„Георелигија“ или план Ватикана за демонтажу Православља

По : http://cont.ws/post/99461

… Велики преврати увек почињу са догађајима којима апсолутна већина једноставно не придаје значај … Данас имамо прилику да посматрамо у реалном времену, како Ватикан подмећући идеју о Светској религији и радећи на остваривању исте почиње са разарањем Православља у Светој земљи. Упркос озбиљности ситуације не могу а да не ценим “лепоту“ њихове планиране комбинације.

Дакле, ствари стоје овако. Благодатни oгањ – то је чудо. Ово није прича о древним чудима у која може или не може да се верује . Ово је право, видљиво, опипљиво, чудо у срцу модерног света који се ослања само на знање прожето импрегнираним скептицизмом. Уз нетрулежност моштију светих стараца, Благодатни огањ православљу даје ауру истине и чини да срца православних хришћана остану недоступна за све јереси и сумње.

Благодатни огањ спушта се на Велику суботу пред Васкрс, и то само у присуству православног патријарха. Јерменски покушај „отимања“ Огња 1579. године свима је познат: Они су на Велику Суботу, на дан светковине Светог Огња, потплатили турске чиновнике да не дозволе улазак јерусалимском патријарху у Цркву Светог Гроба, како би Благодатни огањ призвао јерменски патријах Хованес Први. Он је започео призив Светог огња, али без успеха. Како није могао унутра, јерусалимски патријарх Софроније Други почео је за то време да се моли напољу и после извесног времена Благодатни Огањ се „спустио“ кроз стуб улазних врата храма. Стуб је пукао, а ватра из њега је запалила свежањ свећа у рукама патријарха.(види овде )

Screenshot_8

Од тада, нико не покушава да се игра мачке и миша са Божјим Промислом. И од тада, сваке године на Велику суботу у Цркви Светог Гроба у време спуштања Благодатног Огња је патријарх је на испиту.

Неколико векова,главни играчи тамне стране, скривајући се иза идеја љубави, једнакости, сестринства траже начине да лише православне највише привилегије. Ова загонетка је сувише тешка чак и за Ватикан, над којим Православље има дугу и Ватикану веома непријатну супериорност у канонским чудима. Али данас, Ватикан изгледа да зна како да загонетку реши или мисли да зна.

„Чак и ако Латинско царство опстане, на Гробу Господњем нека остану православни, јер само њима силази Свети огањ“, рекао је тада цар.

Пре него што вам откријем срж папске подвале, желим да вас подсетим да је садашњи поглавар католичке цркве Францис припада језуитима. Статут језуита ми је пробудио „радозналост“ у једној ставци.Право сваког члана на Наредбу о тајној резервацији, која се назива и „ментална резерва“. То је, право језуита да говори и да обећа једну ствар а да мисли и ради нешто друго. Дакле, њима је допуштено да лажу и чине друге сличне ствари, које треба да служе “на већу славу Божју”. Посто су се показали бескрупулозни у остварењу својих намера и бескарактерни у тобожњем угађању Богу, приписана им је изрека “циљ оправдава средство”, а реци некоме да је “језуита” значило је реци му да је лицемер и подлац, маскиран образом човечности.

Враћам се причи о Благодатном oгњу, и чињеници да његов силазак са неба није могућ без  присуства православног патријарха. И ето задатка за Ватикан. Прво, власт у Патријаршији у Јерусалиму је, што је скоро невидљиво светској јавности, двострука: Иринеј I – Теофил III. Садашњи званични патријарх јерусалимски Теофил III је заправо отворен за екуменисте и прикривене непријатеље Православне Цркве а патријарх Иринеј I му је сушта супротност. Дозволите ми да објасним шта мислим: Патријарх Иринеј је само формално свргнут 2005. године на основу измишљених оптужби око продаје земљишта. Али од тада, остаје на свом месту и обавља само једну, али можда најважнију функцију патријарха Јерусалима. Он је ФИЗИЧКИ ПРИСУТАН.

Данас, у ствари, Јерусалимом владају два патријарха: Теофил на терену (заступљен у штампи, путује у посете, врши службе, комуницира са парохијанима) и Иринеј на небу. У правом смислу те речи.Он је у својој ћелији у затвору, одмах изнад Светог Гроба у Цркви Васкрсења Христовог и, као прави патријарх Јерусалима, својим физичким присуством испуњава онај најбитнији услов који је потребан за силазак Благодатног огња, дакле ту је.

Зашто је Иринеј – прави патријарх? То је једноставно. Зато што је жив, при здравој памети, и није проглашен кривим за јерес. И патријарха Јерусалима можете свргнути само у три случаја: у случају смрти ,услед душевне болести, и у случају јереси.

Што се тиче наводних превара око продаје земљишта, до дана данашњег ништа није доказано, али упркос томе, Свети синод је 2005. године рашчинио патријарха Иринеја. Напомињем патријарх Иринеј није одведен у затвор као криминалац, није протеран у неку далеку земљу него се налази у непосредној близини Светог Гроба. Он је остао тамо где је потребан “Ватиканском велемајстору“ – у Цркви Васкрсења.Благодатни огањ треба да сиђе, у супротном Папин план пропада. Морамо да одамо почаст Ватикану на начину на који је елиминисао патријарха Иринеја тако да је цео православни свет ћутао и то упркос чињеници да је флагрантно безакоње постигнуто на очиглед свих. Дакле, патријарх је замењен екуменистом, и на тај начин је један део плана Ватикана испуњен. На то се надовезује прича да постоји још једна сметња католицима на путу да се дочепају Благодатног огња- католички Ускрс се не поклапа са православним у времену, тако да им је неопходно обезбедити присуствo католичког свештеника (можда и самог Папе) и Православног патријарха на дан Велике суботе, како би се Благодатни огањ “спустио”.

Како то извести ? Но, 13. јуна, 2015. године, Папа у својој изјави разрешава и ту дилему, где каже: „Католичка црква је спремна да напусти фиксни датум прославе Ускрса, и узме у обзир да слави Ускрс заједно са православним светом како би коначно могао да се прослави Ускрс истог дана.“

Како дирљиво и лепо је то рекао Папа … наглас.

Да би променио датум за прославу Васкрса, Ватикан не треба да се консултује никога. Не треба од никога да тражи сагласност.Папа може једноставно да прочита поруку католицима широм света, где ће рећи да ће Ускрс бити обележен тада, и тада, и да ће се поклопити са православним. Затим запечатити овај документ и писаће у свим водећим светским гласилима је он,да је Ватикан направио невиђен гест, да би се приближио својој православној браћи. Е на тај начин, отвара могућност католичком свештенику, а можда и самом Папи, да се моли у Цркви Светог Гроба и да “лично призове“ Благодатни огањ. И да на тај докаже свету да ово чудо није привилегија само православних. То што би му у свему томе помогао само фиктивни патријарх, Теофил, није битно, битно је православнима отети Благодатни огањ.

Уосталом, прави патријарх ,Иринеј I, ће остати на свом месту, затворен у својој ћелији и остатак свог живота ће бити ту да својом молитвом обезбеди свету чудо, једном годишње . . Авај, то је тужна реалност.

Нека васкрсне Бог!

Зато, када чујеш неког проклетог секташа да каже да не верује у Цркву, одведите га у Јерусалим да види чудо Благодатног Огња који силази на Васкрс. Јер Огањ не силази секташима, нити њиховој проклетој синагоги, не силази нити католицима, нити Јерменима, само православнима силази. Амин.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                     Старац Клеопа

Погледајте такође:Рушење патријарха Теофила од Божића до Богојављења

Припремила екипа Фб странице „Православље живот вечни“

Овај унос је објављен под Црква и јерес екуменизма, Uncategorized. Забележите сталну везу.

11 реаговања на „Георелигија“ или план Ватикана за демонтажу Православља

 1. Vukman Cejovic каже:

  Slava Bogu da ste nastavili borbu.
  Odlican tekst ali sa par zamjeraka.

  1. Djavo moze slati i oganj sa neba i to ce raditi u poslednje dane.

  2. Sveti Oci su ucili da je nacin kako da prepoznamo pravoslavlje, drzanje ciste vjere i kanona.
  Nigdje Sveti Oci nisu rekli „budite tamo gdje silazi oganj i gdje se voda ne kvari“. Masonu Vartolomeju i Kirilu mutavome se voda ne kvari, iako nisu ni X od hriscana, pa ocemo li reci da je blagodat sa njima.

  3. Takozvani starac Kleopa je bio clan novokalendarske jereticke rumunske parasinagoge. Imao je taj starac mogucnosti da pridje istinskoj rumunskoj starokalendarskoj Crkvi, koju je stvorio sveti i netrulezni Glikerije i koja je u Rumuniji velika, pa nije bio sa njima nego sa jereticima. To sigurno od suviska svetosti.
  Dakle, Kleopa je svet taman kao i prevarant Pajsije svetac novog svetskog poretka, kojega je kanonizovala konstatinopoljska masonske loze i napaljena stara siparica Vartolomej.

  Inace, tekst je veoma dobar. Tjerajte dalje, neka ekumen isti vide „kako Musa dere jarca“.

 2. Свештеник Михаило Микић каже:

  Синови и кћери Светог Православља, када БЛАГОДАТНИ ОГАЊ није сишао до сада са неба јеретицима, секташима и другим отпадницима од истине Христове и правде Божије, то значи да БЛАГОДАТНИ ОГАЊ највјероватнје неће сићи ни римокатолицима без разлике са киме се они буду Богу молили. “ Православни хришћани“ који се буду супротно црквеним законима и обичајима Светих Богоотаца са римокатолицима Богу молили нису више ПРАВОСЛАВНИ него исто по вјери што и римокатолицима, а то значи јеретици и отпадници од ЈЕДНЕ СВЕТЕ САБОРНЕ И АПОСТОЛСКЕ ЦРКВЕ, створене од самог Бога, Старог СРБског Роћака, Господа нашег Исуса Христа, а раширене по свијету од Светих Апостола и утврђене кроз духовно искуство Светих Богоотаца. Својим Славним Васкрсењем из мртвих БОГОЧОВЈЕК Исус Христос је смрт побједио и свима који вјерују у име Његово и који живе по Закону Божијем вјечни живот даровао!

  Браћо моја, “какву заједницу има видјело и тама“ Правда и неправда, Истина и лаж? НИКАКВУ! Зато је немогуће да римокатолицима до њиховог покајања и повратка Светом Православљу сиђе са неба послат од Бога БЛАГОДАТНИ ОГЊА, и да римокатолици тако постану чувари и носиоци његове благодати. Чувајмо се зато ђаволски лажи и превара које ће се умножити у последње дане са намјером ђаволском да превари са њима ако може и изабране!

  Вода је одувјек била код многих религија сибол очишћења са којом се перу греси људски попут прљавштине тијела нашег. Својим Крштењем у ријеци Јордану од стране свог Рођака Светог Јована Христос је испунио “сваку праду“ и узео на себе “грехе свијета“. Послије тога Христос је отпочео своју божанску мисију на земљи проповједајући ЦАРСТВО НЕБЕСКО које неће дићи да се види, јер оно није јело и пиће већ радост и мир у Духу Светом. Православни свештеници због тога на освећењу воде се Богу моли да Цар Царева “дође и сада силаском свога Светог Духа, и освети воду ову. И да јој благодат спасења, благослов којим је Јордан благословен….и свима који је дотићу, пију и помазују се њоме, дај освећење, здравље, очишћење и благослов!“ Због тога се СВЕТА ВОДИЦА не квари код Православних хрићана као код римокатолика. СВЕТА ВОДИЦА ако се не квари сведочанство је маловјернима да је благодат Божија на њој и оним вјерницима који СВЕТУ БОДИЦУ пију! Зашто се СВЕТА ВОДИЦА не квари код појединих православних цркава које су промјенили календар и скренуле са ПРАВОСЛАВНОГ ПУТА својом сурадњом са римокатолицима није због њихове Светости већ због вјерног народа који СВЕТУ ВОДИЦУ треба да пије због спасења свога!

 3. Pravoslavlje i treba demontirati, jer je do srži nagriženo etnofiletizmom i paganštinom. Eto mi zlosrećni uoči cakog Božića palimo badnjak, prethodno u molitvama o njemu govorimo ko o simbolu Hrita, pa ispade palimo. Biće da je zapadna Crkva više sačuvala ranohrišćanskog. Maran Ata…

 4. православље каже:

  Ми смо то чудо како силази огањ (односно избија пожар) након папине посете видели на Педесетницу у цркви Христовог рођења у Витлејему 2014.
  Плашим се да се не понови.

 5. православље каже:

  6. јануара 2016. папа најавио стварање светске религије, односно Антихристове цркве. Уједињени у различитости.

 6. Vukman Cejovic каже:

  Brate, jesi li primijetio da su judejci i medju zilotima postavili svoje amortizere?

  • православље каже:

   Вукмане јесам, али тренутно се нема куда. Мислим да је то још више дошло до изражаја нарочито након примања кипријановаца у општење, тачно се види који свештеник је у ком синоду био, не мораш да их знаш, врло лако ћеш разликовати по исповедању вере.

 7. prolaznik каже:

  Vukmane,sta si podrazumevao kada si rekao da su judejci postavili svoje amortizere medju zilotima…da li si mislio na ujedinjenje Kalinikovo sa kiprijanovcima koji se nisu javno odrekli ucenja svoga ucitelja Kiprijana,ili si mislio na indiferentan Kalinikov stav prema njihovom ucenju

 8. Vukman Cejovic каже:

  Mislio sam na mnogo toga, izmedju ostalog i na to sto si napisao.
  Ali, postoje svi uslovi da se te rane zalijece i da ne bi „otkrivali golotinju oca svoga“, nesto necemo iznositi u javnost.
  Rane nisu takve da se njima gubi Blagodat, pa molimo Gospoda da ih on zalijeci.
  Judejski amortizeri mogu samo da koce, ali ne mogu nas ubaciti u ekumenizam ili u neku jeres.
  Kod zilota to ne ide tako lako.
  Kod nas je fitilj veoma kratak, pa to nece moci.
  A i Gospod je postavio ne samo jedan nego malo vise Sinoda, i nemoguce ih je sve odjednom odvuci u jeres, kao kod ovih sto ih je djavo survao u svetski savez vjestica (SSC).

  I apostoli su bili u istinskoj Crkvi, pa je jedan od dvanaestorice bio izdajnik, sto je 8,3%.
  Neka danas bude izdajnika i 20%, nekako cemo to prezivjeti.

 9. milutin каже:

  Ми православни можемо признати папу за врховног поглавара само под једним условом,да папу разапну јевреји у Риму,да умре на крсту ,да га затрпају у иловачу и ако васкрсне у трећи дан признаћемо га за заменика Сина Божијег!

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s