Сусрет на Лезвосу и исламизација Грчке

Сусрет папе Франциска, архиепископа Јеронима и Васељенског патријарха Вартоломеја десиће се крајем следеће недеље na Лезвосу. Званичник грчке владе саопштио је да ће папа Франциско бити у посети Грчкој 14. или 15. априла, и тиме имати прилику да се лично нађе на првој линији европске мигрантске кризе, изазване стотинама хиљада избеглица које су за последњих годину дана бежећи од конфликата стигле из Турске у Грчку. Посети ће присуствовати и премијер Алекис Ципрас.

08-Francis-Bartholomew-2-600-600x450

Папа ће у својој дневној посети обићи и избеглички камп, и одати почаст жртвама које су погинуле у Егејском мору.

На седници Светог Синода Грчке Цркве Архиепископ Јероним је обавестио чланове Синода да је као одговор на писмо из марта месеца, које је Свети Синод упутио европским институцијама, Светском Савезу Цркава и поглаварима Православне Цркве и других цркава, ради подизања свести о проблему избеглица код људи са високим овлашћењима и друштвеним утицајем, добио службено обавештење од надлежних органа у Ватикану да папа жели да посети Грчку.

Сврха папине посете представљена је од световних и црквених власти Грчке као допринос папе у свести међународне заједнице о потреби престанка борби у ширем региону Медитерана и Блиског Истока које снажно утичу на хришћанске заједнице, али и појаву великог хуманитарног проблема узрокованог избеглицама које у очају траже бољу будућност на европском континенту.

Свети Синод Грчке Цркве истиче да је то дневна, незванична посета, и чисто хуманитарна и симболична.

Истовремено, Свети Синод је одлучио, нарочито у периоду када је јединство Православне Цркве тестирано, да позове и Васељенског патријарха Вартоломеја да и он посети острво Лезвос на дан посете папе Франциска, јер личност и ауторитет Васељенског патријарха, заједно са тежином присуства папе Франциска, шаље светској заједници веома јак сигнал о растућем проблему избеглица и, истовремено, о одговарајућим мерама заштите хришћана у ширем региону Блиског истока.

Забринуте због прилива стотина хиљада избеглица, Европска унија и Турска склопиле су договор прошлог месеца да затворе пут миграције, након што су балканске државе затвориле своје границе.

Прва група од 202 мигранта, углавном Пакистанаца и Авганистанаца послата је назад у Турску у понедељак у складу са споразумом којим се  Анкари враћају сви мигранти који преко Егејског мора улазе у Грчку илегално. Заузврат, ЕУ ће узети хиљаде сиријских избеглица директно из Турске и наградити је новцем, безвизним режимом и напретком у преговорима о чланству у ЕУ.

Међутим, грчки митрополити Серафим Пирејски и Амвросије Калавритски ситуацију у Грчкој и посету папе и Вартоломеја виде другачије.

митрополит-амвросије

Митрополит Амвросије Калавритски

233403.b
Програм емисија на грчкој државној телевизији: 6:00 – јутарња молитва са имамом, 13:00 – Алаху’Албар (дечји програм), 15:00 – кулинарска емисија „Наша кухиња без свињетине“, 16:00 – Читамо Куран, 23:00 – документарни филм „Злочини крсташа“

Митрополит Амвросије је истакао да се избеглице шаљу у Грчку како би промениле њен национални и верски идентитет. Како би од земље православних хришћана настала држава муслимана-досељеника. По речима митрополита, “у мирном освајању Грчке” помаже државна телевизија која приказује вести на арапском, јер ко од имиграната има телевизију и могућност да гледа програме на државној грчкој телевизији.   Тиме се озакоњује мноштво досељеника. Митрополит додаје: “Крај грчкохришћанске културе ће означавати и крај Грчке као државе. Овај процес се одвија брзо и ускоро ће нам преостати само да Грчкој отпевамо Вјечнују памјат!”

У прилог томе иде и план грчких власти да се изгради џамија усред Атине, правдајући се да је то из бојазни од терористичких напада радикалних исламиста.

Mитрополит Серафим Пирејски се огласио против пристанка Синода Грчке Православне Цркве да папа посети Лезвос (Agionoros.ru). Према њему, ова одлука је у потпуној супротности са Уставом Грчке Цркве (бр. 590/1977) и као таква је нарушава. По уставу Грчке Цркве, ову одлуку би требало да донесу сви епископи заједно.

У изјави упереној против Васељенског патријарха Вартоломеја и архиепископа Атине и целе Грчке Јеронима, тврди да је Васељенски патријарх „подстрекач целог случаја“ и да је Грчка Православна Црква у суштини приказана као трома у одазивима Вартоломеју.

Присуство верских лидера на острву укида договор ЕУ и Турске о повратку избеглица. Сорошев фонд „Отворено друштво“ је оно које се грчевито труди да осујети спровођење споразума о повратку илегалних миграната из Европе у Турску, желећи да насели Европу муслиманима, а папина посета острву Лезвос је само „продужена рука“ Сороша, која заједнички са Грчком хијерахијом ради на том програму – рекао је митрополит Серафим. Митрополит је подсетио на недавне изјаве Џорџа Сороша да је уложио 11 милиона долара да би решио проблем муслимана у Европи.

1466

Митрополит Серафим Пирејски

Свакако неко ко је имало интелигентан неће поверовати да ће ова посета зауставити сукобе у Сирији и Ираку зарад којих сунитски исламисти (Саудијска Арабија, Катар, Оман и остали Емирати у арапском заливу) финансирају ИСИС против легитимних власти у Багдаду и Дамаску, нити ће променити смртоносне исламске заповести Курана и лажног пророка Мухамеда о клању неверника (“Плен” (Ал -Анфал) – стихови 12 и 17, “Трпеза” (Ал-Ма’иде) – стих 33, Мухамед – стих 4, Гвожђе” (Ал-Хадид) – стих 21…)

“Плен” (Ал -Анфал)

стих 12: „Када је Господар твој надахнуо мелеке: “Ја сам с вама, па учврстите оне који верују!” У срца неверника Ја ћу страх улити, па их ви по шијама ударите, и ударите их по прстима.”

стих 17: „Ви њих нисте убијали него Аллах; и ти ниси бацио, кад си бацио, него је Аллах бацио, да би вернике лепом кушњом искушао – Аллах заиста све чује и све зна.“

Мухамед

стих 4: “Када се у борби с неверницима сретнете по шијама их ударајте све док их не ослабите, а онда их вежите, и после, или их великодушно сужањства ослободите или откупнину захтевајте, све док борба не престане. Тако учините! Да Аллах хоће, Он би им се осветио, али Он жели да вас искуша једне помоћу других. Он неће поништити дела оних који на Аллахову путу погину.”

Гвожђе” (Ал-Хадид)

стих 21: “Недмећите се да у Господара свога заслужите опрост и Џеннет, простран колико су небо и Земља пространи, и припремљен за оне који у Аллаха и посланике Његове верују. То је Аллахова благодат коју ће дати ономе коме Он хоће; а у Аллаха је благодат велика.”

“Трпеза” (Ал-Ма’иде)

стих 33: “Казна за оне који против Аллаха и Посланика Његова војују и који неред на Земљи чине јесте: да буду убијени, или разапети, или да им се унакрст руке и ноге одсеку или да се из земље прогнају. То им је понижење на овоме свијету, а на ономе свијету чека их патња велика.”

Посета архијеретика папе који и даље истрајава у својој јереси непокајан, ипак јесте директна увреда за Грчку Цркву и православље. Директно се вређа атински архиепископ Јероним. Наиме, папа је недавно ангажовао неког шпанског бенедиктинца, обукао га у православну одежду и хиротонисао га за унијатског „епископа Грчке“ у Атини, на простору јурисдикције атинског архиепископата.

Сем тога, посета Грчкој хијерархији од стране Франциска Бергоља вређа сећања на свеце који су окрутно мучени на смрт од стране папиних претходника и сарадника, рекао је митрополит Серафим, и то:

– 13 светитеља који су спаљени у кипарском манастиру Кантарас 1231. године, јер нису хтели да прихвате папистичку азиму

– побијене монахе из Кареје, Зографа, Ивирона, Ватопеда и Ксенофонта који нису хтели да прихвате Лионску унију са папом 1274. године

– осамсто хиљада побијених српских новомученика у НДХ у најстрашнијим мучењима које је благосиљао “блажени“ Степинац а тог Степинца је “беатификовао“ тзв. светац Војтила за кога се недавно открило да је имао аферу са удатом женом

– светог Спиридона који је чудима 1716. године спречио да венецијански адмирал Крфа Андреа Пизани скрнави православни храм св. Атанасија изградњом папистичких олтара у самом храму

– светог мученика Максима Карпатороса који је са својом духовном децом убијен од унијата

– светог Атанасија малоруског кога су убили Пољаци и унијати бацивши га у септичку јаму, јер није хтео да прихвати унију, одакле је после 17 година извађено његово нетрулежно и миомирисно тело

– представља удар на Бога који је посветио све те мученике пострадале за православну Веру.

Због свега наведеног, митрополит Серафим Пирејски сматра да би Синод Грчке Цркве требало да повуче своју одлуку и ускрати гостопримство папи.

Извори: romfea.gr, reuters.com, uoj.org.ua, stoxos.gr, dailymail.co.uk

Припремила екипа Фб странице «Православље живот вечни»

Овај унос је објављен под Грчка Црква, Муслимани, Црква и јерес екуменизма, глобализам. Забележите сталну везу.

11 реаговања на Сусрет на Лезвосу и исламизација Грчке

 1. СРБин Светосавац каже:

  Православни хришћани требају да знају да свијетом владају подземне силе самога пакла, и да кнез овог свијета сатана или луцифер којег народ као вођу злих духова још назива ђаволом преко слуга својих годинама планира и ради на сусрету римског Папе и „православни“ Патријарха. Ове године дошло је само до остварења њихових паклени жеља које су биле мистериозно најавите од Тајних владара из сенке у Новогодишње броју Економиста!

  То јавно гласило масона и других тајних организација које владају свијетом у име оца свога ђавола сваке године у Новогодишње броју најављују путем симбола и слика шта треба да се деси у току године која долази. За ову 2016 годину они су објавили на насловној страни између многи други слика које међусобно изгледају не повезане као прву у реду у горњи лијевом углу слику римског Папе Фрање а затим у десном углу слику руског Патријарха. Слика има неког смисла само када се свијет посматра кроз масонску призму „епохалног“ сусрет римског Папе и руског Патријарха који се догодио први пут у историји Цркве ове године у мјесецу марту на комунистичкој Куби!

  „Бољем“ међухришћанском упознавање и зближавању у решавању избегличке кризе требају сада да допринесу и екуменски сусрети римског Папе и Патријарха цариградског Вартоломеја замаскирани под видом хуманости. Иза ових сусрета римског Папе са православним Патријарсима се крије превара већа и гора од свих досадашњи. Она је испланирана од стране ђавола и слуга његови са жељом и намјером да се под видом хуманости и бриге за избјеглице и хришћане на Блиском Истоку уништи Свето Православље!

  Издаја Православља у Грчкој траје скоро цијели један вијек и све је почела насилном и незаконитом промјеном Календара и екуменски састанцима који могу брдо Биг на крају да заврше исламизацијом Грчке и издајом Светог Православља од стране поједини „православни“ Патријарха који су тајно прихватили латинску јетрс и претварањем цркве Свете Софије у Цариграду или данашњем Истамбулу у зборници сотонску или масонски храм мудтости !

  Због тога чувајмо се од сваке јереси! Чувајмо се од екумениста који су слаткоречиво док зло смишљају! Чувајмо се од новотараца који промјеном богослужења а посебно Свете Литургије и вјерски обреда желе да духовно ослабе Православне хришћане толико пуно да они без отпора прихвате латинску римску јерес и зацарење Антихриста! Чувајмо се од свих хуманиста, глобалиста, политичара и свештеника који не иду путем Светих Богоотаца наших и који зато једно причају а друго раде па ће тада и сам Бог да нас чува и брани божанском силом својом на путу Христовом до коначне побједе Истине над лажју, Добра над злом, Правде над неправдом и Православне вјере Христове над свим непријатељима Светог Православља! Амин!

  • православље каже:

   Кажете оче Михаило: „чувајмо се од екумениста“

   У преводу то значи ПРЕКИДАЈМО ОПШТЕЊЕ са екуменистима, јер је екуменизам јерес, свејерес тачније, али то не значи отићи у другу епархију јер ако је један епископ у јереси, а други није, али је у општењу са јеретиком, обојица деле исту јерес.
   Да сумирам:
   ЈЕРЕТИК ЕПИСКОП + ПРАВОСЛАВНИ ЕПИСКОП КОЈИ ЋУТИ И НИШТА НЕ ПРЕДУЗИМА И ДЕЛИ ИСТИ ПУТИР СА ЈЕРЕТИКОМ = ОБОЈИЦА ЈЕРЕТИЦИ

   • СРБин Светосавац каже:

    Кажи нама слатко Православље шта хоће сада твоја уображеност? Да будеш покајаном душом својом слуга Божији или због људске зависти и греха прелести слуга ЂАВОЛСКИ који прозива и оптужује све оне служитеља Божијег Олтара који су задржали Светоотачки став према догађајима у свијету који није по твојој вољи иако се позиваш на Ове Православљс? Одлучи се! Или ћеш са Божијим миром у души својој да БУДЕШ Православни хришћанин којег ће сви да поштују због твоје правовјерности која се види из твојих дјела и смиреност трпљења или или ћеш као до сада да луташ около као мушица без главе и да се жали како нико не разумије оно што причате?! Говори дјелима а не само језиком па ће вас разумјети и старо и младо, и школовани и нешколовани људи овог свијета. Језиком се призива спасење а ВЈЕРОМ кроз добра дјела постиже СПАСРЊЕ. Због тога из добрих дјела својих покажи Православну вјеру своју, а немој само палацати језиком својим попут змије отровнице! НА ДЈЕЛИМА СЕ ПОЗНАЈУ ЈУНАЦИ СВЕТОГ ПРАВОСЛАВЉА А НЕ НА ПРАЗНИМ ПРИЧАМА БЕЗ СМИСЛА И САДРЖАЈА!

   • православље каже:

    Шта је оче Михаило погрешно у мом коментару? Који део није у складу са Црквом и учењем Светих Отаца?

 2. prolaznik каже:

  Brate Pravoslavlje….savrsen komentar

 3. Vukman Cejovic каже:

  Brate „pravoslavlje“, vidje li, molim te, kako ti odgovori ovaj otac Mikic ili „srbin pravoslavac“?
  Ovako bi ti vjerovatno odgovorili i oni iz sekte jehovini svjedoci.
  Ovo je potpuno isti mentalitet. Pitas ga ljudski nesto a on salto mortale. Kad ga ipak dovedes do zida, on onda dupli salto mortale.
  Kladim se da ovaj Mikic ni sam ne zna sta je napisao.
  Sacuvaj Boze, sve cesce mislim da je on neki provokator i agent ekumenista.
  Ili je totalno puka covjek.
  Zamisli, on je svestenik.
  Boze pomozi.

  • православље каже:

   Он ти је нешто као онај brother Nathaniel.

  • Ненад каже:

   А шта очекивати од “ свештеника“ који на канонска питања “ очински“ ми даје одговор да треба сам да читам и тражим одговор. Као код лекара: мене боли грло. Одговор: сазнај зашто те боли грло па нађи лек. Мислим, нека ми Бог опрости ако грешим, да је Микић двострука личност. На свако питање или констатацију у вези екуменизма и молитвеног општења са истима, његов одговор је да никад не даје одговор него „очински “ савет да се одлучиш, хоћеш ли са Богом или са ђаволом. Ма тотално биполарна личност. Ко зна, можда се свађа сам са својим одразом у огледалу, ако га уопште има.

 4. prolaznik каже:

  Sta je to brat PRAVOSLAVLJE lose napisao,oce Mikicu,obrazlozi nam to jasno i nedvosmisleno…verujem,da bi bilo korisno procitati pismo koje je uputio djakon Genadij Kondrasov iz Optine pustinje svim arhijerejima Moskovske patrijarsije,pismo u kome nema ni trunke demagogije,filosofiranja i nedvosmislenih izjava.Procitaj o.Mikicu to pismo,ne zbog same tematike i povoda zbog koga je ono napisano,nego jos vise zbog jasnosti,nedvosmislenosti,preciznosti…

  • Ненад каже:

   Џаба му постављаш питање, конкретан одговор никад нећеш добити јер демагогија је догматика екумениста.

 5. Vukman Cejovic каже:

  A mozda je u pitanju i manijacna depresija.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s