Свему има краја осим милости Божијој

ВЛАДИКА НИКОЛАЈ
КРОЗ ТАМНИЧКИ ПРОЗОР
ПОРУКЕ СРПСКОМ НАРОДУ ИЗ ЛОГОРА ДАХАУ

2654672585_06b94a0131

Свему има краја осим милости Божијој. То се открило у историји самовољног народа Израиљског. И дубина морска даде се измерити али бол Божији за људима не може се измерити. То се показало у крвавом зноју, који је капао са чела Христова у врту Гетсиманском.

Бог чека, и чека. Шта Бог чека? Не чека Бог једнога човека који би показао пут народима и дао им спасоносне законе владања. То Бог не чека. Јер то је већ било. Јавио се једном Месија, показао је пут и дао је закон. Другог не могу очекивати народи. Бог не чека дакле ни другог Месију, нити неког генијалног државника или војсковођу или мудраца. Све је то било, и све је то непотребно за будућност човеченста, за срећу рода човечијега.

Бог чека у наше време један народ. Не једног човека него један цео народ који би свим срцем предао се Господу и послужио Њему јединоме. Не чека Бог једног човека високог као Хималаји, да „поведе“ и „спасе“ човечанство. То нехришћани и будале чекају. Бог чека један народ који би се понизио пред њим као мравињак пред човеком, да би тај народ послужио свима другим народима службом љубави; светлошћу истине и примером чистоте.

У наше време све је у збиру, у скупу, у друштву. Народи се угледају на народе европске. Европа је изневерила Бога па је изневерила и све народе. Гнушање свих народа на земљи од Европе не да се изнети ни описати. Ни најбезумнији неће за њом драговољно поћи.

Да ли је српски народ вољан задовољити Божје чекање? Свети пророк Исаија записао је своје виђење Бога небеснога на пријестолу високу и уздигнуту, од кога чу глас: кога ћу послати? и ко ће нам поћи? Тада се сам Исаија јави и рече: Ево мене, пошљи мене (Ис. 6, 8).

Богу данас треба не један човек него један народ. И Бог опет ставља оно исто питање: Кога ћу послати? И ко ћe нам поћи?

Имаш ли смелости ти српски народе, да се одазовеш и попут великог Исаије рекнеш: Ево мене, пошљи мене Господе?

Ти би могао то да учиниш, једини ти између свих народа, само ако би хтео, твоји крстати барјаци упућују те на то. Твоје крстоносне војводе упућују те на то. Твоја голготска прошлост упућује те на то. Све дубине твога страдања и све висине твојих визија гоне те на ту мисију. Сви твоји свеци и хероји, необични и изузетни од свих других, благосиљају те на тај пут. Твоја бојна поља и твоји милиони жртава у младићима и деци дају ти надахнуће за тај задатак. Смеш ли се дакле осмелити ти, најсмелији од свих народа, да се јавиш и рекнеш Господу: Ево мене пошљи мене?

Благо теби ако се охрабриш то рећи и тога се прихватити. To би таман било у духу твоје целе прошлости која је сва у знаку Христа и слободе. A то народима земаљским и треба као хлеб, вода и ваздух.Тежак је то посао рећи ћеш? Но зар има неки народ мећу народима Јафетовским који је више од тебе опробан у тешкоћама?

Та мисија је за велики народ а не за малени, рећи ћеш? He говори тако. Јер су баш велики народи и покварили све, замрсили све, отпали од Христа и оскорбили све остале народе на свету. He могу они као раслабљени послужити примером здравља никоме. Нама је више него икоме потребан пример здравља и дух правог живота и светлост вечне истине. Јер су пука слутња, без здравља, без правог живота, без светлости, без истине, без визије неба и без љубави. A y свему осталоме и богати.

Али и ми смо нагрижени од исте болести; како ћемо, дакле, показати пример здравља и духовне једрине? На то вам се може лако одговорити: заиста нагрижени сте и ви Срби; али оно што је код њих болест плућа и срца и мозга, то је код вас болест коже. Вратите се својим духовним бањама и бићете излечени. Једна ти је бања и најсветија Хиландар, друга Студеница, па Жича, па Сопоћани и Грачаница, па Дечани и свети Наум и тако редом, десетина за десетином и стотине за стотином. А прости хришћански народ, сељачки и раднички, жива ти је духовна бања, од које тешко се може наћи боља. Па твоја Светосавска народна црква. Окупај се трипут, па ћеш бити здрав: прво у својој херојској и мученичкој историји, од које ти стоје још усправно као сведочанство задужбине твојих великих ђедова и прађедова; друго у своме простом али храброме и побожном народу, и треће у твојој чудесној народној Цркви. И бићеш сасвим здрав. Тада можеш са страхом и трепетом поклонити се свевишњем Господу Богу и са рабским смирењем рећи: Ево мене, Господе, пошаљи мене! Нека би те подржали у мудрости, сили и слози Пресвета Богородица и твоје Крсне славе. Амин.

Припремила екипа ФБ странице „Православље живот вечни“

Овај унос је објављен под Кроз тамнички прозор, Uncategorized. Забележите сталну везу.

Једно реаговање на Свему има краја осим милости Божијој

 1. Svestenik Mihailo Mikic каже:

  Милост Божија је толико велика да се она не може ријечима описати. “Него колико је небо високо од земље, толико је милост његова к онима који га се боје.“ (Пс. 103:11) Зато “милост Господња остаје од вијека на онима који га се боје, и правда његова на синовима синова“ наших. (Пс.103:17) “Милост је Господња што не изгибосмо сасвијим“ (Плач Јер. 3:22-23) због свога отпадништва од Бога и издаје СРБства: Православља и Светосавља као врхунца хришћанске националне православне идеологије и СРБског нацина живота!

  Милост Божија се види из тога што се Господ није окренуо од СРБа сродника својих који се најприје расрбише кроз југославенство и тако постадоше нови безимени “народ“ без прошлости своје, а затим се подјелише међусобно и почеше називати по покрајинама у којим живе хулећи тако на вољу Божију. Ни тада “милосрђа његовог није нестало. Понавља се свако јутро“ због велике вјере Светих Богоотаца наших: Св. Симеона Мироточивог, Светитеља Саве, Арсенија Максима, Авакума београдског, Петра Цетињског, Наума Охридског, Прохора Пчињског, Јована Рилског и безброј других СРБски Светитеља и Светих СРБски Мученика палих у борби на Косову, од пре Косова и од Косова до данашњих дана “за Крст часни и слободу златну!

  “Јер је сврх небеса милост“ Божија “и до облака истина његова.“ (Пс.108,4) “Не за дјела праведна која учинисмо, него по милости својој спасе нас“ Господ од греха и смрти “бањом поново рођења и обновљења Духом Светим“. ( Тит 3,5) Зато се упитајмо СРБски Роде мој: “Ко је Бог као Господ? Који прашта безакоња и прелази преко преступа остатку од нађљедства својега, јер му омиле милост“ његова. (Михеј 7,18) “Јер Богу тако омиље овај свијет да је и сина својега јединороднога дао, да ни један који га вјерује не погине, него да има живот вјечни“. (Јов.3,16) Зато сваки “који призна да је Исус син Божји, Бог у њему стоји и он у Богу!“

  Али Бог је и једина Правда на земљи, и суд је његов праведан и свет. Зато “будите творци ријечи, а не само слушачи варајући сами себе.“ (Јак.1,22) “ Или не знате да неправедници неће наследити царства Божијега? Не варајте се; ни курвари, ни идолопоклоници, ни прељубочинци, ни аџувани, ни мужеложници (педери и лезбејке) ни лупежи, ни лакомци, ни пијанице, ни кавагџије, ни отмичари царства Божијег неће наследити!“ (1. Кор.6:9-10)

  СРБима двадесетог вијека је њихов пут изгледао прав, а крај му је био пропаст и пут ка смрти и нестанку СРБства. Светосавска браћо моја, и драге моје сестре Светосавке, нека Вас зато нико не вара. “Ко правду твори праведник је, као што је Господ праведан; а који твори грех од ђавола је, јер ђаво греши од почетка.“ (1.Јов.3:7-8)

  Зато не мислите да сте слободни, да сте јаки и моћни, јер права слобода, снага и моћ долазе само кроз Старог СРБског Рођака, Господа нашег Исуса Христа. Њему нека је слава и хвала за све добро и зло које у животу своме СРБи доживјеше јер заборавише на Бога свога, на име своје, на језик свој, на писмо своје и све оне непролазне божанске вредности и људске драгоцјености које СРБе као сроднике Христове издижу изнад других народа на свијету и од њега праве Свети Раби (Народ) Божји – СРБ-е!

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s