ХРИШЋАНСТВО – РЕЛИГИЈА ИСТИНЕ И ЉУБАВИ

Gospod

Међу бројним подметањима савремених модерниста посебно треба издвојити њихову омиљену и најкоришћенију фразу да је „хришћанство религија љубави“ и- само то! „Љубав, љубав, љубав!“, реч је коју непрестано чујемо од њих. У име те „љубави“ они захтевају помирње и заједништво буквално са свима, не искључујући чак ни оне који су нескривени непријатељи хришћанства, непријатељи Христа Спаситеља, који отворено поричу саму веру у Бога. Ова реч је, у већини случајева, најобичнија пропаганда, док у пракси не показују љубав чак ни према онима који су им најближи по вери и крви. Према онима, који не деле њихово мишљење или им, не дај Боже, не подилазе, увреде их или оштете, модернисти не само да се не односе са љубављу, већ, напротив, са жестоким непријатељством и мржњом. Заправо, пропагирајући љубав према „даљним“, они као да заборављају да је хришћанима на првом месту, што је и сасвим природно, љубав према „ближњима“, својима, блискима у вери.

Из Речи Божије заиста јасно видимо да „хришћанство јесте религија љубави“, јер „Бог је љубав, и који пребива у љубави, у Богу пребива и Бог у њему“, како нам казује „Апостол љубави“, свети  Јован Богослов (1 Јн 4,16). Али, да ли је у питању само љубав?

Да ли се целокупно хришћанство своди само на љубав? Шта сведочи Реч Божија: шта Он говори својим ученицима, зашто је дошао на земљу Сам Оваплоћени Јединородни Син Божији Господ Исус Христос?

На Пилатово питање шта је учинио па га Јудеји тако оптужују, Он је одговорио чувеним речима, које нам откривају суштину хришћанства:

„Ја сам за то рођен и за то сам дошао на свијет да свједочим Истину. И сваки који је од истине слуша глас Мој (Јн 18, 37).

Отуда је свакоме савршено јасно да је хришћанство пре свега религија Истине, коју је на земљу донео Син Божији од Оца Свог Небеског (Јн 12, 49). Господ Исус Христос обећао је да ће послати Духа Светога својим ученицима, ни због чега другог сем због тога да би их Он, Дух Истине, увео у сву истину (Јн 16, 13).

Та божанствена Истина и јесте најважнија у хришћанству, она је сама суштина хришћанства, а ње треба да се држи сваки хришћанин више него било чега другог на свету – за коју ће, ако то буде потребно, и живот дати, као што што су то чинили бројни мученици, исповедници и свети оци Цркве, који су се неуморно борили против лажиучитеља- јеретика који су одступали од те Истине.

На Тајној вечери Господ Исус Христос је још једном нагласио Својим ученицима да је Он „Пут, Истина и Живот“ (Јн 14, 16) и завршио је Своју веома потресну Првосвештеничку молитву за ученике речима:

„Посвети их истином Твојом: ријеч Твоја јесте истина (Јн 17, 17).

Истина је да је, на Тајној вечери, Господ Исус Христос више пута говорио о неопходности узајамне љубави међу Његовим ученицима и следбеницима, истичући ту љубав као највећи доказ да су заиста Његови ученици. Али, Он је наглашавао љубав која је усмерена према браћи – хришћанима, а не некакву магловиту, нејасну, неодређену љубав према свима уопште, како то лукаво подмећу савремени модернисти – екуменисти, која потпуно игнорише божанску Истину Христовог учења. Тим пре, не може бити ни говора о томе да истински хришћани треба да имају љубав према злу,  према онима који сеју и шире ђаволско и антихристово зло, које за циљ има уништење хришћанства. Да љубави, какву је проповедао Христос Својим ученицима, не може бити према онима који искривљују и изврћу истинито учење Христово, према лажним учитељима – јеретицима, видљиво је на многим местима у посланицама светих апостола.

Велики „Апостол љубави“, св. Јован Богослов, који је много и дирљиво говорио о хришћанској љубави, увек је на прво место стављао Истину, не допуштајући ни помисао о љубави према кваритељима и прогонитељима божанске Истине.

Хришћанство је делатељно религија љубави. Али та хришћанска љубав нема ништа заједничко са простом земаљском љубављу, која је далеко од истините љубави, као земља од неба. Хришћанска љубав је духовна и задобија се само кроз благодат Божију, а земаљска љубав је душевна и плотска, настала из огреховљене људске природе.

Ево како „Апостол љубави“ опомиње хришћане: Не љубите свијет ни што је на свијету. А затим: Ако неко љуби свијет, љубави Очеве нема у њему(1 Јн 2, 15).

Не мање снажно и одлучно о овоме говори и св. апостол Јаков, брат Господњи: Прељубници и прељубнице, не знате ли да је пријатељство према свијету непријатељство према Богу? Јер који хоће свијету пријатељ да буде, непријатељ Божији постаје (Јак 4, 4), јер „свијет сав у злу лежи“ (1 Јн 5, 19).

Зар није довољно јасно да се љубав истинских хришћана не може односити на све и свја, онако насумице? Она је пре свега љубав према Богу и ономе што садржи печат Божије Истине, а не према онима који тону у безбожним лажима. Ми, хришћани, који љубимо Бога и Истину дату нам преко Христа Спаситеља, не можемо љубити оне који против Бога устају и уништавају Његову Истину. О томе недвосмислено учи Реч Божија.

„Апостол љубави“ прави разлику међу „децом Божијом“ и „децом ђавола“ и упозорава нас на „антихристе“, који су се почели појављивати још у његово време, као претече Антихриста који треба да дође пред крај света. Он нас не учи љубави према њима, говорећи „од нас изиђоше, али не бијаху од нас“ (1 Јн 2, 19) и „не вјерујте свакоме духу, него испитујте духове јесу ли од Бога; јер многи су лажни пророци изишли у свијет“ (1 Јн 4, 1).

„По овоме распознавајте Духа Божијег, говори он. Сваки дух који признаје да је Исус Христос у тијелу дошао, од Бога је; а сваки дух који не признаје да је Исус Христос у тијелу дошао, није од Бога; и то је дух Антихриста, за којега сте чули да долази, и сада је већ у свијету– важно је напоменути: у виду његових претеча- лажиучитеља (1 Јн 4, 2-3).

Како треба да се односимо према тим лажиучитељима?

Треба ли да их волимо као нашу браћу у Христу?

Као што смо видели – не треба, јер свети Јован Богослов говори о њима овако: Ако неко долази к вама и ово учење не доноси (тј. истинито хришћанско учење), не примајте га у кућу и не поздрављајте се. Јер ко се поздравља с њим, учествује у његовим злим дјелима (2 Јн 10-11).

Потпуно сагласан са „Апостолом љубави“ је и „Апостол незнабожаца“, св. Павле.

„Човјека јеретика по првоме и другоме савјетовању клони се, знајући да се такав изопачио, и гријеши; самога себе је осудио (Тит 3, 10-11)- саветује он свог ученика Тита, кога је поставио за епископа на острву Криту.

Из свега горе наведеног сасвим је јасно због чега је Хришћанска Црква увек забрањивала свако молитвено заједништво са јеретицима, како се може и видети из целог низа црквено-канонских правила.

Модернисти овог нашег времена, којих има и међу свештенослужитељима и високом црквеном јерархијом, игноришу све ово и упорно пропагирају општење са јеретицима и отвореним непријатељима Христа Спаситеља, под изговором „хришћанске љубави“. Игноришући божанску Истину Христовог учења, они на прво место стављају љубав и у име те „љубави“ спремни су да одбаце све оно чему нас учи богомдана Реч Божија и канони и правила.

Не смемо заборавити да и Христос и Његови апостоли уче о безусловној потреби да љубимо, јер је то главни знак по чему се познаје да смо истински хришћани, али  јасно имајући на уму љубав међу браћом- хришћанима. Нико не говори о неопходности љубави према јеретицима или непријатељима хришћанства – „синовима ђавола“ (1 Јн 3, 10).

Наравно, хришћанин је дужан, подражавајући Божанственом Учитељу Христу, буде испуњен љубављу према свима, али како? Тако што његова љубав не потире и не оповргава Истину: он је дужан да буде милостив према онима који страдају и да свима жели спасење.

Веома значајне за разумевање Истине су речи које „Апостол љубави“, св. Јован Богослов, пише „љубљеном Гају“: „Од тога немам веће радости него да чујем како моја дјеца живе у истини (3 Јн ст. 4).

За Истину су у страшним мукама умрли бројни свети мученици, за победу те Истине бескомпромисно су се борили са јеретицима велики и славни свети оци Цркве, прави стубови Православља, које поштујемо и од којих молимо заступништво пред Богом.

Како треба да реагујемо на чињеницу да се у 20. веку појавило веома много не само обичних „хришћана“, него и свештенослужитеља и високих јерарха, који не само да се не боре за Истину, него у име такозване „хришћанске љубави“ иду на све могуће компромисе са Лажју и тако лако и безочно издају Истину, замењујући је сопственим изопаченим људским мудровањем? Како је могућа хришћанска љубав према лажи и онима који је сеју?

За истинског хришћанина ту нема питања; нема никакве дилеме како да се односи према таквим људима: он не може сматрати такве људе православним хришћанима, па макар они носили највећи свештенички чин! И, наравно, са њима нема заједништва у хришћанској љубави и молитвама. Права хришћанска љубав може да постоји само међу уједињеним у истини – једнодушним. Није случајно да на Божанственој Литургији, пред почетак евхаристијског канона, слушамо возглас: „Љубимо једни друге, да бисмо једнодушно исповедали“, а сви верујући одговарају: „Оца, и Сина, и Светога Духа, Тројицу Једносуштну и Нераздељиву“.

Без овог једнодушја немогуће је заједништво љубави, заједништво у молитви и нарочито – заједништво у страшној Тајни Причешћа Телом и Крвљу Христовим- у Божанственој Литургији.

И узалуд је некима наводити речи Апостола да „не буде раздора међу вама“. Апостол ово предвиђа, не изражава одобравање и ово наводи као нешто лоше. У апостолским посланицама налазимо много позива на потпуно јединство и једнодушје (Рим 12, 16 и др.), како би се испунила Првосвештеничка молитва Христова: „Да сви буду једно“ (Јн. 17, 21), као икона јединства Свете Тројице: „као Ти, Оче, што си у Мени, и Ја у Теби, да и они у Нама једно буду“.

О раздорима Реч Божија говори са јасном осудом: „Пазите на оне који чине раздоре и саблазни против науке коју ви научисте, и клоните их се (Рим 16, 17), а нигде није речено: „уједините се са њима“, како безбожно уче савремени „ујединитељи“!

Важно је увек знати и разумети да хришћанство није само „религија љубави“, него, пре свега, религија Истине, у којој је потпуно недопустиво у име „љубави“, која је заправо жалосна пародија на љубав, жртвовати Истину, јер је за хришћане љубав пре свега Истина, која, природно, и јесте главни објекат љубави. Погрешно је мешати хришћанску љубав са хришћанским милосрђем према страдајућима и сиромашнима, као што данас чине неки, који намерно мешају ове појмове. То двоје није исто. Позовимо се опет на ауторитет Апостола љубави, који пише „изабраној госпођи и дјеци њезиној“, које он, по сопственим речима, „воли у истини“ и „не само он, него и сви који су познали истину, ради истине која остаје у нама и с нама ће бити вавијек“ (2 Јн ст. 1-2).

Дакле, основа хришћанске љубави је истина! Без истине не може бити ни љубави!

Архиепископ Аверкије Џорданвилски

Преузето из часописа „Свети кнез Лазар“
Бр. 14/15 (80/81)
Година XIX, Београд 2014 (стр. 99-105)

Припремила екипа ФБ странице „Православље живот вечни“

Овај унос је објављен под Теологија. Забележите сталну везу.

118 реаговања на ХРИШЋАНСТВО – РЕЛИГИЈА ИСТИНЕ И ЉУБАВИ

 1. Љубиша каже:

  Ово би требало да прочитају сви јеретици, па да виде где се налазе.
  Одмах ће видети да где нема истине, да ту нема истините Божије љубабви, већ само сурогат љубави, коју ђаво уноси у срце људско, да би заварао људе и држао их у заблуди, да је то од Бога и да је то све у смислу висине Божије љубави и као што знамо, да је љубав највећа вредност и од вере и од наде, а тиме заборавимо на ИСТИНУ БОЖИЈУ и да будемо његови поклоници.
  Тачно да је љубав од свих највећа, али не треба заборавити, да то само важи за истиниту Божију љубав која се заснива на ИСТИНИ.
  Све што одступа од истине, треба бежати од тога јер је то ћавоско дело и води у пропаст.
  Чланак је веома поучан и ја сам захвалан писцу овога чланка, јер ми је помогао, да боље разумем преваре демонске и тиме да се боље чувам од трикоова и лажи његових.
  Пошто је екуменизам заснован на лажној љубави, а то значи није од Бога, па према томе наш црквени врх је у заблуди и не иде путем Православља већ путем лажи и уједињења са лажнима и сектама; Бежимо што даље од њих и немајмо никакве заједнице са њима, ако желимо спасење.
  Још једно ХВАЛА.
  Љубиша.

 2. Svestenik O. Mihailo Mikic каже:

  Hriscanstvo nije religija po kazivannu covecijem i razumu ovog svijeta, vec zivot u Istini (Hristu) po Zakonu Bozijem. Tamo gde nema istine Hristove i pravde Bozije tamo nema Crkve Hristove, tamo je zbornica satanska ili lazna crkva koja ce se pojaviti pri kraju vremena po svedocenju Sv. Jovana Bogoslova!

  Lazna crkva kao zbornica satanska imace na prvi pogled sve osobine Crkve Hristove, ali Crkvom Bozijom ona nece biti, jer lazna crkva iz Jovanovog Otkrovenja nece imati blagodati Duha Svetoga na sebi!

  Njezini zreci umjesto istine Hristove i pravde Bozije propovjedace ekumenizam kao svejeres naseg doba, a umjesto Jevandjelja ili Radosne Vijesti o iskupljenju i spasenju Roda ljudskog sa vjerom u Boga Hrista i zivotom po Zakonu Bozijem sirice laznu vjeru po kazivanju covjecijem, po razumu ovog svijeta. Takvi „svestenici“ umjesto Istine Hristove propovjedace laz satansku a umjesto pravde Bozije nepravdu djavolsku!

  Lazni svestenici ce pomusati kroz novotarije: skracivanjem crkvenih bogosluzenja i vjerski obreda, pricescivanjem vjernog naroda Bozijeg sa cesticama pokojnika, masovnim „pricescivanjem“ naroda bez ispivjesti i pripreme kroz post i molitvu, napustanjem Svetog Predanja i puta Svetih Bogootaca nasi koji vodi u zivot vjecnu, i osvestanog Starog julijanskog Kalendara i prihvatanjem novog grigorijanskog, rimokatolickog jeretickog, da duh Hristove vjecnosti koji pociva u Crkvi Bozijoj prilagode prolaznom duhu sadasnjeg vremena i tako pripreme teren za dolazak i zacarenje Antihrista!

  Sinovi i kceri Svetog Pravoslavlja, to su znaci vremena poslednjih dana. Zato kada vidite Vase svestenike da novotare, da pricescuju narod masovno bez ispovjesti, da samovoljno bez vladikinog odobrenja menjaju osvestane obicaje na crkvenim bogosluzenjima i vjerskim obredima, znajte dobro da oni nisu od Boga vec od djavola!

  Zato u vreme Svete Cetrdesetnice: Velikog ili Vaskrsnjeg posta pomolimo se Jedinom Dobrom, Stardom SRBskom Rodjaku Gospodu nasem Isusu Hristu, da blagoslivi nasu Pravoslavnu bracu i sestre koji stoje u istini Hristovoj i pravdi Bozijoj i koji zive po Zakonu Bozijem, da blagodat Duha Svetog bude sa njima u sve dane zivota njihovog, da „strazare i mole se Bogu da ne padnu u napast; jer je duh srcan ali je tijelo slabo“. (Mt.14,38) Po primjeru samog Gospoda Christa ne molimo se za ekumeniste, papiste, komuniste, DEMONokrate i druge izdajnike Boga i SRBstva: Pravoslavlja i Svetosavlja, vec samo za one SRBe i SRBkinje, i sinove i kceri Svetog Pravoslavlja koji zivotom svojim stoje cvrsto u istini Hristovoj i nepokolebljivo u pravdi Bozijoj. „Ne molim se za sav svijet, nego za one koje si mi dao, jer su tvoji“ kaze Gospod Svedrzitelj u svojoj molitvi na Maslinskoj Gori! (Jv.17,9)

 3. M. Mikic каже:

  Postovana Redakcijo,
  Povodom Svete Cetrdesetnice: Casnog ili Velikog Vaskrsnjeg posta upucujem Vam svoje molitvene pozdrave sa zeljom da „napredujete u blagodati Bozijoj i poznanju Gospoda naseg i spasa Isusa Hrista“ kome pripada vjecna slava, sada, stalno i vo vjeki vjekov. Amin.

  U isto vreme moram da Vas zamolim da objasnite meni i drugima zasto pojedini komentari cekaju danima na „pregled“ umjesto da budu objaviti? Takodje Vas zamoljavam da imenujete podzemne sile samoga pakla koje kontrolisu komentare Vasih citalaca i odlucuju o tome da li ce oni biti objaviti ili izbrisani?

  Da li je moguce da covjecanstvo zivi danas u savremenom koncentracionom logoru a da toga mnogi nisu ni svjesni. Ja razumijem potrebu nadleznih drzavnih sluzbi mnogih zemalja da one iz bezbjednosnih razloga prate na internet svaciji rad, ali mi SRBi nismo toliko glupi da se bavimo ilegalnim aktivnostima koje mogu da nas dovedu u sukob sa zakonom!

  SRBi nemaju potrebe poput drugih obespravljenih i porobljenih naroda da se baveci ilegalnim radom krse nadlezne drzavne zakone, jer sa nama su istina Hristova i pravda Bozija sa kojom ce SRBi da pobjedimo ovaj svijet koji sav u zlu lezi. SRBi su narod Svetog Save koji raspolazu sa najmocnijim oruzjem na ovome svijetu, vecim i strasnijim od svake atomske bombe!

  To neunistivo oruzje sa kojim SRBi raspolazu jeste istina Hristova i pravda Bozija. To je oruzje vjecnog zivota i pobjede covjeka nad satanskom lazju, nepravdom i smrcu. To je nase milo i Bogu drago Svetosavlje kao vrhuncu hriscanske pravoslavne nacionalne ideologije i SRBskog nacina zivota!

  Svetosavlje nije nista drugo vec ovaplotita Rijec Bozija sa kojom Gospod stvori ovaj svijet. Zato nasa borba nije nasilna. O, ne! SRBska borba se vise ne vodi sa puskom i bombama vec pamecu sa Rijecju Bozijom kroz svenarodno SRBsko pokajanje i moralni duhovni preporod zivotom SRBa po Zakonu Bozijem. Zato su bili i ostali uzaludni svi pokusaji sinova i kceri samoga pakla da SRBski narod prikazu kao razbojnicki, i tako da izvrse zamjenu Zrtve i dzelata!

  Ljudi snuju, a Bog odredjuje! SRBi su bili i ostali narod Svetog Save a ne rimskog pape. Zato kome SRBska sloga smeta, nesloga mu dom raznijela. Povodom pocetka Vaskrsnjeg posta uputio sam svoj komentar ili cestitku sinovima i kcerima Svetog Pravoslavlja. Nije objavita. Na mome kompjuteru taj komentar jos uvijek ceka „pregled“. Neznam zbog cega, i zasto istina Hristova i pravdas Bozija toliko puno smeta djeci ovog svijeta da njima pocinju da smetaju i moji pozdravi?

  Povodom Vaseg objavitog clanka od Arhiepiskopa Averkija Djordanvilskog: HRISCANSTVO – RELIGIJA ISTINE I LJUBAVI takodje sam napisao svoj komentar koji takodje jos uvijek ceka „pregled“! Dokle? Na Vasem i nasem sajtu Pravoslavlje Zivot Vjecni ostao je zacrnjen moj komentar na clanak Sv. Vladike Nikolaja – Noc Vjestica. Kazete da su njegovo brisanje trazile „vise sile“!Zato je zcrnjen. Neznam vise sta da mislim o Velikome bratu?

  Zato cu pokusati da mu doskocim, i svoj zadnji komentar ponovo ovde prestampanog da objavim, pa neka Vasi i nasi citaoci sami sude zasto on toliko puno smeta Satani i slugama njegovim?! Sa Bozijim blagoslovom, Vas u Hristu Gospodu O. Mihailo Mikic!

  * * *

  HRISCANSTVO nije religija po kazivanju covjecijem i razumu ovog svijeta, vec zivot u Istini {Hristu} po Zakonu Bozijem.Tamo gde nema istine Hristove i pravde Bozije, tamo nema Crkve Hristove. Tamo je zbornica satanska ili lazna crkva koja ce se pojaviti pri kraju vremena po svedocenju Svetog Jovana Bogoslova u njegovom Otkrovenju!

  Lazna crkva kao zbornica satanska imace na prvi pogled sve odlike i osobine Crkve Hristove, ali Crkvom Bozijom ona nece biti, jer lazna crkva iz Jovanovog Otkrovenja nece imati blagodati Duha Svetog na sebi!

  Njezini lazni svestenici kao pravi zreci umjesto istine Hristove i pravde Bozije propovjedace ekumenizam kao svejeres naseg doba, a umjesto Jevandjelja ili Radosne Vijesti o iskupljenju i spasenju Roda ljudskog sa vjerom u Boga Hrista i zivotu po Zakonu Bozijem propovjedace i tako siriti laznu vjeru po kazivanju covjecijem i razumu ovog svijeta. Takvi „svestenici“ mjesto istine Hristove propovjedace lazi satanske, a umjesto pravde Bozije nepravdu djavolsku!

  Lazni svestenici ce pokusati kroz novotarije: skracivanjem i izmejnom crkvenih bogosluzenja i vjerski obreda, pricescivanjem vjernog naroda Bozijeg sa cesticama pokojnika umjesto sa Tijelom Hristovim, masovnim „pricescivanjem“ naroda bez ispovjesti i pripreme kroz post i molitvu, napustanjem Svetog Predanja i puta Svetih Bogootaca nasih koji void u zivot vjecni, i osvestanog Starog julijanskog Kalendara i prihvatanjem Novog – grigorijanskog, rimokatolickog i jeretickog, da tako izvrse razbozenje SRBskog naroda, i duh Hristove vjecnosti koji pociva samo u Pravoslavnoj Crkvi Bozijoj, da prilagode prolaznom duhu sadasnjeg vremena i tako ispod zita da pripreme teren za dolazak i zacarenje Antihrista!

  Sinovi i kceri Svetog Pravoslavlja, sve su to znaci vremena poslednjih dana. Zato kada vidite Vase „svestenike“ da novotare: da pricescuju narod bez ispovjesti, da samovoljno bez odobrenja svojih nadleznih Episkopa menjaju Sveto Predanje i osvetane obicaje na crkvenim bogosluzenjima i vjerskim obredima, znajte dobro da takvi „svestenici“ nisu od Boga vec od djavola!

  Zato u vreme Svete Cetrdesetnice: Velikog ili Casnog Vaskrsnjeg posta pomolimo se Jedinom Dobrom, Starom SRBskom Rodjaku Gospodu nasem Isusu Hristu, da blagoslovi sve SRBe i SRBkinje, svu nasu Pravoslavnu bracu i sestre koji ziveci po Zakonu Bozijem cvrsto stojeci u istini Hristovoj i nepokolebljivo u pravdi Bozijoj, da blagodat Bozija: Oca, Sina i Svetog Duha bude sa njima u sve dane zivota njihovog, da „strazare i Bogu se mole da ne padnu u napast, jer je duh srcan ali je tijelo slabo“! {Mt.14,38}

  Po primjeru samog Gospoda naseg Isusa Hrista ne molimo se za sav svijet: za ekumeniste, papiste, komuniste, DEMONokrate i druge izdajnike Boga i SRBstva: Pravoslavlja i Svetosavlja, vec samo za one SRBe i SRBkinje i sinove i kceri Svetog Pravoslavlja koji zivotom svojim svedoce o Pravoslavnoj vjeri svojoj. „Ne molim se za sav svijet,nego za one koje si mi dao, jer su tvoji“ kaze Gospod u svojoj molitvi na Maslinskoj Gori! {Jv.17,9}

  O.Mihailo V. Mikic

 4. православље каже:

  Оче, добили сте и негативне оцене 🙂
  Све ово сте Ви, оче, добро написали, али екуменизам траје ево још мало па читав век и сви знају да је екуменизам свејерес, али се нико од екумениста јеретика не одваја. То је суштина проблема. Две хиљаде година, Свети Оци су одсецали јереси и јеретике од себе и одржали православље чисто за нас. Сведоци смо данас да се и комунизам изједначава са православљем у Русији, а ево и у Србији. Изједначавају се мучениче жртве са мучитељима. И то све поврх екуменизма. Хвала Богу, па има пастира који као Ви указујете на јерес, али где су дела? Како народ да држи православље чисто, ако његов свештеник који зна за опасности од јереси, остаје у општењу са екуменистичким владиком. Шта је то него екуменизам на делу? Послали сте писмо екуменистима и ником ништа. Добро је што сте то урадили, али Ви сте и даље са њима, а знате где је истинско православље и да истински православна Црква постоји одавно. Зашто не тражите православног епископа? Да ли сте плашите негативних критика или за егистенцију? Знате ли Ви колико би се људи отрезнило кад би један свештеник устао и рекао јавно, тако и тако, од данас ја од себе одсецам јерес и идем тамо где је Истина, нећу компромисе, јер у вери компромиса нема. Живите у Америци, имате широк избор, најбројнија православна црква је грчка истински православна црква Митрополија на челу са Митрополитом Димитријем, седиште цркве је у Грчкој, Архиепископ Калиник. У евхаристијском општењу су са руском заграничном црквом на челу са Митрополитом Агатангелом, румунском старокалендарском црквом – Митроплит Власије и бугарском црквом – Митрополит Фотије. Има још мањих истински православних заједница. Међутим, то Ви све знате, али… Ево, Ви реците који је разлог због ког остајете у јеретичкој заједници, да ми не нагађамо? Ако не знате где се налази Истински православна црква у Америци, радо ћу Вам послати све линкове. Нека Вам је на спасење Велики Пост и нека Христово Васкрсење дочекате у Истини!

 5. Svestenik O. Mihailo Mikic каже:

  Postovana Redakcijo,
  Hvala Vam do neba na iskrenosti i gore postavljenim pitanjima na koja zurim zato da Vam odgovorim sa dalekog puta „ni po babi ni po stricevima vec po pravdi Boga istinitog“!

  Ja sam duhovno cado Svetog Save i potomak SRBski div junaka koji nisu istoriju SRBsku pisali perom i mastilom vec krvlju i kostima svojim. Zato smatram i verujem da je moje mjesto kao Pravoslavnog svestenika u nasoj mucenickoj i na Krst razapetoj Svetosavskoj Crkvi, a nikako u crkvama nekih drugih naroda!

  Imao sam ja do sada nekoliko pounda koje su bile veoma privlacne da predjem pod jurizdikciju drugih Pravoslavnih crkava koje su mi ponudile mjesecna primanja koja nikada nisam imao u S.P.C. Sa tom popovskim platom ja sam mogao uspjesno da resim sve moje materijalne problem i tako da obezbjedim sebi do kraja zivota svoju zivotnu egzistencije, a ne da dozivim da mi moja braca svestenici penzinu koju je uplacivala crkva ukradu i medjusobno podjele kada je penzioni svestenicku fond rasformiran. Na njihove pounde ja sam bratski se zahvalio i odlucio da i dalje dokle god bude mogao poput Sv. apostola Pavla u znoju lica svoga zaradjujem hleb svoj nadsusni vozeci kamion americkum drumovima!

  Mislim da je bolje i postenije, casnije i uzvisenije biti bez parohije pop – kamiondjija koji sluzi Bogu i narodu po njegovim potrebama nego izdajnik sada ekumenizmom oboljele SRBske Crkve i obezglavljenog SRBskog Naroda!

  Bolesnici trebaju ljekara a ne zdravi ljudi. Tako isto sada i Srbi Svetog Save trebaju istinske Bogoljube i SRBske Rodoljube koji zive za SRBstvo: Pravoslavlje i Svetosavlje, a ne poput danasnjih otpadnika od Boga i SRBstva koji zive poput danasnjih politicara i ekumenisticki vladika i popova na grbaci naroda od njegovog SRBstva!

  Znam ja dobro da moj zivotni izbor i takav nacin ramisljanja najvise stete meni i mojoj porodici. Medjutim, osim moje licne zrtve, i zrtve moje porodice ja drugog bogastva sada nemam koje mogu da prinesem Bogu na uzdarje i da poklonim mome voljenom SRBskom Narodu u njegovoj borbi za opstanak: spas i vaskrs SRBstva i Savine Svete SRBije!

  Zrtva moja za mene je velika, ali ona je mala u odnosu na one SRBe i SRBkinje koji su kroz prohujale vijekove na Oltar Otadzbini prineli semi sebe sa zeljom da njihovo sada nezahvalno potomstvo prezivi ustaske zlocine i ostane dosledno zavjetu i putu Svetog Save koji vodi u zivot vjecni!

  Potomstvo Svetih Bogootaca nasi i div junaka iz vecite borbe za oslobodjenje i ujedinjenje svih zemalja Svetog Save koje se spominju u Svetosavskoj Himni je ptezivjelo ratna stradanja i pocinjeni genocid NAD Pravoslavnim Srbima od strane Hrvata sa blavoslovom najvisih velikodostojnika rimokatolicke „crkve“ ali se danasnji SRBi svojim najvecim djelom toliko mnogo izrodise i rasrbise da oni svojim najvecim djelom i nisu vise SRBi Sv. Save i Gospoda Hrista kada oni mogu bez grizne savjesti sa neprijateljima Boga i SRBstva: Pravoslavlja i Svetosavlja zajedno Bogu da se mole!

  Zato se ja tjesim sada da ovo zlo koje sada vlada svijetom nece moci jos dugo potrajati, i uskoro da ce doci Gospod da svakome platu da po djelima njegovim. SRBsko je bilo i bice, ko dozivi i videce!

  Kakavi su to SRBi koji se odvajaju od Svetosavske Crkve Hristove samo zbog toga da nebi stradali? Nije Crkva Svetog Save u zidinama vec u njegovom Svetosavskom Narodu koje Santana preko sluga svojih zeli da prevede zedne preko vode. Zato je moje mjesto kao SRBina: Pravoslavca i Svetosavca bilo i ostalo samo u SRBskom Narodu kome Sam se zakleo na vjernost na dan moga rukopolozenja a ne medju drugim narodima. SRBi danas traze Boga, Bog trazi SRBe. Zato je moja pastirska duznost i obaveza kao SRBskog Pravoslavnog svestenuka da pokazem put bogotraziteljima SRBskog naroda koji vodi u zivot vjecni, u Nasu Svetu Nebesku SRBiju, jer zemaljske SRBije Svetog Save koja bi okupljala sve SRBske zemlje koje se spominju u Svetosavskoj Himni, danasnji SRBi zbog svoje nesloge i izdajstva Boga i SRBstva od strane njihovih „narodni“ tribuna oni nazalost nemaju!

  • Svestenik O. Mihailo Mikic каже:

   Dok cekam istovar zelim da nastavim da svojim pisanjem tako da proslavim Boga i najvecu SRBsku Slavu Svetog OCA Savu!

   Veliku zabunu i pometnju medju SRBima danas unose u S. P. C. ekumenisti koji su odrasli u vreme komunizma i duhovno „sazreli“ ili bolje receno uvijek ostali zeleni i nedozreli posebno po SRBskim nacionalnim pitanjima koja pravilno neshvacaju niti razumiju. U SRBska pitanja spadaju i problemi SRBske vjere od cijeg pravilnog razumevanja zavisi opstanak ili nestanak SRBskog naroda!

   Po ucenju Svetih Bogootaca nasi Pravoslavno hriscanstvo je dozivjelo svoju punocu u Svetosavlju kao vrhuncu hriscanske pravoslavne nacionalne ideologije i SRBskog narodnog nacina zivota. Zbog toga bi mnogi lazni hriscani sa Zapada i zavidni ljudi sa Istoka zeljeli SRBe da uniste, a nasa zelja i namjera oduvjek je bila ostala da SRBi kao naroda Bozji opstane sa Pravoslavnom vjerom svojom slobodan u Hristu Isusu na Svetootackoj zemlji SRBskoj.

   Opravdana zelja SRBa Svetog Save da svome Starom SRBskom Rodjaku, Gospodu nasem Isusu Hristu vjerno sluze duhom i istinom po pravdi Bozijoj, nije se dopala posebno rimokatolicloj „crkvi“ i njezinoj Kuriji ili Vladi sa Papom na celu. Kroz prohujale vjekove rimokatolicka „crkva“ je koristila zato svaki pogodan trenutak da protiv Pravoslavni SRBa posalje u rat svoje Krizare iz okolnih naroda. Takva politika rimokatolicke „crkve“ prema Pravoslavnom SRBskom Narodu Svetog Save na kraju je dovela do fizickog genocida NAD SRBima tokom Drugog svjetskog rata i njihovog proterivanja iz Zapadnih SRBski zemalja Svetog Save koje se spominnu u Svetosavskoj Himni!

   Kada nije uspjela rimska Kurija da Pravoslavne SRBe ucjenama i laznim obecanjima prevede na rimokatolicku laznu vjeru, ona je tada sa blagoslovom Pape i svojih Kardinala donijela odluku da Pravoslavne SRBe uz pomoc ognja i maca istrebi sa lica zemlje, ili barem protjera istocno od rijeke Drone kuda je nekada island administrativna granica izmedju Istocnog i Zapadnog rimskog Carstva!

   Ovaj satanski plan rimokatolicke „crkv“ javno je objavio ustaski minister Mile Budak u Gospicu 1941 godine sa sledecim rijecima: “ Jedan dio SRBa cemo pobiti, drugi protjerati a treci prevesti u rimokatolicku vjeru“!

   Krstaski ratni pohod protiv Pravoslavnih SRBA Svetog Save uvjek je vodjen sa blagoslovom rimski Papa, koje su na terenu prestavljali njegovi ratni zlocinci poput nadbiskupa Stepinca, biskupa Sarica sarsjevskog i drugi neprijatelja Boga i SRBstva: Pravoslavlja i Svetosavlja. Za vrijem Drugog svjetskog rata preko stotinu rimokatolicki svestenika i „casni“ sestara je uzelo direktnog ucesca u klanju i fizickom matletiranju SRBa i nejake SRBcadi!

   N.D.H. je bila jedina drzava na svijetu koja je imala tokom rata koncentracioni logor za djecu koja su nasilno prevodjena sa blagoslovom najvisih velikodostojnika rimokatolicke „crkve“ iz Svetog Pravoslavlja u laznu rimokatliclu vjeru!

   Medjutim, sva stradanja i svi progoni SRBskog Naroda od strane rimski Krizara – hrvatski ustasa i drugi neprijatelja Boga i SRBstva nisu mogli medju SRBima da uniste SVETOSAVSKI DUH Svetog Save. Zato je sada rimokatolicka crkva okrenula curak naopalo i promjenila svoju taktiku u borbi protiv Boga i SRBstva: Pravoslavlja i Svetosavlja!

   Znajuci da novac vrti gde burgija nece, ona je preko noci od neprijatelja Pravoslavnih SRBa postala njihov „prijatelj“ i za male pare potkupila u SPC sve one vladike, profesore i svestenike koji su kroz komunizam bili vaspitan i pripremljeni od strane Satane i sluga njegovi da oni u pogodno vrijeme kada oni dodje „prodaju vjeru za veceru“!

   Oni sada kao ekumenisti i bivsi komunisti i saradnici UDBE kroz novotarije iznutra ruse za racun Antihrista u „ime Boga“ kroz crkvenu „obnovu“ Svetosavsku Crkvu Hristovu!

   Zato SRBski Naroda treba da zna da Svetosavsku Crkvu Hristovu ne sacinjavaju izdannici Boga i SRBstva, Pravoslavlja i Svetosavlja koji ne stoje u istini Hristovoj i pravdi Bozijoj i koji ne zive po Zakonu Bozijem. Nisu oni Crlva Svetog Save i Gospoda naseg Isusa Hrista, vec samo oni SRBi Svetosavci i SRBkinje Svetosavske koji nastone da sacuvaju i odrze Pravoslavnu vjeru Svetosavsku koju su nasledili od svojih roditelja i Svetih Bogootaca i Bogomajki nasi. Oni su ziva Crkva Hristova kojima ce Bog radi molitvi Svetog Save i svih drugi SRBski Svetitelja, Ispovjednika i Mucenika pokazati put spasenja koji vodi u zivot vjecni, u nasu Svetu Nebesku SRBiju!

   Zato se SRBski Ziloti ili Revnitelji za Karst casni i Slobodu zlatnu, za Pravoslavnu vjeru i Otocestvo ne plase pretnji tajni vladara iz senke niti njihovih skutonosa iz crkve, jer sve njihove progone, rascinjena i druge strasne zlocine sa kojima se cini duhovni genocide NAD dusa Pravoslavmih SRBa Svetog Save oni dozivljavaju kao licnu nagradu od Boga sa kojom djavo kusa vjeru i trpljenje Svetih!

   Prema tome svaki SRBin Svetosavac i svaka SRBkinja Svetosavka svoju sudbu znadu, no strah im nece zalediti grudi, volovi jaram trpe a ne ljudi!“ S NAMI BOG! I JEST I BUDET! PRAVOSLAVLJE ILI SMRT!

   • православље каже:

    Прави зилот никада у јереси не би остао. Заваравате и себе и народ. Остајањем у јереси у овом случају екуменизму, Ви се не налазите у Цркви Светог Саве, а нарочито не јер сте свесни да се налазите у евхаристијском општењу са екуменистима. То Ви врло добро знате да Црква није земаљска иституција. Да су Свети Оци радили као што ви екуменисти радите, ми бисмо данас били католици или ко зна шта друго. Ако мислите да сте ревнитељ илити зилот, онда се грдно варате. Ревнујете, да али у обмањивају народа да не напуштају јерес него да остану у јереси. Е, то је тај ћурак о коме Ви причате да је римокатоличка црква окренула. Свештеник прича о опасностима јереси и у јереси остаје. Кобајаги противи се, а нема намеру да било шта по томе учини и тако заједно са њим читава парохија и многи други који читају његове поуке одлазе у вечну пропаст. Као да су Осим тога по тој Вашој логици сви они Срби који су били например у руској заграничној цркви су издали Светог Саву укључујући ту и владику Николаја. Обична демагогија. Свештеник прима благодат Духа Светога преко епископа, али православног епископа, према томе ни свештеник не може бити православан ако његов епископ није православан.

    „Они који се одвоје од епископа пре синодске истраге зато што он проповеда погрешно учење и јерес јавно, не само да нису подложни казни, него им припада слава Православних Хришћана“
    Никодим Агиорит

    Ето толико, нема сврхе с Вама расправљати, али можда ће се бар неко замислити, па ће читати мало више дела Светих Отаца, а не „Несвети, а Свети“ „Флавијан“ и осталу сладуњаву литературу и схватити шта значи бити у јереси.

 6. Svestenik O. Mihailo Mikic каже:

  Dok cekam istovar zelim da nastavim da svojim pisanjem tako da proslavim Boga i najvecu SRBsku Slavu Svetog OCA Savu!

  Veliku zabunu i pometnju medju SRBima danas unose u S. P. C. ekumenisti koji su odrasli u vreme komunizma i duhovno „sazreli“ ili bolje receno uvijek ostali zeleni i nedozreli posebno po SRBskim nacionalnim pitanjima koja pravilno neshvacaju niti razumiju. U SRBska pitanja spadaju i problemi SRBske vjere od cijeg pravilnog razumevanja zavisi opstanak ili nestanak SRBskog naroda!

  Po ucenju Svetih Bogootaca nasi Pravoslavno hriscanstvo je dozivjelo svoju punocu u Svetosavlju kao vrhuncu hriscanske pravoslavne nacionalne ideologije i SRBskog narodnog nacina zivota. Zbog toga bi mnogi lazni hriscani sa Zapada i zavidni ljudi sa Istoka zeljeli SRBe da uniste, a nasa zelja i namjera oduvjek je bila ostala da SRBi kao naroda Bozji opstane sa Pravoslavnom vjerom svojom slobodan u Hristu Isusu na Svetootackoj zemlji SRBskoj.

  Opravdana zelja SRBa Svetog Save da svome Starom SRBskom Rodjaku, Gospodu nasem Isusu Hristu vjerno sluze duhom i istinom po pravdi Bozijoj, nije se dopala posebno rimokatolicloj „crkvi“ i njezinoj Kuriji ili Vladi sa Papom na celu. Kroz prohujale vjekove rimokatolicka „crkva“ je koristila zato svaki pogodan trenutak da protiv Pravoslavni SRBa posalje u rat svoje Krizare iz okolnih naroda. Takva politika rimokatolicke „crkve“ prema Pravoslavnom SRBskom Narodu Svetog Save na kraju je dovela do fizickog genocida NAD SRBima tokom Drugog svjetskog rata i njihovog proterivanja iz Zapadnih SRBski zemalja Svetog Save koje se spominnu u Svetosavskoj Himni!

  Kada nije uspjela rimska Kurija da Pravoslavne SRBe ucjenama i laznim obecanjima prevede na rimokatolicku laznu vjeru, ona je tada sa blagoslovom Pape i svojih Kardinala donijela odluku da Pravoslavne SRBe uz pomoc ognja i maca istrebi sa lica zemlje, ili barem protjera istocno od rijeke Drone kuda je nekada island administrativna granica izmedju Istocnog i Zapadnog rimskog Carstva!

  Ovaj satanski plan rimokatolicke „crkv“ javno je objavio ustaski minister Mile Budak u Gospicu 1941 godine sa sledecim rijecima: “ Jedan dio SRBa cemo pobiti, drugi protjerati a treci prevesti u rimokatolicku vjeru“!

  Krstaski ratni pohod protiv Pravoslavnih SRBA Svetog Save uvjek je vodjen sa blagoslovom rimski Papa, koje su na terenu prestavljali njegovi ratni zlocinci poput nadbiskupa Stepinca, biskupa Sarica sarsjevskog i drugi neprijatelja Boga i SRBstva: Pravoslavlja i Svetosavlja. Za vrijem Drugog svjetskog rata preko stotinu rimokatolicki svestenika i „casni“ sestara je uzelo direktnog ucesca u klanju i fizickom matletiranju SRBa i nejake SRBcadi!

  N.D.H. je bila jedina drzava na svijetu koja je imala tokom rata koncentracioni logor za djecu koja su nasilno prevodjena sa blagoslovom najvisih velikodostojnika rimokatolicke „crkve“ iz Svetog Pravoslavlja u laznu rimokatliclu vjeru!

  Medjutim, sva stradanja i svi progoni SRBskog Naroda od strane rimski Krizara – hrvatski ustasa i drugi neprijatelja Boga i SRBstva nisu mogli medju SRBima da uniste SVETOSAVSKI DUH Svetog Save. Zato je sada rimokatolicka crkva okrenula curak naopalo i promjenila svoju taktiku u borbi protiv Boga i SRBstva: Pravoslavlja i Svetosavlja!

  Znajuci da novac vrti gde burgija nece, ona je preko noci od neprijatelja Pravoslavnih SRBa postala njihov „prijatelj“ i za male pare potkupila u SPC sve one vladike, profesore i svestenike koji su kroz komunizam bili vaspitan i pripremljeni od strane Satane i sluga njegovi da oni u pogodno vrijeme kada oni dodje „prodaju vjeru za veceru“!

  Oni sada kao ekumenisti i bivsi komunisti i saradnici UDBE kroz novotarije iznutra ruse za racun Antihrista u „ime Boga“ kroz crkvenu „obnovu“ Svetosavsku Crkvu Hristovu!

  Zato SRBski Naroda treba da zna da Svetosavsku Crkvu Hristovu ne sacinjavaju izdannici Boga i SRBstva, Pravoslavlja i Svetosavlja koji ne stoje u istini Hristovoj i pravdi Bozijoj i koji ne zive po Zakonu Bozijem. Nisu oni Crlva Svetog Save i Gospoda naseg Isusa Hrista, vec samo oni SRBi Svetosavci i SRBkinje Svetosavske koji nastone da sacuvaju i odrze Pravoslavnu vjeru Svetosavsku koju su nasledili od svojih roditelja i Svetih Bogootaca i Bogomajki nasi. Oni su ziva Crkva Hristova kojima ce Bog radi molitvi Svetog Save i svih drugi SRBski Svetitelja, Ispovjednika i Mucenika pokazati put spasenja koji vodi u zivot vjecni, u nasu Svetu Nebesku SRBiju!

  Zato se SRBski Ziloti ili Revnitelji za Karst casni i Slobodu zlatnu, za Pravoslavnu vjeru i Otocestvo ne plase pretnji tajni vladara iz senke niti njihovih skutonosa iz crkve, jer sve njihove progone, rascinjena i druge strasne zlocine sa kojima se cini duhovni genocide NAD dusa Pravoslavmih SRBa Svetog Save oni dozivljavaju kao licnu nagradu od Boga sa kojom djavo kusa vjeru i trpljenje Svetih!

  Prema tome svaki SRBin Svetosavac i svaka SRBkinja Svetosavka svoju sudbu znadu, no strah im nece zalediti grudi, volovi jaram trpe a ne ljudi!“ S NAMI BOG! I JEST I BUDET! PRAVOSLAVLJE ILI SMRT!

 7. Svestenik O. Mihailo Mikic каже:

  Odgovor „Pravoslavlju“!

  Dragi moj u Gosppdu brate SRBine, HRISTOS POSREDI NAS! Sa Vasim odgovorom na moj komentar samo ste pokazali koliko imate pogresno shvacanje o Crkvi Hristovoj i kako malo poznajete pravu istinu o dogadjajima iz nase bliznje i daljnje proslosti. Grdno gresite kada kazete da je Vladika Nikola bio napustio SPC. To nije istinita. To su providne satanske lazi i podmetanja na koja ste vi nasjeli ne znajuci pravu istinu.

  Sveti Vladika Nikolaj nije se slagao sa bezboznickom i antisrbskom politikom novi komunisticki vlasti u zemlji, i on je zato poslije svoga oslobodjenja iz koncentracionog logora u Dahau resio da ostane sa hiljadama drugi SRBa i SRBkinja kao politicki emigrant u izbjelustvu u tudjini.

  Posle izvjesnog vremena Vladika Nikolaj je dosao u Ameriku kod Vladike Dionisija Milivojevica, nadleznog Episkopa SPC u Americko-kanadskoj Eparhiji kome je bio predlozio iz politicki razloga radi narodni potreba stvaranje po ugledu na Rusku Zagranicnu Crkvu SRBske Pravoslavne Zagranicne Crkve!

  Vladika Dionisije nije zeleo u to vreme da stvaranjem posebne crkvene organizacije uvecava muke i nevolje Majke Crkve u zemlji, a za otvaranje bogoslovije u manastiru nedostajala su potrebna novcana sredstva koja su koriscena za dovodjenje ratom raseljenih lica SRBske narodnosti iz Evrope u Ameriku. Zbog toga je Vladika Nikola napustio manastir Svetog Save u Libertvilu pored Cikaga i otisao da predaje kao profesor u rusku bogosloviju u Djordanvilu. On nije bio napustio SPC kako sada pojedinci zele njegov boravak u Ruskoj Zagranicnoj Crkvi da prestave neobavestenom SRBskom narodu. Ne! Vladika Nikolaj je bio i dalje nadlezni Episkop svoje ZICKE Eparhije. O tome postoje u Patrijarsiji mnoga pisana svedocanstva!

  Ja shvacam da je mnogim neprijateljima Boga i SRBstva, a posebno raznoraznim tajnim sluzbama stalo da SRBe zavade a njihovu Svetosavsku Crkvu da podjele po pokrajinama, ali ne mogu da shvatim da pojedini SRBi sami svojim ponasanjem zbog svoje kratkovidnosti i neznanja idu na ruku svojim neprijateljima i da zbog ekumenista u SPC pozivaju vjerni naroda Svetog Save da kukavicki i bez borbe svoju Svetosavsku Crkvu predaju njezinim neprijateljima. Tu nesto smrdi!

  Vladika Artemije koji IMA vise monaha nego preostali drugi dio cijele SPC zajedno nije osnovao nikakvu novu crkvenu organizaciju ipored progona i stradanja kojima je izlozen na pravdi Boga ni kriv ni duzan samo zbog svog SRBskog SVETOSAVSKOG stava i rada. Zato? Zato sto Vladika Artemije veoma dobro zna da ekumenisti, novotarci, papisti, komunisti i mnogobrojni drugi izdajnici vjere i Otocestva nisu dio SPC bez razlike na polozaje koje oni momentalno u zemaljskoj crkvi zauzimaju.

  Svetosavsku Crkvu Hristovu sacinjava vjerni naroda Svetog Save koji zivi sa vjerom u istini Hristovoj i pravdi Bozijoj po Zakonu Bozijem a ne krivovjerci, bludnici i drugi otpadnici od Boga i SRBstva: Pravoslavlja i Svetosavlja!

  Zato o Crkvi treba uvijek razmisljati smireno i razumno a ne brzopleto po razumu ovog svijeta kako te usi svrbe. Osim toga u nacinu razmisljanja mnogi komentatora se oseca prelest kao nedostatak pravoslavnog kucnog vaspitanja do koje je doslo zbog vremena u koje zivimo. Iskljucenost i nemogucnost da smireno saslusamo drugoga sa kojim se mozda i ne slazemo nije odlika pravoslavnog svetosavskog duha vec sektaskog mentaliteta danasnjih obracenika.

  Mnogi misle kada neko predje u Americi u Pravoslavlje da on odmah postaje svetac sto po zemlji oda. Mnogi se tako od novoobracenih i ponasaju. Oni procitaju par knjiga na osnovu kojih poslije napisu svoje knjige koje zatim pokusavaju da prodaju drugim pravoslavnim hriscanima propovjedajuci Hrista punog milosti i ljubavi ne govoreci nikome o tome da Hristos drugi put treba da dodje na zemlju da svakome platu da po djelima njegovim. Vreme ljubavi save vise prolazi a poslije smrti dolazi SUD po djelima nasim!

  Zato revnovati slepo kako nas usi svrbe za neku ideju ili vjeru nije dobro niti pozeljno her Hospod nas sam uci kada kaze: „UBI ME REVNOST TVOJA“!

 8. православље каже:

  Најлакше је рећи да неко нема смирења, чим се неко побуни против екуменизма, тај нема смирења и нема љубави. Прочитајте овај текст горе мало пажљивије и не само тај текст него и многе друге беседе које је написао Аверкије Џорданвилски.
  Нема потребе да се правдам, то је ваша логика да онај ко је у помесној цркви неког другог народа, напушта Цркву Светог Саве, а не моја. У овом случају, екуменизма јереси над јерсима, ми смо дужни да тражимо епископа који није у јереси и ми тиме не чинимо раскол, него остајемо у Цркви којој је глава Господ Исус Христос, а они који остају у јереси, у екуменизму, отпадају од Цркве, јер су у јереси. Кад се стекну услови и кад има довољно, у овом случају Срба и кад имамо неког достојног за епископа, као што су Грци урадили, онда можемо и да будемо самостални.
  Циљ Вашег писања је да убедите Србе да треба да остану ту где јесу, па нема везе што су епископи у јереси, као да је то неки лични грех, а не грех који одваја од Цркве Христове и због кога многи неће спасити душу и изгубиће живот вечни. Не траје ово пет година откако су Владику Артемија прогнали, него већ скоро сто година. Значи нико не може да каже да није чуо о томе. Можда неки старији који немају интернет нису чули, али данас кад сви имамо интернет нико не може да каже да није чуо за јерес екуменизма. Свети Аверкије Џорданвилски је пре 40 година писао у каквом стању се налази светско православље, још тада! Екуменизам је анатемисан од стране епископа руске заграничне цркве још 1983. Скоро је овде био чланак о томе. Данас је екуменизам толико очигледан да само слеп не може да види. Нама је сад све доступно, имамо и књиге и интернет, Слава Богу, не можете да нас преварите вашом демагогијом. Није ово 1941. кад су свештеници српске православне цркве преварили народ па одвели на католички покрст не би ли сачували тело, те били сви поклани у Глинској цркви и тако се одреки Христа и изгубили и земаљски и вечни живот. Али, ајде да кажемо да народ није знао да је то одрицање од Христа, свештеници су одговорни. И нико не може да каже да то није истина, јер лично познајем живе сведоке ових догађаја који су пред крај живота. Е, зато господине свештениче, је народ пао и престао да верује у Бога из незнања те је комунизам те просторе запосео, па кажу да свештеника неће ни да виде. Исто то радите и сада, џабе пишете СРБ, СРБ, кад је циљ екумениста католички ПОКРСТ, али на врло перфидну превару. Да сви будемо заједно уједињени, а сви задржавају своје обичаје. То се зове два плућна крила цркве. Али,католичка црква никад није била Црква, нити су остале секте биле икада Црква.
  Збогом. Даље се нећу расправљати, ово што пишем је само због оних који читају.

 9. Vukman Cejovic каже:

  Postovani oce Mikicu, ili cete postati zilot ili cete se i dalje muciti muka bez potrebe.
  Nema nista izmedju, ili cete biti u Crkvi (zilot) ili cete biti u ekumenisticko kosmickoj parasinagogi.
  Ja sam siguran da bi Sveti Sava da je na Vasem mjestu, stupio u jedinstvo sa Istinskom Hristovom Crkvom.
  Ako milsite da bi Sveti Sava pominjao ekumenisticke jeretike na sluzbi, ili sa njima bio u zajednici, onda se varate.

  • „Истинске православне цркве“ падају у заблуду и у раскол. Оне доживљавају истину као и Пилат, постављајући питање „Шта је истина?“ На протестантски начин тражећи Истину, формирају своју рационалистичку „истину“ пуну цинизма и прелести.

   • Svestenik O. Mihailo Mikic каже:

    Eto braco moja kada se Vi medjusobno dohovorite i bratski utvrdite gde je zaista prisutna Istina Hristova i Crkva Bozija javite mi „brzojavom“ odmah da bi mog’o da trazim zbog ekumenista kanonski otpust iz SPC i zatim prijem u crkvu koja spasava svoje clanove njihovim clanstvom u njoj. Tako cu sigurno dusu svoju spasiti!?

    Hvala Gospodu Bogu da moje spasenje ne zavisi od drugih vec licno od mene i moga nacina zivota koji treba da bude u duhu istine Hristove po pravdi Bozijoj i Zakonu Njegovom!

    Zato su uzaludna nastojanja Satane da preko slugs svojih prevari SRBe Pravoslavce i Svetosavce da se oni odreknu Svetosavske Crkve svoje zbog ekumenista koji trenutno sa njome gospodare. Znaju SRBi Pravi da razlikuju istinu Hristovu od sarene laze i pravdu Boziju od slatkog secera sa kojim te djavo hrani dok te s’ njime mami!

    Srbska Crkva Svetog Save i Gospoda naseg Isusa Hrista nije na prodaju. Isuvise skupo je ona placena kada su je nasi precise krvlju svojom branili od Satane.

    Sve sto dodje to i prodje. Proce tako prije ili posle i sadasnje jeresi u SPC i ona ce ponovo zablistati svojim bozanskim sjajem u slavu Boga Hrista i cast Svetog Save!

    SRBska majka Jevrosima nije svome sinu Kraljevicu Marku dzabe govorila „bjez u crkvu Kraljevicu Marko ako zelis svoju sacuvati glavu“. Nije ona sina svoga pozivala da zbog greha i nepravde njegovoga oca bjezi od Crkve svoje, kako to traze pojedini danasnji Srbi od koji mnogi do juce nisu ni isli u Crkvu!

    Rat i borba za istinu Hristovu i pravdu Boziju se vodi u Crkvi sa onima koji su od Crkve otpali kroz dialog ljubavi ispunjen dokazima a ne bjezanjem od Crkve svoje i njezino prepustanje neprijateljima Boga i SRBstva.

    SPC je vlasnistvo Pravoslavnog SRBskog Naroda Svetog Save a ne rimski papista i ekumenista. Medjutim, da li ce on a i dalje da bude zaista SRBska i Svetosavska to najvise zavisi od sami SRBa koji postujuci svoga Oca Svetog Savu u Boga vjeruju i zato u crkvu idu a nikako od sadasnji ekumenista.

    Od raskola nema veceg greha. Zato je Vladika Artemije sestri Kosari i rekao „da ni krv mucenika ne moze oprati ili izleciti posledice raskola. Ali da nebi popovo do zore rane, Vi se braco moja draga prvo obozite a zatim slozite i dogovorite koja crkva danas drzi kljuceve od raja. Zatim mi „brzojavom“ odmah javite da nebi tako poginula gresna dusa moja!

    Od Boga Vam zdravlje i spasenje a od mene bratski pozdrav i hriscanski celiv sa zeljom da rastete i dalje u spoznanju istine Hristove i pravde Bozije!

    O. Mihailo Mikic

   • православље каже:

    То није истина. Кад се мирјанин или епископ или свештеник, није битно ко, одваја због јереси, онда он није у расколу. Он је у Истини и у Цркви и исповедник је, а онај ко остаје у јереси он је отпадник од Цркве Христове. Осим тога, у случају јереси се не тражи канонски отпуст. Канонски отпуст се тражи у оквиру једне помесне Цркве например кад се прелази у из једне епархије у другу, или из једне помесне Цркве у другу. Раскол је кад се неко одваја од матичне Цркве која није у јереси, због неке глупости и личних размирица. И да поновим, КАД СЕ НЕКО ОДВАЈА ЗБОГ ЈЕРЕСИ, и одлази код православног епископа тај НИЈЕ У РАСКОЛУ.
    Проучите мало историју цркве, ето имате за пример Светог Марка Ефеског који је јасно рекао да они епископи који су у општењу са јеретицима су исто јеретици, и они који опште са таквима су такође јеретици. Какве то везе има са протестанстатизмом? Па, ако ћемо истину, екуменистичке Цркве су у заједници са протестантима. По вашој логици значи сви они Свети Оци који су се две хиљаде година борили за Истину и прекидали општење са јеретицима су у заблуди, у прелести, цинични су и не знам шта још. Зашто су се онда и овојили од католика 1054, па могли су сви лепо да сарађују? Страшно.Зато јерес екуменизма и цвета.
    А, како може и другачије и да буде кад новац стиже из Ватикана и од протестаната да што више душа буде погубљено. Господ је јасно прошле године на Педесетницу показао колико су му екуменисти и њихов поглавар папа драги кад је након њихове посете Цркви Гроба Господњег допустио пожар. Два господара се не могу служити, Господ је јасно рекао и таквима спасење не следује. Спас сваком!

   • православље каже:

    Исправка, хтедох рећи пожар у Цркви Рођења Господњег у Витлејему.

    И као што рече Свети Марко Ефески, ако и никакву врлину не изнесем пред Господа онда ћу му бар принети чисту веру.

    Збогом!

  • Svestenik O. Mihailo Mikic каже:

   Brate Vukmne u Svetom Pismu stoji napisano „vi ste hram hram Duha Svetog, vi ste Crkva Boga Zivog“. Hvala Bogu ja zato nemam tih duhovnih pronlema o kojima Vi sada govorite. Oni ocigledno razdiru dusu neutvrdjenih u Pravoslavnoj vjeri SRBski bogotrazitelja!

   Zato razdora i nesloge mora da bude medju SRBima dok oni u potpunosti ne postignemo svoje misaono jedinstvo kroz Hrista Isusa!

   • православље каже:

    То што немате духовних немира, то значи да су вас и демони оставили на миру и ту се треба забринути. Значи да нема потребе ни да вас узнемиравају јер сте дубоко загазили у самообману да је пребивати у свејереси сасвим уреду. Онај ко у Бога верује тај и тежи да се спасава тамо где је спасење могуће, а спасење је могуће само у чистој Истини, а у светском савезу цркава чији је циљ постављање Антихриста на власт над свим државама и у Цркви, тешко да ће се ико спасити. Само што праву истинску Цркву неће успети да савладају, биће мала, али Господ је обећао да ће постојати до краја. Свесно пребивање у јереси је чиста погибија. Савко ко спозна јерес и у Бога заиста верује, тај се добро забрине за спасење и са правом, јер је земаљски живот трен наспрам вечности коју треба заслужити. Макар неко и постио и молио се и чинио чудеса, а није у Истини, тај је вук у јагњећој кожи и од таквих треба бежати што даље. Ви сте свештеник, и врло добро знате све то, међутим страшно је што свештеник обмањује не само себе него народ и упорно пише по интернету, на маси сајтова стоје Ваши коментари, да се треба држати истине и да треба остати у екуменистичкој цркви. Па, где вам је ту логика, каква је то борба? Зар Ви стварно мислите да се борите за чистоту православља или несвесно или можда свесно обмањујете народ? Или можда Ваша савест није мирна, па оваквим писањем покушавате сами себе да умирите да сте ипак у праву. Мени личи да Вам савест није на миру. Нека Господ Вама укаже пут којим треба да идете. Није ми циљ да Вас подучавам, него да подстакнем људе да мало размисле и да сами почну да читају Свете Оце јер Свети Оци су нам једино и остали пошто свештеника више немамо да нас уче Истини. Желим свима спасење и молим Господа да се сви који скренуше са пута Господњег врате на тај пут и да схвате да сасулуживање са јеретицима води у пропаст.

 10. Vukman Cejovic каже:

  Gospod je rekao da je dosao na zemlju da donese MAC a ne mir.
  Ko se odvoji od jeretika imace teskoca, jer ce ga lukavi napadati iz svih oruzja ne bi li ga zadrzao u jeresi. Ali ako je covjek uporan i odvoji se od kosmicke parasinagoge onda ce vremenom zadobiti mir, koji ce gubiti ovakvim prepucavanjima sa onima koji su slijepi, ali hoce druge da vode. Zbog onih kojima ce ovo pisanje ipak pomoci, gubim svoj duhovni mir objasnjavajuci ono sto je vise nego ocigledno a to je da Duh Sveti ne moze biti clan svetskog saveza crkava ili kosmicke parasinagoge. Ne znam da li to mozda treba da nacrtam da oni koji bi trebalo da budu duhovne vodje srbskog naroda konacno shvate da su jedan i jedan dva.

  A onaj ko ostane u zajednici sa jereticima imace borbu sa svojom savescu koja mu nece dati mira i patice veoma mnogo. Onaj ko zna da je u jeresi i ipak ostaje u njoj taj ce imati grdne probleme i to su ti problemi koje Vi oce Mikicu imate. Nisu Vasi problemi to sto vozite kamion nego to sto ste u zajednici sa jereticima, to jest neprijateljima Hristovim i VI TO VRLO DOBRO ZNATE, ali nekom duhovnom akrobatikom pokusavate da to eskivirate. Potpuno isto radi i vladika Artemije i njegovi monasi, koji kazu da je Irinej jeretik, ali ipak kazu da se ljudi kod njega mogu pricescivati, jer zaboga, jos mu Niko nije udario pecat da je jeretik.

  Za mnoge ovdje je Crkva jedna birokratska organizacija sa nekom upravom i pecatima.
  Crkva je zajednica Boga i ljudi u ISTINI. Ko je clan svetskog saveza crkava i to clan ohoho vremena, taj nije u Crkvi. Ne postoji ni jedan trik na kugli zemaljskoj kojim bi se moglo napraviti da je Duh Sveti organski clan satanske crkve. To je samo moguce u glavama ekumenista i pogotovo u glavama takozvanih boraca iznutra. Ko je u svetskom savezu crkava ili ima sa bilo kim od njih zajednicu taj nije i ne moze biti Crkva.

  AMIN!

  Za ime Boga kako to nekome ne moze biti jasno???

  Svako dobro i molim bez ljutnje, nije nista ovdje zlonamjerno napisano.

 11. Vukman Cejovic каже:

  Danas nije vise vrijeme kada je i jeres bila „hriscanska“.
  Nekada je Arije ucio da Hristos nema bozansku prirodu a monofiziti su ucili da nije imao ljudsku prirodu, dok su ikonoborci unistavali ikone i one koji su postovali ikone.
  Ali, svi oni su sebe smatrali hriscanima i kakvi god da su bili, oni su htjeli poginuti za svoju jeres.

  Pa su se sveti oci uvijek odvajali od jeresi, cim je neko javno pripovijedao, odnosno cim su saznali da ona postoji.

  A danas se ekumenisti zajednicki mole sa civutima, muslimanima, budistima, zajedno sa Indijancima skacu preko vatre i mole se totemima.
  U Minhenu ima jedna velika katolicka crkva u kojoj su mosti Svetog Kozje i Damjana. Cesto sam isao da se poklonim mostima i da se par minuta pomolim pred njima, naravno kad nije papska sluzba.

  Zadnji put su papisti na samom ulaza poperili TOTEMA, neko siljato drvo u obliku obileska svo isarano nekim hipi, indijanskim i gej bojama. Pored totema je stajalo da je to mjesto molitve za mir u svijetu.

  To je bio zadnji put da sam usao u tu gradjevinu, vise se necu ni mostima klanjati, kad je pored njega totem.

  E ovi nasi ekumenisti, „episkopi“, najveci teolozi na planeti i svetitelji koji hodaju, se mole po sinagogama, pored totema, pored vjestica i njima to nije nista i kazu kod nas je prisutan Duh Sveti.

  I kazu, ne molimo se mi. Cujes, ne mole se. Ima ona cuvena slika, odnosno vise njih, na kojoj nas kvazi „patrijah“ Pavle, zajedno sa najvecim teolozima danasnjice, „justinovim ucenicima“ i jos ponekom avetinjom stoji u sred papskog oltara za vrijeme njihove mise i oni kazu „ne molimo se mi“. Pa sto rade u oltaru za vrijeme mise???
  Sta rade drugo nego se zajednicki mole, pred javnoscu, pred novinarima i jos se bestidno fotografisu i onda kazu papistima da su oni braca i da se zajedno mole a nama koje smatraju stokom kazu, NEEEEEEE NE MOLIMO SE MI a ako neko insistira onda kazu „mole se ali bez epartehilja“ a ako opet neko insistira onda kazu „ne cijepaj rizu Hristovu“, ili „nas patrijah je svetac koji hoda“.

  I da se to samo jednom desilo, pa ajde da zaboravimo, da kazemo da su bili pjani, ali ne, Paja Patak je bio barem na cetiri pet takvih molitvi i to sa svojim adjutantima „justinovim ucenicima“
  Pa su posle toga njegovi naslednici palili svijecu u sinagogi i to vise puta, jednom Irinej niski, jednom Irinej backi, jednom Porfirije i kazu nije to nista, mi smo Crkva i kod nas je Duh Sveti i anatema na zilote koji su covekomrsci.

  Znaci toliko je doguralo zombiranje da se cak zajednicke molitve sa judejcima i muslimanima smatraju za nesto normalno. Jeste li culi da je nasem „presvetome“ patrijahu Pavlu grom udarao u hram nekoliko puta i to bas kad je u njemu bio prisutan jedan papski kardinal plus islamski muftija???

  I neko ce reci, to je svetosavska Crkva!

  PS: vidjeste li na sajt „borba za veru“ kako placu za Kacavendom i Filaretom. Hahahaha, e ako nas „sveti“ Kacavenda ne spasi, zajedno sa svetim Filaretom milesevskim i onim njegovim trbuljakom do brade, onda nam je pukla crna pogibija.
  Hahahahaha, eno postavise na sajtu „borbazaveru“ i uskrsnju poslanicu srpskom narpodu.
  Znaci jedna poslanica od kvazi patrijaha Irineja a druga poslanica od svetog foruma „borbazaveru“.

  OOOOOO KUPI MI MAJKO TOP!!!!

  • Svestenik O. Mihailo Mikic каже:

   SRBi braco, puno ste se vinuli na nebo, a jos uvijek zivite na zemlji. Zbog jeresi ekumenizma kojeg stasa ispovjedaju pojedini episkopi i svestenici SPC ne cjepa se Omofor Svetog Save i ne bjezi kao kukavica iz sadasnje borbe u Crkvi Hristovoj protiv jeresi ekumenizma i svog junackog SRBskog naroda i njegove mucenicke Svetosavske Crkve na Krst razapete!

   Vasa „borba“ protiv ekumenizma za cistocu Svetog Pravoslavljs jeste mlacenje prazne slame. Ona je skroz pogresna i osim svadja i podjela u SRBskom narodu ona nista drugo ne donosi.

   Umjesto da odete vladikama i popovima za koje smatrate da se nalaze u jeresi, i istinu pravu u brk i oci da njima kazete, vi poput zena narikusa kukate okolo i tako samo zabunu i pometnju u narodu pravite.

   Ocigledno je da mnogim „spasitdljima“ Crkve Hristove nedostane bogoslovsko znanje koje ekumenisti i papisti, novotarci i drugi neprijateljima Boga i SRBstva maksimalno koriste u svojoj namjeri da naprave od SRBske Pravoslavne Crkve Svetog Save laznu crkvu iz Jovanovog Otkrovenja ili zbornicu satansku!

   Oduvjek je bilo lakse iz boja pobjeci i zatim sa strane pametovati nego licno u boju ucestovati. Najgore od svega jeste cinjenica da mnogi „spasitelji“ ni sami neznaju znacenje pojedinih crkveni izraza poput Crkve, jeresi i jeretika.

   Nije Crkva Hristova sazdana od kamenja vec od vjernog naroda Bozijeg. Nije jeres neslaganje sa novotarcima, ekumenistima I papistima vec jsvno ili precutno njihovo podrzavanje. Nisu jeretici oni svestenici koji cuteci u syrahu Bozijem cekaju rasplet sadasnji dogadjaja u Crkvi, vec oni novotarci koji poput papista menjaju crkveni red i poredak, koji skracuju bogosluzenja i vjerske obrede i pricrscuju naroda bez ispovjesti umjesto sa Tijelom Hristovim crsticama za zive ili mrtve. Oni su jeretici!

   Onim svestenicima koji suteci trpe sadasnje rasulo u SPC moze se prigovoriti zbog njihove mlakosti a ne zbog jeresi. Jeretik je onaj koji se odvaja od Istine – Hrista, ispovjedajuci pogresno ucenje a ne onaj koji stojeci cvrsto u Istini tripi i strada zbog toga.

   Mnogi svestenici umjesto svoga nadleznog vladike za kojeg znaju da je ekumenista spominju na Velikom Hodu i svojim molitvama „sve pravoslavne episkope koji pravilno upravljaju (ispovjedaju) Rijeci Istine Tvoje!“

   Ja neznam sta „spaditelji“ vise mogu da traze od svestenika. Ako oni misle da ova svestenicka zrtva nije dovoljna za spasenje svijeta neka se oni tada upisu u bogolovije u kojima predaju sada vecinom profesori ekumenisti pa kada postanu svestenici neka oni popuju po svojoj volji. Sto rece Njegos “ ko zna bolje siroko mu polje!“

   Svi vjernici SPC koji su opradano nezadovoljni sa sadasnjim stanjem u crkvenoj administraciji imaju punk moralno i zakonsko pravo da graze od zvanicni njezini prestavnika odgovore na svoja pitanja a ne poput male djece da bjeze od kuce u selo ili od Majke Crkve ispod Omofora Svetog Save pod tudje jurizdikcije!

   Pravoslavlje ce pobjediti prije ili posle, pa zato trebamo sebi da postavimo pitanje „sa cime cemo izac pred Milosa“ ako nismo clanovi Svetosavske SRBske Crkve?! Sa kime budemo za zivota svog ovdje na zemlji, sa njime cemo biti takodje na nebu ili pod zemljom u vecnome paklu.

   Zato ne bjezimo zbog jeresi ekumenizma iz svoje SPC. Ona je oduvjek bila i ostala prema svojim mogucnodtims cuvar SRBskog duha i Nojev kovceg SRBskog spasenja. Borimo se kroz Crkvu za njezino ciscenje od svih bludnika i jeretika. Samo je tako moguce dovesti Pravoslavni SRBski Naroda Svetog Save do njegove duhovne obnove koji ce dovesti do SRBdkog preporoda sa Rijecju Bozijom!

   Bez povratka SRBa njihovim korenima nece biti ni obnove SRBstva: oslobodjenjr i ujedinjenje svih SRBskih zemalja Svetog Save koje se spominju u Svetosavskoj Himni u jednu nedeljivu i jedinstvenu Savinu Svetu SRBiju. Izbor je nas!

   • Svestenik O. Mihailo Mikic каже:

    Dusa me boli kada vidim kako pojedinci misle samo na sebe i svoje spasenje umjesto da saborno traze kao zajednica iz jednog naroda put vjecnoga zivota.

    Takodje grese svi oni SRBi koji pogresno misle da je njih Bog izabrao Duhom Svetim da oni budu spasitelji SRBstva: Pravoslavlja i Svetosavlja i Crkve Hristove!

    Niko od nas zivi SRBa ne moze da bude spasitelj SRBstva: Pravoslavlja i Svrtosavlja vec svakoga od nas SRBstvo moze da spasi ako zivimo po njegovim svetosavskim nacelima. Isto tako niko od nas SRBa nije spasitelj Crkve Hristove vec je Crkva Bozija mjesto spasenja sviju nas koji u Hrista vjerujemo ziveci po Zakonu Bozijem!

    U Crkvi se stalno vodi borba izmedju Dobra i zla, Istine i lazi, Pravde i nepravde. U toj borbi koja neprestalno traje pobedjuju one duhovne snage koje su trenutno upornije i doslednije vjeri svojoj. Zato u Crkvi kao zivom organizmu Bozijem na zemlji kao i svemu druhom imamo njezine uspone i padove, uspjehe i promasaje do kojih dolazi prema vjeri njezini clanova.

    Na kraju vremena Crkva ce zbog toga biti protjetana u katakome kao i na pocetku svoga postojanja. Mala pro broju ali velika po duhu Crkva ce u katakombama kao Nevjesta Hristova oprana od greha krvlju Svetih Mucenika docekati Mladozenju svog!

    Zato budimo mudri poput zmija i bezazeleni poput goluba, jer nece svaki koji vice Gospode, Gospode unici u Carstvo Bozije, vec samo oni SRBi Svetosavci i SRBkinje Svetosavke koji imaju djela dostojna ucenja vjere svoje.

    Svoje neslaganje sa ekumenista i papistima, novotarcima i komunistima iz SPC mozemo iskazati na mnoge nacine sa kojima cemo pokazati svoje neslaganje sa njihovim izdajnickim radom Boga i SRBstva, i tako javno staviti do znanja prijateljima Bozijim i neprijateljima Hristovim da su pravovjerni SRBi Svetog Save Svetosavska Crkva Hristova, a ne njezini izdajnici Boga i SRBstva kao krivovjernici!

    Bjezeci iz Crkve Hristove zbog ekumenista umjesto sa njima borbu da vodimo i megdan da podjelimo mi PRAVIMO tako neprijateljima Bozijim nesvjesno veliku uslugu izdajuci Crkvu Hristovu u svome SRBskom narodu. Da sadasnje zlo pobjedi u Svetosavskoj Crkvi Hristovoj dovoljno je samo da PRAVOSLAVNI SRBi nastave dalje da rade neslozno kao do sada, i uskoro SRBa vise nece biti. Kada nestane SRBa njihovim unistenjem: bioloskim istrebljenjem ili njihovim pretapanjem u druge narode nestace tada i SRBske Pravoslavne Crkve.

    SRBdki narod se nalazi sada na svojoj istorijskoj i sudbonosnoj raskrsnici. Od izbora puta kojim ce SRBi dalje krenuti zavisi i njihov opstanak ili nestsnak. Zato je nas izbor puta kao SRBa Svetog Save a ne rimskog Pape oduvjek bila i ostala stanza Svetosavska. Svetosavsku Svetu stazu su utabali Sveti Preci nasi uvevitoj borbi za Krst casni Slobodu zlatnu!

    Mi SRBi: Pravoslavci i Svetosavci vroma dobro znamo da je NASA stanza Svetosavska posuta trnjem i kamenjem da nebi tako mogla svaka Susa po njemu da ide, da put Svetog Save vodi na Golgotu u stradanje i u SMRT, Ali takodje i slavno Vadkrsenje i zivot vjecni sa vjerom u Starog SRBskog Rodjaka. Gospoda naseg Isusa Hrista!

    Kada se bude vodila poslednja i odlucujuca bitka izmedju sinova Boziji I sinova pakla, izmedju Dobra i zla, izmedju Pravde i nepravde, Istine i lazi, Hrista i antihrista, mi znamo da ce tada Stark SRBski Rodjak, Gospod nas Isus Hristos, zajedno sa nama SRBima srodnicima svojim da ratuje protiv svih neprijatelja i svojih i nasi. Zato samo sa vjerom u Boga SRBski Naroda pobjediti mora. S NAMI BOG! I JEST I BUDET! AMIN!

 12. Vukman Cejovic каже:

  Omofor srpske Crkve se ne cijepa, jer je srpska Crkva danas u onima Srbima koji nemaju opstenje sa jereticima iz beogradske patrijasije. Da je beogradska patrijasija pravoslavna, onda biste mogli reci da se cijepa omofor Hristov, ali beogradska patrijasija je danas preko 50 godina ORGANSKI clan satanske Crkve i ako se cijepa neciji omofor to se cijepa luciferov omofor, i mene veoma cudi kako vi mozete da to ne znate.
  I niko od nas ne bjezi od svog srbskog naroda niti njegove mucenicke svetosavske Crkve. Svetosavska Crkva to smo mi koji ne pristajemo da sluzimo djavolu i djavolskim svestenicima koji su prodali vjeru za veceru i zbog kojih se spustio gnjev Boziji na srbski narod. Dakle, nas par stotina nedostojnih Srba koji nemaju opstenje sa satanskom crkvom smo srbska svetosavska Crkva i vi koji imate opstenje sa djavolom ste otpali od te Crkve i izdali ste i srbstvo i pravoslavlje. vi dakle sa srbskom Crkvom i svetosavljem nemate nikakve veze i nemojte da budete toliko drski da beogradsku parasinagogu postovjecujete sa svetosavskom Hristovom Crkvom. To vrijedja intiligenciju.

  I niko ne bjezi od BORBE. Ne, mi BORBU trazimo, ali posto u satanskoj beogradskoj patrijasiji BORBE nema, mi shodno ucenju Svetih Otaca odvajamo se od vas, pa makar nas bilo samo dvoje troje a vas sto miliona i MI smo Crkva Bozija a vi ste jeretici i sluge satanske.

  Vasa „borba“ je zamlacivanje naroda i ubijedjivanje da treba ostajati u zajednici sa jereticima. Vi radite sve suprotno onom sto ucase Sveti Oci, koji su ucili da od jeretika I ONIH KOJI SA JERETICIMA IMAJU ZAJEDNICU treba bjezati kao od zmije otrovnice. Mi ne zelimo sa zmijama da budemo a vi smatrate zajednicu sa zmijama crkvom Bozijom. Svaka cast na toj logici.

  Zaista, sva borba „boraca iznutra“ se svodi na borbu protiv zilota i na politiku koja se najbolje moze opisati Santicevom pjesmom „ostajte ovde, sunce Hristove Crkve, nece vas grijat kao ovo nase kosmicko ekumenisticko“. Jel to vasa STRASNA borba za pravoslavlje. Ako jeste, a jeste, onda velika hvala za to. Ostajte vi tamo gdje ste, ali mi cemo biti veoma daleko jedni od drugih i na pamet nam ne pada da budemo jedno.

  Sto ste istine u brk nasim izdajnickim episkopima tice, moja malenkost a i vecina zilota je preko interneta svima njima po hiljadu puta svoje misljenje iskazivala u ne bas blagoj i prijateljskoj formi.
  Nazalost na njih se moze primijeniti ona poslovica „zlo govedo, dovijeka june“. A i ona „para vrti gdje burgija nece“, ovdje mislim na pare iz Vatikana i svetskog saveza crkava, sve finansirano od judeo masonskih raznih filijala. Nema svrhe sa tim blavorima o bilo cemu vise raspravljat. Za nas su oni kao gubavci i jos milion puta gore nego gubavci. Od gubavaca se bjezi. To je valjda jasno.
  Sto se mene tice, (govorim u svoje ime a ne u ime nase Crkve) kada bi mi Gospod dao snage sve redom bih ih povjesao ili strijeljao. Ali nazalost, moje snage nisu dovoljne za tako jedan sveti poduhvat. Nekada su blagocestivi kraljevi izdajnike pravoslavlja vjesali, ali danas su druga vremena. Ovo samo kao primjer toga, koliko vas volim.

  Ovo je zbog toga, sto sam svjestan da SVO ZLO koje nas je snaslo, snaslo nas je zbog izdaje „vladika“ i „svestenika“ zbog kojih se spustio strasni gnijev Boziji na srbski narod. Pogledajte Grke, tamo je milion i po starokalendaraca, pogledajte Rumune i tamo ih je skoro milion, eto ima ih i u Bugarskoj i u toj USA ih ima nekoliko stitina hiljada a kod nas svega stotinak.
  I vi umjesto da nam se pridruzite vi ste se nasli da ekumenistima budete advokati i da drsko poistovjecujete beogradsku parasinagogu sa Crkvom. Zaista drsko!

  Sto se tice bogoslovskog znanja koje nama, kako kazete hvali, Vi oce procitajte sta SVI Sveti Oci kazu o tome kako se treba ponasati sa jereticima i sa onima KOJI SA JERETICIMA IMAJU ZAJEDNICU. Ako nadjete JEDNOG JEDINOG koji kaze da treba sa njima ostajati u zajednici, ako nadjete jednog jedinog koji kaze da nije OBAVEZNO od jeretika I ONIH KOJI SA JERETICIMA IMAJU ZAJEDNICU bjezati, GLAVOM BEZ OBZIRA, ja sam spreman da sve ovo sto sam napisao odstampam i pojedem. Eto Vam prilike da demonstrirate vase bogoslovsko obrazovanje.

  Pet punih godina sam citao sta Sveti Oci o ovome pisu a nisam nepismen covjek, nego akademski obrazovan, pa evo jos jednom i Vama i svim teoloskim ekspertima kazem. Nadjite mi SAMO JEDNOG JEDINOG SVETITELJA koji kaze da sa jereticima treba biti u zajednici i ja cu da jedem papir. Nadjite mi jednog jedinog koji bi narodu rekao ovo sto Vi govorite.

  Jel ja oce treba Vama da vjerujem ili Svetim Ocima???
  I mkislite li Vi da sam ja prisao Istinskoj Crkvi tek tako, iz cefa. Ne oce, ja sam imao preko pet godina tesku borbu sa samim sobom, sa svojom savjescu i nisam mogao vise. I imao sam tu borbu i posle KRSTENJA, dok se nisam uvjeruio da NIKAKVU BLAGODAT covjek u ekumenizmu ne moze naci.

  Ja mogu da shvatim da covjek zna da je u jersi, ali zbog slabosti ili kukavicluka ne moze da izadje odatle. Mogu to da shvatim, ljudi smo. I mogu da shvatim da se onda covjek pokrije usima i cuti, ili barem podrzava one koji su u istini, barem cutanjem da ih podrzava. Ali NEEEEEE, Vi i Vama slicni ste glavni agitatori protiv zilota, sto pokazuje da niste vi toliko bezazleni koliko izgledate.
  Ovamo ih kritikujete na sav glas a onda jos glasnije vicete marodu da se od njih ne odvaja, jer zaboga, oni su Crkva svetosavska i ko se od njih odvoji cijepa Rizu Hristovu. Ma nemojte, molim Vas.

  Da li je vama jasno da boreci se protiv Istinske Crkve, vi se borite protiv Hrista. Ja sam imao prilike da upoznam obicne svestenike iz beogradske patrijasije, koji su mi u povjerenju govorili da oni znaju gdje su, da bi i oni prisli zilotima, ali ne mogu, ne smiju, nemaju snage.
  Upoznao sam nekoliko takvih svestenika, oce.

  Dakle, ako ne mozete da pomognete nemojte da odmagate. Ne pise niko ovjde radi sebe nego radi drugih. I ja sam citajuci neko zilotsko pisanje poceo da razmisljam i evo slava Bogu pronadjoh i Hristovu Crkvu,

  Ako hocete da pomognete, onda se odvojite od jeretika, javno ih razoblicite i JAVNO SE ODVOJITE OD NJIH. Ako se ne odvojite od njih, onda ste vi sa njima jedno. I kada se odvojite najlogicnije je sto mozete uraditi da imate zajednicu sa Istinskom Crkvom, za koju kazete da su sekta, ali eto cije episkope rukopolagahu Sveti Jovan Sangajski, Sveti Filaret Voznesenjski i mnogi drugi svetitelji i gdje mosti mnogih starokalendaraca Gospod udostoji netruleznosti, naprimjer Sveti Glikerije Rumun, Sveti Jovan Sangajski, Sveti Filaret Voznesenjski i mnogi drugi.

  Ozbiljna je ovo stvar, treba ljude spasavati, treba Srbiju spasavati i za taj posao su potrebni pravi svestenici a ne njunje. Spasavanje Srbije se pocinje od spasavanje vjere.
  Pogledajte na sta lice srpski episkopi, na njunje, na pickice, tu ne mozes da nadjes muzevno ispovijedanje vjere, sve neko prenemaganje, neko preseravanje. I to ce da vodi srbski narod.
  A ovi borci iznutra kazu ima pravih episkopa. Gdje su to, gdje se cuje njihov glas. Kazu oni ima ih. Eto sveti Kacavenda , sveti Filaret milasevski. Oni drze staru sluzbi, znas i oni bato ne pricescuju bez ispovijesti. Ojha!
  Ali oni bato su clanovi svetskog saveza crkava i imaju zajednicu sa jereticima. Ajde da ne pricamo da li su bili udbini agenti i kako su dosli nam mjesto vladike. I zaboravimo koliko je od njih homoseksualaca.

  Dakle, pomognite ako mozete, eno imate u Australiju srbsku Crkvu koja je u zajednicu sa grckim starokalendarcima. Otac Saracevic je u zajednici sa istinskom Crkvom, imate ih i u USA i Kanadi, pa bujrum, pridjite i pomozite.

  A ako ni to ne mozete, onda nas nemojte barem napadati. Ono mozete i to, U Svetom Pismu stoji: „Sve mi je slobodno, ali nije mi sve na spasenje“.

  Svako dobro i izvinite na iskrenosti.

  • Svestenik O. Mihailo Mikic каже:

   Brate Vukmane, predlog da pojedete Vase pisanije ako dokazem da ste na pogresnom putu nije bas najbolja ideja. Plasim se za Vas da se ne prejedete i poslije da Vas ne zaboli „trba“ a ljekata nigdje na vidiku nema. Osim toga mogli bi tako da se udebljate i poslije ulijeniti i zatim da prestanete sa pisanjem Vasi komentara sa kojim nedate ekumenistima i papistima, novotarcima I komunistima u SPC mirno da spavaju I svoju pastvu slobodno da zavode za Goles planinu da IH Turci lakes pobiju. Zato Vam necu nista dokazivati. Kad duhovno porastete kazace Vam se samo!

   Mi SRBi: Pravoslavci i Svetosavci zelimo u miru svakog da saslusamo ali nas brate da saslusa nece niko. Svi bi zeljeli sa Zapada I mnogi sa Istoka u „ime Boga radi naseg spasenja „u jaram svoj da nas upregnu, a mi to necemo zato sto „jaram volovi trpe a ne ljudi!“

   Danasnjs slika SPC jeste u stvari slika naseg obezglavljenog SRBskog Naroda kojeg zele mnogi sa svojim obecanjima i primjenom sile da prevedu zedne preko vode na svoju stranu. Da je nas SRBski narod Bogu vjerniji a SRBstvu odaniji bila bi tada bolja I nasa mucenicka Majka Crkva koja se Danas ponasa prema djeci svojoj vise kao maceha nego kao majka!

   SPC jeste roditelj SRBskog naroda, a Gospod nam naredjuje da „postujemo roditelje svoje da bi tako bili srecni I dugo pozivjelu na zemlji“. Nije Gospod rekao da moramo da volimo roditelja svoga, nego je naredio da moramo da postujemo roditelje svoje ne ulazeci u to da li su oni dobri ili zli, bogati ili siromasni, slavni I poznati ili prezreni I nepoznati. Roditrlj je roditelj, a nepostovanje OCA ili roditelja zemaljsko u duhovnom pogledu to je NASA SPC jeste nepostovanje OCA Nebeskog!

   Bog od djece svoje ne trazi da ona podrzavaju roditelje svoje u njihovom zlu ako roditelji rade nesto naopako I suprotno Zakonu Bozijem, ali trazi od nas sa zapovescu svojom da postujemo roditelje svoje da bi tako ili srecni I dugo pozivjeli na zemlji. Zato protiv SPC ne treba govoriti uopsteno vec samo pojedinacno protiv oni izdajnika Boga I SRBstva koji su prodali vjeru za veceru!

   Slazemo se medjusobno da ekumenisti u SPC nisu dio Svetosavske SRBske Crkve, I da njih treba iz protjerati iz Crkve Hristove. Medjutim, kako da neprijatelje Boga I SRBstva iz Crkve protjeramo ako zbog njih svoju crkvu napustmo? Zbog medjusobni svadja i podjela, nesloge I izdajstva SRBi su nsjvise sami krivi za sadasnju podjelu SRBske Crkve I SRBskog naroda. Iza svega toga stoje podzemne some samoga pakla I NASA nespodobnost dase suprostavimo protiv zla koje sada vlada svijetom. Zaboga ne mozete od djavola I sluga njegovi ocekivati da Vam oni budu cuvari SRBstva: Pravislavlja i Svetosavlja dok mi uzivamo u zemaljskim prolaznim dobrima. Imali smo to vrijeme u Jugoslaviji zbog koje se i nalazaimo sada ovde gde jesmo, vjerski upropasceni a nacionalno rasrbljeni.

   Traziti od Pravoslavnih vjernika SPC da oni zbog ekumenista koji sada vladaju sa njome bjeze iz svoje Svetosavske Crkvr bilo bi isto kao traziti od SRBa za vreme komunizma da oni zbog komunista SRBskog porekla vise ne budu SRBi Svetog Save vec da oni budu Srbi rimskog Pape koji nije bio zvanicno komunista I sa cijim blagoslovom je komunizam I nametnut silo Dlavenski nsrodima da bi tsko unistio Pravoslavlje!

   Budimo zato oprezni u svome zivotu. Nije zlato sve sto sija, niti cesto puta Istina gde mislimo na prvi pogled da nije tamo IMA. Oci su oduvjek bile stare lazljivice. Od Boga Vam zdravlje I spasenje na putu kojim idete trazeci Boga kao izvora vjecnog zivota: mira. radosti i srece ovde na zemlji!

  • Svestenik O. Mihailo Mikic каже:

   Brate Vukmane inmate zaista pravi hriscanski stav prema ekumenistima u SPC na kome mogu da Vam pozavide i ustase – Hrvati, muslimani, siptari, Bugari, Madjari i drugi mnogobrojni neprijatelji Boga i SRBskog Naroda.

   Verujem zato da necete odbiti moju pastirsku molbu da prije nego sto bez suda i sudjenja poubijate u SRBskim narodu sve neprijatelje Boga i SRBstva: ekumeniste i papiste, novotarce i kuniste da prije njihovog streljanja ja kao svestenik izvrsim nad njima Sv. Tajnu ispovjesti.

   Mozda ce neki od nasih izdajnika i neprijatelja Boziji prije streljanja da se pokaje za grehe svoje i tako svoju dusu da spasi a Vi junace sa njihovim tjelom radite sto je Vama drago. Napravljeni smo od praha zemaljskog i Gospod je covjeku udahnuo duh zivotni. Zato se posle nase smrti dusa vraca Bogu koji je covjeku dusu dao, a tijelo se vraca zemlji od koje smo sazdani.

   Zato predlazem da izvrsimo bratski podjelu rada. Vi budite dzelat a ja cu da budem samo ono sto jesam – POP: pastir ovaca pravoslavnih!

 13. Vukman Cejovic каже:

  Oce Mikicu ipak ja insistiram da mi pokazete JEDNOG JEDINOG SVETITELJA koji je pisao da sa jereticima mozemo biti u zajdenici i koji nije rekao da se i od jeretika i od onog koji sa jeretikom ima zajednicu ne moramo odvajati.
  Molim Vas pokazite mi tako nesto, ne radi mene nego radi drugih. Sto se tice papira, znam sigurno da ne mozete naci ni jedan jedini primjer toga da svetitelji uce da se od jeretika ne treba odvajati, ali eto ako kojim cudom nadjete nesto sto bi me natjeralo da jedem papir, onda papir necu jesti, da Vi ne presvisnete zbog toga sto ce trbuljak da mi poraste. Mislite li Vi da sam ja lud da Vas izazivam, ako nisam sto posto siguran da sam u pravu.

  Dakle, jos jednom, nadjite SAMO JEDNOG svetitelja koji je rekao da se po svaku cijenu od jeretika I ONIH KOJI SA JERETICIMA imaju zajednicu ne treba odvajati.

  Eto, bacam vam rukavicu a vi sigurno necete odgovoriti jer ne mozete ni jednoga takvoga naci. Ipak, radi sebe razmislite malo o ovome.
  Uostalom, ja cu Vam sam citirati Svete Oce pa Vi vidjite kako cete.

  Znate, uopste nije bitno sta Vi ili ja mislimo. Nama je sveta pravoslavna vjera predata kroz predanje da je cuvamo. Tamo je SVE razjasnjeno i nema tu potrebe da ja ili Vi nista drugo novo dodajemo. Tu su Sveti Oci tacno odredili kako se prema jereticima treba odnositi, takodje i prema onima koji sa jereticima imaju zajednicu a koji se potpuno isto tretiraju kao jeretici.

  Mi imamo bezbroj primjera toga kako su se sveti ljudi odnosili prema jeresi. Nigdje oni nisu diskutovali o juridiksciji, o tome da li je juridikscija grcka ili srpska, svetosavska, svetokiprijanska ili necija drugo, nego su Crkvu posmatrali bez juridikscija SAMO kroz ispovijedanje vjere. I nista ih drugo nije interesovalo nego cistota vjere.

  Pokazite mi, molim vas, jedan primjer toga da su svetitelji trabunjali o tome. Vazna je cistota vjere a to juridikscija, administracija, bas me briga za to, to dodje samo po sebi, ako je vjera ispravna.

  I sta znaci ako se jedna jereticka organizacija zove „srpska Crkva“? Sta je to???
  To ne znaci nista, kako se ona zove i to me apsolutno ni najmanje ne interesuje. Vjera je jedina stvar na svijetu gdje nema diplomatije i taktiziranja. Zna se sto je pravoslavlje, zna se sto je jeres i sta tu ima da mudrujemo. Tu nema diplomatije i folirancije.

  Dobro, ne treba biti fanatik i gledati svaku sitnicu i zbog sitnica se odvajati, ali stanje u SPC je KATASTROFALNO i tamo su SVI episkopi izdali vjeru, ili prakticno ili cuteci.
  Ne pada mi na pamet da sa njima budem u zajednci, najvise zato jer je Duh Sveti ocigledno odstupio od njih i svaka zajednica sa njima bi bila jednaka trovanju duse.

  Eno na jednoj proslogodisnjoj zajednickoj molitvi bijahu sa srbskim ekumenistima i svestenici hara krisna sekte. Dakle, civuti, muslimani, hara krisna, subotari, jehovini svjedoci i ja da budem sa njima. Pa, covjece nisam poludio. Neka se gone svi u sto piz.. mater..ih sto dalje ja budem od njih to ce Bogu biti ugodnije. I samo LUD covjek moze reci za njih da su Crkva a jos LUDJI da imaju Svete Tajne. I sto cu ja sa njima, da blejim na njihovim sluzbama, kada je Duh Sveti davnih dana napustio tu olos.

  I nemojte misliti da nisam pokusao. I posle krstenja u Istinskoj Crkvi sam padao, pa sam pokusavao da idem tamo, lagao sebe istim argumentima kao i Vi i sta cu kad ne ide. Nema Duha Svetoga, pa nema, ja ga ne mogu prisliliti da bude tamo i jedan sat stajanja kod njih mi je veoma tezak, jednostavno ne mogu da izdrzim tu foliranciju. A kada sam uzimao naforu ili blagoslov, tek onda sam vidio kako mi je bilo. Potpuno duhovno rasulo, potpuni haos, sve dok se nisam ispovijedio i pricestio u Istinskoj Crkvi. Pa covjece, to ne moze da se uporedi, tamo mogu stajati pet sati na sluzbi i ne osjetim, pricesce me drzi veoma dugo, kakva samo Blagodat, kakva radost, na zadnjoj sluzbi je srce htjelo da mi iskoci iz grudi od radosti. Ne valja pricati o tome, ali radi drugih to radim. To vam je kao med i zuc da uporedjujete. Dakle, mene nedostojnoga je Gospod prosvetio i pokazao mi razliku i ja sam 10000% siguran gdje je Crkva.
  Sada, ako bih iz neke nuzde morao otici u neki ekumenisticki hram, nema sanse da bih uzeo anaforu ili poljubio ruku svesteniku. Prije bih poljubio hodzu u zadnjicu nego ekumenistickog svestenika u ruku. To vazi i za one koji se od ekumenistickih episkopa nisu odvojili.

  Kroz svoje licno iskustvo, koje sam osjetio na svojoj kozi svakoga savjetujem, da ni po cijenu zivota ne uzima blagoslov, anaforu, ili ne daj Gospode, da se ispovijedi ili pricesti kod bilo koga ko sa ekumenistima ima makar i najmanju zajednicu, dakle ko je clan svetskog saveza crkava ili sa bilo kime od njih ima zajednicu. NIKADA I NI PO KOJU CIJENU!!!
  A ako je moguce najbolje je nikada kod njih ne ici ni na sluzbe.
  To je vrlo tesko, ali nema druge. Nadjite istinskog svestenika i tamo idite.

  Kada fino barem jedan „episkop“ javno izjavi da nije clan svetskog saveza crkava i javno prekine opstenje sa bilo kim ko je tamo e onda mozemo poceti da razmisljamo o tome da sa njime budemo u nekom jedinstvu.

  Ali to moze samo da se desi, ako na celu Srbije dodju pravoslavne patriotske snage i ekumeniste povjesaju po banderama a na drugi nacin nema sanse. Zato se od njih treba odvajati i oni koji se od njih odvoje su srbska Crkva.

  Ja vama oce savjetujem da se prikljucite Istinskoj Crkvi, gdje cete zadobiti silu odozgo i gdje cete moci ljudima da pomazete da se spasu. Ovako, bez pravoslavnog episkopa, zivjeci u zabludi da ste Crkva, bez Svetih Tajni, bez Duha Svetoga, bez Sile odozgo, samo mucite samoga sebe, BEZ POTREBE.

  Tako, ja Vas molim napustite tu olos, sve odreda, jer svi su isti, nema tamo nikoga ko je prav pred Bogom, jer da ima ne bi bio sa njima. I medju ubicama ima nijansi, neki je bez milosti a neki ponekad ima milosti, tako i kod ekumenista, neko je nemilosrdan i bestidan a drugoga po malo grize savjest, treci je budala i naivan, cetrvrti je kukavica, ali sta ima Duh Sveti sa njjima zajednicko, kad su dogurali da se zajedno mole i sa sektom hara krisna.

  Eto da je srece da se vladika Artemije odvoji, ili neko od njegovih jeromonaha, pa da udju u liturgijsku zajednicu sa GOH-om, sa Rumunima, Rusima, eto Crkve svetosavske, eto radosti, eto Blagoslova na Srbski narod. Ali, tesko to ide, na veliku zalost naseg naroda, vrlo tesko.

  Da barem jedan srbski vladika hoce da se odvoji i da udje sa GOH-om u zajednicu, pa da je ne znam kakav gresnik, sve bi mu Gospod oprostio, ali prije ce roditi na vrbi grozdje nego se to desiti.

  • православље каже:

   Вукмане, неће наћи ништа од Светих Отаца да се не треба одвајати од јеретика. Могу само да нађу своје новокалендарске „светитеље“ Пајсија, Софронија и Порфирија који не само да су били екуменисти него и имебожници. Последњи истински Светитељи чије су мошти пројављене су антиекуменисти који су анатемисали јерес екуменизма. Лично не верујем да отац Микић намерно обмањује народ да остаје у јереси, мислим да то ради из незнања, јер је ипак цео свој живот био са екуменистима и они су га научили тако како говори. Има доста свештеника који су били новокалендарци, па их Господ није оставио него их је просветио због њиховог чистог срца и јер су тражили да им Господ укаже где је Истина, они су напустили јерес и сада се налазе у истинским црквама. Такви свештеници су велики борци и користе сваки тренутак да своју паству подуче о опасностима ове ужасне јереси која је најопаснија до сада. Не вреди се ни са ким расправљати, али ето можда се деси да се неко и замисли. Молим Господа да просвети ум свима који се налазе у екуменизму, да им да снагу да следују путем Светих Отаца и да једног дана сви станемо у дан Страшног Суда на десну страну. Једино Господ и може благодаћу својом да дотакне људска срца. Слава Господу!

 14. istinotražitelj каже:

  Svaki razgovor sa ekumenistima je,nažalost,besplodan.Snaga jeresi je ogromna i ona svakoga ko je u njoj onemogućava da pravilno razmišlja i da donosi pravilne odluke.Vukman se trudi od srca da sve objasni,iznosi primere koji ne mogu da se opovrgnu,ali,uzalud.Ekumenistima je srce okamenjeno spram poznanja istine,samo posebna Božja milost može da ih umudri i osvesti.Oni CRKVU doživljavaju kao neku organizaciju,zaboravljajući da je CRKVA nevesta HRISTOVA ,i da kao takva mora biti besprekorna i čista,čiji je najvažniji zadatak da čuva punoću istine,jer samo takva može da ispuni svoj zadatak spasavanja ljudskih duša.Obzirom da bez episkopa nema Crkve,to je onda itekako važno kakvo je episkopovo ISPOVEDANJE VERE,jer upravo od toga zavisi ispravnost te CRKVE.Setimo se samo da se nijedna liturgija ne može svršiti bez antiminsa,na kome se nalazi potpis dotičnog episkopa…drugim rećima -sve zavisi od ISPRAVNOSTI episkopa ,sve svete tajne i činodejstva su validne ako je episkop jspravan,tj.ako pravilno upravlja rečju istine.Ispravnost jedne crkve,a samim time iispravnost svetih tajni zavisi,ne od ispravnosti sveštenika ili naroda,nego SAMO od ispravnosti EPISKOPA.Sveštenici srpski umuju kako su oni pravoslavni,bez obzira na to što im je vladika ili patrijarh ekumenista,a ne znaju,da nema crkve,niti svetih tajni bez episkopa,i da ne može sveštenik,ma koliko blagočestiv i pobožan bio,mimo svojega episkopa imati niti SVOJE ispovedanje vere,niti svete tajne svršavati.Neverovatno je da ovu elementarnu stvar SPC sveštenici ne znaju.Dakle,episkop je izvor svetih tajni i od njega sve zavisi.Čitava istorija CRKVE govori samo o tome kako su se bogonosni oci uporno i beskompromisno borili protiv jeresi i samo protiv jeresi,jer su znali da CRKVA može biti samo onda CRKVA ako je čuvar ISTINE.Danas se pojavila ne jeres,nego SVEJERES,kombinacija svih postojećih jeresi-EKUMENIZAM.Patrijarh srpski sasvim otvoreno kaže da je za ekumenizam i da je ekumenista,ali i pored ovog potpuno jasnog i nedvosmislenog stava,SPC sveštenici i dalje mudro ćute,smatrajući da je sve u najboljem redu i da nema razloga za brigu,a narod ne sme ništa da ih pita jer je to‚“zabranjena tema“.Do sada su episkopi srpski imali zajedničke MOLITVE sa jereticima,a u oktobru 2014 u ŠTOKHOLMU je patrijarh srpski vršio liturgiju u kojoj su mu SASLUŽIVALI monofizitski episkopi.Povodom toga,apsolutno niko nije reagovao u SPC krugovima,,ni najmanja reakcija se nije čula.Možete li zamisliti,recimo da Svetom Jovanu Zlatoustu saslužuju Dioskor i Nestorije(monofiziti osuđeni i anatemisani na IV vaselj.saboru)

  • православље каже:

   Потписујем сваку реч истинотражитељу. Проблем је што су на епископска места постављени екуменисти који су убедили свештенике да уколико их напусте, напуштају Светог Саву. Каква глупост.

 15. Vukman Cejovic каже:

  Zadnje vijesti govore da su u finskoj „pravoslavnoj crkvi“ finski episkopi saluzivali zajedno sa zenom protestantskom episkopicom, koja je sasluzivala u oltaru.

  „NE MOLIMO SE MI SA JERETICIMA, NEEEEE, TO ZILOTI LAZI I MONTIRAJU SNIMKE!“

  Druga vijest je da su se u Sambeziju, gdje se priprema veliki „pravoslavni sabor“ sastali predstavnci svih kvazi pravoslavnih parasinagoga i da je glavna tema bila priznavanje homoseksualizma i brisanje tekstova o Sodomu i Gomori iz Svetog Pisma.

  „NEEEEEE, TO LAZU ZILOTI!“

  Dakle, ovo je ofanziva, ovo je nesto sto se vise ne moze zaustaviti i samo potpuno LUD i potpuno sablaznjen covjek moze ocekivati da ga ovakve parasinagoge spasu.

  Ja sam nekada davno bio medju baptistima i tvrdim, zaista tvrdim, da su baptisti i mnogi protestanti neuporedivo „pravoslavniji“ od danasnjih kvazi pravoslavaca iz ekumenistickih crkava. Takodje tvrdim da medju njima ima vise antiekumenizma nego medju ekumenistickim pravoslavcima i neuporedivo vise slobode nego medju ekumenistima. Cim ekumenisti pocnes nesto da pricas on vristi „pusti me, ne zelim da znam“.

  Naravno, svi znamo kakvo je ucenje protestanata i baptista, ali zaista, vise vjere sam vidio kod njih nego kod ekumenista. Oni ne znaju istinu pa ih mozda Gospod pomiluje, dok je ekumenisticki pravoslavci znaju, ali ne zele da cuju o njoj jer ona obavezuje i vrlo je neugodna. Ali da znaju istinu, znaju je i te kako..

  Duh danasnjeg ekumenistickog pravoslavca je POTPUNO sektaski i idolopoklonicki. TVRDIM da je pravoslavni ekumenizam NAJOPASNIJA hriscanska sekta.
  Eto u to se izrodilo oficijalno pravoslavlje u jednu strasno opasnu sektu koja porobljava um, ali potpuno.
  Prije ce te protestant ili katolik saslusati nego ekumenisticki pravoslavac, pogotovo ako misli za sebe da je pobozan.

  Danas sam telefonom razgovarao sa jednim „veoma poboznim“ covjekom, koji je proputovao svu vaseljenu i nema tog manastira gdje nije bio. I pricali smo o Istinskoj Crkvi. E da ste samo mogli da cujete tu diskusiju, to je bila cika i vriska, nisam mogao do rijeci doci, to su bili argumenti tipa: sveti nas patrijah Pavle – svetac koji hoda,
  sveti nas Porfirije,
  masoni finansiraju zilote,
  razbijanje Crkve od zilota,
  zitija Svetog Maksima ispovednika i Svetog Marka Efeskog su falsifikovana.
  Crkva to smo mi, nema veze sto episkopi ispovijedaju mi smo Crkva (ako ovo nije protestantizam onda sta je – isti tvrdi i otac Micic)

  Onda kada pocnem o tome sta su Sveti Oci ucili o jeresi, on mijenja temu. Kada ga pitam da li smo duzni da slijedimo Svete Oce, opet mijenjanje teme. Na pitanje da mi nabroji netrulezne svetitelje u zadnjih 60 godina koji nisu bili ziloti, onda opet mijenjanje teme.

  Ja ga pitam da li je cuo za netrulezne mosti Svetog Glikerija (osnivaca rumunske starokalendarske Crkve), Svetog Jovana Zilota (Hozevita)-rumunski starokalendarac, svetog Jovana San Franciskog (ruski zlot, koji je rukopolagao grcke zilote), Svetog Filareta Njujorskog-cije mosti danasnji ruski episkopi kriju od naroda i koji je bacio anatemu na ekumeniste i one koji sa njima sasluzuju. Pa mu rekoh da se od tih sto bacise anatemu sad projavio i jos jedan netrulezni episkop Konstatin, kojeg su ovi iz nekadasnje ruske zagranicne opet sakrili.
  KAD JE TO BIVALO DA SE KRIJU SVETE MOSTI????
  Pitam ga da li je cuo za vladiku Averkija iz RZC i onda ga pitah da mi nabroji JEDNOG JEDINOG svetitelja kojeg je Gospod proslavio medju ekumenistima. SAMO JEDNOG JEDINOG!!!

  Dakle, totalno ludilo, totalno sektaski i skroz idolopoklonicki mentalitet. Evo sad u Sambeziju da izmijene i Sveti Pismo, nista se ne bi promijenilo, opet bi bilo: nisu svi izdali, mi smo Crkva, sveti nas patrijah Pavle, sveti Porfirije, bla-bla-bla.

  Ej bre zamisli, konstatinopoljska masonska loza na celu sa masonom i jeretikom Vartolomejem proglasava ko je svet!!!
  U isto vrijeme njegov adjutant Zizjulas hoce da izbaci citate o Sodomi i Gomori iz Biblije.

  Ko od vas hoce da se kladi da ce u najskorijoj buducnosti iz Svetog Pisma izbaciti SVE ono sto nije po zelji Jevreja. E ako se to u roku od najvise godinu dana ne desi, ja cu da opet odstampam i pojedem sav ovaj papir na kojem sam pisao. Danas Civuti vise kontrolisu ekumenisticko pravoslavnu crkvu nego Vatikan ili protestante. U Rusiji je onaj smrad od Gjudanova rukopolozio masu njih za episkope a i drugi (vjerovatno prvi) covjek u ruskoj crkvi je onaj mali Alfejev koji je lazno pokrsteni Civutin.
  Videcete samo kad krenu, kakva ce to ofanziva da bude, ima Sveto Pismo da reformisu potpuno.

  Oce Micicu, hocemo li u opkladu???

  I sta cete oce Micicu da uradite ako nasi vrsni „pravoslavni episkopi sada“ izmijene Sveto Pismo, izmijene Svete Dogme i Kanone, falsifikuju zitija svetih, uvedu novi kalendar itd.

  Sta cete vi u tom slucaju da uradite???
  I u sto hocete da se kladimo da ce to bas ovako da bude???

 16. Svestenik O. Mihailo Mikic каже:

  Ocekujuci da se SRBi medjusobno nikad slozit nece, u naivnosti svojoj ja pozvah UREDNIKA Sajta „Pravoslavlje Zivot Vjecni“ i brata Vukmana da se dogovore i zatim hitno odmah da mi jave, koji Vladika i crkva njegova imaju sada kljuceve od raja?

  Kad gle „vraze“ cuda nevidjenog oni su na putu da se dogovore, oboze, sloze i umnoze, i zatim poput dvojce losih momaka da „ubiju“ Milosa Junaka!

  Zato norm njima da porucim stani malo iz SRBije Mujo, i mi konja za Trku imamo. Cekaj samo da ga potkujemo. Odmah cemo megdan da djelimo, pa kome pita a kome tepsija?!

  Vama pita, a menu tepsija. Pitu cete brzo poklopati a tepsija ce meni ostati. Videcemo na kraju megdana kako Corav tera sakatoka. Cora gleda nebeska znamenja, sakat bjezi da ga ne uhvati!

  Cekaj brake dock na uci dodjem

  • Svestenik O. Mihailo Mikic каже:

   Cekaj Brale dok ja kuci dodjem, zbog buduci SRBsli pokolenja, svakome cu dati po zasluzi, pa nek’ se cesu iza uva svoga sve pametni od pametnijega. Sloga jeste od Boga nam dana, a nesloga od crnoga „vraga“ da se vidi po djelima nasim ko je vjera a ko je nevjera!

   Kada popa nema parohije, od dosade nema sta da radi, i on tada i koze krstava gubec vreme u praznim pricama. Krstena ili nekrstena koza osta do kraja zivota poput ovce koji samo bleji zbog svog runa koje osisase novotarci i ekumenisti i sa njima lukavi pspisti!

  • православље каже:

   Какве кључеве од раја? Господ је тај који суди ко ће у Царство Небеско. Хришћанин који није са епископом који исправно исповеда веру, наравно да не може да се спасе. Набројали смо вам све истински православне цркве које се држе светоотачког предања и Ви даље гоните некакву демагогију. Нико Вас не тера у заједницу са истински православним хришћанима, довољно је да престанете са обманама народа (намерним или ненамерним) како треба да остане са јеретичким епископима. Тамо где је епископ православни који није у заједници са екуменистима тамо је данас Црква Христова. Ради верника који траже Истину Црква Христова су (четири најбројније, има још мањих): Грчка старокалендарска црква – Архиепископ Калиник, Румунска старокалендарска црква – Митрополит Власије, Руска загранична – Митрополит Агатангел, Бугарска- Митрополит Фотије. Ове четири су у међусобном општењу. Даће Бог да буде и сабор свих истински православних, насупрот вашем екуменистичком који припремате за следећу годину, кога зовете осми сабор, па ће се јасно видети ко је вера а ко невера. Амин Боже дај!

 17. istinotražitelj каже:

  Kao sto su jevreji u ono doba smatrali da su neprikosnoveni i jedini nosioci istine,tako danas i ekumenisti sebe doživljavaju kao jedinoistinite i jedinoispravne.Hristos je uputio prekor tadašnjim predstavnicima duhovne vlasti rekavši:Na stolicu Mojsijevu sjedoše književnisi i fariseji.Kada bi danas došao u Srbiju verovatno bi te reči prekora glasile:Na stolicu Svetog Save sjedoše ekumenisti i novotarci.I kao što onda te Hristove reči nisu imale NIKAKAV učinak,tako i danas ne nalaze odjeka u krugu crkvene vlasti.I kao što je onda sveštena vlast potpuno bila otuđena od naroda,tako i danas ,možda i više.Apsolutno ne postoji komunikacija izmedju episkopstva i sveštenstva,sveštenstva i naroda,a o nekakvom crkvenonarodnom saborovanju,dogovaranju,savetovanju i sl.nema ni govora.Nastalo je potpuno otuđenje između ova tri participanta crkvene punoće-rečju,identična situacija kao u Hristovo doba.Iluzorno je očekivati od ekumenista da se povrate na put istine,njima je ovladao strah i račun…može da se desi eventualno neki pojedinačni slučaj pokajanja i udaljavanja od ekumenista.Kao što je u Hristovo doba bio jako mali broj onih koji su prihvatili reč istine,tako i danas -malo ih prihvata reč bogonosnih otaca.Potpuno je neobjašnjivo da su ekumenisti kanonizovali Avu Justina koji je verovatno bio najveći antiekumenista i njihov najveći kritičar,ali poštp cilj opravdava sredstvo,to njima ništa ne smeta.Čak se ep.Atanisije u svom traktatu drznuo da Avu Justina predstavi kao pravoslavnog“ikumenistu“.Za sve one koji nisu dovoljno upućeni ovo Atanasijevo pisanije deluje dosta ubedljivo,ali za neke,koji su malo stariji i pamte Avu dok je bio živ i grmeo protiv ekumenizma,ove Atanasijeve reči su nedopustivo licemerne.Kada bi danas Ava došao u Patrijaršiju verovatno bi ga isterali kao nepodobnog i nepoželjnog.Čak i kada bi on grmeo rečima:Ne idite širokim putem(ekumenizma),već tražite uski put(istinskog pravoslavlja),verovatno bi bio proglašen kao fanatik,zilot,revnostan bez razuma,kao onaj ko nema ljubavi,tolerancije i sl.Nažalost,danas je nastupilo vreme sveopšte gordosti kojoj nisu odoleli ni crkveni autoriteti,ni duhovnici,ni teolozi…autoritet svetih i bogonosnih otaca više NE POSTOJI,sem ako se ponekad pomenu,više iz kurtoazije i učtivosti.Povratak svetim ocima i predanju je zaboravljena stvar-nastupio je ČAS ĆUTANJA,nastupio je ČAS STRAHA (da se ne izgubi čast,slava i uvažavanje ovog sveta) i RAČUNA(da se ne izgube sve one privilegije,ali i novac koji ide uz to).Kao i u Hristovo doba,tako je i danas najkurentnija valuta-Judinih trideset srebrenika

  • Svestenik O. Mihailo Mikic каже:

   Ocekujuci da se SRBi medjusobno nikad slozit nece, u naivnosti svojoj ja pozvah UREDNIKA Sajta „Pravoslavlje Zivot Vjecni“ i brata Vukmana da se dogovore i zatim hitno odmah da mi jave, koji Vladika i crkva njegova imaju sada kljuceve od raja?

   Kad gle „vraze“ cuda nevidjenog oni su na putu da se dogovore, oboze, sloze i umnoze, i zatim poput dvojce losih momaka da „ubiju“ Milosa Junaka!

   Zato norm njima da porucim stani malo iz SRBije Mujo, i mi konja za Trku imamo. Cekaj samo da ga potkujemo. Odmah cemo megdan da djelimo, pa kome pita a kome tepsija?!

   Vama pita, a menu tepsija. Pitu cete brzo poklopati a tepsija ce meni ostati. Videcemo na kraju megdana kako Corav tera sakatoka. Cora gleda nebeska znamenja, sakat bjezi da ga ne uhvati!

   Cekaj brake dock na uci dodjem

 18. Svestenik Mihailo Mikic каже:

  Sinovi i kceri Svetog Pravoslavlja,
  I draga moja braco Svetosavska, doslo je vreme zlo i naopako kada svako moze nekaznjneo da prica sto je njemu drago. To je posebno vidno kada necije price idu na stetu istine Hristove i pravde Bozije, kada su one uperene protiv Boga i SRBstva, Pravoslavlja i Svetosavlja. Mnogi danas misle da svojim radom sluzbu Bogu cine. Zaslepljeni grehom svoje velicine oni ne mogu da vide niti da shvate i prihvate pravu istinu da svojim SRBskim podjelama i neslogom do koje dolazi po razumu ovog svijeta, oni djavola proslavljaju a ne Boga. Mnogi Pravoslavni hriscani u svojoj opravdanoj teznji ka ocuvanju cistoce Svetog Pravoslavlja, i velikom razocarenju zbog nesloge i izdajstva koje sada vlada u zvanicnoj crkvi, u znak protesta i neslaganja sa njezinim takvim antisrbskim i antihriscanskim radom otpoceli su organizovanjem svojih crkvi ili „parasinagoga“. Sadasnja mudrovanja pojedini „umnih i vodeci“ prestavnika crkve i mirjana nisu nista drugo vec ljudska „popovanja“ i prazne price po razumu ovog svijeta, i kazivanju covjecijem a ne od Boga. Sadasnjim prepirkama koja se vode u „ime Boga“ izmedju „sveznajuci“ prestavnika zvanicne crkve i vjernog naroda Svetog Save koji trazi Boga, koji vapije za Bogom kao Psalmopevac koji kaze: „Zedna je dusa moja Boga, Boga zivota“ nisu nista drugo vec satanske strasne obmane i velike prevare sa kojima se nista drugo ne postize u nasem obezglavljenom SRBskom Narodu osim cepanja rize Hristove i pokrova Svetog Save. Opet se SRBi djele i cijepaju po ucenju svojih „spasitelja“ i tako zavodi za Goles planinu gde postaju lak plen vucima u ovcijoj kozi. Zbornice sektasa po velikim gradovima pune su nekadasnji Pravoslavni Srba koji svoju Svetu Vjeru Pravoslavnu nisu izucili ali su zato tudju u svome neznanju oberucke zagrlili. Odgovornost za duhovno propadanje Svetosavski SRBa snosi najvise zvanicna SRBska Pravoslavna Crkva. Ona zbog ekumenizma koji razara Svetosavsku dusu njezinu nije dovoljno ucinila da svoje vjernike upozori na opasnoscu koja sada preti SRBskom Narodu od Novog svijetskog poretka i koji vrsi unistenje SRBstva i Pravoslavlja kroz razne pseudohriscanske sekte sa Zapada i budisticke sekte sa Istoka. Gledajuci sadasnju zabunu i pometnju koja je zahvatila Crkvu Hristovu u vjernom narodu Svetog Save, Gospod se vjerovatno u cudu pita, zasto su SRBi koji su sazdani po slici Bozijoj sebi dozvolili da bude prevaren i zavedeni od strane palog andjela djavola ili satane i sluga njegovi, i zbog smrtonosnog greha svoga ucinjenog kroz njihovo otpadnistvo od Boga i SRBstva: Pravoslavlja i Svetosavlja odvojeni od svoga Oca Nebeskog?!

  SRBi Svetog Save koji se odvojise od Majke Crkve postavili su meni mnoga pitanja sa kojima zele da opravdaju svoje odvajanje od SRBske Pravoslavne Crkve. Ona se nalazi po njihovom misljenju i saznanju u Svjetskom Savezu Crkava zbog svejeresi ekumenizma sa kojim je zarazena. Gde nesto suska, nesto ima; ili kako SRBski narod kaze, gde se dimi vatre mora biti. Zato ja necu ulaziti u njihova misljenja i tvrdnje da vecina sadasnjih vladika i svetsenika SPC zbog svog nehriscanskog zivota nije vise dostojna zvanja i poziva kojeg obavlja jer oni vise ne stoje u istini Hristovoj i pravdi Bozijoj. Medjutim, to ne moze biti razlog za bilo cije odvajanje od SPC, jer takve vladike i popovi su otpali sami svojim nehriscanskim zivotom i nepravilnim ispovedanjem Svetog Pravoslavlja od Svetosavske SRBske Crkve Hristove. Bludnici zbog svog nehriscanskog i nemoralnog nacina zivota, a krivojerci zbog svog pogresnog vjerskog ispovedanja i ucenja nisu vise Crkva Bozija, vec zbornica sotonska!

  Zato takvo misljenje iako je ono ispravno ne moze da bude razlog za necije odvajanje od SRBske Pravoslavne Crkve. Ona je samo jedna od mnogih iz porodice Pomjesnih Pravoslavnih Crkvi koje sacinjavaju Jednu Svetu Sabornu i Apostolsku Crkvu Hristovu koja po ucenju Svetog Apostola Pavla ne moze da bude gresna zato sto je „CRKVA SVETA I BEZ MANE NA SEBI“!

  Crkva Bozija nije zato sastavljena od gresnika, vec od Svetitelja, Mucenika i Ispovjednika. SRBsku Pravoslavnu Crkvu ne cine njezini jeretici i otpadnici od Boga i SRBstva poput ekumenista i papista, novotarca i komunista, vec vjerni narod Svetog Save koji zivi sa vjerom u Boga po Zakonu Bozijem. Volja Bozija oduvjek je bila svetos nasa, da budemo sveti kao sto je Svet Bog nas. Zato svi oni vjernici koji nisu sveti, koji imaju neku moralnu manu na sebi ili koji pogresno ispovedaju ucenje Hristovo nisu Crkva Bozija. Ako je do greha doslo poslije njihovog krstenja oni su zbog greha svoga odvojeni od Crkve do traje vreme njihovog pokajanja. Za vreme trajanja crkvene kazne ili epitimije koju izrice duhovni oci hriscani koji su pocinili greh nisu vise punopravni clanovi Crkve, vec samo POKAJNICI, koji se kaju za grehe svoje ucinjene djelom, rijecju i mislju. Poslije izdrzane epitimije, kada istekne vreme kazne od DUHOVNIKA odredjeno po crkvenim zakonima, POKAJNICI se kroz Svetu Tajnu Ispovjesti ako se udostoje Case Gospodnje ponovo vracaju u clanstvo Crkve kroz Svetu Tajnu Pricesti. Institucija POKAJNIKA kao sto znamo je nezvanicno ukinuta u zvanicnoj SPC, u kojoj se vjerni narod Bozji pod uticajem novotaraca sve manje ispovjeda a sve vise pricescuje na osudu svoju!

  Ljubav bez istine je ubistvo sa predumisljajem. Pravoslavni hriscani trebaju zato po primjeru Svetih Bogootaca svojih da se bore za „pravu vjeru koja je jedanput dana svetima“ (Juda 1,3) a ne da slede nauke ljudske po kazivanju covjecijem i razumu ovog svijeta. „Neznate li da ste vi Crkva Bozija i duh Boziji da zivi u vama“ (1.Kor.3,16) pita se Sveti Apostol Pavle. „Ne znate li da je tijelo vase hram Svetog Duha koji je u vama, kojega imate od Boga, i niste svoji. Jer ste kupljeni skupo. Proslavite, dakle Boga tijelesima svojim i duhom svojim jer su Boziji“. (1.Kor.6,19-20) Prema tome, svaki Pravoslavni hriscanin, a pogotovo SRBi Svetosavaci koji zive po Zakonu Bozijem i koji pravilno ispoveda vjeru Svetih Bogootaca svojih jesu Crkva Hristova. To sto je neko vladika ili svestenik i sto zauzima vodece mjesto u zemaljskoj administraciji SPC nije garancija da je on zaista i organski dio Svetosavske Crkve Hristove, da je on sin Svjetlosti, sin Boziji, a ne sin palog andjela lucifera ili satane. Nece svaki koji vice Gospode, Gospode, unici u Carstvo Bozije, vec samo onaj Pravoslavni hriscanin koji ima djela iz kojih se najbolje moze da vidi njegova prava vjera. Zato bez pravilnog razumevanja i shavcanja znacenja rijeci Crkva, nemoze se imati ni pravilni i spaonosni odnos prema Crkvi Histovoj!

  Po svacijem zivotu se najbolje zna, ko je od Boga a ko od djavola? Od Boga su one Pravoslavne vladike i svestenici koji zive sa vjerom u Boga po Zakonu Bozijem i koji hrabro cuvaju kao Ispovjednici i pastiri stado svoje od vukova u ovcijoj kozi. Novotarci i ekumenisti, bludnici i razvratnici zbog greha svoga ne mogu da budu Crkva Bozija. Zato sadasnji izdajnici Boga i SRBstva: Pravoslavlja i Svetosavlja nisu dio SRBske Pravoslavne Crkve Hristove bez razlike na polozaje koje oni trenutno voljom Bozijom zauzimaju u Svetosavskoj Crkvi da bi se tak iskusala „vjera i trpljenje svetih!

  „Vi ste crkva Boga Zivoga, kao sto rece Bog: „uselicu se u njih, i zivjecu u njima, i bicu im Bog, i oni ce biti moj narod.“ Zato izadjite iz njihove sredine i odvojte se, govori Gospod, i ne dohvatajte se nicega sto je necist, i ja cu vas primiti. I bicu vam otac, i vi cete biti moji sinovi i kceri, govori Gospod Svedrzitelj!“ (2.Kor. 6:16-18) Ovaj stih iz Svetog Pisma poput sekatsa citiraju svi oni SRBi koji se odvojise u razocarenju svome od Majke Crkve sablazniti zivotom njezini pojedini svestenika i vladika. Tesko onim vladikama i njihovim popovima koji svojim nehriscanskim zivotom sablaznise bilo kojeg SRBina. Za „raspucine“ i jeretike u SPC bilo bi najbolje da se oni nisu nikad ni rodili. Ali kada su oni vec rodjeni na propast svoju i zalost nasu, tada bi najbolje bilo da stave sebi sto prije vodenicki kamen oko vrata i da skoce u najvece dubine morske!

  Na koji nacin se vrsi odvajanje pravovjernih hriscana od jeretika, i kakvi medjuljudski odnosi trebaju da vladaju medju njima u Crkvi Hristovoj najbolje nam pokazuju svojim zivotnim primjerom Sveti Oci Pravoslavlja. Da nebi sada opisivao zemaljski zivot Svetog Maksima Ispovjednika ili grckog Mitropolita florianskog Avgustina Kaniotisa, velikog revnitelja naseg bratskog grckog naroda i borca za istinu Hristovu i pravdu Boziju dovoljno ce biti za nase spasenje da se ugledamo na naseg SRBskog Novog Svetitelja – Avu Justina Celijskog!

  Sveti Ava Justin Popovic je bio u 20 vijeku najveci borac protiv ekumenizma u cijelom Pravoslavlju. Zato je Ava Justin bio postovan i slavljen od svih sinova i kceri Svetog Pravoslavlja. Njegovoj duhovnoj visini izrazene kroz mnoge hriscanske vrline i ljubavi prema Bogu i SRBstvu po nicemu nisu dorasla sadasnja izrodjena SRBska pokolenja koja se dave u grehu svome zahvacena zapadnjackom rijekom ekumenizma. Od Ave Justina majka SRBkinja veceg borca protiv ekumenizma do sada nije rodila. Medjutim, Ava Justin i pored toga sto je bio kao SRBin: Pravoslavac i Svetosavac, kao Duhovnik i ucitelj SRBstva i cijelog Pravoslavlja nezadovoljan sa stanjem u SRBskoj Pravoslavnoj Crkvi i drugim pomjesnim crkvma nikada se nije odvajao od Crkve u onom pogledu kojeg to propovjedaju i cine sada osnivaci mnogi drugi Pravoslavni crkvi. Ava Justin je svoje Pravoslavno misljenje o stanju u SRBskoj Pravoslavnoj Crkvi i drugim poimjesnim crkvama uvijek hrabro u javnost iznosio, i njegove Svete bozanske rijeci poput zvuka jerihonski truba budile su zato uspavano SRBstvo!

  Ava Justin ostace zato najbolji primjer svim SRBima Svetog Save koji su nezadovoljni sada sa stanjem u SRBVskoj Pravoslavnoj Crkvi, kako oni trebaju duhom i istinom kao sastavni dio SRBske Pravoslavne Crkve Hristove da sluze Bogu i SRBskom Narodu kroz svoje jedinstvo sa Crkvom, a ne svojim odvajanjem i crkvenim podjelama. SRBska Sloga oduvjek je bila od Boga, a SRBska nesloga, cepanje i odvajane iz raznih pobuda jeste od djavola. Tu istinu je znao dobro Sveti Apostol Pavle kada ocinski moli bracu da „ne ostavljaju skupstine (crkve) svoje, kao sto neki imaju obicaj da cine, nego se uzajamno bodrimo, i utoliko vise koliko vidite da se priblizuje dan sudnji“! (Jev.10,25)

  Zato kada nasa odvojena braca nece zbog poznatog SRBskog inata da poslusaju mene, svog SRBskog Pravoslavnog svetenika bez parohije koji nema zato potrebe da tera vodu na blo ciji mlin osim na mlin Crkve Hristove svedoceci Istinu ni po babi ni po stricevima vec po pravdi Boga Istinitog, u ispravnost puta Hristovog kojim trebamo da idemo trnovitom stazom Svetosavskom koja vodi u Carstvo Nebesko, u nasu Svetu Nebesku SRBiju, i nacinu borbe koju trebamo da vodimo kao SRBi Svetog Save, kao narod Boziji protiv svih neprijatelja i izdajnika Boga i SRBstva, Pravoslavlja i Svetosavlja, poslusajte tada braco moja savjet Svetog Apostola Pavla koji glasi „NE OSTAVLJAJTE CRKVE SVOJE“ (Jev.10,25) zbog jeretika: ekumenista, papista, novotaraca i drugi izdajnika i neprijatelja Boga i SRBstva!

  SRBska Pravoslavna Crkva je bila i ostala kroz sve prohujale vremenske epohe cuvar SRBstva u svim njegovim osobinama. Ona je bila Nojev kovceg SRBskog duha i SRBskog spasenja kojeg nisu uspjeli razoriti ni Turci ni komunisti. Zato sam siguran da SRBsku Pravoslavnu Crkvu nece moci unistiti ni sadasnje podzemne sile samog pakla preko DEMONokrata na celu sa ekumenistima i papistima, novotarcima i drugim izdajnicima Boga i SRBstva. Uzalud se nadaju tajni vladari iz senke kao tvorci Novog svjetskog poretka da ce uspjeti medjusobno zavaditi i podjeliti SRBe Svetog Save, i tako da od jedinstvenog SRBskog narodnog i duhovnog bica vremenski stvore nove drzave narode i crkve. SRBSKO JE BILO I BICE KO DOZIVI I VIDECE!

  Dosadasnji nacin rada i borbe za sirenje sloge u SRBskoj Pravoslavnoj Crkvi u dijaspori nije done ocekivane rezaltate. Razloga ima vise. Na prvom mjestu treba da znamo da je SRBski Narod Svetog Save povredjen i uvredjen nekanonskom odlukom crkvene jerarhije da se narod vise ne pitaju kada se resavaju crkveni problemi. Crkveno-narodni Sabori u Americi su postali besmisleni i bez sadrzaja. Obrazac za resavanje crkvenih problema se unapred pripremi i prisutnim crkvenim delegatima samo preda na pregled i usvajanje. Narod to vidi ali „mudro cuti“. Zato se u narodu sve vise stvara slika da je Crkva Hristova svedena na vladike i popove, a verujuci narod na perfidan nacin iz Crkve izbacen. Takvo stanje u crkvi vredja pobozni narod od kojeg crkva i dalje trazi pomoc i namete za svoje izdrzavanje, ali ona norodu vise neda pravo da crkvu pita nasto se trosi crkvi poklonjeni novac?! Crkvena kasa postala je svacija i nicija. Zbog toga su pojedine nekada velike i bogate crkvene opstine u Americi dosle u takav polozaj da one nemaju vise sa cime da placaju ni svoje osnovne dazbine za struju i gas. Na mnoge novotarije koje se vrse sada po SRBskim Pravoslavnim hramovima u Americi kao sto je PANpravoslavlje sa kojim se stice utisak da je ovo americka a ne SRBska Pravoslavna Crkva, masovnim pricescivanjem naroda bez ispovjesti kojoj narod sve vise pristpa bez straha Bozijeg u sebi praveci segu na svoj i popov racun, SRBski narod je odgovorio uskracivanjem svojih proiloga. Znam da ovu bolnu istinu moja braca svestenici u Americi nece voljeti da cuju. Ali to je nazalost tako!

  Zato bi SRBi sirom svijeta u Otadzbini i tudjini koji su zaista istinski zabrinuti za buducnost SRBske Pravoslavne Crkve trebali nesto konkretno da urade na duhovnoj obnovi i preporodu SRBstkog Naroda bez cijeg opstanka na pozornici zivota nece biti ni opstanka SRBske Pravoslavne Crkve. Ona je sada najbolja slika svoga rasrbljenog SRBskog naroda koji najvise samoincijativno vodjen Pravoslavnim duhom svojih Svetih Predaka trazi put svog spasenja u SRBskoj Pravoslavnoj Crkvi. Da bi SRBski Narod Svetog Save Svetosavsku Crkvu svojoj dozivljavao kao nekada Bogom blagoslovenom riznicom Duha Svetog, treba po mogucnosti sto pije vratiti vjernom narodu Bozijem sva njegova prava u Crkvi koja nisu od juce vec od najstarijih dana postojanja Crkve. Volja naroda je oduvjek bila Glas Bozji, a nametanjem i lomljenjem silom narodne volje nikakvog dobra nece doneti ni Crkvi ni narodu koji ce poput ovaca bez pastira da se razidje po tuidjim njivama. U rukama crkvene jerarhije ali i naroda nalazi se sada i noz i pogaca. Kako se kolac bude prerezao, tako ce Crkva i narod u njoj da se napoji duhovnim dobrima sa nepresusnog izvora vode zive, i da se nahrani bogatim darovima iz bogate riznice Svetog Save i Svih drugi SRBski Svetitelja, Ispovjednika i Mucenika. SRBska istorija nije pocela sa danasnjim razbozen SRBskim pokolenjima i ona zato sa njima nece ni da se zavrsi. Buduca SRBska pokolenja koja dolaze posle nas sudice nam po djelima nasim! POKOLENJA DJELA SUDE, STA JE CIJE DAJU SVAKOM!

  SRBI NA OKUP! U pitanju je sada opstanak ili nestanak SRBskog Naroda sa zivotne pozornice ovog svijeta na kojoj se vodi poslednji i odlucujuci boj izmedju Dobra i zla, Pravde i nepravde, Istine i lazi, Hrista ili antihrista! Od ishoda ovog boja i SRBskog opredelenja „za Krst casni i Slobodu zlatnu“ zavisi buducnost cijelog covjecanstva. Zato pozivam u ime Boga i Svetog Save sve istinske Bogoljube i SRBske Rodoljube da prekinu svoje medjusobne svadje i prepirke i da se ujedine sa vjerom u Boga u borbi za duhovni preporod i obnovu vaskolikog SRBstva, u borbi za spas i vaskr SRBstva i Savine Svete SRBije, u borbi za oslobodjenje i ujedinjenje svih zemalja Svetog Save koje se spominju u Svetosavskoj Himni u jednu nedeljivu i jedinstvenu Svetu Savinu SRBiju! Tamo gde SRBi ne budu mogli sami sebi pomoci, tamo ce SRBima sam Bog pomoci, SA VJEROM U BOGA, POBJEDA JE NASA! ZIVJELO SRBSTVO! ZIVJELA NASA SVETA SRBSKA VJERA SVETOSAVSKA! PRAVOSLAVLJE ILI SMRT!

  O. Mihailo V. Mikic

 19. Vukman Cejovic каже:

  Ovdje ne pomaze vise nikjakvo pisanje.
  Dakle, mi smo ziloti parasinagoga a clanovi svetskog saveza djavoimanih su Crkva Bozija.
  Zaista, nema vise nikakvog smisla ovdje o bilo cemu pisati.
  Ako jedan „svestenik“ ovako rezonuje, sta onda ocekivati od ostalih.

  Onaj ko moze, neka se odvaja od jeresi i neka ne pokusava da spasava „crkvu“.
  To je i Sveti Ignjatije Brojcaninov pisao. Zasto je to tako vidi se najbolje iz ove diskusije.
  Takodje je receno, da jeretika dva ili tri puta posavjetujemo a onda pustimo da ide svojim putem.
  Zasto je to tako, opet se vidi u ovoj diskusiji.

  Veoma je zalosno da se sa Crkvom danas poistovjecuje „infrastruktura“, dakle:zgrade, hramovi, fakulteti i …
  Kad su to, molim vas Sveti Apostoli, Sveti Oci i sam Hriostos, infrastrukturu poistovjecali sa Crkvom. Posle Hristovog vaznesenja ostalo je mozda stotinak njegovih sledbenika, dok je citava judejska infrastruktura bila u rukama neprijatelja Bozijih.

  Custe li ijednog Apostola da rece, „spasavajte braco infrastrukturu, ko ode iz infrastrukture izdaje Boga“.

  ZBOGOM!

 20. istinotražitelj каже:

  Uzalud se Vukman trudi,uzalud argumenti koji su jasni i za“komaračku svest“-ništa to ne vredi za ekumeniste jer su ušuškani i samozadovoljni.Za njih je spoljašnja vidljiva organizacija crkve istovetna sa suštinom crkve-oni ne prave razliku između mističnog tela Hristovog,bogočovečanskog organizma čiji je osnovni zadatak da čuva Istinu,i njene spoljašnje,vidljive organizacije.Oni poistovećuju unutrašnju suštinu sa spoljašnjošću.Oni su zaboravili na velika svetila vaseljene koji su se rečju,ali i DELOM,ogorčeno borili protiv svih jeretika.Navedimo reči sv.Vasilija Velikoga.:“Oni koji se prave da ispovedaju pravu veru,a ostaju u opštenju sa zloslavnim jereticima,ako i posle prigovora ne prestanu,mi ih smatramo odlučenima i čak ih više ne zovemo ni braćom“. Slično govori i sv.Jovan Zlatoust.:“Neprijateljima Božjim ne objavljujem samo jeretike već i one pravoslavne koji su sa njima u opštenju.“ Suvišno je navoditi šta sveti kanoni govore o svemu ovome;nepotrebno je citirati apostolska pravila koja tako očigledno govore o sankcijama za njihovo narušavanje,sve je to uzalud-za ekumeniste više ne POSTOJE autoriteti,pa makar to bili i sami apostoli,sveti oci vaseljenskih i pomesnih sabora….Sve ovo jasno govori o tome kakvu neverovatnu silu sadrži u sebi jeres koja čini ljude potpuno pasivnim po pitanju čuvanja istinske vere.Sve ove diskusije tokom ovih par dana jasno pokazuju kakav je duh onih koji i pored svih navedenih argumenata i citata,i dalje uporno brane svoj stav.Sveti oci i kanoni JASNO i NEDVOSMISLENO govore o tome kakav stav treba imati prema jereticima,kao i onima koji opšte sa njima,a današnji duhovnici(zamislite-duhovnici čuvenog dvadesetog veka!) tvrde i uče pastvu sasvim suprotno.Danas je upšte i sramotno reći za sebe da si teolog,to naprosto vredja inteligenciju čak i prosečnog vernika-a zamislite,postoje čak i doktori teologije(kako to gordo zvuči),pa monasi doktori teologije,bez i jednog radnog dana“staža“ u manastiru.Imamo mnogo doktora teologije,a gotovo ni jednog doktora podvižništva,doktora odbrane vere,doktora ispovedništva vere…Žalosno je ovo vreme u kome caruje demagogija crkvenih autoriteta i nemušte izjave i propovedi koje nemaju nikakvu snagu,kukavičluk je danas opšta karakteristika onih koji sebe nazivaju crkvenim pastirima i duhovnim rukovoditeljima.Gde je nestalo ono doba kada je jedan Ava Justin svojim pismom Sinodu u kome je objasnio nedopustivost učešća predstavnika SPC u molitvenim osminama sa inovernima,uspeo da ih“ubedi“ da ne idu-i zamislite ,zaista nisu otišli.Možete li danas da zamislite da jedan“obični“arhimandrit uputi slično pismo Sinodu-i da ga poslušaju!Ava Justin je bio“samo“arhimandrit,ali ga je Sinod poslušao. Podele u srpskom crkvenom narodu će biti sve veće i izraženije nego ikad ranije,nastalo je vreme podvajanja o kome je još ap.Pavle govorio u posl.Korinćanima:“Jer prije svega,kada se sakupljate u Crkvu,ćujem da postoje podjele medju vama,jer treba i podvajanja da budu medju vama,da se pokažu koji su postojani medju vama“.Za čoveka je najvažnije da odabere pravu stranu,da je prepozna na osnovu svetog predanja i učenja svetih otaca.Svi oni koji misle da se unutar jeresi može boriti protiv jeresi,rade uzaludan posao varajuće sebe i druge.Svi savremeni crkveni događaji govore o nekom ujedinjenju crkava,o ukrupnjavanju pastve,o ujedinjenju svih u istu jedinstvenu crkvu…zaboravljajući da Hristos nigde ne pomenu da će stado koje se spasava biti veliko na kraju vremena.Sve je ovo očigledno i prosečnom verniku koji sporadično čita sveto jevanđelje.O,kako bi ovo trebalo da bude jasnije svim onim silnim teolozima,a doktorima teologije i da ne pričam.Svi sveti oci nisu imali dileme kada je bilo pitanje opštenja sa onima koji uče nasuprot predanju i osveštanim kanonima,oni su se odvajali od nijh,nemajući ni molitveno ni evharistijsko zajedništvo.Današnji crkveni pastiri zaboravljaju da niko ne može da se poigrava sa odlukama sabora,sve te odluke su postavljene da se ISPUNJAVAJU,jer je u njima sadržana nevidljiva sila SVETOG DUHA,isto kao što je i u evanđelskim vrlinama sadržana božanska sila.Koja je uopšte svrha teologije u današnje vreme,ako nije odbrana prave vere,koja je svrha propovedi današnjih pastira ako u njima nema ni pomena o opasnostima koje vernom narodu prete od ekumenizma.Uzaludno je danas propovedati narodu jevenđelske zapovesti,iznositi reči o vrlinama,blaženstvima,pokajanju,govoriti o potrebi da se čine dobra dela,ako pre svega nije sadržana reč o čuvanju prave vere,jer samo u onoj crkvi u kojoj je sadržano autetično svedočenje,sačuvano predanje i svetootačka istina -to je spasonosna zajednica.Na kraju da citiramo jednog novijeg svetog oca,sv.Teofana Zatvornika,koji kaže:“Ustrojivši CRKVU kroz svete apostole,GOSPOD je zapovedio da SVI njeni članovi,kao prvo treba da čuvaju dogmate i pravila(pravilno učenje o svemu);kao drugo,da ispunjavaju zapovesti;kao treće,da primaju svete tajne i četvrto;da se potčinjavaju zakonitom sveštenstvu.I u kojoj je zajednici sve ovo aktivno.tamo se i ostvaruje spasenje-ta zajednica je spasonosna i ona koja spasava.te i ona jeste jstinita crkva Hristova.A tamo,gde nema maka5 jednog od ta četiri,tamo nema spasenja,nema crkve.“ Ovome svemu još da dodamo reči uvaženog kanoniste ep.Nikodima Milaša,koji kaže:“Odstupanje od drevnih pravila i narušavanje makar samo JEDNOG njenog pravila(kanona),lišava pomesnu crkvu blagodati Božje i čini je raskolničkom zajednicom(PRAVILA PRAVOSLAVNE CRKVE ep.NIKODIM MILAŠ) Strogo,ali istinito!

  • Svestenik O. Mihailo Mikic каже:

   Braco moja pravovjerna, sve sto ste napisali izgleda tako na prvi pogled u ocima mnogi vjernika. NASA Majka Crkva poput mnpgi zemaljski majki postala je kurva da bi tako kurvajuci se sa ekmenistima i papistima, novotarcima i kumonistima prehranila nezahvalnu djecu svoju. Ona sada kada su porasla i duhovno ojacala umjesto da pomognu Majku svoju da se vise nekurva, zajedno sa drugim neprijateljima Boga i SRBstva stideci se Majke svoje na sav glasa za njom vicu: kurvo, kurvo ne shvatajuci da tako sramote sami sebe jer su oni sinovi i kceri svoje make bludnice. Ona je svoju nezahvalnu djecu porodila i othranila da budu SRBi i ljudi, a ne kopilad Novog svjetskog poretka koja vise zaslepljeni revnoscu svojom ne videni ni OCA ni Majku!

   Ne SLAZUCI se bludnickim zivotom svoje Majke – SRBske Pravoslavne Crkve i njezinom crkvenom politikom ispunjenom ekumenizmom, ja kao njezino duhovno cado mogu samo sa bolom u dusi svojoj da kazem: MAJKO, POKRIJ GOLOTINJU SVOJU!

   Takvom mome stavu prema nasoj Majci Crkvi mene uce Sveti Oci Pravoslavlja a ne filozofija ljudska po razumu ovog svijeta i kazivanju covjecijem. Blizi se Dan sudnji kada ce svaki od nas morati sa djelima svojim da izadje pred Gospoda. Tada cemo vidjeti ko je vjera a ko je nevjera i sa kime je Bog. Do tada neka svako radi svoj posao. Ko laze i dalje neka laze. Ko krade i dalje neka krade. Ko je Svet i dalje neka se sveti. Stari SRBski Rodjak Gospod nas Isus Hristos dolazi uskoro sa Andjelima Nebeskim da svakome platu da po djeluma njegovim! Amin!

   • православље каже:

    Пошто ми ништа не знамо и рушимо Цркву, молим оца Микића да јасно одговори на следећа питања, једно по једно.
    Надам се, с обзиром да је отац претходним коментарима посветио доста времена, да ће имати довољно времена да одговори на постављена питања. Сваки пастир остави својих 99 оваца и пође да тражи ону једну изгубљену. Уколико утврдимо да сам ја у заблуди као и осталих неколико милиона правоверних хришћана, који нису у општењу са екуменистима, ето прилике да отац Микић спаси бар једну залуталу овцу.
    1. Да ли је екуменизам јерес? Ако јесте каква је то јерес?
    2. Да ли је онај ко каже за себе, јавно, да је екумениста и пацифиста, признао да је у јереси?
    3. Да ли је онај ко уђе у јеврејску синагогу и упали свећицу на менори на празник Хануке у јереси?
    4. Да ли је онај који се моли и саслужује са католичким свештенством, бискупима, у јереси?
    5. Да ли је онај који пушта католичке свећенике и бискупе у олтар у јереси и такође онај који улази у католичке олтаре да ли је у јереси?
    6. Да ли су они који саучествују у разним паганским ритуалима на скуповима Светског Савеза цркава у јереси?
    7. Шта кажу Свети Оци и Канони треба ли бити у заједници са јеретицима тј. са епископом који је јеретик? Шта кажу у ком случају треба остати у заједници са јеретицима?
    8. Шта кажу Свети Оци да ли свештеник без правоверног епископа може да буде самосталан и да поседује Свете Тајне?
    9. Шта кажу Свети Оци да ли епископ који је у јереси поседује Свете Тајне?
    10. Шта кажу Свети Оци сме ли јулијански календар да се замени грегоријанским?
    11. Зашто официјалне цркве сматрају да су Грци екуменисти који су примили нови календар у праву, а зашто старокалендарце сматрају да су расколници? Ко чува светоотачко предање у том случају, новокалендарци, или старокалендарци?
    12. Наведите једног Светитеља који је остао у заједници са јеретицима и која јерес је била у питању?
    13. Шта каже Симбол Вере у колико Цркава ми верујемо?
    14. Да ли је католичка црква, Црква Христова?
    15. Да ли ми можемо да узимамо од католичких свештеника благослов?
    Мислим да би било довољно. Свако добро!

 21. Може ли неко да ми објасни тај израз „Органски члан светског савета цркава“?
  Шта то значи? Да ли је то неко крвно сродство?
  Ја још нисам чуо да је неки од Епископа поменуо неку младу Бискупицу или Папу или шта већ….Наш Владика помиње Патријарха а овај остале Патријархе ,нико не помиње Папу нити неког од протестаната!

  • Svestenik O. Mihailo Mikic каже:

   Postovani Gospodine Urednice,

   U ime svojr zelim javno da se zahvalim Vama licno kao i ostslim clanovima Redakcije Sajta „Pravoslavlje Zivot Vecni“ na predivnim clncima koje objsvljujete sireci tako Radosnu Vijest o iskupljenju i spasenju gresnog roda ljudskog kroz pokajanje i zivotom po Zakonu Bozijrm u istini Hristovoj i pravdi Bozijoj. Hvala Vam pogotovo za objavljivanje u narodu neoznatih radova SRBskog Proroka 20-og vijeka Sv. Vladike Nikolaja, ali Vas molim imenom Gospodnjim ako zelitr spasenje duse svoje nemojtr dozvoliti sebi ni za zivu glavu da Vas djavo prevari i da se upustite u njihovo tumacenje po svojim shvacanjima. Za narodno i Vase spasenje bice dovoljno da SRBi Sv. Save imaju mogucnost na Vasem sajtu da njegove njegove clanke procitaju. Samo na taj nacin Vi cete uspjeti da ne postanete krava muzara koja Domacinu svome dadne puno mlijeka a zatim se ritne i svo mleko prospe! Kakve koristi Domain IMA od takve krave? Nikakve! IMA samo stetu jer mora dzabe da svoju kravu hrani, cisti i redovno muze!

   Na vecinu gore postavljenih pitanja ja sam Vama vec odgovorio u svojim komentarima koje Vi ocigledno dragi moj brate SRBine niste pazljivo citali niti o njima razmisljali. Poneli ste se poput sektasa koji se iskljucuju iz slusanja i razmisljanja svoga sagovornika. Zato oni cuju samo rijeci koje zele da cuju, i goreci duhom svoje sektaske revnosti koja ubija dusu njihovu. Slusajuci svoga sagovornika sa kojim ne djele iste vjerske poglede oni ne ulazeci u sustinu njegovog svedocenja o Istini razmisljaju samo o tome kako da citatima iz Biblije pobiju njegove izjave sa kojima se ne slazu tjerajuci tako vodu na svoj mlin!

   Zato ja sada Vama necu nista da odgovaram i tako svoje dragocjeno vreme uzalud da gubim. Nego Vi brate moje proucite pazljivo moje napisane komentare, i zatim na osnovu njih napisite i objasnite moja iznesena misljenja i stavove, samo Boga radi nemojte rijeci koje nisam napisao da meni pripisujete i tako stavljate u usta, i ja cu poslije prema svojim mogucnostima i saznanjima rado da Vam odgovorim ni po babi ni po stricevima vec po pravdi Boga istinitog. Gluvome ne vredi saputati na uvo, niti slijepom pricati o ljepoti svjetlosti Hristove. Nema nista u zivotu gore nego imati usi a drugog ne moci cuti, i imati oci a ne vidjeti. Od Boga Vam zdravlje i spasenje, a od mene bratski pozdrav sa zeljom da rastete i dalje u spoznanju istine Hristove I pravde Bozije, da uspravno i odlucno poput Svetih Bogootaca i Bigomajki basin idete putem Svetog Save i Gospoda naseg Isusa Hrista koji vodi u zivot vjecni, u nasu Savinu Svetu Nebesku SRBiju. Pazite dobro samo na sebe da se negde na Savinom putu ne spotaknete i zatim zbog toga survate u provaliju jer put Svetog Save je posut trnjem i kamenjem da nebi mogla tako svaka Susa po njemu da ide!

   • православље каже:

    Ништа Ви, оче, нисте одговорили. Самим тим сте довољно рекли.
    Да разјаснимо забуну, ја нисам уредник, и уредник са овим нема везе. Тако да је уредник неправедно оптужен.
    Друго, пошто се обраћате уреднику, а на конто мојих монетара, са којима он нема везе, да не тумачи Свете Оце по својој вољи, схватању итд, да Вас обавестим да су Свети Оце све врло јасно оставили нама у наслеђе, управо да не би било погрешних тумачења. На горе Вама постављена питања Свети Оци јасно дају и одговоре, али Ви те одговоре не желите да прихватите. И последње, сви они епископи који су желели да следе пут Светих Отаца, данас нису у евхаристијском општењу са екуменистима и осталим „црквама“. А, Ви само затварајте очи. Дакле, ако Свети Оци (а не зовемо их џабе тако) и данашњи истински православни епископи нису у праву што нису у заједници са јеретицима, онда нисам ни ја у праву и онда читав овај живот и две хиљаде година борбе за Свето Православље и очување истине нема никаквог смисла и сви комплетно смо у заблуди. Онда је све дозвољено и ни греха нема. Онда је и крв мученика пострадалих за чистоту вере бесмислена. На крају времена остаје само једно питање Господа:
    „Када дођем, хоћу ли наћи веру на земљи?“

  • Vukman Cejovic каже:

   Dragi brate iz Grcke, djavoimani iz svetskog saveza crkava pisu i govore da su svi oni u ORGANSKOM JEDINSTVU.
   Sta je to ORGANSKO JEDINSTVO. To je jedinstvo slicno sijamskim blizancima, kad je nesto toliko jedno da cak i organski sraste. To je naprimjer kad je covjek malo defektan i ima sest prstiju i onda kazemo da je onaj njegov sesti prst u organskom jedinstvu sa onih pet.
   Ili recimo rodi se neki androfit, to je bice niti muskoi niti zensko i on ima naprimjer sise a poraste mu i mala kita i onda se za tu cudnu kombinaciju kazu da je u organskom jedinstvu.
   Dakle, svetski savez crkava nije jedino cudoviste i degenerik, gdje se svi organi u njemu nalaze u organskom jedinstvu.
   Mozemo reci da su svi organi jednog cudovista cudovisni organi, to jest NISU NORMALNI.

   Dakle svetski savez crkava ponosno svedoci da je to jedno cudoviste gdje su svi njeni clanovi u ORGANSKOM JEDINSTVU, stop NIKADA oni ne bi mogli napisati bez dozvole SVIH njenih clanica.

   Dakle, nasi cijenjeni „episkopi“ pogotovo justinovi ucenici kazu tima djavoimanima da su oni braca u ORGANSKOM JEDINSTVU a onda dodju i nama kazu, kako ne mogu da izadju iz svetskog saveza crkava, jer to mora svepravoslavni sabor da resava.

   Znas, oni bi izasli, ali brate,mo0j zna se red i ne mozemo mi na svoju ruku i pi, pi, pi na ekumenizam, nismo mi ekumenisti mi smo IKUMENISTI a IKUMENISTI smo zbog toga sto´je sveti ava bio IKUMENIST a svako onaj ko kaze da nije laze ka pas i kucko mu se mesa napoteza. I onda znas, nabreknu one njine obrve, ufitilje poglede, pa sa onim dugim bradama djeluju autoritativno i reka bi cojek, „ovima ne treba motor da polete – ovo su sveti ljudi, kako se samo bilo ko usudjuje da im protivreci“.

   I tako im niko ne protivreci a oni salju svoje delegate te skacu oko vatre, ili igraju oko totema, ili im baje vjestiuce i sve to tome slicno.

   A sto se tice pominjanja, to je sad u ovoj fazi rano, ali ih ipak pominju i evo kako.
   Svi pominju onog smrada Irineja niskog a on patrijah i otvoreni ekumenista, koji ide u civutski hram i sluzi u judejskom vjertskom ritualu. A Judejci uce da je Hristos kopile rodjeno na smece a hriscani stoka. Dakle, patrijah je u organskom jedinstvu sa civutima, jer sluze zajednicki, zajednicki vrse vjerski obred ANTIHRISCANSKI.

   Ili, judejci kontrolisu masoneriju a masonertija stvorila svetski savez crkava a i papa i nasi episkopi organski clanovi tog cudovista, pa vidji sad kome óni sluze.

   Ili patrijash pominje Vatrolomeja a Vatrolomej pominje papu.
   Kako god da okrenes, uvijek ima neka veza organska.

   A kao sto rekosmo, organski je ono kao kod sijamaca, kad sve sraste pa bude jedno.

   I oni su toiliko jedno da prilikom uporedjivanja ne kazu „dvije organski srasle ruke“ ili noge.
   Nego kazu „dva plucna krila“. Ej bre, ruke i noge mozes da odvojis, ali plucna krila ne mozes. Eto toliko su oni jedno, pa ti sad vidji dje si.

   • Постоји ли неки доказ да на литургији Вартоломеј помиње папу на исти начин као и друге Патријахе ??? Шта је то патријарх Иринеј служио у синагоги ? Парастос,освећење, бдење ,литургију ??? Шта је то тамо служено са чивутима ??? То је био неки радни састанак поводом празника где је симболичним чином изражено поштовање према тој заједници у Београду или према жртвама Холокауста ,већ је то ствар моје неупућености, али ту није било никаквог салуживања!

  • Ево да пробам ја да одговорим на ова питања!
   1. ЕКУМЕНИЗАМ НИЈЕ ЈЕРЕС СВЕ ДОК ЦРКВА НЕ ПОЧНЕ ЗВАНИЧНО ДА УЧИ И ИСПОВЕДА ДА СУ СВЕ ДЕНОМИНАЦИЈЕ СПАСОНОСНЕ ИЛИ ДОК НЕ ПОЧНЕ ДА ПОМИЊЕ ПОГЛАВАРЕ РАЗНИХ ДЕНОМИНАЦИЈА КАО РАВНОПРАВНЕ ПРАВОСЛАВНОЈ ЈЕРАРХИЈИ!
   2 КАД КАЖЕ ДА ЈЕ ЕКУМЕНИСТА ТО НЕ ЗНАЧИ АУТОМАТСКИ ДА ПРИЗНАЈЕ ДА ЈЕ НЕШТО ДРУГО ОСИМ ПРАВОСЛАВЉА СПАСОНОСНО..ТО ЈЕ ЗНАК ДА ЈЕ ОТВОРЕН ЗА САРАДЊУ И ДИПЛОМАТИЈУ СА ДРУГИМА. ПАЦИФИСТА ЗНАЧИ ОНАЈ КОЈИ МИР ГРАДИ…У СИНАГОГИ ЈЕ ПРИСУСТВОВАО РАДНОМ САСТАНКУ ЗАЈЕДНО СА ПРЕДСТАВНИЦИМА ВЛАДЕ НИЈЕ ТАМО ВРШЕН НИКАКАВ НАРОЧИТ ОБРЕД НИТИ ЈЕ ТО БИЛО НЕКО БОГОСЛУЖЕЊЕ!
   3 НИЈЕ У ЈЕРЕСИ НЕГО ЈЕ ПО ИКОНОМИЈИ ИСКАЗАО ПОШТОВАЊЕ ПРЕМА ДОМАЋИНУ,КАО ШТО СА СВОЈЕ СТРАНЕ РАБИН НИЈЕ ДАВАО НЕКЕ ИЗЈАВЕ У ВЕЗИ ОВАПЛОЋЕЊА БОГОМЛАДЕНЦА НЕГО ЈЕ ОСТАО КОРЕКТАН ЗА РАЗЛИКУ ОД РАБИНА ИЗВАН СРБИЈЕ!
   4 НИКАДА НИ ЈЕДАН ПРАВОСЛАВНИ ЕПИСКОП НИЈЕ СЕ МОЛИО НИ САСЛУЖИВАО СА КАТОЛИЦИМА БИЛО ЈЕ УЗАЈАМНОГ ПРИСУСТВА АЛИ НИКАД ЗАЈЕДНИЧКИ ОБРЕД НИТИ ЛИТУРГИЈСКО САСЛУЖИВАЊЕ
   5 КО ЈЕ ТО И ГДЕ ПУШТАО КАТОЛИКЕ У ОЛТАР? ШТО СЕ ТИЧЕ ПРИСУСТВА НАШЕ ЈЕРАРХИЈЕ У ЊИХОВИМ ОЛТАРИМА ТО МОЖЕ БИТИ И КОМПЛИМЕНТ
   6 ОНИ НЕ УЧЕСТВУЈУ НЕГО ПРИСУСТВУЈУ РАДНОМ САСТАНКУ УОЧИ КОГА ДОМАЋИН ПРИРЕДИ НЕКИ ПРОГРАМ КОЈИ СЕ НАС ДИРЕКНО НЕ ТИЧЕ И КОЈИ СЕ МОЖЕ СМАТРАТИ НЕКАКВИМ ФОЛКЛОРОМ
   7 СА КОЈИМ ЈЕ ТО ЈЕРЕТИКОМ НАША ЦРКВА У ЛИТУРГИЈСКОЈ ЗАЈЕДНИЦИ?
   8 КОЈИ ТО НАШ ЕПИСКОП НИЈЕ ПРАВОВЕРАН?
   9 КОЈИ ОД НАШИХ ЕПИСКОПА ЈЕ У ЈЕРЕСИ КОЈУ ИСПОВЕДА ОТВОРЕНЕ ГЛАВЕ(ОСТАВИМО САД ЊЕГОВО ЛИЧНО ЗАПАЖАЊЕ)! КО ЈАВНО У ЦРКВИ ИСПОВЕДА ЈЕРЕС И КОЈУ ОД ОСУЂЕНИХ ЈЕРЕСИ?
   10 ГРЕГОРИЈАНСКИ НИЈЕ КАЛЕНДАР НЕГО ПАПСКИ УКАЗ …УКАЗ КОЈИ НИЈЕ ПОСЛЕДИЦА АСТРОНОМСКЕ НАУКЕ НЕГО ПАПСКЕ БУЛЕ! ТАКО ДА ДО ПРОМЕНЕ КАЛЕНДАРА НИЈЕ НИ ДОШЛО НЕГО ЈЕ ПОСТОЈЕЋИ ЈУЛИЈАНСКИ КАЛЕНДАР ПОМЕРЕН …НЕКОЛИКО САБОРА У ЦАРИГРАДУ ЈЕ БАЦИЛО АНАТЕМУ НА ТУ ПРОМЕНУ ПРЕ СВЕГА ЗБОГ ПАСХАЛИЈЕ АЛИ ТО НИЈЕ РАЗЛОГ ЗА РАСКОЛ ЈЕР ЈЕ МОГУЋЕ ЗАДРЖАТИ (КО ХОЋЕ) СТАРИ БОГОСЛУЖБЕНИ ЦИКЛУС БЕЗ ПРАВЉЕЊА РАСКОЛА!
   11. НОВОКАЛЕНДАРЦИ НИСУ У ПРАВУ АЛИ ,СА ДРУГЕ СТРАНЕ ,ТО НИЈЕ РАЗЛОГ ЗА ЦЕПАЊЕ ЦРКВЕ И ПРЕКИД ОПШТЕЊА ..У ОВОМ СЛУЧАЈУ АНАТЕМА ПАДА НА ОНЕ КОЈИ СУ ТО ПОМЕРАЊЕ НАСИЛНО УВЕЛИ!
   12 ЈУСТИН И НИКОЛАЈ КАО И ЈАСЕНОВАЧКИ МУЧЕНИЦИ СУ БИЛИ У ЗАЈЕДНИЦИ СА КАЛЕНДАРЦИМА АЛИ НЕ И СА ЈЕРЕТИЦИМА КАТОЛИЦИМА ИТД…
   13 ВЕРУЈЕМО У ЈЕДНУ АПОСТОЛСКУ ЦРКВУ …
   14 ТАМАН ПОСЛА ТО ЈЕ ПАПСКА ЦРКВА А НЕ ХРИСТОВА АЛИ СЕ ХРИСТОС СВАКАКО СТАРА О ТАМО ОКУПЉЕНОМ НАРОДУ КОЈИ НИЈЕ КРИВ ШТО МУ ЈЕ ЈЕРАРХИЈА ЈЕРЕТИЧКА ,ЧАК И АНТИХРИШЋАНСКА! КРИВИЦА ЈЕ И ДО ПРАВОСЛАВНИХ ШТО НЕ ОРГАНИЗУЈУ МИСИЈУ МЕЂУ КАТОЛИЦИМА!
   15 САМО У СМИСЛУ ДА ИМ ИЗРАЗИМО ПОШТОВАЊЕ КАО ИЗРАЗ ДОБРЕ ВОЉЕ АЛИ НЕ И БЛАГОСЛОВ ЗА ПОСТ ИЛИ ПРИЧЕСТ ИЛИ ВЕНЧАЊЕ,ИЛИ УПИС У ШКОЛУ ЈЕР ЊИХОВ БЛАГОСЛОВ НИЈЕ БЛАГОСЛОВ!

   • Vukman Cejovic каже:

    Ekumenizam je najveca moguca jeres, koja je osudjena i od ruske zagranicne Crkve i od grcke starokalendarske Crkve, kao i od Svetih Otaca, jer ekumenizam u sebi sadrzi sve jeresi do sada osudjene.
    Po rijecima Svetog ave Justina to je SVEJERES a po rijecima Svetog Averkija Dzordanvilskog EKUMENIZAM JE NAJVECI OBLIK SATANIZMA!

    Organskim jedinstvom sa svetskim savezom crkava se prihvata ucenje o jednoj univerzalnoj crkvi i za to nije potrebno nikakvo pominjanje raznih africkih poglavica na liturgiji, dovoljno je da je neko tamo registrovan da POTPUNO OTPADNE OD CRKVE da ne pricamo o zajednickim molitvama sa samanima i Indijancima i upornim ostajanjem u toj satanskoj crkvi preko 60 godina, uprskos STRASNIM posledicama po srpsku Crkvu i srpski narod.

    Dakle POTPUNA I OCIGLEDNA IZDAJA HRISTA.
    Ni teoretski nije moguce napraviti vecu izdaju.

    Sto se tice zajednickih molitava, stajanje u jeretickom hramu za vrijeme njihovog „bogosluzenja“, pogotovo stajanje u oltaru JESTE ZAJEDNICKA MOLITVA I ZAJEDNICKO BOGOSLUZENJE!

    Ako patrijah Pavle i citav Sionod SPC podje u papski hram, tamo ih parkiraju u sred oltara, onda sta oni tamo rade za vrijeme sluzbe, osim sto se zajednicki mole i zajednicki vrse bogosluzenje.

    Sav prisutan narod u crkvi vrsi bogosluzenje, to je zajednicka stvar. Ne vrsi samo svestenik bogosluzenje nego sav narod u crkvi zajedno sa njim.

    Dakle, ako patrijah Irinej pali svijecu u judejskom hramu, on tamo vrsi zajednicko „bogosluzenje“.

    Zar treba ovo objasnjavati?

    Dakle, zbog ucesca u SSC i zbog bezbroj zajednickih sluzbi sa jereticima SPC je otpala od Boga a cak i da nije, ako je u zajednici sa nekom drugom „pravoslavnom crkvom“ koja je u SSC ona bi i samo time otpala od Gospoda.

    Clanstvo u SSC i zajednicke molitve sa jereticima su ispovijedanje jeresi otvorene glave.
    Takodje i samo cutanje na clanstvo u SSC i na zajednicke molitve sa jereticima je takodje ispovijedanje jeresi otvorene glave.

   • православље каже:

    Одговори су типично екуменистички. Негирање, порицање… Видите, отац Микић је много пута писао о томе шта се ради и чак екуменистима послао писмо и објавио га јавно. Значи на речима, он је исповедио веру како треба, али на делима није, јер нема храбрости да се одвоји од екуменистичке цркве. Зашто, то само он зна, ја нећу ништа да нагађам. Моја питања су била јасна и за свако од тих питања као одговор треба рећи онако како Свети Оци уче и Црква, а не како екуменисти уче. Отац Микић зна одговоре на питања, све по канонима и тумачењима Светих Отаца и зато није дао одговор на питања јер није хтео да лаже, а није хтео ни да да истинит одговор. Када би он одговорио онако како Истина налаже, закључак би био јасан, а то је да никакву заједницу са екуменистима ми не можемо да имамо и ради спасења душе, не само наше него и наших ближњих ми смо дужни да се одвајамо и тражимо истинску православну цркву. Више пута смо овде рекли да је екуменизам већ анатемисан пре 33 године. Уколико чекате да сабор београдске патријаршије осуди било кога због екуменизма, заваравате се, они су ту сви постављени са одређеним циљем, а то је да ћуте на безакоња јер и само учествују у томе. Да ли сте Ви свесни, хајде само погледајте кроз историју уназад сто година, да је циљ ратова био уклањање православних и православља. Погледајте комунизам шта је донео, а истовремено иде екуменизам за оне који су остали и вери. И још мало па би победили, али остаје мало стадо како је Господ и рекао да ће бити. Деведесетих година једва се мало народ тргнуо и схватио да смо ми Срби, ми смо православни, међутим, шта се дешава, крштавају и венчавају, али не поучавају. Онда од мноштва крштених, пет посто иде у цркву и сад и тих пет посто треба докрајчити. Не, не морате мени да верујете, ја сам нико и ништа. Читајте Свете Оце, такав савет смем да дам и сами се запитајте и Господа молите да вам укаже пут и верујете пут ће се отворити. Да би неко могао да научи веру тачно, МОРА да чита Свете Оце старије и савременије попут Антонија Храповицког, Аверкија Џорданвилског, Филарета Вознесењског, Јована Шангајског, Јустина Ћелијског, Николаја Жичког. Никако не читати књиге и дела екуменистичких епископа. Свако добро од Господа.

 22. Vukman Cejovic каже:

  Zadnja su vremena dosla kad ja ovako jadan i bijedan moram pravoslavlje da branim.
  Ali i ja ovakav kad vidim da je jaje bijelo ne mogu cutati i reci da nije bijelo.

  Postovani oce Mikicu, niste Vi ni malo bezazleni, sto pokazuje ovaj Vas zadnji tekst.
  Ja sam Vas nekoliko puta pitao da JASNO napisete gdje to JEDAN JEDINI svetitelj uci da sa jereticima moramo biti u zajednici. Svi odreda su ucili da se sa jereticima nikada ne smije biti u zajednicu a ja sam pitao da Vi date SAMO JEDAN ( NE DVA ILI TRI, NEGO SAMO JEDAN JEDINI) primjer toga da oni to nisu rekli i to u bilo kakvoj formi, dikrektno ili indirektno. Mozete oce i indirektno, ako Vam je lakse.
  Eto 2015 godina je stara nasa Crkva i imala je bezbroj svetitelja a Vi ne mozete da nadjete jednogjedinog koji bi ovo Vase dosadasnje mudrovanje mogao da potkrijepi.

  Sada nas brat Zilot Vam postavlja DOBRONAMJERNA I VRLO, VRLO JASNA pitanja i to numerisana od broja jedan pa do broja 15 a Vi videci da su odgovori na ta pitanje VEOMA nepovoljna po Vas licno a da ne pricamo koliko su nepovoljna po oca lazi koji je vas komandat, kao sto je komandat svih ekumenista i laznih antiekumenista, koji su u sustini samo ekumenisticki advokati, pocinjete da „vristite“ i trazite od urednika´, koji je nekim Promislom Bozijom dozvolio da se slobodno pise (do kada vidjecemo) da ni manje ni vise zabranjuje da se svjedoci ISTINA, jer Istina onog vaseg rogatog pece.

  I niste Vi oce NI NA JEDNO PITANJE NI PRIBLIZNO ODGOVORILI, osim ako pod odgovorima ne smatrate one Vase upadice „cekaj, cekaj, dok dodjem“ ili neke polu pjesme o Kraljevicu Marku ili ono cesto „Sinovi i Kceri Svetog Pravoslavlje“, sto najobicnije dodje ispred nekog kilometarskog teksta u kojem po obicaju pokusavate kilometarskim eskivazama da izbjegnete jasne odgovore na veoma jasna i veoma laka pitanja. Za takve eskivaze imate vremena a za jasne i kratke odgovore nemate vremena.

  U jednom od Vasih zadnjih pisanja pisete cak „pravoslavlje ili smrt“ a ovamo ovako se ponasate. Posinje ovo vec da lici na tragikomediju.

  Sveti Jovan Zlatousti je rekao da bjezimo od onih episkopa (vazi i za svestenike) koji su nejasni po pitanjima vjere. Dakle, Sveti Duh uci kroz usta ovog svetitelja da svako onaj ko nije jasan po pitanjima vjere, nije jasan iz nekog razloga a taj razlog NIKADA nije blagocestiv.

  Mozete zamisliti koja to sila tjera jednog koji bi trebao da bude Sluga Boziji, nekog ko je svoj zivot posvetio Gospodu i zbog toga postao episkop (ili svestenik) da bude nejasan po pitanjima vjere.
  Taj ili ima neke velike licne neblagocestive razloge da bude nejasan ili onaj sto sa njime komanduje (rogati) ima takve razloge.

  Oce Mikicu, Vi ne samo da ste VEOMA nejasni po vaznim pitanjima vjere, nego jos pokusavate da nam zavezete usta i da prestanemo da Vas pitamo za ono sto ne volite da odgovarate.

  OD KOGA STE SE TOME NAUCILI???

  Znamo mi taktiku nasih „blagocestivih“ episkopa, posebno onih iz sekte „Justinovi ucenici“, oni su PROFESIONALCI po pitanjima nejasnosti ili po tome da deset sati pricaju a nista ne kazu.
  Nije valjda da ste od njih naucili tu taktiku.

  Isto kao sto Risto Radovic premudri, ili cigu ligu prevarant kad prica viceve, ili naprimjer onaj Bulovic kad tek on premudri i sa onim frljim SVEMUDRIM okom pocne da te strijelja a da nepricamo kad David krusevacki padne u nirvanu i tihim glasom fakira sa onoga svijeta pocne da mudruje., tako i Vi oce sa „SINOVI I KCERI SVETOG PRAVOSLAVLJA“ nista ne kazete. A kad vas molimo „daj oce izjasnite, pustite fraze, budite malo jasniji, nista vas ne razumijemo“, Vi onda vicete „UREDNICE UPOMOC, SLKIDAJ OVO AKO BOGA ZNAS“.

  I nije valda da ste umislili da i ovdje ima neki voditelj koji ce samo probrane cedulje sa probranim pitanjima da dostavlja ovim nejasnim mudracima, koji nje znaju ni gdje su suplji, ali koje su izvesni lobiji i sluzbe postavili da budu to sto jesu.

  A evo, posto Vi necete i necete i NIKAKO NECETE da budete jasni po tome sta uce SVETITELJI (SVETITELJI a ne Vi Gospodine Mikicu) da Vam citiram opet Duha Svetoga, koji opet kroz usta Svetog Jovana Zlatoustoga kaze:

  „Onoga ko se PRAVI da je pravoslavan, ali ipak ima opstenje sa jereticima, posaljite dolje djavolu, ili jos nize od toga“.

  Pogledajte kako Duh Sveti (onaj za koga moderni duhovnici misle da je clan svetskog saveza crkava) kaze „ONOGA KO SE PRAVI DA JE PRAVOSLAVAN“. Dakle, ne moze pravoslavan da ima zajednicu sa jereticima, da bude clan svetskogf saveza crkava preko 60 godina, da sa Indijancima skace preko vatre i da se zajednicki moli sa Civutima ako se NE FOLIRA, AKO SE NE PRAVI, AKO NE IZIGRAVA KURVINOGA SINA.

  Dakle, svaki ekumenista se PRAVI DA JE PRAVOSLAVAN.
  Svaki onaj ko podrzava ili brane ekumeniste se PRAVI DA JE PRAVOSLAVAN.
  I svako onaj ko ih na bilo koji nacin brani SE PRAVI DA JE PRAVOSLAVAN.

  Izvinite to nisam rekao ja, nego Duh Sveti, koji OPET u danasnje vrijeme kroz ANATEMU nekadasnje ruske zagranicne Crkve, pod vodjstvom Svetog i Netruleznog Filareta Voznesenjskog, cije mosti sektasi iz danasnje RZC, POD DIREKTIVOM SVETSKOG JUDEJSTVA sakrise u manastiru Dzordanvil, govori sledece:

  „ONOGA KO SA NJIMA (EKUMENISTIMA) SASLUZUJE, ILI IH BRANI I POMAZE ANATEMA!“

  Ovo je izvod iz anateme protiv ekumenista.

  A sad Vi oce vidite.
  Vi oce radite sledece:

  1. Veoma ste nejasni po pitanjima vjere, pa moramo da Vas izbjegavamo kao vuka u jagnjecoj kozi, ako cemo da slusamo Svete Oce.
  2. Imate zajednicu sa jereticima pa moramo da vas posaljemo dolje djavolu ili jos nize od njega, tako nas uci Sveti Jovan Zlatousti.
  3. Sasluzujete i imate zajednicu sa jereticima i podpadate pod anatemu Crkve.

  Razmislite malo o tome gdje se Vi uopste nalazite.

  Iz ljubavi mora covjek ponekad biti malo i grub.
  Istina boli i sta da radimo kad je tako.

  • Svestenik Mihailo Mikic каже:

   Narode Boziji, oprostite nasem bratu Vukmanu, Istrazitelju i Pravoslavlju na njihovim rijecima jer oni po svojoj tvrdoglavosti i nedokazanosti svedoce da vjerovatno poticu iz Bosne. Ja sam u svojim komentarima jasno napisao da SRBsku Pravoslavnu Crkvu ne cine ekumenisti, novotarci, papisti i komunisti i drugi otpadnici od Boga i SRBstva ali to moja gore imenovana braca SRBi koja su slepa pored ociju nisu jos uvijek uspjela da procitaju.

   Zato moram jos jednom gluvim i slepim da ponovim: SRBsku Pravoslavnu Crkvu Hristovu u vjernom narodu Svetog Save cine samo oni Pravoslavni SRBi koji pravilno ispovjedaju crkveno ucenje ziveci sa vjerom u Boga po Zakonu Bozijem i zavjetu svojih Svetih Bogootaca i junacki Predaka svojih „za Krst casni mucenika, za Slobodu zatocnika“. Zato traziti od SRBskog Naroda da on izadje sam iz sebe i da se odrekne svoje Majke Crkve koja po misljenju mojih kriticara nije nista drugo nego bludnica, jeste zaista jedinstven slucaj u istoriji SRBskog Naroda. U medecini postoji poseban izraz za djecu koja iz nekih razloga mrze svoje roditelje. Isti izraz moze da se primjeni i prema sadasnjim kriticarima SRBske Pravoslavne Crkve, koji su svojom „borbom“ za cistocu vjere davno presli liniju koja razdvaja dobronamjernu kritiku koja je pozeljna od mrznje prema svemu sto je SRBsko: Pravoslavno i Svetosavsko!

   Kao sto su Jevreji u ime Boga i svoga zakona ili zivotnih vjerski shvacanja razapeli na Krst Sina Bozija, isto tako sada i kriticari Svetosavske Crkve koji ne mogu da naprave stvarnu razlikuju izmedju lazne i istinite Crkve Hristove, razapinjuci na stub srama svoju Majku SRBsku Pravoslavnu Crkvu u stvari razapinju sami sebe. Zbog toga je besmisleno sa gluvim i slepim bilo kakve daljne vjerske polemike voditi!

  • Svestenik Mihailo Mikic каже:

   Duhom Svetim i voljom Episkopata SRBske Pravoslavne Crkve izabran je i sadasnji Patrijarh SRBski, Njegova Svetost G. Irinej. On je u Becu Duhom Svetim za sebe rekao da je „ekumenista i pacifista“ i tako svima otkrio pravu istinu o sebi. Tu istinu braco moja Vi ne mozete zbog revnosti svojoj nikako da primite. Ona poput riblje kosti stoji sada u Vasem grlu preteci da podavi sve „branitelje“ vjere Pravoslavne koji ne stignu na vreme kost da izvadite, i tako da se oslobode duhovnog tereta kojeg su oni sami sebi na ledja metnuli. Svako iskusenje u zivotu dodje zbog greha naseg da bi se tako iskusalo „STRPLJENJE I VJERA SVETIH!:

   • Vukman Cejovic каже:

    U Ime Oca i Sina i Svetoga Duha, koja je ovo glupost.
    O kupi mi majko TOP, ili TENK ili RAKETU TOPOLJ!!!

    Izabrao Duh Sveti onu budalu za srpskog patrijaha.

    Aj nemoj pricat!

    Kao prvo patrijah se bira u Hristovoj Crkvi a ne u ispostavama kosmicke crkve.
    Kao drugo patrijaha biraju Hristovi episkopi a ne placenici svetskog saveza crkava, nenormalne osobe neke humanisticko kosmicke vjere, koji kao dekoraciju nose pravoslavna znamenja, kao sto to ponekad rade hipici ili neki zanesenjaci.

    I NIKADA Duh Sveti ne bira jeretika za patrijaha, niti Duh Sveti tjera covjeka da huli na Gospoda.
    Ako neki duh to radi, onda se on ne zove Duh Sveti.

    Duh Sveti govoreci kroz usta Svetitelja UVIJEK je govorio da bjezimo od jeretika.
    Ali sto pomaze Vama stalno jedno te isto ponavljati.

    Ajte dragi moj oce Mikicu, idite malo vozite taj kamion, mozda vam se u preriji razbistri glava da vise ne pisete ovakve gluposti.

  • Svestenik O. Mihailo Mikic каже:

   E moj brate Vukmane, ne spasavamo mi Pravoslavlje i Crkvu Boziju, vec Crkva Hristova spasava nas. Kada to umom svojim budemo shvatili i srcem svojim prihvatili bicemo na putu Sv. Save koji vodi u zivot vjecni!

 23. istinotražitelj каже:

  Žalosno je u kakvom se stanju(duhovnom)nalaze sveštenici ekumenisti kao i oni koji kritikuju ekumenizam,ali su i dalje u opštenju preko svojih duhovnih pastira(episkopa).Neobjašnjivo je da jedan sveštenik,pastir(o.Mikić) apsolutno ignoriše sve ono što mu je izneseno kao argument,ne osvrće se ,niti odgovara na postavljena pitanja koja su od ogromne važnosti za sve pravoslavne.Pitanja koja je postavio brat Pravoslavlje su od neprocenjive važnosti jer upravo od odgovora na ta pitanja mnogi čitaoci ovih diskusija mogu da saznaju gde se nalaze,tj.da li se nalaze na lađi kojom krmani sami Gospod preko svojih nezaboravnih svetih otaca,ili pak na lađi kojom upravljaju oni za koje svojevremeno ap.Pavle reče:Mi nismo kao oni koji trguju Hristom. Bolno i prebolno je to ignorisanje činjenica koje i Vukman iznosi,crno na belo,argumentovano,potkrepljeno dokazima… Zaista,ZAŠTO,oni ne ODGOVARAJU na postavljena pitanja?Da li zato,što ne znaju da odgovore,da li zato što se nekoga ili nečega boje,da li zato što smatraju onoga koji im postavlja pitanja nevažnim,malim,beznačajnim čovekom,koji je nedostojan odgovora…Sam naš Gospod se nije tako ponašao,svakome onome koji mu se obratio pitanjem,molbom,željom,spremno je odgovarao i svakoga je udostojavao odgovora…setimo se da je čak prilikom kušanja u pustinji i sa samim sotonom vodio dijalog tj.odgovarao je na njegova pitanja. Današnji pastiri su se,nažalost,toliko udaljili od naroda,smatraju ga neukim i nevažnim,ili kako to oni vole da kažu -mi smo ti koji brinu o svemu,nemojte vi narode da brinete,nemojte ništa da nas pitate,vi se ne razu8mete u crkvene i duhovne stvari,nemojte da osuđujete i slične fraze.Oni zaboravljaju da su u Crkvi Božjoj apsolutno RAVNOPRAVNI i narod i sveštenstvo,niko tu nije veći ili manji,niko tu nije više ili manje važan…kao što je uloga episkopa,pre svega da čuva ISTINU,da nadgleda pastvu,da poučava i ispravlja narod,tako isto i narod ima sličnu ulogu da proverava da li je episkop(ali i sveštenstvo) ispravan,da li čuva veru,da li se pridržava kanona na koje se zavetovao da će ih čuvati i po cenu života.Sve ovo je dobro poznato sveštenstvu,jer su o tome učili u svojim školama i oni su dužni da se pridržavaju svega toga.Kada oni prestanu da vrše tu svoju DUŽNOST čuvanja pravoslavlja,onda Gospod Bog“progovori“kroz narod.Setimo se vremena kada je trebao biti potpisan Konkordat,da je tada narod apsolutno bio uz svog patrijarha i episkope koji su se žestoko opirali potpisivanju tog čina.U svim ovim dešavanjima ima jedna zadivljujuća stvar,naime,kada je pitanje Konkordata bilo postavljeno pred patrijarha i episkopat,crkveni Sabor sa patrijarhom je uputio pitanje vernome narodu šta da rade,tj.da li se narod slaže sa njihovom odlukom da se ne potpiše konkordat.Možete li da zamislite-patrijarh KONSULTUJE narod!!!On pita narod!!Sve ovo se dešavalo pre nekih sedamdesetak godina u ono blagočestivo vreme kada su narod i sveštenstvo bili jedno i jedinstveno biće,u vreme kada je i patrijarh bio smiren i tražio savet …Zašto se današnje sveštenstvo otuđilo od svog naroda,zašto ga ne udostojavaju odgovora na NAJVAŽNIJA pitanja koja se tiču večnog spasenja,zašto,zašto…Niko,ko ima čak i elementarno znanje o crkvenim stvarima i dešavanjma,ne može da ostane ravnodušan pred svim ovim odstupanjima od vere,predanja,pravila,kanona,dogmata i sl.Niko nema pravo da uskrati odgovore na pitanja koja tište i brinu verni narod.Ekumenisti koji su zaposeli sva mesta u SPC i pravovremeno eliminisali sve nepodobne i dalje uče narod da su oni u pravu,da nema narod razlog da brine,da ne smeju da se odvajaju o Majke Crkve,da su svi oni koji ukazuju na nepravilnosti raskolnici i jeretici i sl.Jedina stvar koju uvek“zaborave“da objasne vernom narodu je-šta označava termin Majka Crkva.Kriju se iza toga termina i verni narod obmanjuju,a nikako da se sete da objasne da ta Majka Crkva NIKAKO NE SME da bude ekumenistička,niti sme da je vode oni koji i rečju i delom pokazuju i dokazuju da su ekumenisti.Svi oni koji svesno,ali i nesvesno obmanjuju narod i drže ga u potčinjenom stanju,imaće priliku da daju odgovor Svetom Savi i svim našim srpskim bogonosnim ocima,zašto su se oglušili o sve one njihove savete i zabrane da imaju bilo kakve veze sa jereticima.Neka samo pročitaju govor Svetog Save na Saboreu u Žiči vezano za tadašnje jeretike(katolike i bogumile)Neka nam objasne šta je tu nejasno i nerazumljivo.Današnji ekumenisti ne samo da se druže sa jereticima svim mogućim,nego se čak mole,pa odnedavno i saslužuju sa njima.Neka upitaju prosečnog učenika bogoslovije prvog razloga o čemu govori 45 apostolsko pravilo;pa,onda,neka i nama „neupućenim“ objasne šta je pisac hteo da kaže.Ako im je još ostao makar delić savesti i istine,neka nam posebno protumače kakve se sankcije predviđaju za narušavanje 45 ap.pravila.Ne smem ni da pomislim kakve su sankcije predviđene za one koji ulaze u sinagoge i pale sveće.Na sve ovo NEMA ODGOVORA od strane srpskog sveštvenstva-jedino što im je preostalo da kažu je ono čuveno:Ne osuđuj,ne cepaj rizu Hristovu.Nema kraja njihovom ponižavanju inteligencije naroda,nema kraja ni mere kojom preziru bilo koje mišljenje naroda,oni su zaista doslovno shvatili da je narod stado(i da nema nikakva prava.ni glasa ni mišljenja),Ekumenisti zaboravljaju da za sva ona narušavanja kanona sleduju sankcije od strane crkvenog suda,a ako njega nema,ili nema ko da ga sazove,onda Gospod Bog na nama nevidljiv način sam vrši taj „sud“ tj.odseca od crkvene punoće one koji narušavaju pravila,ili kako to lepo reče ap.Pavle:“jeretik je sebe samog osudio“ tj.lišio sebe blegodati Božje.Da li su svega ovoga svesni ekumenisti,ali i oni koji su u zajednici sa njima,makar i lično sami bili protiv ekumenizma,pa makar se i javno opirali i kritikovali ekumenizam.Svi sveti oci jednoglasno objašnjavaju da se od jeretika treba ODVOJITI,nemati sa njima nikakvo crkveno opštenje.Ako postoje neke nejasnoće,neka dobro prouče žitije sv.Maksima Ispovednika,pa neka nam objasne kojoj je to pomesnoj crkvi pripadao Sveti kada su mu monoteliti uputili ono čuveno pitanje:“Kojoj ti crkvi starče pripadaš?“Neka nam o.Mikić to objasni obzirom da je morao to sve učiti u bogoslovskoj školi,a posebno bi bio interesantno da nam protumači -zašto se ODVOJIO sv.Maksim od svoje matične carigradske crkve? Ako ne veruje da se sv.Maksim ODVOJIO,neka nam protumači sledeće reči iz žitija svetih kada monoteliti ubeđuju Svetog da im pristupi:“Naši protivnici i raskolnici,gledaju u tebe i zbog tebe se bune,ne želeći da se SJEDINE sa nama u veri,neka Gospod omekša tvoje srce da nam se PRIDRUŽIŠ……jer mi smo tvrdo ubeđeni:ako ti PRIĐEŠ ovoj svetoj carigradskoj crkvi,pristaće uz nas svi koji se zbog tebe i zbog tvog učenja O D V O J I Š E (otrgoše) od nas“ Da li je ovde potrebno neko posebno objašnjenje?Da li je tada carigradska crkva bila Majka Crkva?Da li se sv.Maksim od nje odvojio?Iskreno bih želeo da nam o.Mikić odgovori na ova pitanja,verujem da bi ovo zanimalo sve naše učesnike u diskusiji..a,ako mogu i ostali učesnici iz SPC da nam daju odgovore,pre svega zbog svojih vernika iz SPC koji verovatno imaju slična pitanja.

 24. Svestenik Mihailo Mikic каже:

  Istrazitelju, ponovo me vuces za jezik pa moram zato da ti javno kazem da narod nije stado! Ne! Narod je Bozije BLAGO! Najvjerovatnije da neznas sta ta rijec znaci. Zato upitajte u Bosni nekog seljaka da ti objasni njezino znacenje!

 25. Vukman Cejovic каже:

  Oce Mikicu nisam iz Bosne nego sam iz Crne Gore iz Podgorice a moji su iz plemena Kuci od Drekalovica, ali dugo zivim u Njemackoj. Drekalovici su direktni potomci Djuradja Kastriota ili cuvenog Skenderbega.
  Moj jedan dalji predak je bio i crnogorski svestenik.

  Vi ste oce neprevazidjeni akrobata.
  Kako biste samo ocijenili Svetog Maksima Ispovednika da ste zivjeli u njegovo vrijeme.
  On bi za Vas bio fantik.
  A da ne pricamo o Apostolu Pavlu, za kojeg bi rekli da je izdao svoju Crkvu i otisao u sektu zilotsku.

  Oce da napomenem jos jednom.

  1. ako na liturgiji pominjete bilo koga ko je jeretik (za koga se zna da je jeretik) ili pominjete nekoga ko sa bilo kim jeretikom (za koga se zna da je jeretik) ima zajednicu, onda se Vi oce ne nalazite u Crkvi. AMIN i nema sanse da je drugacije od ovoga.

  2. A ako na liturgiji pominjete jeretika koji je u zajednici sa SVIM MOGUCIM JERETICIMA na planeti (kroz svetski savez crkava), onda vi ne da se ne nalazite u Crkvi, nego se nalazite u potpuno satanskoj organizacij u kojoj se POTPUNO pomracuje um i u kojoj se prima u sebi duh prevare.

  Dakle, 10000000 puta vam je manje opasno da podjete kod neke seoske babe Dzemine, da vam muti olovo, nego poci u „crkvu“ koja je u organskom jedinstvu sa SVIM, DAKLE SVIM, DA OPET PONOVIM, SVIM,SVIM, SVIM mogucim jeresima u zajednici.

  Ne postoji ni jedna jedina jeres na ovoj planeti sa kojom nasi „sveti“ i „blagocestivi“ episkopi nisu u organskom jedinstvu. Eto prosle godine su u Bosni imali zajednicku molitvu i sa sektom hara krisna.

  To ne vidjeti, znaci da je covjek POTPUNO primio u sebi duha prevare.

  To je to.

  Tu lijeka nema.

  A sa tim Vasim duhovnim akrobacijama, jedino sto mozete da uradite je da iscasite mozak.

 26. православље каже:

  Оче Микићу,
  Изгледа да нико од нас није из Босне, мада знамо шта у народном језику значи благо.
  Него време је близу, и ја Вас молим да ми одговорите на питања. Ја заиста желим да их видим. Може да се деси да ми отворите очи и да схватим да нисам у праву, па да се вратим у бившу парохију. Мој духовни отац, кад га нешто питам, одговара идентично као што Свети Оци уче. Може бити да ни он не зна да је у заблуди, може бити да је промашио читав живот и да га ми сад спасимо, а ко зна можда и епископа спасимо. Ма, шта бре епископа?! Целу Цркву можемо да убедимо да је у заблуди! Одмах да се присаједини са светским савезом „цркава“, да се сви поклоне папи и већ колико следећу Хануку да сви заједно прославимо. Ја ћу прасе да понесем, нема везе што је наш пост, ја ћу то из љубави, такав је наш СРБски обичај кад се иде на славље. Ето, можемо сви заједно камионом.

 27. istinotražitelj каже:

  Zaista,zadivljujuća je ignorancija o.Mikića spram činjenica koje mu se na tanjiru serviraju,zadivljuje njegovo ignorisanje ličnosti koje mu se obraćaju,zadivljuje i njegovo apsolutno nepoznavanje duha vremena u kojem živimo,a o poznavanju svih onih pravila i kanona koja je učio u bogoslovskoj školi da i ne pričamo.Žalosno je da on na sve te ČINJENICE koje nisu nekakve tajne,već stvari veoma poznate,ima odgovor(komentar) tipa:“Vi svi koji mi se obraćate,mora da ste iz Bosne,jer ste tvrdoglavi i nedokazani“.Pitam se samo,da li se tako obraća jedan sveštenik svome pravoslavnom bratu,da li je taj model ponašanja norma koja je ozvaničena kod ekumenista i onih koji su sa njima?I da ne zaboravim,šta to o.Mikić ima protiv pravoslavnih iz Bosne. Znam,znam,sa sveštenicima iz SPC nema dijaloga,oni su već dugo,dugo navikli samo na monolog,navikli da ih pastva samo sluša,ćuti i klima glavom,a da ih nešto pita-e,to nije predviđeno.Zaboravili su da Crkvu ne čine samo sveštenici,već je i VERNI NAROD ravnopravan njen član.Ako ne veruju,neka malo prouče svoje knjige iz kojih su učili u školi.Najbitnije za sve sadašnje pastire je da konačno shvate da moraju biti pastiri,čuvari stada od vuka(ekumenizma),a ne najamnici(verski službenici).Njihova uloga nije samo da svršavaju svete tajne,već prvenstveno da čuvaju narod od zlih i lažnih učenja kojih je danas i previše,a od kojih je najstrašniji EKUMENIZAM,koji je,verovatno i poslednja jeres,jer su sve druge već iscrpljene.Interesanto je to da srpski sveštenici apsolutno nikada nisu reagovali na patrijarhovu izjavu da je on lično pristalica ekumenizma i da je EKUMENISTA.,veoma vešto zaobilaze tu činjenicu.Neobjašnjivo je to da o.Mikić ne shvata da on participira patrijarhovo veroispovedanje samom činjenicom da je u zajednici(pomesnom crkvom) sa njim ili misli da on može imati nekakvo drugačije veroispovedanje od svog prvojerarha.Neka nam objasni čije ime spominje na liturgiji(indirektno preko svog nadležnog episkopa) i nakon toga obavlja „kinoniju“.Pitanje koje ekumenisti uporno izbegavaju da odgovore glasi:“Da li sveštenik može da ima RAZLIČITU veru(veroispovedanje)od svog episkopa(patrijarha)?Slično pitanje glasi-da li je episkop(patrijarh) izvor svetih tajni dotične crkve i da li verodostojnost svetih tajni zavisi od vere koju ispoveda i javno uči episkop(patrijarh),ili to zavisi od ispovedanja vere sveštenika koji služi i obavlja svete tajne,a od kojih je najvažnija-sveta tajna pričesšća.ODGOVOR na ovo pitanje bio bi veoma interesantan…ali ,evo već godinama na njega NIKO ne odgovara.Ako je narod blago,kako to o.Mikić kaže,zašto mu njegovi ljubljeni pastiri uskraćuju odgovor.Jasno je da o.Mikić nije ekumenista,javno je to ispovedio,hrabro i nedvosmisleno,za razliku od većine(svih ?) SPC sveštenika koji mudro ćute i ne oglašavaju se ,i time potvrđuju činjenicu da participiraju patrijarhov ekumenizam.Naravno,oni znaju,a i mi znamo,zašto ćute tako uporno i dugo,i ne oglašavaju se.Ne zaboravimo,da ovde nije neka bezazlena i nevažna stvar koja je lako rešiva;ovde je u pitanja najgora od svih jeresi koja se ikad pojavila-ra razliku od ostalih jeresi koje su se doticale samo jednog pitanja,ovde je u pitanju višestruka jeres sačinjena od svih mogućih jeresi.Iskreno se pitam kako to da o.Mikić osvedočeni ekumenista(ali,samo na REČIMA) ne može da shvati elementarne stvari,kao i to da svi ovde koji pišu nemaju lično ništa protiv njega i da ne iznose svoja LIČNA mišljenja,nego sve što je izneto ovde,sve je potkrepljeno činjenicama,navodima iz svetotačkog predanja,pravila,kanona i sl.Danas je tako vreme,da sama reč-kanoni,pravila,dogme-izaziva u ljudima odbojnost i mrzost,kao da je to nešto izmipšljeno da nam zagorčava ovaj naš“podvižničkohrišćanski“ život.Verujem da o.Mikić ne deli mišljenje jednog poznatog episkopa koji je svojevremeno javno rekao da je prošlo vreme kanona i da se oni mogu okačiti mačku o rep!Kod većine ljudi vlada nedoumica,kako se ponašati u situaciji koja danas vlada u pravoslavnom(ekumenističkom) svetu,i kada je već otvorena izdaja pravoslavlja od strane njenih prvojeraraha bilo direktnim učestvovanjima u ekumenističkim saborovanjima,ili mudrim ,upornim ćutanjem.Ako postoje nekakve nedoumice oko svega toga,ne moraju da traže „savet“ od „nerazumnih zilota“,niti njihovih pristalica-neka otvore žitija svetih( šta to beše !) i neka pročitaju žitija,recimo za početak-sv.Maksima,sv.Marka Efeskog,sv.Teodora Studita,a bio bi dobar primer i sv.Vasilija Ostroškog i razlog njegovog ODVAJANJA od nadležnog episkopa.Današnji ekumenisti javno pripremaju Osmi vas.sabor,kao da zaboravljaju da su gotovo svi savremeni podvižnici i oci upozoravali na karakter tog „sabora( Ava Justin,Kukša Veličko,sv.Anatolije optinski,sv.Nektarije optinski,sv,Nil Mirotočivi…) Ako im ovi autoriteti nisu dovoljno pouzdani,neka se sete reči koje je prilikom zatvaranja zadnjeg sv.sedmog vas.sabora proročki izgovorio predsedavajući tog sabora božanstveni otac,presveti Tarasije carigradski:“Ovaj sabor je OMEGA“. Za manje poznate poznavaoce grkog jezika,slovo omega je POSLEDNJE slovo grčke azbuke,pa je ovde suvišno tumačenje reči božanstvenog Tarasija.SVE ovde što je navedeno,apsolutno se može proveriti i svako onaj ko je dobronameran(ali,pre svega ISTINOLJUBIV) ima priliku da ispita svoju odanost svetim ocima,rečima,a zašto ne i delima.Nije Gospod pohvalio one koji su ćutali u vezi Arija ,nego Onoga koji je ošamario Arija,i koji je time dao PRIMER svima nama,kakav stav treba da imamo prema jereticima(ekumenistima).Veoma je lako interno imati svoj odbojan stav prema ekumenistima,a javno ćutati i participirati sa njima i službama i praviti se da se ništa strašno ne dešava,-takve stvari Gospod nije pohvalio.Većina,verovatno ne shvata da je obitavanje u javnoj ,ali i prikrivenoj jeresi,veoma opasna stvar za dušu,kao i da su svete tajne koje vrše jeretici(javni i prikriveni) kako to kažu sveti oci“SMRTONOSNE za dušu“.Borba i revnost za pravoslavlje nije nešto što treba neko drugi da radi,a mi iz prikrajka čekamo ishod i evtl.opredeljenje.Gospod traži od nas da sledujemo,ne današnjim vajnim pastirima,nego svetim ocima kao najmerodavnijima i najsigurnijim,u ova smutna vremena kada gotovo da se nikome ne može verovati.Sveti spisi,kanoni,pravila,zbornici su proročki urađeni prvenstveno zbog nas pripadnika „osmog eona“ da ne bismo imali nedoumice,pitanja,uznemirenost povodom raznih pitanja koja nam je nametnuo ovaj zadnji dvadeseti vek..Pitanje je,dakle,da li biti u opštenju sa onima koji su narušili sve kanone i imati nemirnu savest,učrestvovati u njihovim bezakonjima i obredima,ili pak imati HRABROST i odvojiti se od onih koji su zaposeli sva“rukovodeća“mesta u pomesnim crkvama i koji sebe i dalje doživljavaju kao pravoslavne

 28. istinotražitelj каже:

  Pravim malu ispravku- u rečenici koja glasi“iskreno se pitam kako to da o.Mikić osvedočeni ekumenista…,“ ova rečenica treba da glasi:“Iskreno se pitam kako to da o.Mikić osvedočeni antiekumenista“

  • православље каже:

   Додаћу само да је Свети Ава Јустин упозорио епископе на то да ће доћи до тога да народ не признаје епископе за носиоце светоотачког предања. Одломци из његовог „Одговора на анонимну дописницу“ из 1971:

   Знајмо и у сну и на јави да, по богомудрим и апостолским речима Посланице Источних Патријараха: „сам црквени народ јесте чувар православне вере и предања“ (Посланица 1848. год., пар. 17). Немојмо да се деси да тај још верујући народ Божји једнога часа дође до тога да данашње Епископе не признаје више за носиоце и чуваре апостолско-светоотачке вере, како је то знао чинити православни народ много пута у својој крстоносној историји. У мутним и мртвим водама „екуменизма“, у које су неки од њих загазили, ретко се ко од православних одржао а да не почне тонути у јереси неправославља и злославља. Но знајмо за сва времена и на сву вечност: нико не може остати у Цркви Христовој Православној не држећи се благочестивог богочовечански саборног пута Светих Отаца и Исповедника Православља. Сетимо се еванђелског правила Светог Григорија Паламе, изреченог у писму Патријарху Антиохијском Игњатију 1345. године, када је овај одступио од православног учења: „Они који су од Цркве Христове, они су и од Истине; а они који нису од Истине, не припадају ни Цркви Христовој… Јер ми смо научили да Хришћанство меримо не по лицима, већ по истини и по тачности вере, (Συγγράμματα т. II, Солун 1966, стр. 627). Ово, вековима испробано и свестрано потврђено православно правило Св. Григорија Паламе, јесте свагдашње правило Цркве Православне и Исповедника православних и народа Божјег православног од Светих Апостола до данас, па ће благодаћу Божјом и силом Божјом бити и од данас до века.“

   „Покоравати се Богу већма него људима“, – то је устав Православне Цркве, њен вечни и неизменљиви Устав – Свеустав, њен вечни и неизменљиви Став – Свестав. То и први одговор њен првим гонитељима Цркве (ДАп. 5, 17-42); а то њен одговор и свима гонитељима њеним кроза све векове, до Страшнога Суда. За Цркву је Бог увек на првом месту, а човек, а људи увек на другом месту. Људима се треба покоравати све док нису против Бога или Његовог закона. Но чим иступе против Бога или Његовог закона, Црква тада мора остајати уз Бога, и Његов закон и вољу отстојавати еванђелским средствима. Не ради ли тако, зар је Црква? и представници Цркве, не раде ли тако, зар су апостолски представници Цркве? Правдати се при томе такозваном црквеном икономијом није друго до прикривено издавати Бога и Цркву. Таква икономија је просто напросто – издајство Цркве Христове.“

   „Богозрачно сунце Православне Истине, херувимски ревнитељ Православне Вере, пресвето око Цркве, Свети Симеон Нови Богослов, игуман, у присуству многих великаша говори у очи своме надлежном епископу, патријарху Цариградском, који га је невина послао у прогонство и гони га подмукло и лукаво: „Пристани да нас учиш сагласно Светом Писму, следећи ранијим Светим Оцима, и ми ћемо те примити као равног Апостолима, и бићемо земља и прах под твојим светим ногама; и да будемо гажени тобом, сматраћемо то за посвећење, за хиротонију. И не само то, него ћемо твоја наређења испуњавати до смрти. Али ако ти нећеш да нас учиш тако како би нас побудио да се покоравамо твојим наредбама, … у том случају ми не можемо ништа друго рећи до оно што и ученици Христови: Већма се треба покоравати Богу него људима (ДАп. 5, 29)“ (Βίος Συμεών τοΰ Νέου Θεολόγου од Никите Ститата, изд. Roma 1928).
   Такав је став, такав пут, таква Истина Православне Цркве Христове од Светих Апостола до данас, и од данас па све до завршетка света земаљског. На рачун тог става, тог пута, те Истине, не смеју се правити ни уступци, ни компромиси, ни одступања. И то ни од кога, па ни од самог Васељенског Сабора, ако би се састао.“

   „Избављени Богочовеком Господом Христом од идолопоклонства у свима његовим издањима, ево шта нам поручују и у аманет остављају Свети Оци Светих Седам Васељенских Сабора као једини Православни пут, пут Богочовечански, којим треба неустрашиво ићи кроз све историјске тмине и помрчине овога века и света:
   „Свети Оци наши, испуњујући божанску заповест Бога и Спаса нашега Исуса Христа, нису светиљку божанског знања коју им је Он дао сакрили под поклопац, него су је поставили на светњак најкориснијег учења, да би светлела свима у кући, то јест свима који славе Бога у Православној Васељенској Цркви, како се не би нико од оних који православно (εΰσεβώς) исповедају Господа спотaкао ногом о камен јеретичког зловерја. Јер Свети Оци изгоне напоље сваку јеретичку заблуду и одсецају труле удове, ако су ови неизлечиво болесни; и, имајући лопату у својим рукама, они очишћују гумно, и пшеницу, то јест хранљиву реч, која поткрепљује срце човека, сабирају у житницу Православне Васељенске Цркве, а плеву јеретичког злог учења избацују напоље и сажижу огњем неугасивим… И ми, држећи се на сваки начин догмата и дела тих истих Богоносних Отаца наших, проповедамо једним устима и једним срцем, нити шта додајући, нити шта одузимајући од онога што су нам они предали, него се у томе утврђујемо и укрепљујемо, и тако исповедамо, тако учимо, као што су Шест Светих Васељенских Сабора одредили и потврдили. „

   • православље каже:

    Коме Свети Оци нису јасни, а прилично су јасни и недвосмислени за разлику екумениста, Свети Ава Јустин Ћелијски у својим делима је појасно до танчина сваку реч. Он се упокојио 1979, па је имао овакав став према екуменизму и први га дефинисао као свејерес, јерес над јересима. У то време је још постојала могућност да се неко и врати на пут Отаца, да се и у Грчкој календар врати на стари, међутим након његовог упокојења, наши епископи тону све дубље и дубље у јерес, а сви ћуте, ћуте. Нема Аве да загрми, али грме његове речи остављене за нас као упозорење. Након његовог упокојења 1983. Руска Загранична Црква анатемише екуменизам и под ту анатему потпадају сви који су у екуменистичким црквама. У Недељу Православља ова анатема се данас чита у истински православним црквама.
    Поред Аве Јустина, треба читати Светог Филарета Вознесењског, Аверкија Џорданвилског и друге који су нам оставили јасно и недвосмислено учење шта чинити. Нико не може да каже да није имао где да научи или прочита.

 29. Vukman Cejovic каже:

  Borba protiv Crkve je dugorocan posao.
  Taj posao su komunisti obavljali na jedan prilicno prost nacin, prisilom i grubo, dok su katolici i masoni, odnosno judejci koji su stojali iza njih to radili na mnogo prefinjeniji nacin, dugorocno, planski, koristeci svoje ogromno masonsko skustvo u glacanju dusa.

  Za vrijeme komunista bilo je slanja u logor, bilo je grube zabrane i grubog sluzenja vlastima. sve se to vidjelo i iz aviona. I ekumenizam je bio u sluzbi komunisticke vlasti, pa se i to vidjelo iz aviona.

  Danas je medjutim vrijeme globalizma i po planovima globalista u narednih 10 do 20 godina moraju ogromni globalisticki radovi da se obave.

  Stvaranje svetske drzave sa svetskim finansijama, svetskom vojskom i sve tome slicno. UBEDLJIVO najvazniji zadatak u svemu tome je stvaranje jedne svetske religije i predstavnici okultne judejske sekte Hasidi su sebi u najvazniji zadatak stavili dovodjenje njihovog mesije u novoizgradjeni solomonov hram, koji samo sto nije poceo da se gradi. SVE JE SPREMNO i SVI prestavnici svih religija (do tada judeiziranih-vec su svi judeizirani) ce doci da mu se poklone.

  Dakle, UBEDLJIVO NAJVAZNIJI ZADATAK GLOBALISTA JE STVARANJE SVETSKE CRKVE!!!
  I zbog toga je za njih ekumenizam NAJVAZNIJA stvar na kugli zemaljskoj, vaznija od UNO, vaznija od NATO pakta, vaznija od svetske banke, vaznija od SVEGA.
  Zbog toga je srpskim ekumenistima ostajanje u svetskom savezu crkava SVE I SVJA, prije ce zemlja prestati oko svoje ose da se okrece, nego sto ce oni i POMISLITI odatle da izadju a ako neke crkve ipak odatle izadju, ali ne prekidaju zajednicu sa onima koji su tamo, budite bez brige i to je u sklopu prevare ili je to sporadicni incident, koji ce oni brzo rijesiti.

  Judejci su DAVNO zauzeli Vatikan, jos za vrijeme Templera, doduse ne potpuno ali jos od davno su oni tamo ALFA I OMEGA. Vremenom je ta judjska okupacija Vatikana postala sve veca, dok je danas ona POTPUNA. Od pape Franja veceg sluge svetskom judeizmu i masoneriji je i teoretski nemoguce naci. Razna priznanja svetskog judejstva potvrdjuju tu cinjenicu. Judejcima je veoma potrebna vatikanska infrastruktura kao kostur svetske crkve. Zbog toga su se u zadnjih godinu dvije dana papa Franjo i Simon Peres nekoliko puta javno sastajali. O tajnim sastancima nemamo podataka. I pravljeni su planovi u pravljenu „ujedinjenich nacija religija“ na cijem ce celu biti papa.

  Taj covjek je na velikom poslu i eto iducu 2016 godinu je proglasio svetom godinom. Istu godinu kada se odrzava osmi jereticki sabor papa proglasava svetom.

  U svetskom otpadnickom pravoslavlju su masoni i papisti zauzeli kljucne pozicije a u zadnjih 20 godina je moskovska patrijasdija bukvalno pala u ruke judeista. Poglavice moskovske parasinagoge su rukopolozile ogroman broj Jevreja za svestenike, episkope i djakone.

  Samo naivan moze vjerovati da najveci broj njih nije pravoslavlje primio lazno. Djela koja rade to potvrdjuju. Naprimjer jedan takav smrad od covjeka poput djakona Kurajeva, lazno prekrstenog Civutina, bivseg KGB agenta, homoseksualca, glavno urednika bivseg casopisa „bezboznik, kasnije LICNOG SEKRETARA PATRIJAHA, dogurao je dotle da su ga proglasili za misionara Rusije. Zamislite od ateistickog i bogobornog studenta koji je bio glavni urednik casopisa „bezboznik“ koji po naredjenju KGB-a postaje ekspres pravoslavan i u rekordnom roku dogura da bude cak i „misionar Rusije“. njegova djela su otrov za dusu par exelans. Veoma vjesto pisana antihriscanska literatura. Inace ta spodoba fizicki tako djeluje da bi ga covjek iz kupusa istjerao.

  Sadasnja Alfa i Omega moskovske parasinagoge Alfejev (koji je vaznija licnost od mutavog Kirila Gjudanova) je takodje lazno prekrsteni Civutin, dok ih ima i u paloj ruskoj zagranicnoj crkvi, gdje su bili glavni akteri unistavanja te Crkve i sadasnjeg sklanjanja mostiju Svetoga Filareta Njujorskog.

  Vi ne mozete vjerovati koliko je sadasnja otpadnicka ruska zagranicna crkva izresetana judejcima. To je, blago receno, JEZIVO, koliko su Judejci inflitirani u rusku „Crkvu“.

  Cak su ostavili svoje ljude i u onim Crkvama koje su izvan ekuemenizma, gdje glume ispovednike vjere. cisto kao rezerva za „ne daj Boze“.

  Dakle, kostatinopoljska masonska loza, plus judejska moskovska parasinagoga, plus ostale „Crkve“ otpadnickog pravoslavlja izresetane ili judejcima, ili masonima a ako ih nema dovoljno onda papskim agentima (svi na istom zadatku i pod istom komandom) sada su dobili zadatak da ono sto cine cine BRZO. Sad je vrijeme za OFANZIVU i vec ove godine treba da ociste i ono malo sto im i teoretski bude moglo smetati i u sklopu toga treba i posmatrati ovo ludilo oko hanuke i hriscansko judejskih susreta i dijaloga, kao i ove cistke u beogradskoj a i u svima drugim „crkvama“..

  Naravno i tu su nasli avangardu, koja je nazalost ova nasa otpadnicka beogradska patrijasija, koja je imala cast da bude prva „pravoslavna crkva“ U ISTORIJI koja se udostojila da ucestvuje u zajednickom judejsko-„pravoslavnom“ vjerskom ritualu.

  Ako sad neko misli da se citava ova masinerija moze zaustaviti i da boravkom u toj zahuktaloj masineriji koja srlja u pakao, covjek moze spasavati „pravoslavlje“ onda taj mora biti ne samo potpuno neobavijesten i skroz naivan, nego bukvalno LUD covjek za zaljenje.

  Pogotovo sada, kada su SVE karte bacene na sto, biti u duhovnoj zajednici sa njima je OPASNO PO ZIVOT. Sada je vrijeme kada se duh prevare nevjerovatno brzo prima u covjeka. Ko na sve ovo zazmuri taj vec prima antihrista u sebe. Nema toga majcinoga sina, koji moze reci da se sada ne moze vidjeti epilog drame, da se sada ne vide akteri i reziser.

  Ako sada covjek nista ne vidi, onda kad ce nesto vidjeti. I POSEBNO je sada opasno poklanjati bilo kakav autoritet bilo kom episkopu ili svesteniku iz otpadnickog pravoslavlja. Kvazi episkopi ili kvazi svestenici iz otpadnickog pravoslavlja (SVI ODREDA-KO IMA DANAS VREMENA ZA SORTIRANJE) su najdestruktivniji elemenat danas na planeti, to je najizdresiraniji kadar, kadar sa najvecom glazurom mozga i duse, to su ljudi specijalno birani, skolovani i trenirani i NE DAJ GOSPODE njima ne treba poklanjati ni najmanji autoritet, niti ocekivati da ce oni nesto mijenjati ili spasavati.

  Ne, to je beznadezan slucaj, od njih samo treba bjezati, ali GLAVOM BEZ OBZIRA.
  Dobro je znati da su u danasnje vrijeme najopasniji protivnici Hrista bas ekumenisticki kadar iz otpadnickog pravoslavlja, koji je veoma dobro prerusen u pravoslavnog duhovnika.

  Ako covjek to zna, onda je duzan da se prema njima adekvatno odnosi, sa MAKSIMALNIM PREZIROM njihovih laznih cinova, NE oni nisu pravoslavni svestenici niti episkpopi, nego svestenici i episkopi kosmicke crkve, nikada sa njima ne pristajati ni na najmanji kompromis. Znaci kao kada biste vidjeli kamatasa, makroa, pedofila, najvecu propalicu, takav treba da bude odnos jednog poboznog Hriscanina prema zrecima otpadnickog pravoslavlja, koji ce u novoj svetskoj religiji dobiti veoma vazne pozicije.

  Ne bi me ni najmnanje zacudilo, da na ustolicenju antihrista jednu od glavnih uloga budu odigrali upravo jereji otpadnickog pravoslavlja. Isto kao sto je pijenje krvi od ubijene hriscanske djece bio glavni „desert“ u odredjenim kabalistickim krugovima, ili kao sto je kabalisticko ubistvo ruske carske porodice uz petoro maloljetne djece bio kabalisticki „desert“, tako ce i ucesce izdajnika pravoslavlja u krunisanju antihrista biti jedan od kabalistickih deserata zadnjih vremena.

  Tako braco, nasi najveci neprijatelji su ONI i toga treba biti svjestan.

  • православље каже:

   Има и оно пророчанство, не могу да се сетим чије, да ће „православни“ патријарх крунисати Антихриста и да ће тек кад га буду крунисали, схватити ко је он, али тада ће бити касно. Коса ми се на глави диже кад читам она лажна пророчанства која су се у последњих неколико година појавила да ће бити крунисан руски цар, те да ће онда и Србија добити цара. Како може уопште и бити православног цара кад су у земљи православни у дебелој мањини? Зар нико не може да се запита о каквом они цару причају. По православном предању пре Антихриста ће прво доћи његов претеча који ће се правити да је православан. Страшно је што много људи верује у обмане и што се нико не запита шта се ту стварно догађа.

   • SRBin Svetosavac каже:

    SRBadijo, zar ne vidite da zivimo u vremenu kada sin uci OCA kako se djeca prave, a kcerka prica majci kako su bolne porodjajne make. To je slika nasega vremena u kome zivimo.

    Na pisanje O. Mikica nemojte da se osvrcete. On Vas je izgleda samo isprovocirao da kazete ono sto mislite o crkvenim problemima. Naroda drugacije nebi ni saznao pravu istinu o svemu tome, a mi opet sta popovi sada misle. Ko zna? Bog jedini pravu istinu zna o svakome od nas, jer nas Gospod „poznaje jos od utrobe majke nase!“

   • Доле нисте оставили могућност за одговор,тако да морам овде да одговорим у вези канона које сте навели … Ти канони су постављени да би се постепено одвојили хришћани од Синагога јер су се тамо прво окупљали и тамо су прво апостоли проповедали итд… Апостоли дакле најпре обилазе синагоге широм Римскога царства зато је било важно да тамо хришћани не долазе и да се нхе машају са јудејцима1 Било је ту и питање Суботе или Недеље и много разних питања!
    Врло је дискутабилно да ли је Патријарх дирекно прекршио каноне сввојим присуством у Синагоги? Друго нисте ми показали ни један снимак ни доказ чинодејства са јеретицима или помињања папе или неког бискупа или бискупице на Православној литургији!???

 30. istinotražitelj каже:

  Apsolutno je tačno SVE što je brat Vukman napisao,tekst je briljantan,jasan,koncizan,argumentovan,tekst koji i prosečnog revnitelja za pravoslavlje(pa makar bio i u SPC) mora da podstakne na povećanu budnost i straženje.Jedino što bih dodao Vukmanovom pisanju je činjenica da je Solomonov hram VEĆ IZGRAĐEN, u gradu Sao Paolo(Brazil),i da kada bude došlo vreme,biće „premešten“ u Jerusalim,jer je tako arhitektonski urađen da može da se dislocira.Hram je POTPUNO identičan onom srušenom hramu 70god po Hristu,težak je 666 tona,menora(svećnjak za hram) je već napravljena od čistoga zlata i teška 666 kg.Hram je građen 3.5 godine i definitivno je bio gotov jula 2014,kada je u njemu i bila održana prva“služba“ kojoj je prisustvovalo 10000 ljudi,jer toliko hram može da primi.Pre par godina je u Izraelu bila sagrađena škola za KOHENIME(sveštenike koji se posebno uče da budu služitelji SAMO za hram);kruna za mesiju je je takođe napravljena-dakle,sve je spremno!Samo na kraju da dodam,da će po jevrejskom predanju Treći hram sići sa neba u velikoj slavi. Očigledno je da se vreme približilo i da je već“kod vrata“.Svima se nešto žuri,a pogotovo ekumenistima,jer svojim poslednjim postupcima uklanjanja svih onih „nepodobnih“vladika,pokazuju da moraju“čisti“da dočekaju 2016 i predstojeći „sabor“.Svi pravoslavni hrišćani mora shvate da je vreme ODLUKE već došlo ,vreme zahteva OPREDELJENJE!Došao je momenat naše ODANOSTI I VERNOSTI svetim ocima i predanju,ili naše IZDAJE.Nepotrebno je da nagađamo kako i kome bi se opredelili,recimo Ava Justin,vladika Nikolaj,patrijarh Varnava i da ne nabrajemo još mnoge druge.Za sada se od nas zahteva malo,ali kada budu neki veći zahtevi i veća žrtva,i kada nas budu svi ubeđivali da čak i žig antihrista nije tako strašan,pitanje je da li ćemo imati snage…a pogotovo kada pastiri budu obrazlagali“teološki“ da se sve u Sv.Pismu mora shvatati simbolički i alegorijski,pa čak i taj čuveni žig,mnogi će i poverovati tim „učenim teolozoma“.Verovatno će patrijarsi zaodenuti „autoritetom“ objašnjavati narodu da ne treba ništa da brine,da su oni,ti koji brinu,i da taj žig ne treba doslovno shvatati,i da je najvažnije imati ljubav i“Hrista u srcu“.Mnogi će biti prevareni,upravo ovim zadnjim,a svi oni koji budu govorili i mislili suprotno biće okvalifikovani kao oni koji nemaju ljubav,koji nemaju revnost po razumu i naravno da su „u prelesti“.Sve će ovo da prija onima koji su u „zvaničnoj“crkvi,delovaće ubedljiva objašnjenja njihovih pastira,svi će ugušivati svoju savest i svi će biti“mirni i zadovoljni“Doći će vreme,a možda je već i došlo,kada će kod većine biti preovladajuća misao tipa:Hajde,barem mi hrišćani da se ne delimo,eto službe se služe,sveštenici lepo pevaju,a uostalom i Bog je jedan“

  • православље каже:

   Слажем се да овим што је мој непознати брат у Христу написао. Свети Оци су нас упозорили, кад чујемо да је храм Соломонов у Јерусалиму подигнут, одмах припремити се и отићи одмах у дивљину. Господ ће тада допусити да буде суша и биће велика глад и многи ће примити жиг не би ли преживели, међутим хране неће бити ни за жигосане. Тада ће се појавити и канибализам. Пре него што буде подигнут Соломонов храм биће један ужасан рат да ће онај мали део који преживи завапити за миром и добиће лажни мир и светског владара Антихриста. Није ли тај рат на видику?! Спаси Господе и помилуј!
   Да ли се неко запитао зашто се Србија урушава: катастрофалне поплаве, појаве клизишта. Није ли то можда због нашег греха и због отпадништва од истинске вере?
   Захваљујем се уреднику што је допустио да пишемо. Нека Вам је на спасење душе!

 31. Vukman Cejovic каже:

  Pitanja koje je brat Grk postavio su prepuni satanskih zamki koje ekumenisti tako vjesto pletu a koje on ne znajuci prihvata, sto se vidi po pitanju, koje opet odaje zbrku koja vlada u njegovoj glavi. Svi smo mi prosli kroz to,pa bi bilo dobro da malo raskrinkamo tu njihovu takltiku.
  Pravoslavlje je tako jednostavno, ali ga oni stravicno iskomplikuju da bi prikrili svoja nedjela.

  Evo njihiove taktike;

  1. Jeres nije jeres, sve dok ne pocinju da pominju sve jeretike javno na liturgiji.
  Ovdje se djavo podcenjuje i misli da se on za ovih 2000 godina nije usavrsio u taktici, po kojoj se jeres moze prihvatiti na sto hiljada raznih nacina. Zato su Sveti Ocu ucili da je svako onaj ko se moli sa jereticima, ili sa njima IMA BILO KAKVU ZAJEDNICU izvan Crkve.

  2. Jeres i sasluzivanje sa jereticima je po dansnjim ekumenistima: diplomatija, saradnja, borba za mir, borba za ekologiju, kurtoazija, radni sastanak, iskazivanje postovanja prema gostu ili domacinu itd.
  Po ovoj supljoj logici onda je sve dozvoljeno i nema toga sto ne bi moglo da se upakuje u ova opravdanja. Zato Sveti Oci uce da svako ko se cak i u kuci bude molio sa jereticima da bude svrgnut. Nigdje necete vidjeti da je Svete Oce interesovala neka diplomatija, neka uvazavanja, neke kurtoazije i ostale suplje fraze.
  Svako onaj KO IZ DNA DUSE NE PREZIRE SVAKU DRUGU VJERU OSIM PRAVOSLAVNE I KO BILO KOJOJ DRUGOJ VJERI ODAJE PRIZNANJE JE JERETIK I IZDAJNIK HRISTA.
  Ako neko hoce da razgovara o ekologiji, neka podje u kafanu, naruci pivo i diskutuje o ozonskom omotacu, kakve to veze ima sa Crkvom.

  3. Mi se ne molimo, mi smo samo uzajamno prisutni, cime jedni drugima odajemo priznanje, ja tebi vojvoda, ti mene serdare. Dakle nije zajednicka molitva, nego mi ka neke avetinje gledamo u plafon i uzajamno prisustvujemo jedan drugome.
  Sta bi Sveti Oci rekli na ovo ludilo. Pa sto onda zajednicki ne prisustvujete na nakoj utakmici u Crkvu se ide radi molitve a ne blejanja. Cujes, ne mole se nego zajedno prisustvujemo jedni drugima. To nama kazu a njihovim partnerimam kazu „ti brale lijevo plucno krilo, mi brale desno plucno krilo“.

  • Шта је сад било хоће ли ми неко одговорити на питање у вези Вартоломеја као и у вези која врста службе или молитвословља је извршена у Синагоги?
   Зашто бисмо ми тај грчки проблем миорали да преносимо на нашу Цркву нека то они решавају!
   Каква је то реченица да из дна душе презире сваку другу веру осим Православне?

   • Vukman Cejovic каже:

    Brate, samo se malo spusti dolje i evo odgovora u vezu jeretika Vartolomeja i sluzbe u sinagogi.
    Kakvi su tekstovi citani na sluzbi u sinagogi ja to ne znam, niti me interesuje.
    Nigdje Sveti Oci nisu rekli da se u sinagogu ide ako se citaju tekstovi A a da se ne ide ako se citaju tekstovi B. Oni su rekli da se nikada tamo ne ide i ko ide da bude odlucen.

    Eto da nisu iz dna duse prezirsali ucenja koja se tamo uce, ne bi tako strogo sankcionisali zajednicku molitvu sa jereticima.

    Uostalom o ljubavi prema drugim vjerama mozes saznati iz pisanja Svetog Jovana Zlatoustoga, koji je svoju „ljubav“ prema judeizmu veoma slikovito opisao, da bi ga danas garantovano u zatvor strpali a i nas Sveti Sava je svoju ljubav prema jeretickim mudrovanjima takodje veoma dobro opisao.

    Svetitelji su PREZIRALI jereticka ucenja, dok ovi danasnji „duhovnici“ se proispu od emocija cim udju u jereticki hram, pogldaj samo bivseg patrijaha Pavla kakva mu je bila faca kad se sastane sa papistima. Svima njima mozes vidjeti neki tupavi, podanicki osimjeh koji najvise podseca na SPLACINE.

    Meni je jedan katolicki jezuit sa kojim sam imao otvorenu diskusiju o vjeri njegovoj, prije vise godina pisao kako se oni podsmijavaju nasim vladikama i njihovom poltronstvu.
    Ima onaj snimak iz Beca gdje svi zajedno recituju „Oce Nas“ i pogledaj samo te tupave poltronske face, koje samo sto ne mole papiste „ljeba ljeba gospodaru“

    Ili pogledaj samo ono padanje Lavrentija i njegovih 36 seljaka i trans pred papom. Pa oni cim su presli granicu, pogubili su se od uzbudjenja, briga njih za pravoslavlje, isto kao sto je briga i ove danasnje episkope, oni hoce da malo prozive, da vide svijeta, da budu uvazeni, zato su oni spremni sve da naprave i oca i majku da prodaju, i Crkvu i Boga, sve bi zivo prodali, njihov gazda je onaj ko im vise uspe u tanjir a njihova glavna deviza je „ljeba ljeba gospodaru“.
    A probleme sa Grcima nas doticu, ukoliko se granice sa jeresi, jer ako oni padnu u jeres (a pali su davno) a mi sa njima ostanemo u zajednici, onda i mi gubimo´Blagodat.
    Naravno SPC je davno izgubila Blagodat i bez Grka.

   • православље каже:

    Што се учествовања у јеврејском празнику тиче ево прочитајте сами шта кажу Канони, а шта је то Ханука, имате интернет па тражите, као и снимке на којима се јасно види ко с ким учествује у Литургијама, мисама итд. па ћете видети колико је тек наших епископа у томе узело учешћа, само слеп не види, а екуменисти негирају.
    А то да ли ми имамо ишта са тим што Вартоломеј ради, имамо итекако. Само треба научити својства Цркве па ћете видети да сви који су у евхаристијском јединству деле или Истину или јерес, зависи са ким сте у јединству, а СПЦ има јединство са Цариградском патријаршијом.

    Из Законоправила Светог Саве:

    Канон 65. Светих Апостола гласи: „Ко се моли са Жидовима да се одлучи“.

    Канон 70. Светих Апостола гласи: „Ако који епископ, или презвитер, или ђакон, или свако лице свештеничког реда пости са Жидовима, или празнује са њима, или прима од њих на дан њиховог празника честицу опреснака или нешто слично чини – да се извргне, а мирјанин да се одлучи“.

    Канон 71. Светих Апостола гласи: „Ако који Хришћанин донесе уље у жидовско збориште, или у храм јеретички или погански, на празник њихов, или кандило, или свећу ужеже – да се одлучи“.

 32. Vukman Cejovic каже:

  „Λέσανδρος Καρανήδες каже:
  15/03/2015 у 7:47 pm
  Постоји ли неки доказ да на литургији Вартоломеј помиње папу на исти начин као и друге Патријахе ??? Шта је то патријарх Иринеј служио у синагоги ? Парастос,освећење, бдење ,литургију ??? Шта је то тамо служено са чивутима ??? То је био неки радни састанак поводом празника где је симболичним чином изражено поштовање према тој заједници у Београду или према жртвама Холокауста ,већ је то ствар моје неупућености, али ту није било никаквог салуживања!“

  Postoje snimci gdje se fino na sred liturgije u Konstatinopolju javno pominje papa rimski i mole se za njega. Imam negdje taj snimak ali moram da ga nadjem, molim bracu ako to mogu da urade brze od mene.

  Patrijaha (kakav bre crni patrijah) Irineja je mason Bulovic ka neku mecku odveo u sinagogu i reka mu da treba da zapali svijecu, kao znak postovanja prema Jevrejima. Ovoj budali Jevreji cak nisu ni trazili da to urad ( tako sam cuo)i, nego se on jadan prosuo od emocija i kao neko tele nije ukapirao da time krsi sve kanone, da podcenjuje time Hrista i da zabludele judejce, kojima je trebao da propovijeda Hrista Sina Marijonog vaskrslog u treci dan a ne nekog tamo njihovog laznog kojega cekaju, ovim cinom drzi u zabludi.

  Da je Irinej posao u sinagogu i iskreno propovijedao Hrista, rijec ne bih progovorio, ali on ucestvovase u jednom talmudistickom vjerskom ritualu, cime je pljunuo na Gospoda Isusa Hrista.

  Da se Jevreji drze samo Tore (Starog Zavjeta) i da u svojim vjerskim knjiigama ne ispovijedaju ekstremnu mrznju prema Hristu i hriscanstvu, na taj dan koji su oni slavili (valjda dan oslobadjanja iz nekog ropstva) bi se mozda i moglo i otici, ali ne u sinagogu, nego negdje na neko drugo mjesto, na rucak ili veceru a ne na paljenje svijeca.

  Oni zbog talmuda,ucenja kojeg tajno drzase jos dok Isus bjese na zemlji, razapese Gospoda a nasi jeretici idu u njihove hramove i prave se da ne znaju kakvu oni vjeru imaju i cemu ih ta vjera uci.

  Prave se da ne znaju kako ih po Svetoj Zemlji pljuju i sikaniraju i kako nema tamo pravoslavnog monaha ili monahinje, koji takva ponizenja nisu vise puta dozivjeli.

  Ali rekao Bulovic Irineju, da je to sad in, sad je takav modni krik, hanuka je kul a ovaj drug voli da cera modu.

  • Вукмане ако постоји снимак или другачији доказ да је всељенски патријарх износећи дарове ПОМЕНУО ПАПУ макар као и последњег у низу поглавара аутокефалне Цркве је ћу одмах прекинути општење и отићи Еп.Акакију! Буди озбиљан кад нешто пишеш?

   • православље каже:

    Има овај видео за време папе Бенедикта где се моле на Литургији за „епископа Рима папу Бенедикта“

   • православље каже:

    Александре, сви смо ми до одређеног момента негирали да је дошло до апостасије. Моли се Господу да ти покаже где је Црква, никакви докази и нико живи те ни у шта неће убедити, само се моли Господу, Он ће ти све открити. Оваква је отприлике била моја молитва сваког дана док ми се није указао пут: Господе, молим те покажи ми где је Црква. Господе молим те, покажи ми пут којим да идем. Господе, молим те пошаљи ми духовног оца. Ја не знам куда да идем, Ти ми покажи…итд. Онда узмем Псалтир и три пута прочитам псалм 142. (који се чита да Господ покаже пут) И тако сваки дан, све док ми Господ није указао где је Црква и где је мој духовни отац. Са ове позиције, не постоји ништа што би ме вратило назад, јер је благодат на овом месту где се налазим, једноставно се осећа.
    Нека би ти Господ указао пут којим да идеш и нека ти дарује живот вечни! Амин.

   • Јаоо мајко…Јаоо мајко што си ме родила??? Овај свештеник Вас. Патријаршије не помиње папу као СВЈАТЈЕЈШЕГ него као АГИОТАТУ=НАЈСВЕТИЈЕГ Епископа Римског! И то прво папу па после вратоломеја??? Овде на молебану или осмини ,Боже опрости,ПАПА НАЧАЛСТВУЈЕ!!! „ПАПИНА ЧРЕДА“ Шта ту има да је уместо ове осмине била литургија свештеник би морао да принесе дискос папи и да каже Непогрешивост твоју да помене——Нећу да хулим -ПОСТ ЈЕ !!!
    Значи полако дошли смо до краја….Ништа хвала за овај СНИМАК!!!

 33. Vukman Cejovic каже:

  Napisah ovdje da Jevreji talmud drzase jos za vrijeme Hrista sto nije potpuno tacno, jer drzase neko tajno panteisticko ucenje koje primise jos u Vavilonu i koje pomijesase sa STARIM ZAVJETOM NA BEZBOZNI I RASISTICKI NACIN, zbog kojeg ih Gospod razoblici kao sluge satanske.
  To ucenje drzase tajno medju Jevrejima ali posle raspeca Hristovog, pocese to da uce i javno, pa tome ucenju dodase jos i mrznju prema Hristu i hriscanima, pa sva tumacenja Starog Zavjeta prilagodise tome i to je danas njihova vjera, koja sa njihovom starom vjerom sadrzanom u Tori (Starom Zavjetu) bez tumacenja iz talmuda, nema nikakve veze.

 34. Vukman Cejovic каже:

  Zamolio bih brata koji napisa da je solomonov hram vec sagradjen u Sao Paolu i da je na prvoj sluzbi bilo vec oko 10000 ljudi da malo vise napise o svemu i ako je moguce da nam da neki izvor.
  Ovo je izvanredno vazna informacija.
  A ja bih vas zamolio da pogledate ovaj snimak od oca Stefana Karuljskog. https://www.youtube.com/watch?v=U354zF1PVwU
  Na Tom snimku on srpskoj crkvi jasno odrice Blagodat a najinteresantnije sto on prozorljivo skoro 20 godina pre pad ruske zagranicne Crkve predvidja taj pad i govori da ce u tom padu srpski episkopi igrati kljucnu ulogu.
  Svi znamo, kakvu su ulogu odigrali „justinovi ucenici“ i kvazi patrijah Pavle u tom strasnom padu velike ruske zagranicne Crkve.

  Meine intersuje, kako se to desilo da on kraj Zivota dozivi u manastiru Slamci. Ovdje je OCIGLEDNO da on SPC ne priznaje za Crkvu a ja sam cuo da je on bio kidnapovan, pod drogama itd.
  Da li neko zna nesto vise o ovome?

  Uzgred receno, otac Gavrilo iz manastira Lepavina ima o njemu veoma visoko misljenje, mnogi srpski Episkopi su isli kod njega, bio je veoma prozorljiv, jedan svestenik, kojem sada ne mogu pominjati ime, veoma je poznat, je cesto Isao kod njega i sve sto ce mu se kasnije desiti u zivotu mu je ovaj sveti covjek predskazao.

  • Svestenik O. Mihailo Mikic каже:

   O. Stefan Miljkovic je zaista bio Hrista radi Jurodivi. U man. Slanci je zavrsio svoj ovozemaljski zivot po svojoj licnoj zelji. On je poslije zavrsene Bogoslovije bio sabrat toga manastira prije nego sto je otisao na Svetu Goru. Njegpv ucenik sa blagoslovom o. Stefana je pokusao ilegalno da pobjegne za Grcku, ali on je prilikom pokusaja bjegstva uhapsen od strane jugoslavenski granicara na jugoslavensko-grckoj granici i poslije izvjesnog vremena pronadjen obese u zatvoru. Sta se desilo? To niko nezna? Odgovornos za smrt njegovog ucenika u komunistickom zatvoru je progonila o. Stefana do kraja zivota. Smatrao je sebe odgovornim za njegovu SMRT, jer mu je on dao svoj ocinsku blagoslov i licno podstakao na bjegstvo preko granice. Za vreme dok je boravio u manastiru Hilendaru iz Soluna su dosli neki jugoslavenski komunisti i pretukli u manastirskoj porti o. Stefan. Bratija manastira koji su najvecim djelom sacinjavali bivsi pripadnici Ljoticevskog ZBORA nije htjela ili smjela da o. Stefan kao simpatizera Draze Mihailivica i njegovi Cetnika uzme u zastitu. Ljut zbog takvog drzanja Bratije manastira Hilendara koji su bili pod uticajem o. Mitrofana i nezadovoljan njihovim politickim opredelenjem bili su presudni I osnovni razlozi u njegovoj odluci da napusti manastir Hilendar i utociste potrazi u Karulji gde su zivjelu otselnici na jugozapadnom djelu Svete Gore. O. Mitrofanu kojeg je smatrao odgovornim za njegovo stradanje u Hilendaru nikada zato nije dozvolio ulazak u njegovu isposnicu u kojoj je bila pecina sa malum jezerom. Odluku o svome odlazaku sa Svete Gore i povratku u Srbiju gde su njegovi sinovci poznati arhimadridi i duhovnici o. Stefan je done vodjen ljubavlju prema svojoj rodnoj grudi i Srbskom narodu iz kojeg potice. Poslije svoga povratka u Srbiju o. Stefan je primao poklinike u Slancima i nikada nije rekao nikome da je nasilno odveden sa Svete Gore. Te su price nastale kasnije u bolesnim glavama nasih Srba koji napadajuci ili braneci SPC istu razorise. Zato opametite se Srbi moji dragi dok jos uvijek nije kasno. Bez opstanka na zivotnoj pozornici svijeta Srbskog Naroda Svetog Save, nece biti ni opstanka SPC!

   • православље каже:

    Temple of Solomon – Special Documentary of the Inauguration

   • Vukman Cejovic каже:

    Oce Mikicu, ja sam neposredno pred njegovu smrt svojim ocima vidio oca Stefana u manastiru Slamci. Bilo je to mislim 2001 ili 2002 godine, kada sam bio na liturgiji u Tom manastiru.

    Sjecam se da otac Stefan nije bio prisutan na liturgiji, nego je posle liturgije u pratnji jednog monaha dolazio do ikona, gledao ich, pipkao i Isao dalje.

    Mi SVI na ovom snimku VIDIMO I CUJEMO Kasko on pri zdravoj pameti negira SPC bilo kakvu Blagodat i govori onim monasima da idu u rusku zagranicnu Crkvu i da im kazu da ne sasluzuju sa Srbima, jer ce izgubiti Blagodat, sto se kasnije i desilo.

    Tako, to smo SVI vidjeli a to ste i VI vidjeli. Kako onda on svojom voljom desetak godina posle toga hoce da ide u SPC. Cudno oce, vrlo cudno. A vidite iz snimka oca Danila, da i Sveti Nikolaj nije bio u SPC, niti je bio Sveti va Justin. Svi su napustili jeres pred smrt.

  • православље каже:

   Solomonov hram u Sao Paolu. Sve sto je brat Istinotrazitelj napisao je istina
   http://www.otemplodesalomao.com/en/

   Boravio je na Svetoj Gori gde je dosao peske od 1950. do 2000. upokojio se 2001. na Vavedenje Presvete Bogorodice. 1999. mu se zapalila kelija iz nepoznatih razloga i sve je izgorelo, a po promislu Bozijem Nakon toga spavao je u pecini, kazu dve zime, ali bice da je jedna zima u pitanju. Posto se rodio 1922. on je tada vec bio u poprilicnim godinama, a ne sme se zaboraviti da je zivot na Karulji veoma tezak. Ukoliko je on sam pristao da dodje u Beograd ucinio nam je veliku uslugu svima da bismo svi nakon njegovog upokojenja znali za njega i da bi nam bio primer podviznistva. Osim toga naucio nas je kako se vera pravilno ispoveda, osecanjem jeresi. Tako da su ekumenisti nesvesno ucinili veliku uslugu pravovernom srpskom narodu. Dace Gospod i da se otkriju njegove svete mosti. To sto ekumenisti imaju visoko misljenje o njemu i o tome pisu je sto hoce da ga predstave kao nekoga ko je bio sa njima. Nije istina, do kraja svoga zivota sa jereticima nije bio i jasan je bio kad je rekao koje crkve su Istinski Pravoslavne. Cak i Slancima nije davao blagoslov svima, a nije u sluzbama nije ucestvovao nikako. Ko ima usi da cuje, neka cuje.

   • православље каже:

    Ovo prethodno se odnosi na oca Stefana (Miljkovica) sa Karulje

   • Vukman Cejovic каже:

    Da, napisao sam da sam ili 2001 ili 2002 godine bio prisutan na liturgiji u manastiru Slamci,
    I Gospod me je udostojio da vidim ovog svetog starca, ali ja ga na liturgiji nisam vidio, nego posle liturgije, kao je gledao i pipkao Ikone.
    Citao sam negdje da je bio pod uticajem droga, ali, ko zna, mozda je Gospod dopustio da dodje da bi saznali za njega. Kazu da je otac Avakum bio njegov prijatelj. Monah koji ga je vodio ispod ruke je imao veliko postovanje prema njemu. Eto to se sjecam. Mozda su ga nekim drogama obradili prije dolaska, a mozda su ga i tamo „doktori“ obradjivali, ko zna.

    To sto ekumenisti trtljaju, neka trtljaju i dalje, njihov kraj ce biti esstaza u solomonovom hramu, gdje ce sa „hriscanima“ iz karizmatickog pokreta dizati ruke i vapiti „Hrisotsu“, ali ne Sinu Marijonom vaskrslom u treci dan.

    Obrati paznju na onaj snimak sa otvaranja solomonovog hrama, pogotovo pri kraju snimka, kada se prikazuju karizmaticni „hriscani“ u svojoj poznatoj pozi kada diozu ruke i vicu „OOOO GOSPODE“. Vicu oni Hristu, ali to nije nas Hristos, razapeti i vaskrsli u treci dan. Neka ekumenisti rade svoj posao, oni ce se tome laznom Hristu pokloniti, a vec i jesu.

    Mi smo na snimku vidjeli kako otac Serafim SPC negira Blagodat.

    JASNO KAO DAN!

 35. Vukman Cejovic каже:

  Pogledajte i ovo, veoma je interesantno:

  • Имам ово, ово је лепо предавање и корисно да би се знало порекло проблема и чињенице у вези понашања појединих Владика …Али ове ствари нису разлог за прављење раскола у Цркви !

   • Vukman Cejovic каже:

    Vi ne pravite raskol u Crkvi, niti Vi napustate Crkvu.
    Vi samo bjezite iz jeresi i sklanjate se u Crkvu.
    Kako to ne razmijete?

    Nego, Gospod ce svaku nasu molitvu isopuniti ako je dobra za nase spasenje.
    Dakle, SVAKU, BEZ IZUZETKA, onda kada to bude dobro za nas, ako je to dobro za nas.
    Ako ga molimo za milion eura, to vjerovatno ne bi bilo dobro za nas, pa nam tu molitvu ne bi ispunio, ali ako ga molimo da nam pokaze gdje je Crkva i da nam pomogne da ne budemo u jeresi, tu ce nam 100% pomoci.

    Dakle, moli Gospoda da ti pokaze gdje je Istinita Crkva pa ces vidjeti gdje je.
    I moli sve velike ispovednike vjere da ti pomognu da budes u istinitoj Crkvi i pomoci ce ti.

    Ja sam tako radio i cak i onda kada sam padao i opet se vracao na brlog, Gospod i Sveti Oci koje sam molio su mi pomagali i onda sam se ispravljao.

    Ako iskreno budes zelio da budes u Istinitoj Crkvi i da za to podneses i malu borbu, mozda i zrtvu, Bog ce ti pomoci.

    I nemoj da te zezne tihi i „smireni“ govor (preseravanje) ekumenistickih duhovnika. Gledah skoro onog Davida krusevackog, oooooo majko moja koji psihicki teror, dvije recenice da kaze treba mu petnaest minuta. Pogled dolje pa onda natezanje, kao da je imao zatvor pet dana, pa onda pauza, pa razmisljanje, pa prelesceni pogled pun „ljubavi“,. pa blagoteleci osmijeh, pa onda opet trt-mrt dvije trije rijeci, pa opet pauza i tako za mozda petnaest minuta rece ono sto normalan covjek kaze u dvije minuite.

    Pazi da te djavo ne uvati na te njihove jeftine fore, to su sibicari brale.

    Normalan duhovnik prica jasno i glasno. me prenemaze se i ne prevrce ocima, niti za jednu obicnu misao razmislja po pola sata. To su sve poze, pokusaji glumljenja smirenosti. Ti treba da pomislis kako su oni mnogo mudri, da za svako slovo koje ti pokloni budes zahvalan do groba, da pomislis kako oni za vrijeme dok se preseravaju tvore Isusovu molitvu.

    Uzas, kako oni zloupüotreblavaju ljudsku dobroti i zelju da sluze Bogu. UZAS!

    Dakle, ako nije glasan i JASAN onda bjezi od njega, folirant je i ceraj ta govna od sebe.
    To sto nose panagije i misle da su Episkopi, to neka objesé macku o rep. Neka nadju budale kojima ce biti Episkopi, ti bjezi od njih, to su zmije prevarantske.

    Dok ih slusas, samo se pitaj, da li su u SSC ako jesu neka sija od zlata, neka lebdi dva metra od zemlje, neka ti bude gori od najveceg klosara, sto god da bekne ne uzimaj ozbiljno prevarant je. Ako je u SSC onda je neprijatelj Hristov. I kako ih nije sramota da uopste nesto govore ako su u SSC.
    Nisu tako Sveti Apostoli razgovarali kao sto to oni rade, oni su bili jasni, glasni, puni odusevljenja i puni energije koja je plijenila. I bili su hrabri a ovi episkopi iz ekumenizma to je sve pickica do pickice.

  • Има ли неки новији снимак од Оца Данила?

   • православље каже:

    Пошто не могу да одговорим на Ваше питање испод Вашег коментара, овде ћу одговорити.
    Слободно Ви затварајте очи и даље. Нико Вас убедити не може да је је СПЦ у јереси. И не треба да Вас убеђује. Кад будете желели Господ ће Вам отворити очи и онда ће Вам све бити јасно, али Ви то не желите. Кад будете завапили: Господе, покажи ми где је Истина, Господ ће Вам открити. Никога ја ни у шта нећу да убеђујем, јер ни мене нико ни у шта није убеђивао. Молити се Господу и све ће бити решено. Данас ствари јасније не могу да буду, али због оних који упорно тврде, као што отац Микић тврди да су епископи у јереси, а да се не треба одвајати, због тога је настала ова дискусија, а не да ја неком цртам нешто што је очигледно већ деценијама. Ако Свети Оци нису били у праву, онда нисам ни ја у праву и онда ће Господ мени судити због како Ви кажете, раскола. Останите Ви ту где јесте, ја Вам не браним нити Вас вучем за рукав да идете замном. Свако сам одлучује где ће и како ће, Господ је дао слободу.

 36. православље каже:

  SRBin Svetosavac каже:
  16/03/2015 у 6:03 am
  SRBadijo, zar ne vidite da zivimo u vremenu kada sin uci OCA kako se djeca prave, a kcerka prica majci kako su bolne porodjajne make. To je slika nasega vremena u kome zivimo.

  Na pisanje O. Mikica nemojte da se osvrcete. On Vas je izgleda samo isprovocirao da kazete ono sto mislite o crkvenim problemima. Naroda drugacije nebi ni saznao pravu istinu o svemu tome, a mi opet sta popovi sada misle. Ko zna? Bog jedini pravu istinu zna o svakome od nas, jer nas Gospod „poznaje jos od utrobe majke nase!“

  Оче Микићу, Ви изгледа имате неке проблеме, тако да нија Вам за замерити. Прво се потписујете са именом и презименом, а онда са SRBin Svetosavac. Међутим стил писања и онај чувени потпис СРБ, Вас одаје.

  • Svestenik O. Mihailo Mikic каже:

   Srbi, izbjegavajte da pricate gluposti i da prenosite poluistine i tako sirite lazi sa kojima umjesto informacija u narodu sirite dezinformacije izazivajuci paniku i pometnju. Za svaku svoju praznu rijec pred Gospodom cete odgovarati a papir sve tripi. Nemojte samo da lazete sami sebe i drugima pogresno da tvrdite da su Ava Justin Celijski, Vladika Nikolaj, O. Stefan sa Karulje i drugi Srbski Svetitelji bili izvan SPC. To su samo bile i ostale puste zelje paloga andjela i sluga njegovi!

   Pojedinci umjesto da napadaju zlo i nosioce nepravoslavnih ideja u SPC, zavedeni od Satane napadaju i klevecu na sramotu svoju cijelu SPC. Na taj nacin oni su sami sebe svrstsli u rusioce i neprijatelje Srbstva. Umjesto da budete pokretaci Srbskog preporoda i duhovne obnove medju Srbima oni se ponasate kao sektasi koji veruju da samo oni imaju kljuceve od raja. Zato od njihovog posla nema nista. Sa vulgarnim nacinom izrazavanja i pretnjama nikakvi problemi se nemogu resiti medju Srbima. Pogotovo sa pretnjama i kaznama se ne mogu resavati crkveno narodni problemi. Narod to vidi i zna. Zato narod takve „spasitelje“ nece ni da sledi. Narod je svjestan da se pogresnim nacinom vodjena borbe proriv ekumenista vise zla nanosi SPC nego dobra. Borba za cistocu vjere koja predlaze medjusobne podjele u Srbskom Narodu i njegovo odvajanje od SPC je najlukavija djavolska obmana i prevara Pravoslavnih Srba Svetog Save. Svaki Srbin Svetosavac i svaka Srbkinja Svetosavka trebaju da znaju barem toliko da medjusobne podjele i odvajanja Srba jednih od drugih u ime bilo koga i bilo cega da nikakvo dobro ne mogu donijeti Srbskom narodu.

   Demokratija i sloboda su iskoriscene od djavola i sluga njegovi da se Srbi politicki i vjerski medjusobno zavade i podjele i tako lakse uniste. Zbog svog poznatog ekstremizma u dobru ili zlu Srbima zato nece vise trebati njihovi neprijatelji da Srbe progone. Srbi ce sami najbolje sebe da uniste. Zato je besmislena i beskorisna svaka daljna radprava sa onima koji su slepi pored ociju i gluvi pored usiju!

   • православље каже:

    Нисте одговорили на постављена питања. Уколико одговорите на питања и изведемо закључак да се од екумениста јеретика не треба одвајати, јер тако налажу канони наше Свете Цркве онда ћемо се ми сви вратити у СРБску цркву. Што се тиче оца Стефана са Каруље, постоји видео снимак који могу да виде сви они који га нису знали где јасно каже да је екуменизам најопаснија јерес од свих до сада и да се од екумениста треба одвајати и наводи истински православне цркве које следују пут Светих Отаца. Јасно каже да ће доћи до поделе руке заграничне цркве и да ће мали број епископа остати веран православљу, а сви остали ће пасти у јерес. Да вам не препричавам сами погледајте снимак. За Светог Николаја и Светог Јустина, што се мене тиче, ја ништа не тврдим јер не знам. Знам да се владика Николај упокојио у руској заграничној цркви у манастиру Св. Тихона, а за аву Јустина знам да је био у тзв. кућном притвору, односно било му је ограничено кретање и био је под присмотром. Ког епископа је помињао, не знам нити ћу било шта да тврдим. Знам да се исповедао код руског свештеника Тарасјева, до када то не знам. Оно што не знам сто посто нећу ни да тврдим. Тада су све помесне цркве биле испреплетане, једни су били у општењу са другима, неки посредно, неки непосредно. Али то је био почетак екуменисања, тек је СПЦ ушла у светски савез цркава. У то време екуменизам чак није ни био очигледан као данас и није било толико видео снимака, фотографија итд. те што год су чули морали су и проверити. Данас је све очигледно, а на основу онога што је Свети Јустин писао, ми не треба да остајемо у заједници са јеретицима. Не можемо никако поредити то време Светог Јустина и Светог Николаја, са данашњим, никако. Тек након упокојења Светог Јустина руска загранична црква анатемише екуменизам и ту се прекида општење са свима који у томе учествују.
    Једноставно одговорите на питања. Ви нама кажете да празнословимо. Погледајте Ваше поруке. Ни једне једине конкретне реченице нема. Све сама демагогија. Одговорите на питања, па ћемо да утврдимо где ми то грешимо, па ћемо поправити.

 37. Vukman Cejovic каже:

  „Kamion sestoton, gura kao avion, opsa kao avioooon“

 38. Vukman Cejovic каже:

  SENZACIONALNO!!!

  Ovo je sa otvaranja solomonovog hrama u Sao Paolu.
  Ovaj djavoimani rabin ce prvo da trtlja jedno dobrih sat vremena a onda MOLIM VAS pogledajte od 1h i 10 min pa nadalje, kako pominje rabin „Hristosa“ i moli se njemu a u sali masa „hriscana“ karizmaticara (udarna trupa novog svetskog poretka) moli se „Hristosu“.

  I evo, zar nece i nasi ekumenisti reci kako Civuti slave Hristosa.
  Sacekajte do kraja mozda vec ove godine, vidjecete vi ove nase Bulovice i kompaniju kako ovdje u OVOM hramu pale hanuku u drustvu rimskoga pape i kutrurno umjetnickoga drustva „Taize“

  Znaci svi cekaju Hrista, ali ne raspetog na krstu i vaskrslog u treci dan.

  Ufff bre, ovo je stvarno pred vratima.

  • православље каже:

   Овде има нешто интересантно да се спомене. Сви ови што су дошли на отварање храма су екуменисти, овај рабин је екумениста, циониста. Међутим, прави ортодоксни јевреји не признају ционисте и не подржавају државу Израел. Такође, институт за изградњу храма у Јерусалиму не признаје овај храм из Сао Паола као трећи Соломонов храм. Институт за изградњу храма такође прикупља материјал за храм у Јерусалиму, менора је например спремна, сви сасуди и будући свештеници су на обуци за будући храм. По предању Јевреји ће одбацити антихриста и прихватити Христа, наравно то је већ крај времена. Погледајте ко уствари највише ради на изградњи храма и на подизању антихристове владавине. Екуменисти. Има негде скорашњи снимак неког имама из Марока и говори одмах пар дана након оне несреће са новинарима из Париза. Наравно то је опет групација која припада правим муслиманима, а не овима што раде за интересе глобалиста. Не скупљам снимке са интернета, па не знам који је видео да оставим линк, али тај мислимански имам говори, да они неће поклекнути, да сви раде на томе да се на власт доведе један светски владар и да се прихвати содомија као нормална појава. Говори о томе како зна се ко, уништавају православне све опет у циљу успостављања светске владе. И опет каже сви ће поклекнути, а они га неће прихватити. А, за тај случај у Паризу лепо човек рече, а то важи и за све раштркане у свету, да је муслиманима место у њиховим земљама, а не у Паризу и другим градовима. То вам је каже, цена комфора. Итд. да не дужим. Понета моје приче је да како год окренемо екуменисти су ти који раде на томе да антихрист дође на власт. Ортодоксни Јевреји, не односи се на ционисте, још чекају месију, али ће ипак препознати Антихриста и одбацити. Очигледно важи и за одређен број муслимана. А, шта ми онда радимо. Зар ми којима у Откровењу све јасно пише нисмо у стању да препознамо антихристове обмане, ми који једини од свих поседујемо апсолутну Истину?
   И да довршим мисао о храму из Бразила. Тај храм је висок 18 спратова, има снимак како је грађен, стубови су од бетона, као и сам храм, а около је јерусалимски камен. Мени није јасно како мисле да га расклопе, уопште, али рецимо и да га расклопе и пренесу, опет Јевреји га не признају како Соломонов храм јер су га изградили Пентекосталци, тј. Универзална црква, обрни окрени екуменисти, заједно са осталим сектама. На крају, опет некако све указује на папу и Ватикан. Није ли он баш из Сао Паола или ме памћење издаје?
   У сваком случају, да ли је овај храм, Соломонов храм који ће бити пренесен у Јерусалим или не, није ни битно, битно је да нам све указује да треба да отворимо четворо очи јер време је близу.

 39. istinotražitelj каже:

  Očigledno je iz ovih diskusija da ekumenisti ne žele i neće da spoznaju istinu,koja je već tako očigledna i koja se manifestuje brojnim primerima kojih na internetu ima bezbroj.Dva najsvežija primera apsolutno svedoče o potpunom padu ekumenističkih patrijaršija- prvi primer,: 29.11.2014 u Crigradu tokom liturgije za slavu sv.Andreja Prvozvanoga,patrijarh Vartolomej služi ,prisutni su brojni kardinali,tokom čitanja,mislim Očenaša,Vartolomej privodi papu i hor i sveštenici poje papi EIS POLA ETI DESPOTA(NA MNOGAJA LJETA).Pazite-papi svečano pevaju tzv.doksologiju,tj. na mnogaja ljeta.Suvišno je tumačenje ovog čina-ali,ipak za one koji ne znaju,ovo se poji SAMO pravoslavnom episkopu!Time je javno dokazano da oni papu priznaju kao zakonitog episkopa Crkve Hristove,jer se,ponavljam još jednom-ovo poji SAMO PRAVOSLVNOM EPISKOPU!Drugi primer je iz Štokholma ,početkom oktobra 2014,kada je prilikom osvećenja srpske crkve sv.Save,patrijarh srpski služio liturgiju sa pet svojih episkopa,i uz SASLUŽENJE tri MONOFIZITSKA episkopa!!Ovo se vrlo lako može proveriti na internetu za one koji ne veruju ovim informacijama.Bilo bi vrlo interesantno da nam o.Mikić protumači ova dva gore navedena primera-ali,po mogućnosti da to ne bude objašnjenje tipa: šta mene briga šta patrijarh radi,ja nisam sasluživao sa monofizitima,on će za sebe da odgovara,ja se s tim ne slažem i sl-nego da to bude ,ipak,teološkokanonsko tumačenje,a posebno me interesuje njegov osvrt na sankcije koje kanoni predviđaju za ovakva narušavanja.Verujem da nije lako dati odgovor,mada je suštinski gledano odgovor vrlo prost i jednostavan…naime,svešteni kanoni su OBAVEZUJUĆI ZA SVE EPISKOPE i oni su i napisani samo zboga da bi se PRIMENJIVALI.Uostalom,svaki se episkop prilikom hironije OBAVEZUJE da će poštovati i čuvati,ali i primenjivati sve sveštene kanone i pravila… on daje svečanu ZAKLETVU.Ako je ovde nešto nejasno ekumenistima,neka pročitaju apostolska pravila,odluke svetih vaseljenskih i pomesnih sabora,pa neka nam oni protumače sve ovo.Posebno bi bilo interesantno njihovo tumačenje kako treba da se ponaša obični vernik kada čuje da njegov episkop(patrijarh)javno za sebe kaže da je pristalica ekumenizma i da je on sam EKUMENISTA.Kakav još dokaz treba,šta je još potrebno da se desi pa da taj vernik shvati da je onaj koji vodi njegovu crkvu i koji je izvor svetih tajni jedne pomesne crkve,u ovom slučaju srpske.JAVNO za sebe kaže da je ekumenista tj.jeretik.Mislim da je potpuno jasno i moramo da ponovimo-izvor svetih tajni jedne pomesne crkve je patrijarh u čije se ime vrši prinos svetih tajni Gospodu,i od ISPRAVNOSTI VERE tog patrijarha zavisi ISPRAVNOST SVETIH TAJNI.Dokaz za to je činjenica da se u toku liturgije proiznosi ime dotičnog episkopa čime se potvrđuje verodostojnost te crkve.Ako o.Mikić,ili neko drugi ima drugačije tumačenje,neka nam izloži. I na kraju,neka nam precizno i jasno kažu:“KADA I U KOM SLUČAJU SE TREBA ODVOJITI OD ONIH KOJI JAVNO ZA SEBE KAŽU DA SU EKUMENISTI,KOJI SE MOLE I SASLUŽUJU SA MONOFIZITIMA JERETICIMA I KOJI SE JAVNO ZALAŽU ZA SAZIVANJE I UČESTVOVANJE U OSMOM VAS.SABORU KOGA SU MNOGI SVETI OCI PREDVIDELI I NAZVALI-RAZBOJNIČKI ANTIHRISTOV SABOR

  • Не знам да ли их је било тројица али онај Митрополит Абдулах изгледа да је из Монофизитске Цркве која је са Антиохијском Патријаршијом у пуном општењу!
   Сад буди попе паметан (што би народ рекао)??? Антиохијци су Православна Патријаршија која је на мало чудан начин решила нека питања са Монофизитима…
   Саслуживање је већ ОЗБИЊНА СТВАР а монофизити су јеретици…
   Шта се више само фолирају ,зашто једном не прекрше ДРАСТИЧНО те каноне него све нешто на ивици и понекад мало преко те ивице???

 40. istinotražitelj каже:

  Samo da dodam,da je danas veoma popularna teza da se od jeretika ne treba odvajati sve dok oni ne budu osuđeni i anatemisani od strane vas.ili pomesnog sabora…ovo jeste istina,ali samo pod jednim uslovom-AKO JE TAJ SABOR PRAVOSLAVNI.! Ako nije,a ovaj koji treba da se održi,sigurno nije,onda ta teza ne vredi.Poznato je da se Vas.Sabor PRVENSTVENO saziva u slučaju kada se pojavi neka jeres,koja ugrožava i kvari istinu crkve…i onda sabor ima zadatak da PREPOZNA jeres,da je OSUDI, i da je ANATEMIŠE.Ovaj tzv.osmi sabor koji se sprema 2016 uopšte nema nameru da se bavi nekom jeresi-bavi se nekim beznačajnim i perifernim stvarima(jedino ako izuzmemo to da žele definitivno da uvedu novi kalendar u sve crkve koje su još uvek starkalendarske),tako da i sama svrha ovog sabora govori da je apsolutno beznačajan…uostalom,zamislite Saborom predsedava osvedočeni ekumenista Vartolomej.Ako i nakon ovog „sabora“ oni koji su u ekumenističkim crkvama ne shvate,da je otpadništvo kompletirano i ZAVRŠENO,onda takvi pokazuju da uopšte nisu pravoslavni,niti im je stalo do pravoslavlja.Neka se zapitaju kome su upošte upućene reči“:PAZITE DA VAS NE PREVARE….HOĆE LI SIN ČOVJEČJI NAĆI VJERE NA ZEMLJI….NE BOJ SE STADO MALO(nije rekao STADO VELIKO)

  • Није тачно да треба Сабор да осуди неку јерес! Довољно је да се помиње јеретик на Литургији не мора се чак ни причешћивати са јеретиком нити Богослужити заједно! Довољно је поменути Папу као једног од Аутокефалних Поглавара макар и као последњег тамо иза Финског или Албанског Архиепископа! Такав чин једног Поглавара једне Цркве или неког Епископа појединачно би значио да тај Епископ више нема свете тајне до покајања (Канонског процеса против истог Епископа) !!! Свештенство и народ има потпуно канонско право и обавезу да протера таквог Епископа и да прекине обштење са њим! Ако сабор не вби таквог Епископа позвао на одговорност треба прекинути обштење са тим сабором и отказати му послушност ! Исто важи и ако би неки Патријарх поменуо Папу а да његов сабор то не процесуира .тада се са том аутокефалном Црквом прекида и њихов се поглавар не помиње на Литургији! Ако остале помесне Цркве не прекину обштење са том Црквом и не поднесу представку за процесуирање тог Поглавара тада треба прекинути обштење са свим помесним Црквама са захтевом за нови сабор који ће то питање решавати! итд итд!!! Све до тада ми немамо потребхе за расколом него треба да се боримо против таквих Епископа обнављањем Црквено народног сабора који би био довољно бројан да свргава такве Епископе и да са Анаксиос спречи избор таквих Епископа!
   Ако би покушали да изаберу Тихона иконорушитеља треба са Анаксиос то спречити!

   • православље каже:

    Нисте прочитали шта је истинотражитељ написао.

 41. istinotražitelj каже:

  Želim da zahvalim uredništvu na hrabrosti ,obzirom da gotovo na bilo kom sajtu,pa makar bio i antiekumenistički,diskusije bivaju brzo ugašene i razvodnjene.Primarni tekst,na osnovu koga je i nastala disksija je od prvorazrednog značaja za današnjega hrišćanina koji je istinski zabrinut za spasenje svoje duše…karakter ovih diskusija govori o tome da još uvek ima revnosnih poštovaoca svetootačkpg predanja ,istinskih boraca u ovo vreme potpunog otpadništva od čistote pravoslavlja,kao i onih koji se još uvek kolebaju po pitanju ostanka ili udaljavanja od ekumenista i svih onih koji svesno ili nesvesno podržavaju iste.Očigledno je da i jedna i druga strana želi sebi večno spasenje,voli i poštuje Boga,ali su razlike samo po pitanju poštovanja ili nepoštovanja Predanja koje je prvenstveno sadtržano u Pravilima pravoslavne crkve(pravila,kanoni,dogme) Za iskrenog,istinskog pravoslavca,osim poznavanja Svetog pisma i božanstvenih zapovesti,najvažnija stvar za spasenje duše je pripadnost istinskoj lađi spasenja(crkvi).Danas mnoge zajednice smatraju sebe crkvom Hristovom i ubeđene su u to…dokaz za to je postojanje bezbrojnih“crkava“ po svetu,i svaka smatra sebe istinitom.Apostol Pavle negde reče:“da mnogi trče ali pobeđuju samo oni koji trče po pravilima igre“.Danas je najbitnije poznavati ta „pravila igre“,jer u siprotnom trud može da bude uzaludan,makar i prividno izgledao dobar.Da bi neka zajednica bila istinita Crkva Hristova,ona pre svega mora da ima istinito učenje o SVEMU,zatim mora da poseduje apostolsko prejemstvo(sukcesija,nasleđe),to su osnovna obeležja Crkve.Ukoliko episkop(patrijarh)nema istinito i ispravno dogmatskokanonsko učenje,makar imao ispravno apostolsko prejemstvo,on nije“validan“,niti je zajednica koju on rukovodi spassavajuća lađa,i obratno ako episkop nema regularno apostolsko prejemstvo,a ima besprekorno pravoslavno učenje,to ga ipak ne čini krmanošom lađe spasenja-mora da bude ispravno i jedno i drugo!To je ono što sva pravoslavna braća mora da znaju.Nedoumica može da postoji u onim pravoslavnim zajednicama gde se episkopi još uvek JAVNO ne izjašnjavaju po pitanju jeresi.Da ponovimo još jedanput-danas kada se kaže jeres misli se samo na jednu jedinu postojeću čije je ime EKUMENIZAM.Danas i ne treba da očekujemo neku drugu jeres,jer ova je mešavina svih jeresi i ona je sasvim dovoljna da svakog ko je podržava SVESNO ili NESVESNO uvede na onaj široki put.U onim zajednicama gde se njen prvojerarh(patrijarh),npr.srpski,javno deklariše kao ekumenista,tu dilema ne bi trebala da postoji,sveti oci su jasno i precizno objasnili kakav odnos treba da imamo prema svima onima koji narušavaju crkvena pravila.Verujem da sva braća koja učestvuju u diskusijama,i sa jedne i sa druge strane,sigurno znaju da su mnogi svetitelji i povižnici upravo govorili o tome da će pred kraj vremena najveća vrlina biti-opstajanje u pravoj veri.Gospod se pita,da li će naći vere kada bude ponovo došao,nije pomenuo neku drugu vrlinu,jer će vrline i podvig,verovatno iščeznuti kod hrišćana-izgleda da će najpohvalnija stvar biti ČISTA VERA.Uostalom i sveti ap.Pavle na jednom mestu kaže da ono što spasava je“prava vera koja kroz ljubav dela“..očigledno je da apostol stavlja PRAVU VERU na PRVO mesto,a ljubav tek na drugo

 42. Vukman Cejovic каже:

  Da, postoje Jevreji koji su protiv cionizma, ali i oni se dopinguju talmudom.
  Kako god da okrenes, i jedni i drugi mrze Hrista Sina Marijinog, to morao da podvucemo jer i Jevreji vjeruju u Hrista, ali to nije nas Hristos.

  Kada je Sveti Jovan Zlatousti pisao o njima, tada cionizam nije bio aktuelan, tako da bili cionisti ili ne, za nas su oni svi isti. A naravno, medju njima je haos i to tako treba da bude, treba preko njih i Spasenje a i sablazan da dodje.

  Odredjene jevrejske sekte (Hasidi) vjeruju za sebe da su oni sami preteca mesije i da oni treba da mu pripreme put, pa zato sve ono iz Biblije provociraju, ne bi li mesija sto prije dosao.

  U sklopu tog plana, vrlo je vjerovatno da ce oni sami unustiti Izrael u tom velikom ratu koji se planira bas na tim prostorima.

  Koliko je meni poznato, postoji jedna mala grupa Jevreja, porijeklom iz Etiopije koji se drze samo Starog Zaveta i koji nisu prihvatili talmud. Ali to nije nas problem, nas problem je da im ne dozvolimo da nas kontrolisu i da nam unistavaju vjeru i da je srece da je nasa Crkva pravoslavna, bio bi zadatak i da im se propovijeda Jevandjelje.

  U Otkrovenju pise da ce se ti, koji za sebe kazu da su Jevreji a lazu (danasnji Jevreji) , dati jednoj maloj Crkvi koja ce ostati u istini.

  Tako po nasem Predanju, neki Jevreji ce na kraju vremena prici toj maloj istinitoj pravoslavnoj Crkvi koja ce drzati istinu.

  Nase je da se drzimo Pravoslavlja, da SE KLONEMO SVAKOG KO JE U EKUMENIZMU, ILI SA EKUMENIZMOM IMA BILO KAKVU VEZU a ostalo je Bozije.

  Najveca sila danas na planeti je mala Istinski Pravoslavna Crkva, toga treba da smo svjestni.

  Sto se tice Oca Serafima Karuljskog, ON nije bio clan SPC i svako ko kaze drugacije LAZE.
  Eto snimak, pa se sami uvjerite gdje covjek pri zdravoj pameti SPC negira bilo kakvu Blagodat.

  Dakle otac stefan Karuljski kaze za SPC da nije Crkva (STO SVI MOZEMO IZ SNIMKA DA PROVJERIMO) a otac Mikic kaze da SPC jeste Crkva.
  Kome treba vjerovati?
  Sta mislite?

  Svetog Nikolaja su ubili komunisti a i ona pedercina Dionisije nije bio tu bas nevin.
  Oce Mikicu, Vi sigurno znate da je Dionisije bio homoseksualac.
  Meni o tome pricali stari srpski emigranti, koji su tu problematiku dobro poznavali.
  Sveti Nikolaj je sa grckom starokalendarskom Crkvom spremao stvaranje srpske zagranicne Crkve, pa je zato i ubijen.

  Posle ubistva Svetog Nikolaja homoseksualac Dionisije je bio veoma uznemiren i prilicno je sabotirao istragu. Ima o tome i pisanih izvestaja iz tog ruskog manastira, ali se otac Mikic pravi da ne zna nista.

 43. istinotražitelj каже:

  Naša diskusija je nažalost iscrpljena jer ne postoji ni OSNOVNI MINIMUM komunikacije sa pristalicama ekumenista;naime,na dosada pregršt postavljenih pitanja o.Mikić apsolutno ne odgovara,ponašajući se kao onaj koji je neprikosnoven,pritom su njegovi komentari poput uvređenog ,razmaženog deteta.Zadivljuje njegova ignorancija spram postavljenih KONKRETNIH pitanja ,kao i neuvažavanje nas par sagovornika koji ne pišemo po njegovoj volji,stičem dojam da nas doživljava gore nego sotonistčku sektu.Osnovno svojstvo prosečnog hrićanina,koji bi trebao da ima barem elementarno uvažavanje sagovornika,govori da pristalice ili branitelji onih koji narušavaju kanone i pravila,nemaju ni minimum ljubavi.Ponavljam-zašto ne ODGOVARAJU ni na jedno pitanje!Primećujem da niti čitaju ono što smo napisali,niti im nešto znače one silne informacije koje smo izneli u vezi ekumenističkih dešavanja.K o je barem malo čitao žitija svetih,mogao je da sazna da su sveti mučenici i ispovednici u vreme kada je to trebalo,jasno,argumentovano,hrabro i beskompromisno branili svoju veru,ne praznim i uopštenim frazama(koje su tako karakteristične za o.Mikića i ostale),nego su je branili ČINJENICAMA.To ,nažalost,nije karakteristično za SPC vernike.Ako žele da brane svoj stav,neka iznesu jasne i nedvosmislene dokaze iz crkvene istorije,iz pravoslavnih zbornika,pravila,kanona i sl,a ne da se koriste rečnikom uvređenog deteta i retorikom političkih demagoga,koji zapanjujuće vešto uspevaju da ništa ne kažu.Braneći svoj stav ARGUMENTIMA i iznošenjem konkretnih činjenica doprinećete da ove diskusije imaju dublji smisao i ozbiljniji tretman od strane svih onih koji prate ovaj sajt,a kojih je verujem mnogo,jer je ova tematika neiscrpna a dotiče se najvažnije stvari hrišćanskog života-spasenja duše,koje se,kako smo već više puta naglasili-obavlja SAMO u onoj zajednici koja ima PUNOĆU ISTINE.Svaki dijalog između braće pre svega mora biti u duhu ljubavi ,tolerancije,uvažavanja sagovornika,uz potpuno iznošenje istinitih,proverenih informacija kako bi sagovornik mogao adekvatno da reaguje i komentariše.Osnovni postulat bi trebao da bude: na svako postavljeno pitanje-odgovoriti…u duhu uvažavanja i ljubavi,pogotovo što SVI mi koji ovde diskutujemo,imamo jedan i jedinstven cilj i želju-ulazak u carstvo nebesko.Smatram da braća koja su u SPC imaju dovoljno hrabrosti,želje,volje,strpljenja,da nam na sva postavljena pitanja odgovore ,a da nam obavezno iznesu svoje argumente kojima brane svoje ostajanje u zajednici čiji je prvojerarh,kao i većina ostalih episkopa,jasno i nedvosmisleno potvrdio da je ekumenista i da se zalaže za ekumenizam,kao i njegova izjava od pre par godina kada je rekao da je naše mesto u Evropi i da naša crkva ,ako ne sarađuje sa drugim „crkvama“ Evrope,osuđena je da postane-SEKTA.

 44. istinotražitelj каже:

  Komentarišem ono što je napisao brat Aleksandar Karanović u vezi osuđivanja jeresi od strane sabora…to što je brat napisao sve je tačno,tj da nedostojne episkope treba proglasiti ANAKSIOS i odstraniti ih od crkvenog tela.Ovde postoji jedno veliko ALI… brat Aleksandar nam ne kaže KO je taj u SPC koji će da obavi taj čin tj.Anaksios.Sve je to lepo zamišljeno kada crkva normalno funkcioniše i kada je ona u Istini,ali ako to nije slučaj…šta onda!Kako da ekumenistički sinod(SPC)-proglasi da je neko zbog ekumenizma Anaksios.To je potpuno iracionalno da neko samog sebe proglasi jeretikom

 45. istinotražitelj каже:

  Za brata Pravoslavlje,a vezano za „dislokaciju“ Solomonovog hrama,par informacija koja nisam ranije spomenuo.Gledao sam na internetu prošle godine intervju sa glavnim arhitektom hrama koji se između ostalog hvalio da je hram napravljen tako da može da se demontira i prenese tamo gde treba,i da oni to mogu da urade za TRI dana;hram je inače težak 666 tona!Sa današnjom tehnologijom prenošenja velikih i masivnih tereta,to je sitnica.Uostalom,setite se da je pre nekih stotinak godina u Francuskoj napravljen Kip slobode koji je prenesen u delovima brodom do Njujorka i postavljen na ostrvu,kao poklon Americi od strane države Francuske.Suvušno je da uopšte pominjemo koliko današnji avioni,pa čak i helikopteri mogu tereta da ponesu,a o dizalicama da i ne govorimo.Kako je uopšte podignuta ona zgrada u Dubaiu visoka nekih 800m…ovaj hram je ipak visok samo 55m

  • православље каже:

   Све је могуће.
   Једино изгледа није могуће да о.Микић одговори на постављена питања, и то на питања која су важна за спасење сваког човека који себе сматра православним. Али, нека. Нека и није одговорио на питања и нека сви прочитају да је избегао да да одговоре на која је сваки свештеник дужан да одговори тачно.

   • Svestenik O. Mihailo Mikic каже:

    Gluvome ne vredi saputati na usi niti vikti na usi njegove jer gluvi necuje ako sapucete i ako vicete o cemu govorite!

    Tako isto i nasoj braci koja izgaraju od revnosti svoje koja ubija a ne spasava ne vredi govoriti o putu Svetog Save koji vodi u zivot vjecni, jer oni misle da je dovoljno sto su Pravoslavci i da zato kao Srbi ne moraju da budu Svetosavci.

    To je njihova velika greska i smrtna zabluda. Pravoslavni su i NASA braca – crnci u Africi, ali oni nikada nece biti stanovnici nase Svete Nebeske SRBije, zato sto oni ne zive u nasoj zemaljskoj Svetoj Savinoj SRBiji!

    Svaki narod IMA svoje mjesto pod suncem nebeskim, i kada pojedini narodi zbog greha svoga izgube svoju zemlju ili mjesto na zemlji od Boga im dano oni prestaju da budu naroda i postaju skitnice poput Cigana ili rasrljena lica bez zemlje svoje!

 46. Vukman Cejovic каже:

  Ova dva brata zilota su vjerovatno dugo vremena u Istinskoj Crkvi, pa iz prve ruke ne poznaju danasnje stanje-Onda kada ste vi braco izasli situacija je bila neuporedivo bolja. Svaka vam cast da ste vec tada uspjeli da vidite da niste u Crkvi. Uostalom svaka Bogu cast, jer ne biste to vi mogli svojom snagom.

  Ja sam nazalost tek skorije (prije dvije i po godine) krsten u Istinskom Pravoslavlju, insistirao sam da budem krsten trostrukim pogruzavanjem i mozda me je to krstenje spasilo da se ne vratim u brlog, gdje sam iz slabosti par puta na neki nacin tamo isao, misleci da moze i tamo i ovamo. Onda sam vidio da ne moze i tamo i ovamo i vidio sam kolika je opasnost bti tamo.

  Takodje sam dugo vremena bio clan ruske zagranicne Crkve i znao sam kako je nekada bilo u toj Crkvi a kako je danas. Danas je tamo odlazak Duha Svetoga potpuno ocigledan, tako da su oni danas u neuporedivo jadnijem stanju nego SPC. Ta sekta bi se danas najbolje mogla nazvati pozoristem, koji se specijalizovao za tragikomedije i za setanje ikona po Rusiji.

  To je sad njihov najnoviji modni trend, sto vise izdaju Hrista, to se vise setaju ikone i svetinje po Rusiji. Onda dolazi mnogo naroda i oni kazu, evo preporoda, narod se vraca Crkvi, mi smo blagodatni, URAAAAA!

  I sto je za mene najpogubnije bilo, imao sam oko sebe ljude, za koje vlada misljenje da su sveti, to su askete, to posti, to se moli, to samo sto ne leti. I slusao sam te ljude kako su lazno ispovijedali svoju vjeru prije 15 godina a onda sam vidio kako je ispovijedaju danas. I vidio sam sve njihove argumente i onda mi se bukvalno smucilo, ali ne samo meni.

  Tako, da mogu reci da u svom zivotu losijih i pokvarenijih ljudi od ekumenistickih episkopa ja jos vidio nisam. A vidio sa i prozivio zaista mnogo, ali losijih ljudi od njih vidio nisam.

  To je nesto sto narod ne zna i trebalo bi narod upozoriti da zna sa kakvom bagrom ima posla.

  Eto naprimjer, kada je RZC usla u zajednicu sa moskovskom patrijasijom od tih STRASNIH duhovnika sam slusao, kako ce oni (moskovljani) da izadju iz svetskog saveza crkava i kako je to glavni uslov za ujedinjenje.

  Nama vjernicima je receno da je to skoro gotova stvar. A onda, posle odredjenog vremena je recno, kako ce oni da budu tamo, ali samo kao posmatraci. Da, zamislite njih sa dvogledima kako posmatraju. Sta to njima u vezi SSC nije jasno, pa moraju da posmatraju. I mi smo to nekako progutali, jer smo znali da nasi duhovnici spavaju na daskama, poste i Bogu se mole, doduse nismo znali tada da se neki (neki iz vrha RZC) lazno mole a jos manje da se ne mole Hristu Sinu Marijinom vaskrslom u treci dan, nego neki od njih se mole onome drugome Hristu, kojemu se moljase onaj rabin iz Argentine.

  I tako lagahu nas ovi pravoslavni fakiri da oni samo nesto posmatraju a kada bise otkriveni u lazi, onda rekose, kako oni tamo moraju biti jer ako oni ne budu onda ce Vartolomej da zloupotrijebi situaciju i tamo u SSC ce u ime citavog pravoslavlja da nastupa. Zamislite koliko je bitno sto ce neko raditi u satanskoj crkvi, ali ne Vartolomej ce da nas sabotira, pa moramo mi biti dostojno prezentovani u satanskoj crkvi, jer sta ce djavo o nama misliti ako dozvolimo Vartolomeju da nas sabotira.

  Samo par godina pred ujedinjenje Vartolomej je bio jeretik, govorili su da nije pravoslavan, Kiril Gjudanov i pokojni Aleksej su bili KGB agenti i izdajnici pravoslavlja a novi kalendar je bila mnogo losa stvar, nikome se od nas nije preporucivalo tamo da ide. Mi jadni nismo ni znali da su nasi sveti fakiri jos tada se tajno sastajali sa ovima za koje govorase da su KGB agenti.

  I onda se recnik naglo promijenio, svi su bili dostojni, Vartolomej vise nije bio jeretik a da ne pricamo za ove iz Moskve. I onda je poceo i ruski patrijah da dolazi kod nas, ja bio prisutan na svakoj liturgiji, cak sam bio i u nekom obezbedjenju njegovom.

  U medjuvremeno poce i ova tragedija sa vladikom Artemijem, a ja mislio da ce RZC stati uz njega, medjutim bi sve suprotno, justinovi ucenici bjehu favorizovani i ja dozivjeh jos jedan sok, jedno razocarenje, vise nisam znao sta se desava, sve se promijenilo, sve naglavacke za tako kratko vrijeme, ali svi govorahu, nasi duhovnici su sveti, vidji samo kako su mrsavi i kako poste.

  Zaboravih u medjuvremenu da je prva akcija ujedinjene ruske crkve bilo rasinjenje vladike Diomida zbog njegovog antiekumenizma i opet vidjeh oni Diomida ne podrzavaju, nego ga nesto kritikuju, za neku nedisciplinu itd.

  Ipak, vise nisam imao onaj mir kao nekada, vidim ovdje vlada haos, ne zna se ko pije a ko placa i na moja pitanja ili ne dobijam nikakve odgovore ili neke polu trt-mrt odgovre. Mislim se nesto, nisam bas govedo, zavrsio sam ovdje na zapadu tehnicki fakultet, neki sam usrani intelektualac, nisam bas ni balavac a cijenim slobodu, zbiog nje sam malo i u zatvoru lezao i bi mi tesko da budem zombi, pa tako postah dosadan sa mojim pitanjima.

  I evo naprimjer kako ovi fakiri i strasni duhovnici mi davahu odgovre:

  1. Pitah ih da mi kazu gdje je granica do koje moze covjek tolerisati ovu izdaju i bezakonje?
  Jedan mi mudro kaza, kako je gnanica za jednoga ovdje, za drugoga tamo a za trecega tu.
  Strasan odgovor!
  Drugi mi rece da je granica kada se izda Hristos a ti sad majcin sine razmisljaj kad je to. Ja onda pitah, kada je to kada se izda Hristos i dobih opet neki trt-mrt odgovor, tipa odgovora oca Mikica.

  Dakle ni jedan normalan odgovor i to meni bi vrlo cudno.

  2. Onda sam diskutovao i o ekumenizmu a oni kazu „nije toooo nistaaaa, to je samo diplomatija, skroz bezooooopasno“.
  Ja onda upitah jednog za kojega vlada misljenje da preko njega svetijega nema, da li on zna da je svetski savez crkava satanska crkva a on se zacrveni i kaze znaaaam, ali trt-mrt, bla,bla,bla.

  I vidjeh ja, nema vise leba sa njima i odoh ja lijepo u zilote i krstih se kao covjek, ali posto moja Crkva daleko, rekoh, ajde i tamo i ovamo, ali po obicaju ne volim da cutim pa opet pitam i pitam, ovaj put sa nekim dugim Duhom, koji se tako lako vise prevariti ne mogase.

  I pitanja bjehu malo nezgodna, naprimjer sto se desilo sa mostima Svetog Filareta Njujorskog???
  Ha, prvo bjese, „kojeg Filareta“, pa onda kada saznase da znam „kojeg Filareta“ rekose da je on covjek svetoga zivota, ali treba da prodje odredjeno vrijeme i znaaaaas ima vremana, bice to,
  samo sve u svoje vrijeme.

  I bijahu jos neka pitanja, dok mi na kraju fakir koji hoda ne rece da nije istina da se bilo ko od pravoslavaca u svijetu moli sa katolicima, ukljucujuci sve njih, dakle i Vartolomeja i Bulovica i sve ostale i kako su te price da se oni mole zajedno LAZ. Takodje bi receno kako Irinej Niski nije ucestvovao u nikakvom vjerskom ritualu u sinagogi.

  Eeeeee, to je bilo ono kada dozivis prosvetljenje i vidis, sad imas samo dvije mkogucnosti, da prestadnes da imas svoju licnost i da svecano postanes zombi, ili da ih lijepo posaljes do djavola i da sa njima vise nista nemas.

  I tako sam ja za sva vremana zavrsio sa njima u medjuvremenu saznavsi da je to sve jedna sektaska gamad, da je tamo nevjerovatno opasno biti i da se tamo moze biti samo pod ovim uslovom:

  Taj uslov je da nista ne pitas, ili ako bilo sto pitas da budes zadovoljan sa odgovorima koji ce ti vrijedjati intiligenciju. Dakle, da iskljucis svoju licnost, da nista ne pitas, da nista ne gledas i da mozak jednostavno iskljucis, jer ako budes gledao, slusao i razmisljao, onda ces morati i da pitas a ako ima nesto sto ekumenisti ne vole je da ih nesto nezgodno pitas i da insistiras na odgovru.

  Nije to sto oni tebe ne postuju, nego ih svojim pitanjima izbacas iz blagotelece nirvane u koju su zapali da bi mogli da budu to sto jesu. A ti sad tvojim pitanjima mucis im savjest, ako im je uopste od nje nesto i ostalo. To mucenje savjesti vazi mozda za svestenstvo, ako nije inicirano, ili nekog vladiku koji moze samo da cuti, da slusa rijeke i da gleda zvijezde, ali ovi inicirani, oni nemaju savjest, to je sve unisteno.

  Meni je mnogo zao naroda, ali ja sam nemocan, sta ja da radim.
  Jedino mogu da pisem i svoja iskustva da prenosim, pa ako nekome pomogne Slava Bogu za to.

  • православље каже:

   За руску заграничну цркву, ово што је Вукман написао је истина сто посто. На исти начин је верни народ преварен на америчком континенту. Нада се да ће им Господ дати снаге да схвате где су, мада врло тешко. Увукла им се екуменистичка литература, заборавили и на сергијанизам такође осуђен од некадашње РЗЦ. Главна офанзива је прошла и сад мисле да је све у реду, уљуљкали се.
   Оног момента кад је патријарх Иринеј упалио ону свећицу на менори, то ја за мене било просветљење. Након толико времена гледајући сва та безакоња, требао је да дође и моменат кад ће коначна одлука бити донесена и то је била та свећица. Међутим, ајде рекох, отићи ћу за Божић да чујем можда ће неко нешто на проповеди рећи. Међутим како онда, тако и данас, а тај Божић је за мене био последњи Божић у светском православљу. Али, опет је требало да се и мало помучим, па ми је прва мисао била да идем код владике Артемија. Међутим, Господ није дао. Десио се јадан страшан догађај који је ту моју намеру спречио и који је ту жељу сасекао у корену и ја никад код њега не отидох. Господу захваљујем јер погледајте шта се десило са мати Јеленом која је јавно прочитала одлуку да се одваја из СПЦ због екуменизма и отишла код владике Артемија. А, владика Артемије нема намеру да се присаједини са истинским православљем, него има подршку од грчких екумениста новокалендараца. Није ли то исто екуменизам на делу. Он лебди негде у вакууму и очигледно чека да га врате на старо место. Само грдно се вара, екуменисти уклањају преостале епископе традиционалисте, осим ако нема неки специјалан договор са њима. Шта ће сад мати Јелена са монахињама кад се владика Артемије дефинитивно изјаснио да неће у истинско православље?

   Што се оца Микића тиче, читам његове коментаре о хо хо, одавно. На први поглед човек би рекао, види како овај свештеник исповеда веру, како се бори за православље. Рекао би, какав исповедник, каква храброст! Писао је и о томе како екуменисти стављају честице за упокојене у путир итд. Нема шта није писао. Зато су њему била упућена питања, да видимо хоће ли се показати на делу, како и треба, а не само на речима. Очигледно је да оца Микића све ово у вези екуменизма погађа, али истовремено сам себе покушава да убеди да треба да остане ту где јесте, а зна да Свети Оци јасно кажу да се мора одвојити. Иначе ниједном екуменисти не постављам питања, нити ћу. Није било ни потребе да их било шта питам јер већ годинама раде и причају све супротно од оног што су нам Свети Оци оставили у наслеђе, онда какав одговор они могу да ми дају? Екуменистички одговор.
   Нека би Господ дао да отац Микић донесе коначну одлуку да је дошло време кад се треба одвајати од екумениста јер они сами себе неће осудити.

 47. Vukman Cejovic каже:

  Pita Aleksamdar, zasto ekumenisti ne krenu otvoeno, zasto sve naokolo, na ivici bola.
  Brate Aleksandre, po Svetim Ocima oni su davno presli granicu bola, ali mi ne slusamo svete oce, nego smo slusali dugo vremena ekumeniste, pa smo primili i njihova mjerila.

  Ekumenisti kazu da tek on da kada se zajdnicki priceste i kada se mole u epertehilju i jos ovo i jos ono, da je tek tada stanje opasno.

  A Sveti Oci su rekli, cim se mole zajedno sa jereticima, makar u i kuci, to je onda kraj, oni vise nisu Crkva.

  Ovo sto rade ekumenisti je smisljena taktika sa kojom zele da nas izmore i naviknu na bezakonje.

 48. Vukman Cejovic каже:

  Nije cilj ekumenista da se katolici i pravoslavci pricescuju i mole zajedno, nego je njihov cilj da se sve religije mole zajedno, „pricescivanje“ tu uopste nije ni najmanje bitno, jer niti ga pravoslavni ekumenisti imaju niti ga imaju katolici.

  To sto te cimaju sa tim „pricescem“ to je samo njihova taktika, da se mi koncetrisemo samo na to i da samo to cekamo a uzgred sve ostalo da gutamo. Jeste, kazu borci iznutra, jeste otpadija, ali tek kada se priceste onda se mozemo odvajati.

  Strasna glupost, jer ni jedni ni drugi nikakvog Pricesca nemaju, ne moze Krv i Tijelo Hristovo biti u jeretickim skupinama. Isto tako kazu i za molitvu, da tek kada obuce epartehilj, da je to tek tada molitva, ili ako je kardinal u oltaru, nije to nista, to je samo znak uvazavanja.

  A to kada Vartolomej ucestvuje u zajednickoj molitvi sa samanom iz Afrike, koji priziva demone, nije ni to nista, to je nesto kao pjesma evrovizije. Znas, rimokatolicka crkva faj poent, pravoslavna crkva tu poent, and africki samani ten poent.

  Ovom taktikom oni nas zamaraju, ispiraju mozak, kuvaju kao zabu u vodi-koja se lagano zagrijava.
  Krajnji cilj je da potpuno otupis i da budes zombi, da se pripremis za antihrista. Dakle, to je to, sa kombinacijama ekstra pravoslavlja, koje ce da ti demontriraju „pravoslavne“ VJESTICE, tipa Bulovica, Radovica, Jevtica i ostalih.

  Da, da, ni jedan im drugi naziv vise ne prilici od „PRAVOSLAVNE VJESTICE“.

  Ali, da ne komplikujemo, Sveti Oci su Duhom Svetim znali kakve se sve zamke mogu pripremati vjernicima i onda su kategoricki zahtijevali da se svakog onog ko se sa jeretikom makar i u kuci bude molio obavezno odvajamo.

  Mene cudi da to vladika Artemije ne zna.

  Dakle, ako se neki episkop samo zajednicki moli sa jeretikom, pa makar u sorcu za fizicko i makar i u trolebusu, on otpada od Crkve a ako ostali episkopi i dalje sa njim nastave da budu, onda i oni otpadaju od Crkve.

  A da ne pricamo ako su u svetskom savezu crkava i ako nista drugo pod kapom nebeskom ne rade nego se samo mole zajedno sa jereticima.

  Evo da uzmemo samo beogradsku parasinagogi i da izbrojimo broj zajednickih molitava sa jereticima, koje urade svi episkopi i svestenici ove parasinagoge za samo jednu godinu.

  Ja garantujem da ce ih godisnje biti barem 1000 a da ne pricamo o ostalim kvazi crkvama otpadnickog pravoslavlja. Znaci, oni nista drugo i ne rade i to je zadatak iz centrale, koji su dobili.

  To je jedan vrlo vazan zadatak, koji oni moraju da obavljaju a uz to da svakog onog ko pisne sklone od njih.

  Znaci, te zajednicke molitve, pa propaganda iz sredstava javnog informisanja, pa sto hiljeda raznih konferencija, sve sa molitvama, to sve treba da covjeka potpuno zombira da ne zna vise ni gdje je lijevi, niti gdje je desno.

  A oni „blagocestivi“ oni imaju sanmo jedan zadatak isto tako vazan, kao sto je zadatak vjestica iz Sinoda. Njihov zadatak je da cute, ili da daju komplimente jereticima.

  Eno, otac Jojle izjavio kako Risto Radovic, od rodjenja ni jedan grijeh napravio nije.

  Gospode pomiluj.

 49. Vukman Cejovic каже:

  Zamolio bih bracu zilote sa foruma da napisu u koje Crkve idu i ko su im duhovnici.
  Mene to interesuje a vjerovatno i jos ponekog od citalaca.

  Sto se mene tice, ja sam se krstio u Berlinu kod oca Dragana Vidojkovica, koji je svestenik grckih starokalendaraca GOH, pod upravom vladike Kalinika..
  Posto zivim u Minhenu, vrlo rijetko odem do Berlina a skoro sam bio i u Kelnu, gdje se takodje nalazi jedna starokalendarska Crkva pod upravom vladike Kalinika. Tu svake druge nedelje dolazi jedan jeromonah iz Grcke a skoro je bio jedan jeromonah sa Atosa.

  Otac Dragan svake druge nedelje ide u zilotsku srpsku Crkvu u Bilefeldu, koaj je takodje u GOH-u.

  Eto ako ima neka pravoslavna dusa iz Njemacke, ovdje se moze moliti i spasavati.

  Ja cu moliti Gospoda da sakupim par Grka starokalendaraca, mozda jos Rusa i Srba, pa da i ovdje u Minhenu napravimo malu Crkvu i da mozda i mi pozovemio jednom ili dva puta mjesecno nekog svestenika Istinske Pravoslavne Crkve da nam dodje.

  Ako Bog da.

  STASNO JE TESKO BITI BEZ CRKVE!
  A HILJADU PUTA TEZE BITI U JERESI!

  • православље каже:

   Имаш ли ти неку контакт адресу?

  • православље каже:

   Ја сам у ГОХ Архиепископ Калиник

   у Грчкој ecclesiagoc.gr
   у Америци и Канади hotca.org (истински православна српска црква има у Торонту, погледати у списку парохија)
   у Србији svetisavasrpski.blogspot
   у Аустралији, Сиднеј svetinikolajzicki.com (o.Драган Сарачевић)

 50. Sremski Pavle каже:

  Браћо моја и дружино мила, ево, неки од вас овде кажу да у Србској Цркви нема благодати. Може бити, можда и нема. Али како се још не квари Богојављенска вода, ако нема благодати. А и причешћујемо се истом кашикицом, нас стотине, па се још не разбољевамо. Наравно, све оно што ради патријарх и остале владике, апослутно не подржавам. Заиста, Бог ми је сведок да ово пишем искрено (мада, може бити да сам у заблуди), ако нема благодати, како се ово све дешава. Нису ваљда неке мађије.
  И још једно питање. Како да неко буде апсолутно сигуран где постоји благодат и како се испољава?
  Сремски Павле

  • Svestenik O. Mihailo Mikic каже:

   Brate Pavle, u potpunosti se slazem sa Vama. Gresne vladike, popove i jos gresniji naroda iz koje potice nase svestenstvo treba razlikovati od blagotai Bozije koja jos uvijek zbog Svetih Bogootaca i Bogomajli nasi, zbog Ispovjednika i Svetih SRBslih Novomucenika iz Jasenovca i sa Kosova postoji u SRBskoj Pravoslavnoj Crkvi Svetog Save i Godpoda naseg Isusa Hrist!

   Blagodat Bozija i moc pravoslavne molitve se najbolje moze da vidi na osvecenoj bogojavljenskoj Vodici koja se ne kvari i pored gresnosti nasih svestenika za razluku od „vodice“ koju „osvete“ rimokatolicki svestenici. To je nakbolji dokaz da SPC jos uvijek IMA blahodati Bozije na sebi, a koliko CE dugo jos blagodat Bozija na SPC i ostati zavisi samo od njezinog zivota po Zakonu Bozijem i nicijeg drugog.

   Kada budemo vidjli da se bogojavljenska Vodica koju smo donijeli iz crkve kucama pocinje da kvari, bice to najbolji znak sa Neba da svestenio koji je osvetio takvu vodicu nema vise na sebi blagodati Duha Svetog, i da njegove svestenoradnje nisu vise pred Bogom vazece!

   Tada treba napustiti i odvojiti se od takvi crkveni zajednice u kojima nema vise blagodati Bozije i gde ne djeluje spasavajuca Silva Duha Svetog a ne prije!

 51. istinotražitelj каже:

  Za brata Pavla : Dobro je postavljeno pitanje- gde postoji blagodat i kako se ispoljava?Svi tvrde da poseduju blagodat i čvrsto su u to ubedjeni,ali niko ne objašnjava-šta je OSNOVNI preduslov postojanja blagodati u jednoj zajednici.Niko ozbiljan,makar i prosečno upoznat sa osnovama pravoslavne vere,neće uzeti kao temelj i opravdanje istinitosti pravoslavlja,kvarenje ili nekvarenje bogojavljenske vodice.Nije ,valjda,samo to „dokaz“ istinitosti i ispravnosti naše svete vere.Ako nam je samo to ostalo radi opravdanja pred nepravoslavnima,onda smo zaista jadni i bedni.Pa zar našu veru nisu ustrojili sveti i bogonosni oci nekim drugim merilima,nekim drugim sredstvima.Temelj naše svete vere pre svega čine svešteni kanoni,svešteni dogmati i sveštena pravila;to je čvrsti fundament koji su sveti oci vekovima uobličavali,da bi nama,predali kao gotov „produkt“ i ostavili nam u amanet -da čuvamo,i da ništa niti oduzimamo niti dodajemo .Samo ONAJ(ONA ZAJEDNICA),koji je to u potpunosti sačuvao(i čuva) taj je-PRAVOSLAVAN!Dakle,nije pravoslavan onaj koji tvrdi da mu se vodica ne kvari,nego je PRAVOSLAVAN onaj koji se STRIKTNO pridržava svih onih pravila koja pomenusmo,a koja čine TEMELJ pravoslavlja.Sveti Duh ,kao nosilac ISTINE I IZVOR blagodati je onaj koji osveštava svete tajne.Kada se vrši osveštavanje vode,ono se obavlja putem KRSTA koji se uranja u vodu i koja se njime osenjuje.Kao što znamo iz večernje Molitve časnom Krstu,u kojoj se.između ostalog kaže:“Koji progoniš đavole SILOM raspetog na tebi Gospoda našeg Isusa Hrista“,očigledno je da osveštavanje vode ne vrši dostojni ili nedostojni sveštenik,nego to čini SILA koja je sadržana u ČASNOM KRSTU.Može da se postavi sasvim opravdano pitanje-a zašto se ne osvećuje vodica kod katolika,kad i oni isto tako osvećivanje vode vrše putem krsta- odgovor bi mogao da bude,otprilike ovakav.Mada koriste krst,on nema tu silu kod njih,jer su katolici već gotovo čitavih hiljadu godina u strašnim jeresima svih vrsta i kojih ni ne misle da se odreknu(nepokajani uporni hiljadugodišnji jeretici),tako da ni krst u njihovim rukama nema potrebnu silu niti moć,obzirom da je u samom temelju njihovog veroispovedanja hula na Duha Svetoga.Odgovor na ono drugo pitanje,koje je za nas interesantnije,pitanje o nekvarenju svete vodice u SPC,bi mogao otprilike da glasi ovako- Gospod BOG zbog vernog stada(naroda) koji je još uvek u ubeđenju i uverenju da je zajednica u kojoj se nalazi-potpuno i čisto pravoslavna,i koji je još uvek ubeđen da njeni predstavnici nisu potpuno odstupili od pravoslavlja ,SNISHODI i ČEKA .Ekumenizam je,ipak relativno,nova jeres,u poređenju sa jeresima u kojoj se nalazi katolička organizacija,tako da još ima mesta i,verovatno vremena za većinu SPC vernika da sagledaju stanje i put kojim ih vode njeni predstavnici,pa da se osveste i prepoznaju da je jeres uveliko ušla i da je niko više ni ne skriva.Što se tiče sveštenika koji vrše svete tajne,situacija je slična:oni nastupaju u IME PRAVOSLAVLJA i smatraju da njihova lična vera čini presudnu ulogu u osveštavanju vodice i dr.svetih tajni.Gospod,snishodi,čeka,čeka…Verovatno,ni blagodat na zapadu kod katolika,nije odmah automatski prestala 1054 g. tj.one godine kada se čitav zapadni svet opredelio za jeres.Kao što neko reče-verovatno molitve Svetog Save i ostalih naših svetitelja još uvek ne dozvoljavalju da se svetosavlje potpuno ugasi kod Srba.Za sve nas koji smo zabrinuti,kako za svoje lično spasenje i naših najbližih,ali i za spasenje čitavog našeg svetosavskog naroda,postavlja se OSNOVNO I SUDBONOSNO pitanje :“ Ko je danas čuvar pravoslavlja i svetosavlja?Da li ono koji paradno i službeno pominju Svetog Savu ili oni koji se čvrsto drže onog što je Sveti učio,savetovao,opominjao,pa čak nekad i anatemisao?Da li su verni sledbenici Svetog,oni koji su zaboravili ono šta je Sveti rekao vezano za jeretike katolike na Saboru u Žiči i kada je izrekao strašne anateme na sve one koji imaju BILO KAKAV odnos sa jereticima katolicima,a kamoli molitve i sasluživanja sa njima-kao što je to slučaj u zadnjih dvadesetak godina.Teško i nemoguće je pobrojati sva ova narušavanja amaneta koji nam je Sv.Sava ostavio za VEČNO.Svi oni,koji ovo ne vide,ili se prave da ne vide,kao i svi oni pastiri koji uporno ućutkuju savest svojih parohijana,govoreći kako još nije vreme,nije situacija i sl.-imaće veliku odgovornost pred Sv.Savom.Sveti ih sigurno neće opravdati činjenicom da su nekvarenje svete vodice smatrali kao dokaz“istinitosti“pravoslavlja,i da je to opravdanje i apologija njihove vere.A svi oni koji se budu i dalje tešili nekvarenjem svete vode kao JEDINIM i neoborivim argumentom za istinitost svoje vere,neka pročitaju šta čini TEMELJ pravoslavne vere iz knjiga koje se danas vema lako i jednostavno ,čak i putem internete mogu pronaći.Neka nam neko navede bar JEDAN JEDINI primer iz žitija Svetih gde su sveti oci ispovednici i mučenici ,nekvarenje svete vode navodili kao osnov odbrane svoje vere.Gospod od nas traži hrabro ispovedanje vere pred svim onim koji je narušavaju,a misle da su pravoslavni.Rečeno je da će pred kraj sveta biti jako malo onih koji imaju veru(ISPRAVNU !)Treba veoma biti obazriv u čijoj smo zajednici,da li u onoj koja ima PUNOĆU ISTINE,ili u onoj koja MISLI da ima,a pritom je narušila sva ona pravila koja tu zajednicu čine spasonosnom.Gospod je upozorio SVE da straže neumorno i da prate znake vremena,obzirom da je znao kakve se sve zamke i prevare spremaju svim Njegovim vernim sledbenicima ,kojih će biti do samog drugog dolaska.Dao nam je SVE što je potrebno kako bismo znali gde je ISTINA, i KO je čuvar ISTINE.Za sve one koji su još u nedoumici oko toga da li je zajednica u kojoj se nalaze ISTINITA I ISPRAVNA, nephodan je određeni trud..Sveti oci su nam SVE objasnili i protumačili,pa čak i uobličili u knjigama koje se zbirno nazivaju PRAVILA PRAVOSLAVNE CRKVE..One su predate nama pravoslavnima da ih poštujemo i primenjujemo,a sačinjavaju ih sledeća izdanja:Apostolska pravila,Odluke svetih sedam vaseljenskih sabora,Odluke pomesnih sabora,Odluke,saveti i učenja pojedinačnih svetih otaca.To bi otprilike bila srž i suština Pravoslavlja.Za SVE one koji sebe smatraju pravoslavnim,a time i nosiocima Istine i Blagodati,neophodan je test kojim će sebe proveriti,da li su „ispoštovana“ sva ova navedena Pravila u PRAKSI,a ne na REČIMA,u zajednici kojoj on pripada.Odgovor na to pitanje nije tako komplikovan kao što se čini u prvi momenat,potreban je izvestan trud,ali pre svega ljubav ka ISTINI,koja je zapravo i osnovni pokretač tog spasonosnog poduhvata.Da li još uvek imamo u sebi ljubav ka ISTINI(HRISTU I SVETIM OCIMA)-to je odlučujuće za svakog čoveka!Od te odluke,zavisi naš izbor-dakle,da li da budemo u zajednici u kojoj su narušena sva sveštena pravila i čiji predstojnici ne mare za ispunjavanje istih(a na to su se obavezali pod ZAKLETVOM prilikom rukopolaganja tj.hirotonije),ili pak u zajednici sa onima koji se čvrsto drže predanja i pravila svetih sveštenih kanona,pa makar i po cenu gubljenja vlasti,časti,slave,komfora,uvažavanja od vlasti ovoga sveta,omalovažavanja,vidljivog i nevidljivog progona….

 52. Vukman Cejovic каже:

  Oce Mikicu, za ime Boga kako tako pisete.
  Pa nigdje Sveti Oci nisu rekli da je mjerilo Blagodati Sveta Voda ili Sveti Oganj ili jos neko cudo.

  Nego su rekli da je mjerilo vjere pravilno ispovijedanje i cuvanje Svetog Predanja.
  Znaci, treba gledati da li se na liturgiji pominje jeretik i da li je nas vladika u zajednici sa jereticima a voda uopste nije ovdje bitna.

  Ovdje ne mislim da treba sitnicariti, ali ako se pretjera, onda je jasno sta nam je cinjeti i o tome Sveti Oci JASNO uce. Nigdje ne procitah ni jednoga od njih da kaze, idite tamo gdje se voda ne kvari. Ako ste Vi to negdje procitali onda mi javite.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s