Европа наших дана то је Вавилонска кула у највећем обиму

ВЛАДИКА НИКОЛАЈ
КРОЗ ТАМНИЧКИ ПРОЗОР
ПОРУКЕ СРПСКОМ НАРОДУ ИЗ ЛОГОРА ДАХАУ

парламент

Догме веровања и догме владања јесу заповести Божије. Догме веровања су као извори, а догме владања као реке што истичу из тих извора. Какви су нам извори, браћо моја, онакве су нам и реке. Ако су извори чисти, и реке су чисте; и ако су извори свети и реке су свете; и ако су извори божански, и реке су божанске. Какво нам је веровање, онакво нам је и владање, или: како верујемо, онако се и владамо. Сав живот човечји, садржи се из веровања и владања.

Ако су извори веровања мутни, и реке су мутне. Такви су извори и такве реке живота многих премногих људи нашег времена. Чак и они који су се одмах по рођењу окупали на пречистом извору Христовом, замутили су сузни извор крштења разним прљавим и отровним течностима модерне философске апотеке, a са замућеног извора потекла је мутна река. Мутљаг на извору, мутљаг у реци; то су мутне догме веровања и мутне догме владања. Човек je почео веровати човеку више него Богу, и почео се владати више по заповестима човечјим неголи по заповестима Божјим. Дете се одвргло од скута свога родитеља и пошло за својим очима, куда ако не у пропаст? To ce догађало, и то се догађа.

Појеврејена Европа поновила је смутоносну заблуду старих Јевреја од пре 2000 година, којима је Господ Христос упутио овакав прекор: Остависте заповести Божије а држите заповести људске (Марко 7, 7). Последица те кобне заблуде била је, да су Јевреји распели Сина Божијега, правог Месију, а ослободили од смрти крвника Барабу. А последица овога нечувеног злочина била је и јесте до данашњег дана грозно страдање јеврејског народа, расејаног као плева од ветра по целоме свету.

У исту заблуду пала је и модерна Европа: одбацила је Божије догме веровања и владања и потрчала као потркуша од једног човека до другог, од једног философа до другог, од једног учењака до другог, из једне библиотеке у другу, да би чула какве нове догме људске. Само да би се ослободила Бога, тражила је помоћ људи, и да би могла погазити догме Божије тражила је догме људске. Али људи нису као Бог. Јер Бог што је једном рекао, не пориче; и што једном заповедио, заповедио је свима и за сва времена. Нису такви људи ни синови људски, него су лажљиви као сухи облаци. Што је један човек говорио у младости то пориче у старости. И кад сто људи говоре о истом предмету сто мутних извора се отварају и у сто разних праваца теку.

Отуда збрка и забуна. Сунце није никад видело на земљи такву збрку и забуну у људским мозговима, у људским срцима, у људским душама, као што је видело у христоборној Европи, двадесет векова после Јуде и Барабе и Кајафе. Сваки школовани Европејац правио је себи бога – идола од свог учитеља. Многобоштво и идолопоклонство у Индији и Китају далеко је блаже и благородније него школско многобоштво и идолопоклонство у Европи, двадесет столећа после крштења Дионисија Ареопагита у Атини и првих Христових следбеника у средњој и западној Европи. Европа наших дана то је Вавилонска кула у највећем обиму. Она прва Вавилонска кула коју су људи зидали од опеке била је само знак и предзнак праве и велике Вавилонске куле, коју данас представља Европа.

Од чега је произашло то? Од тога што су Европејци оставили заповести Божије и пошли за заповестима људским. Напустили су чисте и бистре изворе Христове из којих су текле чисте и бистре реке живе воде, па су пронашли изворе мутне из којих теку мутне реке отрова и болести и смрти душевне.

За Европом су пошли у стопу и многи Срби. Па кад је Бог у гњеву свом оборио трулу букву, она се навалила на дрен украј себе и притисла га тежином телесине своје.

Одкад је на небу сунца и звезда а на земљи људи и на рода, увек се истицало оно што је божанско над оним што је људско. Више се ценила реч Божија од речи свих људи укупно и заповест Божија важила је више од заповести свих људи колико их има у свету. Божије догме веровања и владања стајале су чврсто пред очима људским као звезде некретнице на своду небесном. Докле је Европа била при чистој памети, њој су светлиле ове догме као звезде небеске, и то догма о једноме живоме Богу, па догма о јављеноме Богу у телу и рођеноме од пречисте Деве Марије, па догма о тројичности једнога вечнога Божанства, тројичног у лицима а јединственог у суштини, па догма о страдању Сина Божјег и Месије, па о Његовој смрти и васкрсењу, па о Његовом поновном доласку на крају времена и о свеопштем васкрсењу из мртвих и о Суду страшном – све ове и друге догме веровања били су чисти и бистри извори из којих су текле реке владања људског, реке целомудрености и поштења, реке смирености и милости, реке доброте и љубави, реке мужанства и трпељивости, реке драговољне смрти и пожртвовања за Христа и за своје ближње.

Али су се јавили многи људи, не од Бога но од противника Божијег да другу науку сеју по Европи, са помућеном памети. И поникао је коров, који својим отровним испарењима угушује све што је божанско и човечанско у европском човеку. Преостаје само зверско, скотско и иловачко.

Српски народ који је пре хиљаду година дисао Божијим догмама веровања и владања, и који је за те небесне догме дао милионе људских жртава није се смео повести за зидарима европске Вавилонске куле. А кад се већ повео, онда не сме се жалити што се та кула сурвала на њега и притисла га до издисаја. Амин.

Припремила екипа странице „Православље живот вечни“

 

Овај унос је објављен под Кроз тамнички прозор. Забележите сталну везу.

9 реаговања на Европа наших дана то је Вавилонска кула у највећем обиму

 1. O vi fanatici, hoćete sa svima da nas zavadite i tako služite djavolu misleći da bogu službu činite

  • За Вас је свети Николај фанатик? Вероватно сте по вероисповести многобожац?

   • Cigo ekumenista каже:

    Bog je pozvao sve ljude na jedinstvo jer DUH DIŠE GDE HOĆE. Za normalnog čoveka je svejedno molio se na Vatopedu, budističkom hramu u Tibetu ili u nekoj kolibi sa statuama afričkih božanstava. Jedna je i ista energij prožima svet, ali svaka je vera drugačije naziva. Ono što je u Islamu Allah ili kod Hindusa Višnu, to je Sveta Trojica u hrišćanstvu!!! Vodite ljubav a ne rat. Radujem se danu kada će sve relčigije posstati jedna religija a što će predstavljati eru Duha Svetoga.

   • Мислимо да у таквом фанатичном индиферентизму који исповедате не чините част својој циганској нацији, за коју се већ говоре (не знамо да ли оправдано) да се окреће свакој вери како ветар дува. Без принципа, без живота у Истини, могуће је само испунити своју душу палим духовима разних страсти и грехова.

   • Tako je brate Cigo. Pusti ove nacionaliste da umru u svojoj isključivosti. Više pobožnog sveta ima među braćom Albancima i Romima, nego li medju Srbima koji se busaju u grufi pravoslavne a u stvari su šovinisti. Neka se ugledaju malo na presvetlog oca našeg Franciska, episkopa grada Rima, koji je živ primer onoga što je propovedao Isus iz Nazareta.

 2. Шта те брига каже:

  Нека васкрсне Бог и нека се развеју непријатељи његови, и нека беже од лица његовог они који га мрзе. Нек исчезну као што исчезава дим, као што се топи восак на домаку огња, тако нека изгину ђаволи пред лицем оних који љубе Бога и који се осењују Крсним знаком и који радосно говоре: Радуј се Пречасни и Животворни Крсте Господњи, који прогониш ђаволе силом распетог на теби Господа нашег Исуса Христа, који је сишао у пакао и сатро силу ђаволску и који нам је даровао тебе, Крст свој часни за прогнање сваког непријатеља. О Пречасни и Животворни Крсте Господњи, помажи нам Светом владарком Дјевом Богородицом и свим Светима занавек. АМИН.

 3. Janko Vukotic каже:

  Ha,ha,javio se Atanasije Jeftic(Cigo Ekumenista)….

 4. SRBin Svetosavac каже:

  Sinovi i kceri Svetog Pravoslavlja, nije isto gde se narod Bozji Gospodu moli, da li u hramu Pravoslavnom ili u zbornici sotonskoj? Gospod kaze da su: „Mnogi stanovi u dvoru oca mojega, i jedna je slava suncu, druga mjesecu a treca zvjezdama“. Tako se isto i slava nase Svete vjere Pravoslavne i njezini hramova, razlikuje od slave drugih religija i njihovih zbornica koje su nastale po kazivanju covjecijem, po razumu ovog svijeta a ne od Boga. Tu razliku izmedju vjera moze da vidi svaki posten covjek koji nije opsednut djavolom i mrznjom njegovom prema Bogu Hristu i SRBstvu: Pravoslavlju i Svetosavlju!

  Evropa je odbacila Boga, i Zakonom Zivota prihvatila djavola, kada se opredelila umjesto Hrista za poglavara crne internacionalne ili rimskog Papu iz Vatikana. Protiv djavola i sluga njegovi dvije hiljade godina bori se Crkva Bozija, i borice se do kraja vremena. Snaga i moc Crkve Hristove nije u broju, vec u Pravoslavnoj vjeri slebdenika Boziji koji cvrsto i nepokolebljivo vjeruju u Hrista ziveci po Zakonu Bozijem. Protiv evropske latinske jeresi predvodjene poglavarom crne internacionale i njegove jezuitske vojske borili su se Slavni Preci nasi koji su dobro znali da to nije vjera hriscanska, vec satanska politicka organizacija koja priprema put za zacarenje Antihrista!

  Mnogi Srbi koji su danas zaludjeni Evropom izgubili su pamet, i prestali zato biti SRBski Bogoljubi i SRBski Rodoljubi. Ovu istinu oni zato ne mogu da vide niti da shvate, jer Bog kada nekoga kazni prvo mu pamet uzme. Najzalosnije od svega jeste sto takvi „Srbi“ koji su otpali od Boga i SRBstva: Pravoslavlja i Svetosavlja, koji su zavedni, koji su osamuceni, koji su opijeni i drogirani Evropom bez istine Hristove, Evropom bez pravde Bozije, Evropom bez zivota, sami rade na propasti svojoj i propasti djece svoje. Da li ce SRBski narod uspjeti da se osvesti i da se vrati Svetim SRBskim korenima svojim, ili ce i dalje kao do sada za govnarima da ide u govna – vreme ce pokazati. Kako SRBi budu radili tako ce i zivjeti. Kako budu zivjeli tako ce i umrijeti i kaznu ili vjenac nepropadljivi od Boga dobiti!

 5. bobex каже:

  БОГ ТЕ ПОЖИВИО МНОГО ГОДИНА И ТАКО ЗБОРИО , БРАТЕ СРБИНЕ !!!

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s