О контроверзама монаха Серафима: ТАДИЋЕВА ВЛАСТ ЈЕ ПОСТАВИЛА ИРИНЕЈА

У недавном интервјуу на Хепи телевизији, монах Серафим, бивши придворни ђакон Епископа зворничко-тузланског Василија устврдио је да је Тадићев режим поставио Иринеја Гавриловића за патријарха српског.

„Покоравати се Богу већма него људима“ – то је Устав Православне Цркве, њен вечни и неизменљиви Устав Свеустав, њен вечни и неизменљиви Став – Свестав. То и први одговор њен првим гонитељима Цркве (Дела Апостолска 5,29); а то њен одговор и свима гонитељима њеним кроза све векове, до Страшног Суда. За Цркву је Бог увек на првом месту, а човек, а људи увек на другом месту. Људима се треба покоравати све док нису против Бога и Божијих закона. Но чим иступе против Бога и Његових закона, Црква им се мора одупрети и супротставити. Не ради ли тако, зар је Црква? и представници Цркве, не раде ли тако, зар су апостолски представници Цркве? Правдати се при томе такозваном црквеном икономијом није друго до прикривено издавати Бога и Цркву. Таква икономија је просто напросто – издајство Цркве Христове. (Свети Јустин Ћелијски)

Монах Серафим Јовановић, кога погрешно српски медији потписују под псеудонимом „Бојан“, опет је говорио о оптужбама на рачун епископа Василија Качавенде. По учењу Цркве, једном дати монашки завети, никада се не могу поништити, као што се ни крштење не може поништити. Онај који самовољно напушта своје положене завете, наставља да живи у греху, али није „размонашен“. Тако и онај који је крштен, па отпао од Цркве, може да се назове отпадником, а никада „раскрштеником“. „Био сам монах, (па, сад више нисам)“, је исто толико бесмислена реченица као и она „био сам крштен, (па, сад више нисам)“.

Отац Серафим, који је напустио своје монашке завете, поновио је своју више пута испричану причу по којој је епископ Василије организовао убиство једног младића од 17 година и користио свој положај у СПЦ ради задовољавања блудних страсти. Оно што је узгред поменуто није нимало безазленије од приче о педофилији.

Он је, наиме, рекао да је режим у Србији, био он Милошевићев или Тадићев, бирао последње патријархе СПЦ, и да су све три коверте приликом избора патријараха садржавала исто име. По њему, УДБА је имала огроман утицај и мешала се у све послове Цркве.

„Пред сам избор патријарха, у Бијељину је отишао један од саветника Бориса Тадића. Мислим да се звао господин Ђорђевић. Један од саветника. То ми је причао човек који је тамо био присутан, који ће то да посведочи пред судом без икаквих проблема, јеромонах отац Петар Перић, који је и сада тамо у манастиру, који доживљава страшне страхоте и притиске… Он (Ђорђевић) је рекао Качавенди: –Ти не смеш да идеш за Београд. Ми ти забрањујемо. Не смеш да будеш кандидат за патријарха. Значи, ти на Сабору нема шта да тражиш. То му је рекао саветник председника Тадића.“

skup

Саветник Бориса Тадића Млађан Ђорђевић седи између епископа Григорија и митрополита Амфилохија. Представници црквене и државне олигархије.

Серафим тврди да га је режим Бориса Тадића „класично користио“: Користили су ме све време. Тад је била и прича о патријарху Иринеју. Питао ме је господин Симић (Јован Симић, Тадићев саветник за евроинтеграције): -Шта Ви мислите о Иринеју Нишком? Као: -Ко би било добро да буде следећи патријарх?“

Такође, наводио је да је и епископ Григорије био у игри, да га Демократска Странка постави за патријарха. Он је и позитивно поменуо епископа Григорија, наводећи да је саветник Бориса Тадића, Јован Симић навео да не желе да гоне „компромитованог Качавену који ће да ради оно што ми хоћемо“. Епископа Григорија, који је млад, по саветнику Тадића, требало би тек компромитовати да би могли и њиме да руководе.

u hg

Зашто се Јован Симић, „саветник Тадића за питања Хашког трибунала“ бавио СПЦ?

Ова тврдња, која наизглед иде у прилог еп. Григорију Херцеговачком, ипак, наводи на питање – да није и он у једном тренутку „компромитован“, само од неке друге службе? Уколико су демократе размишљале о њему као новом патријарху, логично је, по Серафимовој причи, да је већ био довољно компромитован од државне безбедности. Познато је да је епископ Григорије од националисте постао евроинтегриста, што је преокрет сличан Вучићевом, а постао је и екстремни заступник унијатства са Ватиканом. Његови позиви да се српски генерали изруче Хагу, у српској јавности испреплетаној разним „службама“ и разним интересним групама, тешко да су били само његови политички ставови. О независности еп. Григорија, уколико је тачна прича јеромонаха Серафима, тешко да може бити речи.

u hag

Монах Серафим: -Они су, у сваком случају, припремали свог кандидата. Бирали су ко ће да буде кандидат за патријарха.

Новинар: -Да ли се патријарх Српске православне цркве бира у кабинету Бориса Тадића или у Патријаршији?

М. Серафим: -Увек се бира у неком кабинету. Никад се не бира у Патријаршији.

 

Монах Серафим је оптужио и људе са важних положаја у СПЦ да их не занима ни одбрана Вере Православне:

„Нико није могао да уништи СПЦ колико смо то ми урадили сами. Шта ће нама нека страна тајна служба или Европа да уништава СПЦ. Па, ја да Вам кажем овако: кад би цела Србија прешла у римокатоличанство, то се код њих не би ни приметило.

Диктатура Христоборачких безбожника и Христоиздајничких Јуда – ето наше тужне, наше мученичке стварности и мученичког живота. Диктатура Јуде! Има ли ишта одвратније од тога за Цркву Христову, и за човека хришћанина?… (Свети Јустин Ћелијски 1960.)

12-Grigorije-dok-nije-postao-fensi-vladika-kao-naš-deda-Versaće-Bjeljinski

Eпископ Григорије, „млада гарда“. Да ли је епископ Григорије наручилац текстова о епископу Василију желећи да истакне себе, као што тврди стрипер  и директор НВО „Сигурна позиција“ Дејан Несторовић?

Од 1960. до данас, очигледно се ништа није променило што се тиче односа христоборачке власти и христоиздајничких Јуда у мантији.

Погледајте такође: ТАДИЋЕВ ЧОВЕК ЗА СПЕЦИЈАЛНЕ ЦРКВЕНЕ ОПЕРАЦИЈЕ

Припремила екипа Фб странице „Православље живот вечни“

Овај унос је објављен под Српска Црква, Црква и јерес екуменизма, Uncategorized. Забележите сталну везу.

9 реаговања на О контроверзама монаха Серафима: ТАДИЋЕВА ВЛАСТ ЈЕ ПОСТАВИЛА ИРИНЕЈА

 1. SRBin Svetosavac каже:

  Sinov i kceri Svetog Pravoslavlja,
  Za vrijeme svoga postojanja SRBska antikomunisticka emigracija koja je bila rasuta po cijelome „slobodnom“ svijetu, a medjusobno od komunisticki zbira i spijuna planski podeljena i posvadjana, bezuspjesno je pokusavala da objasni Slobodarskom SRBstvu stvarno stanje u kome se nalazi SPC u Otadzbini. Vecina Ljoticevaca, Djujicevaca i drugih emigrantskih grupa zbog svoje ljubavi prema SPC, nisu zeljeli da prihvate ISTINU onakvom kakva ona zaista jeste, a koju su zastupali pristalice Blazenoupokojenog Vladike Dionisije. Birajuci izmedju istine i lazi, skromnosti i gordosti, vlastoljublja i poslusnosti Zakonu Bozijem koji naredjuje da se vecma treba pokoravati Bogu nego ljudima, pogotovo onima koji vas odvracaju od istine“ vecina SRBa u slobodi je zaslepljena svojom ljubavlju prema Majci Crkvi izabrala LAZ, ne znajuci da njihove majke vise nema, da je ona pod bezboznickim komunistickim rezimom postala prostitutka kojoj su vjerna djeca njezina sa pravom upucivali rijeci prekora „da pokrije golotinju svoju“!

  Kada je najveci SRBski vidovidac 20 vijeka, Njegovo Preosvestenstvo Vladika Nikolaj Velimirovic posle Drugog svetskog rata dosao iz njemackog zarobljenistva u SAD, on je vodjen interesima Crkve Hristove predlozio nadleznom Episkopu Americko-kanadske Eparhije G. Dionisiju, da oni zajedno sa Episkopom Dalmatinskim Njegovim Preosvestenstvom G. Irinejom Djordjevicem koji je posle svoga oslobodjenja iz italijanskog zarobljenistva otisao da zivi u Engleskoj, zbog teskog stanja u kome se nalazila nasa Majka Crkva u Otadzbini koja je sve vise posustavala pod teretom komunistickog robstva, osnuju po ugledu na Rusku Zagranicnu Crkvu takodje SRBska Pravoslavna Zagranicna Crkva sa zakonitim Sinodom sastavljenim od trojice Episkopa SRBske Crkve Svetog Save koja su voljom Bozijom poslije rata nasla se u tudjini izvan domasaja komunisticke UDBE. Vladika Dionije vodjen svojim licnim interesima ali i ljubavlju prema Majci Crkvi ne poznajuci vrijeme u kome zivi je odbio ovaj mudri predlog Vladike Nikolaja, da bi nedugo poslije toga kada su postali ugrozeni njegovi licni interesi postao barajktar Slobodarskog SRBstva!

  Tako je doslo iz politicki razloga do podjele u SPC i cepanja omofora Svetog Save. Svetosavsku Crkvu Hristovu nije pocjepao Bogoljubivi, Rodoljubivi i Slobodoljubivi SRBski Narod vec njegove crkvene vodje. Oni su narod u to vrijeme isto kao i sada podjelili, zavadili i svojim pricama o slobodi ili robstvu zaveli za Goles planinu. Ne optuzujem nikoga, jer znam dobro da mnogi od njih nisu bili krivi zbog toga sto su bili nedorasli izazovu vremena u kome su zivjeli. Krive su zivotne okolnosti i njihova nesposobnost da na pravi naci pruze otporo djavolu i slugama njegovim. Djavo je kriv a ne covjek za sve zlo koje zadesi ovaj svijet i SPC. On je tako udesio ovaj svijet da narod Boziji nema izbora. On moze samo da bira izmedju Istine i lazi, dobra i zla. Pravoslavne hriscane koji se opredeli za istinu Hristovu i pravdu Boziju cekaju progoni i velika stradanja u ovome svijetu, a nagrada od Gospoda u nasoj Svetoj nebeskoj SRBiji, u Carstvu Nebeskom. Hriscane koji se opredele za laz i zlo koje vlada ovim svijetom mogu privremeno da ocekuju zemaljsko blagostanje koje ce brzo proci i vecene muke koje ce posle smrti odmah doci. Iz haosa koji sada vlada u Crkvi Hristovoj zbog izdajstva Boga Hrista od strane mnogih crkvenih „vodja“ koji ne vode pastvu svoju putem Hristovim nego je zavode za Goles planinu najvecu korist ima pali andjeo Lucifder ili Satana.

  Pederski lobi koji godinama u SPC sa odobrenjem antisrbski drzavni vlasti pali i zari, svlaci i oblaci je toliko mocan, snazan i jak, da on Boga se ne bojeci a naroda ne stideci preko svojih clanova kroz novotarije i ekumenizam godinama nekaznjeno vrsi izmjenu Pravoslavnoh hriscanskog crkvenog ucenja. To se najbolje vidi iz njihovih prevoda Svetog Pisma sa kojima se menja smisao njegovog sadrzaja, i bogolsuzbeni knjiga poput Trebnika i Sluzbenika koji se prevode sa crkvenoslavenskog i drugih jezika. Tako na primjer u svim prevodima Trebnika na SRBski jezik, u Svetoj Tajni Ispovjesti je izbaceno pitanje koje na crkvenoslavenskom jeziku glasi: „Rci mi, cado: ne muzelozsvoval li jesi koga, ili inin tebje“. Na SRBskom jeziku ovo pitanje koje duhovnik treba da podstavi na ispovjesti onome ko se ispovjeda treba da glasi: “ reci mi cedo da li nisi imao homoseksualne odnose sa nekim muskarcem ili neki muskarac sa tobom“?

  Pederi iz SPC koji stampaju Trebnike na SRBskom jeziku su ovo pitanje izbacili. Njegovo izbacivanje od strane vjernog naroda niko nije primjetio, a od strane vladika niko se nije suprostavio njegovom izbacivanju sto najbolje govori samo po sebi ko sada vodi i prestavlja SPC?! Cast pojedincima ali vecina danasnji episkopa su najobicniji BLUDNICI I RAZVRATNICI koji se zbog greha svojih ne mogu ni ljudima nazvati. Mnoge vladike su saradnici tajnih obavestajnih sluzbi, koji sada poput Pabla zbog greha svojih malo rade za Boga a malo za djavola!

  U Kraljevini SRBiji, a zatim Kraljevini Jugoslaviji, Patrijarha i episkope SPC je birala sama Crkva, a Kralj je kao nadlezni vladar samo potvrdjivao svojim potpisom njihov izbor. Iz kopije Arhive Savezne vjerske komisije koju imam kod sebe ili bolje receno iz Arhive Savezne UDBE za vjerska pitanja jasno se vidi da su za vreme bezboznickog komunistickog rezima isto kao i sada u DEMONokratiji Vladike i Patrijarhe SPC birale nadlezne drzavne vlasti, a crkva je poslusno izbor novih vladika ili patrijarha po zelji drzavni vlasti kroz vjerski obred hirotonije i ustolicenja samo potvrdjivala!

  SVE vladike SPC za vreme bezboznicki komunisticki vlasti u Jugoslaviji su izabrati sa saglasnoscu nadleznih drzavnih organa vlasti. Zbog toga su primali redovne mjesecne plate koje su bile u visini profesora fakulteta ili direktora manjih preduzeca. Za Patrijarh German i Pavle posedujem pisane dokaze koji svedoce da su oni zajedno sa drugim vladikama SPC u to vreme vodjeni u drzavnim knigama rashoda kao drzavni sluzbenici koji se nalaze na sluzbi u crkvi. Isto stanje je najverovatnije i sada u DEMONokratiji!

  Takav odnos drzave prema Patrijarsima i vladika SPC koji su bili izabrani po zelji UDBe a ne blagodacu Duha Svetog, najbolje objasnjavaju i svedoce o tome zasto poslije promjene komunistickog bezboznickog rezima kroz raspad Jugoslavije u DEMONokratiju, niko od bivsih i sadasnjih saradnika UDBE iz SPC nije zakonski odgovarao niti je smenjen sa svoje duznostiu!

  Sinovi i kcedri Svetog Pravoslavlja iz SRBskog Naroda Svetog Save trebaju zato da znaju da je nasa Svetosavska Crkva Hristova za vrijeme komunizma po zelji Satane pretvorena u pecinu hajducku, u laznu crkvu o kojoj govori Sv. Jovan Bogoslov u svome Otkrovenju. U SPC: JERETICI, BLUDNICI i RAZVRATNICI sada caruju i vladaju zajedno sa ocem svojim djavolom cije slasti oni zele da cine! Zbog svega toga neka nam Gospod bude u pomoci! Pomolimo se Jedinom Dobrom, Starom SRBskom Rodjaku, Gospodu nasem Isusu Hristu da pomogne SRBskom Rodu svome da Bogoljubi i SRBski Rodoljubi uz pomoc Duha Svetog gvozdenom metlom ocisti Crkvu Svetosavsku od svih neprijatelja Boga i SRBstva: Pravoslavlja i Svetosavlja. Amin. Boze daj!

 2. Milanka Stojadinovic zvana Stoja каже:

  Dragi Oce Srbin Pravoslavac, citajuci ovaj Vas divni tekst u kojem ste se licno obratili vasim „sinovima i kcerima“ ja sam shvatio da jos postoje revnosnici u nasem narodu koji nisu radi da pokleknu u ovoj velicanstvenoj borbi koja se trenutno vodi kod nas.
  Stoga Vam se zahvaljujem i molim za Vase molitve, koje su veoma jake, zbog toga sto ste Vi jedan od rijetkih svestenika, a mozda ste i vladika, ali ja to ne mogu znati.
  U svakom slucaju ljubim vasu desnicu ruku i kazem: „Oce ili Vladiko, velika ti i ljudcka fala“.

  • SRBin Svetosavac каже:

   Milanka, hvala tebi sestro moja po Hristu Gospodu, na tvojm lijepim zeljama i prekrasnim sestrinskim rijecima koje nisam sa nicim zasluzio. Sve sto radim u zivotu svome ja to radim iz ljubavi prije svega kao SRBin: Pravoslavac i Svetosavac u slavu Boziju, a zatim na korist SRBskog Roda svoga i moju duhovnu radost, zadovoljstvo a mozda i licnu korist, jer Gospod je rekao ako povratimo sa krivoga puta samo jednu dusu i doprinesemo njezinom spasenju da smo mnostvo grehova svojih pokrili tada u prolaznom ovozemaljskom zivotu svome!

   U ovome svijetu niko sada nista ne radi dzabe. Sve se radi iz neke racunice, a moja se sastoji u tome da zivotom svojim proslavim Gospoda, Starog SRBskog Rodjaka Isusa Hrista, i tako polazeci od sebe da doprinesem prema svojim mogucnostima i sposobnostima povratku SRBa Svetog Save njihovim SRBskim narodnim korenima i pokajanju zbog njihovog sadasnjeg otpadnistva od Boga i SRBstva: Pravoslavlja i Svetosavlja!

   Znaci vremena o kojima je govorio Hristos se munjevitom brzinom ispunjavaju u dane nase. Zbog toga sinovi i kceri Svetog Pravoslavlja trebaju da paze na znake vreme u kome zive. Oni trebaju sve dogadjaje u svome zivotu da posmatraju kroz ucenje nase Svete vjere Pravoslavne imajuci cvrstu nadu u obecanje Hristovo da ce uskoro Gospod doci u slavi Oca svoga sa svim andjelima nebeskim da svakome platu da po djelima njegovim. Ta bozanska nada u dusama Pravoslavnih SRBa se najbolje vidi iz medjusobne bratske i sestrinske ljubavi i sloge sa kojom SRBi Svetog Save duse svoje za vjecnost da spremaju!

   Istina Hristova i pravda Bozija nikada nije bila u broju, vec u cvrstoj vjeri Hristovih slebdenika koji su pravilno sledili i slavili Iskupitelja i Spasitelja svijeta, Starog SRBskog Rodjaka, Gospoda naseg Isusa Hrista. Sestro Milanka, raduj se zato radoscu velikom, jer izmedju mnogi zvanih Bog je tebe izabrao da budes na putu Svetog Save koji vodi u zivot vjecni. Sve dok budes na tome putu Svetih Bogootaca svojih mozda i posrtala pod teretom Krsta svog, znaj da te Gospod nece ostaviti. On ce tebe kroz pokajanje mocnom rukom Svojom ponovo podizati, i tako ce blagoslov Hristov da bude na tebi i na tvojim milim i dragim u sve dane zivota tvog.

   U to ime ja te pozdravljav moleci se Bogu za tebe da ostanes u zivotu svome na putu Hristovom koji je posut trnjem i kamenjem da nebi mogla svaka susa po njemu da ide. To je put koji vodi na Golgotu u strdanje i u smrt, ali i slavno vaskrsenje sa vjerom u Boga. Neka te zato Gospod cuva i blagoslovi mnogobrojnim darovima svojim u sve dane zivota tvoga. Amin. Boze daj!

 3. Milanka Stojadinovic zvana Stoja каже:

  Dragi Vladiko „SRBin Svetosavac“, zamolila bih Vas da mi date jedno molitveno pravilo za svaki dan.
  Koliko metanija treba da radim ujutro, koliko u podne a koliko navece?
  Da li je dozvoljeno jesti lignje srijedom?
  Ljubim Vas svojim usnama u vasu desnicu ili levicu (nema veze koju) ruku.

  PS: Ove poplave su grehova nasija radi.

 4. Svestenik Mihailo Mikic каже:

  Sestro Milanka, u Svetom pismu stoji napisano „ne trazite da budete drugima ucitelji jer za svaku praznu rijec pred Gospodom cete odgovarati.“ Ja zato nisam htjeo u zivotu svome da budem ucitelj ni sebi a kamoli nekom drugom. Zvanje ucitelja ostavio sam zato starim Bogosluziteljima koji su iskusniji u zivotu svome i cvrsci u vjeri od mene. Osim toga radeci na crkvi posao za koji nisam bio pozvan i placen polomio sam laktove tako da nisam vise mogao sve i da sam htjeo da se guram da budem bilo kome duhovnik. To zvanje dobili su mladje vladike i popovi koji imaju zdrave i jace latove od mene, tako da oni mogu puno brze i lakse od mene da se probiju do postavljenog cilja svog, i sa Svete Gore na primjer preko mobilni telefona koji imaju „skajp“ da savjetuju duhovne kceri svoje kako trebaju u zivotu svome da zive i rade. Ja to ne mogu, sve kada bi i htjeo. Ja nisam moderni „hriscanin“ kao neka druga moja braca u Hristu. I pored njihovih dobronamjernih bratski savjeta da naucim da radim sa mobilnim telefonima koji su danas postali pravi kompjuteri ja to nisam ucinio. Ostao sam i dalje „hriscanin“ starog kova. Biram crkve u koje idem na molitve svoje. Necu sebi da dozvolim kao Pravoslavni hriscanin da slusam Svetu Liturgiju sa gramafonske ploce dok popa u oltaru kaficu ispija, niti da me novotarci preko telefona ispovjedaju, od grehova razresuju i moltve citaju!

  Ima vise od godinu dana kako jedan svestenik otide na Svetu Goru da se Bogu moli. Ispratili smo ga dostojanstveno kako i dolikuje buducem svestenomonahu a mozda i vladici koji napusta ovaj svijet duse svoje radi. Medjutim, odlazeci na Svetu Goru buduci utjesitelj i savjetnik zenski srca je poneo sa sobom najmodreniji mobilni telefon sa kojeg se svakog danai javlja preko „skajpa“ duhovnim kcerima svojimi. Nemoj da pomislis da tu ima nesto lose. Boze sacuvaj. On je na Svetoj Gori a one u dalekoj Australiji. Nas buduci „vladika“ kao pravi duhovnik samo revnosno vodi brigu o svojim duhovnim kcerima. Djeleci njima svoje duhovne lekcije sa visoke Svete Gore on kaze da se tako svaki dan za njih nabolje Bogu moli. Nas buduci „vladika“ i sadasnji utjesitelj zenski srca izlazeci iz svijeta i ne prekidajuci vezu sa njime preko svoga mobilnog telefona svima porucuje da on sada sa velike daljine najbolje svijet razumije. Zato on sa duhovnim kcerima svojim koje su besposlene i nista ne rade preko skajpa sa njima satima prica o brigama ovog svijeta iz kojeg se udaljio kako kaze „duse svoej radi“!

  Zato sestro Milanka moraces da potrazis nekog drugog savjetnika za probleme svoje. Nemoj da budes tuzna zbog toga. Nije to kaj svijeta, i nije ovo vise bezbozno vrijeme komunizma da su pobozne zene u pasulj i solju od kafe morale da gledaju da bi tako saznale kad ce neki stari popa kroz selo proci. Sada su dosla nova vremena i duhovnika ima koliko god hoces. Kada ih budes ugledas sa dugim bradama i kosama neces znati vise da li su oni sluzitelji Bozijeg Oltara ili neki zaostali cetnici poslije povlacenja iz SRBije Kraljevske Jugoslavenske Vojske u Otadzbini, pod komandom Gorskog Cara Cice. Sada ima i takvih duhovnika koji sa blagoslovom nadleznog Episkopa po Vojvodini poput zena iz bijelog pasilja i kafanski solja buducnost narodu prorocki gledaju. Ima i takvih duhovnika koji svoje vidovite usluge za potrebe naroda preko novina reklamiraju. Sve se to radi iz najboljih pobuda, narodu za dusu a njima u gusu. Zato ti sestro Milanka samo uporno kucaj i trazi, i budi sigurna da ces prije ili posle naci duhovnika po mjerilima svojim. Ja sam sestro moja len da nemogu ljenji biti pogotovo kada trebam Bogu da se molim. Zato ne mogu od tebe da trazim ono sto ni sam ne cinim. Nego ti budi Pravoslavna hriscanka na djelu pa spomeni i mene gresnoga i lenoga u molitvama svojim, a kada se molis ne govori dugo. Kazi Oce nas, Vjeruju i jos po neku rijec svoju, ali se potrudi da sve sto kazes bude iz cistoga srca tvog, pa ce tada Bog da uslisi molitve tvoje,. Ako molis pa ne dobijas nemoj zbog toga da budes zaslosna, jer zna Otac nas nebeski i bez tvojih molitvi sta je tebi potrebno u zivotu tvome. Od Boga ti zdravlje i spasenje!

  SRBin Svetosavac

 5. Svestenik Mihailo Mikic каже:

  Pazljivom slusaocu ove emisije nece promaci cinjenica da je ona puna sugestivnih prepostavki bez konkretnih pravnih dokaza za pokretanje bilo kakvog krivicnog postupka protiv bilo koga. Isti je slucaj i sa knjigom „MAFIJA U CRKVI“. Knjiga je takodje napisana sa namjerom da kod svojih sugestibilni citalaca izazove gadjenje prema crkvi. Ona je puna moralni optuzbi koje su upucene prije svega na racun Vladike Vasilija Kacavende, i drugi nepoznati ljudi iz sadasnjeg drustva, a koji su poput Vladike Vasilija Kazavende po izjavi „monaha Serafima“ istih izopacenih seksualnih sklonosti. Knjiga je napisana u sustini isto kao i televizijska emisija sto je vodjena po vjesto napravitom planu SRBijanske UDBE, i ona ima za cilj da bez stvarnih pravnih dokaza po mogucnosti sto vise oblati i ocrni Vladiku Vasilija Kacavendu. U knjizi „MAFIJA U CRKVI“ isto kao i u izjavama „monaha Serafima“ u TV emisiji sve se svodi po narodnom saznanju na cula, reklana, kazala ili na prepricavanje raznih sramnih izmisljenih ili stvarnih dogadjaja bez pravnih dokaza!

  Nemam namjeru da barnim bilo koga pa tako isto ni Vladiku Vasilija Kacavendu. On kao prvo nije smio sebi dozvoliti kao Episkop SPC .da o njemu kruze takve sramne price koje sada naveliko prepricava zvoneci na sva zvona njegov ponosi i njegova dika – „monah Serafim“. Da su mnogi pederi utociste nasli za svoj seksualnu nastranost u SPC, vidimo po tome sto su homoseksualci po komentaru SRBina Svetosavca toliko mocni i jaki da oni nekaznjeno od visih crkvenih vlasti slobodno mjenjaju Pravoslavno crkveno ucenje, i stampanje na srpskom jeziku bogosluzbenih knjiga koje prilagodjavaju svojim izopacenim seksualnim shvacanjima!

  Medjutim, ovakav nacin borbe kojeg sada vode pod zastitom UDBE seksualno normalni Pravoslavni hriscani protiv pedera u SPC, i uopste protiv gej populacije u SRBiji, vise stete donosi SRBstvu nego sto koristi. Prije svega takav nacin borbe protiv seksualno nastranih lica sablaznjivo deluje na prost narod koji u svestenicima i vladikama SRBske Pravoslavne Crkve zeli da vidi moralno cestite a Bogu vjerne i SRBstvu odane Bozje ljude, a ne sluge Satane. Osim toga Vladiku Vasiliju Kacavendu SRBijanska UDBA ocigledno nije htjela da vidi na celu SPC ne zbog njegovog „greha“ vec prije svega zbog njegovog politickog djelovanja tokom i posle rata u Bosni, a koji se kose sa namjerom UDBE i tvoraca Noog Svetskog poretka da jedinstvenu SPC podjele po novoosnovanim „drzavama“!

  Protiv takvog plana grobara SRBstva, Vladika Vasilije Kacavenda se javno izjasnio mnogo puta do sada. Zato je kao nepozeljan morao da ode sa trona zvornicko-tuzlanske Eparhije. Njegov „greh“ je bio samo povod za njegovu smjenu i penzionisanje, a pravi razlog lezi u njegovom politickom djelovanju kojeg sada u novom vremenu vise ne podrzava UDBA Republike SRBije. KO SA DJAVOLOM TIKVE SADI O GLAVU MU SE LUPAJU PRIJE ILI POSLE! ZA TO JE NAJBOLJI DOKAZ VLADIKA VASILIJE KACAVENDA. ON JE DOSKORA KAO PABLE SA UDBOM TIKVE SADIO. ONE SE NJEMU SADA LUPAJU O GLAVU! PRAVU ISTINU O VLADICI KACAVENDI I MNOGIM DRUGIM DOGADJAJIMA U SPC SAZNACEMO USKORO KADA SRBIN SVETOSAVAC KAKO CUJEMO TREBA DA OBJAVI ARHIVU SAVEZNE UDBE ZA VJERSKA PITANJA! SRBI, DO TADA BUDITE MALO STRPLJIVI. ODUVJEK JE BILO – STRPLJEN SPASEN!

  • Unuk jednog svestenika каже:

   Da li ste videli video snimke, bludnog, tog, monstruma kačavende? Poznajem lično, 4 svestenika, staresina crkava u svom gradu, jedan je moj prvi komsija. Hoćete ga kazete da ga nekakva UDBA ili sluzba tera da tako zivi, kako zivi. Sramota je stititi monstrume, pa makar oni bili i svestena lica, političari, itd. Medjutim pederska populacija svuda u svetu stiti svoje guzičare, lobira i postsvlja svoje zastićene. I tako u krug…

 6. православље каже:

  Интернет је убрзао време.
  Колико год користио као средство за мисионарење, много више је послужио у процесу убрзања апостасије и ширења саблазни.

 7. Vukman Cejovic каже:

  Brate, Sveto Pismo vrlo cesto izdaju vjere naziva bludom.
  Ako su vec izdali vjeru i usli u organski sastav satanske crkve (svetski savez necastivih) i ako se NIKO, AMA BAS NIKO, BAS BAS BAS NIKO, ne buni zbog toga, sta onda treba da nas cudi sto su vladike SPC takve kakve jesu.
  Bilo bi pravo cudo naci jednoga normalnoga medju njima.

  A ovaj Serafim, prosle godine ga prokazuju sa reper kapom a ove godine ga svecano obukli i stavili sulundar na vrh glave, valjda da izgleda ozbiljnije.

  Zasto se to radi i zasto im je Kacavenda jos uvijek potreban?
  Zato sto na sledecem saboru necastivih u Konstatinopolju treba da urade neke vazne stvari za svetsku judeo masoneriju (koja je istinski sinod SPC a ovi iz sinoda samo izvrsavaju njihove naredbe) i da bi to pred narodom zamaskirali onda ce kazniti Kacavendu.

  Evo vec sad ona stara budaletina Irinej (prvi covjek u istoriji pravoslavlja koji se pokloni judejskim antihriscanima, prinijevsi im i zrtvu na njihov oltar) kaze „jaooooooj mi nismo mogli da vjerujemo da je Kacavenda dvocijevka“. Sav srpski narod je to znao, ali taj stari smrad to nije znao.

  I zbog toga ce biti prevareni mnogi. Maknuce jednoga pedofila a ove ostale ce ostaviti radi odradjivanja nekih drugih zadataka, naprimjer mijenjanja Svetog Pisma ili ozakonjivanja homoseksualnih brakove, ili donosenja novih crkvenih pravila o krstavanju vanzemaljaca.

  Vazno je da uvijek judeo masonerija ima na raspolaganju vladike koji su iskompromitovani i koje uvijek mogu da ucijene ili smijene.

  Takodje je veoma vazno znati da ne mali broj vladika ekumenistickog antihriscanskog pravoslavlja pripada judeo masoneriji i da ucestvuju u satanskim ritualima u masonskim lozama.
  Prema tome, ici kod takvih vladika na sluzbu, ili ici na sluzbe gdje se oni pominju, jednako je korisno za dusu, kao kad idete kod neke babe vracare, koja priziva demone.
  Prizivanje demona u masonskim lozama je mnogo efikasnije od prizivanja demona kod neke vracare. Zato je i Ruska Zagrancna Crkva bacila anatemu na masoneriju, nazvavsi je crnomagijastvom.

  A danas u SPC i u SVIM crkvama clanicama svetskog saveza necastivih postoje dva sinoda.
  Prvi sinod crnomagijasi masoni i judejci koji daju direktive iz senke a senka je recimo „svetski jevrejski kongres“ a drugi sinod kvazi vladike iz onog sinoda koji se vidi, ne rijetko i on sacinjavan od masona i prerusenih judejaca. I svi oni imaju zadatak da varaju narod i izigravaju neku Crkvu.
  A najglavniji zadatak im je stvaranje svetske religije i dovodjenje antihrista na vlast.

  Treba znati, da svako opstenje sa njima jednako je opstenju sa onima koji spremaju dolazak antihrista.
  Ponovicu jos jednom rijeci svetog Averkija Tauseva:
  „danas, kada su SVE crkve svetskog pravoslavlja usle u sastav svetkog saveza crkava I TIME SE POKLONILE SATANI, doslo je vrijeme naseg POTPUNOG ODVAJANJA“.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s