Држава Оклахома (САД) руши „Десет Божјих заповести“

Радници су започели уклањање мермерног споменика „Десет Божјих заповести“ са јавне површине испред Парламента савезне америчке државе Оклахома.

Можда сте мислили да је Вучићева Србија једина држава у којој се сатиру хришћанске основе националне културе да би се постављале антихришћанске и глобалистичке? Можда Вучићев марионетски режим, рушењем Ваљевске Грачанице, асфалтом преко цркве у близини древне Ремезијане – Беле Паланке, сечењем заветних стабала и колаборацијом са уништитељима хришћанског идентитета најсветијег дела Србије – Косова и Метохије, само „најнапредније“ одмиче у рушењу хришћанског описа своје државе, али у својим учитељима има и некадашњу државу која се хвалила степеном слободе вероисповести. Глобалистичка уравниловка не подноси хришћанске вредности, насупрот њима постављају се хуманистичке, које често постају бизарне и вулгарне, као што су вредности промискуитетне идеологије и параде везане за њу. Успут, налазе се законски обрасци за уклањање хришћанских вредности, обично под велом ноћи као у случају и храста у близини Савинца.

Десет Божијих заповести

Ја сам Господ твој и немој имати другог бога осим Мене.
Не прави себи идола нити каква лика; немој им се клањати нити им служити.
Не узимај узалуд имена Господа Бога свога.
Сећај се дана одмора да га светкујеш; шест дана ради и сврши све своје послове, а седми дан је одмор Господу Богу твојему.
Поштуј оца свога и матер своју, да ти добро буде и да дуго поживиш на земљи.
Не убиј.
Не чини прељубе.
Не укради.
Не сведочи лажно на ближњега својега.
Не пожели ништа што је туђе.

Под покровитељством државе Оклахоме, радници су започели радове на уклањању споменика у понедељак у касним вечерњим сатима око 22.30. Одлука о уклањању споменика је уследила након одлуке Врховног суда Оклахоме да исти вређа уставну забрану употребе државног земљишта у промотивне сврхе верских учења.
Представник Канцеларије управе и служби задужен за односе са јавношћу Џон Естус је изјавио да је држава исплатила 4.700 долара на име трошкова уклањања 1,8 метара високог споменика.


Естус је даље рекао да ће споменик бити предат Општинској служби за јавне послове у Оклахоми који је прихватио да буде депонован као и да је одлука да се де споменик уклони ноћу донета према процени да би тада ризик од ометања грађана јавним протестима био сведен на најмању могућу меру.

Подсећања ради, Врховни суд Оклахоме одлучио је да се мермерна табла са Десет Божјих заповести уклони са простора испред Парламента због повреде Устава, а иста је поновљена и након уложене жалбе државног тужиоца. Наиме, суд је овакву одлуку донео наводећи да је иста у супротности са Уставом државе Оклахома који у члану 2. Прописује да је забрањено коришћење јавних површина за религијске потребе.
"Десет Божјих заповести"

Ово је само једна у низу узнемирујућих вести са америчког континента која сведочи о стању духовног посрнућа митске државе слободе и људских права.

Одступништво је Богом допуштено: не покушавај да га зауставиш својом немоћном руком. Сам се удаљи и чувај се од њега: то ти је довољно. Упознај се са духом времена, изучи га, да би по могућству избегао његове утицаје. (Св. Игњатије Брјанчанинов)

Погледајте такође: КО ЈЕ ХРИШЋАНИМА УКРАО ДУГУ?

Припремила екипа странице „Православље живот вечни“

Овај унос је објављен под Вести, Црква и друштво. Забележите сталну везу.

4 реаговања на Држава Оклахома (САД) руши „Десет Божјих заповести“

 1. Свештеник Михаило Микић каже:

  Пажљивим проучавањем Светог Писма или Библије и Протокола Сионски мудраца свакоме је видно да су ово последњи дани о којима је говорио Христос!

  Данас је охладњрла љубав многих према истини Христовој и правди Божијој која држи земљу и градове. Све што је било до јуче светиња многих поколења у име ДЕМОНократије, личних права и заједничког суживота Истине и лажи, Правде и неправде, Добра и зла се проглашава од кнеза овог свијета и његови следбеника застарелим, старомодним, сувишних и зато непотребним!

  У ту сврху служи данас и рушење и уништења свих трагова и темеља на којима је саграђена кроз крв и огањ Православна хришћанска цивилизација. Тајни владари из сенке рушењу хришћанства приступају на тражење и по учењу своје сатанске вјере којој припадају, а западно псеудохришћандтво на које се они позивају служи само као камуфлажа у остваривању њихових правих сатански циљева у припремању терена за довођење и зацарење Антихриста!

  Апостас Христов неће моћи доћи док се буде служила по Светоме Предању и Црквеном Закону Света Литургија на којој се кроз Свете Тајне Исповести и Причест кроз ИСТИНИТО ТЈЕЛО И ИСТИНИТУ КРВ ХРИСТОВУ освећује и посвећује верујући народ Божји. Зато је сада наступило време новотарија када слуге палог анђела луцифер или сатане као свештенослужитељи у име црквене обнове врше измјену богослужења а да верујући народ тога није ни свјестан. Многи свештеници у име оца свога ђавола причвршћују народ без исповести са честицама живи или мртви сродника наших а не са Телом Христовим!

  Светогрђе је узело толико маха у Цркви Христовој да је она непримјетно претворена од ДОМА молитве у пећину хајдучки, од ЦРКВЕ БОЖИЈЕ у цркву лукави, од ВИТЛЕЈЕМСКЕ БАЊЕ СПАСЕЊА у зборницу саронску. Тако се на духовном нивоу врши уништење божански вредности и људски драгоцености у срцу и души грехом разбожени и ошамућени народа на свијету.

  Уз духовно уништење прије свега Православног хришћанства иде и физичко уништење његови историјски темеља и споменика на којима је оно саздано. То се најчешће ради кроз планска разарања историјски споменика, цркава и манастира у време ратова као што је то био случај на Косову и Метохији где ду под заштитом МЗ и УН уништени многи СРБски споменици културе од историјског значаја. Била је то само припрема и увежбавање за уништење историјски споменика на Блиском Истоку на коме сада „војска“ Исламске Државе уз тајну помоћ Америке и земаља НАТО пакта врши уништења историјски споменика који сведоче да су сада муслиманске земље Блиског Истока некада биле хришћанске!

  За време Првог рата којег је Америка водила против Садама Хусеина америчка авијација је „грешком“ бомбардовала и уништила најстарију Православну Цркву у том дјелу свијета. Била је то велика и дивна Црква Светог Апостола Томе из трећег вијека. Тако је Америка личним примјером послужила муслиманским екстремистима и терористима које је сава створила како треба уништавали историјске споменике и она је показала ИД како се треба борити против Светог Православља и његове човекољубиве божанске цивилизације која једина Духом Светим просвећује све народе свијета!

  Зато не треба никога чудити што је сада свака ала устала против СРБа и други Православних Народа на свијету, јер ово је време отпадништва од Бога и Природног Закона Живота или Закона Божијег када се затвара Књига Живота. Зато, ко је свет и даље нека се свети, а ко је грешник и даље нека греши, а Ви Православна браћо и сестре „ПОКАЈТЕ СЕ, ЈЕР СЕ ПРИБЛИЖИ ЦАРСТВО НЕБЕСКО! “ Амин!

 2. Naravno da treba. Kako će se osećati ljudi drugih vere ili nevera? Zna se kako je Ius nazvao one koji se javno mole, a tim samim i i javno ističu simvole svoje vere

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s