Господе, хиљаду година је пред Тобом као један дан и један дан као хиљаду година.

ВЛАДИКА НИКОЛАЈ
КРОЗ ТАМНИЧКИ ПРОЗОР
ПОРУКЕ СРПСКОМ НАРОДУ ИЗ ЛОГОРА ДАХАУ

84734

Помоћу газде постаје човек газда а не помоћу просјака.
Помоћу славнога постаје човек славан а не помоћу презренога.
Помоћу мудрога постаје човек мудар а не помоћу лудог.
Помоћу силнога добија човек победу а не помоћу немоћнога.
Помоћу Бога може човек постати бог а не помоћу ђавола.
Држите ово посебно у памети браћо моја: само помоћу Бога може човек постати бог а никако помоћу ђавола.

Почетак трагичне историје рода људског био је онда кад су Адам и Ева, односно Ева и Адам лакомислено поверовали да могу постати богови помоћу ђавола. Поверовавши ђаволу Адам и Ева су погазили заповест Бога Створитеља да би постали богови. Али, авај, судбино љута, нису тада постали богови него лешине. Одмах су им се очи отвориле и увидели су да је све божанско здерано с њих; остали су сами гадни костури.
То је било кад је било. Зар ћемо ми и време рачунати, кад и модерна наука сматра да је време ствар растегљива и релативна а прастари пророк говори о времену: Господе, хиљаду година је пред тобом као један дан и један дан као хиљаду година.
То је било, кажемо, кад је било. На самом почетку страшне трагедије човечанства; то јест кад је први човек са својом женом појмио да помоћу ђавола постане бог. Но није постао бог но гола и смрадна лешина.
То је било кад је било, но то је било и јуче у Европи. Европско човечанство, интелектуализирани човек, то јест са забрљаним срцем и умом и са развијеним чулним разумом, направио је уговор с ђаволом, прастари адамски пакт, да испуни вољу ђаволу а да помоћу ђавола постане бог. Наиме, да европски крштени људи повинују се ђаволу, одрекавши се Христа, а ђаво да их све одликује орденом божанства; тако да сваки Европејац који се одрекао Христа, и пљунуо на крст и поклонио се ђаволу, одмах добија ђавоље племство и титулу ђавољег кнеза, грофа, барона, велможе, великаша, генерала, војводе, капетана, воина.
Од своје стране Европејци су до савршенства испунили своје обавезе према ђаволу одрекавши се Христа. Али од стране ђавола није испуњено ниједно обећање. Јер ђаво никад не прима никакву обавезу према људима, само тражи обавезу а даје обећање. Бог чини завет с људима својим, а ђаво се боји завета и не чини завета него само даје обећања и тражи обавезе. Лажно обећање даје ђаво богоодступној Европи да ће Европејце учинити боговима, али да му се Европејци поклоне. Европејци су се поклонили и учињени су од ђавола не боговима него ђаволима. Ту је превара ђаволска.
Заиста није сасвим бесмислена тежња људи да постану богови и синови Божји. Има нешто дубоко скривено у њима, као метал у руди што их гони да траже своје изгубљено божанско достојанство. Божји дах живота је у њима. Живи су не од земље него од неба. И живот њихов је залог и печат божанства. Кад човек има здравље не мисли и не говори о здрављу; кад га болест савлада онда говори о здрављу, јадикује за здрављем, тражи изгубљено здравље. Кад је Адам изгубио своје божанско достојанство, онда се осетио го, потражио га обнажен од свега небескога. Обичан кип од пепела и од Адама па надаље, преко Каина, Ламеха, Неврода, Канана, Амалика, Едома, Кајафе и других тражило је грешно потомство Адамово преко ђавола да изгубљено поврати. Али узалуд. Све је било узалуд и све наопако, где се изгубљено хтело добити мађијама ђаволским. И све тако док није Бог постао човек да човека богом учини. Као што пише у Триоду. Јер је у Старом завету писано а у Новом поновљено: богови сте и синови Божји.
Бог је постао човек да човека учини Богом – то је браћо моја зенит историје људске, то је свршетак дуго трајне ноћи кроз коју је род човечији путовао! Лутајући и не знајући ни одакле ни куда иде; то је зора великога дана, која је људима дошла блага небесна вест: Синови смо светлости и дана. И људи су од тада почели да постају богови помоћу Бога. То је почетак препорођаја човечанства. Нов пут; нов метод, Нови завет. Нове обавезе и ново обећање. Богови сте и синови Божји.
И милиони су у току 2000 година постали мали богови или синови Божји. Помоћу Бога, вером, добротом, милостињом, правдом, подвигом, сузама, мучеништвом, пожртвовањем. Многи и многи милиони. То је највећа војска која је сабрана – војска Христова у ономе свету то је најмногобројнији народ – народ Христов у ономе свету.
Али, авај, браћо моја, модерна Европа окренула се од дрвета живота и пошла змији на разговор као наша прабаба Ева. И ухватила је веру са ђаволом и створила пакт са ђаволом. Дала је обавезу и примила обећање. Обавеза гласи: одрећи се Христа и скренути с пута јеванђелског; красти, лагати, отимати, уживати, блудничити, убијати, чинити сва безакоња и стварати све направде. А обећање гласи: Ако тако будете чинили бићете богови. И Европа наших дана увелико понавља пропали покушај бабе Еве, Каина, Јуде и осталих звучних слугу сатанских. Амин.

Припремила екипа ФБ странице „Православље живот вечни“

Овај унос је објављен под Кроз тамнички прозор. Забележите сталну везу.

Једно реаговање на Господе, хиљаду година је пред Тобом као један дан и један дан као хиљаду година.

 1. Svestenik Mihailo Mikic каже:

  Braco moja, ovu su rijeci koje svedoci da je Bog vjecan, da je Gospod izvan prostora i izvan vremen, da su kroz Hrista vremena stvorena koja zbog toga slusaju Tvorca svog!

  Zakonu vremena koje gradi i razgradjuje podleze zato svaka tvar ili materija. Zato je tjelo nase smrtno i vremenski prolazno, a dusa ljudska je vecna i besmrtna, jer ona potice od vecnog i bezmrtnog Boga koju nam je udahnu u utrobi matere nase kada smo postali dusa ziva!

  Tijelo se zbog toga posle nase smrti vraca u prah zemljski od kojeg je stvoreno, a dusa se NASA besmrtna vraca besmrtnom i vecnom Bogu od kojeg je udahnuta u tijelo nase. Tako je covjek postao dusa ziva koji iz vecnosti dolazi privremeno u ovaj prolazni materijalni svijet, da bi se poslije svoje telesne smrti ponovo dusom svojom vratili u vjecnost iz koje smo dosli u ovaj prolazmi zemsljski svijet. Dusa nasa je besmrtna i vjecna jer ona potice od besmrtnog i vjecnog Boga Zivota!

  Sjedinjenje neba i zemlje, besmrtmog duha i prolazne materije izvrsemo je kroz covjeka sjedinjenjem duse i tijela. Tako je materija ili svaka tvar zemaljska voljom Bozijom kroz covjeka trebala da postane vjecna i besmrtna. Covjeka je Bog stvorio za besmrtnost, da vijecno zivi na zemlji a sa covjekom i cijeli vidljivi svijet. Medjutim, zbog greha neposlusanja pravedn Sudom svojim, Bog je covkeka kroz nase praroditelje Adama i Evu, a ne Adama i Stevu protjerao iz Raja, iz besmrtnosti u ovaj smrtni materialni svijet. Medjuti, Bog zbog greha ljudskog nije zaboravio covjeka, kao najljepse djelo ruku svojih. On je covjeku ostavio pokajanje za spasenje od greha i smrti, i vjecnu nadu u zivot vjecni!

  Bog je zato covjeku dao Zakone Zivota ili Bozji Zakon po kome covjek treba da zivi i radi ako zeli ponovo da zadobije svoju bogoliku bezmrtnost u vjecnosti iz koje smo dosli i kojoj se ponovo vracamo poslije svoje zemaljske telesne smrti. Bog je u svakom vrememu i pokolenju slao izabranom narodu svome proroke sa zeljom da oni svojim bogoljubivim zivotom pokazu covjeku put spasenja. Ostajuci uporni u svom sagresenju i neposlusanju, Bog je iz svoje velike ljubavi prema covjeku kao djelu ruku svojih u vremenu od Njega odredjenog kada se covjecanstvo udostojilo preko Presvete Bogorodice da primi ljubav njegovu poslao na zemlju Jedinorodnog Sina Svog, Starog SRBskog Rodjaka, Gospoda naseg Isusa Hrista!

  Sin Bozji se rodio od Duha Svetog i Marije Djeve, kao istiniti Bog i istiniti covjek, kao Bogocovjek. Hristos je svojim stradanjm na Krstu uzignutim na Golgoti, Svetom Krvlju Svojom iskupi i spasi rod ljudski od greha i smrti!

  Tako je Bog Otac kroz Zrtvu i stradanje Jedinorodnog Sina svog, Gospoda naseg Isusa Hrista, ponovo covjeku podario zivot vjecni. Bogocovjek Isus Hristos ostavio je covjeku i dalje njegovu slobodu, da po savjesti svojoj i nacinom zivota dobrovoljno bira izmedju vjecnog zivota koji pocinje ovde na zemlji kroz Crkvu Hristovu i vjecne smrti koja dolazi kao plata za greh ljudski ako covjek nece da zivi po Zakonu Bozijem i ucenju Pravoslavne Crkve Hristove!

  Grease zato svi sektasi koji odredjuju vreme Hristovog Drugog dolasks na zemlju, kada ce Gospod ponovo doci u neprolaznoj slavi OCA svoga sa svim Andjelima Nebeskim da svakome da platu po djelima njegovim!

  Sinovi i kceri Svetog Pravoslavlja ne dozvolite zato djavolu da vas vara i plasi preko sluga svojih. Kada ce biti Hristov Drugi dolazak na zemlju niko nezna osim Boga Oca, za kojeg je hiljadu godina kao jedan dan, a jedan dan kao hiljadu Godina. Gospod je rekao da pazimo na znake vremena jer su dani zli, a Sv. Apostol Pavle govoreci o poslednjim danima na zemlji Pravoslavne hriscane ocinski savjetuje: „I kao sto ste culi da ce doci Antihrist, i danas mnogi antihristi postase po tome znamo da je nastpio poslednni cas!“

  Antihristi su danas svi oni ljudi i zene koji ne zive po Zakonu Zivota, po Zakonu Bozijem i ucenju Jedne Svete Saborne i Apostolske Crkve Hristove. To su novotarci koji menjaju po svojoj volji osvestani nacin bogosluzenja, osveceni julijanski Kalendar, vrsenje Sveti Tajni, posebno Svete Tajne Krstenja koju vrse Boga se ne bojeci a naroda ne stideci na rimokatolicki nacin kropljenjem ili oblijevanjem sa vodom, umjeto Pravoslavnim nacinom pognjurivanjem u vodu.

  To su jos oni zreci Antihrista koji ne prosveceni narod „pricescuju“ svake liturgije koju skracuju bez ispovjesti sa cesticama pokojnika ili za zive umjesto sa Tjelom Hristovim itd.

  Zato SRBi braco ne silazite sa osvestanog puts Svetog Save i Svih Svetih Bogootaca nasih. To je put spasenja koji vodi u zivot vjecni, a svaki drugi put je djavolska obmana i lukava prevara sluga njegovi. Zivimo zato duhovnim zivotom Svetih Bogootaca svojih „za Karst casni mucenika, za Slobodu zatocnika“ i tada ce sam Bog, Stark SRBski Rodjak, Gospod nas Isus Hristos da bude sa nama u save dane zivota naseg.

  Hristos Bog ce tada zajedmo sa nama SRBima srodnicima svojim da ratuje protiv svih neprijatelja i Bozji i nasi. Do sadasnji dogadjaji u svijetu svedoce i pomracenom umu ljudskom da oni narod i pojedinci sa kojima je istina Hristova i pravda Bozija ne mogu biti unisteni, da su oni jos za vreme svoga zemaljskog zivota poput SRBa Svetog Save presli iz smrtnog i prolaznog ovog svijeta u zivot vjecni u kome nema nepravde ljudske niti lazi djavolske!

  Blagodarimo Ti zato Gospode Boze, sto si velike tajne neba i zemlje, zivota i smrti, sakrio od „premudrih“ ovoga svijeta koji se hvale ljudskim znanjem koje nije od Tebe, Tvorca neba i zemlje, vec po kazivanju covjecijem, po razumu ovog svijeta; i kroz Crkvu Tvoju otkrio prostim slugama Tvojim koji duhom istine traze Boga, vapiju za Bogom kao psalmopevac koji kaze „zedna je dusa moja Boga, Boga Zivota.“ To znaci da svaka dusa ljudska cezne za zivotom vjecnim kojeg moze da IMA samo kroz Sina Bozijeg, Starog SRBskog Rodjaka, Gospoda naseg Isusa Hrista!

  Gospoda Hrista slave Andjeli na nebu i kroz Crkvu Boziju i njezine Svete Tajne svojim zivotom po Zakonu Bozijem pokajani ljudi na zemlji. Pozurimo zato za zivota svoga da proslavimo Boga zivotom svojim, jer smrt dolazi iznenada a posle Sud i plata po djelima nasim. Ko veruje u Hrista i zivi po Zakonu Bozijem, IMA zivot vjecni kroz Sina Bozijeg, Starog SRBskog Rodjaka, Gospoda naseg Isusa Hrista. SRBine brate, zato vjerujte i samo vjerujte, i zivotom svojim potvrdjujte vjeroucenje nase Svete vjere spasonosne, nase Svete vjere Pravoslavne, naseg milog i Bogu dragog Svetosavlja kao vrhunca hriscanske pravoslavne nacionalne idrologije i SRBskog nacina zivota!

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s