Ко се једном клања другом окрене леђа

 

Под велом душебрижништва, препуни љубави, саосећања, двојица “забринутих“ потписаше Декларацију о заштити хришћана на Блиском Истоку и у Северној Африци. Но, када су у питању поглавар Римокатоличке цркве и руски патријарх, провукла се ту и флоскула о „заједничком исповедању Јеванђеља и ширења хришћанске истине светом“. Тек да се нађе. Да се замаскира суштина, да се сакрије политика.

Screenshot_2

И то каква политика! Она најпрљавија, каква по уверавањима (а изгледа не и по уверењима) архијереја РПЦ и самог Патријарха московског и целе Русије, не би требало да се одвија у њедрима Православне цркве. Иста она политика од које се Црква званично дистанцира(а да ли је могуће да је до овог историјског састанка дошло без подршке водећих структура РФ). Иста она политика коју Ватикан активно спроводи на Блиском Истоку, у Украјини и која „кумује“ затегнутим односима између Русије и НАТО-а, Русије и САД-а, Москве и Брисела. Света Столица која је у свако зло овога света умешала своје прсте, сада треба да буде измиритељ. Како да не.

Чиме се руске патриоте и епископи могу супроставити експанзији Ватикана? На само један начин: затворити Русију од утицаја споља, ограђивањем Руске цркве од било каквог контакта са неправославнима, посебно са католицима који највише добијају, ако се Русија не одбрани од напада језуита.

Потребно је приступити са великом трезвеношћу и разумевањем процесу стезања омче око врата православне Русије. Међу руским патри(ј)отама, од којих је нашој јавности најпознатији А. Дугин, провејава став да католичанство слаби, да Рим више није оно што је некада био, да Православље јача а католичанство изумире и да је патријарх Кирил сада у активној позицији, да се он пита, јер из горе наведеног разлога, Папа није у могућности да зада неки озбиљнији „ударац испод појаса“. Како да не.

″Антихрист ће прво бити благ, нежан и љубазан, људи ће у многим његовим делима видети врлине и поставиће га за краља над собом″. Свети Иполит Римски

Католичка црква са више од милијарду верника и билиона долара неће нестати. (Подржана Ватиканском банком, Темпларима, Језуитима, Илуминатима, Малтешким редом, Масонима који држе све финансијске институције и који су упориште нашли у свим аристократским породицама укључујући и британску круну). Изгледа да су да су апстрактне патриоте лење да науче да унија значи јединство, но како год, треба им скренути пажњу у каквој се опасности налази Руска црква и отаџбина, и да је Ватикан способан (колико год да њима изгледа рањиво овог тренутка), да у року од пар година преобрати Руску Цркву у језуитску покрајину. Творевину под слоганом “у свету постоји једно царство, у којем царује другарство“,у којој ће мито, насиље, страх и лажни патриотизам, само послужити крајњем циљу- устоличењу Антихриста. Сетимо се да су пре стотину година завереници, уз масонско посредовање, са престола срушили и на крају и убили цара Николаја II, небеског руског цара, и да су тада скоро сви епископи који су се претходно заветовали цару, слали телеграме подршке Прелазној влади, хвалећи крај деспотизма његовог. Но, Бог тада није казнио само отпаднуто руско свештенство, него цео руски народ, активирајући истовремено мноштво нових мученика и исповедника вере, који се нису бојали да исповедају, чак и до смрти.

Да ли је могуће да се из оваквог примера руске историје ништа није научило? Да интелектуалци и патри(ј)оте заслепљени поносом и данас ћутањем издају веру? Зашто ћуте над отпадништвом Ватикана, који је друштво обогатио сваким злом које на свету постоји, који је законски озваничио и содомију, а све до коначне владавине Антихриста.

Треба се сетити речи св. Григорија Богослова: „Антихрист ће сам себе Богом да назове“.

Папу често називају главом Универзалне цркве, он је претеча Антихриста и столује у Ватикану.

Какве планове треба да спроведе са Русијом, да би креатори светског поретка (са центром у Риму) проширили свој утицај кроз стварање универзалне религије? Шта се крије иза осмеха Папе Фрање? Шта он то зна, а ми не знамо? Или  не желимо да знамо па ћемо ћутањем одобрити.

Ако ли ко о својима а особито о домаћима не промишља, одрекао се вере и гори је од неверника.

Прва Посланица Св.Апостола Павла Тимотеју 5, 8

Извор: http://mayoripatiev.ru/

Припремила екипа Фб странице  „Православље живот вечни“

Овај унос је објављен под Римокатолици, Руска Црква. Забележите сталну везу.

Једно реаговање на Ко се једном клања другом окрене леђа

  1. православље каже:

    Како је настала сергијанска МП, односно како су бољшевици комунисти (они који су разапели Христа) створили МП и зашто је основана Руска Загранична Црква одлично приказује докуменитарни филм који вреди погледати.
    Ревнитељи из МП имају комунистичку свест, можда тога нису свесни, али непријатељ православља није споља како они то представљају: ватикан, папа, запад, Америка… него је управо изнутра у самој црквеној организацији. Русија и МП играју значајну улогу у успостављању новог светског поретка и светске владе, што ће рећи учествоваће и у крунисању Антихриста. Пре тога још ћемо се нагледати страхота у прелазном периоду, као и стварање наднационалних влада које ће власт и предати Антихристу.

    Погледајте од кога су истински православни у Русији пострадали, а сада желе да нам прикажу другачију слику. Они епископи који су руску заграничну цркву спојили са МП, починили су издају и пљунули су на мученике и на светитеље те цркве.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s