Курири европске Србије – шампиони у замени теза

Савремена Србија, тј. Србија без светога Саве и Господа Христа, своје егзистирање заснива на методу замене теза. Лаж је њена суштина, обмана јој је храна, превара јој је мајка рођена. Савремена Србија је опустошена од НАТО бомби, не зато што су јој бомбе побиле новорођенчад, већ зато што су јој дух убиле променом свести.

И не бојте се оних који убијају тело, а душу не могу убити; него се бојте оног који може и душу и тело погубити у паклу. (Јеванђеље од Матеја)

Заиста је савремена Србија мртва, док Света Србија живи по катакомбама, барикадама и дечијем незлобивом срцу, дакле, на маргинама савремене Србије.

Како би другачије могла савремена Србија да оправда себе, своје издајство светости, осим заменом теза. Лаж, тенденциозност и медијско насиље горе и од прозелитизма су њена средства хипнозе, психозе, наркозе и некротизације народа Свете Србије.

Господари савремене Србије су срце заменили за мозак а мозак употребили за харакири. О свему томе је говорио свети старац Гаврило Грузијски:

gavr

Истинска вера се налази у срцу, не у разуму човека. Људи који имају веру у својем разуму ће постати следбеници Антихриста. Али, они који је имају у свом срцу ће га препознати. -Свети Гаврило (Ургебадзе)

Ових дана, били смо сведоци да та сила, Света Србија, и нема тако занемарљив глас у окупираној Србији. Фактор дечије незлобивости, мада може да буде и дезавуисан умом детињим, тј. умом неотпорним преварама, ипак се пројавио на улицама главног града и показао своју реалну снагу. Та снага је била толико велика, да је савремена Србија (читај режимски РТС) морала да утиша пренос прославе шампионске титуле фудбалера омладинаца и да га сасвим прекине.

У манифестацији тријумфалне пројаве духа Свете Србије детињи незлобиви ум је за свој успех захвалио Богу, а не Вучићу; певао је о Светом Косову, а не о Европској Унији; називао је диктатора Србије колоквијалним називом за хомосексуалца, а није клекао да му се поклони.

хулиг

Иначе, колоквијални назив за хомосексуалца се међу Србима користи не само за означивање нечије „сексуалне орјентације“, већ и као ознака за неког који је склон преварама, забијању ножа у леђа пријатељу, издаји и потпуној аморалности.

ШКОЛСКИ ПРИМЕР ЗАМЕНЕ ТЕЗА

Један од режимских листова савремене Србије je и крајње аморални „Курир“. Тако, лист Курир није курир Пете чете, већ пете колоне. Овај лист је под насловом „MUP: Grupa huligana napravila niz incidenata i vređala premijera“, пренео оно што су сви остали курири, тј. режимски листови морали да пренесу као образац за разумевање ствари из режимског Танјуга. Замена теза гласи овако:

„Grupa huligana iz organizacije Četnička omladina na dočeku mladih fudbalera ispred Skupštine grada napravila nekoliko incidenata

BEOGRAD – Grupa od desetak huligana, dolazeći na doček mladih fudbalera ispred Skupštine grada, napravila je nekoliko incidenata protiv javnog reda i mira, saznaje večeras Tanjug u MUP-u.

Osobe mlađe starosne dobi, koje pripadaju organizaciji „Četnička omladina“, od ranije su poznati policiji po nasilničkom ponašanju, naveli su u MUP-u.

Ista grupa mladića večeras je, na kraju dočeka mladih fudbalera, uzvikivala pogrdne reči upućene premijeru Srbije, rekli su u MUP-u.“ (Танјуг/Курир)

хулигани

Народни геније је својом илустрацијом показао шта мисли о оваквом извештавању, а ми, са наше стране, погледајмо само неколико примедби на којима се заснива ова замена теза.

Танјуг/Курир: „Grupa od desetak huligana…“ – Дакле, глобална пројава антирежимског духа се минимизира на неколицину „губавих“ и користи се одговарајућа етикеција.

Танјуг/Курир: …napravila je nekoliko incidenata protiv javnog reda i mira…“ – Дакле, „губави“ праве злочине против целине, тј. адекватних и општеприхваћених грађана (javnog reda i mira).

Танјуг/Курир: „Osobe mlađe starosne dobi, koje pripadaju organizaciji „Četnička omladina“, od ranije su poznati policiji po nasilničkom ponašanju, naveli su u MUP-u.“ – Дакле, да би се утврдило градиво, Танјуг/Курир понавља етикецију, уз навођење незрелости, и навођење и поузданог извора (од кога могу и леђа да боле) и изолацију „губавих“ – „Четничка омладина“. Овде недостају само Булајићеви пропагандни филмови са „четницима-кољачима“ са ножем у зубима и прљавим прстима да би утисак био потпун.

Сетимо се да се од режимских медија и званичника европске Србије сличан метод користи и за православне који одбацују савремену јерес екуменизма и не помињу патријарха-екуменисту. Употребљава се етикетирање: „секта“, „расколници“ уз гебелсовско понављање, минимизира бројност малог стада, наводи да су одувек били „зли“, и то да се само та њихова урођена особина сада пројавила у пуном замаху, изолују се непостојећим именом „Српска истинска православна црква“ са којом немају никакве везе. Притом, режимлије и њихови курири се не баве аргументима православних, тј. побијањем 15. Канона Цариградског сабора, већ тенденцозно понављају своје етикете.

 

СВЕТИ НЕКТАРИЈЕ ЕГИНСКИ: О КУКАВИЧЛУКУ

Кукавичлук је страст слабе душе коју је обузео страх. Кукавичлук је малодушност, нерешеност, недостатак ратничке храбрости, непостојаност душе сметене ужасом и стрепњом. То је малодушност у очекивању опасности, неумешност за борбу, неприсебност у опасностима, одсуство одважности, неприправност духа, недостатак моралне снаге, слабост духа, поводљивост према злу. Кукавичлук поробљава човека, чини га издајником отачаства, заводи га у беславље и бешчашће, клони га да презире законе отаџбине и покреће га на непоштовање божанског, свештеног и светог. Кукавица је немужествен, подао, недостојан, низак, јадан, ропска и ситна душа, себичњак и самољубац. Своје спасење и избављење од опасности он ставља изнад свега, те и изнад саме славе и слободе свога отачаства. Кукавица је покора за своју отаџбину. (Св. Нектарије Егински)

Овим светим речима светог Нектарија Егинског објашњава се и дух и метод савремене Србије, тј. режимских и институционалних магова и њихових портпарола у борби са Светом Србијом. Курири ће и даље преносити глас замена тези, али ће молитвом, постом и послушношћу Богу овај дух бити и даље разоружаван и побеђиван у душама људи Свете Србије.

Јер Света Србија се не боји „оних који убијају тело и потом не могу ништа више учинити.“ Боји се само „Оног који има власт пошто убије бацити у пакао;“

…да, кажем вам, Оног се бојте. (Јеванђеље од Луке)

Погледајте такође: ПОСЛУШНОСТ, СЕРВИЛНОСТ И БУНТ У ЦРКВИ

Превод и припрема: Екипа ФБ странице „Православље живот вечни“

Овај унос је објављен под Uncategorized. Забележите сталну везу.

Једно реаговање на Курири европске Србије – шампиони у замени теза

 1. Свештеник О. Михаило Микић каже:

  Овај чланак којег су припремили СРБски Богољуби и СРБски Родољуби из Редскције Православље Живот вјечни је мелем за љуту рану на души СРБски Богомољаца који траже Бога, и вапију за Господом попут Псалмопвца који каже:“Жедна је душа моја Бога, Бога Живота!“

  Побједа ОРЛИЋА, фудбалске репрезентације СРБије Светог Саве до двадесет годиа старости на свјетском првенству и њихово Богољубље и СРБско Родољубље које су свуда јавно показивали како на спортском терену тако исто и за време повратка у Отаџбону окићени ореолом свјетских првака у фудбалу јасно су показали и Пријатељима и непријатељима да СРБија Светог Саве још увијек није мртва, да њезин Светосавски дух живи и даље у душама СРБске Омладине, светле наде будућности наше!

  Браћи СРБи и сестре СРБкиње издржимо зато макар и посрћући још мало на путу Светог Саве који води у живот вјечни, на путу Светих Богоотаца и Богомајки наших док не изумру због греха свога садашњи издајници и отпадници од Бога и СРБства, Православља и Светосавља као врхунца хришанске православне нациоалне идеологије и СРБског начина живота, и док СРБима Светог Саве не стигне достоја замјена у нашој дјеци и унучади. Они ће попут ОРЛИЋА да прославе и освете име СРБиново!

  Из трновите прошлисти јеврејског народа знамо да Бог кога љуби и воли да тога и кара животним страдањима да би тако они били здрав у вјери. Када су Јевреји нашли милост код Господа и преко Мојсија били ослобођени из мисирског робства, у незнању и маловјерју своме они су закукали на Господа и Мојсија што њих Јевреје као изабрани народ Божји преко синајске пустиње води у обећну земљу. По жељама и страстима својим ускоро су примили казну Законом Живота. Нико од оних Јевреја који су похулили на Господа није зато стигао у обећану земљу. После вишегодишњег лутања по синајској пустињи иско су били храњени мном са неба од Бога свога сви су помрли а обећану зему су добили борбом и наследила њихова дјеца и друга млада јеврејска поколења!

  Попут Јевреја исто тако нико од СРБа који су били као југославени и комунисти одрекли се Бога, Светог Саве и Старог СРБског Рођака Годпода нешег Исуса Христа неће дочекати и видјети ВАСКРС СРБСТВА:ослобођење и уједињење свих земаља Светог Саве које се спомињу у Светосавској Химни у једну недељиву и јединствену Свету Савину СРБију!

  Не! Они ће попут Јевреја који помреше у синајској пустињи због тога што су побунили се против Бога, помрјети у своме греху као југославени и комунисти а ослободиоци и ујеинитељи СРБства биће млада СРБска поколења задојена духом Светосавским: духом Цара Душана Силног, духом Милоша Обилића, духом Кнеза Лазара, духом Старца Вујадина, духом Карађорђа Петровића, духом Гаврила Принципа, духом Драже Михаиловића и безбројних других СРБски великана који нису историју СРБску писали пером и мастилом већ крвњу и костима својим!

  Само спомен њихвог имена надима данас груди СРБским Родоубима и уноси страх у кости издајницима Бога и СРБства. СРБска Православна Црква као Нојев ковег СРБског духа и СРБског спасења опет ће бити Божија и СРБска: Православн.и Светосавска када њезино више и ниже свештенство буде следило Старог СРБског Рођака, Господа нашег Исуса Христа и ишло путем Светог Саву који води у живот вјечни, а не римског Папу и његову псеудохришћанску: римокатоличку, протестанску и секташку Западну Европу. Њихов крсј без покајања је погибао и смрт вјечна попут Јевреја у синајској пустињи!

  Нека зато благодат Старог СРБског Рођска, Господа нешг Исуса Христа и љубав Бога Оца и заједница Светог Дух буде са свима Вама који сте Богу вјерни а СРБству одани, да нађете милост код Бога и дочекате у зеаљском животу своме ВАДКРСЕЊЕ СРБСТВА! Амин. Боже дај!

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s