Збрка у глави

17. фебруар је дан када је пројекат Запада, тзв. Република Косово, прогласила независност. Обично једна држава дане када је окупирана проглашава за дане жалости, све док се та окупација не поништи и окупирана територија не ослободи. Ипак, у Србији, о којој постоје предлози да се у ближој будућности преименује у „Републику Апсурдистан“ 17. фебруара се није туговало, него славило. (Видети – Beogradska nadbiskupija je 17. februara obeležila Dan državnosti)

DSC_1019kc

Прослава Дана државности (Србије или Косова?) у Београдској надбискупији, 17. фебруара.

 

То што се славило, није неко ни чудо, јер ако прођете ромском махалом на Велики Петак може вам се десити да осетите и мирис ћевапа. Једноставно, у Србији постоје и људи који не деле наслеђе православног идентитета и имају неке своје празнике, а празници и туге православних их се не дотичу. Најтрагичније је што је 17. фебруара славио човек кога колоквијално зову „српски патријарх“, мада постоји убеђење да се он само тако лажно представља.

Дакле, српски патријарх, или тзв. српски патријарх Иринеј, 17. фебруара је у римокатоличкој цркви са римокатоличким кардиналом Хочеваром прославио Дан државности Србије, који се обично слави 15. фебруара на Сретење. Вероватно 15. фебруара, господин Иринеј, није имао времена да у заједничкој молитви слави у римокатоличком храму, али, свакако 17. фебруар није најбоље решење. Ако је и од екуменисте, много је.

Историјска правда

Док Срби обележавају 17. фебруар као дан жалости и неправде (уствари, више га обележавају Чеси и Пољаци него Срби, јер сваке године излазе на улице и протествују због неправде која се десила на Косову и Метохији), овај исти дан шиптарски нацисти (које треба разликовати од поштених Шиптара) обележавају као свој највећи духовни и национални празник. Кога и како виде шиптарски нацисти као највећег идеолога њихове борбе за истребљење Срба са Косова, показала је Атифете Јахјага, локална марионета Запада са елементима шиптарског нацизма. Она је приликом сусрета са папом Франциском, који је сличан њој по томе што је тип „лидера“ који не одлучује, већ попут глумца испуњава обавезе према западњачкој елити, изјавила да је пројекат „Република Косово“, „…био инспирисан инструкцијама папе Јована Павла 2. и стрпљењем и хуманошћу Мајке Терезе.“ (Погледати текст о томе)

Отуда је, се може назвати историјском правдом, то што паписти у Београду и господин Иринеј славе Дан државности Србије 17. фебруара. Паписти су били главни инспиратори одвајања Косова од Србије, а г. Иринеј је подржао изборе и интеграцију Срба у ову фашизоидну банана-државу. Пошто им је државност Србије задња рупа на свирали, онда је и правилно да је славе на дан окупације Србије.

Степинчеве „мошти“ у историјској литији уздуж и попреко Загребачке надбискупије

Када су мошти св. Кнеза Лазара, уочи 600 г. Косовског боја преношене преко Србије, то је значило обнову Косовског завета од стране Срба. Дочек моштију по градовима Србије било је формално пристајање Срба на идеју да су и они истог духа и исте вредности поштују као свети Кнез. Када су мошти св. Владике Николаја пренесене из Америке у Србију, то је значило да се Срби кају, преумљују, и враћају вредностима у које је веровао св. Владика Николај. Да ли су Срби у тим приликама били искрени према Богу историја ће показати, али, нешто су обећали.

mol hod

Сад, кад је 3 дана после прославе Државности Србије започео молитвени ход са усташким војним викаром Степинцем, који ће уздуж и попреко бити ношен да би му част узносили млади и стари Хрвати, то значи да се Хрвати заветују да буду исто оно што је био Степинац, да исти прозелитистички и покатоличавајући дух који је њиме владао влада и њима, то значи да ће се и они користити повољном констелацијом глобализма да што више преотму од окупиране „браће“ Срба, као што се Степинац користио повољном констелацијом нацизма да што више Срба и Јевреја покатоличи.

У Србији се већ говори да Степинац није био баш толики негативац, и то не говори Наташа Кандић и неки екстремни мазохисти, већ сарадник црквених часописа Живица Туцић, један од идеолога екуменизма у Србији. Колоквијални српски патријарх Иринеј није реч рекао против нове литије у суседној независној држави. Он је својевремено оправдавао хрватски злочин „Олују“ зарад добрих екуменских односа. Ако се неко види у свечаном друштву оних који славе ратног злочинца Степинца, онда и такав постаје својим ћутањем саучесник у злочину. Овде, наравно, не потежемо питање исправности гостовања на молитви у јеретичком храму. Само покрећемо питање последице јереси, а то је морална равнодушност. Из моралне равнодушности, вероватно, и происходи збрка у глави која се оваплотила у слављењу Дана државности Србије 17. фебруара.

 

Погледајте такође: КОНСУЛТАЦИЈЕ ЈАХЈАГА-ТЕОДОСИЈЕ

Припремила екипа Фб странице „Православље живот вечни“

 

 

Овај унос је објављен под Римокатолици, Српска Црква. Забележите сталну везу.

2 реаговања на Збрка у глави

 1. Svestenik Mihailo Mikic каже:

  SRBi Svetog Save trebaju da shvate da oni SRBske Drzave zadojene duhom Svetih Nemanjica vise nemaju. Danasnja SRBija nije SRBija Svetog Save cije SRBske zemlje se spominju u Svetosavskoj Himni. Danasnja SRBija nije cak ni beogradski Pasaluk kojeg su SRBima Svetog Save morali da vrate petovjekovni turski osvajaci. Danasnja SRBija nije ni SRBija Milana Nedica. On je uspio sa svojom porobljenom drzavnom administracijom da tokom okupacije za vreme Drugog svjetskog rata spasi na hiljade SRBske sirocadi koji su uspjeli iz Bosne i drugih Zapadni SRBski zemalja da pobjegnu ispod ustaskog noza i dokopaju se nacifasizmom okupirane Majke SRBije. Danasnja SRBija nije cak ni Uza SRBija najveceg SRBozdera Josipa Broza Tita i njegovi SRBijanski komunista. Ne! Danasnja SRBijica je vazalna „drzava“ Novog svjetskog poretka i njegovi djavolski sinova koja postoji samo samo voljom divljeg Zapada a ne SRBskoga Naroda!

  Kada bi se SRBi Svetog Save pitali, SRBija nebi bila ni velika ni mala, nego samo onolika koliko ona i treba da bude okupljajuci Sve SRBske Zemlje Svetog Save koje se spominju u Svetosavskoj Himni u jednoj jedeinstvenoj i nedeljivoj Svetoj Savinoj SRBiji, u kojoj SRBi trebaju da zive po Zakonu Bozijem i Zavjetu Svetih Bogootaca svojih. Medjutim SRBa vise nema. Ostali su samo pojedinci koji poput poslednjeg Mohikanca vode svoju Svetu borbu za spas i vaskrs SRBstva i SRBije kroz duhovnu obnovu SRBskog Naroda Svetim Pravoslavljem i njegov duhovni preporod nasim milim i Bogu dragim Svetosavljem kao vrhuncem hriscanske pravoslavne nacionalne ideologije i SRBskog nacina zivota!

  Danasnja izrodjena SRBska pokolenja kao prezivjela djeca komunizma nisu ni svjesni velike razlike izmedju Svetosavske Crkve Svetog Save i drugi pomjesnih pravoslavni crkava. Grcka crkva je oduvjek bila zadojena rimskim duhom stare Vizantije. On je bio u sustini svojoj crkveni pokret za dobrovoljno ujedinjenje svih naroda kroz Crkvu Hristovu, u kojoj Grci trebaju da budu glava a ostali narodi udi njezini. Tu ideju Carigrad je preuzeo iz paganskog Rima koji se oduvjek zalagao za ujedinjenje svijeta pod svojim nadzorom. Ruska crkva je oduvjek bila imperijalna crkva Ruske drzave. Ona je zao za racun ruske Krune poput brizne majke vodila brigu o drugim narodima koji su bili u sastavu Ruske Imeprije, sve dok oni nisu poput male djece duhovno porasli i sada postali zreli ljudi, ili dok od naroda nesvjesnih svoje narodnosti nisu postali zreli narodi koji su svjesni sada svoje narodnosti i razlicitosti od Pravoslavnih Rusa. Zato se Ruska crkva nalazi sada na putu svoga raspada po narodima koji su sacinjavali nekadasnju Carsku Rusku Imepriju. Svoj raspad Ruska Crkva pokusava sada pod Putinom da spreci osnivanjem pomjesnim pravoslavnih crkava koje kanonski priznaju i pripadaju Patrijrasiji u Moski!

  Ostale pomjesne Pravoslavne crkve manje ili vise svojim duhovnim zivotom slede i oponasaju Grcku ili Rusku Pravoslavnu Crkvu. Jedino je Svetosavska Crkva Hristova u SRBskom Narodu bila svjesna svoje posebnosti. Ona je Bogom predeodredjene da bude nacinalna: SRBska i narodna umjesto internacionalne ili medjunarodne. Zato Svetosavlje sada i smeta tajnim vladarima iz senke koji nastoje da stvore uz pomoc djavola Novi svjetski poredak bez Boga. Oni su svjesni Svetosavske snage i moci SRBskoga Naroda koje nisu vise svjesni ni mnogi izrodjeni Srbi. Zbog toga se Svetosavski duh u SRBskom narodu i SRBskoj Pravoslavnoj Crkvi svjesno potiskuje od izdajnika Boga i SRBstva koji su postali najobicniji tudji zbiri i spijuni koji za saku dolara i prazna obecanja u bescenje prodaju neprolazne bozanske vrednosti i ljudske dragocjenosti vaskolikog SRBstva. SRBima je zbog toga javno i receno, da oni sa Svetim Savom nemogu u Evropu. Zalosno je samo da tajnim vladarima iz senke niko iz SRBske Pravoslavne Crkve i danasnje SRBijice nije sa vjerom u Boga hrabro odgovori da tamo gde nema mjesta za Svetog Savu najmudriju SRBsku glavu, da tamo nema mjesta ni za duhovnu djecu njegovu, jer SRBi su bili i ostali narod Svetog Save a ne rimskog Pape!

  Sve dok SRBi budu isli putem Svetog Save koji vodi u zivot vjecni oni ce i da postoje kao narod, a kada se SRBi u ime DEMONokratije ili bilo koje druge ideje budu odrekli Svetosavskog puta svoga i sa njega budu sisli kao za vreme postojanja Jugoslavije, SRBi ce nestati sa pozornice zivota na kojoj se vodi strasna bitka za prezivljavanje i opstanak. U Novom svjetskom poretku palog andjela Lucifera ili Satane prezivjece samo oni narodi koji budu ostali svjesni sebe i svojih neprolaznih bozanski vrednosti i ljudskih narodni dragocjenosti. Ostali narodi pretopice se u druge narode i tako nestati sa lica zemlje. Da ova crna sudbina nebi zadesila SRBe Svetog Save oni trebaju zajednicki i pojedinacno sto prije da se vrate svojim korenima: Bogu i SRBstvu, vjeri i Otocestvu, svome milom i Bogu dragom Svetosavlju, jer Zakoni Zivota su oduvjek bili nemilosrdni prema malom covjeku i nejakim narodima koji su oduvjek bili samo topovsko mesu na frontu u borbi izmedju velikih sila!

 2. СЛОБОДАН каже:

  Оче Михајло, ја лично знам и слажем се с Вашим виђењем ситуације ( нимало добра…) гро СРБа није ни свесна…. имате ли Ви “ моћ “ односно времена да дођете са својим сарадницима и одржите предавање овом СРБском народу , казујући у каквој се ситуацији налазимо. Овде нажалост нема и неће нико да каже, у каквој смо невољи, видимо да смо у грдној невољи, но народ ко народ чека боље дане , а њих ни на видику већ 25 година. Ја ,Вас позивам , јер видим да овде нема спасиоца и бојим се да црна судбина прети…..народ слуша само тв, односно оно што нам сервирају злотвори, не чита овакве садржаје и доноси одлуке за спас , наравно СРБа и СРБије !!! БОГ НА ПОМОЋ СВИМА !!!

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s