sodomisti koji su svojim nemoralnim zivotom zaboravili na odredbe Zakona Zivota i pogazali naredbe Zakona Bozjeg!
  Uskoro ce Bog ognjem sa neba da kazni i pseudohruscansku Zapadnu Evropu i sve druge izdajnike Svetog Jevandjelha koji su u ime „demokratije i ljudski prava“ smisljenim od samog djavola napustise Zakone Zivota i tako postadose gori od skota. Svi „ljudi“ koji su satansku ludost sodomije izabrali sebi za pravilo zivota bice unisteni. Kada to vreme dodje netreba niko da kuka zbog njihove sudbine na Boga. Znajte, kako sodomisti rade tako zive. Kako sodomisti nemoralno zive tako ce i umreti po poganim djelima svojim. Nemoze se sluziti Bogu i djavolu!

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s