Јако сунце ових дана и хладан туш из Ватикана

Док дилетантска, режимска и прорежимска штампа журе да фабрикују још понеки текст у коме улепшавају и представљају Ватикан као сарадника Срба и Српске цркве, римокатолици настављају са својим напором да одузму сваки педаљ Косова од државе Србије. Лицемерна политика Ватикана која свуда подстиче признање Косова, али га сама званично не признаје, заснива се на математици римокатолика, по којој је тренутно вођство Патријаршије у Београду изузетно корумпирано и тиме погодно за успостављање уније са Римом. Услед тога, Ватикан званично не признаје Косово, рачунајући да поједе много већи колач – Српску православну цркву. Због психолошког утиска на Србе, није добар стратешки тренутак да се односи оптерећују било каквом додатном затегнутошћу.

Са друге стране, у строгом уређењу папске верске заједнице, на основу које је створена и хијерархија у диктаторским системима попут нацизма, фашизма и комунизма, било би немогуће да се једна нижа инстанца бори против ставова папе, тј. врха Ватикана. Ипак, римокатоличко свештенство на Косову је у борби за отцепљење централне српске покрајине често екстремније од исламиста. Они имају од почетка сукоба још један простор деловања, а то су историјске кривотворине по којима целокупно духовно наслеђе православних Срба приписују себи, говорећи да су Срби узурпирали римокатоличке илирске цркве и претворили их у православне.

Истовремено, лаж да ће Ватикан радити на одбрани ставова СПЦ по којима у УНЕСКО може да буде само Србија, лансирао је недавно познати екумениста епископ бачки Иринеј Буловић, и поред јасно дефинисане лицемерне политике Ватикана (погледајте линк – Јахјага о Ватикану). Нашто такве дилетантске изјаве? Није ли августовско сунце ударило у главу Иринеја, или испада да су највећи непријатељи Српске Цркве управо српски епископи екуменисти, а не римски папа?

Sunce bulovic

„Мислим да наша влада, у разговорима и преговорима са Унеском, у преговарачку екипу треба да укључи – у својству органских учесника, а не тек неких консултаната – и представнике СПЦ, САНУ, Матице српске и српске дијаспоре, можда и још понеког“, каже архијереј, који је и портпарол СПЦ. Он је истакао да СПЦ овим поводом треба да се обрати, не само свим сестринским православним црквама, већ и Ватикану који не признаје независност Косова, иако, како је оценио, то може изазвати хистерију самопроглашених „челик-Срба“ и „суперправославаца“. „За очекивање је да то изазове хистерију, нарочито оних који никада нису ни крочили на свету и мученичку земљу Косова и Метохије, а поготово је нису бранили, ни оружјем, ни пером: неки су је, штавише, издали или продали“, рекао је, између осталог, епископ бачки Иринеј. (ТАНЈУГ)

 

Преносимо најновију вест са „Интерфејта“, сајта са подршком Британског савета и тзв. „Министарства иностраних послова Косова“, где се римокатоличка заједница уз остале секте и верске заједнице на Косову и Метохији снажно залаже за примање геноцидне „државе“ Косово у УНЕСКО.

Лидери шиптарских верских заједница на Косову удружили су у борби за чланство нелегалне „Републике Косово“ у Организацији Уједињених нација за образовање, науку и културу (УНЕСКО). Они су послали заједничко писмо генералној директорки УНЕСКО-а, Ирини Боковој, генералном секретару УН, Бан Ки-Муну, и делегацијама земаља чланица УНЕСКО-а.

Писмо су потписали муфтија Наим Трнава, поглавар Исламске заједнике Косова, Др. Дон Луш Ђерђи, генерални викар Католичке цркве на Косову, пастор Дритон Краснићи, вођа Протестантске-евангелистичке цркве Косова, шех Луљзим Шеху, Савез Суфи тариката Косова, Баба Мумин Лама из дервишког реда Бекташија, и Вотим Демири, председник Јеврејске заједнице на Косову.

У наставку преносимо у целини писмо лидера верских заједница на Косову.

Поштована госпођо генерална директорко УНЕСКО,

Обраћамо Вам се у име огромне већине свих верских заједница на Косову, што представља 96 % укупног становништва Косова. Молимо вас да размотрите ово писмо као додатни аргумент за вашу подршку чланству Косова у УНЕСКО.

Косово је увек било раскрсница цивилизација, царстава и религија. И дан данас, иако већина популације сматрају себе сунитским муслиманима, снажно историјско присуство православне хришћанске заједнице, католичке заједнице, муслиманске бекташијанске заједнице, суфи муслиманске заједнице, протестантско-евангелистичке заједнице, јеврејске заједнице и других заједница обогаћује нашу заједничку државу коју ми зовемо Косово. Сматрамо да смо заиста благословени овим благом.

Ми негујемо историјски међуверски склад и сарадњу, иако је сурови рат уништио нашу земљу пре само 16 година. Косово је место где се млада девојка по имену Гонџе Бојаџиу по први пут заложила да постане Мајка Тереза целог човечанства и где су племените албанско муслиманске породице скривале Јевреје и спасиле их током холокауста.

Ово богатство и разноликост се морају чувати и штитити.

Велики део нашег наслеђа је изгубљен кроз историју, нарочито у последњих неколико деценија. Светиње морају остати нетакнуте и да послуже као светионик за будуће генерације. Границе царства долазе и одлазе, али богомоље свих људи морају остати нетакнуте. У ери у којој живимо верске заједнице на Косову су дале велики допринос изградњи мирног и толерантног друштва где можемо живети заједно и да подржавамо једни друге, без обзира на нашу националну или верску припадност. Ови напори верских заједница на Косову су део извештаја Генералног секретара УН, Бан Ки Муна.

Ово је разлог зашто снажно подржавамо чланство Косова у УНЕСКО.

Ми нисмо политичари ни представници политичких заједница. Верујемо да би секуларне власти Косова треба да имају сва средства на располагању, правна, техничка и финансијска, за заштиту нашег заједничког наслеђа – и да ми, као верске заједнице, треба такође да имамо сва средства на распологању да вршимо притисак на данашњу и будуће владе Косова тако да буду свесне и да се посвете заштити светиња, наших традиција, и нематеријалне и материјалне баштине.

Надамо се да ћете дати све од себе да подржите чланство Косова у УНЕСКО. Остављање наших грађана изолованим и без директног приступа УНЕСКО-а неће допринети нашем идеалу у заштити нашег заједничког наслеђа, међуверском дијалогу и свеобухватном приступу свих људи широм света који негују мир. Ви такође треба да узмете у обзир да је становништво Косова веома младо и потребно му је добро образовање, приступ науци и повезивање са светском културом.

Unesko

Погледајте такође: КОНСУЛТАЦИЈЕ ЈАХЈАГА-ТЕОДОСИЈЕ

Припремила екипа Фб странице „Православље живот вечни“

Овај унос је објављен под Вести, Косово, Римокатолици. Забележите сталну везу.

4 реаговања на Јако сунце ових дана и хладан туш из Ватикана

 1. SRBin Svetosavac каже:

  „И ђаво се претвара у анђела свијетла а слуге његове у слуге правде да би преварила ако могу и изабране!“ Тако је сада и са верским организацијама на Косову и Метохији које су упутиле по захтјеву фантомске и геноцидне шиптарске „државе“ Косова захтјев УНЕСКУ за њезин пријем у ту међународну организацију. Хвала Господу Богу, Светом Сави и Свим Светима УНЕСКО је овај пут поштујући Резолуцију 1244 одбио њихову молбу као неосновану и са тиме СРБима указао на велику опасност која СРБији прети од лажних миротвораца који се крију као слуге палог анђела иза вјерски организација које се налазе у служби Новог свјетског поретка!

  СРБска Правослсвна Црква са својом екуменистичком јерархијом је неспособна да заштити основне интересе СРБског Народа и његове Светосавска Цркве Христове. СРБи зато требају ако желе да опстану на животној позорници овог свијрта своју вјерску и националну судбину да преузму одмах у своје народне СРБске руке јер сутра може бити исувише касно. Римокатоличка лажна црква са благословом својих највиших вјерски великодостојника током Другог свјетског рата и за време распада Југославије извршила је физички геноцид над Православним СРБима Светог Саве, а сада екуменисти из С. П. Ц као туђи најамници врше духовни геноцид над душама Православних СРБа. Стати због тога екуменистичким змијама ногом за врат је наша света дужност и обавеза ако желимо и даље да будемо СРБи нашег Оца Светог Саве!

 2. Golijat каже:

  Baš su im jake zajednice sve šipci ,znao sam da je to njihovo sranje ,providni ko ameri .pih stoko p…na tako su nekada imali jednonacionalno trovanje vazduhom …Šta sve mogu da smisle

 3. SRBin Svetosavac каже:

  Nije suce udarilo u glavu Episkopima SPC vec njihova naivna „mudrost“ sa kojom misle da mogu da papriraju lukavim Latinima u njihovoj borbi protiv Boga i SRBstva. Vatikan ima hiljadugodisnje iskustvu u borbi protiv Svetog Pravoslavlja, protiv Hrista i Crkve Bozije. Zato grese sve SRBske vladike koje misle da svojim znanjem i iskustvom mogu da se nadmudruju sa lukavim Latinima. Oni mogu da se nadmudruju sa zrecima rimokatolicke „crkve“ ali kao sto vidimo na stestu SRBstva: Pravoslavlja i Svetosavlja kao vrhunca hriscanske pravoslavne nacionalne ideologije i SRBskog nacina zivota!

  Pravoslavni SRBi u borbi protiv satane i sluga njegovih imaju najjace i nepobjedivo oruzje u svojim rukama a to je istina Hristova i pravda Bozija. To neunistivo oruzje samoga Boga je sacuvano u Svetom Predanju i ucenju Svetosavske Crkve Hristove. Zato SRBi Svetog Save mogu samo sa istinom Hristovom i pravdom Bozijom da pobjede djeci ovog svijeta koja pomoc traze i ocekuju u borbi protiv Svetog Pravoslavlja ne od Boga od koga su otpali vec od djavola kojem vijekovima sluze. To potvrdjuju i titule rimskog Pape koji nije Petrov i Hristov zamjenik na zemlji vec palog andjela lucifera ili satane!

  SRBi, ako zelimo zato da prezivimo kao Narod Bozji u Novom svjetskom poretku bez Boga vratimo se sto prije na put Svetog Save koji vodi u zivot vjecni. Sa Svetosavskog puta svoga SRBi su bili sisli kroz jugoslavenstvo i lazno bratstvo i jedinstvo, kroz ekumenizam i druge satanske lazi i obmane i zbog toga dozivjeli velika stradanja kao rijetko koji drugi narod na zemlji, jer Bog koga voli toga i kara da bi bio zdrav u vjeri!

  Sve sto dodje to i prodje. Proce tako i sadasnji dani velikog iskusenja i duhovnog posrnuca Pravoslavnih SRBa koji ce kroz pokajanje i svoju duhovnu obnovu i preporod ponovo da postanu SRBi i ljudi, ponovo da postanu vozljubljena djeca svoga Oca Svetog Save, najmudrije SRBske glave! Amin. Boze daj!

 4. bobex каже:

  ПОШТОВАНИ, ДОК ИСТИНА “ ОБУЈЕ ЦИПЕЛЕ “ , ЛАЖ ОБИЂЕ ЧИТАВУ ПЛАНЕТУ …..ЗАТО ВАС МОЛИМ УТИЧИТЕ НА ОВУ ВЛАСТ И СВАКУ СЛЕДЕЋУ, ЈЕР НАТО ИМАТЕ ПРАВО ЗА СПАС СРБСког НАРОДА , ЈЕР ЈЕ БОЈИМ СЕ ДА ЈЕ ПОСРНУО У СВАКОМ ПОГЛЕДУ , НАРАВНО ДЈЕЛИМИЧНО И СВОЈОМ , А И КРИВИЦОМ ВАС КОЈИ НАС ВОДИТЕ…..БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИЈО…..!!!

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s