Десетине хришћана на молитви против хиротоније епископа темплара у Бугарској

Пред Синодалним двором Бугарске православне цркве овог момента налази се на десетине хришћана, свештеника и монаха који поју црквене песме, како би умолили Бога да буде одбачена одлука Светог Синода о избору архимандрита Дионисија за епископа Бугарске цркве. Дана 28. 11. 2014. године Свети Синод је на свом заседању донео одлуку да архим. Дионисије буде хиротонисан за епископа са титулом Стобијски и да се хиротонија обави 21. децембра у Храму Св. Недеље.

2010-09-17-019_1

Архимандрита Дионисија је за епископа предложио патријарх Неофит, али предлог нису подржали и сви остали архијереји. Против су били: Калиник Врачански, Јоаникије Сливенски, Галактион Старозагорски, Гаврило Ловчански и Серафим Неврокопски. Након одлуке Синода, верници су се организовали и сачинили петицију (коју је потписало 2000 људи) против хиротоније архим. Дионисија.

Поводом овог догађаја, они су се организовано окупили пред Синодалним двором како би молитвом умолили Бога да овај архимандрит не буде хиротонисан у епископски чин. Иначе, 9. децембра започело је и заседање Светог Синода. Верници и духовници који су против ове хиротоније сматрају да архим. Дионисије није био довољно дуго као искушеник у манастиру, а потом ни као монах. Такође, на његову иницијативу и уз његово учешће поставља се проблематичан чин архонта у Бугарској православној цркви, кроз који привилеговани положај задобијају поједини моћници.

Међутим било је и оних који су се ставили у одбрану архимандрита Дионисија и који су се такође организовали и направили петицију. Таквих је око 1000, али многи од њих не знају и нису упознати са информацијама које се појављују у медијима. Показало се да се људи, који су потписали петицију против архимандрита, налазе и на списковима оних који га подржавају. Они који штите архимандрита Дионисија објавили су да ће 21. децембра организовати скуп у знак подршке. Они, такође траже да се врши строга контрола људи који ће присуствовати скупу, како би се избегло да се на том догађају нађу они који су против хиротоније. У међувремену хришћани из Варне се припремају за свеноћно молитвено бденије, како Бог не би дозволио да до хиротоније злогласног архимандрита дође.

Према последњим сазнањима хиротонија архимандрита Дионисија се одлаже, а наредних дана писаћемо опширније о овим дешавањима.

Извор: dobrotoliubie.blogspot.com

Погледајте такође: Бугарска између живота и смрти

Превод и припрема: екипа ФБ  странице „Православље живот вечни“

Advertisements
Овај унос је објављен под Бугарска Црква. Забележите сталну везу.

Једно реаговање на Десетине хришћана на молитви против хиротоније епископа темплара у Бугарској

  1. Talibani, samo smutnje pravite i cepate haljine Hristove na način na koji ih ni vojnici ne pocepaše….

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s