Шта данас уче на Богословском факултету у Фочи, а није Православље?

„Сто пута је боље бити блудиник него јеретик. Екуменизам- то је надјерес.“– Св. Гаврило Ургебадзе

Након текста о Богословском факултету у Београду, доносимо неколико информација о дешавањима на Богословији и Богословском факултету у Фочи, који, како се чини, не заостаје у образовању нових екуменистичких кадрова.

risar foca

Предавање о „духовности“ Тезеа

 

Још 2011. године ПБФ и Богословију у Фочи посетио је амерички амбасадор Патрик Мун, који је том приликом одржао предавање професорима, студентима и ђацима на тему верских слобода. Том приликом Мун је истакао да „у Америци не постоји ниједна нација нити вера која се посебно истиче, већ да су све једнаке“, постављајући систем односа према вери као узор и за БиХ. Патрик Мун није говорио о наводима из текстова Викиликса, који јасно показују доказе о вршењу насиља америчке дипломатије над Српском Црквом и директно учествовање у одабиру кадрова који би имали послушнички однос према америчким властима.

16. марта 2013. године, у амфитетатру Богословије, ученици су присуствовали предавању госта школе- Ришара из манастира Тезе код Лиона. Предавање се односило на историјат и мисију коју врши ова заједница у Француској. Ришара је дочекао ректор факултета, архимандрит Лазар Лазаревић, познат по својим јеретичким ставовима, а који се са гостом из Француске познаје од раније. „Брат Ришар“, како га на званичним сајтовима српских православних факултета представљају, посећује наше факултете, како у Фочи, тако и у Београду и на Цетињу, мисионарећи, ширећи дух екуменизма и приближавајући младим српским богословима екуменистичке активности које се одвијају у манастиру Тезе. Он обилази и манастире у свим државама у којима живе Срби, трудећи се да стекне истомишљенике. О страшним последицама на дух и психичко стање оних који су обилазили овај центар „психоделичне прелести“, студенти, наравно, нису били обавештени, већ је, насупрот томе, урађен и видео који велича појаву „брата“ Ришара. Мада су кампови хипи покрета постали прошлост, римокатоличка заједница и данас има сличне инструменте, са сличним последицама.

ЕКУМЕНИСТИЧКИ ОМЛАДИНСКИ КАМП У ГОРЊЕМ ВАКУФУ

На званичном сајту Богословије у Фочи може се пронаћи и упутство за учествовање у свом духовном растројству, тј. обавештење о организацији екуменског кампа за младе Friedensgrund – позив за пријаву, који организује Надбискупијски центар за пасторал младих „Иван Павао II“ у Горњем Вакуфу. У склопу овог позива наведене су активности које се обављају у кампу, међу којима су незаобилазне заједничке молитве, као и присуствовање мисама и литургијама.

Није ли на овај начин генерацијама којима је неопходно млеко и чиста вода са извора Православља, којих је у свету све мање, потурен уместо хране отров? Ако је отров комунизма, по речима блаженопочившег патријарха Варнаве (Росића) разорио „породицу, грађанско друштво, па и цело народно и државно биће“, не одвија ли се последњи чин уништења српског народа, пошто му се и душа, тј. Православна Вера одузима, и даје се место те Вере отров. У условима општег отпадништва, када су друштвене снаге које се залажу за очување Православља одгурнуте на маргину, а и власт и опозиција сматрају да је борба за веру нешто споредно и недостојно помињања, исход овог чина може да буде сличан трагедији.

ekumenisticki omladinski kamp u Gornjem Vakufu

Надбискупијски центар за пасторал младих „Иван Павао II“ већ седам година организује екуменски камп за младе под називом FriedensgrundBiH, што значи темељ мира. Ове године камп се организује у сарадњи са Саборном црквом у Сарајеву, која је и партнер у пројекту „Корачајмо заједно“, чији је носитељ Надбискупијски центар за пасторал младих „Иван Павао II“. Саборна црква је добила благослов за учествовање у пројекту од Митрополита дабробосанског Г. Николаја и владике захумско-херцеговачког Г. Григорија, и окупила православну омладину која ће радити заједно са младим католицима на пројекту. Камп ће се одржати у жупи Срца Маријина, у Скопаљској Грачаници, општина Горњи Вакуф – Ускопље, од 16. до 25. јула 2013. год. Већ годину дана кроз кроз нови пројекат Корачајмо заједно, чији је циљ превазићи предрасуде кроз едукацију младих православаца и католикао утицају стигми и предрасуда на заједнички живот, али и на лични раст и развој, желимо анимирати младе за учествовање на овом кампу. У десетодневном програму млади ће имати прилику прије свега да се духовно обнове, потом развију радне навике, таленте и способности, упознају различитости и сличности између православља и католичанства, посјете вјерске објекте и породице из локалне заједнице. Циљ кампа јесте духовност и молитва. Кроз молитве желимо да нагласимо: Исус Христос је темељ на којем живимо, разлог нашег упознавања и зближавања. Шта кампFriedensgrundнуди: – Молитвом започиње и завршава дан; – Учествовање на католичкој миси и православној литургији; – Разговор с католичким и православним свештеником и имамом; – Духовну обнову – Радне акције од неколико сати кроз које желимо помоћи људима којима је то потребно и подстаћи младе на одговоран однос према ближњима и волонтерски рад; – Креативни задаци којима подстичемо креативност код младих, учествовање у различитим играма, олимпијске игре, излети; – Посјету породицама на терену (православним икатоличким). Последњи дан кампа, све оно што се радило на кампу млади ће кроз цјеловечерње дружење да представе локалном становништву. Пријаве за учешће примају се до 06. 07. 2013. путем е-поште nadezdamojsilovic@yahoo.com или телефона 033/766-226, а пријавити се могу сви млади од 16 до 28 година. Партиципација за учествовање износи 50 КМ по особи.

 

Иако са ПБФ у Фочи није избачена Догматика светог Јустина Ћелијског онако отворено као на Београдском теолошком факултету како су то учинила духовна чеда самог светог авве, као обавезну литературу у Фочи су увели Јована Зизјуласа, једног од водећих идеолога екумениста. Све ове чињенице с правом су забрињавајуће и поставља се питање какве богослове ће Српска црква имати кроз неколико година.

Уосталом, сва су дела јеретичка написана под утицајем злих духова, и сва садрже морални отров који душу убија вечном смрћу… Неприметност отрова не смањује његову јачину, напротив: најопаснији су префињени отрови, њихова разорна моћ је највећа. Читање догматске, или, нарочито, подвижничке књиге неретко изазива блудне помисли, док читање романа буди помисли неверја, разних недоумица и сумњи у погледу вере. Нечисти духови и греси сродни су међу собом; онај ко се добровољно потчини једном греху без своје воље и по неопходности потчиниће се утицају другог греха, чему је узрок сродност злих духова и страсти. (Свети Игњатије Брјанчанинов)

 

 

Погледајте, такође: ДРУГО УБИСТВО СВ. ПЕТРА ДАБРОБОСАНСКОГ

 

Припремила екипа Фб странице «Православље живот вечни»

Advertisements
Овај унос је објављен под Српска Црква, Црква и јерес екуменизма. Забележите сталну везу.

2 реаговања на Шта данас уче на Богословском факултету у Фочи, а није Православље?

 1. SRBin Svetosavac каже:

  SRBski Narod Svetog Save je najvecim svojim djelom zaboravio na Boga i ohladnio u vjeri Svetih Bogootaca svojih. SRBi su zato postali vecinom duhovni degenerici koji su slepi pored ociju i gluvi pored usiju. Malo je SRBa danas koji sa vjerom u Boga, sa vjerom u Starog SRBskog Rodjaka Bogomladenca Isusa Hrista, sa vjerom u SRBstvo: Pravoslavlje i Svetosavlje dostojno idu putem Svetog Save koji vodi u zivot vjecni. Vecina SRBa je postala mlaka: rasrbljena i razbozena. SRBi ne ziveci vise po Zakonu Bozijem postali su zato smece svijtu po kome svaka fukara sada zbog toga sa pravom gazi!

  SRBi ne ziveci vise po zakonu Svetih Predaka svojih postali su samo nesvjesna narodna masa od koje neprijatelji Boga i SRBstva sluzeci se nasiljem, lazima i prevarama od jedinstvenog SRBskog narodnog: crkvenog i drzavnog bica sa uspjehom prave nove izmisljene pokrajinske narode, „crkve“ i drzave. Rasrbljeni „Srbi“ jedino sto znaju sada dobro da rade jeste poput ovaca samo da bleje i da ljube skute i rukave neprijateljima Boga i SRBstva: Pravoslavlja i Svetosavlja kao vrhunca hriscanske pravoslavne narodne ideologije i SRBskog nacina zivota!

  Napustajuci kroz jugoslavenstvo svoje SRBske narodne korene, SRBi su sledeci svoje crkvene i narodne „vodje“ koje su zarazene sa masonskim idejama globalizma i ekumenizma, i koji su zbog toga sklone svakoj lazi i prevari, dobrovoljno se odrekli svojih neprolazni bozanski vrednosti i ljudski dragocjenosti SRBskoga Naroda, i tako postali gori od skota. Zivotinje zive zakonom prirodnog instikta, a covjek treba da zivi kao misaono ljudsko bice kojeg Bog stvori po oblicju svome po vjecnim Zakonima Zivota.

  Medjutim, danasnji izrodjeni SRBi napustajuci Boga i silazeci sa osvestanog puta Svetih Predaka svojih sa time su izgubili i zdrav razum i postali bezumnici koji tudju brigu brinu i drugima narodima kuce grade a svoju razgradjuju. Na taj nacin obezbozeni „Srbi“ bez zdravog razuma u sebi sahranili su SRBstvo i Savinu Svetu SRBiju, a sada sahranjuju i djecu svoju koje su zaduzili do guse da bi oni samo mogli zivjeti bez znoja i motike. Ostvarenju toga satanskog cilja na unistenju SRBstva: Pravoslavlja i Svetosavlja sluzi danas i zvanicna SPC sa svojim bogoslovskim skolama u kojima se manje uci Jevandjelje Hristovo, a sve vise uce filozofije ljudke po razumu ovog svijeta koji sav u zlu lezi!

  Zvanicna SPC kroz ekumenizam sve vise postaje od Crkve Hristove lazna crkva iz Jovanovog Otkrovenja. Ona ima na prvi pogled oblicje crkve, ali sa sve manje Duha Svetog u sebi. Ako SRBi budu kao do sada nezainteresovani za svoju sudbinu i buducnost svoje djece oni ce uskoro dozivjeti da se SPC neprimjetno pretvori od Crkve Hristove u zbornicu sotonsku. SRBi, probudite se zato. Poslednji je cas. Minut do dvanaest! SA VJEROM U BOGA, SRBI NA OKUP!

 2. Шта је то које јеБог ,Господ над војскама крваво кажњавао кроз цео Стари завет??? Смрдљиво југословенство и кужни екуменизам!!! Поче се Израиљ ,не знам, мешати са околним народима и славити њихове богове итд… Разгневи се Господ на Израиља и згњечи да као шљиву у муљари!!! Синовима светлости је свако југословенство,братство јединство,ЕУ,.пан царство и екуменизам и друге гадости СМРТНО ЗАБРАЊЕНО!!!! Да онај вепар карађорђевић није правио 1918 југославију сад би нас овде било 30 000 000….

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s