Ликовање терориста после одлуке о УНЕСКО – Астрит Хараћија: „НЕ ПОСТОЈИ ВИШЕ СРПСКА ЦРКВА!“

Сети нас се УНЕСКО, када "Косово" уђе у царство твоје!

Толико је велика издаја, и толико је већ све речено, да је остао само мук и туга за онима који су отпали и отпадају од Саборне Цркве. Како би рекао исповедник Православне Вере, епископ Артемије; данашњи српски народ, под дејством медијске наркозе препушта се духовном посрнућу кроз индиферентизам, екуменизам и глобализам. Срушено је старо православно веровање и остављено мањини, већина верује у царство земаљско.

315555_308358135857593_100000502279071_1288038_945178132_n

Теодосије, узурпатор епархије Рашко-призренске (и Нишке) мисли да новац нема националност. Обнова од стране „косовских институција“.

Све, тако неодољиво, сличи на речи протестантског пастора Мартина Нимелера, о ћутању немачких интелектуалаца и целог немачког народа пред нацистичким Хитлеровим злом које их је задесило:

„Прво су дошли по комунисте, а ја се нисам побунио,
јер нисам био комуниста.
Затим су дошли по болесне, такозване неизлечиве, а ја се нисам побунио,
јер нисам био ментално болестан.
Затим су дошли по Јевреје, а ја се нисам побунио,
јер нисам био Јеврејин.
Онда су дошли по мене, али тада више није било никога
да се заузме за мене.“
Ћутањем се, по речима св. Григорија Богослова, издаје Бог, али се ћутањем издаје, очигледно је и отаџбина. Да не би били међу онима који су ћутали објављујемо неколико очигледних факата који раскринкавају лажну борбу против уласка „Косова“ у УНЕСКО.

haracijaБотапрес, 21. октобар – Бивши косовски министар културе Астрит Хараћија је својом објавом на Фејсбуку привукао велику пажњу јавности. Он је рекао да лобирање за Косово у УНЕСКО није вршено само последњих неколико месеци, већ деценијама. Он је додао да православне цркве нису српске, и да џамије и текије нису турске нити Арапске.

У својој објави, Хараћија је рекао:

Не треба расправљати ни са ким! Данас је велики дан за Косово, јер приступа УНЕСКО-у. То је резултат рада који је урађен пре деценије, а не за неколико последњих месеци. У 2005. години, када је организована донаторска конференција за културно наслеђе на Косову, и у то време постојала је тенденција да се каже да су цркве на Косову српске. Али они су православне цркве и имовина Косова. Тако да не треба више да дајемо никакве додатне гаранције на нашу имовину. Оне су биле и биће православна црква Косова. Према овој логици, сутра неко може рећи да су ове џамије или арапске, или турске или можда јеврејске, јер су чак јевреји реновирали текије и џамије у Ђаковици.

Заборави ову ствар, више нема српских цркава на Косову, нити турских џамија, нити арапских, све је то имовина Косова! (Ботапрес)

ЕПАРХИЈА РАШКО-ПРИЗРЕНСКА О ОБНОВИ СВЕТИЊА ПРЕМА МЕМОРАНДУМУ

Новинар, 10. АПРИЛ 2009. – Обнова према Меморандуму вршена без сагласности власника. Меморандумска обнова не даје никаква права актерима обнове

Извор: Епархија рашко-призренска и косовско-метохијска, 09.04.2009.

+++
У Погрому који су Шиптари извршили над српским народом и српском културном баштином 17. и 18. марта 2004. године, уништени су или оштећени српски православни објекти, цркве и манастири, власништво Епархије рашко-призренске, на 34 локације широм Косова и Метохије.

Током 2005. започео је процес обнове ових светиња, на основу документа названог Меморандум о разумевању (потписан између Патријарха Српског и такозваног министра културе из Приштине), који још увек траје.

С обзиром на чињеницу да у обнови према Меморандуму учествује више разнородних актера, да су извори финансирања такође разнородни, као и да је свети Синод Српске Цркве примио 15. септембра 2008. неколико објеката као обновљене, Епархија рашко-призренска сматра неопходним да изнесе следеће чињенице.

Сви објекти који су предмет обнове према Меморандуму, уврштени су у процес обнове без одобрења Епархије рашко-призренске, као власника објеката.

Рад на обнови ових објеката без сагласности Епархије као власника, трајно онемогућава све улагаче у обнову ових објеката да остваре право располагања овим објектима или њиховим деловима. Исто право не могу остварити ни други актери у обнови према Меморандуму.

Обнова наведених објеката, која је вршена без сагласности Епархије, не може бити основ за укњижбу ових објеката, или њихових делова, од стране финансијера или других актера у обнови према Меморандуму (у овом поступку и за средства која су уложили), ни у судским књигама нити у катастру непокретности.

На наведене чињенице – вршење обнове објекта без одобрења власника објекта, Епархија рашко-призренска указивала је низом обраћања црквеним и државним институцијама, као и институцијама међународне заједнице, од дана потписивања Меморандума.

Комисија коју је формирао Епископ Артемије, током фебруара 2009. извршила је увид у светиње које је свети Синод примио као обновљене 15. септембра 2008, и о томе сачинила исцрпан елаборат.

Прес одељење Епархије рашко-призренске

(Новинар.де)

унеско

Део сатиричног текста са „Гласа Косова и Метохије“: – Посматрате историјску слику. Препознајете актере. То су Иринеј… и Теодосије … Шибљаку. Поред њих осуђеник (кога смо ми, тј. већина нас издала) епископ Артемије. Где су дошли? -У царски град Призрен, престоницу Србије. Што су дошли? – Дошли су да приме објекте које је изградила „Република Косово“ и тиме дају за право нацистима из Приштине, да су они, шиптарски нацисти старатељи културних добара на Косову и Метохији. Зашто је дошао Иринеј, тадашњи епископ Нишки? – Дошао је као инквизитор, и као принудни орган, јер еп. Артемије није желео да ове објекте да шиптарским нацистима да их граде, и није желео да потпише и прими кључеве од њих, знајући да ће за неку годину, на основу тога да буду примљени у Унеско и да отму српске цркве. Шта тражи на слици Шибљаку, бизнисмен из Дечана? – Он је био дошаптач и врза између шиптарских фирми и Патријаршије у Београду, диверзант који је направио хаос у ЕРП и паралелно радио по упутствима шиптарски лобија, поред живог епископа Артемија. Сад лицемери, нећете да иде „Р. Косово“ у Унеско? – 1. А зашто сте им дали да граде цркве? 2. Зашто сте срушили епископа који се противио тој изградњи. 3. Зашто сте ћутали кад је прогоњен и допустили да буде прогоњен? 4. Зашто и даље љубите руке … бизнисмену из Дечана? Кусаћемо сада сви, оно што сте ви замесили.

ПРИШТИНА, 25. марта 2005. (Бета) Шеф УНМИК Сорен Јесен Петерсен поздравио је Меморандум о разумевању, који је претходио данашњем споразуму о почетку обнове српских верских здања уништених за време прослогодишњих мартовских нереда на Косову.

„Споразум отвара пут ка реконструкцији српских православних објеката оштећених у марту 2004. године и сада та обнова може брзо да почне“, рекао је Јесен Петерсен у вечерашњем саопштењу УНМИКа.

Јесен Петерсен је нагласио да је обнова важна не само са Србе на Косову, већ и за „стабилно, мултиетничко и толерантно Косово“ и додао да је од суштинског значаја поштовати сва верска здања.

Српски патријарх Павле потписао је Меморандум о разумевању у Београду у име Српске православне цркве како би почела реконструкција верских објеката. Обнову, која ће коштати 4,2 милиона евра, требало би да финансирају привреме институције самоуправе на Косову.

У име привремених институција документ је у Приштини потписала министарка за културу, спорт и омладину Астрит Хараћија (није министарка него министар, прим. ПЖВ). Споразум предвиђа да реконструкцију надгледа петочлана комисија на челу са стручњаком из Међународног наслеђа културне баштине. Комисија ће имати једног члана из Српске православне цркве, два члана из привремених институција, и једног члана из београдског Института за заштиту споменика.

Документ је базиран на истим приципима које се наводе у Меморандуму који је постигнут у јуну прошле године. Обнова је прекинута у септембру 2004. године, када су се из уништених здања одселили представници Српске православне цркве, наводи се у саопстењу УНМИКа.

Владика Артемије против Синода
Блиц, 29. март 2005. -Меморандум о обнови српске културне баштине на Косову и Метохији поделио је високо свештенство Српске православне цркве. На једној страни су чланови Синода, а насупрот њима је усамљени епископ рашко-призренски Артемије. Међутим, иза његовог става да је меморандум неприхватљив стала је и Гордана Марковић, директор Републичког завода за заштиту споменика културе, а иза ње је ресорно министарство Владе Србије. Вербална битка је започела када је патријарх српски Павле у четвртак парафирао меморандум, да би у суботу било објављено како је повукао потпис. У недељу је Синод у проширеном саставу изнова потврдио валидност меморандума.
Владика Артемије је у изјави за ‘Блиц’ објаснио шта се заправо догодило у суботу у Патријаршијском двору у Београду, као и да ли је неко накнадно после одлуке Синода утицао на патријарха да промени став.
– Прво сам патријарху послао писмо. Потом смо ја и директор Републичког завода Гордана Марковић разговарали с њим. Тачку по тачку смо објашњавали зашто меморандум није добар и онда је Његова светост, схвативши чињенице, повукао свој потпис – каже владика Артемије.
Као доказ да је патријарх повукао потпис владика наводи саопштење објављено на Интернет презентацији СПЦ, које се појавило у суботу после подне, а повучено је око 19 часова. (Цели текст у Блицу)

12181764_868333349948627_300692913_n

Нико ме није подржао после мартовског погрома 2004. кад сам одбијао њихов новац за обнову и указивао да они који су рушили српске светиње не могу да их обнављају ни својим новцем, ни својом радном снагом. Док сам одбијао да од Приштине преузмем кључеве тих наших обновљених манастира и цркава, то је у име Синода СПЦ учинио тадашњи владика нишки, садашњи патријарх Иринеј. Мене су сменили и протерали са КиМ, а сад, нажалост, као народ кусамо оно што су нам замесили. -Еп. Артемије

Погледајте такође: ЕКУМЕНИЗАМ ЈЕ РОДИО ИЗДАЈУ КОСОВА

Превод и припрема – екипа Фб странице „Православље живот вечни“

Овај унос је објављен под Вести, Дечани, Косово. Забележите сталну везу.

23 реаговања на Ликовање терориста после одлуке о УНЕСКО – Астрит Хараћија: „НЕ ПОСТОЈИ ВИШЕ СРПСКА ЦРКВА!“

 1. Istrebiteljpagana каже:

  I ne treba da postoji, jer u Hristu ,,nema Grka ni Judejina“. Crkva je jedna i jedina. Administritativno uređenje treba da prati teritorijalno. Jel Kosovo samostalna država? Jeste. Zato je logičnoda crkv na Kosovu bude samostalna i naravno s albanskim kao hgglavnim jezikom…

 2. Vukman Cejovic каже:

  Gubimo srpske Crkve i Kosovo, zbog clanstva u svetskom savezu crkava.
  Od kad udjosmo tamo, stize nas jedna za drugom nevoljom.

  • Свештеник Михаило Микић каже:

   Брате Вукмане СРБи су Косово “изгубили“ по жељи тајних владара из сенке због свог кукавичлука и неспремности да бране са оружјем у руци право на свој живот и свој опстанак на својој вијековној СРБској земљи. СРБи су Косово “изгубили“ због тога што су они кроз југославенство се изродили толико пуно да су због тога отпали од Бога и СРБства. СРБи су Косово “изгубили“ због тога што су СРБи већином се одрекли Православља и Светосавља као врхунца хришћанске православне националне идеологије и СРБског начина живота. СРБи су Косово “изгубили“ због тога што су они одрекли се пута Светих Богоотаца својих и пута Светог Саве који води у живот вјечни. СРБи су “изгубили“ Косово што су они испратог мозга попут ЗАМБИА своје комунистичке гробаре СРБства прогласили за спаситеље СРБства: Вјере и Оточества!

   СРБи већином сада не умију више да нормално и логички размишљају и они зато нису ни могли да имају другачију судбину од ове у којој се сада налазе. Непријатељи Бога и СРБства плански раде свој антисрбски посао и они стално испод жита роваре и воде борбу против Православни СРБа који више због своје велике грешноти не могу њихов сатански рад правилно да виде нити да схвате нити да чују СРБске Трубе који трубе са СРБски православни цркава и манастира на опасност која сада СРБима прети од псеудохришћанске: римокатоличке и протестанске Западне Европе. Постајући слепи поред очију и глуви поред ушију СРБи су постали слепи и глуви и за истину Христову и правду Божију. Зато СРБи даснас служе Законом Живота другим народима само за примјер како пролазе народ који се попут Православних СРБа ради лажног братства и јединства или неке друге сатанске идеје одрекне свога Светог народоног имена, свога језика, писма, историје и културе и свега другог што народ чини народом!

   Зато СРБима нема спаса! Без покајања и повратка СРБа Богу и СРБству, Православљу и Светосављу, својим Светим СРБским коренима и цивилизацији Светих Немањића, на пут Светих Богоотаца својих, на пут Светог Саве који води у живот вјечни СРБи ће ускоро нестати са позорнице живота. Иза СРБа остаће само њихови трагови који ће да сведоче да је на просторима Балкана и цијеле Европе постојао некад један диван народ пун Богољубља и СРБског Родољубља, да су постојали СРБи као најстарији народ на свијету и племе мајка свих Славена који је грехом самоотпадништва од Природног Закона Живота или Закона Божијег уз помоћ непријатеља Христових уништио самог себе и тако кроз југославенство и екуменизам извршио своје народно самоубиство!

 3. СРБин Светосавац каже:

  Кроз унитарно југословенство Краља Александра Карађорђевића СРБи су РАСРБЉЕНИ, а кроз комунистичко режим Јосипа Броза Тита СРБи су претворени од ДОМАЋИНА У бескућнике а СРБске земље Светог Саве које се спомињу у СВЕТОСАВСКОЈ ХИМНИ су насилно подељене и уз помоћ М. З. Створене нове антисрбске државе. Са тиме је забијен глогов колац СРБском народном јединству и Светосавској мисли као врхунца хришћанске православне националне идеологије и СРБскомг начина живота!

  Први пут од када постоји СПЦ, одговорност за разбијање и уништење СРБства поред наши вањски непријатеља сноси нажалост и њезино изрођено вођство. Част поједицима али већина Епископа и свештеника СПЦ на своје високе положаје у Цркви су дошли као УДБИНИ САРАДНИЦИ не по својој способности већ по својој политичкој подобности. Као издајници Бога, Светог Саве и СРБства: Православља и Светосавља они су као туђи најамници кроз екуменизам Православну вјеру затровали глобализмом и тако СРБски Народ разбожили учећи да је „брат мио које вјере био!“

  Одлуком Патријарха Германа да се договори по сваку цијену са Брозовим комунистичким режимом па макар то било и на штету СРБски народни и црквени интереса, и улазак СПЦ у Свјетски Савез „цркава“ је били свјесно напуштање учења Светих Богоотаца наших и пута Светог Саве који води у живот вјечни!

  Последице такве одлуке СПЦ су катастрофалне пи духовни живот Православни СРБа који су издани сада и од „Мајке Цркве“ која се таквим нехришћански црквеним радом и не православним својим ставом претворила од Цркве Христове, од Цркве Светог Саве, од Цркве народне у цркву лукави из Старог Завјета, или лажну цркву из Јовановог Откровења коју Светитељи Божији називају ЗБОРНИЦОМ СОТОНСКОМ!

  О томе најбоље говори и сведочи духовно стање у коме се налази сада СРБски народ. Последице слепе покорности СРБа најприје југославенској и комунистичкој идеји а затим екуменизам и црквеној јерархији која нема страха Божијег у себи створили су од СРБа Светог Саве народ којег више попут ЗОМБИА ништа не интересује ни вјера ни Отаџбина, ни истина Христова нити правда Божија ни Богољубље нити СРБско Родољубље!

  Данашњи СРБи су кроз југословенство, комунизам и екуменизам доживели измјену својих духовни народни особина и они зато сада осим свог порекла немају ништа заједничко са својим Светим Прецима. То је неки други и нови народ којег више његови ђенови и прађедови због отпадништва данашњи СРБа од Бога и СРБствс неби могли препознати као своје потомке!

  Одговорност за пропаст СРБСТВА СВЕТОГ САВЕ сносе поред Југословена и комуниста србскиг порекла и многи Епископи и свештеници СПЦ. Кроз екуменизам и новотарство они свјесно за рачун свога оца ђавола руше Свето Предање као темеље Цркве Божије на којима Црква почива на земљи. Владике и свештеници који су прихватили глибалистичке југославенско комунистичке и екуменистичком идеје и учења сада попут усташа Хрвата ВРШЕ ДУХОВНИ ГЕНОЦИД НАД ДУШАМА ПРАВОСЛАВНИХ СРБА!

  • православље каже:

   Оче Микићу рекли сте следеће:

   „Последице слепе покорности СРБа најприје југославенској и комунистичкој идеји а затим екуменизам и црквеној јерархији која нема страха Божијег у себи створили су од СРБа Светог Саве народ којег више попут ЗОМБИА ништа не интересује ни вјера ни Отаџбина, ни истина Христова нити правда Божија ни Богољубље нити СРБско Родољубље!“

   Е, па оче, ми Срби вичемо, урламо, против екуменизма, али ви клирици и епископи нас не чујете, не желите да чујете. Сада кажете да смо зомбирани, а када кажемо нешто против екуменизма онда смо плиткоумни. Ви свештеници нас Србе убеђујете да је екуменизам јерес од које се не треба одвајати и да то не значи ништа када је епископ екумениста (јеретик), тај је и даље православни епископ и по сваку цену треба остати са таквима у заједници.

   • Свештеник Михаило Микић каже:

    Црно „Православље“ куда мене грешника од толико попова и владика прозвасте да би сакрили Ваше грехе због погрешног начина борбе коју водите за чистоћу Светог Православља!

    Борити се, и попут паса лајте што више можете не због каравана који селом мирно даље пролази већ због себе који остадосте у сеоском мраку не примећено од попова и владика из екуменистичком каравана на које лајете а који мирно одоше даље путем својим.

    Зато мењајте на време тактику своју која не показује никакве резултате у вашој замишљеној борби за истину Христову и правду Божију!

    Док ви као „стражари“ вјере Православне или спавате попут медвједа свој зимски сан, или лајте попут ниједну паса, или бучете попут волова, или рокћете попут крмака, или режите попут мале штенади на све и свакога ко путем пролази дотле екуменисти у СПЦ пред вашим очима и са вашим знањем продају вјеру за вечеру и СРБство у безцење јер знају да такви пси лају али не уједају. Уједају само они пси велики и мали који не лају већ изненада вас за гушу зграбе!

    Зато оставите мене на миру и не призивсјте ме више за своје грехе јер не падне снијег да покрије бријег већ да свака звјерка али и смрдљиви твог свој траг да покаже. Од Бога ти здравље и спасење да научиш у животу своме да не гураш нос где њему мјесто није.

    Живјеће СРБски Народ и после нас као што је живио и прије нас. Као што рече нека апостолска мудра глава свађа и подјела међу нама треба да буде да би се тако показали поштени јер само се у ватри челик кали!

 4. православље каже:

  Хвала на савету, оче Михаило. Лепо сте сами себе описали. Сад је остало да објасните како се Ви то борите за чистоту православља и на основу чега православни верник треба да остане у заједници са епископом и патријархом који исповедају јерес екуменизма јавно? Шта кажу канони и Свети оци, шта треба чинити кад је епископ у јереси? Треба чекати да га сабор осуди? Сабор који је такође у екуменизму, јереси? Објасните лепо, а не овако како сте написали, јер почели сте да личите на једног од умировљених владика који све који су против екуменизма назива погрдним називима. Ја нигде не нађох у историји Цркве, ни у житијима ни у канонима, ама баш нигде, да православн верник треба да буде у евхаристијској заједници са епископима јеретицима, а сви знамо да је екуменизам јерес. Ако ми заиста желите спасење, онда ми наведите један пример из житија светих отаца или цитирајте неког од светих отаца који је рекао да треба остати у заједници са епископом који исповеда јерес. Ако ми нађете један пример, ја ћу да Вас послушам. И још ми реците да ли кроз епископа долази благодат и да ли је он важан у Цркви и да ли је битно његово исповедање вере и зашто. Ето, појасните да ја псето не лајем док каравани пролазе, тј. епископи одлазе у Ватикан и остале важне дестинације.

  • Свештеник Михаило Микић каже:

   „Православље“ ја не желим никоме да будем учитељ и савјета да дјелим јер у Светом Писму стоји написано „не тражите никоме учитељи да будете јер за сваку празну ријеч коју изговорити пред ГОСПОДОМ ћете одговарати“. Зато нека свако ради по својој савести онако како њега Бог учи, ако данас људи у свијету уопште за савјет знају и савести имају!

   Што се тиче „поповања“ којег многи ревнитељи свјесно и ревносно врше као и многи други спаситеља Цркве од Јеховини сведока до модерних православних протестаната морам да вам кажем истину праву „ни по баби ни по стриповима већ по правди Бога истинитог“ да је то несвесно обмањивање и себе и другога и бесмислено млаћење празне сламе, јер НЕ СПАСАВАМО МИ ЦРКВУ, ВЕЋ ЦРКВА СПАСАВА НАС!

   Јереси у Цркви је било од првих дана њезиног постојања на земљи и биће до краја времена и хвала Богу да је тако јер ништа се у овом свијету не догађа без допуштење Божијег, па тако исто и јереси у Цркви Христовој не долазе саме од себе већ по допуштењу Божијем због грешности наше. То је посебно видно у оним помјесним црквама у којима је охладњела љубав и замрла ревност према истини Христовој и правди Божијој!

   Зато мене јереси у СПЦ и цијелом Православљу уопште не забриеавају ни као вјерника ни као свештеника. Свети Апостол Павле је давно рекао да међу нама Православним хришћанима који сматрамо да верујемо у Бога треба и јереси да буде „да би се тако показали поштени!“

   Само се на огњу и ватри челик кали, па тако исто само се Богу Творцу, Искупитеља и Спаситеља наше може стићи покајаном душом својом живећи по Закону Божијем са вером у Христа Господа И савлађајући искушења која нам нечастивог на томе путу поставља!

   Зато ја туђу бригу не бринем, јер мене Бог неће питати за туђе грехе и туђи рад већ само за моје грехе и мој рад, а човјека јеретика после другог и трећег разговора по учењу Библије и Светих Богоотаца Цркве треба се клонови да неби узимао удела у његовим злим делима!

   Зато СРБине брате у Бога вјерује, у Цркву гледај редовно да идеш, и своје СРБске народне обичаје чувај и поштује а човјека јеретика се клони Бога и душе своје ради после другог и трећег саветовања исто као и владика и попова за које се увјериш да они нису од Бога послати већ од ђавола!

   Од Бога ти здравље и спасење да будеш човјек Божији који ће живјети и дисати Духом Светим као СРБин, Православац и Светосавца а не духом овог смртног и зато прелазног свијета у коме се више НЕЗНА ко је коме жена? Ко је Отац а ко Син? Ко је Мајка а ко кћи? Ко је Божји а ко ђаволска?!

   • православље каже:

    Јереси се јесу појављивале кроз историју Цркве, али је имао ко да их осуди, па су јеретици бивали изопштени из Цркве, нико с њима није остајао у заједници. А, са екуменизмом је другачије, са сви вичу екуменизам је јерес, али саме јеретике екуменисте нико не осуђује и још нас уче да са таквима треба да останемо у заједници. У томе је разлика између светоотачког православља и данашњег лажног православља. Свако ко не исповеда веру онако како су исповедали Свети Оци претходних векова, није православан. Према томе са таквима сигурно нећу бити у заједници. А, Ви као свештеник врло добро знате да сте призвани од Господа да учите народ светоотачкој вери и да, питаће Вас Господ где Вам је стадо, да ли сте то стадо водили путем Истине. Нисам ја никакав ревнитељ, него не могу да поднесем да нас свештенство и епископи праве лудима. Моја хришћанска дужност је да упознам своју веру, јер ако јесам део Христовог стада, ја морам да се чувам вукова грабљивих и да бежим од њих. Врло добро знам шта је суштина Цркве, знам и то да је Црква само тамо где се исповеда Истина и да Црква није тамо где служе јеретици и ако желим себи спасење, морам да се клоним таквих, Такође врло добро знам да лични грех свештеника не угрожава моје спасење и буквално ме не интересује приватни живот свештеника, али ме интересује какво му је исповедање вере и да ли је патријарх или епископ кога помиње јеретик, е таквог ја морам да се клоним. Црква се не састоји из болесних и здравих грана, него се састоји само из здравих грана, а болесне гране отпадају од стабла Христовог.
    Зато оче, ако нам стварно желите спасење онда немојте погрешно да нам тумачите суштину Цркве и вере.

    Видите на овој фрески из 1817. из манастира Зографа се јасно види ко је на лађи спасења. Само истински православни, а у десно углу се види такође где су екуменисти и њихова лажна црква. Они су ван лађе спасења. Тако су Свети Оци учили јер их је тако Дух Свети научио, а Ви нас учите да треба да будемо у оном десном углу са оним јеретиком екуменистом што има митру на глави. А, ако што видите Христова лађа поред њих пролази и каже им: Одлазите од мене, нисам вас ни познавао! Значи 1817. јасно се знало ко је где и где је Црква, а сад се кобајаги не зна.

   • православље каже:

    Зограф 1817. – фреска говори више од милион речи, лажна екуменистичка црква није Христова црква, она је у десном углу заједно са папом у сатанској зборници

    https://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%97%D0%BE%D0%B3%D1%80%D0%B0%D1%84_(%D0%BC%D0%BE%D0%BD%D0%B0%D1%81%D1%82%D1%8B%D1%80%D1%8C)

   • православље каже:

    Такође, може погледати и леви угао фреске, интересантан је.

 5. Vukman Cejovic каже:

  Oce Mikicu, radite Vi kako mislite da treba, ja se kod bilo koga ko je u svetskom savezu crkava, ili ko nije ali opsti sa onima koji su tamo, pricescivati necu, niti bilo koju drugi svetu tajnu uzimati.
  A oni koji to ipak hoce, treba da znaju da je glava njihove crkvene organizacije sam djavo.

  Eto, svetski savez crkava je satanska organizacija, pa su SVI oni koji su tamo uclanjeni clanovi satanske organizacije i svi oni koji opste sa njima, opste sa clanovima satanske organizacije.

  Ovo ne mozete poreci nikako.
  Jedino sto mozete da uradite je da sebi iscasite mozak i ubijedite samoga sebe, da ipak u satanskoj organizaciji moze da obitava Duh Sveti.

  Ima jedna stara jugoslovenska balada koja glasi: „ti samo budi dovoljno daleko, za mene postoji drugi neko“.
  Da, samo vi budite dovoljno daleko, za nas postoji istinsko pravoslavlje, malo, ali istinito, gdje ne moram da gatam, da li je glava moje Crkve Hristos ili satana.
  Crkve koja drzi predanje, koja se ne moli sa jereticima, koja nije clan svetskog saveza crkava, Crkve koja sa bilo kim ko je tamo nema opstenje, Crkva koja ne opsti ni sa novokalendarcima, dakle pravoslavne Crkve, onakve kakva je bila prije 200, 300 ili 1500 godina.

  Tu se mozemo ispovijediti i pricestiti i uzeti bilo koju drugu Svetu Tajnu, bez straha da je to otrov za dusu, koji pomracuje, te covjek ne vidi POTPUNO OCIGLEDNE STVARI.

  I mi se uopste ne borimo protiv nikoga, mi samo drzimo predanje, spasavamo sami sebe i drugima svjedocimo Hrista.
  Eto pokusavamo i Vama da svjedocimo Hrista, da Vam kazemo da treba da pridjete Hristu, da se krstite i postanete pravoslavan.
  Da ste pravoslavan, ne biste mogli pisati to sto pisete, vec bi Vam Gospod otvorio um da vidite ono sto je prije 200 godina svaka nepismena pravoslavna baba mogla vidjeti.

  Ali posto ocigledno ne vidite ono sto ne moze ociglednije biti, onda to znaci da ste primili duha prevare u sebi, koji vas je porobio i taj se rod oce izgoni nicim do postom i molitvom.

  Ovo neka bude opomena onima koji se dvoume, neka vide kakvog duha prevare imaju episkopi i svestenici organizacija koje su u svetskom savezu crkava ili koji nisu, ali opste sa njima.
  Svi potpadaju pod jedno 100 000 proklestava i anatema, pa svako duhovno opstenje sa njima navlaci i na one koji opste veliku opasnost da i oni potpadnu pod sve te anateme i da i oni, poput svestenika i vladika svetskog jeretickog pravoslavlja, prime u sebi potpuno isti duh lazi i prevare, duh kojim ce oni docekati antihrista.

  Zalosno li je vidjeti isposcena lica monaha, episkopa ili svestenika otpadnickog laznog pravoslavlja, kako izigravaju duhovna lica. Ta vojska satanska, kojoj ni najmanje ne smeta sto prebivaju u jeresi i koja nema tu hrabrost da javno kaze „ja necu da budem clan svetskog saveza crkava , niti da sa onima koji su tamo da opstim“. TACKA!

  Umjesto ovakvog ispoviojedanja vjere oni ce da premudre i da pocnu:
  jeste ali,
  znas u pravi si ali ipak,
  sve je to tacno ali ipak ipak,
  jeste ali ali ali ipak,
  ipak ipak jeste jeste ali ali.

  I vi mislite da je danas jos neko lud vama svoju dusu na rukovodjenje da da.
  Ne pobratime, od vas ce narod da bjezi i onda ce poceti da stvaraju neka pravoslavno protestantska udruzenja sa mjesavinama karizmatickog pokreta. To je sledeca faza vase jeresi, duhovni okultizam i prizivanje duhova. ali ovaj put potpuno otvoreno.

  Kako idu priprema za zajednicke molitve sekte Taize i patrijaha Vartolomeja.
  Prije par papsko karizmaticka sekta Taize je u Njemackoj pravila zurku i pravoslavni iz Rusije i Srbije su od svojih patrijaha dobili blagoslov da mogu zajedno da se mole i ….

  • Свештеник Михаило Микић каже:

   Брате Вукане, Христос посреди Нас! Живимо у времену велики забуна и пометњи до који долази због наше грешности и великог отпадништва СРБа од Бога и СРБства: Светог Саве и Свих Светих из Васколиког Рода СРБског!

   Ви сте незадовољни стањем које сада влада у СПЦ, а ко може оваквим стањем да буде задовољава, исту напустили и своју срећу и смисао живота нашли у ИСТИНИТОЈ СРБској Православној Цркви која се налази под омофором Владике Акакија. У тој цркви Ви сте брате Вукмане добили и примили све благодати Божије које по Вашем мишљрњу нисте добили у СПЦ. ЧЕСТИТАМ!

   Ти значи брате Вукмане да сте Ви као војник Христов побјегли или дезертирали са фронта из борбе која се сада СРБи Светосабци воде са многобројнин непријатељима Божијим у очувању јединства СПЦ и Богу верног СРНског Народа Светог Саве. Мој брате Вукмане да сте тако ЈУНАЧКИ се понели у рату земаљски царева, краљева и други моћника били би стрељани ПО КРАТКОМ ПОСТУПКУ. Нормално, у Цркви Божијој се тако нерадо. Она је састављена од својих чланова који су ради свог спасења добровољно примили учење Христово!

   Зато се многи Богу вјерни а СРБству одани СРБи питају зашто Ви брате Вукмане и Вама слични СРБи и СРБкиње уопште више размишљање о званичној СПЦ када истој више не припадате? Зашто своју снагу трошити у празним разговорима и међусобним расправама који никаква добра неће донети души вашој?!

   Свети Богооци Цркве Христове који су водили велике и тешке борбе са јеретицима у Цркви и који су храбро разобличавали јереси црквених Првака нису се никада због њихове грешности и црквени јереси одвајали од своје Мајке Цркве. Сјетио се само Светог Максима Исповедника, Светог Аве Јустина Ћелијског и многи друг исповедника Светог Православља који си били чувари и носиоци учења Цркве Христове у своме времену. Нико од Светих Богоотаца Цркве због јереси коју су приповједале поједине „владике и свештеници“ у Цркви као следбеници палог анђела луцифер или сатане нису због тога се одвајали и бјежали од Цркве којој припада јер они су добро знали да јеретици у Цркви нису Црква Христова, да они нису Црква Бога Живог већ лажна црква из Јовановог Откровења или црква лукави из Старог Завјета или још горе зборница сотонска!

   Зато је погрешно због јеретика бјежати са бојног поља у Цркви свој, јер ако сви правовјерни хришћани из Цркве кукавички побјегну ко ће тада са јеретицима борбу водити за истину Христову и правду Божију? Свети Оци Цркве били су од јеретика прогањани, затварани и мучени али се они никада Православне вјере своје и Цркве Христове нису одрицали нити су они због јереси црквених вођа из Цркве бјежали и нове цркве оснивали!

   Све што дође то и прође. Прође тако и садашња свејетрс екуменизам и многе друге заблуде које раздор СПЦ и она ће поново једног дана да засија небеским светлошћу, да буде Божија и Светосавска и Мајка заштитница и хранитељка Свих СРБа Свијета, јер Бог чује, и Бог прима молитве својих СРБски Светитеља и Мученика, а посебно молитве које пред Престолом Бога Свевишњрг узносе за спасење и васкрс цијелог СРБства Свети Сава и Свети Симеон, Свети Цар Лазар, Петар Цетињски, Наум Охридски, Ћакон Авакум са 700000 ЈАСЕНОВАЧКИ СВЕТИХ СРБСКИ НОВОМУЧЕНИКА и милионима других СРБски Светитеља из цијелог Православља. СРБско је било и биће ко доживи и видеће. Са поштовањем и Божјим благословом О. Михаило Микић!

   • православље каже:

    Зашто се онда владика Артемије одвојио од СПЦ? Ваљда су до сада и врапци научили да се није одвојио од Цркве којој је глава Христос, него се одвојио од СПЦ земаљске установе чији су многи епископи у јереси. Заменили сте појмове. Црква није земаљска установа, голе зидине, него је Цркву основао сам Христос. То што неко не помиње јеретика патријарха и што није са њим у евхаристијском општењу, не значи да се одвојио од Цркве и од Светог Саве. Такав управо и јесте у Цркви и следбеник Светога Саве и других Светих Отаца, а онај који се причешћује код јеретика и помиње јеретика на Литургији тај у Цркви није.

    п.с. Нисам Вукманов адвокат, али он није код владике Акакија.

   • православље каже:

    Ако се неко борио против екуменизма „изнутра“ како Ви препоручујете, онда је то био владика Артемије и то не мало, него више деценија. Писао, говорио, молио, нико није слушао, јереси се умножиле, безакоња се умножила, нико од епископа се није покајао, нити се осврнуо на владикине молбе. Према томе, шта је остало, него да се огради од јереси тако што са јеретицима неће остати у заједници. Исто се десило у руској цркви, румунско, бугарској, грчкој, све ове помесне цркве имају исповеднике. А, Ви оче, препоручујете останак са јеретицима у заједници. Трагично.

 6. Браћо можемо да се препуцавамо до сутра али ово је само резултат издајничке политике црквених власти кроз векове..М. Милојевић је био проф. на Богословском факултету али га нико од црквених власти није заштитио..Нису нашли за сходно да му дају бар чин Ђакона да не остане без хлеба или да га склоне у неку манастирску школу..
  Црквене власти су мучки ИЗДАЛЕ свој народ пристајући на сеобе словена и пропаганду да су срби до 9. века били НЕПИСМЕНИ…Тада је кренула негативна селекција и обрачун црквених главешина са родољубима и светосавцима унуитар свештенства и народа …
  Вепар Острогорски је прогласио све храмове у србским земљама „византијским“-нема једне иконе србске све је византија – ! Не будимо наивни да је њима стало до тих наших храмова и светиња не би се у богословијама данданас учила та антисрбска пропаганда…
  Издаја је много дубља а екуменизам је само шлаг на торти морамо бити свесни у чему је њихова издаја да бисмо препознали да то није Христова него „овосветска“јерархија!

  • Свештеник Михаило Микић каже:

   Садашње тешко стање у коме се налази ДЕМОНократијом и екуменизмом ошамућени СРБски Народ Светог Саве може се разумјети само кроз духовну призму сејања и жетве. Послије 1918 године када су СРБи били на врхунцу своје земаљске славе и моћи они су на тражење Краља Александра Ујединитеља таме и свјетлости, лажи и истине мечусобно се разбратимили а са туђином збратимили и тако расрбљени посијали умјесто пшенице бијеле коров велики због којег сада потомцима њиховим зуби трну.

   Александар Карађорђевић као Краљ Југославије и Велики Масон је своју заблуду платио својим животом, али због његове жеље да влада земљом великом СРБи су данас пали на проширени београдски Пашалук за којег нико од СРБа не треба да се бори. Довољно је само капитулирати пред непријатељима Бога и СРБства и ђаво као кнез овог свијета одмах ће великодушно СРБВима поклонити СРБију Малу у оквирима београдског Пашалука.

   Такву СРБију морали су СРБима дати најприје Турци а затим Хитлер. После њега Тито а сада и тз. Међународна Заједница, али СРБију Светог Саве која би окупљала све СРБске земље које се спомињу у СВЕТОСАВСКОЈ ХИМНИ нама СРБима не дају ни јавни непријатељи ни лажни пријатељи, а само је за такву СВЕТОСАВСКУ СРБИЈУ која ће окупљати све СРБске Земље вредно живјети и мрети!

 7. bobex каже:

  Поштовани, много тога прихватити , а и одбацити…..али кључ ове наше несреће , како у врху власти ,тако и у нашој СРБској цркви је трка само за новцем……одтуда се изродило зло звана похлепа , егоизам , сплеткарење, лажи итд. Када и уколико се могне ово ЗЛО зауставити ,све ће бити другачије…..НЕКА НАМ ЈЕ БОГ ДРАГИ У ПОМОЋ !!!

  • СРБин Светосавац каже:

   BOBEX, Бог ће СРБима помоћи тамо где СРБи небуде могли сами помоћи себи, а седити на СРБском гробљу и нарицати попут баба нарикуша у Црној Гори и очекивати од Бога Милостивог да чини чуда на непокајаним СРБима и на СРБима грешим да чини чуда ратујући умјесто СРБа за спас СРБства и васкрс САВИНЕ Свете СРБије нема од тога ништа. Неби хтјео ни ти за другога СРБина да ратујеш док се СРБин бави ратним профитетством , а Христос је СРБин био и остао. Зато Господ размишља исто као његови СРБи. Да се потурче неће ни за све паре овог свијета а за инат – ОДМАХ!

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s