Потрага за идиотима међу Србима

Колико год да екуменизам као савремена глобална заблуда, идеологија или јерес напредује, он се све више срозава. Последње фазе ове болести су забрињавајуће. Екуменизам се више не обраћа просечно интелигентном човеку, већ медиокритету и човеку ометеном у развоју. Последњи покушаји да се уведе нови григоријански календар су до инбецилности примитивни. Рачунске операције које врше новинари из Србије који радо клече не би могле да поднесу ни испит зрелости у млађим разредима основне школе.

После патријарха и председника државе који су медиокритети могло је и да се очекује да ће се за народ којим владају и који им је потребан да би њихове функције имале легитимитета тражити идиотска или барем идиотизована маса.

idiotluk

Нови идиотлук, да се иза њега не крије операција унијаћења Срба, био би само једна епизода неписмених и надобудних новинара. Ипак, уколико се употреби ради формирања свести да се увођењем григоријанског календара враћамо на „старо“, „исконско“ имаћемо једну нимало доброћудну појаву.

Наиме, већ у неколико чланака се афирмативно пише о новом григоријанском календару, који носи име по папи Григорију 13. (1502-1585) који је променио календар. Папа Григорије је датум померио за 10 дана унапред, те је у његово време 25. децембар „преко ноћи“ постао 4. јануар. Временом ова разлика је порасла на 13 дана.

Православна Црква није ништа мењала. Те је 25. децембар, по њој, и дан данас остао 25. децембар. Државе су временом прихватале нови григоријански календар а напуштале стари јулијански. У Русији се на државном нивоу прешло на григоријански после комунистичке револуције. Занимљиво је да и Србија никада није прешла на григоријански календар, већ су утопљавањем у масонску творевину Краљевину Срба Хрвата и Словенаца датуми од 1919. почели да се обележавају по григоријанском календару.

Православне помесне цркве су одолевале промени календара мање или више. Саборна одлука о промени календара никада није донета. Утицајем Цариградског патријарха Мелетија кога су поставили Британци, Грчка Црква je променила календар, али су после те промене настале побуне у земљи и изазван је раскол. Захваљујући овој промени дошло је до велике мржње између Грка који су остали верни старом календару и оних који су увели нови. Дешавале су се свађе, туче, проклињања, па чак и убиства и силовања. И дан-данас, после скоро једног века ране нису исцељене и пометеност у народу није престала.

Дакле, православци и данас славе Божић 25. децембра по јулијанском календару, што се по григоријанском мери као 7. јануар. Римокатолици и они који су прихватили њихов календар, Божић славе 12. децембра по јулијанском, када старокалендарци славе светог Спиридона Тримитунтског. По григоријанском мерењу, ово се пада 25. децембра.

kalendarcic

Ради бољег разумевања, Српска црква у свом издању календарчића, поставља оба датума и нови (григоријански) и стари (јулијански). Опет ради разумевања, често кажемо да „Божић славимо 7. јануара“, како је по календару у држави, иако је де јуре то 25. децембар по јулијанском календару и Срби славе Божић у децембру по јулијанском календару. Ипак, ова математика није јасна куварима жабе и спамерима у српским медијима, па периодично објаве као вест да ће се тек следеће године када почне да се слави са римокатолицима почети да се слави децембра. На тај начин се у народу расправља о томе да ли Божић славимо у децембру или јануару, уместо да се питање постави јасно -Да ли да Божић славимо по римокатоличким прорачунима или одвојено од њих.

kurir spam

Новинарске патке овог типа могу временом да допринесу до отупелости по овом питању, тако да се проценат народа који је већ отупео од „Фарме“ и „Парова“ додатно идиотизује по питању потребе очувања своје вере, и постаје равнодушан на свакогодишњу објаву да ће баш следеће године да дође до промене календара.

Западни Срби који живе на територијама где је некада владала Аустроугарска су питање календара озбиљније доживљавали јер су имали искуства са сваковрсним преварама Ватикана у циљу унијаћења. Глајшалтунг, тј. спољашње изједначавање, је једна од метода унијаћења. Други тип глајшалтунга је изједначавање у архитектури цркава (присутно у Војводини), и у начину богослужења (присутно код новотараца).

На крају подсетимо: Бугарска црква, увела је нови (папски) календар 1968. са образложењем да нови календар погодује екуменизму.

Званична Црква, дужна је да себе најпре ослободи од две анатеме под које потпада. Једна је анатема Седмог васељенског Сабора, која одређује: „онај ко било које предање писано или усмено одбацује – нека је анатема“.

Свети Први Васељенски Сабор од 318 Богоносних Отаца, предао нам је стари календар. Нови је предао папа Григорије и масон Мелетије Метаксакис. Званична Црква га је прихватила без тешкоћа, презрела је и преступила предање Првог Васељенског Сабора, дакле, потпала је под горњу анатему Седмог Васељенског Сабора, и под следећу Анатему истога Сабора: „свима противно учењу и примерима Преславних Светих Отаца новотаријама или учењима, или која ће после овога бити учињена, анатема три пута.“

-Старац Филотеј Зервакос

Погледајте такође: РАЧУНСКЕ ОПЕРАЦИЈЕ У СПЦ

Припремила екипа ФБ странице „Православље живот вечни“

 

 

Овај унос је објављен под Црква и јерес екуменизма. Забележите сталну везу.

49 реаговања на Потрага за идиотима међу Србима

 1. Vukman Cejovic каже:

  Nema potrebe medju Srbima traziti dodatne idiote.
  Dovoljno idiota je leglo na rudu i prihvatilo da jednu organizaciju koja je organski clan svetske satanske crkve smatra za Crkvu Boziju.

  Clanstvo u SSC i opstenje sa onima koji su tamo je neuporediva veca izdaja Hrista od novog kalendara, mada je i novi kalendar totalna izdaja Hrista a SPC ima opstenje sa novokalendarcima, sto je isto kao i da oni sami drze novi anatemisani kalendar.

  Ali, ne ocajavajte, evo istinske pravoslavne Crkve se sve vise ujedinjuju.
  Ako Bog da da one na jednom pravoslavnom Saboru, saborno bace anatemu na ove jeretike iz svetskog pravoslavlja, naravno i na jereticku SPC. Mada to nije neophodno, jer sve moguce anateme su vec bacene, ali iz propagandnih razloga, ne bi bilo lose, na tu gamad jereticku jos jednom baciti anatemu.

  Evo izvestaja o pocetku ujedinjenja Goh-a i Matejevaca: http://svetisavasrpski.blogspot.rs/2015/12/blog-post_23.html

  A vi koji ste jos uvijek u jeretickoj SPC micite se odatle, da ne izgubite svoje duse.
  Ostankom tamo i primanjem njihovih tajni primicete u sebe duha prevare.

  • православље каже:

   Јесте, истински православни се уједињују, остали су још матејевци са којима је процес уједињења у току. Акакијева група са оних неколико Руса умује, изгледа да им је потребан један духовник. Шта ће с њима бити Господ зна. Сад им смета митрополит Агатангел и траже раскол међу онима који су се ујединили. Оно последње писмо митрополиту Фотију је катастрофално. Овај пут су се заглибили дубоко. На већ два синодска сабора се расправља о њима, међутим, то што су они замислили неће ићи тек тако. Једино што могу овај пут добити је понуда да прихвате све тако како јесте. Мисле да су на светосавском путу, а требало би да схвате да Свети Сава тако као они никад не би поступио. Уосталом оно „покајно писмо“ је толико јадно и лицемерно да се на километар види да ту покајања нема.

   У вези календарског питања: народ је обманут тиме да је нови календар само грешка.
   До сад је писано да су Грци старокалендарци расколници и секташи и осуђивани су на сваки могући начин, а сад се плашимо новог календара и пишемо да новокалендарци потпадају под две анатеме?! Зар се анатема тако олако схвата? Сад је има, сад је нема.
   Изгледа да би прво требало разбистрити држимо ли ми Предање само понекад и кад нама одговара или би требало да се увек држимо Предања Цркве.

   Надам се да ће и владика Артемије смоћи снаге и воље да се прикључи осталим истински православнима којих сада има поприличан број. Амин. Боже дај да се сви истински православни уједине у Истини.

   • православље каже:

    Додаћу само још ово, колико је мени познато, Грци старокалендарци Србима неће дати аутокефалност. Да ставимо на страну расколе, покајна писма итд. Грци ће признати епископе, али аутокефалност неће. То је разлог због кога владика Артемије није хтео да прихвати да буде епископ у оквиру грчке старокалендарске цркве. Грешка је направљена од стране Акакијеве групе и оних који су били с њима па остали са Грцима, сада ће остати сами са оних пар Руса.
    Владика Артемије уколико жели да уђе у евхаристијско општење са истински православнима мора ступити у општење са руском Црквом одн. митр. Агатангелом или са румунском истински православном црквом. Руси сто посто немају пробем са аутокефалношћу српске цркве. Исто тако се десило са тзв. Слободном Српском црквом из Аустралије и Канаде, ступили су у општење са Грцима па су сад сведени на ниво парохија грчке цркве. Не заборавимо да је етнофилетизам дозвољен и резервисан само за Грке, одувек је тако било, а за све остале народе, није, јер се тада сматра за јерес.
    Ево погледајмо шта се дешава и у тзв. светском и истинском православљу. И на једној и на другој страни воде Грци, у светском православљу предводе екуменизам, а у истинском православљу хоће да доминирају осталима.

    У сваком случају не треба прихватити нови календар и треба размислити пре него што легнемо на руду, било коју.

 2. Sremski Pavle каже:

  Братијо, који посећујете ову интернет адресу, и читаоци, а и дискутанти, праштајте!
  У мени се јављају жеравична питања, на која ће неки од вас да лако одговоре, али, да ли су заиста у праву, то, чини ми се, само Бог зна.
  Опростите ми што не знам тачно како се зову све те ваше истинске Цркве и колико их има и где им је седиште, али, за мене је суштинско питање за пребивање у било којој религијској заједници – да ли постоји благодат у њој или не постоји. Брат Вукман је апсолутно сигуран да тамо где је он постоји благодат. Вероватно су и остали, који су у некој другој групи, исто тако сигурни да је и код њих благодат присутна у пуној мери. Мени је један брат који следи владику Артемија рекао да се њихова Богојављенска вода не квари. За Акакијеву Богојављенску воду не знам, али сматрам да би они (или било који други) били идиоти да виде да им се, између осталог, квари Богојављенска вода, а они и даље пребивају у тој заједници, макар како је звали православном и истинском. Знам, неко је овде говорио да је држање истинске вере и догмата основ за то да ли је неко православан (између осталих атрибута црквености). А пошто је званична Србска Црква део тзв. светског савеза цркава, па још кроз уста патријарха исповеда јерес екуменизма, онда она није више православна и у њој нема благодати. Наравно да је то што чине наши архијереји ужас и да ће, чини ми се бити још већи, али, колико знам и видим, Богојављенска вода се још не квари у њој, Свето Причешће још никог није разболело и пренело на неког заразу (јер ако је безблагодатно, онда је то обично вино и хлеб, а када нас стотине облизне лажичицу, нека болест се већ до сада већ морала показати). Не да сам ја кукавица, који несме, као римокатолици, да напусти своју званичну Цркву, него, ко је од толиких групација сто посто у праву, тј. где је благодат стопостотна.
  Па ево и још питања. Да ли у званичној Руској Цркви постоји благодат, да ли у Грчкој, Румунској, Бугарској, а и осталим? Да ли у Македонској? Да ли им се квари Богојављенска вода? Може неко рећи, па шта си запео са том водом. А како да другачије мерим благодат. Кажу неки, а где су нетрулежне мошти у званичој Србској Цркви у најновије време (или у осталим званичним Црквама)? Међутим, питање је да ли има таквих светаца, и да ли уопште има светаца, који су толико просветлили духом, да би им и тело остало нетрулежно.
  Да не дужим, мада сам писао некако збрда, здола, али, постављам паметнијим од мене следеће питање:
  Да ли се у било којој заједници православној, од званичних, до незваничних, квари Богојављенска вода, и то не можда у појединачним случајевима, него масовно, да не кажем сва, као код римокатолика? Ја имам бар десетак флаша Богојављенске воде од десетак задњих година, и стоје ми у трему у ормару, где лети има и педесет степени, јер је устакљено, па се још у ниједној флаши није покварила.
  Пс. Време је Божићног поста, па да не помисли неко, да овим писањем желим неког да изазивам, већ заиста желим да чујем шта остали кажу на ове моје дилеме о благодати.

  • православље каже:

   Ти ради по својој савести.

   • православље каже:

    Ти си свестан да је екуменизам јерес и да је патријарх јавно исповедио јерес. Има ли благодати у званичним црквама или нема то се у исповедању вере истински православних не спомиње, али се јасно каже да се онима који се свесно налазе у јереси екуменизма не гарантује спасење. Ти си свестан да је екуменизам јерес, па уради као што рекох према твојој савести. Нико од истински православних епископа није мерио благодат, колико је има, где је има, коме се квари освећена вода, коме се не квари, итд. већ су вођени Светим Духом, предањем Цркве, Светим Оцима, како год хоћеш, одсекли од себе јерес. Јесте, тренутно се у православљу одваја жито од кукоља и биће још одвајања због јереси екуменизма, биће још исповедника, тако да нису сви истински православни у међусобном општењу, али слободно све те групе које су се одвојиле од светског православља, у овом случају екуменизма, можеш сматрати за православне и које год би човек изабрао, зависи од места боравка и могућности проналаска било које истински православне цркве, не би погрешио. И владика Артемије се одвојио званично од екумениста након што је патријарх Иринеј исповедио јерес јавно и након што је учествовао у јеврејској Хануци у синагоги. Владика Артемије није погрешио.
    Што се тиче Акакија, они не признају за светитеља Светог Јустина Ћелијског кога су чак и Грци старокалендарци прихватили као светитеља и често га цитирају у својим радовима. Друго у вези Акакија, они су сами себи нанели штету својим писањем на интернету, те да је последњи српски владика био Свети Николај Велимировић и ту они отприлике пресецају српску цркву, а чак ни старокалендарци не мисле тако јер су и они до краја осамдесетих били у општењу са руском заграничном црквом.
    Ти одлучи сам како ћеш, а ако се молиш и читаш Свето Писмо и желиш да се спасеш, Господ ће ти указати где ћеш на службе. Само да знаш да у житијима Светих и њиховим делима нигде нећеш наћи мерила благодати тако како си ти описао. Теби савест није мирна, свестан си јереси, али тражиш оправдања да останеш ту где јеси. Ако си сигуран да је спасење ту где јеси, ти настави да идеш тако како идеш, али ти ниси сигуран да си на добром путу. Зато је и владика Артемије рекао да неће сви у исто време прогледати и ту његову мисао поштујем.
    Господ ти даровао спасење и живот вечни те да у миру проведеш светло рођење Христово.

   • православље каже:

    Овако исповедају истински православне цркве које су у међусобном општењу. То је званичан документ потписан од стране румунске, руске, грчке и бугарске православне цркве. Ти, Павле, види сам има ли шта о светој водици и како Свети Оци исповедају где је Црква Христова.

    ИСТИНСКИ ПРАВОСЛАВНА ЦРКВА
    И ЈЕРЕС ЕКУМЕНИЗМА
    Догматска и канонска питања

    http://svetisavasrpski.blogspot.ca/2014/07/ispc-i-jeres-ekumenizma.html

  • Свештеник Михаило Микић каже:

   Брате Павле, поједини СРБи у најбољој намјери према црквеном знању са којим располажу покушавају теби да објасне где се данас крије и налази Православна Црква Христова. Свако сматра и верује да је његова црквена заједница једина Истинита Црква Христова. То може бити али и немора да буде тачно, Све зависи од тога како живе и исповедају Православну вјеру своју чланова дотичне црквене заједнице!

   Да бисмо могли правилно разумјети овај велики проблем у животу данашњи Православних хришћана као слебденика Божији, ми требамо да знамо изворно значење ријечи Црква Христова. У СРБском језику са ријечју ЦРКВА се подразумјева понекад црквена организација и њихова устроства а понекад се опет под ријечју ЦРКВА мисли само на богослужбене храмове који се као ДОМОВИ МОЛИТВЕ називају црквом. Све зависи од тога у коме смислу је употребита у дотичном тексту или реченици ријечи ЦРКВА !

   Црква Христова је посебна заједница у историји рода људског. То је Божја породица Светих људи и жена на земљи и њихових душа на небу створена Речју и Крвљу Исуса Христа, а руковођена Духом Светим а не римским Папом. Значи глава Цркве по вољи Бога Оца је Син Божји, Стари СРБски Рођак, Господ наш Исус Христос (Ефе.1:22-23) а не грешни човјек којег Бог створи од праха земаљског и удахну му дух животни без разлике колико он био Боголик: мудар и паметан, грешан или свет!

   То значи да црквене зграде нити организације нису ЖИВА ЦРКВА Христова. НЕ! Црква Христова једино може постати својом слободном вољом ако то жели кроз Свету Тајну Крштења сваки човјек живи којег Господ створи од праха земаљског и удахну дух животни, а затим својим страдањем на Крсту ГОЛГОТСКОМ искупи од греха и спаси од смрти. Тако учи и Свети Апостол Пасвле који каже „незнате ли да сте ви ЦРКВА БОЖИЈА и Дух Божји да живи у вама.“ (1.Кор.3,16) Значи човјек је ЦРКВА БОЖИЈА, а не зграде као богомоље нити организације као људске творевине. Брате Павле, сваки човјек који Православно или правилно вјерује у Бога и живи по Закону Божијем јесте ЦРКВА БОГА ЖИВОГА.!

   Ту истину Христову потврђује и Св.Апостол Павле када каже „или не знате да је тијело ваше цеква (храм) Светог Духа који је у вама, и којега имате од Бога.“ (1.Кор.6,19) Зато Свети Апостол Павле заповједа „бјежите од блуда. Сваки гријех који човјек учини ван тијела је, а који блудничи своме тијелу гријеши!“ (1.Кор.6,18) Тако је грешио и наш брат Вукман Чејовић и многи други Православни хришћани до свога КРСТЕЊА када су они одбациили старог човјека и постали НОВИ ЉУДИ у Христу Исусу!

   Још једно да поновимо и да поврдимо за вечита времена изворно значење ријечи ЦРКВА. Она се никада не односи само на храмове или богомоље, на црквене и вјерске организације већ првенствено на човјека створеног по слици Божијој. Само човјек који вјерује у Бога и који живи по Закону Божијем и тако својим животом исповједа Истинито Православно учење јесте Црква Христова без разлике где живио? Коме народу припадао и какву боје коже на себи имамо?! Народ који Бога носи у срцу своме јесте „црква Бога живога, као што рече Бог: уселићу се у њих, и живјечу у њима,и бићу им Бог, а они ће бити мој народ!“ (2.Кор.6,16)

   Сада када знамо право значење ријечи ЦРКВА, као Православни хришћани треба да знамо да се нама у животу са вјером све даје. Још у Старом Завјету Господ је речено „како вјерујете, тако ће вам бити“. Снагу вјере Господ је потврдио и за време свога земаљског живота када је слепце упитао „вјерујете ли да могу то учинити?“ Да прогледају. „А они му рекоше: Да, Господе. Тада се дохвати очију њихових говорећи: Нека вам буде по вјери вашој. И отворише им се очи!“ (Мат.9:28-30)

   Чудо које тада учини Исус отварајући очи слепцима сваки пута се понавља и сада на Светој Литургији када многи Православни хришћани попут слепаца са вјером у Господа приступају после Свете Тајне ИСПОВЈЕСТИ Светој Тајни Причести „СА ВЈЕРОМ ДА ЈЕ ОВО САМО ПРЕЧИСТО ТИЈЕЛО ТВОЈЕ, И ОВА САМА ПРЕЧИСТА КРВ ТВОЈА!“ Молећи се тако Сину Божјем „да ме прими данас за причесника Тајне Вечере твоје, јер нећу казати тајну непријатељима твојим..“ Православни хришћани са страхом Божијим у себи, вјером и љубављу још изговарају: „Нека ми пришешће Светим Тајнама твојим, Господе, не буде на суд или на осуду, већ на исцелење душе и тијела. Амин!“

   СТАРИ СРБСКИ РОЂАК, Господ наш Исус Христос који на невидиљив начин стоји поред Вас и слуша исповјест и молитве Ваше са љубављу одговара „НЕКА ВАМ БУДЕ ПО ВЈЕРИ ВАШОЈ!“ (Мат.9,29) Зато брате Павле менојте да се оптерећујете проблемима од којих не зависи Ваше спасење. Верујте у Бога и вјерујте у СРБство: Православље и Светосавље као врхунац хришћаанске православне националне идеологије и СРБског начина живота и знајте тада да је Бог са Вама у све дане живота Вашешег!

   Ако неби вјеровали на Светој Тајни Причести да се пришежћујете Истинитим Тијелом и Истинитом Крвљу Христовом, она Вама неби била на опроштај грехова и спасење душе и тијела и када би је примали из руку Светих Апостола, већ на осуду и смрт вијечну. Зато се молите Богу да Вам цијели живот буде по вјери Светих Богоотаца наших! Амин! Боже дај!

  • Човек је потпуно у праву са својим питањима ….Ви претерујете проглашавајући Цркву за безблагодатну пре него је она извршила прељубу са другим лажним богом или неком јереси!
   Старокалендарци је требало да се повуку у катакомбе и да наставе да служе по старом календару ,чак и престајући да помињу поједине епископе екуменисте али није требало да прекидају општење са целим Православљем,
   Све док жена не изврши прељубу не можемо је отпустити јер прељубу чинимо нагонећи је да чини прељубу!

   • Ненад каже:

    Да ли је саслуживање Вартоломеја и папе Бенедикта по тво,м расуђивању „прељуба“ или није ?

   • Свештеник Михаило Микић каже:

    „Премудри“ пријатељу мој прво прочитај шта о ПРЕЉУБИ учи Свети Апостол Павле, а затим провјери шта је о томе учио сам Господ наш Исус Христос за време свог земаљског живота, па се онда јави! Прељуба није само дјело већ и помисао или жеља нечијега срца да пожели нешто што је туче, да учини на примјер ПРЕЉУБУ са другом женом или другим човјеком!

    Зато разликујемо ПЛАТОНСКУ ПРЕЉУБУ од почињене стварне физичке прељубе. Разлика или тежина греха између једне и друге није велика због тога што Господ каже “ сваки онај који пожели нешто туђе већ је учинио прељубу“ у срцу своме и уму своме. Иако ПЛАТОНСКА ПРЕЉУБА није практично остварена она је грех по црквеном учењу јер постоји у помраченој људској жељи.Зато је платонска прељуба пред Господом исто грех као и свака стварна физичка прељуба!

    Према томе, ако нека Помјесна православна црква промјени освећени јулијански црквени Календар и прихвати јеретички римокатолички календар она је таквим својим дјелом учинила ПРЕЉУБУ и отпала од пуноће благодати Божије и постала јеретичка вјерска заједница. Такво стање у Једној Светој Саборној и Апостолској Цркви Христовој као знаку последњих дана о коме говори Свети Јован Богослов у своме Откровењу је постало посебно видно у нашем времену када Помјесне православне Цркве промјеном Календара, или замјеном освећеног јулијанског црквеног Календара са јеретичким римокатоличким григоријансим календаром прекидају духовну везу између земаљске и небеске Цркве и добровољно се сврставају у вјерске заједнице које индиректно признају примског Папу за свог поглавара падајући тако у јерес!

    Ако било која Помјесна православна црква преко својих архијереја саслужује са јеретичком римокатоличком или неком другом вјерском заједницом, ако она признаје њезина крштења, богослужења и друге Свете Тајне које има само Једна Света Саборна и Апостолска Црква Христова она је такође де факто признала јерес дотичне вјерске заједнице и учинила ПРЕЉУБУ!

    Народу који је желео да каменује жени ухваћеној у ПРЕЉУБИ, Господ је рекао:“Ко је без греха нека баци камен први?!“ И нико се није од народа није нашао да баци камен први. Зашто? Зато што су они били свјесни греха свога за разлику од данашњи Православни хришћана од којих појединци више за грех и незнају. Сада многи „Православни ревнитељи“ због ревности њихове која убија јер потиче из незнања бацају камење на свакога око себе убијајући тако оног кога могу кад не могу да убију оног кога требају!

    За поуку и спасење данашњим новокалендарским „православним црквама“ жени ухваженој у ПРЕЉУБИ Господ је рекао: „Жено опраштају ти се греси твоји. Иди и више не греши!“ НОВОКАЛЕНДАРЦИ који су огрезли и одрасли у јереси због греха свога немају више довољно духовне снаге нити жеље да се покају за грехе своје и поново врате на освећени црквени јулијански Календар, да се поново врате на пут Христов који води у живот вјечни! А ПЛАТА ЗА ГРЕХ ЈЕ СМРТ!

 3. Vukman Cejovic каже:

  Brate Pavle, evo da i ja nesto kazem u vezi tvog pitanja.
  Nigdje kod Svetih Otaca neces naci da je mjerilo Blagodati nekvarljiva sveta voda ili sveti oganj.
  Takodje, po rijecima oca Danila zilota, nije tacno da se svim papo katolicima kvari njihova sveta voda. I kod papista imas nekvarljive svete vode. Takodje, imas kod papo katolika i protestanata velikih cuda.

  Po Svetim Ocima mjerilo vjere je istinito ispovijedanje vjere. Sveti Oci su VEOMA RIGOROZNI po pitanju jeresi i kazu, da se od jeretika I OD ONOG KO SA JERETIKOM IMA ZAJEDNICU TREBA ODVAJATI.
  To ne kaze jedan Sveti Otac, to ne kazu dva Sveta Oca niti to kaze stotinu Svetih Otaca, NEGO TO KAZU SVI SVETI OCI BEZ JEDNOG JEDINOG IZUZETKA.

  Sveti apostoli su rekli ako ANDJEO SA NEBA ILI MI dodjemo i kazemo nesto sto niste primili, neka bude anatema. A andjeo sa neba moze praviti mnoga cuda, pa ipak, ako mijenja Sveto Predanje, neka bude anatema.

  Po ucenju Svetih Otaca i ucenju Crkve u jeresi nema Blagodati, jer Sveti Duh nikako ne moze biti clan svetskog saveza crkava. Ako to treba objasnjavati, onda mrka kapa.

  Ali, Bog moze cinjeti cuda gdje god hoce, pa imas primjera da recimo u muslimanskoj porodici mirotoci ikona. To, da da li ce Bog i kako dati neku vrstu blagodati nekome ko je clan jereticke zajednice a koji ne zna da je to jereticka zajednica, ali ima cisto srce, to mi ne znamo, Bog moze sve.

  Ali, po ucenju Crkve kod jeretika blagodati nema. I nemoj da gledas svetu vodu ili sveti oganj nego gledaj svoju dusu i plodove obitavanja medju jereticima.
  Konkretno, ti si veoma smucen, sto nije znak blagodati. Ti si nesiguran i to veoma nesiguran, sto nije znak Blagodati. Ti ZNAS da je SPC u jeresi ali ipak nemirne savjesti ostajes u njjoj, sto nije znak Blagodati.

  I ja sam prolazio kroz sve to, bio sam clan ruske zagranicne Crkve, dok je nisu Judejci i masoni u likovima arhijereja utopili u satanski savez ekumenizma. I znam veoma dobro kakva se blagodat nekada (do prije 15 godina) osjecala u njoj i znam kakvo je bljutavo stanje danas.
  Da ne bude da ja fantaziram, barem pedeset ljudi, koji su od davno bili u RZC mi je to potvrdilo da je blagodat odleprsala. I to ne samo ovdje u Njemackoj, nego svuda. Posebno je tuzna situacija u Dzordanvilu, jad i bijeda (pricali mi ljudi) a to je nekada bio duhovni centar RZC.

  Masa monaha je napustila RZC, masa ljudi je ili otisla u zilote, ili jednostavno skoro napustila Crkvu a njihovi svestenici i vladike, koje smo do juce smatrali svetim ljudima pretvorili su se u zalosne klovnove, za koje bi i smijesno bilo reci da su nosioci Blagodati.

  Ipak najveci znak POTPUNOG, ALI POTPUNOG, ODSUSTVA BLAGODATI je njihovo stravicno cutanje na ekumenizam. I tako u RZC a kod nas da ne pricamo svi su zanijemili, kao da su im usta sasili kanapom i niko jedan muk ne smije da izgovori. Kud ces veceg znaka satanskog duha od toga.

  Moje licno iskustvo je da ne samo da tamo nema Blagodati, nego se definitivno tamo covjek duhovno truje i postaje zombi. Definitivno se u sebe prima duh prevare, sto se najbolje demonstrira kroz potpuno cutanje svih koji su tamo.

  Sveta voda se ne kvari, ali ti postajes zombi i primas duha prevare u sebe.

  I da se ni najmanje ne zavaravamo. Nisu episkopi i svestenici ekumenisticko pravoslavne crkve samo cutolozi, pogotovo oni koji su u tim parasinagogama glavni dzokeji, nego su to otvoreni neprijatelji Boziji.

  Znaci, ti ides na liturgije na kojima se pominje mason, preruseni judejac ili satanista (u najvecejm broju slucajeva sve tri kombinacije zajedno) i mislis da ce onda da Sidje Duh Sveti.
  Vartolomej je mason 100%, kao mason on je satanista, dakle mason i satanista.
  Alfejev ti je mason, preruseni Judejac (njih ima najvise u moskovskoj patrijasiji) i kao mason i talmudista on je i satanista.
  Mutavi Kiril, je takodje mason, dakle satanista i sluga judejski.
  Nas Irinej je ne samo budala, nego vjerovatno i mason, dakle i on je satanista.

  I svi su u svetskom savezu crkava i nema majcin sine sanse da ih 1mm pomjeris odatle.
  Tu i tamo, neka parasinagoga, kao tobos izadje odatle, ali to su sve namjestaljke.
  Njima APSOLUTNO nista ne smijes vjerovati.
  Golom zadnjicom na vruc sporet da sjednu i da ispovijede Hrista, ne smijes im vjerovati.
  To je jedna smrdljiva gamad i od njih se treba odvajati.
  Ako perfektno izadju iz svetskog saveza crkava i perfektno prekinu svaku zajednicu sa onima koji su tamo, onda im veoma oprezno mozes poceti vjerovati, ali veoma oprezno, jer nema te vode sa kojom ekumenisti nisu isprani.

  Ne znam gdje zivis, ali idi bre kod zilota i videces razliku, pa ako Bog da da budes clan Istinite Crkve, onda ces kroz Svete Tajne i te kako osjetiti Blagodat.
  Ali, 100% ce ti lukavi napraviti probleme, zbog izlaska iz jeresi. Kad mu pocnes bjezati, on ce ti praviti probleme, tako je bilo kod svih nas. Ali, ako izdrzis mala iskusenja i ako se ne budes vise vracao u jeres (kao sto sam ja radio) onda ce i ti problemi biti manji, mnogo manji.

  Moj savjet svima je, napustite jeres, pridjite istinskoj Crkvi i ne vracajte se vise u jeres (ne okreci se sine).
  Kompromis MOZDA moze biti samo otici na sluzbu kod njih (ako vam je zena ili dijete jos uvijek u jeresi), ali ne daj Boze, nikakve lazne svete tajne uzimati od njih, nikakav blagoslov ili naforu uzimati od njih. Ipak, najbolje je uopste ne ici kod njih ni na kakve molitve ili sluzbe.

  I ne vrsite pritisak na familiju da oni odmah napuste jeres, jer ce vas lukavi preko familije napadati. Za sve treba vrijeme i nista ne valja raditi na silu. Polako, strpljivo, uz molitvu, vidjece i ostali clanovi familije sta je ekumenizam.

  Vjerovatno cete imati probleme u porodici, jer ce zena ili djeca biti jos tamo, ali morate izdrzati.
  U suprotnom, prije ili kasnije potpuno cete odstupiti od Hrista.

  I neka vas ne zavaravaju nekakvi veliki duhovnici medju njima. Patrijah Pavle, otac Tadej, otac Jojle, otac Gavrilo, Janko, Marko. Ne postoji kod njih NI JEDAN JEDINI duhovnik, da ih ima oni bi izasli odatle. Vise ima blagodati jedna nepismena zilotska baba, nego SVI episkopi, svestenici, patrijasi i arhimandriti svih pravoslavnih parasinagoga ZAJEDNO.

  Dakle, vise ces imati duhovne koristi, ako te pomiluje neka nepismena zilotska baba, nego da te blagosilja patrijah Kiril, patrijah Vartolomej, patrijah Irinej i svi sinodi tih patrijasija zajedno.

  Pa posto je to tako i nikako drugacije, onda te i ja gresni, veoma gresni, zilot Vukman savjetujem sinko i kazem, bjezi od njih glavom bez obzira i ne vracaj se vise na njihov ekumenisticki smrdljivi i satanski brlog.
  Pa neka bude sta bude. Videces, kako ce te Bog, posle malo muka nagraditi, sto si mu bio vjeran.

  A sto se tice svecenja slavskog kolaca, ako nema svestenika, osveti kolac sam.
  Znace Gospod da ti to iz revnosti radis.
  A danas je revnost za vjeru neuporedivo vece cudo i od svete vode i od svetog ognja.

  • православље каже:

   У Џорданвилу је пустош.

   Ако мислиш на оца Тадеја Витовничког, ту праштај, његова књижица Какве су ти мисли такав ти је живот је радо читана од стране истински православних на западу пошто је преведена на енглески.
   Патријарха Павла не сматра нико за светитеља и као таквог га неће уважити, то је сто посто тако.
   За лажне старце сматрају се Пајсије, Порфирије и Софроније. Њих као светитеље никад у грчкој истински православној цркви неће прихватити не само због екуменизма него због имебоштва. Софроније је нарочито био ревностан у ширењу имебоштва. Његову литературу не треба читати.
   Иларион Алфејев кога си споменуо је такође имебожац (имебожник). Преко званичне руске цркве та јерес се и шири. Једино су истински православни почели да разоткривају ову јерес, која чак има везе са кабализмом.
   О имебоштву има доста текстова на интернету: name worshiping, imyaslavie, onomatodoxy. И на простору Србије и Црне Горе је присутна. Уз имебоштво иде још једна јерес тзв. awake sleeper, кроз коју се проповеда да душа може да се покаје и прихвати Христа након смрти.
   Као што видимо није само екуменизам данас на делу, уз екуменизам иду и пратећи елементи утемељени у кабали и јудаизму.
   Да ли је можда то разлог што се промовише јеврејски празник Хануке? Да ли је можда то разлог што наши теолози и екуменисти тако често у последње време за Бога кажу да се зове Јахве? Изгледа да и данас поткопавају Хришћанство они који су Христа одбацили као Спаситеља, само сада на много лукавији начин, изнутра.

  • Свештеник Михаило Микић каже:

   Брате Вукмане, и ђаво се претвара у анђела свјетла, а слуге његове у слуге правде да би преварио ако могу и изабране. Зато чуда ако има код римокатолика и протестаната то нису истинита и права чуда Божија већ ђаволска лаж и обмана. Ја нисам чуо за таква чуда и нисам видио да се римокатолицима водица неквари, већ напротив био сам сведок да се се водица често пута квари и код православних свештеника који правилно не изврше вјерски оберд освећења воде а не само код римокатолика!

   Некварљива водица можда није доказ а можда и јесте ничије побожности али јесте знак Христовог присуства у Цркви Божијој. Зато Свету Водицу која се не квари многи Православни хришћани наводе као доказ да дотична црква и свештеник имају на себи благодат Божију за разлику од оних цркви и свештеника где се водица квари. Такво мишљење може да буде истинито јер вода је веома важни елеменат у животу Цркве Христове и нераздвојни дио свих паганиски обреда на свијету.

   У Светом Писму или Библији постоји преко 25 сведочанстава из Старог и Новог Завјета која говоре о брзом повратку на земљу Старог СРБског Рођака, Господа нашег Исуса Христа. Осим тога сам Христос је говорио о знацима времена који ће наговестити зацарење Антихриста, крај свијета и Христов долазак на земљу са свим анђелима Небеским да свакоме плату да по дјелима његовим!

   „Када дакле угледате мрзост опуштења, о којој говори пророк Данило, где стоји на мјесту светом (који чита да разумије) …и да се они дани не скратише (убрзаше) нико неби остао, али изабранијих ради скратише се дани они. Јер ће изаће лажни христоси и лажни пророци, и показаће знаке велике и чудеса да би преварили ако буде могуће и изабране….“ (Мат. 24 глава)

   Зато брате Вукмане провјеравајмо духове: ВЛАДИКЕ И ПОПОВЕ да ли су они од Бога или ђавола послати. У БОГА ЗАТО ТРЕБА ЧВРСТО И НЕПОКОЛЕБЉИВО ВЈЕРОВАТИ СВОМ ДУШОМ СВОЈОМ, ЦИЈЕЛИМ УМОМ СВОЈИМ, А ВЛАДИКЕ И ПОПОВЕ ПРОВЈЕРАВАТИ ОД КОГА СУ ОНИ У НАРОД ПОСЛАТИ? АЛИ ЗБОГ ТОГА „НА СВЕШТЕНИКЕ НЕ ПРИМАЈ ТУЖБЕ ОСИМ АКО ИМАЈУ ДВА ИЛИ ТРИ СВЕДОКА“ (1. Тим.5,19 или 5.Мој. 19,15) ЈЕР ЗА СВАКУ ПРАЗНУ РИЈЕЧ ПРЕД БОГОМ ЋЕШ ОДГОВАРАТИ. ЗАТО ОНЕ СВЕШТЕНИКЕ „КОЈИ ГРЕШЕ ПОКАРАЈ ПРЕД СВИМА ДА И ДРУГИ ИМАЈУ СТРАХ!“ Од Бога ти здравље и спасење!

  • Чујеш ли ти себе шта пишеш? Ти пишеш о светском савету цркава као да су тамо сви у међусобном општењу и да су они по теби већ ЈЕДНА ЦРКВА?
   То је једна баруштиина разноразних деноминација чије скупове неко финансира да би промовисао такозвани „мир Богова“ какав је био озакоњен у Риму!
   Још увек је ту свако за себе него је проблем што се наша света Црква компромитује и представља као једна од многих од стране тих назови епископа који се плаше за своје тронове и не желе да се замере властима или чак све то свесно раде…Наравно уза све то ту је и дебело кршење канона које би црквене власти требало стриктно да поштују…

 4. Vukman Cejovic каже:

  I kad napustite ekumenisticko satanski brlog, ne pretjerujte sa revnovanjem.
  Covjek onda bodri samoga sebe, pa cesto zna da pretjera u revnosti na jeziku.
  Zbog toga dozivljava velike probleme.
  Napustite jeres, pridjete istinskoj Crkvi Bozijoj i onda polako, bez zurbe, bez pretjeranog revnovanja, bez fanatizma i sve ce biti u redu.
  I ne prekidajte veze sa prijateljima i svestenicima koji su u jeresi. Sa svima njima biti uljudan, fin,
  smireno im objasniti da ne mozete vise da budete clan svetskog saveza crkava, da vam to savjest ne dozvoljava i ne prekidajte prijateljske veze sa njima, ako oni hoce da te veze i dalje imaju.
  Vi treba da im budete svjetlost i primjer. svesteniku recite da ga volite, ali da ne mozete od njega da uzmete blagodat, jer on ima opstenje sa jereticima. Mozda on jadan, misli isto sto i vi, ali ima porodicu, slab je, nema hrabrosti, sta ce sa zenom i cetvoro djece, muka je to.

  Ako, zbog zene i djece morate ponekad poci u njhovu vjersku zajednicu, onda birajte one svestenike, koji nisu ekumenisti, nego koji iz nuzde ili straha tamo ostaju. Ako vec morate da birate zlo, izaberite manje. Ipak pitajte vaseg duhovnika za savjet.

  Ovo ja iz licnog iskustva, mojeg i svih zilota koje poznajem.
  Evo vec sam cetiri godine zilot, pricestim se jednom do dva puta godisnje, kad Bog da prilike.
  U Crkvu (istinsku Crkvu) idem jednom do dva puta godisnje, opet kad Bog da, pa sam nekako izdrzao.
  Duhovno mi je neuporedivo bolje, nego kad sam bio kod ekumenista, isao dva puta nedeljno u Crkvu i pricescivao se skoro svake druge nedelje.
  I Gospod me je veoma nagradio, ali to nije tema, treba biti zilot i ako vas Bog ne nagradi.
  Nagradice u vjecnom zivotu.

  • Ти си без потребе одсекао самога себе од тела Цркве,као да је ,Боже опрости,неко од њих Симбол вере променио и направио неки светски симбол вере!
   Врати се ти лепо у своју Цркву и ако хоћеш да се бориш против свега тога сиђи у катакомбу али не прекидај општење!

 5. Vukman Cejovic каже:

  Ovih dana sam gledao neke snimke i citao neke tekstove gdje sam vidio da i u ekumenistickim crkvama ima slucajeva da ljudi pridju Bogu i da se na neki nacin spasavaju.
  Ima slucajeva da i medju protestantima ljudi na neki nacin pridju Bogu i na neki nacin se spasavaju.
  Citao sam intervjue sa nekim arhimandritima, koji govore veoma hriscanski i koji mozda imaju i neku Blagodat.
  Ovo su stvari koje mogu veoma da zbune, sa jedne strane neka vrsta Blagodati a sa druge strane totalna izdaja Crkve i krajnja izdaja olicena u svetskom savezu crkava, koji je bukvalno savez sa satanom.
  Istinski pravoslavci vjeruju da postoje dvije Blagodati, jedna je prizivajuca a druga je spasavajuca Blagodat.
  Prizivajucu Blagodat Bog daje po srcu i moze je dati bilo gdje. Cilj ove Blagodati je da se covjek podstakne da trazi Boga.
  Spasavajuca Blagodat je ona Blagodat koja sjedinjuje sa Hristom kroz Svete Tajne i ona se dobija iskljucivo u istinskoj Ckrvi, koja nije un jeresi. Bog, koji moze sve, moze pojedincima, iz nekih razloga pokazati i raj, iako nisu clanovi istinske Crkve, ali to su specijalne intervencije Gospoda, onog istog Gospoda, koji je preko Svetog Pisma, Svetog Predanja i Svetih Otaca naredio da se od jeretika i od onih koji sa jereticima opste MORAMO odvajati.

  Razmisljajuci o svemu ovome, juce mi je pala jedna misao, koja je mozda interesantna. Vladika Artemije je jednom rekao da nece svi u isto vrijeme saznati ko su jeretici i rekao „ne prohoda svako dijete u isto vrijeme“. Nadamo se da ce i vladika Artemije stupiti u odnos sa istinskim pravoslavcima i konacno sa skoro 80 godina prohodati.

  Slicno ovoj misli, meni je juce palo nesto na pamet. Ekumenisticka crkva, ekumenisticke parasinagoge su kao neki dzinovski lonac za kuvanje zaba u kojoj se voda lagano zagrijava da zabe ne bi bjezale iz nje, nego da se skuvaju neprimijetno.
  Trenutno smo SVI svjedoci da u tom kazanu tu i tamo ima duhovnosti, ima tu i tamo i neke vrste vrlo pravoslavnog ispovijedanja vjere, ima slucajeva da ljudi u tom kazanu za kuvanje zaba, koje satana lagano podgrijava, ima i nekih slucajeva da ljudi iskreno traze Boga.

  Ono cega tamo vise nema je revnosti i kao sto vidimo svi su umuknuli i niko se zivi ne buni zbog ekumenizma. Eno na sajtu „borba za veru“ intervju sa arhimandritom Dionisijem iz manastira Lipovac. Divan covjek, divan intervju, ali ni traga od toga da otac Dionisije kaze „napolje iz svetskog saveza crkava“. Eno citam sajt oca Gavrila Lepavinskog, divan covjek, mnogo ljudi sa njim komunicira, svi oni poste i Bogu se mole, ali ni traga od onoga „napolje iz satanskog svetskog saveza crkava“.
  Pa onda gledam mnoga predavanja monaga Arsenija Jovanovica, sve dvna predavanja, ali i on kao zaliven cuti u vezi satanskog saveza u svetskom savezu crkava.

  I onda covjek ostaje zbunjen, veoma zbunjen. Sa jedne strane interesantni ljudi, djeluju veoma pobozno a sa druge strane OCIGLEDAN savez sa satanom, ne moze ocigledniji biti, savez koji osudise svi sveti iz proslosti i novijih vremena, tako da ne treba da sumnjamo da li je ono sto su govorili Sveti Filaret Njujorski (cije se svete mosti kriju od judejsko masonskih arhijereja danasnje ruske zagranicne crkve), pa Sveti jovan San Franciski, pa Sveti Glikerije rumunski, Sveti jovan Rumun i mnogi drugi, istina ili nije.

  Svi oni su govorili da je svetski savez crkava poklanjanje satani a po ucenju Crkve, nema ni teoretske sanse da oni koji su tamo mogu biti Crkva Hristova. NEMA NI TEORETSKE SANSE!
  AMIN!

  I kako to sve povezati.
  E pa meni je pala na pamet ova misao, slicna misli vladike Artemija.
  On je rekao, da ne prohodaju sva djeca istovremeno, a meni je pala na pamet misao, da se ni sve zabe ne skuvaju istovremeno.

  Dakle, SPC je nekada bila Crkva Hristova. Pa je tu Crkvu Boziju satana stavio u dzinovski ekumenisticki lonac za kuvanje zaba i onda poceo veoma lagano da podgrijava vatru. Tu smo se svi mi kuvali.
  U pocetku tu bjese cak i prijatno i samo oni izabrani (oni koji ne htjedose da se poklone Valamu) osjetise o cemu se radi i iskocise iz tok paklenog lonca u kojem u pocetku sve bjese kao i u Crkvu, cak je bilo i protesta protiv ekumenizma.
  Onda je, kao posledica kuvanja, tih protesta bilo sve manje i manje, sve do danas dok nije potpuno zamrlo. Dakle, centralni nervni sistem kvazi pravoslavnih zaba je vec skuvan i jos tu i tamo ostale su neke zabe, koje se po instiktu, kao ono kad kokoski otkines glavu jos uvijek „pravoslavno“ trzaju (arhimandrit Dinosije, arhimandrit Gavrilo, otac Jojle, monah Arsenije Jovanovic, monah Arsenije trototorski i jos mnogi drugi). To su one „zabe“ koje se jos nisu potpuno skuvale i koje mozda u poslednjem casu mozda jos mogu da iskoce iz lonca i pridju istinskom pravoslavlju, kojeg sada, zbog osamucenosti od kuvanja, nazivaju sektom..

  Iz tog lonca je POLU ISKOCIO vladika Artemije i njegovi horoepiskopi, koji nazalost jos uvijek vicu „lijepo nam je u loncu i dalje biti, jer lonac za kuvanje zaba je jos uvijek blagodatan, sve dok Sabor ne odluci da je taj lonac za kuvanje bezblagodatan.“

  Dakle, to je to.
  NECE SVE ZABE BITI SKUVANE ISTOVREMENO!

  A mi se pomolimo da neke od onih „zaba“ koje pomenuh konacno iskoce iz lonca.
  U suprotnom ce oni biti satanski advokati zbog kojih ce mnogi izabrani biti prevareni.

  Nece vise Risto Radovic, niti Irinej Bulovic, niti Kiril mutavi ikoga prevariti.
  Ali hoce oni gore pobrojani, zbog lijepe price i blagocestivog izgleda. Reci ce ljudi, monah Arsenije lijepo prica, ako je on tamo onda svetski savez crkava nije toliko opasan, jer da jeste ne bi Arsenije bio tamo.

  Ne mogu da shvatim.
  Zar je toliko tesko jednom monahu, nekom ko je odlucio da zivi samo za Boga da slijedi Svete Oce i da kaze da nece da bude dio te ekumenisticke igre.

  Ili je u pitanu primanje nekog veoma opasnog duha prevare u sebi, pa cak i monasi postaju kao zombiji.
  Cijes mene „cak i monasi“.
  Pa bas su ekumenisticki monasi i episkopi glavni neprijatelji Crkve Hristove.

  • православље каже:

   Из ког разлога ГОХ Калиник, твдри да територија бивше СФРЈ припада њима, те да српска црква више не постоји и да било који епископ из српске цркве који хоће да се присаједини са осталим истински православним црквама може да буде само грчки епископ. Објасни.
   Размисли да ли је за човека, бабу, жену или било ког верника боље да буду у општењу са владиком Артемијем или да уопште не иде у цркву због екуменизма у СПЦ, а има само ту могућност, да иде код владике Артемија? Може ли једна баба да седне у ауто и вози 200 км до цркве као ти или јој је боље да се приклони тамо где може? Или неко ко је сиромашан, па нема него за аутобус до најближе цркве, а у овом случају има 30’ак храмова који припадају владики Артемију, а ГОХ Калиник има само један два

  • Да ли си ти свестан да повучен од Оца Данила исповедаш две Благодати?
   Благодат је вечна нестворена енергија којом Бог дејствује на твар и као таква или је има или је нема …
   Можда си хтео да кажеш да су јеретици ,по својој вољи ,ЗАТВОРЕНИ за Благодат Светих тајни?

 6. Vukman Cejovic каже:

  Taj nesporazum izmedju vladike Kalinika i vladike Akakija ce uz Boziju pomoc biti rijesen.
  Ja mislim da su tu u pitanju bili nesporazumi i da nije ni sa jedne strane bilo bilo kakvih zlih namjera.
  Vladika Kalinik je izjavljivao da ce onda kada se pojave uslovi za to Srbima biti rukopolozen episkop.
  Da nije vladika Akakije pozurio, mislim da bi bio rukopolozen za vladiku od Grka.
  Uostalom i to su sve ljudi a ljudi imaju svojih slabosti i grijese.
  Ali, sredice se to uskoro.

  Sto se tice vladike Artemija i babe bez kola, tu si u pravu.
  Nisam ja Bog da sudim, ima tu mnogo nijansi, ali mene smeta to sto vladika Artemije ne priznaje zilote za Crkvu a on, ako cemo da gledamo po kaninima, je izvan Crkve.
  Rukopolozen je kod jeretika, decenijama je bio u zajednici sa njima, odvojio se od jeretika, ali im i dalje priznaje blagodat i zilote smatra sektom.
  Ako neko ne moze da ide kod zilota, neka ide kod vladike Artemija, ja mislim da je to bolje nego da nigdje ne ide i dodje u ocajanje.
  Ovo je moje licno misljenje, koje moze biti pogresno.

  Ali u vezi vladike Artemija evo mojeg licnog iskustva. Ja zivim u Minhenu i od dobrog prijatelja sam cuo da u okolini Graca u Austriji ima neki njihov manastir i da tu sluzi nekoliko jeromonaha.
  Sav odusevljen sa tim, mislio sam da napravim da se i u Minhenu napravi nesto slicno, pa kad nema zilota u blizini, da mozda neko od njih ponekad dodje u Minhen, gdje bih sigurno mogao sakupiti barem desetak ljudi, koji zele da budu u istinskom pravoslavlju.

  Mislio sam, Grac je blizu a Artemije je maltene zilot, pa ajde na svoju ruku da nesto pokusam.
  Ne znam da li je moja pomisao bila dobra ili ne, buduci da za tako nesto nisam imao Blagoslov.

  Od prijatelja sam dobio broj telefona od ovih monaha i nazvao ih.
  Rekao sam im da sam zilot, da ovdje u Bavarskoj ne postoji pravoslavna Crkva, da ima mnogo ekumenistickih hramova ali da pravoslavnih hramova nema, jer su svi u svetskom savezu crkava.

  E onda me je jeromonah sa kojim sam razgovarao dobro oladio. Pitao me da li sam ponovo krsten, ja sam rekao da nisam ponovo, nego da prije nisam bio krsten pravilno i onda sam se zbog toga kod zilota pravilno krstio.Rekao sam da ekumenistima ne priznajem ni krstenje niti ijednu svetu tajnu, niti smatram da imaju Blagodati.
  Nakon toga mi je jeromonag rekao, kako oni od vladike Artemija nemaju Blagoslov da opste sa zilotima, da se ne ljutim, ali da ako zelim da dodjem kod njih da moram da se pokajem i da prestanem da odlazim u zilotske Crkve. Drugim rijecima, treba da pljunem na moje istinsko krstenje, na moju istinsku pravoslavnu Crkvu i da se pred njima, koji jereticima priznaju blagodat, se pokajem, sto sam clan pravoslavne Crkve.

  E to je za mene bilo previse i ja sam shvatio da su oni daleko od Crkve, veoma daleko.
  Jeretik iz bilo koje eparhije jereticke moze doci kod njih i ne mora se kajati, niti mora obecavati da tamo vise nece da ide, a mi ziloti to moramo.

  Rekoh, sve sam uradio bez Blagoslova i zbog moje slabosti, ali mi je Gospod pokazao da izmedju njih nema nikakve razlike.
  Kanoni su kanoni a to srpska Crkva, grcka Crkva ili rumunska Crkva me ni najmanje ne interesuje.
  Nisu nasi arhijereji neki sovinisti, no sluge Gospodnje i Bogu hvala da postoji grcka Crkva.
  To sa srpskom Crkvom ce se srediti i dobicemo zvanicno i srpskog vladiku, koji ce biti u opstenju sa GOH-om u najskorije vrijeme. Do tada, dobro mi je ovdje biti.

  Ne znam sta bi ti uradio da si na mojem mjestu, ali mislim da ne bi posao kod artemijavaca i pokajao se sto si zilot. Ja to ne bih ni za spas zivota uradio, niti cu ikada vise poci kod njih, dok se ne smire i ne priznaju da su ziloti Crkva. Do tada su oni za mene skoro potpuno isti kao ekumenisti.

  Dok Artemije i njegovi nekanonski horoepiskopi ne priznaju da su istinski pravoslavci Crkva Bozija neka ih daleko od mene.

  • православље каже:

   Мени није јасно зашто си се ти крстио код српских зилота кад у истој тој грчкој цркви где су грчки свештеници, а не српски, нико не тражи поновно крштење и знам људе који су крштени обливањем и примљени су у грчку цркву, а нису поново крштени. Друго, то што си ти изрекао јеромонаху владике Артемија, чак ни старокалендарци тако не мисле. То како ти мислиш мисли део Срба који je у грчкој старокалендарској цркви где су свештеници Срби који су били са Акакијем, што је много ригорозније од онога што старокалендарски епископи и клирици стварно мисле и чине. Они, Грци, би примили сваког епископа, без поновног рукоположења из било које званичне православне цркве. Примили би и владику Артемија, међутим, за Србе постоји посебан третман, а то је да српски епископ може да буде само у оквиру грчке цркве. То је жива истина. Један од разлога што је све то тако је то што сами Срби, они који себе називају зилоти, урличу на сав глас да нема српских епископа и да су српски епископи рукоположени од стране јеретика. Размисли, ти исти старокалендарци били су у руској цркви до краја осамдесетих и такође посредно у општењу да СПЦ, а сад Срби урлају да српска црква не постоји од времена Светог владике Николаја.
   Такође није тачно да Грци старокалендарци не признају ни једну свету тајну. Света тајна исповести на пример, кад верник пређе из СПЦ у грчку старокалендарску цркву, тече тако што верник исповеда грехове од оног момента кад је изрекао последњу исповест у СПЦ. Тако је тамо где су у парохијама свештеници Грци и где је грчки владика и то је истина.

   Немаш добре информације, до помирења Акакија и Грка старокалендараца неће доћи и поред тога што су тражили од њих поновно општење, а разлог је што Грци неће да им дају аутокефалност, а рукоположења им признају, али Акакијева група са тим није задовољна. Синод грчке цркве је расправљао о томе у децембру. Осим ако се којим чудом, ванредно, не предомисле или једни или други.

   Још само ово, један од свештеника тзв. СИПЦ је јавно написао да је владика Артемије рашчињени трагичар. Молим лепо, ако је то начин на који се третира један владика који је преко својих леђа претурио Косово и говорио о екуменизму док тај свештеник није ни знао за православље и није био ни крштен, онда немам речи. И још имају образа након свих клевета на рачун владике Артемија отићи и тражити општење?! Шта све нису написали на оном блогу! Затим, оно последње писмо упућемо митрополиту Фотију, ту се јасно као дан види, да ту Духа Светога нема. Сачувај Боже.
   Ако треба да бирам између владике Артемија и Акакија, бирам владику Артемија. Нека би Господ дао да се заиста и у Истини сви православни уједине.

   • православље каже:

    Кад кажем Духа Светога, мислим у том писму и тим речима нема Духа Светога.

  • православље каже:

   Па Вукмане, ти си знао да владика Артемије није у општењу са старокалендарцима и хтео си да идеш и код једних и код других. То ти је на наки начин администрација. Знаш колико има групација истински православних, а нису у међусобном општењу, али то не значи да нису православни, а не значи ни да можеш да идеш код једних и других. Ту где живиш, то што си изабрао, то ти је то. Ми само можемо да се молимо Богу за јединство. Не можеш ни да очекујеш од јеромонаха да ти одговори потврдно. Уживај ту где си и не секирај се, а ако хоћеш парохију која је близу тебе ти се пресели ближе својој парохији или организуј у оквиру своје цркве нову парохију, баш као што си хтео са владиком Артемијем. Поздрав.

  • Најбоље ће бити да се ти крстиш и трећи пут! Што би народ рекао трећа срећа…

 7. Vukman Cejovic каже:

  Tacno je da grcka Crkva nije trazila da se ponovo krstim.
  To sam ja trazio i veoma sam insistirao na tome da budem pravilno krsten.
  I to iz dva razloga. Prvi je sto sam rodjen 1960 i ne znam da li sam tada bio pravilno krsten, vjerovatno nisam, a drugi je, sto je SPC jereticka zajednica u RZC u kojoj sam se prije krstenja nalazio je takodje pala u jeres.
  To sto neki Grci priznaju navodno svete tajne ekumenistima, to je ikonomija, mozda pretjerivanje u ikonomiji.

  A cak i da im priznaju Svete Tajne, to je onda velika greska pojedinaca u GOH-u.
  Zvanican stav nase Crkve je da ekumenisti nemaju Svete Tajne. Ako bi bilo drugacije, ja bih GOH automatski napustio.
  Zadnji grcki jeromonah iz GOH-a, kod kojeg sam se pricestio i koji zivi u manastiru kod vladike Kalinika je nazvao ekumeniste kosmickom crkvom i rekao da od njih ne smijemo uzimati ni blagoslov a kamoli svete tajne.

  Sveti Oci im ne priznaju Svete Tajne i Sveto Predanje uci da jeretici ne mogu imati Svete Tajne.
  Potpuno cutanje o ekumenizmu je 100% dokaz da kod njih nema Duha Svetoga, pa prema tome nema ni Svetih Tajni.

  Vladika Artemije je bio decenijama u jeretickoj crkvi i posle interne svadje medju njima, on se od njih nije odvojio, nego im priznaje sve Svete Tajne i opsti sa novokalendarcima.

  Takodje on i njegovi nekanonski episkopi smatraju istinsku Crkvu za sektu, pa prema tome vidis kakav duh vlada medju njima. Oni nisu kao oni iz Svetog Pisma koji propovijedaju Hrista bez apostola, ali koji o apostolima nista ruzno ne govorahu, nego oni koji propovijedaju Hrista bez apostola i laju na istinsku Crkvu smatrajuci je sektom. Tu se vidi njihovo pravo lice i stanje duha medju njima.

  Na osnovu cega se moze priznati Sveta Tajna nekome ko je organski clan satanske crkve?
  Pa valjda je jasno da je to nemoguce, osim kod vladike Artemija.
  Nece valjda Sveti Duh obitavati u svetskom savezu crkava.

  Dobro bi bilo vladici Artemiji i onima okolo njega da se malo primire i priznaju da oni nisu pupak pravoslavlja i da umjesto sto se druze sa nekim Serafima Pirejskim (novokalendarcem) pocnu da se druze sa pravoslavnim zilotima. Strogo gledano, po kanonima, Artemije je izvan Crkve.
  Sa kim on ima opstenje. Sa nekim grckim novokalendarcima i sa kosmosom.

  Ti njegovi pajtasi se opucise oko antiekumenisticke price, ali i dalje su u svetskom savezu crkava i dalje drze novi kalendar, mada ni jedno od ovoga ne moraju da rade, pogotovo drzanje novog kalendara. Jereticka grcka novokalendarska crkva dozvoljava i drzanje starog kalendara medju svojim vjernicima, ali Serafim ipak drzi novi kalendar.

  To njihovo pravoslavlje, Artemijevo i Serafimovo je obicno bla-bla-pravoslavlje, bez trunke revnosti.
  Da Artemija nisu istjerali, jos sto zivota bi bio medju njima, nesto bi se bunio i to je sve.

  I ne moze jedan episkop iz SPC koji pridje istinskoj Crkvi odmah biti srpska Crkva.
  Da sam ja na mjestu GOH-a trazio bih da se svaki episkop iz SPC, pa i Artemije ponovo krsti, jer su skoro svi nekrsteni. Onda bih ih poslao na jedan kurs dje bi ih naucio da se pravilno krste, jer skoro ni jedan od njih ne umije da se pravilno prekrsti, (vidji Amfilohija kako se krsti sa jednim prstom „u ime velikog arhitekte svemira“) pa onda javno trazio da se JAVNO pokaju zbog toga sto su bili u jeresi. Najbolje bi bilo te udbasko ekumenisticke smradove uopste ne primati u istinsku Crkvu kao duhovna lica, nego samo kao laike i to im odrediti da jedno par godina mogu samo ispred Crkve Bogu da se mole. Ali ne boj se, ni jedan od njih nece prici istinskom pravoslavlju, pa ni Atrtemije.

  To je gotova stvar, kad nije do sada presao neci ni od sada. Preci ce mozda neki jeromonasi i vjernici iz njegove parasinagoge, kad shvate da oni sa Crkvom veze nemaju.

  Autokefalna Crkva bi trebalo da ima malo vise episkopa i vjernika a ne samo jednog i to vrlo sumnjivog u vjeri.
  U pocetku je potrebno biti clan GOH-a, pa kada se nakupi dovoljan broj vjernika, svestenika i par vladika, onda ne bi bilo nikakvih problema sa stvaranjem srpske Crkve.

  Naravno da je SPC izdala Hrista i da to nije vise svetosavska Crkva.
  Slava Bogu da postoji GOH i hvala im velika sto su nam rukopolozili svestenike u Srbiji, pa mozda zbog par stotina zilota u nasoj zemlji, Bog jos nije ispustio sav svoj gnev na srpski narod.

 8. prolaznik каже:

  Molio bih brata Pravoslavlja i brata Vukmana,koje visoko cenim i postujem zbog njihove revnosti za Istinu pravoslavlja,da mi iznesu svoje misljenje o nedavnom sjedinjenju ep.Kalinika sa kiprijanovcima,koji se nisu odrekli ucenja njihovog duhovnog oca mitropolita Kiprijana filijskog.Verujem da ste upoznati sa Kiprijanovim ucenjem po kome Crkvu cine bolesni i zdravi delovi,i shodno tom njegovom ucenju,blagodat postoji u izvesnoj meri i kod novokalendaraca,ali i kod katolika i protestanata.Osim toga,on je jos davne 1986 rascinjen od strane ep.Hrisostoma Kjusisa i nakon toga osnovao sopstveni,nekanonski,sinod.Sa tim i takvim nekanonskim sinodom se ujedinio,kao sto rekoh,ep.Kalinik.Taj sinod je bio poznat pod imenom Sinod Suprotstavljenih,a njihovo ucenje kiprijanizam su osudili svi istinski pravoslavni hriscani kao jeres.

  • православље каже:

   ИСТИНСКИ ПРАВОСЛАВНА ЦРКВА
   И ЈЕРЕС ЕКУМЕНИЗМА
   Догматска и канонска питања

   http://svetisavasrpski.blogspot.ca/2014/07/ispc-i-jeres-ekumenizma.html

   Ово је званично исповедање вере епископа који су се ујединили . Као што видиш из документа се нигде не види да постоји тзв кипријанизам нити то учење, нити оне који су ГОХ тако уче свештеници. Сви који су у ГОХ не могу да учествују у светим тајнама званичних православних цркава тј. екумениста. Ово што је Вукман описао, то је то. Нигде у том документу исповедања вере нећеш наћи да екуменисти имају благодат, али схисходи се верницима који су екуменизму и који желе да пређу у истинско православље и због тога се обичном вернику не може рећи да је јеретик, такав би се саблазнио.
   Чак су и монаси Есфигменци прихватили ту унију, а веома су ревносни, једино СИПЦ још пише о кипријанизму. Нема теорије грана и болесних и здравих делова цркве. Црква је тамо где је Истина.
   Ти си у праву да је раније било доста погрешних потеза, али то је све на крају решено. Већином је све било због лоших личних односа унутар тих заједница. Гордост.

   Вукмане, ти си превише ригорозан кад је СПЦ у питању у вези ранијег периода и мораш да схватиш да је српска црква била у веома тешком положају, да је свештенство побијено и прогоњено. Свети Јустин Ћелијски је био у тешком положају такође. Грцима је лако да причају да су у СПЦ сви били јеретици, кад они нису имали комунизам ни страшна страдања каква смо ми имали, добро смо се и ишчупали. Од руске заграничне цркве која је била у општењу са српском црквом је потекло доста грчких епископа. Треба бити реалан. А, ако ћеш истину, ХОЦНА се одвојила од руске заграничне цркве, не због екуменизма, него због неприхватања синодских одлука из 1987. а то је да се свргне игуман манастира због неморалних радњи, а било је доказано и било је доста сведочења о томе. Међутим, они то не прихватају и одлазе код хризостомоваца. Из те исте ХОЦНА има епископа у садашњој ГОХ. Тако да, брате Вукмане, не бих да износим сав прљав веш, али ни то што ти мислиш и што ти је представљено, није баш тако и није све црно и бело. Али, милошћу Божијом и с обзиром да смо данас сви раслабљени и усред многих саблазни Господ ће сачувати Цркву.
   Зато није ни добро да бацамо дрвље и камење на владку Артемија кад ми сутра сви можемо бити у истој заједници. Она пљувачина на блогу СИПЦ није у духу православља и један од циљева те пљувачине је да себи привуку вернике, али то им вернике само одбија или привлаче такве као што су они.
   Пљували су и по кипријановцима па су сада хтели са истим тим кипријановцима да се уједине. Треба мало размислити.
   А, за владику Артемија, погледај њихово исповедање вере и видећеш да је идентично овом документу које су потписале истински православне цркве приликом уједињења.Ништа неправославно у том исповедању нема и чак исто каже да због верника не могу рећи да су верници јеретици, него их поучавати. А, шта су раније радили из СИПЦ кад су организовали скупове? Окупе народ, па кажу, нема молитве. Народ се пита зашто, а они одговарају зато што се они не моле са јеретицима?!
   Зар се тако ради, зар ћеш на неку баку да урлаш да је јеретик или на неког ко није утврђен у вери?!
   Није тачно да је владика Артемије у општењу са вл. Серафимом Пирејским, он је само преносио неке његове текстове, а он га веровано поштује, због тога што је и поштовао њеховог учитеља вл. Августиноса Кандидиотиса.
   Свако добро од Господа и немам више снаге да пишем и објашњавам. Господ ће сачувати Цркву, једино то знам и видим да се истински православни полако групишу. Искрено се молим за сједињење свих правоверних. Екуменисти су отпали.

 9. Vukman Cejovic каже:

  Htio bih prvo nesto da kazem o onome sto sam napisao u prethodnom tekstu: „autokefalna Crkva bi trebalo da ima malo vise episkopa i vjernika a ne samo jednog i to vrlo sumnjivog u vjeri.“

  Ovdje sam mislio na vladiku Artemija i na episkppe, koji bi eventualno iz SPC prisli GOH-u. Nisam ovdje mislio na vladiku Akakija.

  A sada o Kiprijanu. Iznijecu svoje licno misljenje.
  Ovo ujedinjenje sa Kiprijanovcima, bez da su se oni javno odrekli pogresnog ucenja o bolesnom i zdravom djelu Ckrve je izazvalo mnoge nemire medju istinskim pravoslavcima a neki su se i odvojili zbog toga.
  Vjerovatno su neki episkopi medju kiprijanovcima bili uporni u svojim zabludama, pa je GOH zbog mnogih drugih episkopa, svestenika i vjernika u toj Crkvi bio snishodljiv i napravili su jednu veliku ikumeniju. Vjerovatno je i grcki patriotizam kod episkopa igrao veliku ulogu.

  U svakom slucaju, niko od onih koji su se ujedinili ne opsti sa ekumenistima, vecina episkopa medju njima ne prihvata pogresna misljenja o zdravom i bolesnom djelu Crkve a oni koji tako misle, neka i dalje misle, nikada nije bilo da u Crkvi nije bilo onih koji o nekim stvarima vjere imaju malo neispravno misljenje. Javno, oni to misljenje nigdje ne ispovijedaju a privatno sto misle neka misle.

  Jedan svetitelj je rekao da Crkva moze praviti ikumeniju i onda kada nisu sva pitanja vjere bas potpuno ispravna, jer ce kroz zajednicu sa Crkvom ta pogresna ucenja biti ispravljena.
  Ovo sa Kiprijanom nije, po meni, neko dogmatsko pitanje, nego se tice vise kanona i principa, pa mislim da Crkva ima tu slobodu od Gospoda da snishodi, ako ce time napraviti neko dobro.

  Ujedinjenje sa nekoliko desetina episkopa, i stotinama hiljada pravoslavaca medju njima je svakako dobra stvar, pa se zbog toga moze malo i snishoditi, ako se vjera ne dira. Kiprijanovci su ti nesto kao Artemijevci, samo u mnogo blazem obliku.

  Posto su se kiprijanovci ujedinili sa GOH-om, onda su tu djuture upali i Rumuni, cija je Crkva pravoslavna i dio zagranicne Crkve pod upravom vladike Agafangela, za kojeg ne mislim da bas on i ta grupa sacinjavaju svu punotu onog djela RZC koja se nije utopila u jeres ekumenizma.

  Judejci i komunisti su, kao sto je poznato, rasturili RZC i sto posto su ostavili svoje repove i kod djela onih koji se nisu ujedinili sa moskovskom judeiziranom parasinagogom.
  Problem je u tome sto vladika Agafangel sad misli da je on jedini naslednik RZC, sto sigurno nije tako, ali eto, neka i dalje misli sto god hoce.

  Meni bi se vise svidjalo da nije bilo potrebe za toliko velikom ikumenijom i da se, ako je moguce, neke stvari dodatno formulisu, radi mira medju vjernicima.
  U svakom slucaju, ovo nije izdaja vjere, niti otpadanje od Crkve, ali jeste nesto sto je unijelo nemir medju istinskim pravoslavcima, sto je znak da je nasa Crkva ziva, jer vidis, kako se zbog neuporedivo manjih stvari nego kod ekumenista narod odmah dize.

 10. Свештеник Михаило Микић каже:

  Календар је икона времена по коме живе у сваком своме поколењу СРБи: Православци и Светосавци. Календар је зато нераздвојни дио Светог предања без којег нема Цркве Христове. Код Православних хришћана Свето Предање је учење, правила и црквени рад самог Господа, Светих Апостола и наших Светих Богоотаца која нису записана у књигама Новог Завјета и црквеним Записима али су она сачувана у животу Цркве. Промјена Календара од стране појединих помјесних „православни“ цркви није зато била „само грешка“ како рече Владика Артемије већ издаја Бога, Цркве Христове и Светог Православља!

  Мењајући и одбацујући освећени Стари јулијански Календар којег су преуредили према црквеним потреба 318 Светих Отаца Првог васељенског Сабору одржаног у Никеји од 20 Маја до 25 Августа 325 године, а коме су преседавали познати духовници тога времена: Александар Александријски, Евстатије Антиохијски и Макарије Јерусалимски, и прихватањем новог јеретичког римокатоличког календара римског Папе Григорија или Гргура 13 уведеног у употребу 25 децембра 1582 године се одбацује Црквено Предање и Православни пут Светих Богоотаца наших и индиректно признаје римски Папа као поглавар Цркве Христове!

  Такво учење римокатоличке вјерске заједнице је погрешно и страно учењу Цркве Христове. ГЛАВА ЦРКВЕ Божије немже бити никада грешни човјек на земљи ма колико он био паметан, честит и „свет“! Глава Цркве Христове одувјек је био, јесте и биће СТАРИ СРБСКИ РОЂАК, Господ наш Исус Христос као Друго Лице Свете Тројице, и нико други ни на небу ни на земљи!

  Зато је питање Календара за Православне СРБе Светог Саве одувјек било и остало питање живота и смрти. Промјеном Календара се мења и поредак ПРОСЛАВЉАЊА ЦРКВЕНИХ ПРАЗНИКА на земљи и тако злонамјерно прекида духовно јединство између земаљске и небеске Цркве. Због тога Православни хришћани који су прихватили Нови римокатолички калебдар престали су зато бити Црква Христова на земљи и поред вањски обиљежја којег они још увијек имају на себи имају!

  Сам Господ и Његови Свети Апостоли као и Свети Оци Православља су видовито Духом Светим предказали да ће при крају времена доћи до велике АПОСТАСИЈЕ или отпадништва у Цркви од истинитог учења Христовог. Да ли је то време у коме сада ми живимо, нико то сигурно сада незна, али знаци времена јасно говоре грехом опсједнутог народа и појединих црквени воћа да је оно близу ако није већи настало. Тајна безакоња се припрема и врши од стране сатане и слуга његови још од Христовог Вазнесења са земље!

  ЗАТО ПАЗИМО НА ВРЕМЕ ЈЕР СУ ДАН И ЗЛИ, И ЧУВАЈМО СВЕТО ПРЕДАЊЕ (У КОЈЕ СПАДА И ЦРКВЕНИ КАЛЕНДАР) ИЛИ „ДРЖИТЕ ПРЕДАЊЕ (УРЕДБЕ) КОЈИМА СЕ НАУЧИСТЕ ИЛИ РИЈЕЧЈУ ИЛИ ИЗ ПОСЛАНИЦЕ НАШЕ!“ (2.Сол.2,15) ИСТО ТАКО “ ЗАПОВЈЕДАМ ВАМ ПАК БРАЋО, У ИМЕ ГОСПОДА НАШЕГ ИСУСА ХРИСТА , ДА СЕ КЛОНИТЕ ОД СВАКОГ БРАТА КОЈИ ЖИВИ НЕУРЕДНО И НЕ СЛЕДИ ПРЕДАЊЕ (ОСВЕЧЕНИ ЈУЛИЈАНСКИ ЦРКВЕНИ КАЛЕНДАР) КОЈЕ СТЕ ПРИМИЛИ ОД НАС!“ (2 Сол.3,6)

  • православље каже:

   Оче, две последње поруке које сте написали су одличне. Имам два питања (заиста добронамерно) на која сигурно можете да одговорите:
   Ако су цркве које су прихватиле нови календар престале бити Црква, по Вашим речима, због чега се они који су одбили да прихвате нови календар, називају расколницима и зашто се то мишљење нама намеће?
   По Вашем мишљењу, а у складу са претходним питањем, које фракције православних сматрате за Цркву Христову?
   Не желим да се расправљам, питам искључиво из разлога што смо више пута читали да владика Артемије не жели општење са старокалендарцима, а прекинуо је општење са званичном СПЦ због поступака патријарха и других епископа, а самим тим и са осталим званичним помесним црквама. Народ је збуњен, не зна куда ће. Питају једног свештеника, питају другог, трећег… нико ништа не зна, сви слежу раменима. Ево и Вукман је хтео код владике Артемија, па му је речено да мора да се покаје што је у општењу са старокалендарцима. Са исповедањем владике Артемија, оно што има на његовом сајту, ја се потпуно слажем као и са разлогом због кога је прекинуо општење, али ми никако није јасно шта има против старокалендараца, кад су и они прекинули општење са новокалендарцима, не само због календара, него због екуменизма. Зашто су старокалендарци расколници, а ЕРП у егзилу није, у чему је разлика, кад су старокалендарци само хтели да очувају предање, исто што и ЕРП у егзилу жели.
   Срећан празник Христовог рођења!

   • Свештеник Михаило Микић каже:

    Православље, ја мслим да међу црквеним организавиција која су због погрешног исповедања Православне вјере или због промјене Календара престале незванично бити Црква Христова има појединих доброих и честитих Православних свештеника и вјерника који својим Светоотачким богослужењем и Православним исповедањем ВЈЕРЕ задржавају ТАЈНУ БЕЗАКОЊА !

    Посматрајући у САД живот и рад и црквено растројство Православних цркава дошао сам до једног болног закључка за многе погрешног погрешног. Ко зна? Бог зна! Да било која црквена заједници (ма како год она себе звала) када једном напусти освећени црквени јулијански Календар и прихвати римокатолички григоријански календар да она одмах послије тога почињу да мењају и скрађује богослужења и вјерске обреде. Такво духовно стање у новокалендарским „црквама“ наговештава почетак њихове пропасти који долази веома брзо после промјене Календара!

    Пресељењем Законом Живота и одласком са земље свештеника старог кова и исправног начина вјеровања и богослужења свака новокалендарска црквена заједница веома брзо пропада у духовном погледу и престаје по своме унутрашњем устројству и начину живота да заиста буде дио Једне Саборне и Апостолске Цркве Христове!

    Зато сам дошао до закључка да је црквени живот по старом јулијанском Календару веома важан и пресудан за духовни живот сваке Православне Цркве. Промјеном Календара несавјесни људи попут слепаца изваличе жицу вуне са којојм је џемпер оштрикан невидећи и не желећи да знају да ће послије тога прије или послије цијели џемпер да почне да се оспе. Тако је слично стање у Цркви. Промјеном Календара у дотадашњој Цркви Христовој све се мења и од Цркве божије остаје само црквена љуштура без садржаја која задржава црквено име које постепено блиједи и нестаје. Од такве цркве веома брзо постаје лажна црква из Јовановог Откровења и црква лукавих из Старог Завјета!

    Боготражитељи који вољом Божијом или преваром сатанском залутају у новокалендарске „цркве“ веома брзо осјете да њима нешто недостаје и поред њихове вањске љепоте: прекрсни храмова, дивни хорова и кратки богослужења прилагођеним невјерницима са којим они покушавају да подиђу људској сујети и да тако да придобију угађањем и преваром нове чланове. Они верници оји нису Богом изабрани и утврђени у истини Христовој и правди Божијој насједају ђаволској лажи и обмани и постају његова ЖРТВА а да тога нису ни свјесни. Други који имају у себи страха Божијег као почетак мудрости веома брзо схвате да таквим црквеним заједницама нешто недостаје, да оне у ствари немају на себи благодати Духа Светог. Они због тога прије или после напуштају новокалендарске „цркве“ у потрази за правим духовним животом!

    Због тога немојте да бринете што Вас црквене заједнице које ни саме нису више Црква Христова називају РАСКОЛНИЦИМА. То је ђаволски начин рада: лаж и превара са којом сатана уноси немир у душе људске. Зар не видите само у случају нашег христољубивог и слободољубивог СРБског Народа како ђаво најприје покушава да изједначи ЖРТВЕ и ЏЕЛАТЕ, СРБе и Хрвате, ЧЕТНИКЕ и усташе, а затим постепено Истину, Правду, Поштење, Част, Морал и све друге непролазне божанске вредности и људске драгоцјености СРБског Народа. Послије тога ђаво покушава у етапама испод жита да замјени Истину са лажју, Правду са неправдом, Част са безчашћу, Морал са неморалом и редом са другим заблудама људским док човјечанство не потчини себи!

    Они који прихвате ђаволске лажи, преваре и обамне неморају одмах да настрадају због тога. Бог је милостив, и Он не жели смрт грешника него са љубаљу чека као наш Отац Небески да се грешник ПОКАЈЕ за грехе своје. Покајање је оставио Бог људима за спасење. Ако се на време не покајемо за грехе своје због греха наших можемо да страдамо не само ми већ и потомство наше, зато што „Господ походи грехе отачке на синовима и кћерима до трећег и четвртог кољена.“ Сада се је време скратило или боље речено убрзало. Зато казна Божија до које долази због нашег грешног начина живота може веома брзо цијели људски род да снађе!

    Веома је важно зато знати да „Бог не куша никога. Него сваког куша његова сласт и жеља која га вуче и мами на зло и тако вара.“ (Јак.1:13-14) Исти је случај и са црквеним заједницама које су очигледно за оне који имају очи да виде и здрав ум да схвате преварене од сатане. Зато се оне тако и понашају невидећи да све сшто оне сада раде иде на њихову штету и пропаст. Питаш ме у простодушности својој „које фракције православних сматрам за Цркву Христову?“ Оне црквене заједнице којима се водица неквари, који нису промјенили наш освећени јулијански црквени Календар, који не скраћују и не мењају богослужења и вјерске обреде и који чврсто и непоколебљиво стоје у истини Христовој и правди Божијој!

    Такве црквене заједнице без разлике на њихову величину, колико оне биле мале или велике јесу Црква Христова. Није све црно како изгледа. Сада је дошло време жетве када се одваја кукуљ од пшенице. Због тога ће отпасти у нашем времену од Цркве Христове све лажне црквене заједнице чија имена нису записана у Књизи Вијечног Живота. Вјероватно сте очекивали од мене да ја Вама кажемо и наборјим које све цркве припадају данас Једној Светој Саборној и Апостолској Цркви Христовој , а које су то лажне цркве? Али ја то немогу Вама да кажем јер Божија мјерила су другачија од људски. Зато се сам потруди да пронађеш цркву своју где чеш се Богу молити, исповједати, причешћивати и дјецу своју крштавати, женити и удавати!

    У вези Владике Артемија и његове црквене заједнице неби било лијепо поред живог човјека чија се животна биографија још увијек пише да ја сада свој суд доносим о њему. Биографија или ЖИТИЈЕ сваког човјека се пишу од рођења па до смрти, а КОНАЦ ЖИВОТА ДЈЕЛО КРАСИ. Зато још увијек нико незна какав ће бити животни крај Владике Артемија. Ја њега поштујем као Владику мученика наше Свете Цркве, јер сматрам и вјерујем да је страдао на правди Бога ни крив ни дужан због својих политички ставова који нису одговарали Међународној Заједници нити Републики СРБији коју сада воде и престављају дјеца комунизма ане СРБи: Православци и Светосавци. Својим страдањем Владика Артемије као велики противник РАСКОЛА у Америци вратио се на пут Светог Саве који води у живот вјечни!

    Ја заиста њему и васколиком СРБском Народу у Отаџбини и туђини желим брз духовни препород и обнову СРБства кроз Светосавље као врхунца хришчанске православне националне идеологије и СРБског начина живота. Зато мислим да је најбоље за Вас и брата Вукмана да се лично обратите Владици Артемију у вези питања која Вас интересују, а ја сада СВИМ СИНОВИМА И КЋЕРИМА СВЕТОГ ПРАВОСЛАВЉА ЖЕЛИМ РАДОСНЕ ПРАВОСЛАВНЕ СРБСКЕ БОЖИЋНЕ ПРАЗНИКЕ УЗ ДРЕВНИ СРБСКИ И ХРИШЋАНСКИ ПОЗДРАВ: МИР БОЖЈИ ХРИСТОС СЕ РОДИ! ВОИСТИНУ СЕ ХРИСТОС РОДИ! СЛАВА БОГУ НА ВИСИ А НА ЗЕМЉИ МИР, ВО ЧЕЛОВЈЕЦЈЕ БЛАГОВОЉЕНИЈЕ!

    О.Михаило В. Микић

 11. Vukman Cejovic каже:

  Bas me interesuje kakav ce sad salto mortale da napravi otac Mikic.

  • Свештеник Михаило Микић каже:

   Вукмане, Вукмане, баш си радознао. Недаш нам мира са својом радозналошћу ни уочи СРБског Божића. Зато ћеш морати мало да сачекаш да Божићне радости прођу, и Нова СРБска Година да дође. Одувјек је било и остало стрпљен – спашен! Срећан ти и од Старог СРБског Рођака Богомладенца Исуса Христа благословен СРБски Божич и сви Божићни празници!

   МИР БОЖЈИ ХРИСТОС СЕ РОДИ!

   • православље каже:

    Ваистину се Христос роди, оче!
    Хвала на одговору и срећан Вам и Богом благословен празник Христовог рођења, те да у миру и радости проведете празник са својом породицом и парохијанима!

    Уредништву сајта такође нека је на спасење Божић и предстојећи празници! Хвала на трпљењу!
    Нека би Господ дао да се испуни првосвештеничка молитва коју изговори Христос, наш Спаситељ „Да сви буду једно…“ те да се сви истински православни који држе Свето Предање уједине и још једном остваре победу над јересју, те да у наредној години коментаришемо и нешто позитивно.
    Христос се роди!

   • лепо си ово рекао Оче Михаило. Кад Црква пређе на грегоријански указ тада постепено слаби у сили и ревности и то је један процес и не би требало да ми прекидамо општење јер ће они то свакако временом урадити падајући све више!

 12. Vukman Cejovic каже:

  Svima srecan naredan praznijk Hristovog rodjenja.

 13. Vukman Cejovic каже:

  Otac Mikis kaze:
  „Питаш ме у простодушности својој „које фракције православних сматрам за Цркву Христову?“ Оне црквене заједнице којима се водица неквари, који нису промјенили наш освећени јулијански црквени Календар, који не скраћују и не мењају богослужења и вјерске обреде и који чврсто и непоколебљиво стоје у истини Христовој и правди Божијој!“

  Oce Mikicu, NIGDJE kod Svetih Otaca ne stoji da je kvarljiva ili nekvarljiva voda mjerilo Crkve Hristove. Sto bi rekao crni Gruja, „more bit, al ne mora bit“. Ima i papo katolika kojima se voda ne kvari. Eto masonu Vartolomeju se voda sigurno ne kvari. Dakle, to nije nikakvo mjerilo Crkve.

  Sto se tice starog kalendara, kakve veze ima sto neko drzi stari kalendar, ako opsti sa novokalendarcima i clan je satanske crkve. Ovo „satanska crkva“ nije neka fantazija, nego u NAJBUKVALNIJEM smislu rijeci to je tako.
  Svetski savez crkava = satanska crkva
  SPC = svetski savez crkava = satanska crkva

  Treba li ovdje jos nesto da se objasnjava. Sta ovdje vladici Artemiju i njegovih laznim episkopima nije jasno. On se kazu borio za pravoslavlje. Pa zar se to ne podrazumijeva da se jedan episkop bori za pravoslavlje, pa sto je tu posebno, ako kazu da je ekumenizam svejeres, ali ipak imaju opstenje sa njima i priznaju im blagodat. Znam 1000 obicnih ljudi koji to isto kazu, sta je sad to kod Artemija posebno.
  On kaze da je ekumenizam jeres, ali priznaje im Svete Tajne, zar to nije sizofrenija.

  I kome to sad Artemije da bude talon vjere, on i njegovi lazni episkopi, za koje su istiniti pravoslavci sekta. I ko je sad opasniji za pravoslavnog covjeka, neki Vartolomej, koji je otvoreni jeretik, ili neki Artemije, Nikolaj ili Maksim, koji izgledaju vrlo pravolavno, ali iz sveg mozga vicu „jeretici jos imaju Blagodat, pa ostajte tu dje ste i dopingujte se sa njihovim satanskim svetim tajnama, ne bi li sto bolje prihvatili antihrista“. Ko je ovdje opasniji???

  Da se ni najmanje ne varamo, Svetio Oci su rekli da su I ONI KOJI SA JERETICIMA SASLUZUJU ISTI KAO I JERETICI.
  Ne postoji ni jedna anatema koja pod nju jednako ne stavlja i one koji sa jereticima opste.
  A svetski savez crkava u kojem je Artemije obitavao decenijama i koji bi tamo do svoje koncine obitavao, da ga nisu istjerali (isto vazi i za njegove lazne episkope, koji ce biti lazni sve sa svojim Artemijom, do onoga momenta dok se potpuno ne odvoje od njih, dok ne prestanu da jereticima priznaju Svete Tajne i dok ne udju u opstenje sa pravoslavnom Crkvom.) je milion puta vece zlo i od novog kalendara i od mijenjanja liturgije i od svega sto covjeku moze na um pasti.

  Evo jednog veoma tragikomicnog slucaja jos jednog laznog borca za pravoslavlje oca Arsenija trotoatorskog, cuvenog laznog borca protiv ekumenizma, koji ni jednu jedinu priliku ne propusti da ne olajava istinsku Crkvu Hristovu i zilote. To su oni trubaduri, koji na sav glas vicu protiv ekumenizma, ali ipak kazu „imaju oni Blagodati“ a ovi reskollnici ziloti oni su rusitelji Crkve i cijepaju rizu Hristovu.“
  U veu smrti prote Gavrilovica, koji je bio zilot i imao liturgijsko opstenje sa grckim starokalendarcima ovaj smetenjak Arsenije kaze sledece:

  „А оно што појачава наша осећања сада јесте и чињеница да иза њега није остао ниједан свештеник који би се на њега угледао, ниједан свештеник који би неустрашиво храбро, без обзира на претње казнама из екуменистичке, продржавне Патријаршије званичне СПЦ, изашао на улице да исповеда Истину Христову са угроженим и напаћеним верним народом Христовим. Ово је моје искуство јер сам још од 2002.г. покушавао да нађем још једног тако ревносног и храброг свештеника, који никада неће ћутати пред главешинама, али неће ни остављати превремено оне надлежне које је цео свој живот критиковао због ширења саблазни у верном народу-„.

  Pazi molim te kakav duh vlada kod ovog smetenjaka. On veoma tacno, prezizno, veoma prezizno konstatuje da iza njega u SPC nije ostao ni jedan svestenik, vladika ili monah, koji je jos uvijek pravoslavan. Kud ces veceg dokaza prisustva Duha Svetoga medju njima. Eto kaze Arsenije da je od 2002 godine pokusavao da nadje jednog jedinog, pa nije uspio.
  Medjutim, srpska Crkva je imala i svoje revnosnike zilote, ali Arsenije tamo nije nista trazio, jer ziloti su za njega sekta, jelte. Pa osim njega, Artemija i onih laznih horo episkopa, nema pravoslavlja u Srbiji a ziloti koji su to sto oni seprtljavo rade radili mnogo bolje, efikasnije i revnosnije, oni znate ne postoje.

  I gledajte sto ovaj smetenjak jos kaze. „jer sam jos od 2002 pokusavao da nadjem jos jednog tako revnosnog i hrabrog svestenika koji nikada nece citati pred glavesinama ALI NECE NI OSTAVLJATI PREVREMENO ONE NADLEZNE KOJE JE CEO SVOJ ZIVOT KRITIKOVAO ZBOG SIRENJA SABLAZNI U VERNOM NARODU.“

  E ako ovo nije sizofrenija, onda ne znam sta je. Sveti Oci su rekli, od jeretika se odvajaj ODMAH, da ne pogines, jer svaka zajednica sa jeretikom truje dusu a Arsenije se ovdje vrlo dobro ogradjuje, jer zna da ima mnogo pravoslavnih, revnosnih i hrabrih, ali koji nece sa jereticima da imaju zajednicu, pa se Arsenije u svojoj satanskoj gordosti ogradjuje, ne bi li ispalo, kako eto niko osim njega se u ovoj napacenoj zemlji ne buni i ne bori za vjeru nego samo on.

  Ooooo, kad bi nas postedjeli takve lazne revnosti. Zbog toga je i njihova lazna borba i jalova, jer Gospod ne pomaze folirante, zato im je borba veoma jalova.

  Ovo je toliko podlo i neodgovorno prema pravoslavnom narodu. Prave sluge Bozije bi trebalo da brinu o vjernom narodu, da znaju da je za njih nevjerovatno opasna svaka zajednica sa jereticima, da znaju da prepoznavaju duhove, da znaju da je svaka zajednica naroda sa jereticima razlog da Bog kaznjava srpski narod. Ali, oni o tome pojma nemaju. Oni hoce oreol boraca za pravoslavlja, pa tako mlaki (o da si vruc ili hladan, nego si bljutav pa moram da te ispljujem iz svojih usta) Artemije, mlaki Nikolaj, Maksim i ovaj smeteni Arsenije, ti cuveni borci za pravoslavlje i cistotu vjere savrseno cute o tome da skoro 100 godina postoje istinski pravoslavni hriscani, da oni postoje i u Srbiji i da oni se bore mnogo vise i revnosnije od njih za sveto pravoslavlje.

  A sad u ove praznicne dane tekstove molitava kod onih kod kojih Artemije kaze da mozemo da idemo se mogu prevoditi ovako:

  „Za presvetog patrijaha naseg Irineja (Kirila ili Vartolomeja) masona visokih stepena, clana svetske satanske crkve, koji vjeruje u velikoga arhitektu svemira i u to da su sve jeresi jednake pred velikim arhitektom svemira, gospodu pomolim sja.“

  Ja vam svima cestitam Hristovo rodjenje i molim vas da procitate ovaj tekst ispod i vidite povezanost ekumenizma i satanizma. Tekst je IZVANREDAN i MOLIM VAS procitajte.
  Necete se pokajati. I u ove praznicne dane, moramo pisatio o jeresi ekumenizma i o kvazi pravoslavnim prevarantima, koji varaju narod i uce ga da kod jeretika ima blagodati i da ih ne treba napustati.
  http://serbiantrueorthodox.blogspot.de/2009/01/blog-post_30.html#more

  • Свештеник Михаило Микић каже:

   Брате Вукмане мораш да проучиш и да схватиш да Цква Христова нису храмови: цркве, манастири и друге богомоље и организације. То су ДОМОВИ МОЛИТВЕ који могу да буду разорени и уништени. Црква Христова је сваки човјек који живећи по Закону Божијем са вјером у Христа после свог Крштења постаје храм Духа Светог и Црква БОГА ЖИВОГ. Господ је страдао на Крсту због тебе, мене и многих других Православни хришћана који су више или мање са вјером прихватили Христово учење и тако својом примјерним хришћанским животом постали ЖИВА ЦРКВА ХРИСТОВА!

   Зато сам и рекао да ВОДИЦА која се неквари немора да буде знак ничије побожности већ да она својом ЧИСТОЋОМ свједочи о присусуству Божијем и благододати Божијој на тој црквеној заједници. „Црква је без мане на себи“ и зато човјек са физичком маном или почињеним грехом неможе да буде свештеник. Ако је неко грех починио после свога рукоположења такав свештеник се удаљује до свог ПОКАЈАЊА од службе Богу и народу, од Светог Олтара Божијег!

   ЗАПАМТИ ЗАТО ЈЕДНОМ ЗА УВИЈЕК! ЦРКВА ЈЕ СВЕТА И БЕЗ МАНЕ НА СЕБИ БЕЗ РАЗЛИКЕ КОЈ ЈЕ ВОДИ И ПРЕСТАВЉА! ОНЕ ВЛАДИКЕ, СВЕШТЕНИЦИ И ВЈЕРНИЦИ КОЈИ НЕ ЖИВЕ ПО ЗАКОНУ БОЖИЈЕМ НИСУ НИКАДА ДИО ЈЕДНЕ СВЕТЕ САБОРНЕ И АПОСТОЛСКЕ ЦРКВЕ ХРИСТОВЕ БЕЗ РАЗЛИКЕ НА ПОЛОЖАЈЕ И ФУНКЦИЈЕ КОЈЕ ОНИ У ЦРКВИ ОБАВЉАЈУ!

   • православље каже:

    Свако од нас схвата шта је Црква Тело Христово и да то Тело сачињавају православни овде на земљи и они који су већ у Царству Небеском. Схватамо и да Црква нису зидине манастира и грађевине. Међутим, ми нисмо протестанти, нама је потребан православни, правоверни епископ и потребан нам је свештеник. Ми православни се спашавамо у заједници, па макар то били и пустињаци и они морају да изађу понекад да се исповеде и причесте. Према томе, нама су потребене Свете Тајне, а Светих Тајни нема без православног епископа. Може да се деси да буде нека катастрофа те нисмо у стању да дођемо до свештеника, али то су екстремни услови као што је био ГУЛАГ, логор, рат… У данашње време нису такви услови, биће и тога, али још нису. Значи, ја као појединац не могу да представљам Цркву, тј. служим свету Литургију, рукополажем, крстим (могу ако је неко на самрти, али и то свештеник треба да допуни) нити могу да се исповедим, могу да се кајем али неко мора да ме разреши грехова, пошто још нисам у том стадијуму да сам светитељ и без греха. Нама праославним хришћанима нема спасења без истински православног епископа. Ми све време покушавамо да се објаснимо с Вама и сви Вам исто говоримо, Ви оче и даље тврдите да ми можемо да се спасимо без свештеника и без епископа. Не можемо, оче, не можемо!!!! Ако је мој епископ, не дај Боже, у јереси и то јавно исповеда јерес, мој свештеник који није јеретик, је дужан да тражи епископа који није у јереси, иначе, сви комплетно пропадосмо, нема нам спасења. Ако мој свештеник неће да види да је наш епископ у јереси, онда сам ја као православни хришћанин дужан да идем код другог епископа који није у јереси. Међутим тај други, истински православни епископ који не исповеда јерес, не сме да буде у заједници са јеретиком, јер он дели његову јерес.
    Данас се може чути од свештеника, да ако је патријарх у јереси, то нема везе јер његов епископ није у јереси. А, шта је са тим што су њих двојица у заједници и причешћују се из истог путира свесно?

    Ово је жива истина што ћу рећи, али нећу открити о коме се ради ни о којој групи се ради, можда ћете погодити.
    Свештеник се са неколицином верних одвојио од званичне православне цркве због молићу лепо, неканонских поступака, шта год то било и присајединио се епископу који није у општењу ни са једном званичном помесном црквом из разлога што је већина епископа у екуменистичкој јереси, а остатак је у општењу са истима. И шта се десило, тај свештеник, који се представља као аниекумениста је дао благослов верницима да иду на службе у храмове Московске патријаршије. Толико о исповедништву. Да зло буде грђе, објаснио је верницима да је сваки епископ посебна јединка и ако је један од њих у јереси, то ништа не утиче на друге епископе и на вернике који су у општењу са другим епископима. По тој логици значи, не морају ни на осуде јеретика због јереси. Ето ти. Тај епископ код ког је овај свештеник, вероватно појма нема шта овај ради и какве благослове даје. Треба се дебело распитати и преиспитати с ким сутипи у општење.

    Сваки, па макар био правоверни епископ који је свесно у општењу са јеретиком, дели његови јерес, а тако исто важи и за свештеника. Па сад ако је патријарх исповедио јерес, а владика банатски нпр није исповедио јерес, али зна за патријархову јерес и ћути о томе и не чини ништа, свесно води читаву епархију у пропаст. Значи Србине, брате, ако твој епископ није јеретик, а у општењу је са јеретиком, твоје спасење је озбиљно угрожено.
    Могу да се молим код куће, али ако има истински православних епископа ја сам као верник или ако је свештеник, дужан да идем у заједницу која није у јереси.

 14. Vukman Cejovic каже:

  Ovo je pismo SVETOG mitropolita RZC Filareta Voznesenjskog, cije su mosti potpuno netrulezne a koje danasnji judejski i masonski arhijereji ruske ekumenisticko zagranicne crkve kriju od naroda. Te episkope mozemo nazvati sa „MOSTOSAKRIVAJUCI“.

  Procitajte ovo pismo, jer ima mnogo toga recenog, koje se odnosi na Artemija i na SPC.
  Lik ruskog svestenika Dudka, zamijenite sa likom vladike Artemija i vidjecete zasto oni rade ono sto rade.

  Pazite, ovo pismo je napisao od Gospoda proslavljeni svetitelj, cije su mosti potpuno netrulene.
  Ovo je svetitelj poslednjih vremena i prvi sveti covjek cije se mosti kriju.

  Evo teksta: http://serbiantrueorthodox.blogspot.de/2013/12/blog-post_9.html#more

 15. Vukman Cejovic каже:

  Vidim da se brat Alekandar bas raspistoljio.
  Pretpostavljam da se za ove Bozicne praznike ispovijedio i pricestio kod ekumenistickih jeretika, jer obicno ovakva pomucenost dolazi posle uzimanja njihovih laznih svetih tajni.

  Brate ne ljuti se, ja ovo govorim iz svog licnog iskustva, jer znam veoma dobro kakav je plod uzimanja laznih svetih tajni kod jeretika. Pomucenost je tipican simptom konzumiranja njihovih svetinja LAZNIH.

  Kao kad narkoman uzme herion i pocne da fantazira, tako i ekumenisti, kad ih oni lazni svestenici i episkopi dopinguju, pocnu da previdjaju ociglednu istinu, te bijelo nije vise bijelo a crno nije vise crno. Pogotovo su destruktivni simptomi kod onih koji znaju i koji mogu da vide (da samo hoce da se potrude) sta je istina. Za neku prostu babu ili dijete nije mozda toliko strasno, ali za one koji oci imaju da vide a ipak nece da vide, za njih je to pogibeljno.

  Sta da radim brate Aleksandre, kad je uzak put koji vodi ka spasenju i malo njih tim putem hoce da ide. Moraces ovakvih ispada jos koji put da napravis dok ne stisnes petlju i maknes se od neprijatelja Hristovih. Da, da, od neprijatelja Hristovih.

  A sad da ti odgovorim na ono sto si napisao.
  1. Ti kazes „Човек је потпуно у праву са својим питањима ….Ви претерујете проглашавајући Цркву за безблагодатну пре него је она извршила прељубу са другим лажним богом или неком јереси!“

  Ne proglasavamo mi Crkvu bezblagodatnom, nego samo konstatujemo da to sto mi pokazasmo kao bezblagodatno nije vise Crkva, a to radimo ne zato sto mi tako hocemo, nego sto su tako odredili Sveti Oci. Dakle, Sveti Oci su proglasili ove jeretike bezblagodatnim mnogo prije li oni padose u jeres. Sveti oci su proglasili svakog onog ko je u jeresi ILI IMA ZAJEDNICU SA JERETICIMA bezblagodatnim.
  Ako ti nas napadas zbog toga, onda treba da napadnes Svete Oce i Hrista.
  Pa izvoli, ako ti basta, reci da oni nisu ucili ispravno.
  Takodje, ekumenisti su i te kako izvrsili ne jednu, ne dvije, ne deset, ne sto hiljada, nego jos mnogo vise preljuba, za onoga ko nije POTPUNO slijep i to ne da su uradili, nego to rade SVAKI DAN, NON STOP i mozemo slobodno reci, ONI NISTA DRUGO NE RADE OSIM STO VRSE PRELJUBU SA JERESIMA I LAZNIM BOGOVIMA.
  To je njhov glavni i jedini zadatak i samo zbog toga ih je judeo masonerija postavila da budu to sto jesu.
  KO TO NE VIDI, TAJ NISTA NE VIDI.
  I ko na ovu ogiglednost zazmuri, taj nema stvari na koju nece zazmureti.

  2. Ti kazes: „Све док жена не изврши прељубу не можемо је отпустити јер прељубу чинимо нагонећи је да чини прељубу!“

  Dovodis me u iskusenje da budem vulgaran i jedva se uzdrzavam da ne pocnem da pisem odgovor koji bi se mogao definisati kao odgovor sa porno sadrzajem.
  To apropo toga sta je preljuba, koje seksualne tehnike jesu a koje nisu preljuba. Cuo sam za jednu zenu, kazu nevina je usla u brak, ali je neke druge stvari radila citavom bataljonu.
  Cigu ligu prorok bi to nazvao „ikumenijom“.
  Da li je ona bila bludna ili nije? Po mudrovanju ekumenista, ona je bila nevina, casna i postena.

  Ali da ne mudrujemo, Sveti Oci i ANATEME koje su oni bacili, ti veoma prezizno govore, koje „tehnike“ jesu preljuba a koje nisu.
  Eto, imas jednu anatemu, koja kaze da je anatema za sve one koji sasluzuju sa ekumenistima, koji ih pomazu ILI BRANE, pa sad vidji da ti nisi tu nedje medju onima koji podpadaju pod tu anatemu.

  Procitaj Svete Oce sta kazu za one koji se mole zajedno sa jereticima (ne u epartihiljima, niti stojeci na lijevoj nozi, nego se samo mole, cak stojeci na molitvi gdje se uznosi jereticka molitva), ili za one koji pale svijecu u sinagogama, ili za one koji su u svetskom savezu crkava, ili za one koji imaju sa njima zajednicu, ili za one koji drze novi kalendar.

  Sve ima crno na bijelo zapisano, pa procitaj i vidji. Nisu Sveti Oci bili tako iskljucivi i strogi bez potrebe. Znali su oni da se od zajednicarenja sa jereticima gubi moc rasudjivanja i da covjek postaje zombi, pa ne vidi nista vise.

  3. Ti pises: „Чујеш ли ти себе шта пишеш? Ти пишеш о светском савету цркава као да су тамо сви у међусобном општењу и да су они по теби већ ЈЕДНА ЦРКВА?“

  Da ne bude da ti ja tupim mozak, uzmi sam pa provjeri i vidjeces da je to upravo ovako kako si napisao. Da, oni su u medjusobnom opstenju, zajednicki se mole, zajednicki skacu na zvuke tam tama, zajednicki pale vatru i postavljaju toteme, zajednicki potpisuju deklaracije i svi placaju godisnju clanarinu i oni su jedna crkva antihriscanska, na ovoj planeti ne postoji nista ociglednije od toga.
  Ali da ti pomognem rijecima jednog svetog covjeka svetog Averkija Tauseva koji kaze:
  „Sad kada su sve zvanicne crkve usle u sastav svetskog saveza crkava i TIME SE POKLONILE SATANI, doslo je vrijeme naseg POTPUNOG ODVAJANJA.“

  4. Ti pises: „То је једна баруштиина разноразних деноминација чије скупове неко финансира да би промовисао такозвани „мир Богова“ какав је био озакоњен у Риму!“

  To ti je isto kao da si napisao: „pa to je samo veliki skup onih koji mrze Hrista i sluze satani i to finansiraju mrzitelji Hrista da bi se promovisao satanizam, kakvog ja bilo uvijek, ali kako rece cigu ligu prorok, tada jos nije bilo televizije i radija da o tome izvestavaju.“

  Je si li ti uopste svjestan sta pises?

  5. Ti pises: „Још увек је ту свако за себе него је проблем што се наша света Црква компромитује и представља као једна од многих од стране тих назови епископа који се плаше за своје тронове и не желе да се замере властима или чак све то свесно раде…Наравно уза све то ту је и дебело кршење канона које би црквене власти требало стриктно да поштуј“

  Ti dakle priznajes sledece:
  a) nasa se sveta crkva tu kompromituje (vec preko 60 godina, ali nije to nistaaaaaa)
  b) predstavlja se kao jedna od mnogih puteva jednakih sa samanskim , hindusitckim, judejskim i ostalim putevima i predstavlja Hrista na istu ravan sa sivom ili hara krisnom. (nije to nistaaaaa)
  c) nazivas episkope strasljivcima i nazovi episkopima (ali nije to nistaaaaa, silazi njima Duh Sveti, jer jos niko nije udario pecat)
  d) ne zele da se zamere antihriscanskim vlastima.
  e) cak sve to SVESNO rade (ooooo i te kako SVESNO I PLANSKI, ali nije ni to nistaaaaa)
  f) debelo krse kanone (stvarno????. A koliko dugo to oni debelo krse kanone? Godinu dana, dvije godine ili skoro 60 godina???)

  Ali da ne mudrujemo nas dvojica, Sveti Oci su naredili da se za stohiljaditi dio od ovoga sto ove bestije rade covjek rascinjuje i prestaje biti vise clan Crkve Hristove. Za sto hiljaditi dio od ovoga covjek izdaje Hrista. Dovoljno je samo pomisliti da sveta crkva moze biti dio svetskog saveza Crkava i covjek otpada od Boga. Samo pomisao je dovoljna, ako se covjek ne pokaje.

  Da je to tako evo dokaza, ovo sto pises. Najveca moguca izdaja Hrista, (VECA NI TEORETSKI NIJE MOGUCA) je u tvojim pisanjima bagatelizovana kao neki kavaljerski delikt.
  Da je jeretik Arije bio ocjenjivan ovim tvojim argumentima, pa njega bi mozda proglasili jos i svetim.

  6. Ti pises: „Ти си без потребе одсекао самога себе од тела Цркве,као да је ,Боже опрости,неко од њих Симбол вере променио и направио неки светски симбол вере!“

  Da, da, njihov simbol vjere procitaj u statusu svetskog saveza crkava. Nije to uopste tajno, procitaj sto su oni potpisali i na sto su se obavezali. Da ne pricamo o tajnim simbolima vjere onih iniciranih, koji vode ekuemenisticke parasonagoge. Po statutu njihove tajne okultne judeo masonerije, oni svoje vjerske rituale ne smiju da odaju neprosvijecenima. U slucaju krsenja te zapovijesti, slijedi smrtna kazna. Sve je to napisano u masonskim udzbenicima, ali ti slabo citas te stvari.

  7. Ti pises: „Врати се ти лепо у своју Цркву и ако хоћеш да се бориш против свега тога сиђи у катакомбу али не прекидај општење!“

  Jedan svetitelj je na jednu slicnu sugestiju rekao da je to isto kao kada bi nekome rekao odseci sebi glavu pa idi kud hoces. Jereticima je neobicno vazno da budes u opstenju sa njima, pa radi sta god hoces. Duhovno opsti sa njima, ili im barem priznaj blagodat pa radi sto god hoces.

  Sveti oci su drugacije pricali i ucili da se od jeretika treba odvajati ODMAH i bjezati od njega kao od zmije otrovnice. O jeretika I OD ONOGA KO SA JERETIKOM OPSTI.

  Sveti Jovan Zlatousti kazase: „Ako se neko PRAVI da je pravoslavan, ali opsti sa jereticima, toga posalji dolje djavolu, ili jos nize od toga“.

  Eto toliko, nemoj da se uvrijedis sto sam bio iskren.
  I pazi ubuduce gdje se pricescujes.
  Moj ti je savjet sledeci. Ako ti dodje andjeo sa neba sa svom nebeskom vojskom, ati saznas da taj ima bilo kakvu indirektnu ili direktnu vezu sa svetskim savezom crkava, ili sa onima koji su tamo, bjezi od njega glavom bez obzira.

  Ovo ja praktikujem, po onoj pouci od apostola Pavla, koji rece da ako oni ili andjeo sa neba dodje i pocne da uci nesto sto nisu primili neka bude anatema.

  Moras da budes FANATIK, da bi ostao barem malo revnostan.
  Ono sto je danas fanatizam je u neka srecna vremena bila normala.

  Moras biti neprijatelj ekumenistickoj Crkvi, gledati tu vjersku ustanovu kao na neprijateljsku za tvoje spasenje. U ove dane su sve zvanicne parasinagoge (toboze pravoslavne) upregnute u satanski jaram. Sve do jedne, osim zilotskih, koje hrabro ispovijedaju vjeru.
  I samo se mozes spasiti ako pridjes istinskom pravoslavlju. Moraces da se razapnes za Hrista, jer prilazenje istinskom pravoslavlju i odaljivanje iz jeresi ekumenizma je toliko tesko da se BUKVALNO moze uporediti sa razapinjanjem.
  Ovo ti moze potvrditi svaki onaj ko se odvojio od te jeresi. Zato te i ne osudjujem, jer znam koliko je to tesko.

 16. prolaznik каже:

  Aleksandre,sve sto je napisao Vukman,tacno je i istinito…a ti kao dobar poznavalac kanona i pravila Crkve,ne bi smeo da prenebregnes njegovo pisanje,smatrajuci da on nije kompetentan i da je u „prelesti“,kako vi ekumenisti obicno karakterisete svakog onoga koji vam iznosi ociglednu istinu,i koji se ne slaze sa vasim tumacenjem odnosa pravoslavnih prema jeresi i jereticima.Ako je ekumenizam jeres,i ako predstojatelji pomesnih crkava a medju njima i SPC,OTVORENO i nedvosmisleno opste i zalazu se za ekumenizam,zasto je onda problem za tebe i ostale,da to otvoreno objavite i osudite kao jeres.Zasto ti je tesko da prihvatis Vukmanovo ,ili,bolje receno,njegovo citiranje svih svetih otaca,koji jednoglasno i nedvosmisleno svaki u svoje vreme objavljuju,da se od jeretika treba odvojiti i to ODMAH.Ne sumnjam da ti sve ovo nije poznato,suvisno je da navodimo razne primere iz istorije Crkve.Pretpostavljam,da tebe,kao i vecinu postenih i istinoljubivih hriscana u okviru SPC buni jedna stvar,koju jos uvek niste u stanju da razgranicite…verujem da ti,kao sto rekoh ranije,dobar poznavalac kanona,pravila i ustrojstva Crkve pravis razliku izmedju spoljasnje,vidljive organizacije Crkve i njene unutrasnje sustine kao nosioca istine,kao misticno telo Hristovo,bogocovecanski organizam…drugim recima Crkva je i organi zam i organizacija.Crkva kao bogocovecanski organizam i misticno telo Hristovo,uvek je bila,jeste,i bice do kraja veka tvrdjava i stub istine i dok god bude takvih koji se bore za nju,ovaj svet ima razlog postojanja.Sveti Maksim Ispovednik je izrekao cuvenu recenicu; “ Crkva je tamo gde je istinito i spasonosno ispovedanje vere“.Interesanto u zitiju sv.Maksima je cinjenica da se on zbog monotelitske jeresi u koju su upale sve pomesne crkve Istoka,kao i njegova maticna cparigradska…odvojio od svih njih!!.Da ne bude zabune,odvojio se molitveno,liturgijski i evharistijski! Pitanje za Aleksandra….ako se svetitelj odvojio od svih,kojoj je on pomesnoj crkvi pripadao tada ?Drugo pitanje,slicno prvom glasi: Da li su te pomesne crkve Istoka,koje su sve pale u jeres,imale normalno uobicajeno funkcionisanje,kao crkvena organizacija…i da li su one sebe smatrale jeretickim?

  • православље каже:

   Треба се одвајати јеретика, наравно, чим верник постане свестан да се налази у јереси, али не треба осуђивати оне који још увек нису свесни где се налазе. Лично познајем мноштво људи који су веома ревносни, али нису свесни да је екуменизам јерес или уопште нису чули за јерес, а такође знам и оне који су се одвојили од екумениста због неканонских поступака, као што је нпр. свргавање неког епископа од стране екумениста, а опет нису свесни екуменизма. Познајем и оне који иду из једне парохије у другу, и код екумениста и код истинских православних и такође појма немају ко се где налази, а са друге стране су заиста молитвеници, али нису упућени у збивања. Неки од тих људи су стари, неки средњих година. Још једну групу познајем, а то су они који су се одвојили од екумениста тако што их је неко други информисао о екуменизму, а сами нису дошли до тога свесно, такви иду у истински православне цркве, причешћују се тамо, али такође код екумениста учествују у другим светим тајнама као што су крштења, венчања итд јер сматрају да је једино Свето Причешће битно, а све ово друго мачку о реп. Веома мало људи, можда чак ниједног не познајем да се потпуно свесно, својим познањем уз помоћ Божију одвојио од екумениста и не учествује ни у једној светој тајни у екуменистичким црквама. Шта рећи? Само то, да заиста треба нешто крупно да се деси, неки велики догађај који би дефинитивно освестио људе и показао им где се налазе, мада и ту је питање колико би се људи заиста освестило, јер Господ нас је упозорио на то да ли ће наћи веру на земљи када дође. Само Господ може учинити чудо, а ми што пискарамо не можемо никог ни у шта убедити. Христос се роди!

 17. Vukman Cejovic каже:

  Mi uopste nismo primijetili da je kod nas uvedena neka vrsta papizma.
  Ti pomenu svetog Maksima ispovednika koji se odvojio zbog stvari, koje danas izgledaju smijesno.
  Pogledaj kakve su jersi danas, danas SPC ucestvuje u zajednickim molitvama sa sektom hara krisna, idu u Asizi gdje obred vrsi satanista. STRASNO!
  U stara vremena narod bi episkope koji tamo ucestvuju ili to odobravaju objesio na sred ulice i odvalio ih od batina.
  Ja da imam moc SVE BI IH OBRIJAO NA SUVO.
  A danas nista, uveden je neki mini papizam i mjerilo Crkve je da imas opstenje sa tom jeretickom stokom, od koje covjek, koji drzi do sebe, orah iz ruke ne bi uzeo.

  Ej bre, svetski savez crkava je organizacija koja sluzi djavolu i to svi znamo.
  Svi znamo sta znaci biti tamo.
  Svi znamo sta znaci biti tamo jednu jedinu minutu, ili samo pomisliti da budes tamo jednu jedinu minutu a ovi nasi jeretici su se tamo zabetonirali i ne mozes ih odatle ni teoretski odvojiti.

  I niko se ne pita zasto je to tako, pa jesmo li se krstili u Hrista ili u svetski savez crkava.
  Kakve veze ima ta ogavna organizacija sa Hristom.
  Je li to Crkva svetosavska da sa samanima preko vatre skacemo i da u Asiziju slusamo blejanje samana.

  I ako kazes, EJ BRE, JA NECU DA BUDEM DIO TOGA, NITI DA OPSTIM SA BILO KIME KO JE TAMO, oni kazu, ti si raskolnik i cijepas Crkvu.

  Cujes, oni kóji su nasu Crkvu na silu uvukli tamo, oni ne cijapaju Crkvu a ja, koji necu da imam zajednicu sa neprijateljima onoga u cije ime se krstih i u koga vjerujem i od koga ocekujem spasenje ki svako dobro u zivotu, ja cijepam Crkvu.

  Ali, neka, brat Aleksandar se pricestio kod jeretika, prevarili su ga, mora da ima nekog laznog duhovnika poboznog izgleda i price, ali dje niko ne cuje,, pa se covjek prevario, ispovijedio se kod njih, primio lazne svete tajne i onda ga je lukavi naveo da onako pomuceno pise.

  Doslo je vrijeme da su plodovi prebivanja kod ekumenista sve vise ocigledni. Evo, ovo su plodovi i po tome ih mozete prepoznati.

  1. Crno nije crno nego bijelo.
  2. Bijelo nije bijelo nego crno.
  3. Niko od njih ne smije da zucne protiv svetskog saveza crkava a ako kojim cudom i zucne, onda to negdje gdje niko ne cuje.
  4. Kod njih ne postoje nikakve granice, kad ih pitate „oce ili vladiko, gdje je granica“ ni jedan vam nece odgovoriti, zato sto su sve granice presli.
  5. Bagatelisanje svetskog saveza crkava sa nevjerovatno smijesnim argumentima tipa „zna Baja sta radi“.
  6. Neprijateljski odnos prema zilotima.
  7. Pravdanje ekumenizma, borbom za mir, cuvanje tradicionalnih vrednosti, antisemitizmom itd.
  8. Judeofilija par exelans
  9. Naivnost par exelans
  10. Pomucenost, pomucenost i opet pomucenost do nevjerovatnih razmjera.

  Evo, sve ove simptome mozete vidjeti kod ljudi za koje ste koliko juce mislili da su strasni pravoslavci. Najinteresantnije od svega je sto se ovi simptomi sire nevjerovatnom brzinom, sto vise pricesca kod njih, to jaci simptomi.

  Tako, da se slobodno moze reci da su ekumenisticke crkve danas poprimile sve obilke totalitarnih sekti i da se svakom zajednicom sa njima u sebe prima duh prevare.
  Jos samo fali judejski mesija (antihrist) da dodje i da sou bude perfektan.

  .

 18. православље каже:

  Архимандрит др НИКОДИМ Богосављевић
  ХУМАНИЗАМ, ЕКУМЕНИЗАМ, ПАЦИФИЗАМ…

  АНТИХРИСТ И АНТИЦРКВА

  „Зашто ће антихрист одабрати баш екуменизам а не гностицизам или сатанизам, да га представља? Зато што ће данашња универзалност екуменизма сутра постати антихристов тоталитаризам. Зато што ће христос данашњег екуменизма, сутра бити антихрист свих религија. Зато што антихрист жели да превари и обмане оне који су Христови, а не оне који су већ његови. Свети Доротеј поучава: ‘Ни једна од зала и нити једна од јереси, ни сам ђаво не може некога да обмане, једино ако узме изглед добрих дела’, као што и сам свети апостол вели: ‘И никакво чудо; јер се сам сатана претвара у анђела светлости’ (2. Кор. 11, 14). Народ Вавилона ће бити скупштина хришћана збратимљена са јеретицима и паганима, један свет који неће прихватити да неко може бити песимиста у погледу ‘универзалне религије’, како је данашњи уображени објављују. У антихристовом краљевству се неће дозволити ‘неред’, неће постојати ‘аутономне’ вероисповести или свађа због ‘богова’. Ђаво са телом човечијим ће стати у храму Божијем, као бог и сви људи са земље чија имена нису уписана у Књизи живота, поклониће му се у оквиру једног религиозног култа, јер звери ‘дано јој би да ратује са светима и да их победи; и дана јој би власт над сваким родом и народом и језиком и племеном. И поклонише се њој сви они који живе на земљи, чије име није записано у Књизи живота Јагњета закланог од постања света’ (Отк, 13, 7-8). За ове православне, католике и протестанте, постојаће само једна религија – антихристово ‘хришћанство’. Пре или касније, сви култови, ‘цркве’ и религије биће уједињене. У тој универзалности безверја, чак ће и изабрани бити у опасности да скрену са правог пута. Када Син Човечији буде дошао, Он ће затећи човека у потпуној тмини и бездану ауто-обожења, поновно враћеног у првородни грех“[15].

  http://www.svetosavlje.org/biblioteka/Ekumenizam/ArhimandritNikodim_HumanizamPacifizam/ArhimandritNikodim_HumanizamPacifizam11.htm

 19. Vukman Cejovic каже:

  Arhimandrit Dr. Nikodim Bogosavljevic pise jos i ovo:
  „Превара ће бити у томе да се антихрист добровољно прими уместо Христа. Но пре тога, Црква мора добровољно бити претворена у антицркву: „Заиста, за ђавола и његове служитеље, њиме надахнути, просто физичко уништење слугу Божијих није победа, већ пораз (иако су они непрекидно принуђени прибегавати управо уништавању!). Победа је увек само у томе да се овако или онако слуге Христове приклоне добровољном (!) служењу антихристу, Цркву Божију учинити цркву сатанском, изврнути је на исти начин на који се изокренула бивша Црква Старога Завета – Израиљ, учинити је супротном црквом. Ето у чему је посебни успех и нарочита наслада! Спољашњост једна, а суштина директно супротна!“[16]. У време антихриста неће постојати једна религија, већ многе религије које ће признавати друге религије; и све оне заједно признаће антихриста за бога: „Док екуменисти чекају светлу будућност за човечанство, тријумф економске и социјалне правде, братство људи, спасење планете и земаљски рај, Православни хришћани знају да ће екуменизам заиста тријумфовати, али само на кратко време. Па како ће то тријумфовати екуменизам? Већ сад постоје примери религија, које прихватају све вероисповести – весници религије антихриста. Опште признавање антихриста за владара целог света биће повезано са признавањем њега од стране свих народа за јединог духовног поглавара свих религија“[17]. “

  Ovo je izvanredno napisano. Ali jedna stvar je vrlo nejasna.
  Sve ovo sto je on napisao se vec ostvarilo, do u najmanji detalj.
  Pa kad je tako, sta trazi doktor Bogosvljevic jos kod njih?
  Da li jos misli da iako je kod njih, on moze Bogu da sluzi, jer nije ekumenista?

  Veoma bih volio kada bih mogao da saznam za njegove argumente, jer ocigledno je covjek veoma antiekumenisticki nastrojen, veoma dobro zna sta je ekumenizam, ali ne razumijem zasto je on jos uvijek sa njima.

 20. Ненад каже:

  Занимљиво је да Свештеник Михаило Микић одговара на питање које није њему постављено а неће да одговори на оно које јесте њему постављено. Тачније, одговор му је :

  БРАТЕ Ненаде, одговоре на Ваша питања треба да сами пронађете проучавајући Свето Писмо и учење Православне Цркве Христове изнешеног у одлукама апостолски, васељенски и помјесни Сабора, као и Светог Предања сачуваног у начину живота Светих Богоотаца наших!

  Јел то лицемерство, незнање или безобразлук?

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s