Војвођански темплари оскрнавили храм СПЦ у Бечеју (Видео)

Historia magistra vitae est – историја је учитељица живота, и из ње даље сазнајемо да је пред почетак друштвене кризе у царској Русији наступио период процвата окултних наука и тајних удружења попут теозофа, разних врста гностика и астролога, па све до отворених сатаниста. У последње време сведоци смо да се слична ситуација догађа и у нашем друштву.

 Наиме, тајна друштва попут „Слободних зидара“ (тзв. масони), „Малтешких витезова“, „Трилатералаца“ и других у последњих десетак година добијају све више простора у медијима и шире у јавном животу који их даље промовишу као хуманистичке и филантропске организације, а што јесте према данашњим трендовима друштвено прихватљиво па и пожељно.

becej

Став Једне Свете Саборне и Апостолске Цркве је јасна и недвосмислен кад је реч о инославним појединцима и групацијама у које се сврстава и тзв. Темпларски ред витезова („Ред Витезова Храма Јерусалимског“) – православном народу и свештенству је под претњом најстрожим санкцијама забрањено учешће и заједничарење у обредима неправославних верских група, а према томе и у тајним друштвима. У том погледу, поједине помесне православне цркве – попут руске и грчке, објавиле су посланице којима опомињу паству подсећајући их на обавезујућа правила тј. каноне.

Ипак, сведоци смо времена у којем безакоње цвета. Тако више нису новина него учесталим понављањем постаје пракса учешће и сада већ и клирика Православне Цркве у обредима Темпларског удружења. Вероватно нама као обичном народу то није познато, можда је то већ нека висока политика коју захтевају друштвене реформе ради „даљег приближавања ‘Европској унији'“ тј. даљих „евроинтеграција“. Ето, у суседној православној, али евроинтегрисаној Бугарској ових дана је ипак преовладала православна савест па је тако по народној вољи („Глас народа – глас Божји“) Синод Бугарске православне цркве одустао од хиротоније у архијерејски чин архимандрита Дионисија који је последњих година стекао репутацију „темпларског“ клирика БПЦ.

cimb

Наиме, када је објављена одлука Синода БПЦ о хиротинији архимандрита Дионисија, верни народ и клирици из разних епархија БПЦ окупили су се испред седишта Бугарске патријаршије и тамо уз молитве и духовне песме дочекали крај седнице архијереја, након које им је лично Патријарх Неофит објавио да су уважили њихове примедбе и одустали од одлуке о хиротонији, те затражио опроштај.

Међутим, прилике у Србији су на жалост православних ипак другачије. Пре пар месеци, православна јавност је била изненађена снимком који се појавио на Јутјубу, а на којем је приказана „инвеститура“ тј. увођење у ред нових чланова тзв. Витезова Темплара у Соко Граду, манастиру на простору Епархије шабачке, а ових дана је објављена и вест о оснивању огранка Темплара за Војводину. Наиме, „у прелепом амбијенту дворца ‘Фантаст’ у Бечеју је 21. јуна одржано свечано снивање Приората Војводине које ће носити назив ‘Свети Максим Бранковић’ „, а којом приликом је извршена и „инвеститура“ у дворској капели св. Јована Крститеља, у присуству свештенства Српске православне цркве.

Темплари и Косово

На иницијацији нових темплара у Бечеју, појавио се и свештеник Теодосијевог раскола са Косова Симо Чимбуровић. Темплари су у свом саопштењу поводом оснивања изјавили да желе да својим деловањем заштите светиње хришћанства и да помогну „људима затеченим многим недаћама са простора Косова“. Да ли то значи да ће ова организација блиска масонству и Ватикану после Војводине наставити са својом организацијом и на Косову и Метохији, остаје да се види.

Ко су „темплари“?

Данашњи „темплари“ се представљају као друштво које води порекло од средњовековног витешког реда тзв. „крсташа“ који су под изговором ослобађања Свете Земље од мухамеданаца у својим походима користили прилику да се обрачунају и са „шизматицима“ на Истоку, како су они називали православне. Пљачкачки походи су донели „темпларима“ и финансијску моћ, па је тако ред услед бављења и банкарским пословима постао главни поверилац француског краља Филипа 4. Филип је дужнички однос покушао да раскине тако што је извршио притисак на папу Климента 5. да ред укине због неморалног живота и гностичке јереси. Коначно, последњи велики мајстор темплара Жак де Моле је ухапшен и под инквизицијом је признао све оптужбе, да би потом био осуђен и спаљен на ломачи 13. октобра 1307. године. По учењу данашњих „темплара“, ред је након овог обрачуна продужио постојање али у дубокој тајности да би се касније поново појавио под фирмом „слободних зидара“ у 16. веку у Енглеској, те приписујући себи заслуге за Француску револуцију 1795. године наводећи да је том приликом извршена освета реда према француској монархији. Данашњи „темплари“ се појављују као међународна друштвена елита која промовише „витешке вредности“ и изводе обреде сличне масонским, а као своју главну мисију и заслугу наводи екуменизам – уједињавање хришћана под изговором опасности од нарастајућег Ислама.

После овог новог доказа о одступништву свештенства које и даље носи одежде Српске Цркве, поставља се питање где се завршава Српска Црква, а где почиње српска издаја у храмовима, манастирима и парохијским домовима које су градили православни хришћани, а узурпирала разна антихришћанска и јеретичка удружења.

Ако је истина да је Православна Црква душа српског народа, и ако је у душу народа ушло оволико отрова како је могуће да српски народ опстане? Није ли он већ почео да мења свој идентитет прихватајући без отпора веру политичке коњунктуре и удварања светским моћницима који немају ни Христа, ни милости? Не постоји ли могућност да српски народ, у већини, постане вештачка нација слична неким другим масонско-ватиканским пројектима последњих векова.

Загледајте у нашу историју: дужност светосавског свештенства увек је била и заувек остала: кроз временско водити народ бесмртном и вечном; народну душу и народне идеале прилагођавати не духу времена, већ духу светосавске вечности и бесмртности; не повијати се по ветру разних саблажњивих модернизама, већ непоколебљиво стајати за народне светосавске идеале и светиње. (Свети Јустин Ћелијски)

Погледајте такође: С нама је Бог, разумите масони и покорите се

Припремила екипа Фб странице „Православље живот вечни“

Advertisements
Овај унос је објављен под глобализам. Забележите сталну везу.

12 реаговања на Војвођански темплари оскрнавили храм СПЦ у Бечеју (Видео)

 1. православље каже:

  „Aли оче, како је могуће да сви они монаси ћуте? Зар је могуће да нико ништа не зна и да нико неће да се буни?“ – питам свог мудрог духовног оца у нади да ћу добити неки охрабрујући одговор, који кратко одговара:
  „Пола од њих су масони.“

 2. православље каже:

  Може ли, молим вас, једна од наредних тема да буде то како је у току превођење Светог Писма Старог Завета, али не са грчке Септуагинте, него са Месоретског Текста који користе талмудски Јевреји и који је измењен према њиховим потребама и њиховој новонасталој вери, одрекавши се Христа и Старозаветне Цркве.
  Такође, сматрам да би било добро да се напомене да је у скорије време ушла у употребу у СПЦ реч Јахве или Јехова која има корене у истом том тексу, а све ово је последица дружења наших епископа са јеврејским рабинима. У руској Цркви је учињено исто то и већ постоји савремена Библија преведена са Месоретског Текста, ускоро ће то бити случај и код нас и то сви треба да знају.

  • Ако имате више података, или неки линк о том превођењу, пошаљите.

   • православље каже:

    Прочитајте пажљиво овај текст
    http://www.spc.rs/sr/sveto_pismo_u_izdanju_svetog_arhijerejskog_sinoda

   • Где ли је сад онај јунак Бора да прокоментарише ове догађаје у Бечеју и Соко граду????

   • Није истина да постоје грчки рукописи из 4. и 5. века …Просто зато што НАЈСТАРИЈИ грцизирани текст Херодота је тек из 9. века! Сва ова антисрпска издања из синода теже да што више удаље свето писмо од Црквенословенског ОРГИНАЛА и да потуре белентаве текстове јеврејске и грчке циганије као оргинале што је небулозно! Касније ће се позивати на исте текстовен уводећи НОВОТАРИЈЕ!!! Примера ради Црквенословенски orginal …ПРИЧАСТИЈЕ СВЈАТАГО ДУХА они преводе опреко циганског Κοινοία kao ZAJEDNICA! Да би касније тврдили како ми заједничаримо са Христом као да смо са Њим -Боже опрости-овце чували и где подвиг више није важан … Уместо недвосмисленог и јасног!!! ПРИСАЈЕДИЊЕЊЕ Духом Светим Христу што подразумева и наш лични труд и подвиг!!!!

  • SRBin Svetosavac каже:

   Sve pomjesne SLAVENSKE Pravoslavne Crkve zvanicno jos uvijek koriste na bogosluzenju osveceni crkvenoslavenski jezik i Sveto Pismo koje su preveli na bogosluzbeni crkvenoslavenski jezik Sveta Braca: Cirila i Metodija!

   Upotreba govorni narodni slavenski jezika sada na bogosluzenju sa kojim neprijatelji Boga i Slavena na perfidni nacin ispod zita vrse razbijanje SLAVENSKOG rasnog, duhovnog i crkvenog narodnog jedinstva, i prekidaju molitveno jedinstvo zemaljske sa nebeskom Crkvom, jeste isto kao i sve druge novotarije naseg vremena – JEZICKA JERES!

   Zbog Svetosti Bozijeg Imena, ono je bilo po odredbama Starog Zavjeta zabranjeno da se spominje. Zato Treca Bozja Zapovjest i glasi: „Ne uzimaj uzalud ime Gospoda Boga svojega“. Prosti jevrejski narod koji bi spomenuli ili opsovali u ljutnji ime Bozije, ili na neki drugi nacin oskrnavio njegovu Svetos je podlegao zbog toga po Zakonu Mojsijevom smrtnoj kazni. Jevrejski Prvosvestenici sa zeljom da sprece od strane neprosvecenog naroda skrnavljenje Bozijeg imena zabranili su zato potpuno njegovu upotrebu, i zadrzali pravo da samo oni jednom godisnje od strane glavnog Prvosvestenik u Oltaru na molitvi spominje ime Bozije!

   Svetost Bozijeg Imena je bila toliko velika da su zbog toga jevrejski prvosvetenici vodjeni strahom da se ono nebi oskrnavilo ili obesvetilo njegovim uzaludnim uzimanjem poceli Bozje Ime da zapisuju u svojim knjigama u skracenom obliku bez suglasnika, samo sa samoglasnicima kao JHV!

   Medjutim, da li su jevrejski Prvosvestenici posle toga ime Bozije JHV izgovarali kao Jahve ili Jehova mi to neznamo. To su znali samo glavni Prvosvestenici. Zato nazivati Starozavjetnog Boga Jahvom ili Jehovom jeste svetogrdje sa kojim se skrnavi ime Bozije. Jahve i Jehova su dva potpuno razlicita imena poput Milorada i Milovana. Ta dva imena medjusobno slicna jesu, ali ona nisu ista!

   Osim toga Starozavjetni Jahve ili Jehova po ucenju Sveti Apostola jeste Novozavjetni Gospod nas Isus Hristos „kroz kojeg su vijekovi stvoreni“. Zato se ostavimo ljudskog mudrovanja koje nije nista drugo vec „ludost pred Gospodom“ i drzimo puta Svetih Bogootaca i Bogomajki nasi, puta Svetog Save koji vodi u zivot vjecni!

   Brate SRBine i sestro SRBkinjo, cuvajte zato nepromjenito u svome zivotu Sveto Pravoslavlje i nase milo i Bogu drago Svetosavlje. Cuvajte „zapovjesti oca svojega i ne ostavljajte nauke matere svoje. Privezi ih k sebi na srce za svagda, i spuci ih sebi oko grla. Kud god podjes , vodice te;kad zaspis, cuvace te; kad se probudis, razgovarace te; jer je zapovjest zizak, i nauka je vidjelo i put je zivotni karanje koje poucava“! (Pr. SOL. 6:20-23)

   To je slucaj pogotovo danas kada se pojavise u SRBskom i drugim narodima mnogi neprijatelji Crkve Hristove. Oni zele po savjetu svoga oca djavola svojim ljudskim „mudrovanjem“ da uniste Sveto Pravoslavlje, jer ono jedino kroz Svete Tajne Crkve Hristove zadrzava tajnu bezakonja i dolazak Antihrista!

   Zna djavo da se Crkva kao institucija promjenom Hristovog ucenja moze unistiti na zemlji i podmicivanjima njezinih svestenosluzitelja potciniti njegovim satanskim potrebama. O tome Svedoci i Sveto Pismo Starog Zavjeta koje govori o rusenju i unistenju zbog greha ljudski Solomonovog hrama kao praslike danasnje zemaljske Crkve. (Ps:74:7-9; 2.Car.25,9)

   Sinovi i kceri Svetog Pravoslavlja, cuvajte zato Crkvu Hristovu od svih njezini vanjski i unutrasnji neprijatelja. Cuvajte je u Svetinji cistu i neuprljanu od strane novotaraca, globalista, komunista, pacifista, ekumenista i drugi jeretika i otpadnika od Crkve Hristove. Ona je Nojev Kovceg naseg duha i naseg spasenja. „Nece svaki koji govori Gospode, Gospode unici u Carstvo Bozije“ vec samo oni Pravoslavni hriscani koji ima djela dostojna da se nazovu sa njima sinovima i kcerima Svetog Pravoslavlja!

 3. SRBin Svetosavac каже:

  Danasnji masoni su nejvecim svojim djelom najobicniji prevaranti koji nemaju nista zajednicko kao ni vecina danasnji SRBa sa svojim precima na koje se pozivaju. Oni se pozivaju na osnivace tajnih udruzenja sa zeljom da tako podignu sebi ugled i dadnu nepostojecu vaznost. Danasni masoni to cine sa namjerom da tako prevare ako mogu i izabrane. Masoni su nekada bili prije svega veliki Rodoljubi i napredni ljudi za razliku od ovih danasnjih masona koji ne vrede ni pet para, i koji se kao internacionalisti nalaze u sluzbi Novog svjetskog poretka samog Antihrista!

  Sve veca uloga raznih masonskih udruzenja u zivotu SPC je najbolji dokaz da njezino vise i nize svestenstvo sve manje sluzi Bogu i SRBskom Narodu, a sve vise podzemnim silama pakla i samom djavolu. Na taj nacin se SPC po zelji svjetskih mocnika i Kneza ovog svijeta postepeno menja i pretvara od Crkve Hristove u laznu crkvu iz Jovanovog Otkrovenja ili zbornicu sotonsku!

  Nisu mogli masoni koji sebe nazivaju Templarima u Soko Gradu bez znanja i odobrenja unijatskog „vladike“ sabackog Lavrentija da vrse u manastiru uvodjenje u templarski red novih clanova, niti su mogli Templari u dvorskoj kapeli Sv. Jovana Krstitelja u prisustvu pravoslavnih svestenika bez odobrenja po zlu cuvenog i kontroverznog „vladike“ backog Irineja, da osnivaju svoju vojvodjansku masonsku organizaciju krsteci je sa imenom „Sveti Maksim Brankovic“!

  Mansonskim obredima u manastiru Soko Grad i dvorskoj kapeli u Beceju je izvrseno sa blagoslovom nadleznih „episkopa“ SPC, i na taj nacin njihovo skrnavljenje od strane masona Templara. Zbog toga je potrebno izvrsiti ponovo osvecenje oskrnavljenih hramova, a nadlezne „episkope“ koji su dozvolili masonske obrede u hramovima SPC izvesti na Sud Pravde zbog javne izdaje Boga i SRBstva: Pravoslavlja i Svetosavlja!

  Ne zamislivo je postojanje tajnih udruzenja u bilo kojoj pravnoj drzavi, pa tako isto i SRBiji. Ona poslednjih sto godina sluzi samo za ekspermente svjetskih mocnika koji ce na kraju dovezsti do potpunog kraha i unistenja SRBstva: Pravoslavlja i Svetosavlja. Zbog toga se probudi SRBine brate dok ne bude isuvise kasno za tvoje spasenje. „Ko sa djavolom tikve sadi o glavu mu se lupaju“ prije ili posle!

 4. Velja Jovicic каже:

  Ovom komentatoru sto njace kada pise ocigledno fali ne samo kliker vec citava daska u glavi. Nista on ne zna o Masoneriji,a jos manje o Templerima ali zato zna da njace pokusavajuci sve na Srpskom da pise.
  Kao prvo, u clanku se ne kaze koji su to Templeri jer tih organizacija ima vise. Tacno je da ima I Masona Templera ali ima I drugih. Cak ima gde su pomesani kao clanovi muski I zenski.
  Takodje u clanku koji je pisan protiv njih ne kaze se kako su ti Templeri skrnavili crkvu? Da li je to samim svojim prisustvom u crkvi ili necim drugim?
  Mnogo toga ima nedorecenog jer pisac ocigledno ne zna tu tematiku ali zato zna da kritkuje nesto sto ne zna.
  Smatram da bilo koja organizacija ili pokret ako su Hriscani,a pogotovu Pravoslavni mogu da idu u crkvu I ako im je primera radi slava nekog naseg sveca da to proslave u crkvi I van nje. Pretpostavljam da je to bio razlog zasto su Templeri bili u crkvi.
  I da dodam,a da ne gnjavim kao ovaj predhodnik, Mitropolit nase crkve u USA Hristifor je bio aktivan clan Vitezova Templera. To mu nije smetalo da bude aktivan clan Pravoslavne crkve I njen visoki svestenik kome zaista nema sta da se zameri vec pohvali koliko je radio u crkvi I Srpskoj njivi,a bio je Vitez Templer.

  • Ваше примедбе одају утисак да сте боље упућени у темпларску окултну доктрину него у Православље.
   Укратко, нема православних темплара –

   „Не може се служити и Богу и мамону“

   Темплари су обична богохулна неоаријанска, гностичка секта са обредима и „ложама“ у основи масонским. Речју, елитни сатанисти. Православни храм је Дом Господњи и у њему нема места служби неправославних -у конкретном случају, темпларски обред тј. „инвеститури“ у „ред“. А пример несрећног митрополита Христифора јесте лош пример неупућенима у Православље, а са друге стране саблазан и на жалост правоверним хришћанима.

  • православље каже:

   Део из посланице Митрополита Антонија Храповицког

   (АНТИХРИСТОВИ МАСОНИ

   ПОСЛАНИЦА САБОРА РУСКЕ ПРАВОСЛАВНЕ ЗАГРАНИЧНЕ ЦРКВЕ СВИМ ВЕРНИМ ЧЕДИМА)

   Узимајући у обзир све горе изложено, свештени Сабор је одлучио:
   Осуђује се масонство, као учење и организација непријатељска хришћанству, и револуционарна, усмерена на рушење основа националне државности.
   Осуђују се такође и сва учења и организације сродне масонству. Теозофија, Антропозофија, Хришћанска наука и YMCA.
   Налаже се епархијским преосвештеним владикама и начелницима мисија да своме подручном свештенству предају упутства неопходна за борбу против наведених штетних учења и организација и за опомињање православне руске пастве против одушевљавања њима и против учествовања у њиховој штетној делатности, посредством духовне проповеди, ванбогослужбених беседа, штампе, предавања о закону Божијем у школским установама, а нарочито путем исповести.
   Ставља се у дужност црквених пастира да оне који приступају исповести питају нису ли они у масонским организацијама и не деле ли та учења, те ако се покаже да јесу или да деле та учења, онда таквима да објасне да је учествовање у наведеним организацијама неспојиво са звањем хришћанина – члана Христове цркве да су они дужни или да се коначно одрекну масонства и њему сродних учења или да се, ако то не буду испунили, неће удостојити Светог Причешћа, те да ће при даљој непокајаности бити одлучивани од Свете Цркве.

   15(28) августа 1932. г. Дан Успенија Мајке Божије – Сремски Карловци – Краљевина Југославија
   Председник Архијерејског Сабора Руске Православне Цркве у иностранству Митрополит Антоније (Храповицки)

 5. SRBin Svetosavac каже:

  Veljo, stari moj ratni „druze“ nismo se dugo culi od kada si morao zbog svoje pripadnosti masonjeriji da napustis pisanje svojih komentara u Novinaru.de. Zato je primedba Urednistva „Pravoslavlje zivot vecni“ na svome mestu. Veljo kao mason zaista bolje poznaje ustrojstvo slobodnih zidara nego SRBske Pravoslavne Crkve kojoj formalno jos uvijek pripadate!

  Da nije tako Veljo bi tada kao Pravoslavni SRBin znao da masoni svojim prisustvom u hramu kao inoverni koji ostaju do kraja Svete Liturgije na bogosluzenju na taj nacin skrnave Crkvu Boga Zivoga. Masoni bi trebali kao i svi drugi oglaseni ili ne pravoslavni koji nisu utvrdjeni zivotom svojim u nasoj Svetoj vjeri Pravoslavnoj na poziv djakona ili svestenika: “ VI KOJI STE OGLASENI, IZIDJITE, OGLASENI IZIDJITE, VI KOJI STE OGLASENI IZIDJITE; NIKO OD OGLASENIH (NE PRAVOSLAVNIH) DA NE OSTANE. A VI KOJI STE VJERNI, OPET I OPET U MIRU GOSPODU SE POMOLIMO“ da posle toga napuste hram u kome se nalaze!

  Medjutim, zbog svestenika koje su postali grobari SRBstva: Pravoslavlja i Svetosavlja, i koje zato vise ne interesuju ocuvanje crkvenog reda i poretka, masoni ostaju u crkvi i posle poziva djakona ili svestenika da izadju iz hrama. Sa takvim svojim drzanjem slobodni zidari sa drugim otpadnicima od Svetog Pravoslavlja samo potvrdjuju da oni nisu sinovi i kceri Svetog Pravoslavlja, zato sto masoni nemaju straha Bozijeg u sebi, i oni se zbog toga Boga ne boje a naroda ne stide!

  Sta masoni zajedno sa Veljom smatraju i uce, to za Crkvu Boziju nema nikakvog znacaja i za slebdenike Hristove nije uopste vazno. Crkva je starija od svih drugi zemaljski organizacija, i zato je Crkva iznad svega sto postoji danas na zemlji. Zato slucaj Mitropolita Hristofora kao visoko rangiranog svestenika i masona ostaje samo u istoriji SPC kao sramno svedocanstvo koliko je ona danas nisko puno spala, i kakvi ljudi sada Crkvu vode i prestavljaju!

  Mitropolit Hristifor je bio dobar mason ali los covjek i jos gori svestenik. Da je Mitropolit Hristifor umjesto sto je bio dobar mason bio bolji covjek i bolji vjernik, on bi tada svojoj braci masonima rekao istinu pravu da se ne mogu u isto vreme „dva gospodara sluziti, jer ces jednog voljeti a drugog mrziti“. Ne moze se sluziti “ Bogu i mamoni“!

  Mitropolit Hristifor je postao mason mnogo prije nego sto je postao vladika SPC u kojoj on nije bio nista drugo vec masonska krtica sa cinom episkopa isto kao i sada Mirko Dobrijevic iz Australije. Pomilimo se zato Jedinom Dobrom, Starom SRBskom Rodjaku, Gospodu nasem Isusu Hristu da nas izbavi od „sadasnjeg svjetskog zla“ u koje nas vode nedostojne vladike SPC. Amin!

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s