АМОРТИЗЕРИ У СРПСКОЈ ПРАВОСЛАВНОЈ ЦРКВИ

Треба да се зна да се југословенски безбедоносни систем базира на западњачкој школи, а не на совјетској. Јосип Броз је од 1948. године одбрану земље и њен развој базирао на сарадњи са Западом. Отуда су у безбедности земље кориштена много софистициранија и препреденија средства од оних у комунистичком Совјетском Савезу где је било допуштеније користити и сирову силу.

Тито је постао парадигма амортизерства. Запад је преко њега и преко Покрета несврстаних амортизовао трећину света. Како пацификовати незгодног непријатеља са којим немамо ниједну заједничку идеју? Како да антикомунисти нађу заједнички језик са комунистима? Никако. Могу их само пацификовати, учинити њихове напоре јаловим, безболним и тако малигни тумор претворити у бенигни, доброћудни. Поставити бунтовницима корумпирано вођство – и прича је готова.

Како да крајње марионете Запада у Србији пацификују антизападни, родољубиви и про-руски део народа, који није само незнатан, већ је можда и већина? Језик заједнички, издајник отаџбине и родољуб, немају. Родољуби у Србији могу једино да се пацификују, да се њихови напори за ослобођење отаџбине од туђинског јарма амортизују, иначе је немогуће напунити затворе са толиким бројем неподобних. Ријалити „Фарма“ је један од начина да се пасивизирају, али недовољан.

Други начин је да им се поставе лидери, жестоког вокабулара, који би их водили и заводили, и тако изморили док се воља за одбраном не би амортизовала и истрошила.

Превише је српски народ неподобан да би се преко њега ишло точковима без амортизера. Зато су се појавили амортизери који служе да народну вољу сведу на естрадни патриотизам без ефекта. Папство је тако, током Другог светског рата, користило мировне конференције да би дезавуисало и амортизовало државе које су ратовале против Немачке (погледати о томе).

Можда би се рекло да су Тесла и Пупин највећи српски генији. Они су радили са материјом и од ње направили невероватне изуме. Ипак, шта је теже радити него са људима, са живом душом, и обликовати их као пластелин? Зато би се могло рећи да су, ипак, највећи генији српског народа Амфилохије Радовић и Атанасије Јевтић. Они су успели немогуће, превели су Србе жедне преко воде. Тесла, да их је познавао, тражио би од срамоте да избришу његов лик са 100 динара. Он је у односу на њих другоразредни научник.

Амфилохије Радовић је постигао са Црногорцима оно што нико у историји Срба није успео. Он се просто поиграо са Србима Црногорцима као жонглер Дејан Савићевић са лоптом. Огромну енергију Срба у Црној Гори који су желели обнову своје отаџбине и својег сна о јединственој држави Срба, којем су тежили и владика Његош и краљ Никола он је на волшебан начин амортизовао. Врхунац његове амортизације био је покрадени референдум о независности када се поставио на чело опозиције, позивајући народ да не прави протесте због покраденог референдума „да не би дошло до крвопролића“. Тако је геније Радовић огроман капитал који је стекао запаљивим патриотским изјавама злоупотребио на најефективније погубљење Срба у Црној Гори. Њихов број се од тада драстично смањио, а сада је Црна Гора успешна НАТО држава, која својим антисрпством пркоси у конкуренцији са усташоидним представницима Хрватске и терористима са Косова.

Колики је значај православног свештенства у интегрисању Срба у антихришћанску државу, њихово пацификовање и амортизацију, довољно говоре и речи комунисте Јосипа Броза који је поводом комунистичких попова, посетивши Златибор и проту Михајла Смиљанића који је био председник СУБНОРА-а за Сирогојно, каже: „Добар поп више вреди међу људима него пет политичких…“ (погледати о томе)

prota mihajlo smiljanic intro yugopapir

Михајло Смиљанић, црвени поп. Његов отац, такође свештеник је био министар пољопривреде у комунистичкој влади. Други црвени поп, Зечевић је био први министар полиције у комунизму и неизмерно је заслужан за интеграцију и пацификацију Срба у комунизму.

У последњој фази еутаназије српског народа, вредност и кредит који има свештенство треба се утрошити ради амортизације народних маса у којима постоји савест, порив за родољубље и оданост према Русији. Један од разлога за рушење, ако не и главни, последњих епископа који су смењени (Сава, Константин, Василије, Филарет, Георгије) је тај што су пријатељски расположени према Русима. Западни фактор је усредсређен на слабости руског деловања, као што су дилетантски екуменистички курс митрополита Илариона Алфејева и прилична наивност у односу на препредени и поткупљени црквени врх код Срба.

Српски амортизери морају бити максимално искоришћени да би се стало на чело родољубивог дела јавности. Последњи пример „епископа низ длаку“ Теодосија Шибалића и његово присутство на добродошлици генералу Лазаревићу из Хага у том смеру је управљено.

skimsi

ГАЛЕРИЈА САЛОНСКИХ БУНТОВНИКА

Треба да се зна: свештенство на Косову и Метохији је максимално сервилно према чиновницима из СНС партије. Ово свештенство је прочишћено до степена стерилности од несервилних брзом акцијом два амортизера – Атанасија Јевтића и Амфилохија Радовића током 2010.

Атанасије је свој кредит и углед „патриоте“ и „поганог језика према непријатељима Српства“ искористио током рушења Епископа Артемија, јединог по свему судећи бескомпромисног борца и за Косово и за Православље међу епископатом, не рачунајући хорепископе. Постоје и други борци осим њега, али су компромисни.

Епископ Атанасије је урадио исто оно што је урадио и м. Амфилохије током референдума: у одлучном тренутку за утакмицу промашио пенал. Они који су учествовали у намештању утакмица разумеју о чему говоримо.

Тиме је Атанасије ушао у галерију салонских бунтовника, у којој осим њега још стоје и кипови Вука Драшковића – који је некада најављивао да ће сећи руке које подижу зелену заставу у Новом Пазару, а онда постао подржавалац теорије о сребреничком геноциду над муслиманима, Александра Вучића – који је најављивао убијање 100 муслимана за једног Србина, а онда почео да гради исламски „Београд на води“ са америчким исламистима; м. Амфилохија – по потреби и Србина и Монтенегрина; и наравно Драгана Марковића Палме – који је некада био Арканов тигар, а онда постао подржавалац Бориса Тадића и осталих робова идеја о Евроунијатству, и који би свима њима могао и воштане кипове да излије у истом реду у свом музеју.

У том смислу би могли да се тумаче и ћорци које је умировљени епископ- салонски бунтовник употребио против Александра Вучића, као и лепе речи патријарха Иринеја о Републици Српској, док се њихови свештеници са члановима Вучићеве номенклатуре појављују на свим јавним свечаностима и радовима, здружено и једнодушно. Јалово бунтовништво је преузимање Мојсејевог штапа од стране службеника египатског фараона.

10313492_1092664027419074_5470223247269380773_n

Преузето са Фб странице „Волим Крушевац“. Последњи вид сарадње евроунијатске власти и свештенства.

Све је о томе боље знао Дон Ђерђи, римокатолички бискуп из Призрена и врли подржавалац отимања православних цркви од Срба, и очигледно је да је ово познавање ствари разлог за толику његову радост приликом доласка Атанасија Јевтића у Призрен 2010. када је оно са члановима Демократске Странке Бориса Тадића рушио Српског православног епископа (видети о томе).

zagrljeni-zagrlejni

Свештеник! Првосвештеник! – Сам назив означава и позив и дужност: да буде свештен, свет човек. Свештеник је, пре свега и изнад свега, свети човек. А испред њега – првосвештеник. Он је првосвештен, првосвет. Ако то није свештеник, ако то није првосвештеник, шта је онда један а шта други? И један и други су издајице и свога позива и своје дужности и сврстали су се у ред многобројних Јуда, који безобзирно издају све вечне вредности еванђелске.

-Св. Јустин Ћелијски

Погледајте, такође: СЛУЧАЈ ЕПИСКОПА БЕЗ ОБАВЕЗА

Припремила екипа Фб странице „Православље живот вечни“

Advertisements
Овај унос је објављен под Пацифизам као ратна техника. Забележите сталну везу.

80 реаговања на АМОРТИЗЕРИ У СРПСКОЈ ПРАВОСЛАВНОЈ ЦРКВИ

 1. православље каже:

  И запад и Русију контролишу једни те исти и једни те исти су на власти, а то препуцавање и сви ти ратови су само да се побије што више народа и да се лакше доведе Антихрист на власт. У том циљу и постоји екуменизам у коме руска црква са Вартоломејом предњачи још од доба бољшевичке револуције. Отуда и постоји сергијанизам илити спрега цркве и комунистиче власти због чега је и постојала руска загранична црква коју су касније практично уништили.

  • Bosko каже:

   Boze me sacuvaj. Pa ti nesretnice neznas tko je Patrijarh Ruske Pravoslavne Crkve, a imas potrebu da nest napises. Idi malo pa se opismeni i neka ti je Bog u pomoci.

   • Ненад каже:

    Кирил, духовно чедо и лични секретар митрополита Никодима ( Ротова) који се залагао за унију са римокатолицима и коме је монахиња прорекла да ће умред пред папиним ногама, што се на карју и обистинило. Кирил, агент КГБ, познат по томе што је папи љубио руку док је још био митрополит. Године 1989. отворено је одбио да подржи иницијативу Јерусалимског патријарха – који је напустио екуменистички покрет те године – а уздржао се (као и сви други јерарси “светског православља”) од критиковања патријарха Партенија Александријског, који је Мухамеда признао за апостола Божијег!
    Затим, на Седмој Генералној Асамблеји ССЦ у Канбери 1991, на којој су пагани Абориџини позвали учеснике да прођу кроз “очишћујући облак дима” сједињујући тако абориџинску и хришћанску духовност митрополит смоленски Кирил (Гунђајев) је изјавио да је Светски Савет цркава представља “наш заједнички дом, и ми желимо да он буде колевка једне цркве”! Доста тога може се погледати на овом сајту. АКо ништа , бар фотографије http://www.catacomb.org.ua/modules.php?name=Pages&go=page&pid=1522

   • Ненад каже:

    Ево ти га твој патријарх РПЦ

 2. Ненад каже:

  И код нас такође. Викентије ( највероватније отрован јер је покушао да превари УДБУ ), Герман ( увео СПЦ у ССЦ и био генерални секретар те јеретичке скупине), Павле ( отац Слободана Милошевића је био пријатељ са Павлом) и сада Иринеј ( постављен од стране ДС из ко зна којих разлога и ко зна чијег наређења, лобирања, итд)

 3. СРБин Светосавац каже:

  Српска Православна Црква Светог Саве и Господа насег Исуса Христа се због греха екумениста, паписта, глобалиста, комуниста и других непријатеља Бога, СРБства и цијелог човјечанства све више се духовно и административно мења постајући постепено од Светосавске Цркве Христове црква лукави из Старог Завјета или лажна црква из Јовановог Откровења!

  Народи у цијелом свијету због својих настраних пожуда, похлепа и проклетства постају лак плен разним сатанским идејама које су настале од ђавола по казивању човијечијем, по разуму овог свијета а не од Бога. Тако су на примјер Православни СРБи Светог Саве због свог греха и отпадништва од Бога и СРБства: Православља и Светосавља као врхунца СРБске православне хришћанске народне идеје и СРБског начина живота од СРБа постали великим својим дијелом расрбљени Југославени, а од Светосаваца СРБи су постали комунисти, глобалисти и интернационалисти који свој хлеб једу а туђу бригу брину!

  Због тога садашње стање у СПЦ није последица само нашег народног греха. Јереси у СПЦ не погађају само СРБе Светог Саве већ све Православне хришћане свуда по свијету. АПОСТАСИЈА је видно присутна у цијелом Православљу као одраз и последица духа времена у коме живимо. Знаци времена последњих дана јасно говоре да су ово последњи дани које живи грешно човјечанство а колико ће они још дуго потрајати не зависи само од нас вјерника већ првенствено од црквене Јерархије која је позвана својом заклетвом да правилним учењем и богослужењем задржава ТАЈНУ БЕЗАКОЊА док се не појави Створитељ, Искупитељ и Спасиоц свијета Стари СРБски Рођак, Господ наш Исус Христос да сваком плату да по дјелима његовим!

  Зато немојте дозволити никоме да Вас вара својим слатким ријечима о СМАКУ СВИЈЕТА, које нису ништа друго већ ђаволска лаж и превара. Христос ће доћи изненада као лопов у ноћи са свим анђелима небеским да плату свима да по дјелима њиховим. „Један је дан пред Господом као хиљаду година, а хиљаду година као један дан.“ Господ наш Исус Христос је Творац неба и земље и свега видљивог и невидљивог. Стари СРБски Роћа је зато изван простора и изван времена којег Бог освети првог дана Стварања свијета растављањем свијетлости од таме (1.Мој.1:3-5) Господ је време осветио и својим Рођењљем на земљи: „Јер Богу тако омиље овај свијет да је и Сина својега Јединородног дао, да ни један који га верује не погине, него да има живот вјечни!“ (Јов.3,16) Време се рачуна по старом црквеном јулијанском Календару од Христовог Страдања на ГОЛГОТСКОМ Крсту до славног Васкрсења из мртвих и славног Вазнесења!

  Синови и кћери Светог Православља „будите зато творци Ријечи Божије, а не само слушачи, варајући сами себе. (Јак.1,22) Или не знате да неправедници неће наследити царства Божијег? Не варајте се; ни курвари, ни идолопоклоници, ни прељубочинци, ни аџувани (педери и лезбјеке) ни мужеложници, ни лупежи, ни лакомци, ни пијанци, ни кавагџије, ни брбљивци, ни хајдуци, царства Божијега неће наследити.“ (1.Кор.6:9-10) „Нико да вас не вара празнијим ријећима. (Ефе.5,6) Који правду твори праведник је, као што је Христос праведан, а који тври гријех од ђавола је, јер ђаво греши од почетка!“ (1Јов.3:7-8)

 4. Vukman Cejovic каже:

  Aleluja!

 5. Vukman Cejovic каже:

  Veoma je vazno napomenuti i judejsko masonske amortizere u „ruskoj Crkvi“, koju vodi mutavi Kiril Gundajev, sa judejcem Alfejevim i koji su zadnjih godina rukopolozili veoma mnogo Jevreja u epsikope.
  Ima nekih informacija da preko 50% clanova Sinoda moskovske parasinagoge sacinjavaju Jevreji.

  Zbog toga i veoma dobra saradnja sa judejskom vlascu u Sovjetiji i tolerisanja drzanja satanskog hrama sa Lenjinom u Kremlju.
  Cuo sam da i u istocnoj Ukrajini nije porusen ni jedan jedini spomenik Lenjinu a ima pod kontrolom „Rusa“ mnogo gradova i mjesta sa imenima najvecih ubica ruskog naroda i pravoslavaca, naprimjer grad Czerzinski.

  Tako, da sto se tice „amortizera“ najbolji primjerci tog „uredjaja“ mozemo vidjeti upravo u Sovjetiji i bez i najmanje sumnje, nece vodja ekumenistickog kupleraja biti devojcica Vartolomej, nego mutavi Kiril Gjudanov i njegovo potpuno judejsko okruzenje.

  Ko hoce moze sa mnom da se opkladi da cemo ove godine vidjeti prava cuda u zblizavanju judejskog vatikana sa judeoziranom moskovskom patrijasijom i da ce glavni akter sa „pravoslavne“ strane biti upravo mutavi Kiril, takozvana „njegova svetlost“ ( O KUPI MI MAJKO TOP), koga je utamniceni pukovnik Kvackov nazvao sa „patrijah sodomski i gomorski“ a nije nepoznat ni nadimak „tabako patrijah“, to zbog onog monopola od sovjetske vlasti na trgovinu duvana i alkohola, a ne napaljena ekumenisticka devojcica Vartolomej, cije uzbudjenje u narucju rimskog pape se cesto manifestuje na svinger kuplerajima papista i pravoslavnih ekumenista.

 6. Vukman Cejovic каже:

  Velika je Bozija promisao u tome da ce naredni sabor ekumenistickih jeretika biti odrzan, ne u Konstatinopolju, nego bas u Zenevi, centru svetskog saveza crkava.
  To ce biti vaseljenski skup „pravoslavnih“ amortizera, na kojem ce biti napravljen znacajan korak ka konsolidaciji svetske antihriscanske crkve.

  Mene posebno interesuje, kakav ce salto mortale posle tog sabora da napravi otac Micic, ili vladika Artemije i njegova horoepiskopska nevladina organizacija zvana „katakomba“.

  • православље каже:

   Био тај сабор – не био, мени је свеједно.
   Смешан ми је био братко Александар кад је изјавио да треба да сиђемо у катакомбе али да не прекидамо општење 🙂 Шта то значи?!?!

   • Ненад каже:

    То значи да ако ти је лекар забранио да пијеш алкохол, ти сиђеш у подрум и пијеш да не види лекар. А Бог те и даље гледа.

   • православље каже:

    Ненаде, ха-ха… Добро си се сетио подрума!!!

 7. православље каже:

  Congress of World Religions

  http://www.religions-congress.org/component/option,com_frontpage/Itemid,1/lang,english/

  Сумњам да ће се одиграти тзв Осми Васељенски Сабор. Зашто? Из простог разлога што би издаја била превише очигледна и многи би се освестили и напустили светско православље. Овако се сви моле да до тог Сабора не дође и ако га не буде сви ће одахнути и рећи да је све у реду и остаће ту где јесу.
  Зато је по обичног православног човека боље да се одигра тај фамозни Сабор. Уостало све се већ решава у Астани у Казахстану и то се баш не објављује.

  Брату Бошку: Кирил је под влашћу Кремља, Вартоломеј је под влашћу Америке, а сви заједно су под влашћу оних којих су издали Христа пре 2000 година. Све је толико очигледно, али нико неће да види у томе је проблем. Исто ти је то и са лажним пророчанствима које нам подмећу да ће бити крунисан православни цар у Русији и Србији. Па већ се сви направили идола од руског председника, као да је он сам Бог Спаситељ, па ти види ко ће бити тај лажни цар кад га крунишу. 99% руса уопшре нису православни, ислам им цвета, још код њих живи комунистички дух, а сви кличу: дајте нам цара!
  Лудило. Ми се заносимо ко је проруски, а ко амерички и нико се није сетио ни очи отворио да види да су то исти људи у власти.

 8. Vukman Cejovic каже:

  Oce brate, odrzace se osmi sabor, jer se njima veoma zuri. Oni moraju da odrade svoje „petogodisnje planove“, jer je tako naredila kominterna.
  Mada, zabe bi se bolje skuvale da ih jos malo kuvaju na ovoj trenutnoj temperaturi, ali plan je plan, pa ce morati sada tu temperaturu da pojacaju, iako ce poneka zaba zbog toga iskociti iz kotla.
  To malo zaba sto iskoci oni ce smatrati koleteralnom stetom i nece se mnogo sjekirati zbog toga.
  Evo pogledaj oca Mikica i vladiku Artemija, oni nece iskakati, ma sto da se desi, jer nema saborske osude, pa ce reci svojim vjernicima da budu strpljivi, dok ih neki sabor za 500 godine ne anatemise, zaboravljajuci da su oni pravoslavnim saborima davno anatemisani.
  Moze se desiti da oni dodju na fiks ideju da sami naprave tu saborsku osudu (Artemije, Nikolaj, Maksim, Serafim pirejski i gresni Miloje) i u tom slucaju ziloti bi i dalje ostali sekta, jer su napustili jedinstvo prije nego Artemije i gresni Miloje bacise anatemu.
  A tek otac Mikic, on ima svima nama da drzi predavanje o zilotizmu i vec je poceo da se zagrijava u tom pravcu.

  Ali, daj Boze da iskoce, pa makar bilo to povezano sa komedijom, glavno je da iskoce, bolje ikad nego nikad.
  A Astana je nova Atlandita, prvo bjese to Engleska, pa posle drugog svetskog rata prebacise centar u Ameriku, dok sada ce centar biti euro azijska unija sa dvije komunisticke zemlje Sovjetijom i Kinom i njihovom sve tijesnijom vezom sa Izraelom, ciji su politicari izjavili da traze novog strateskog partera.

  Kad se to desi, onda ce biti par svetskih centara moci, koji ce preko religije biti ujedinjeni.
  Ta religije ce biti ekumenizam a mutavi Kiril i papa Franjo ce biti najvazniji igraca te satanske igre.

  Sto se nas tice, mi treba Bogu da se molimo da ovi ekumenisti u Sambeziju sto vise zaseru.
  Svaki njihov pad treba da nas raduje i mi molimo Gospoda da sto vise padnu, mada su oni pali maksimalno, nego da taj pad bude vidljiv onima izabranima, koje ce pokusati da prevare.

  A za tvoju informaciju i ovi iz ruske zagranicne su bili na prizivanje demona u Astani, tu negdje odmah posle ujedinjenja.
  Rekose, Azarbedzajev, krasiva celovjek, on gradi crkve i mnogo mu spasiva stogo.
  Haraso, Azerbedzajev, haraso Astana, haraso Kiril, Kazahstan, ten poent von Montenegro.
  Vidis, nisam znao da je prizivanje demona u Astani sad postala tradicija.

  • православље каже:

   Тradition, tradition… него шта!
   Али то се не зове prizivanje demona Вукмане, него се зове Enlightenment Dialogue, не пратиш модне трендове 🙂

 9. Vukman Cejovic каже:

  Evo sto je otac Mkic u vezi osmog sabora napisao u jednom svom komentaru:

  „Blago onim SRBima koji se poslije odrzavanja toga razbojnickog „Sabora“ ne sablaznimo Crkvom svojom, i ostanu crvrsto i dalje na putu Svetog Save koji vodi u zivot vjecni, u nasu Svetu Nebesku SRBiju. Oni ce biti BLAZENI, i nazvace se najvecima u Carstvu Nebeskom!“

  Da prevedemo ovu veliku premudrost na normalan jezik.
  Dakle, blago onome ko je opicen u mozak i koji i posle toga sabora ne sablazne i cvrsto ostanu u zajednici sa jereticima, NE PREKIDAJUCI JEDINSTVO sa njima, DO SABORSKE ODLUKE ZA JEDNO 700 GODINA, jer oni ce biti BLAZENI i najveci u carstvu nebeskom.

  Oce Mikicu, ovo iz vas govori satana.

  • Ненад каже:

   Чекајући саборску осуду јеретика можемо слободно бити у општењу са Лутеранима (основани 1517), Англиканцима ( 1534), баптистима (1606)…. Ни једна од тих секти није осуђна на ни једном сабору.

 10. Vukman Cejovic каже:

  Najnoviji emisari satane vas uce da ne treba da se odvajate od jeretika ni po koju cijenu, ma sta napravili. Ili ce reci, ako se priceste sa papistima, pa onda naprave pet sklekova i tri mavasi gerija dzodan, onda se mozete odvojiti.
  Pitajte te mudrace gdje je granica za odvajanje, svi do jednoga ce reci da granice ne postoje ili ce reci, za jednoga je granica tu, za drugoga tamo, a za trecega …

  Za razliku od njih SVI Sveti Oci, SVI REDOM su ucili da se od jeretika treba odvajati ODMAH i bjezati od njih kao od zmije.

  Emisari satane ce reci, da ne cijepate Crkvu odvajajuci se od jeretika, dok ce Sveti Oci reci da su jeretici otpali od Crkve.
  Emisari satane ce vam reci da je Crkva Patrijasija, Sinod, Sabor, pecati, dokumenti, zgrade itd, dok ce vam Sveti Oci reci da je Crkva ispravno ispovijedanje vjere i istinite Svete Tajne koje silaze samo onima koji nisu u jeresi.
  Emisari satane ce vam reci kako se oni ne mole zajednicki sa jereticima, jer nisu sa epartehiljom, nego iz taktickih razloga brane tradicionalne vrednosti zajednicke svim religijama, dok ce vam Sveti Oci reci, ako neko samo stoji na molitvi jeretickoj da se rascini.

  Ko do danas nije desifrovao da su episkopi SVIH kvazi pravoslavnih crkava, koje su u ekumenizmu, i to svi redom, najobicnije antihriscanske dzukele, taj nista ukapirati nece.

 11. православље каже:

  Спрема се нешто велико, са Свете Горе прогнани су сви монаси антиекуменисти.

  • Ненад каже:

   манастрин Констамонит, последњи у хијерархији Свете Горе је прекинуо општење за официјелним православљем и успоставио општење са Есфигменом. Исекли су им струју. Рекао ми је један друг. Пре неки дан се вратио са Свете Горе. https://www.youtube.com/watch?v=JgIvdcpofFY

   • православље каже:

    Хвала брате.

   • Ђорђе каже:

    Брате Ненаде,да ли је ова вест проверена?
    Може ли се наћи нешто о том прогону и на интернету,пошто се скоро писало о томе како су гонили монахе зилоте са Каруље,међу којима је и отац Серафим Игњатић(који је у молитвеном општењу са зилотима матејевцима).

    Уједно поделио бих ову вест свуда на интернету,јер веома је важна и зато је и битно да се шире проверене информације.

 12. Vukman Cejovic каже:

  Kiril mutavi, patrijah sodomski i gomorski je na skupu vjestica u Kamberi govorio kako je svetski savez crkava nas dom.
  Evo pogledajte ovo ekumenisticko judejsko mutavo strasilo u akciji. https://www.youtube.com/watch?v=nkppeceEUI4
  Ovima iz Moskve bi bolje bilo da su majmuna iz zoloskog vrta obukli kao patrijaha.

 13. Vukman Cejovic каже:

  Ovaj snimak, koji sam gore postavio je bio presudan da odem u zilote.
  Posle gledanja tog snimka, odmah sam nazvao zilotskog svestenika i rekao, „oce spremaj bure za krstenje“. Nedelju dana posle gledanja ovog snimka sam se krstio kod zilota.

 14. Vukman Cejovic каже:

  A evo ruskog pukovnika Kvackova, kojeg sovjetski predsjednik Putin drzi utamnicenog, isto kao sto drzi utamnicenog vodju ruskog pokreta „obraz“ Gorjacova, kojem su montirali ubistvo i osudili na dozivotnu robiju.
  Pogledajte sta pukovnik Kvackov kaze o Gjudanovu mutavome: https://www.youtube.com/watch?v=HR1bINcp_18

 15. Vukman Cejovic каже:

  Tradicionalni bal vjestica u Asiziju, sa sve pravoslavnim vjesticama na njemu: https://www.youtube.com/watch?v=jPPFuUohEfI

 16. Ненад каже:

  Опет проблеми са објавом коментара

 17. Vukman Cejovic каже:

  Nema tog hek trika koji vladika Artemije nece napraviti samo da ne bude sa zilotima u vezi.
  Cudna neka bolest.

 18. Vukman Cejovic каже:

  Da li je istina da je vladika Artemije rukopolozen od novokalendaraca?

  • Ненад каже:

   Сад нађох на интенету : Поштујући одлуку Светог архијерејског сабора Српске православне цркве у ставропигијалној лаври Пећке патријаршије, извршено је 22. јуна 1991. године, наречење, а сутрадан и хиротонија архимандрита Артемја за Епископа рашко-призренског. Овај чин је у цркви Светих апостола, коју је почетком XIII века подигао архиепископ Арсеније, наследник Светог Саве, извршио Патријарх српски Г. Павле уз саслужење Митрополита црногорско-приморског и скендеријског г. Амфилохија, Митрополита јерисоског и светогорског г. Никодима, Епископа: жичког г. Стефана, нишког г. Иринеја, славонског г. Лукијана и бачког г. Иринеја.

   • Vukman Cejovic каже:

    Uf bre, Risto, Pavle i Bulovic, trojica ekumenista par exelans, sa jakim iskustvom u zajednickim molitvama sa papistima i ujedno organski clanovi svetskog udruzenja vjestica i vracara.
    Tu svoju hirotoniju moze Artemije objesiti macku o rep, osim ako ga gresni Miloje opet ne hirotonise. (Miloje ne ljuti se, salim se).

  • православље каже:

   Не знам, не верујем

 19. православље каже:

  Блокирани коментари.

  Истина ће изаћи на видело свакако.

 20. православље каже:

  Зашто су старокалендарци за ЕРП у егзилу расколници, а новокалендарци нису- питање је сад? Сви знамо да су новокалендарци огрезли у екуменизам још откад су увели нови грегоријански календар. Све те снимке што гледамо како се наши епископи и патријарх љубавишу са католицима и осталим јеретицима, гледамо и у грчкој и у руској цркви и свим осталим екуменистичким помесним црквама. Зашто је од брата Вукмана тражено да се ПОКАЈЕ за општење са старокалендарцима, кад се они држе Светог Предања?
  Шта да ради човек који живи близу парохије истински православне цркве, старокалендарске, а сопзнао је да се налази у екуменистичкој цркви, а нема новца да отвара катакомбу и нема да плати авонску карту (или било који други разлог, породични можда) свештенику из ЕРП у егзилу да долази? Зар да поред истински православне цркве седи код куће и моли се у бескрај, а Свете Тајне су му на дохват руке? Зар не знамо да су последња времена и да су многи раслабљени и да им је ПОТРЕБНА Црква?

 21. Vukman Cejovic каже:

  Znas li brate kad je Artemije bio u Dzordanvilu i to u vrijeme kada je u ruskoj zagranicnoj Crkvi bilo svetih ljudi, kao naprimjer netrulezni sveti Filaret Voznesenjski (cije mosti danasnji judejsko masonski arhijereji te crkve kriju), da je u toj Crkvi bila uzbuna, zbog toga sto su pustili Artemija da sluzi u oltar.
  Pobunio se narod i svestenstvo, koje nije moglo da shvati da njihovu svetu Crkvu skrnavi neko ko je organski clan svetskog udruzenja vjestica i vracara (svetski savez crkava).

  A nas sveti otac Stefan Karuljski je skoro 20 godina prije nego sto se raspala ruska zagranicna Crkva prorekao do u najmanji detalj, kako ce se to desiti.
  Rekao je da upozore Ruse da ne sasluzuju sa Srbima, jer ce zbog toga izgubiti Blagodat, posto se blagofdat gubi ako covjek sasluzuje sa nekim ko je u jeresi.
  Rekao je da ce SPC igrati presudnu ulogu u unistavanju ruske zagranicne Crkve i upravo je tako bilo.
  Evo uvjerite se, kako je covjek prorocki rekao sta ce biti i to 20 godina ranije: https://www.youtube.com/watch?v=U354zF1PVwU

 22. Vukman Cejovic каже:

  Sveti i netrulezni Jovan Sangajski, koji je veoma volio Srbe, nije sasluzivao sa srpskim ekumenistima, ali je rukopolizio nekoliko episkopa grcke starokalendarske Crkve, za koji Artemija kaze da su sekta i da sa njima ne treba imati zajednicu.

  A to, sto mi je jedan jeromonah iz artemijeve katakombe rekao posteno,,da ne smiju da opste sa zilotima, je bilo po Bozijoj promisli, da bi mi sada mogli da ih razotkrijemo kao licimere i lazne pravoslavce.

  Ali eto, molimo se za Artemija, pa dako Bog napravi cudo i privede ga u istinsku Crkvu.

  • Ђорђе каже:

   „A to, sto mi je jedan jeromonah iz artemijeve katakombe rekao posteno,,da ne smiju da opste sa zilotima, je bilo po Bozijoj promisli, da bi mi sada mogli da ih razotkrijemo kao licimere i lazne pravoslavce.“

   О коме се ради брате?Нећемо се играти игара „рекла,казала“,јер ако ти је стало до Истине,ако се бориш за Истину,онда причај Истину!

   • православље каже:

    Праштај. Из катакомбе у Аустрији је добио тај одговор. Писао је брат Вукман о томе у неком од ранијих постова. Стварно много шта би се требало објавити јавно, међутим, за нас постоји цензура.

   • Vukman Cejovic каже:

    Brate Djordje, ovaj odgovor sam dobio od jednog jeromonaha iz Graca u Austriji.
    Moj prijatelj mi je dao njegovo ime i broj teleona a ja sam posle tog razgovora bacio taj telefonski broj sa imenom, pa ti ne mogu reci kako se zvao taj jeromonah, ali je bio neki jeromonah koji je tu boravio par mjeseci. Mislim da oni tamo povremeno salju jeromonahe iz Srbije
    Ako ti je toliko stalo, mogu kontaktirati svog prijatelja koji mi je dao njegov broj i koji je bio kod njih u Gracu na liturgijama, pa da ga pitam, kako se zvase taj jeromonah.
    I jeromonah mi je rekao sta im je Artemije naredio, ne ono sto on misli.

    A sto se tice Istine Vukman prica i pise samo Istinu. Mnogo grehova ima Vukman, ali o Crkvi on ne laze nikada.
    Jos bi mi samo to hvalilo da i taj grijeh natovarim jos na sebe.
    .

   • Ђорђе каже:

    Хвала на одговору.Знам о ком јеромонаху је реч.И сам је једна дивна и истинољубива душа.

    Не знам стварно шта рећи,пошто су ми те његове речи у том моменту звучале сувише оштро.Иначе,Богу хвала,има у овој епархији још клирика који подржавају старокалендарце.

    Такође у праву си за то да се не може ићи оваквим путем,причати о исповедништву,а одбацивати ИПЦ,која је на пут исповедништва кренула пре пуних девет деценија.То је оно што и мени лично смета и за шта се Богу молим да се промени.

    Нити су старокалендарци расколници,нити благодати Божије може имати код оних који исповедају свејерес екуменизма.Свакоме ко ме пита где се Богу молити,а живи у местима где нема катакомбних манастира ЕРП у егзилу,увек препоручим да иде код старокалендараца.Јер сигуран сам у то да по том питању нисам погрешио.

 23. Vukman Cejovic каже:

  Da, da, bila je pobuna u Dzordanvilu zbog toga sto su pustili Artemija da tamo sluzi.
  Nego, sta znas o ocu Stefanu?

  • православље каже:

   Цело житије.

  • православље каже:

   Он је светитељ, грчки свештеник старокалендарац ми је потврдио да је његово житије свето. Јуродиви Христа ради. До краја живота није био у општењу са екуменистичким црквама и на крају су га против воље одвели са Каруље, вероватно обмане ради да убеде народ да је био са екуменистима. Он је тамо, на Каруљи, провео 50 година. Кад буду нашли његове свете мошти, онда ће рећи, да су њихове.

   • Ненад каже:

    Они и Јустина својатају иако је био изричит у осуди екуименизма. Пазите парадокса. Кажу: није он изашао из СПЦ. А кад им кажеш да је је престао помињати патријарха Германа они кажу: али није престао помињати надлежног епископа… А знамо да му комунисти нису дали да излази изван манастира. Био је заточеник. И онда почињу са својим „прозорљивостима“ : Ма никад он не би напустио СПЦ. Не би, али би се вероватно саблазнуо да види шта се све дешава.

 24. Vukman Cejovic каже:

  On je napisao nekoliko knjiga na grckom a kod nas nije ni jedna prevedena.
  Cuo sam da su Grci od svih monaha na Svetoj Gori najvise cijenili oca Stefana.
  Ocigledno je da otac stefan SPC nije smatrao blagodatnom, sto se jasno vidi i iz gore postavljenog snimka a istina je da je bio potpuno prozorljiv, sto svjedoce i ekumenisti iz SPC.
  Otac Gavrilo iz manastira Lepavina je svjedok toga, pa onda otac Bilbija moze posvjedociti o svetosti i prozorljivosti oca Stefana.
  Ovo klosari, sto se sada nazivaju srpskim episkopima su skoro svi isli kod njega na Karulju, ali se toga sada stide, jer je danas profitabilno biti ucenik prevaranta Pajsija novokalendarca, svetitelja konstatinopoljske masonske loze.
  Ima nekih prica da je uz primjernu medikamenata i jakih droga doveden u Srbiju.
  Ja sam ga vidio pred kraj zivota u Slamcima, dosao je posle liturgije i pipkao ikone.
  Na liturgiji nije bio prisutan.

  • Ненад каже:

   Пронађох овај текст на интернету. Да ли неко можда има слично сазнање?

   Институт на којем је Амфилохије студирао Pontificum Institutum Orientale је папска школа основана 1917 године од стране папе Бенедикта 15. Папа Пије 11 поверио је институт 1922 године Исусовом друштву којег ми много боље познајемо под именом језуити. Исте године папа Пије 11 уједињује институт са папским грегоријанским универзитетом и папским библијским институтом од којих формира грегоријански конзорцијум. Грегоријански конзорцијум и сви институти су под директном контролом и управом свете столице у Риму.

 25. Ненад каже:

  Па да ли је могуће да и овде постоји цензура а наводно нам је свима ИСТИНА важна као и мишљење и ставови верних? Па нико овде никог не вређа, износе се чињенице.

 26. Ненад каже:

  Хтедох написати једно а написах друго. Мењам последњу реченицу:

  Они и Јустина својатају иако је био изричит у осуди екуименизма. Пазите парадокса. Кажу: није он изашао из СПЦ. А кад им кажеш да је је престао помињати патријарха Германа они кажу: али није престао помињати надлежног епископа… А знамо да му комунисти нису дали да излази изван манастира. Био је заточеник. И онда почињу са својим „прозорљивостима“ : Ма никад он не би напустио СПЦ. (Не би, али би се вероватно саблазнуо да види шта се све дешава.) ВЕРОВАТНО БИ ЈЕР БИ СЕ САБЛАЗНУО ДА ВИДИ ШТА СЕ ДЕШАВА.

  • православље каже:

   Кога је епископа Св. Јустин помињао, не знам, али могао је кога је хтео помињати, а у то време је руска загранична црква била у Истини, а о. Јустин је и био ученик Митрополита Антонија Храповицког и тесно је био везан баш за РЗЦ. Митр. Антоније Храповицки је највише и утицао на њега.

   • православље каже:

    Хтедох рећи, може бити да је помињао епископе руске заграничне цркве.

 27. Ненад каже:

  Његовом Преосвештенству Епископу Шабачко-ваљевском ГОСПОДИНУ ЈОВАНУ

  Пре свега неизбежно је питање које мучи сваког савесног православца: Зашто је Београдска Патријаршија (никада нећу рећи: Српска Православна Црква) под Патријархом Германом ступила у јеретичко удружење, звано „Екуменски савет цркава“, које сачињавају неких 233 јереси? И још: Зашто се Патријарх Православне Српске Цркве примио председништва над тих 233 јереси? – Запрепашћена, рањена, ударена посред срца, православна савест вапије до неба, до изнад неба: О ужаса над ужасима! О стида над сваким стидом! Наследник Светих Апостола и Светих Отаца и Светога Саве — председник саборишта, у коме се на безброј начина одриче и сам догмат о Светој Тројици, па догмат о Једној, Светој, Саборној и Апостолској Цркви, па догмат о Богочовеку Господу Исусу, о Његовом Васкрсењу, о Његовој Пресветој Богомајци, о Светоj Евхаристији, о Светим Иконама, о Јерархији, итд. итд. итд.
  Ево и другог питања из савремене ужарене вавилонске пећи: Шта сте учинили, Богом постављени стројитељи Цркве Христове, за заштиту Светог Православља од самоубилачке површности и издајнички неозбиљне делатности Цариградског Патријарха Атинагоре, који својим неопапистичким понашањем у речима и делима ево већ више од једне деценије саблажњава православне савести, одриче јединствену и свеспасоносну истинитост Православне Цркве и вере, признаје римске и друге јереси за равноправне са Истином, признаје римског Понтифекса-Максимуса са свом његовом демонски противцрквеном гордошћу, вратоломно ужурбано и површно припрема, по угледу на Ватикан, некакав свој такозвани „Велики Свеправославни Сабор“, не са основном еванђелском и свето-предањском темом спасења човека и света, него са чисто схоластичко-протестантском тематиком; и то припрема га у вавилонској кули савременог анархистичког и нихилистичког света, а без учешћа стварних православних исповедника, носиоца Православне вере, теологије, предања, црквености? И још многе друге безумне ствари папистички осионо ради у име Васељенског Православља, које данас не може слободно да заузме свој правилан став.

  Недостојни архимандрит
  Др. Јустин Поповић
  Духовник Манастира Ћелије

  О Светом Сави, 1971.
  Манастир Ћелије
  Ваљево

 28. Ненад каже:

  Ево, чисто да имате ако већ нисте уврстили у своје архиве

  Преосвећени Оци,

  Свој став према јеретицима, – а јеретици су сви који су неправославни – Црква Христова је једном за свагда одредила преко Светих Апостола и Светих Отаца; то јест преко светог Богочовечанског Предања, јединственог и неизменљивог.
  По томе ставу: православнима је забрањено свако молитвено општење и дружење са јеретицима. Јер, какав удео има правда с безакоњем? или какву заједницу има видело с тамом? или како се слаже Христос с Велијаром? или какав удео има верни с неверником? (2Кор.6,14-15). Светих Апостола Правило 45 наређује: „Епископ, или презвитер, или ђакон, који се са јеретицима само и молио буде, нека се одлучи; ако им пак допусти, као клирицима, да што раде, нека се свргне“.
  Овај свети Канон Светих Апостола не одређује какво богослужење, него забрањује свако заједничко мољење, ма и појединачно (συνευξάμενος) са јеретицима. А на екуменским заједничким молитвама зар не долази и до нечег крупнијег и групнијег?
  Лаодикијског Сабора правило 32. наређује: „не треба од јеретика примати благослов (ευλογίας), јер је то пре безумље (άλογία) неголи благослов“. А на заједничким екуменским сусретима и самољењима (συμπροσευχή) зар не бива да благосиљају јеретици: римокатолички бискупи и фратри, протестантски пастори, па чак и жене?!

  Ова, и сва, по овоме питању, остала правила Светих Апостола и Светих Отаца важила су не само за древна времена него она у пуној мери важе и за све нас, садашње православне хришћане. Важе несумњиво и за наш став према римокатолицима и протестантима. Јер римокатолицизам је многострука јерес, а о протестантизму и да не говоримо.

  Није ли још Свети Сава у његово време, пре седам и по векова, називао римокатолицизам “ латинска јерес“. А колико је од тада нових догамата папа измислио и „непогрешиво“ одогматио! Нема сумње, са догматом о непогрешивости папе римокатолицизам је постао свејерес.
  А многохваљени II Ватикански Концил ни у погледу те чудовишне свејереси ништа није изменио него ју је напротив, потврдио. Стога, ако смо православни, и желимо остати православни, онда став Светога Саве, Светог Марка Ефеског, Светог Козме Етолског, Светог Јована Кронштатског, и осталих светих Исповедника и Мученика и Новомученика Православне Цркве, мора бити и наш став према римокатолицима и протестантима, од којих ни једни ни други не верују правилно и православно у два основна догмата хришћанска: у Свету Тројицу и у Цркву.

  II

  Ваше Преосвештенство и Свети Оци Синодски, докле ћемо нашу Свету Православну Светосавску Цркву ропски понижавати нашим стравично несветопредањским односом према Екуменизму и такозваном Екуменском савету цркава? Стид спопада сваког искреног и на Светим Оцима васпитаног православца када чита да су православни учесници V Свеправославне конференције у Женеви (816. јуна 1968.Г.), у вези са учестовањем православних у раду „Светског савета цркава“ донели одлуку: „да се изрази опште сазнање Православне цркве да иста представља органски део Светског савета цркава“ (Гласник СПЦркве, бр.8, август 1968, страна 168).
  Ова одлука је, по својој неправославности, апокалиптички језива. Зар је Православна Црква, – то пречисто Богочовечанско тело и организам Богочовека Христа -, морала бити тако чудовишно понижавана да њени представници, богослови, и чак јерарси, међу којима и српски, траже „органско“ учешће и укључење у Екуменски савет цркава, који на тај начин постаје неки нови црквени „организам“, нова Црква над црквама, чији су Православне и неправославне цркве само „делови“ („органски“ међусобно везани!?). – Авај, невиђеног издајства! Одбацујемо православну богочовечанску веру, ту органску везу са Богочовеком Господом Христом и Његовим пречистим Телом – Православном Црквом Светих Апостола и Отаца и Васељенских Сабора, и хоћемо да будемо „органски део“ јеретичког хуманистичког, човекопоклоничког удружења, које се састоји од 263 јереси. А свака је од њих по – духовна смрт. Као православни – ми смо „уди Христови“. Хоћемо ли дакле узети уде Христове и од њих начинити уде блуднице? Боже сачувај! (1 Кор. 6,15). А ми то чинимо кроз „органско“ сједињавање са Светским саветом цркава, који није ништа друго до повампирено незнабожачко човекопоклонство=идолопоклонство.
  Крајње је време, Преосвећени Оци, да Православна Светосавска Црква наша, Црква Светих Апостола и Светих Отаца, Светих Исповедника, Мученика и Новомученика, престане да се меша црквено, јерархијски и молитвено-богослужбено са такозваним Екуменским саветом цркава, и да за увек откаже било какво учествовање у заједничким молитвама и богослужењима – која су у Православној Цркви сва органски повезана у једну целину и возглављена Светом Евхаристијом. И уопште у било каквим црквеним актима који носе у себи и изражавају јединствени и непоновљиви карактер Једне, Свете, Саборне и Апостолске Цркве Православне, увек Једне и Једине.

  III

  Не мешајући се црквено са јеретицима, били они груписани око Женеве или Рима, Црква наша Православна, у свему верна Светим Апостолима и Светим Оцима, неће се тиме одрећи хришћанског позива и еванђелског дуга: да пред савременим неправославним и неверним светом смирено али смело сведочи о Истини=Свеистини, о Богочовеку живом и истинитом, и о свеспасоносној и свепреображајној сили Православља. Христовођена, Црква ће наша преко својих богослова светоотачког духа и карактера свагда бити готова – на одговор свакоме који запита за нашу Наду (1Петр.3,15). А наша Нада сада и увек и кроза све векове и кроза све вечности јесте само једна и једина – Богочовек Исус Христос у свом Богочовечанском телу=Цркви Светих Апостола и Отаца. Православни богослови су дужни ићи не на „екуменске заједничке молитве“, него на богословске дијалоге у Истини и о Истини, као што су то кроз векове радили свети и богоносни Оци Цркве. Истина Православља и Правоверја јесте удео само оних који се спасавају (ср. 7. Канон II Васељенског Сабора). Свеистинита је благовест светог Апостола: спасење је у светињи Духа и вери Истине (2Сол. 2, 13). Богочовечанска је вера – “ вера Истине“; суштина је те вере Истина=Свеистина= =Богочовек Господ Христос; Богочовечанска је љубав – „љубав Истине“ (2Сол. 2, 10); суштина је те љубави Истина=Свеистина= =Богочовек Господ Христос. А та Вера и та Љубав су срце и савест Православне Цркве. Све то очувано је неокрњено и неунакажено једино у мученичком светоотачком Православљу, о чему су православни и позвани да неустрашиво сведоче пред Западом и његовим псевдоверама и псевдољубавима.

  На Св. Јована Златоуста
  13/26 новембар 1974.
  Ман. Св. Ћелије

  Препоручује се светим апостолским молитвама
  Вашег Преосвештенства и светих Отаца
  Светог Архијерејског Синода
  недостојни Архимандрит Јустин

 29. Vukman Cejovic каже:

  Ovo je veoma vazno!!!

  Sa Svete Gore su protjerani mnogi ziloti, sa Karulje su ih protjerali sve, izmedju ostalog i Srbina brata Davida. Mnogi su protjerani sa Svete Gore a neki se jos kriju po Svetoj Gori.

  U isto vrijeme judeo-masonska papska parasinagoga je sestog januara 2016 godine objavila jedan zvanicni video u kojemu papa kaze da su sve religije put ka Bogu i da je vazna samo ljubav.
  Ovo su tipicne bljuvotine judeo masona, koji sa tim supljim frazama zele da stvore jednu svetsku religiju, gdje bi judejci konacno i zvanicno pojahali sve goje na planeti i to uz njihov pristanak, jer bi bozanstvo nove svetske religije bili bogoborni civuti i njihov gazda djavo.

  Judejska religija danas je (uz boljsevizam) i kabala i vjerovanje da su Jevreji bozanstvo. To je mjesavina panteizma i judejskog fasizma sa velikim primesama magije i satanizma, sve poplocano glupim bljuvotinama o ljubavi, miru i sazivotu, naravno uz ekologiju, prava pedera i feminizam.
  Ta religija novog svetskog poretka je toliko sranje da samo ljudi zombirani ekumenizmom i serijalom „veliki brat“ mogu sa tim da se oduseve.
  Posto je to tako, bice potrebna jaca doza magije, radi definitivnog tupljenja mozga neiniciranima, pa se vrlo brzo moze ocekivati pojava jakih duhovnih spektakala sa nekim cudotvorcem, ili cudotvoricima (pa makar to bile projekcije vanzemaljaca i NLO objekata uz pomoc najmodernije tehnike, koji ce ih tvoriti.

  Dakle braco istinski pravoslavci (ostali su samo braca po Adamu) primice se potpuna apostazija, slava Bogu.
  Onima koji su jos u jeresi ekumenistickog pravoslavlja porucujemo da se STO PRIJE ODVOJE OD SATANISTA, jer ce primiti duha pogibelji u sebi. Zajednica sa jereticima je taj pecat o kom pise Otkrovenje.

  Evo poslanice papske satanske organizacije, pogledajte i odvajajte se odmah od jeretika, sa njima vise ne smijete praviti ni jedan jedini kompromis. Idite u zilote dok jos mozete. Ubzo necete ni to moci. https://www.youtube.com/watch?v=07dPzM5q43c

 30. православље каже:

  Надовезаћу се на коментар мога брата у Христу и оставити ову молитву која је изузетно важна. Саставио је свети Анатолије Оптински (млађи).
  Такође је веома важно истаћи да су Свети Оци оставили предање да у последња времена не треба гледати у небо, управо због обмана које брат спомиње. И још је важно напоменути, то ми је рекао стари свештеник, молити се Господу да нас сакрије. (То значи, као што би рекао Свети Игњатије Брјанчанинов, а после њега и Свети Аверкије Џорданвилски, не борити се против зла, него се уклонити од њега).
  Нека је на спасење и живот вечни свима који прочитају!

  МОЛИТВА ХРИШЋАНА ПОСЛЕДЊИХ ВРЕМЕНА

  Избави ме Господе,
  од обмана богомрског и злога
  Антихриста чији је долазак близу;
  и заклони ме од замки његових
  у скривеној пустињи спасенија Твога.
  Дај ми Господе снагу и храброст
  чврстог исповедања имена Твога Светог,
  да не одступим од Тебе због страха ђаволскога,
  и да се не одрекнем Тебе Спаситеља и Искупитеља мога,
  нити твоје Свете Цркве.
  Но, дај ми Господе плач и сузе због грехова мојих
  и поштеди ме у часу Страшнога Суда Твојега.
  Амин.

 31. prolaznik каже:

  Savrsena molitva u ovo,zaista,predapokalipticko vreme,kada je vremena ostalo malo…i kao sto svojevremeno gotovo prorocki izjavi o.Serafim Rouz cuvenu recenicu: “ Jos juce je bilo prekasno“.Neka nas Gospod umudri da pravilno tumacimo znake vremena,kao i da pravilno rasudjujemo i prepoznamo lazne od istinskih pastira…istinskih je malo,a laznih bezbroj.Jos davno,davno sv.Antonije VELIKI je izrekao veliku istinu,koja upravo u danasnje vreme ima ogroman znacaj i vaznost…naime,on je na pitanje bratije o tome koji je najveci greh,spremno odgovorio: NEZNANJE.A na pitanje.koja je najveca vrlina,odgovorio: RASUDJIVANJE.

 32. Vukman Cejovic каже:

  Aj da se nesto opkladim sa vama.

  Ako ima neko od onih koji citaju ovaj forum, koji Boga traze, onda neka se svaki dan mole Bogu da ne budu u laznoj Crkvi, da ih Gospod zastiti od jeresi i da budu u istinski pravoslavnoj Crkvi.

  I onda ima da vidite cudo, koje ce se svakome ko bude tu molitvu od srca radio desiti.
  To cudo ce biti odvajanje od jeresdi i prilazak istinskom pravoslavlju.
  Ko ovu molitvu bude radio najvise godinu dana, taj nema sanse da nece prici zilotima.
  Gospod ce 100% ispuniti molitvu onome ko nece da bude dio jeresi, nece se ispuniti mozda molitva da dobijete milion eura na lotu, ali ono sto je za spasenje duse, to ce Gospod SIGURNO ispuniti.

  Evo ja sam tako radio, brat „pravoslavac“ je tako radio i mnogi ziloti su tako radili i Bog nas je sve odvojio od smradova ekumenistickih.
  I imacete svi vi koje Bog udostoji da se odvojite od smradova ekumenistickih simptome detoksinizacije, kao narkoman kad se odvoji od NAJTEZE droge imace svaki koji se odvoji od jeresi simptome i tek tada cete vidjeti koje je zlo ekumenizam i koji duh vlada kod njih.

  Ali, uz malo borbe, malo molitva posle odredjenog vremena cete se osjecati kao da ste ponovo rodjeni (U NAJBUKVALNIJEM SMISLU RIJECI) i sa takvim gadjenjem cete gledati na lazne episkope i cudicete se sebi, kako je bilo moguce da ste mogli te ljude gledati kao ljude Bozije.

  • Душко каже:

   Брате Вукмане, да ли можеш на свом компјутеру изабрати ћирилицу па је користити у коментарима? Такође бих те желио питати да ли имаш контакт са оном породицом из Минхена у чијој су кући мироточиле многе иконе?

 33. Vukman Cejovic каже:

  Brate Dusko, zaista ne znam kako da podesim cirilicu na kompjuteru.
  Sa onom porodicom o kojoj me pitas imam povremeno kontakt, naime vidimo se ponekad u jednoj ruskoj Crkvi u kojoj moja zena podje, pa i ja sa njom, mada se ne pricescujem i ne uzimam blagoslov, zato sto pominju Kirila i napaze se u svetskom savezu vjestica. Tu sluzi jedan veoma blagocestiv svestenik inace Ukrajinac, koji mi je veoma drag, ali ja od njega ipak ne uzimam Blagoslov niti se tamo pricescujem, jer su oni tamo gdje jesu, pa dok god bude tako, mi mozemo da se volimo i postujemo i to je sve.. Zadnji put sam tamo bio prije tri ili cetiri mjeseca.

  • Душко каже:

   Хвала брате на одговору. Интересује ме да ли код њих и даље мироточе иконе и какав је њихов однос везано за издају у СПЦ и екуменизам?

   Ви и ја смо се упознали сада већ давне 2003 године на Савиндан у СПЦ у Минхену. Био је са вама тада и ваш син. Ви се мене сигурно не сјећате, а ја као неко ко је тада први пут био у нашој Цкрви у Минхену и упознао баш вас, вас се и те како добро сјећам.

   Послије Литургије сте ме упознали са тим човјеком. Причали смо мало испред цркве. Ја сам тек неколико година касније читао у једном чланку да у кући србске породице у Минхену мироточе иконе и онда схватио да је то човјек са којим сте ме ви упознали.

   Свако добро од Господа вама и вашој породици.

   Душко Јанковић,

 34. Vukman Cejovic каже:

  Brate Dusko, drago mi je da smo se na ovaj nacin ponovo „sreli“!.
  U vezi ikona kod porodice Vukovic ne znam da li i dalje mirotoce a sto se tice ekumenizma,
  oni idu u rusku zagranicnu Crkvu u Minhenu, ponekad i u srpsku i vjerovatno misle da izdaja nije tolika da se ne moze ici.

  Ja sam mnogima koje znam rekao da se u crkvama koje su clanice svetskog saveza crkava (saveza vjestica i magova, ALI BUKVALNO) ne smije pricescivati niti uzimati bilo koja sveta tajna, jer ne vjerujem da Duh Sveti moze biti clan svetskog saveza crkava.

  Ali to moje misljenje dijeli malo ljudi, nego misle ako je neki svestenik blagocestiv da se kod njega moze ici. Eto, ja imam takav pristup, drugi imaju drugi pristup, ali ako neko ide kod ekumenista, trebao bi barem za sebe da odredi neku granicu i da kaze, „dovde cu da trpim“ i onda bas dotle da trpi.
  Mora neka granica da postoji, ali nazalost kod ekumenista ne postoji granica i ako pitate bilo koga za granicu, ukljucujuci i takozvane svete ljudi od cije metiljave vjere se covjeku jedino povracati moze, svi ce vam nesto naokolo odgovarati i niko vam nece reci „ej covjece, granica je TU“.
  Kod svetih otaca su granice bile VEOMA JASNO zacrtane, neko rece da su one krvlju crtane, dok danas sve moze, nema granica i niko se vise ni najmanje ne buni zbog ekumenizma.
  Ja se bojim u jednoj takvoj „crkvi“ da se pricescujem, jer smatram da i ja mogu dobiti takav duh mutavi, da i ja cutim i da sve aminujem. Po mom misljenju to je taj duh prevare o kojem pise Sveto Pismo.

  Ima ovdje jedna katolicka crkva u Minhenu gdje se nalaze mosti svetog Kozje i Damjana a u blizini Minhena ima isto jedna katolicka crkva gdje su mosti svetih mucenika Marijana i Anjana, koje su Srbi (kazu Sloveni a to nisu bili Sloveni nego Srbi, koji su naseljavali veci dio Njemacke, pa od njih ostadose oni Luzicki Srbi i masa srpskih toponima, pogotovo po bivsoju istocnoj Njemackoj) ubili u petom vijeku. Ta dva mucenika su doveli hriscanstvo u Bavarsku i oni su bili pravoslavni.

  Ja podjem jednom nedeljno do svetih mosti, obicno kod svetog Kozje i Damjana, stanem pored mosti, pomolim se i odem. To ti je sav moj crkveni zivot ovdje. Doduse, ponekad sa suprugom podjem i do jedne ruske zagranicne crkve isto u Minhenu gdje sluzi ovaj bölagocestivi mladi ukrajinski svestenik, odslusam molitve i odem ne uzimajuci blagoslov niti se pricescujem.
  Imam od svestenika GOH blagoslov da mogu sa suprugom poci u njihove crkve, da ne bi isla sama i dosla u ko zna kakva iskusenja, ali da se ne smijem pricescivati niti uzimati blagoslov.
  Bogu hvala, veoma rijetko idemo u njihove crkve, evo vec cetiri mjeseca ga tamo nisam ulazio i to mi je kao neki podvig.

  Kad Bog da, odem do zilota, ispovijedim se i pricestim i to ti je to.
  Zadnji put sam se pricestio kod vladike Arsenije, to je vladika ruske zagranicne Crkve, koji nije usao u opstenje sa judejskom KGB-patrijasijom i koji je sluzio u manastiru svetog Krsta i u manastoru svete Katarine na Sinaju. Posle je otisao na Atos i zivio kao isposnik sa bratom Davidom na Karulji.
  Eto, Bog ga je poslao krajem prosle godine u Minhen i tu sam se u jednom stanu ispovijedio i pricestio.

  Sada cujem da su sa Karulje prognati svi ziloti, izmedju ostalih i vladika Arsenije i brat David.
  Posle toga je vladika bio u zatvoru u Izraelu i onda su ga negdje deportovali, pa sad o njemu nista ne znamo. Ako brat David ili otac Stefan ovo citaju i imaju kakve informacije o njemu neka jave.

  Prosle godine sam bio i u Kelnu, tamo ima jedna Crkva od GOH-a a prije dvije godine sam bio u Berlinu, gdje sluzi otac Dragan, takodje svestenik GOH-a, koji me je i krstio prije cetiri godine.

  Snalazim se kako znam i umijem i spreman sam i na tu mogucnost da se i do kraja zivota vise ne pricestim, ali kod ekumenista necu ni za zivu glavu. Zeni sam rekao, ako mi se ne daj Boze sto desi, da me ni jedan ekumenista ne baja, nego bez njihovog opela neka me bace gdje god hoce, ali da me oni ne bajaju.

  Kao sto sam siguran da sunce sija, tako sam siguran da se kod ekumenista ne smije covjek pricescivati. A Gospod me moze za sve zivo kazniti, ali za to sto necu da sa njima imam zajednicu, za to milijardu posto ne.

  Izvini na dugom pisanju, od srca te pozdravljam i tebi i tvojima zelim sve najbolje.

  • Ненад каже:

   Брате Вукмане, да ли сам те ја добро разумео? Ти си добио благослов од свештеника ГОХ да идеш у РЗЦ која се „сјединила“ са московском патријаршијом али да се не причешћујеш и да узимаш благослов ?

 35. Vukman Cejovic каже:

  Da se NE pricescujem i da NE uzimam blagoslov, nego samo da idem zbog supruge da ne bi isla sama. Da budem kao posjetilac muzeja ili jedne operete. Preporuceno je da uopste ne idem, ali ako moram da se NE pricescujem, niti uzimam blagoslov, anaforu ili bilo sto drugo.
  Znas, mnogi ziloti imaju zenu ili djecu koja su jos uvijek u ekumenizmu, pa je to vrlo nezgodna situacija.

  Sta ces ako ti je zena vrlo atraktivna a pustis je samu da ide u crkvu, svake nedelje po pola dana, pa onda mozda i subotom navece i velikim praznicima. Ovi ekumenisti pomisle zena razvedena, sama, trazi muza a ko nece poboznu lijepu zenu i odma kidisu a ti sjedi kuci i podvizavaj se i ako ti neko capi zenu, ti onda idi u manastor pa izigravaj jurodivog.
  A najgore su one babetine, kad one pomisle da je razvedena pa hoce da pomognu da je usrece. Pa nisam lud covjece. Ja nisam monah nego civil i za civila je Bog odredio druga pravila. Civil treba da bude muskarac a ne neka lelujajuca njunja koja ce samo da prica o vjeri. Koliko znam budala koje pretjeraju u vjeri i zapostave zenu ili muza.

  Ovo je jedna vrsta ikumenije iz nuzde a Bog ce napraviti da sve to dodje na svoje mjesto.
  Bolje je biti uz suprugu i prevoditi joj sve njhove kurvaluke, nego ostaviti je da ide sama.
  Neki ljudi se ne mogu odvojiti tek tako od jeresi, nekima treba malo vise vremena da vide o cemu se radi.
  Svi koji ste u istinskoj Crkvi znate koliko ste problema imali sa ukucanima, prijateljima, bliznjima, nije to jednostavno i treba biti malo elastican, inace napravice se veca steta nego korist.
  Barem ja tako mislim. Mozda grijesim, Bog zna.

  Ali moj je savjet, svakome da ne prenagljuje. Bolje je poci u pocetku svake nedelje kod tih jeretika, pa onda sabotiraj maksimalno. Kad treba da ide u crkvu kod jeretika, ti joj predlozi da podjete na izlet, ili je izvedi u setnju, u grad na kafu ili nesto drugo. Pa onda prorijedi odlazak kod jeretika od jednom nedeljno, jednom u dvije nedelje, pa onda jednom mjesecno ili mozda jednom u pola godine.

  Nije to nimalo tesko, jer jereticke ekumenisticke crkve nemaju ni trunke blagodati i nemaju vise onog Duha koji je ljude odusevljavao. Nekada sam mogao satima da stojim na molitvi a sad jedna izdrzim kod njih deset minuta, dok kad podjem kod zilota, mogao bih pet dana da stojim na molitvi.

  Ako ne sabitirate jereticke crkve i to vrlo perfidno, onda se moze desiti da onaj ko ide tamo potpuno otpadne od Boga, da mu se smuci pravoslavlje, jer su ekumenisticko pravoslavne crkve danas potpuno bez Duha. Znaci sabotirajte, sluzite se lukavstvom i nijednu priliku ne propustite da ih ocrnite, da drugima koje volite objasnite koje su to dzukele.

  Najbolje je narpraviti da oni sami dodju i kazu da ne dolazite vise, ili da na neki drugi nacin pokazu svoju pravu ljubav.

  Ukoliko je u crkvi neki blagocestivv svestenik onda podjete i objasnite mu o cemu se radi, recete mu oce, ja ne mogu iz tog i tog razloga da uzimam blagoslov od vas i tacka. Ako je covjek pobozan i blagocestiv razumjece vas a mozda i on misli isto sto i vi, ali ne smije to da kaze, jer osta on i njegova familija bez hleba.

  Njegos je rekao: „Zlo vrijeme orla naceralo, da zimuje medju kokoskama“.

  • Ненад каже:

   Ма у реду, разумем те. Само сам хтео да потврдиш оно што сам ја разумео. Хвала брате.
   „Svi koji ste u istinskoj Crkvi znate koliko ste problema imali sa ukucanima, prijateljima, bliznjima, nije to jednostavno i treba biti malo elastican, inace napravice se veca steta nego korist.“
   Оно који нису ни катихизис прочитали, воде се личним осећањима па онда незнањем. „Јер, ко си ти да учиш епискпе СПЦ…“. Па онда питања, типа, „а како остали иду у СПЦ „. Ваљда патријарх зна….. и тако даље и тако ближе. Потпуно те разумем. Тешко је објаснити нашем народу. Иду као овце за овном предводником. А нико књиге да се лати. Катихизис, канони, Свети Оци. А најодвратнија флоскула коју сам чуо је : “ заблудели Свети Оци“. Као, они нису знали шта причају кад су нас саветовали и учили да се треба склањати и презирати јеретике.

   • православље каже:

    Не осуђујем брата Вукмана, свако зна своју ситуацију, али ако ми нисмо у стању своје укућане да убедимо да се од јеретика треба одвајати, онда нећемо никога другога овако преко интернета. Снага молитве је много јача од речи.
    Што се тиче одлазака у СПЦ и МП, стојећи или седећи на служби у екуменистичким храмовима, човек се моли са њима заједно хтео он то или не. Господ је рекао да није донео мир него мач, да ће нам непријатељи бити укућани и да ћемо морати да се одвајамо и од ближњих.
    За мене је дискусија на ове теме завршена, јер ми осуђујемо ЕРП у егзилу за допуштање верницима да одлазе на литургије у СПЦ, а да се не причешћују , а нисмо у стању сами да испунимо оно за шта њих осуђујемо. Као што већ једном рекох, у данашњој ситуацији у Цркви, изгледа да није све црно и бело и врло је мали број оних који су потпуно пресекли.
    Праштајте и збогом!

    Оцу Јовану вјечнаја памјат и Царство Небеско!

 36. Vukman Cejovic каже:

  Evo recimo kad kod jeretika ima neka strasna liturgija, kad dodje neki vladika i kad izgleda kao da je andjeo sa neba (za neupucene), ja samo dosapnem, „duso, znas da ovaj vladika krije mosti svetog Filareta Voznesenjskog“, ili kad „Rusi“ pocnu da poju andjeoske pjesme, ti kazes „maco, oni su u organskoj zajednici sa vjesticama i gutacima vatre“.
  Svojim bliznjima treba da budete uvijek pri ruci da im prevodite ekumenisticke kurvaluke.

 37. православље каже:

  Овим путем желим да изјавим саучешће у тузи читавој ЕРП у егзилу, братији, духовној деци, парохијанима и најближима упокојеног раба Божијег протосинђела Јована, једног од уредника ове странице и аутора многих текстова.

  Заиста ме је вест о његовом изненадном упокојењу дубоко потресла. Отац Јован ће у мојим молитвама остати заувек.

  Нека му Господ опрости сваки грех, хотимични и нехотимични и нека му дарује Царство Небеско! А, нама грешнима, нека Господ опрости ако смо му доносили искушења својим речима.

  Вјечнаја памјат оцу Јовану!

 38. Vukman Cejovic каже:

  Neka mu je vecna pamjat.
  On je bio svestenik katakombe iz Nisa.

 39. Ненад каже:

  Брате Ђорђе, ову вест сам добио од друга који се недавно вратио са Свете Горе. Он ми је дао овај линк, па ко разуме….. Или нађте неког ко разуме руски да вам преведе. Ја сам сконтао суштину. Обрати пажњу на 7:55. Игуман Методије прича о подршци манастира Констамонит.

 40. Ненад каже:

  Ево шта на ФБ написа једна Новосађанка :
  Danas su u sabornoj crkvi u NS sa irijejem bulovicem sluzili I jevreji na hebrejskom jeziku I govorili “ vi pravoslavci I vama pravoslavnim“. Stigli smo do kraja. Radio beseda je prenosila uzivo sa Liturgije.

 41. Vukman Cejovic каже:

  Ajmote momci, nastavljamo borbu sa ekumenistima.
  Nas brat je sad kod Gospoda, koji ce ga nagraditi sto je rasturao ekumeniste a sad ajdemo da mi nastavimo ovu borbu dalje.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s