Грузини прасетом против медресе

10.09.2014. – Грађани приморског места Кобулети у Грузији не дозвољавају да се у њиховом месту гради медреса. Они сматрају да је ово вид насиља и исламског прозелитизма, јер људи који граде исламску верску школу – медресу, су грађани Турске и на волшебан начин су добили грузијско држављанство.

prase

Закована прасећа глава на будућој згради медресе је покушај да се сујеверни страх муслимана искористи како би обуставили планове о оснивању медресе.

Православни грађани Кобулетија окупили су се самоиницијативно у близини зграде која би требало да постане исламска школа за припрему учитеља ислама. Кућа у којој би ова школа била смештена власништво је грађанина Турске, који је под изговором да жели да отвори хотел покренуо оснивање верске школе.

Кобулети је мали приморски град. Током владавине председника Саакашвилија чији је режим од Грузина сматран за марионетски режим којим управљају САД и ЕУ, велики број Турака се населио у приморским областима Грузије. Оно што је неуобичајено је да су веома лако добили држављанство Грузије. Староседеоци Грузије називају овај процес „инвазијом без оружја“, што би по њима могло да буде опасније и од рата.

У истој области постоји и мали број староседеоца муслимана, који су током раније Турске окупације Грузије били потурчени, тј. под утицајем насиља су издали православље и прешли у ислам. Услед мисионарских напора Грузијске Цркве један део њих се вратио у православље, али су сада изложени пропаганди ислама, где Турска често делећи финансијске олакшице и стипендије покушава да што више Грузина придобије за ислам. На сав овај процес Саакашвилијев режим је благонаклоно реаговао помажући Турцима да економским улагањима у Грузији подстакну исламизацију земље.

Снимак протеста

У Грузији, ово не би била прва верска исламска школа, али би била прва која се гради на територији коју су запосели пословни људи из Турске и у којој доскора није био значајан број муслимана.

Како смо навели, протест у Кобулетију био је спонтано организован од становника овога места. Засада нема званичне изјаве од стране Грузијске православне цркве.

Са друге стране, један део историјске територије Грузије је данас у поседу Турске и тамо су православно становништво и православни верски објекти потпуно девастирани. Грузијска православна црква је чинила напоре да се неки од ових древних цркава обнове као културно наслеђе, али еврофанатични режим у Грузији није подржао напоре Православне Цркве.

 

4751430390_6298e44e07_z

Грузија – древни носилац Православља

На крају, подсетимо да на паралеле између овога што се дешава у Грузији и економског улагања у Србију од стране арапских пословних људи. Да ли ће еврофанатични режим у Србији имати деловати идентично као и Саакашвили, остаје да се види.

Крвави Ислам, браћо и, црно-жуто хијенско хришћанство Запада, то је једна иста вера. (Свети Николај Жички)

Погледајте такође: МУСЛИМАНИ КЛАЊАЛИ У ЦЕНТРУ ПАЗАРА

Припремила екипа Фб странице „Православље живот вечни“

Овај унос је објављен под Грузијска Црква, Муслимани. Забележите сталну везу.

4 реаговања на Грузини прасетом против медресе

 1. Ljiljana каже:

  Наравно да је неопходно исповедање, али уз покајање и непонављање исповеђеног греха

 2. Svestenik Mihailo Mikic каже:

  Sinovi i kceti Svetog Pravoslavlja trebaju po savjetu svoga Spasitelja, Bogocovjeka Isusa Hrists i Svetih Apostola da paze na znake vremena u kome zive. Samo tako pazeci na vreme jer su dani zli, Pravoslavni hriscani moce uz svoju zrtvu i Boziju pomoc da izbjegnu zamke djavolske koje Knez ovog svijeta lukavo postavlja svuda oko nas. Oni zato trebaju da znaju:

  Prvo, Velika Santana zeli preko sluga svojih kroz ekumenizam, globalizam, pacifizam i novotarstvo da promjeni veroucenje Jedne Svete Saborne i Apostolske Crkve Hristove, i narod Bozji da ostavi tako bez spasonosne Crkve Bozije na zemlji!

  Crkva Hristova kroz pokajanje i druge Svete Tajne Crkve Bozije uzdize Pravoslavne hriscane kroz post i molitvu iz greha i smrti sa zemlje na nebo u zivot vjecni.

  Drugo, promjenom Hristovog Veroucenja sacuvanog u Svetom Predanju, julijanskom osvestanom Kalendaru, Kanonima i drugim crkvenim propisima, odlukama i naredbama vaseljenski i pomjesni Sabora, a posebno u nacinu vrsenja bogosluzenja Pravoslavne Crkve Hristove i svrsavanju Sveti Tajni, prestaje na zemlji da djeluje kroz Crkvu Boziju blagodat Duha Svetog sa kojim se zadrzava bezumlje ljudsko i tajna bezakonja sa kojom djavo priprema dolazak i zacatenje Antihrista!

  Trece, Djavo zeli u ime „ljudski prava i sloboda“ po svojim mjerilima, u ime zemaljskog i zato prolaznog i neiskrenog „bratstva i jedinstva“ medju ljudima, u ime „istine“ bez istine Hristove, u ime „pravde“ bez pravde Bozije da kroz savremeni nacin zivota odvoji sinove i kceri Svetog Pravoslavlja od njihovog Tvorca, Iskupitelja i Spasitelja Gospoda naseg Isuss Hrista i njihove bogolike ljudske duse kroz greh da potcini tako sebi, neprijatelju i krvniku ljudskom od prvog dana postojanja covjeka na zemlji!

  Cetvrto, Lucifer zeli preko palog covjeka kao krune Bozijeg stvaranja da ponovo sebe uzdigne na nebo sa kojeg je zbacen na zemlju zbog svoje pobune protiv Boga pravednim Sudom Tvorca svog od strane Sv. Arhandjela Mihaila i bogoljubive vojske Andjela Nebeski koji ostadose Bogu vjerni kroz odanost svojoj polozenoj zakletvi Gospodu Hristu!

  Peto, odraz toga nebeskog rata oko dusa ljudski izmedju Dobra i zla, Istine i lazi, Pravde i nepravde, Boga i djavola, Hrista i satane se vodi na zemlji preko ledja Bogu vjerni a Hristu odanih sinova i kceri Svetog Pravoslavlja. Oni zato moraju sami da pruze otpor djavolu i slugama njegovim vodec borbu u svijetu bez Boga protiv svoga licnog greha za spasenje duse svoje!

  Sesto, sinovi i kceri Svetog Pravoslavlja trebaju da znaju da ce Bog djeci svojoj pomoci tamo gde oni ne budu mogla sami sebi pomoci. Zato braco i sestre Svetog Pravoslavlja krenite smjelo i odlucno odmah sada, nemojte cekati sutra, jer sutra moze biti isuvise ksdno u borbu za promjenu ovog svijeta na bolje, tako sto cete ovaj svijet poceti menjati sa vjerom u Bogs polazeci od sebe, ziveci ubuduce po Zakonu Zivota, po Zakonu Bozjem!

  Sedmo, borbu protiv djavola i sluga njegovi svako moze uspjesno da vodi ziveci po Zakonu Bozijem i naukom Hristovom zapisanoj u Svetom Jevandjelju. U Svetom Pismu i Zitijama Svetih se nalaze zapisani svi potrebni recrpti za nas zivot vjecni. Proucimo zato recepte zivota i primjenimo njihove propise u svome zivotu. Videcete tada kako su prosto napravljene zamke djavolske i providne sve njegove lazi i obmane.

  Videcete i pored guste tame koja sve vise obuhvata ovaj svijet kao usred dana kako Veliki Satana preko sluga svojih zloupotrebljava muslimane i druge neprijatelje Sveto Pravoslavlja sa zeljom i namjer da preko muslimsnskih ekstrrmista primjenom njihovog nasilja i lukavstva razori i unisti Svetu Crkvu Hristovu na zemlji!

  Zato prema muslimanima treba primjeniti Starozavjetni Zakon Bozji „oko za oko, zub za zub“. Kakva prava i slobode uzivaju hriscani u islamskim zemljama ISTA prava i slobode imace muslimani u hriscanskim zemljama. Ni manja ni veca, vec proporcijalno potpuno ISTA. Ako Prsvoslavni hriscani na celu sa Putinom sa vjerom u Boga budu tako radili, opet ce tada milost Bozija da obasja Sveto Prsvoslavlje, a preko Crkve Hristove i sve druge narode svijeta! AMIN!

 3. Muskarci govore na jermenskom, znaci jermeni su, a zena na gruzinskom.

 4. Никола каже:

  Да ли је неопходно испразнити канту за ђубре када се напуни?
  Да ли је неопходна исповест?

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s