Косово је ушло у УНЕСКО пре 10 година када је Синод СПЦ потписао уговор са терористима

Да је истинита пословица да блудница најрађе говори о своме поштењу показују и последњи догађаји у вези уласка „Косова“ у УНЕСКО. Најгласнији „борци“ против уласка у УНЕСКО од стране режимских Срба били су Епископ липљански Теодосије и познати сајбер-монах, кога иначе Срби на Косову још зову и МИ6-монах, отац Сава Јањић.

unesno

Отац Сава се често хваста уживајући у самокомплиментима да је он „дипломата у мантији“. Уколико себе тако доживљава, онда би било најпоштеније да призна и катастрофу његове дипломатије, јер је његовим неславним дејством и бесрамним рађењем иза леђа свога епископа (Артемија) спроведена обнова цркава на КиМ од стране шиптарског терористичког лобија, што је главна одскочна даска уласку терориста у УНЕСКО. Сви, који имало имају представу о догађајима на Косову и Метохији, знају за послушнички однос Теодосија Шибалића према Сави Јањићу, који се непрекидно пројављује као сива еминенција екумениста на КиМ. Теодосијева ограниченост у образовању, знању и реторици чини га зависним о свом заменику. Енглески студент Сава Јањић који потиче из латинског окружења из Дубровника вешто манипулише Теодосијем, као и подршком екуменистичког Синода и марионетске владе из Београда.

изградња Бадовац

Изградња цркава са благословом Саве и Теодосија. Преузето са Фб странице „Грачаница – КиМ“.

О умешаности екуменистичког Синода, као и самог Саве Јањића довољно говоре речи терористичког министра Астрита Харачије, који је споразум о изградњи цркава потписао са патријархом Павлом (погледати о томе):

„Не треба расправљати ни са ким! Данас је велики дан за Косово, јер приступа УНЕСКО-у. То је резултат рада који је урађен пре деценије, а не за неколико последњих месеци. У 2005. години, када је организована донаторска конференција за културно наслеђе на Косову, и у то време постојала је тенденција да се каже да су цркве на Косову српске. Али они су православне цркве и имовина Косова. Тако да не треба више да дајемо никакве додатне гаранције на нашу имовину. Оне су биле и биће православна црква Косова. Према овој логици, сутра неко може рећи да су ове џамије или арапске, или турске или можда јеврејске, јер су чак јевреји реновирали текије и џамије у Ђаковици.

Заборави ову ствар, више нема српских цркава на Косову, нити турских џамија, нити арапских, све је то имовина Косова!“ (Ботапрес)

О предаји српских цркава на Косову и Метохији за старо гвожђе сведочи и документ из 2008. године, по коме „брат“ Амфилохије у име Сабора СПЦ „умољава“ или заповеда епископу Артемију да прихвати „реалност ове обнове, те убудуће сарађује…“

12179900_868363989945563_68331402_n

Иако увијен у борбену реторику овај документ довољно говори да је митрополит који је са оце Савом први почео сарадњу са „институцијама незаконито самопроглашене државе Косово“ приморавао епископа друге епархије на престанак отпора и на прихватање реалности косоварских титулара задужбинарства. Главни ефекат документа је давање за право „реалности“ „задужбинарског потписа Астрита Харачије“, тј. преузимању под старатељство терориста са Косова над материјалном заоставштином Србије. Реал-политика је заменила Духа Светог.

Астрит Харачија, под чијим је потписом обнова почела, тим својим чином је учинио грандиозни подухват стварања Косоварске православне цркве. Главни „патријарси“ ове псеудоцркве чије ће се име писати црвеним словом у календару монструозне творевине могу бити само Сава Јањић, епископ Теодосије Шибалић, митрополит Амфилохије и други њихови помагачи.

На крају, можемо само поновити речи св. Јустина Ћелијског везане за МПЦ, које се сада остварују на примеру КПЦ:

Овако катастрофално неправославним и судбоносно кобним решењем питања Македонске православне цркве – Свети Сава је поново спаљен. А са тим: спаљени и сви свети догмати, и сви свети канони Православне Цркве Христове. Зато такозвана Македонска православна црква – у самом њеном поступку је њен нестанак … (Св. Јустин Ћелијски)

BOGoLgMCQAA3goi.jpg large

Сава Јањић са министарком терориста Вљором Читаку, која је својевремено била и портпарол ОВК.

Погледајте такође: КАПИТУЛАЦИЈА КОЈУ СМО ПРЕЋУТАЛИ

Превод и припрема – екипа Фб странице „Православље живот вечни“

Овај унос је објављен под Дечани. Забележите сталну везу.

3 реаговања на Косово је ушло у УНЕСКО пре 10 година када је Синод СПЦ потписао уговор са терористима

 1. Sremski Pavle каже:

  Све ово што нам се сада дешава је програмски, тачку по тачку, Духом Светим, провидео свети владика Николај у својој „Небеској Литургији“, јер је још онда видео којим путем иду његови Срби. А много шире је то описао и појаснио у књизи „Кроз тамнички прозор“, где је вапијући молио Србе да се врате са погубног пута којим иде европа, а за којом полетеше и „просвећени“ Срби.
  Писцу ових редова је испричао један јеромонах са Косова и Метохије шта му је испричала једна врло побожна бака која је често долазила код њих у манастир на молитву: „Е, дјецо моја, не ратујемо ми против шиптара, него против наше нерођене дјеце (оне која су убијена у утробама њихових мајки абортусом)“. Тај ужасни злочин који чинимо пред Богом, то самоуништење, као и све наше остало ужасно безакоње, су по Божијем Промислу навели шиптаре да нам раде то што нам раде. И треба да нам узму Косово и Метохију и све светиње на њему, када их не заслужујемо. И треба да целу Србију узму наши непријатељи и да нас истребе, јер не живимо по призиву којим нас је благословио свети Сава и сви свети Срби.
  Свакако ће се „Небеска Литургија“ остварити и у оном завршном делу, када ће целом Србијом да бруји „Алилуја“, али до тада морамо да испијемо још много жучи, док не схватимо ко нам је једини Пријатељ, ко је пострадао за нас на Крсту и Крв своју пречисту за нас пролио. Сам Господ Исус Христос. Зако што пре клекнимо пред Њим и замолимо Га за опроштај што смо отишли у „земљу даљњу“, а Он ће нам сигурно опростити.
  А док ми само будемо галамали како нас воде издајници (што је тачно), треба да нам буде јасно да Бог није могао да нађе гору власт од ове, јер ми још и гору заслужујемо, јер ова власт управо извршава ону казну за нас коју нам је Бог наменио због отпадања од Њега. Ми не треба да мењамо ову и овакву власт, него да мењамо себе, а Бог ће онда лако довести правог господара, краља или цара.
  Дотле, молимо Господа да, иако нас кара за безакоња наша, ипак нас не остави и не заборави.

  • То је само набацивање осећаја кривице народу који ништа није крив него су га они који му гуле кожу и живе на његов рачун издали…не може народ сам од себе да решава демографско и друга питања народ треба повести!
   Свештенство и иинтелигенција су се продали непријатељу и издали сопствени народ претворивши се у најамнике и стране подрепаше…
   Ако неко живи на леђима народа тада по цену живота мора да брани његову веру и његове интетресе ,народ плаћа порез држави и награђује Цркву која је за та питања директно одговорна!

   • Svestenik Mihailo Mikic каже:

    Тачно је “да због греха народних вођа“ Господ кажњава цијели народ који треба да буде врућ у својој Светој Православној Вјери Светосавској а не да се понаша млако попут данашњих СРБа од којих многи због тога што нису ни врући ни хладни већ млаки свако јутра поздравља чаршију на све четири стране. Такве “СРБе“ Господ ће избљувати из уста својих у дан страшног суда свог без разлике на њихова занимања или положаја које они заузимају у Цркви и друштву!

    Господ од својих слебденика тражи да они буду врући у вјери својој а не само неми и млаки незаинтересовани посматрачи животни догађаја од пресудног историјског значаја не само по СРБе већ и друге околне народе. Живот неповратно и брзо пролази поред таквих “СРБа“ који “СРБују“ само уз врћо јагњеће или прасеће печење, љуту шљивовицу и добро вино. Живот код њих пролази непримјетно као тиха вода испод моста која се никада више неће вратити и истим коритом протећи на своме путу ка мору. Зато је Сремски Павле у праву када каже да је Свети Владика Николај СРБски: охридски и жички Духом Светим предвидео и зато упорно попут Пророка Јеремије проповједао и СРБе Светог Саве упозоравао на несрећне догађаје који ће због греха да задесе Православне СРБе ако се они на време не покају због свог отпадништва од Бога и СРБства, Православља и Светосавља и не врате на пута Светог Саве који води у живот вјечни!

    Међутим, управу је и наш брат ГРК који је вјероватно СРБског порекла када каже да народу не треба “набацивати осећај кривице“ и грешности већи него што она јесте, и који по његовом мишљењу “ништа није крив“. СРБи су криви по моме мишљењу што су они кроз унитарно југославенство Краља Александра расрбише толико пуно да су постали неко нови народ који у незнању своме небрта Хрвата признаше за свога брата. По жељи масона СРБи се међусобно разбратимише и са туђином збратимише, а кроз лажно братство и јединство и комунистичку идеологију СРБи се одрекоше и Бога и Светог Саве и тако постадоше народ без корена којег и најмањи дашак вјетра чупа са његови огњишта и попут лишћа разноси по бјеломе свијету “трбухом за крухом!“

    Садашње јадно и болесно стање у СРБском друштву је последица СРБски политички лутања и подјела на партије, а до расула у Цркви Светог Саве и Господа нашег Исуса Христа је дошло због екменистички идеја које су постепено замењивале у црквеној пракси СВЕТОСАВСКО учење о Богу и СРБству. Зато СРБи политички и црквено подељени нису ни могли правилно реаговати и доносити исправан суд о пресудним догађајима у којима су они били учесници не по својој вољи него по жељи тајних владара из сенке који су дочекали погодан тренутак да СРБима Светог Саве забију глогов колац у срце!

    Пред Богом и историјом одговараће сви они СРБи који су били недорасли своме положају у Цркви и друштву на које су дошли не по својој способности већ политичкој подобности и вјерској шпослушности без разлике на њихова празна звања, титуле и положаје које они сада заузимају у Цркви и СРБском друштву, јер од Праведног Суда Божијег и суда историје нико утекао није па неће ни они. Поколења дјела суде шта је чије дају сваком!

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s