Кратка историја „ШВЕДСКЕ НА ВОДИ“ – геј-„епископица“ тражи да се склањају крстови са цркава

Првa светскa „епископица-јавна лезбејка“ најјаче хришћанске јереси у Шведској је изнела позив да се на једној од цркава у поморској луци уклоне крстови, како се не би „вређали“ осећаји муслимана.

359283f8759bad40a7aba58f287a42

„Епископица“ Ева Бруне је „венчана“ са „свештеницом“ исте религије и први је јавни содомит у оквиру неке хришћанске јереси. Лутеранска „црква“ је призната заједница и водећа организација екуменистичког Савета светских цркава у коме је Београдски патријархат органски део.

„Епископица“ Ева Бруне Лутеранске цркве Шведске је предложила да се уклоне хришћански симболи морнарске цркве у Фрипорту како би на тај начин дошло до чешћих посета морнара других религија тој цркви, наводи се у извештају SVT.se, Стокхолмске новинске агенције.

Њен план, осим позива за уклањање крстова и других хришћанских симбола, укључује и уређење молитвене собе у цркви и то у правцу Меке. Идеја је да се у цркву призову и људи других религија, самим тим и муслимани. На тај начин би црква показала неку врсту добродошлице десетинама хиљада муслимана који улазе Шведску са Блиског Истока и Северне Африке као избеглице.

sa jevrejima protestant

Геј-активисткиња под камуфлажом хришћанства Ева Бруне, осим учешћа на геј-парадама и у оквиру својих екуменистичких активности проповеда идеологију геј-лобија. Једна од манифестација у јеврејској синагоги.

„Постојање собе која би била доступна за људе других вера не значи да нисмо браниоци наше вере. Свештеници су позвани да проповедају Христа. Ми то радимо сваки дан и у сваком сусрету са људима“, каже Бруне,„али то не значи да не треба да будемо благонаклони према људима других вера.

Оваквим идејама, Шведска се „предала без иједног испаљеног метка“, рекла је Памела Гелер аутор „Зауставите исламизацију Америке“. Жртвујући своју баштину, излазећи у сусрет муслиманским избеглицама на уштрб осталих немуслиманских Швеђана, Шведска је изгубила.

Шведска лутеранска црква је највећа верска заједница у Шведској. Поглавар „цркве“ је „архиепископица“ Антје Јацкелен – прва „жена-архиепископ у овој скандинавској земљи.“ Својом добродошлицом ова верска лидерка светског екуменизма, недавно је почаствовала и патријарха Иринеја Гавриловића, приликом његове недавне посете монофизитској јереси у Шведској – видети чланак о томе.

ew

Антје Јацкелен, архиепископица „цркве нечестивих“ и представници Београдске патријаршије

Роберт Спенсер, стручњак по питању ислама и блогер на порталу Џихад Воч, такође је прокоментарисао изјаву активисткиње лутеранске јереси, рекавши:

„Овако изгледају култура и друштво који су спремни на самоубиство.“

Исти блогер даље са великом дозом сарказма, претпоставља да се читав муслимански свет смеје оваквим поступцима Шведске цркве, „и што би деца рекла, кобајаги, очекује да се џамије одрекну својих минарета, те да поставе крстове наместо њих, како би се хришћани боље осећали.“

На овакав нашин наше капеле се сврставају у ред величина јавних површина, а оне то свакако нису. –каже један од мање радикалних лутеранских свештеника Патрик Петерсон.

Како ће муслиманска заједница у Шведској одговорити на широкогруду понуду епископа наклоњеног истом полу, када се узме у обзир да је имам у граду Халстаду, припаднике ЛГБТ популације назвао болесницима, а све поводом одржане „параде поноса“ у том граду, маја 2015. године, може да се наслути.

Изгледа да се застрањење лутерана огледа у мазохизму који представљавају као љубав. Ова верска секта која делује деструктивно на шведско друштво, углавном прати доминантну агенду („како ветар дува“) политичара на власти на западу, те није ни чудо што је давала подршку и радикалним Албанцима приликом рата на Косову и Метохији. У Србији највећи број лутерана има међу Словацима. Свој најзапаженији наступ имали су уз помоћ суфлера из Београдске патријаршије приликом екуменистичке литије у Сремској Митровици када се међу „православним екуменистима“ појавила и лутеранска „свештеница“ – погледати о томе.

13

Сремска Митровица, екуменистичка литија. Заједно лутерани и православни екуменисти.

Што се тиче саме Шведске, пре неколико дана је на хрватском порталу Дневно.хр изашао историјат претварања Шведске од једног уређеног друштва у људождерско.

Четрдесет година након што је шведски парламент једногласно одлучио промијенити некад хомогену Шведску у мултикултуралну земљу, насилни криминал повећао за 300% а број силовања нарастао је за преко 1000 посто. Шведска се сада налази на другом мјесту у свијету по броју силовања. Према истраживању из 2010. године Шведску је с 53,2 случаја силовања на 100.000 становника надмашио једино Лесото у јужној Африци с 91,6 случаја силовања на 100.000 становника. У години 1975. полицији је пријављено 421 случај силовања; 2014. године 6620. Ради се о повећању од невјеројатних 1472%.

Шведска је тако постала друга земља на свијету по броју силовања! Браво Шведска, браво Еуропа! Још само да то Еуропа и свијет знају, е то би било предивно, али не, то су информације које се вјешто прешућују, као што се прешућује каос који у овом тренутку доживљава Њемачка унутар азила за имигранте. Наравно, није у питању само силовање, већ и криминал који се повећао за 300 посто. А сви мисле како је Шведска уређена, сигурна, западна земља и да су сви ‘странци’ врхунски интегрирани у западно друштво.

Информације које преноси Инфоварс су напросто шокантне. Свијет уопће не зна да примјерице Шведском влада страх од муслиманских четврти у којима владају шеријатски закони, а како преносе људи шведска полиција у њих нити не залази јер се тамо каменује сватко тко није у складу са ‘вјерским’ законима четврти у којој се налази. Тако Швеђани уредно заобилазе ове четврти иако је интернет пун снимака које приказују насиље над немуслиманским становништвом у Шведској које проводе муслимански радикали. Најбоље од свега је чињеница да нас покушавају увјерити да Еуропу у овом тренутку насељавају ‘здрави’ муслимани, а заправо је ријеч о радикалима који се већ у камповима и по цијелом путу боре за превласт радећи велике немире о којима нитко не извјештава. Посљедње информације долазе из Њемачке која је само у рујну примила невјеројатних 200 тисућа миграната.“(Дневно.хр)

Судбина Шведске може постати и судбина Србије

Србија ће, изгледа, постати слична Европској Унији, али само по ономе што је најлошије у Европској Унији. Економија рапидно пропада, или је већ пропала, али зато отварање Србије за ислам и политика „мултикултурализмом до анархије“ напредује. О томе је забрањено отворено говорити у медијима Србије, али, у медијима суседних држава понешто изађе на видело. Сарајевски 24 часа инфо објавио је 2014. оно што медији Србијице не би смели:

„Влада Србије једногласно је усвојила закључак о прихватању кредита од Уједињених Арапских Емирата (УАЕ) у износу од милијарду еура. Србија ће кредит враћати десет година уз годишњу каматну стопу од 2 посто. Велики дио кредитних средстава ће бити инвестиран у пројекат „Београд на води „, пишу медији у Арапским Емиратима.

news-2014-Mart-aleksandar_vucic_272056898

Један од услова за инвестирање новца из УАЕ је изградња највеће џамије у Европи као и забрана точења алкохола.

Први потпредсједник Владе Александар Вучић присуствовао је презентацији пројекта “Београд на води” који му је представио Мухамед Ал Абар, директор новоосноване компаније “Игл Хилс”.

Вера за вечеру

Министар финанција Лазар Крстић казао је да ће Србија на овај начин, на годишњем нивоу уштедјети 40 милиона долара, односно око 400 милиона долара за десет година.

У данашњем новцу то је буквално као поклон, као да је неко дао тај новац из џепа. Ово је добар сигнал међународној заједници и инвеститорима да Србија има кредибилитет – истакнуо је србијански министар финанција. (24сата.инфо)

На крају, додајмо, да учење ислама доживљава свако државно уређење неисправним све док закони у њему не постану шеријатски, а становништво исламско, те је сигурно да попуштања која геј-лоби врши неће задовољити апетите муслиманских главара. Тужба муслимана Шведске из 2013. у којој се жале на дискриминацију, то доказује.

Они су 2013. упутили жалбу Уједињеним народима (УН) у којој критикују владу те земље због недовољне посвећености у борби против дискриминације муслимана.

У свом извештају се напомиње да је у граду Форсерум „пракса исламофобије и афрофобије присутна у читавом граду гдје се отворено крше људска права досељеника из Сомалије“.

Напомињу да локалне власти нису довољно помогле сомалијским избјеглицама, те да стога „многе породице не желе послати своју дјецу у школу због вербалних и физичких пријетњи којима су изложена“, а тражи се и истрага случајева повећане дискриминације држављана Шведске који су прихватили ислам, као и жалба што се муслиманским невладиним организацијама дају мања новчана средства него осталим организацијама и удружењима.

У Шведској живи око 350,000 муслимана.

…И до сада постоји служба измаилћанска која држи и вара људе, то јест вера срацинска која је претеча Антихриста… А од тог времена па до сада код њих узрасте лажни пророк по имену Моамед који је, разговарајући са Јеврејима и са хришћанима, тојест са аријанима и несторијанима, одасвуд црпео зло: од Јевреја пак једноначелство, а од аријана Реч и Дух – оба створена; од несторијана човеколатрију. А поштује Стари и Нови завет. Тако, разговарајући и са неким аријанином монахом, створи своју јерес. И под изговором да се држи боговерја, присвојивши срацински народ, проповедаше да је Писмо с неба од Бога снесено на њега. А списи какве је у његовим књигама исписао достојни су смеха… (Законоправило светог Саве Српског)

Погледајте такође: РОДИТЕЉ ГЕЈ-ЛОБИЈА У СРБИЈИ

Припремила екипа Фб странице „Православље живот вечни“

Овај унос је објављен под Муслимани, Протестанти, глобализам и означен са . Забележите сталну везу.

14 реаговања на Кратка историја „ШВЕДСКЕ НА ВОДИ“ – геј-„епископица“ тражи да се склањају крстови са цркава

 1. Ненад каже:

  Иначе, СПЦ је органски члан Светског Савета Црква заједно са овом сектом, Шведском Лутеранском „црквом“ и признаје јој елементе истините цркве.
  4) The church recognizes the presence and activity of Christ and the Holy Spirit outside its own boundaries and prays for the gift of God’s wisdom to all in the awareness that other member churches also believe in the Holy Trinity and the saving grace of God.

  „4. Црква признаје присуство и делатност Христа и Светог Духа ван властитих граница и моли за дар Божије мудрости свима онима који су у спознавању, те да и остали чланови цркава такође верују у Свету Тројицу и спасоносну славу Божију. (Из Устава Светског савета цркава,чл. 4, потписала и СПЦ)

  5) The church recognizes in the other member churches of the WCC elements of the true church, even if it does not regard them „as churches in the true and full sense of the word“

  5. Црква признаје у осталим члановима ССЦ елементе истините цркве, чак и ако их и не поштује ‘као цркве у истинитом и пуном значењу речи’.“
  (Из Одлуке Светског савета цркава, ткз. Торонто статемент, потписала и СПЦ).

  Izvor:
  http://www.oikoumene.org/en/resources/documents/assembly/porto-alegre-2006/1-statements-documents-adopted/institutional-issues/constitution-and-rules-as-adopted.html

 2. Ana каже:

  Sodoma i Gomora.

 3. Свештеник Михаило Микић каже:

  Шведска је најбољи примјер који говори и људима повученог ума шта бијелог човјека у псеудо хришћанској Европи чека. Тајни владари из сенке предвођени банкарима из породице Ротшилд по писању аустријске штампе покренули су сеобу народа из Авганистана, Пакистана, Сјеверне Африке и са Блиског Истока за Европу са намјером да тако присилним и вештачким мешањем људски раса униште обољелог грехом бијелог човјека који живи своје последње дане!

  Свака породица која се била одлучила због свог сиромаштва или због рата на селидбу у Европу од тајних владара из сенке је добила једанаест хиљада евра по глави свога домаћинства под условом да се она што прије иселе у псеудохришћанску Западну Европу. Тако су банкари који владају кроз новац са цијелим свијетом изазвали садашњу избјегличку кризу највећу од завршетка Другог свјетског рата!

  Мешањем људски раса кроз бракове и њихових вјера и култура кроз заједнички суживот ћаво жели као кнез овог свијета да се наругао Богу Творцу, Старом СРБском Рођаку Господу нашем Исусу Христу, и тако вјештачких путем да створи „универзалног“ СИВОГ ЧИВЈЕКА. По замисли сатане СИВИ ЧОВЈЕК неће бити ни црнац ни бјелица, ни жут ни црвен већ СИВ. Таква физичка боја се добија само мешањем раса. На тај начин ђаво се преко слуга својих као преварант и имитатор прави паметнији од Бога Творца коме сатана кроз ДЕМОНократију жели да уништи Његово најдража биће на земљи – човјека!

  Човјек је КРУНА или завршни врхунац Божијег стварања на земљи која сведочи о Његовој божанској мудрости и сили коју ђаво покушава сада кроз мешање народа и њихови вјера и култура да уништи јер СИВИ ЧИВЈЕК без културе и Отаџбине, вјере и језика, писма и историје неће бити ништа друго до ЗОМБИ са којим ће „изабрани народ Божји“ путем медија манипулисати по својим потребама!

  Ђаво жели као заклети непријатељ Бога и од почетка СТВАРАЊА људи на земљи на сваки начин уништење човјечанства створеног по слици Божијој. Умјесто Народа Божијег који живи на земљи по Закону Божијем, ђаво жели да људи живе по вољи његовој, и да човјек не поштују Законе Природе. На тај начин се Род људски претвара кроз неморал кршењем Десет Заповести Божији, на првом мјесту кроз СОДОМИЈУ: хомосексуалце и лезбејке од Народа Божјег у народ ђаволски!

  У томе свјетлу и историјској истини треба посматрати и садашње догађаје у Шведској, јер псеудо хришћанска Западна Европа није више Христова. Не! Европска цивилизација се претворила са благословом римског Папе од хришћанске у универзалну по људском схватању а то значи нехришћанску. Универзална је само Православна хришћанска цивилизација, а остале су само њезина имитација. Западна Европа се претворила од Цркве Христове у лажну цркву из Јовановог Откровења, у цркву лукави из Старог Завјета и зборницу сотонску у којој влада АНТИХРИСТ!

  Апостасу Христовом Папа из Ватикана својом политиком пут зацарењем убрзано спрема!

  Синови и Кћери Светог Православља стражарите зато и пазите на време јер су дани зли. Када стојите пазите да не паднете јер је дух срђан али је тијело слабо. Држите се утврђеног пута Светих Богоотаца и Богомајки својих и живите у посту и молитви по Закону Божијем и ђаво као крвних људски неће моћи Синовима и Кћерима Светог Православља ништа да науди. Са нама је истина Христова и правда Божија, а то значи да је са нама сам Бог Творац који створи небо и земљу и све видљиво и невидљиво. Ако се покајемо за грехе своје и вратимо на пут Светог Саве који води у живот вјечни Бог ће нам помоћи тамо где не будемо могли сами себи помоћи. Само са вером у Свевишњег Бога СРБски народ победити може. ПРАВОСЛАВЉЕ ИЛИ СМРТ! РАЈ ИЛИ ПАКАО! ТРЕЋЕ НЕ ПОСТОЈИ, ЈЕР ДВИЈЕ СУ ПРИРОДЕ ХРИСТОВЕ: БОЖАНСКА И ЧОВЈЕЧАНСКА!

 4. Podržavam ovu hrabru ženu. Isticanje krsta nije u skladu sa verskom tolerancijom. Vera je privatna stvar svakog pojedinca. Braća muslimani su dobrodošli u Evropu…

  • SRBin Svetosavac каже:

   Ekumenije Unijaticu, primjetio sam odavno da je tebi vrana kroz ekumenizam i lazno bratstvo i jedinstvo mozak popila i da zato vise neznas sta pricas i ucis. Zbog toga da vise nebi mogao da sablaznjavas narod i poput pogane zmije da palacas sa smrtonosnim jezikom svojim dabogda ga prekrizao. Ako za Boga znas? Umukni vec jednom sa lazima svojim!!!

 5. Ненад каже:

  Хахахахаха, очигледно ти је потребна помоћ. Озбиљна медицинска помоћ. Фрустрације, комплекси… Одеш код психијатра и објасниш у чему је твој проблем. Можда доктор дође до тога да су те родитељи затварали у шпајз кад си био мали па ти је ваљда свако супротстваљање свему животна сатисфакција.

 6. Pope ti si teška konzerva. E da je drug Tito, istinski Božiji sluga, živ, ti bio na otoku. Ti si rasista, nacista, ženomrzac, ksenofob i sve ono što ne priliči jednom hrišćanskom svešteniku…

  • SRBin Svetosavac каже:

   Ekumenije Unijaticu neznam na koga popa mislis, ali kao „dobri“ hriscanin lijepu njemu buducnost zelis. Stara je to komunisticka praksa da sve zlo koje pripada tebi u ime Tita i naroda pripisete drugima, a kome drugom ako ne popovima od kojih su mnogi bili Titine skutonose.

   Zato ne vredjaj „drugare“ svoje. Ne padne snijeg da pokrije brijeg vec svaka zvjerka svoj trag da pokaze. A tvoji tragovi zajedno sa svim drugim tragovima rasrbljeni SRBa Svetog Save smrde necovjestvom i izdajstvom Boga i SRBstva: Pravoslavqa i Svetosavlja kao vrhunca hriscanske pravoslavne nacionalne ideologije i SRBskog nacina zivota!

   Zato ne buljezgaj Ekumenije Unijaticu.. Pokrije se ponjavom po glavi ako je imas da ti SRBski Narod ne vidi lice. Lice necastivog!

 7. bobex каже:

  Екуменије , који си па ти и какве то глупости лупаш , да те Свети Илија громом спали….!!! Зашто уносиш пометњу међу овај народ…???

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришете користећи свој WordPress.com налог. Одјави се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришете користећи свој Facebook налог. Одјави се /  Промени )

Повезивање са %s