(Најновија вест) МНОГИ СУ АНТИХРИСТИ СТИГЛИ У ПРИЗРЕН

Преко 150 гостију из скоро 50 земаља окупиће се у историјском граду Призрену од 23. до 25. маја на другој међуверској конференцији која означава почетак „Недеље толеранције и помирења на Косову“, која ће бити реализована од 23. до 30. маја. Првог дана конференције, оно што није неочекивано, најзначајнији наступ је имао представник узурпатора Рашко-призренске епархије Сава Јањић. Његов наступ је окарактерисао представник „владе“ шиптарских нациста Петрит Сељими овим речима:

„Јаке и пуне смисла речи Саве Јањића и других панелиста које подржавају дијалог на отварању конференције.“

Римокатолички бискуп држи говор на конференцији, на којој поред прошлогодишњих учесника учествују и још неке шитске исламске секте.

Након успеха прошлогодишње конференције у Пећи, друга годишња „Конференција међуверског дијалога“ ће бити стециште про-НАТО опредељених верских лидера, дипломата, правника, лидера НВО, академика, представника цивилног друштва и међународних медија. Конференција под називом „Религија и политика: Јачање међуверског дијалога у циљу демократског развоја“, одржава се у хотелу „Теранда“.

Конференцију је отворила тзв. председница Косова, сепаратисткиња Атифете Јахјага у вечерњим сатима у петак, 23. маја и говорила је о хармонији између представника различитих заједница.   Између осталог, представница сепаратиста Јахјага је рекла:

„Да опишемо наш пут ка стварању Косова који ће бити дом за све своје грађане, не морамо да гледамо веома далеко. Наша референтна тачка је била и јесте наша традиција мултикултурализма који је карактерисала пејзаж Косова вековима.“

Саборац Јахјаге, вршилац улоге „министра иностраних послова Косова“ Енвер Хоџај је тим поводом рекао: „Косово је и даље одлучно да покаже своју улогу као лидер у олакшавању међуверског дијалога не само међу својим верским заједницама, већ и у региону и шире, као активни учесник у глобалној заједници.“ Хоџај ће одржати говор учесницима конференције у суботу 24. маја.

На конференцији учествују као представник ислама муфтија Наим Трнава, док Сава Јањић представља Београдску патријаршију. Фантомски представник Јеврејске заједнице која иначе на Косову не постоји јер су је шиптарски нацисти уништили, Демир Вотими, ће прочитати писмо конференцији од врховног рабина Израела. Конференција је организована од стране тзв. „Министарства иностраних послова Косова“ уз подршку западњачких донатора и партнера тзв. „цивилног друштва“.

Главни спонзори су лоби-организација Тонија Блера (Tonny Bler Feith Foundation), римокатоличка прозелитска заједница „Светог Еђидија“, америчка и норвешка окупациона управа на Косову, Канцеларија ЕУ на Косову, „Британски савет на Косову“ и тзв. „Канцеларија председнице Косова“. Од гостију ће бити утицајан папистички кардинал Ренато Мартино Рафаеле, Будимир Лончар, бивши комунистички министар спољних послова Југославије и Фаисал Бин Абдул Рахман Бин Муамар, генерални секретар Центра за међукултурални и међуверски дијалог краља Абдулаха Бин Абдулазиза.

posl vrm

Данас су Хашим Тачи, Петрит Сељими и Атифете Јахјага постали „витезови краљевског реда Франциска Првог“. Звање је доделио утицајни представник ватиканске државе кардинал Мартино.

У активности конференције укључена је и промоција књиге „Уништавање исламског наслеђа на Косову у рату 1998-1999“, у Народној библиотеци Косова 27. маја и јавно предавање Његовог Височанства јорданског принца Гази Бин Мухамад на тему „Кур’ан и љубави“ 29. маја. Наравно, о уништењу српског православног наслеђа и геноциду над Србима неће бити речи.

Видовдан је заиста Видов дан, када се јасно види и сагледава „ко је вера, а ко је невера“. То је вечито српско огледало… Када сунце зађе том историјском Видовдану, заћи ће сунце и целом српском народу. И више нам се неће родити, јер неће бити Србина да би му се сунце наново родило. Управо зато што је Видовдан опредељење за „Царство Небеско“ не само Кнеза Лазара, него читавог српског народа до Косова и после Косова. Нажалост, како оног првог Видовдана тако и данас, нису малобројни ни они Срби којима је више омилело „царство земаљско“. За такве ништа у нашој историји и у нашем народу (па ни сам тај народ) није толико свето да се не би могло продати, уновчити и издати. Као и за Вука Бранковића. (Еп. Артемије)

23890

„Традиција мултикултурализма“ на Косову и Метохији. Разорен манастир Девич. Нико није одговарао.

Погледајте: ЗАЈЕДНИЧКИ КОСОВАРСКИ ИДЕНТИТЕТ ЗА АЛБАНЦЕ И СРБЕ

Припремила екипа странице „Православље живот вечни“

Advertisements
Овај унос је објављен под Вести, Косово. Забележите сталну везу.

17 реаговања на (Најновија вест) МНОГИ СУ АНТИХРИСТИ СТИГЛИ У ПРИЗРЕН

 1. Nemanja Janković каже:

  Isus je razgovarao sa ženom Samarjankom i hvalio veru žene Siro-Feničanke. Onda je po vašem i on Antihrist.

  • Да, ако би је утврђивао у греху. Ако некога већ дуже времена хвале шиптарски нацисти који су протерали 2/3 Срба са КиМ. то за нас не може да буде неко сличан Христу, како Ви окарактерисасте несрећног Саву Јањића.

  • Svestenik Mihailo Mikic каже:

   Ne padne snijeg da pokrije brijeg vec svaka zvjerka svoj trag da pokaze! Iz sadasnjih SRBski iskusenja jasno se vidi ko je vjera a ko je nevjera, ko su djeca Bozija, a ko su djeca djavolska!?

   Djeca Bozija su Pravoslavni hriscani koji zive po Zakonu Bozijem, po ucenju Jedne Svete Seaborne i Apostolske Crkve Hristove, po odlukama Sedam Vaseljenski Sabora i savjetima Svetih Bogootaca Crkve; a djeca palog andjela Lucifera ili Sotone su ekumenisti, papisti, globslisti i drugi otpadnici od Boga i SRBstva!

 2. Svestenik Mihailo Mikic каже:

  Pro rijecima Sv. Njegosa „siptari su no voda ni vino“ koji se okrecu kako vjetar duva. Za vreme Osmajlija bili su njihovi najamnici. Za vreme Hitlera i Musolinija bili su njihovi konjusari. Za vreme Josipa Broza postsli su „narod“ jer su komunisti srbskog porekla postali neljudi poput Budimira Loncara. On kao jugoslaven i mjesanac nije slicno siptarima ni voda ni vino, ni Srbin ni Hrvat, vec izdajnik kome nema sada ko da sudi za njegovu izdaju zemlje i naroda!

  Zakonom zivota komunisticka ideologija je zavrsila zajedno sa Loncarem na djubristu istorije, ali su ostali loncici koji sebi traze poklopcice ili zastitnike ne pitajuci ni ko su, ni sta su? Ali Bozji sigurno nisu!

  Sramno je cuti i vidjeti da u tome satsnskom kolu Antihrista igraju i kolo vode i pojedini „svestrnici“ koji pogrsno veruju i smatraju da su oni prestavnici Srbske Pravodlavne Crkve Hristove.

  Srbska Pravoslavna Crkva Sv. Save je Sveta i bez mane na sebi. Ona je sastavljena od Bogoljuba i SRBski Rodoljuba koji Bogu sluze kroz svoj hristoljubivi narod SRBski, ne ugadjajuci neprijatrljima Boga i SRBstva: Pravoslavlja I Svetosavlja!

  Put „mudrosti“ sadasnjih kosovski ekumenista i globalista jeste po razumu ovog svijeta koji vodi u izdaju Boga i SRBstva: Pravoslavlja i Svetosavlja. To je put Vuka Brankovica i Jude Isakariotskog koji izdade Jevrejima Gospoda Hrista za trideset srebrenika.

  Sadasnji ekumenisti i globalisti iz SPC na Kosovu i Metohiji izdali su i OCA svoga kojeg su prodali za veceru, i sa time javno posvedocili da njima nije nesta sveto osim njihovi licni interesa!

  Za takve izdajnike Boga i SRBstva Sv. Nikolaj je davno rekao: „Religijo ko te ubi reci? Ubise me sa oltara zreci“! Za pametnog covjeka ovo je dovoljno receno, a na budale ne vredi vise gubiti svoje dragocjeno vreme koje svakim danom prolazi ubrzano, sve brze i brze!

  Uzak je put i uska su vrata kroz koje se ulazi u Carstvo Nebesko, i malo njih ima koji po njemu idu, a sirok je put i siroka su vrata koja vode u pogibiju i SMRT vjecnu i mnogi ima „hriscana“ koji po njemu idu, poput sadasnjih ekumenista sa naseg Svetog SRBskog Kosova!

  Nece svaki koji govori Gospode, Gospode unici u Carstvo Bozije, i nije svako ko se poziva na Srbstvo pravi SRBin: Pravoslavac i Svetosavac. Ima puno „srba“ koji zive od SRBstva, a malo je onih SRBa koji zive za SRBstvo: Pravoslavlje i Svetosavlje. Kusajte zato duhove jesu li oni od Boga poslati? U poslednje dane izace mnogi lazni „spaditelji“ da bi prevarili ako mogu izabrane!“

  Lazni spasitelji jesu ekumenisti, globlisti, papisti, novotarci, fasisti, komunisti, nacisti i DEMONokrati. Svi oni zavode SRBe za Goles planinu da ih turci lakse pobiju. Spasenje je u Hristu Isusu Gospodu nasem, a ne u gresnim ljudima!

  • Pravoslavni katolik каже:

   Kakve ti gluposti iznosiš!! 😦 to ni cunami ne izbacuje na površinu….mani se, čoveče ( hajvanu jedan!) Gluparisanja!

   • „Православни католик“ је жалосна садашњост, пуна цинизма и некултуре.

   • O. Mihailo Mikic каже:

    Pravoslavni katoliku zelim samo javno da kazem da on nije ni voda ni vino, ni pravoslavni ni vaseljenski, ni Srbin ni Turcin, vec izrod srbskoga porekla koji misli da zna vise od Sv. Cirila i Metodija koji su grcku rijec vaseljensku Duhom Svetim preveli na osveceni Crkvenoslavenski jezik kao SABORNU!

 3. Balkanske priče каже:

  Ovi vatikanci samo zlotvorima dodeljuju neke nagrade i prave od njih andjele….jer nista nisu bolji od njih….

 4. Hadzi-Slavoljub каже:

  Немања, Немања, срам те било од имена које носиш! Одвали глупост и оста жив (у земаљском животу, за онај вечни мораћеш да се покајеш за изговорено)!!!

 5. DRAGAN PAVLOVIC каже:

  Nesmemo priznati KOSOVO ni po koju cenu.Albanci su od uvek bili za odcepljenje od SRBIJE.Nisu birali sredstva.Bio sam na KOSOVU pre rata i posle rata.PO SRPSKIM SELIMA je preko 90 odsto bilo starih i oronulih kuca .Po Albanskim kuce su bile nove, visespratne i u izgradnji.Ko je onda losije ziveo i bio ugrozen i prognan.Na Kosovu nesmes reci da si SRBIN.Kongres o toleranciji i suzivotu je obmana koja se uz osmeh plasira svetu.Precutace se SRPSKE PORUSENE CRKVE,SVAKODNEVNO SKRNAVLJENJE GROBOVA.Za ubistva SRBA NIKO NIJE ODGOVARAO NITI CE ODGOVARATI.Na toj konferenciji LEPI CE BITI NJIHOVI OSMESI i prenece ih strani mediji da bi stvorili sliku u svetu o suzivotu i jednakosti svih na KOSOVU a onda ce biti sve po starom i jos gore.Srbomrsci ce otici svojim kucama a DZELATI ce i dalje terati po svome.

  • O. Mihailo Mikic каже:

   Tome kongresu izrodjeni „Srbi“ svojim ptisustvom pred MZ daju legtimitet. Takvim svojim stavom i radom oni su sebe sami svrstsli u izdajnike istine Hristove i ptavde Bozije, u potomke Vuka Brankovica i Jude Isakariotskog!

 6. Рада Ђорђевић каже:

  Господе, спаси и сохрани !

  • O. Mihailo Mikic каже:

   Sestro Radio, Bog ce Srbima pomoci tamo gde oni ne budu mogli sami sebi pomoci. Zato ne trazimo od Boga da ti pomaze u poslu kojeg sama mozes da obavis uz malo vise truda svoga.

   Budimo tvorci Rijeci Bozije a ne samo njezini slusaoci koji naricemo poput baba na groblju svome sto je ono nama u korov zaraslo umjesto da sami groblje svoje ocistimo od korova i trnja, a Crkvu Hristovu od satanista, ekumenista i globalista!

   Pokazimo Pravoslavnu vjeru svoju iz dobrih djela svojih, i nemojmo sebi nikad dozvoliti da budemo praporci koji samo zvece!

 7. Zorica каже:

  Драга браћо и сестре,недајмо се преварити.Молимо се Богу и за непријатеље наше али чувајмо оно Православно и Христолико.Православље је вера љубави,неможе нам то нико узети,а Господ Исус Христос је наша светлост,знамо ми добро пут до њега,није лак,узак је и зато, не расправљајте се,ко верује тај ће се спасти.Бог је са са нама,будите смирени и радосни.Христос Воскресе драга браћо.

  • O. Mihailo Mikic каже:

   Ljubavi bez istine nema, niti vjere bez dobrih djela. Vjera bez djela je mrtva zama po sebi, a ljubav bez istine nije ljubav vec mrznja i covjekoubistvo.

   Sv. Apostol Pavle kaze „pokazi mi vjeru svoju iz djela svojih“ ili pokazi mi ljubav svoju iz istinskog covjrkoljublja karajuci gresnike iz ljubavi da bi oni bili zdravi u vjeri.

   Onaj koji vidi brata svoga da gresi a nece iz „ljubavi“ da brata svoga ukori zbog toga, ne voli vec mrzi brata svoga.

   „Vjerovati“ i misliti da ce nas vjera spasiti sama po sebi, i da nisu hriscanima potrebna dobra djela Iz kojih she vidi

   • O. Mihailo Mikic каже:

    Iz kojih se vidi njihova vjera, jeste protestsnsko shvacanje hriscanstva, u kome je svaki protestant „nepogresivi“ rimski Papa po pitanju vjere. Svaki protestant kao sektas svoju vjeru gradi pozivajuci se na Bibliju koju tumaci „kako njega usi svrbe“ prema svojim ljudskim shvacanjima.

    Za razliku od drugih „hriscana“ sinovi i kceri Svetog Pravoslavlja svoj zivotni put po iskustvu Svetitelja Bozijih trebaju da znaju. To je put Svetih Bogootaca nasih koji kroz Pravoslavnu Crkvu vodi u zivot vjecni, u narucje OCA naseg Nebeskog, ako zivimo po Zakonu Bozijem i ucenju Crkve Hristove.

    Sa cutanjem se izdaje Bog, jer cutanje znaci nase voljno ili nevoljno slaganje sa Knezom ovog svijeta koji tezi unistenju Pravoslavne Crkve koja kroz svoje Svete Tajne i bogosluzenja zadrzava ispunjenje tajne bezakonja ljudskog, i zacarenje Antihrista.

    Antihrist je oduvjek prisutan na zemlji kroz bezakonja ljudska, a njegovo zacarenje bice u nasem vremenu kada bude vecina ljudi na zemlji kroz lane vjere obezbozena i kroz nemoral obesvecana toliko puno da ce vecina ljudi dobrovoljno da primi u svoje ogrehovljeno srce ideje Antihrista. Njegove ideje djavo siri kao napredne iako su one nazadne; kao spasonosne iako su one u stvarnosti pogubne i smrtonosne po rod ljudski.

    Tocak istorije Pravoslavni hriscani ne mogu zaustaviti niti dolazak Antihrista spreciti, ali oni mogu svojim bogoljubivim zivotom po Zakonu Bozijem stradanje svijeta i dolazak Antihrista odloziti.

    Kada bezakonja ljudska prepune casu strpljenja Bozijeg, kada na svijetu bude vise moralno pokvarenih od cestitih ljudi i zena vreme ce se ispuniti doce kraj svijetu ovom.

    Covjeku je sudjeno da jednom umre i da primi platu po djelima svojim. Razmisljajmo zato o tome sa cime cemo izac pred Gospoda, kao slebdenici Hrista Boga ili kao slebdenici palog andjela Lucifera ili Satane!

    Izbor je nas, i on zavisi samo od nase slobodne volje i izbora nase vjere koja se vidi iz naseg nacina zivota, da li je ona od Bogs ili djavola!

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s