Укратко (фото): ПОЧЕЛО НАЈАВЉЕНО ЗАСЕДАЊЕ У ВЕЗИ ПРОМЕНЕ КАЛЕНДАРА

-Имајући у виду све ове напред изложене чињенице и болно свестан њих и стања у савременој Цркви Православној и уопште стања у свету, које се стање ништа битно није променило од оне моје прве представке Светом Архијерејском Сабору (маја 1971. године), савест ми налаже да се поново обратим молбом и синовским вапајем Светом Архијерејском Сабору мученичке Српске Цркве: да се наша Српска Црква уздржи од учешћа у припремама за назови “Васељенски” Сабор, и поготову од учешћа на њему. (Св. Јустин Ћелијски)

Цариград/Истамбул, 06.03.2014. – Под председништвом неколико цариградских епископа, у Истамбулу је започела са радом предсаборско заседање предстојатеља православних помесних цркава. Од представника из СПЦ на овој скупштини су присутна три водећа екумениста. Поред најутицајнијег епископа Иринеја Буловића, на заседању су присутни и патријарх Иринеј Гавриловић и митрополит Амфилохије Радовић.

Као што се види на сликама, заседањем председавају епископи Цариграда, најпознатији по својим модернизмом и јеретичким ставовима. Осим патријарха Вартоломеја, са његове леве стране је Митрополит Француске Емануил, а са десне, познати идеолог екуменизма митрополит Јован Зизјулас. Осим питања о календару, очекује се да се наметне осталим представницима цркава и схватање по коме цариградски патријарх има власт над осталим патријаршијама сличну као папа у римокатолицизму. Oвом настојању (агресији) Цариграда досада се највише супротстављала Руска Патријаршија. Српски светитељ Јустин Ћелијски, одавно је говорио против оваквих заседања схватајући методику Цариграда штетном по устројству Цркве. Од оваквог настојањa да се организује тзв. „Васељенски Сабор“ он је очекивао само нове расколе и јереси. Иначе, Цариградска патријаршија је од почетка 20. века у рукама против-црквених кругова који су инфицирали Цркву досада многим расколима и јересима. О томе можете видети у тексту „Пад цариградске патријаршије у британске руке“ .

На крају заседања се очекује заједничко саопштење учесника овога скупа. У току дана је јављено да је представник Бугарске православне цркве искључен из комисије која припрема ово саопштење о чему можете прочитати на овом линку.

neof

neof1

neof2

Поред представника из древних патријаршија седи и „српска делегација“.

neof 3

Да ли је палица патријарха Вартоломеја довољно гвоздена да сломи отпор руске патријаршије у прихватању свог инфериорног положаја.

neof4

neof5

Увек расположени руски патријарх Кирил.

neof6

Погледајте, такође:  ЈАЧАЈУ ЈЕРЕСИ, ВРЕМЕ ЈЕ ПРОГОНА, ОРГАНИЗУЈЕМО ВАСЕЉЕНСКИ САБОР

Припремила екипа Фб странице: „Православље живот вечни“

Advertisements
Овај унос је објављен под Црква и јерес екуменизма. Забележите сталну везу.

5 реаговања на Укратко (фото): ПОЧЕЛО НАЈАВЉЕНО ЗАСЕДАЊЕ У ВЕЗИ ПРОМЕНЕ КАЛЕНДАРА

 1. Teolog каже:

  Ljudi al ste vi ograniceni nemate pojma u cemu je sve problem, ovo pisete cisto da skrenete paznju i uzmete publicitet, a najstariji je carigradski patrijarh, cak i ruski prvo njega pominje (zamisli Kiril postuje pravila i prednost episkopa) a sto se tice prvenstva medju episkopima on je prvi medju jednakima, isto kao i papa sto je bio pre raskola prvi medju jednakima…prvo proucite kanone svetih otaca pa onda pisite i ne vadite iz konteksta reci sv. Justina vec provitajte sve i uporedite pre nego sto objavite napad na episkope i naseg patrijarha a ne urusavajte ugled Crkve!!!

  • Цариградски патријарх јесте први међу једнакима, али он жели да буде први изнад осталих. О томе је у више текстова писао св. Јустин. У дане када огроман део јерархије исповеда јерес екуменизма потребно је писати о томе. Угрожено је спасење људи, наука која води спасењу душе. Управо на теолошком факултету, под утицајем јеретичког учења Зизјуласа се канони и учење Цркве извлачи из контекста. Шта чинити када је патријарх јеретик? Једноставно, разлучити разлику између учења Цркве и палог у јерес патријарха.

  • Брале каже:

   + Да , ограничени смо у Вери Православној и немамо проблем да ти у лице кажемо .Да, ко остави свето-отацко предање ма ко то био нама је Странац и не познајемо га . Прочитај , пророчанства о 8-ом васељенком сабору … а не само о папКу да знаш….Него ДУШУ бесмртну спасавај. +

  • SRBin Svetosavac каже:

   Teologu, bez bogoslovskog znanja i vjere u sebi, moram javno da ti kazem da ti veoma dobro znas zasto je rimski Papa pao u jeres?! On je otpao od Boga Hrista zbog svoje gordosti i zelje da bude Hristov zamjenik na zemlji koji ce kao takav da ima ne samo duhovnu vec i svetovnu vlast na zemlji. Istim putem ide sada Patrijarh Carigradski koji zbog svojih sitnih ljudski interesa zrtvuje Pravoslavlje: istinu Hristovu i pravdu Boziju zbog prolaznih zemaljskih uspjeha. I jednom i drugom, i rimskome Papi i carigradskom Patrijarhu ubrzo dolazi KRAJ, koji ce biti u paklu ognjenom ako se oni na vreme ne pokaju i na pravi put Crkve Hristove ponovo ne vrate!

   Zvanja i titule nikada spasli nikoga nisu. U proslosti je bilo puno vladika i patrijarha, svestenika i drugi crkvenih sluzbenika, ali u Kalendar Crkve Hristove vecina njih unisla nije. JULIJANSKI CRKVENI Kalendar je oduvjek rezervisan bio samo za najbolje sinove i kceri Svetog Pravoslavlja koji su zivotom svojim po Zakonu Bozijem svedocili o vjernosti svojoj Bogu Hristu. Crkveni polozaji ako se iznevjere i ako se polozaja u Crkvi dokopaju nedostojni bili su samo na jos vecu osudu gresnicima koji su Boga se ne bojeci a naroda ne stideci po drskosti svojoj izopacenim zemaljskim umom prkosili Bogu Hristu. Slavim te Gospode sto si ovu tajnu svoju sakrio od premudrih ovog svijeta, a otkrio nama prostim koji Te sledimo duhom i istinom!

 2. Љубиша каже:

  Србин Светосавац!
  Читам твоје коментаре и видим, према мојем схватању, да прилично правилно размишљаш.
  У многоме се слажем са тобом.
  Што се тиче календара, ја мислим да је то једна велика бесмислица и да је то удар на православље.
  Календар је људска творевина и нема неку битну вредност, као календар, да га нису наши Свети Оци у великим дискусијама разматрали и по духу Светоме, који им је на крају указао да не треба ништа мењати , био би и даље безвредан и могло би се ради како се хоће.
  Календар је добио велику вредност тек онда када су Свети Оци у молитвама Богу и преко Духа Светога добили упутство да он остаје какав је и ништа не дирати или мењати.
  Нови календар, који је Папа измудрио, по моме мишљењу је, само дело гордости и жеље да се одступи од Светих отаца и Православља, а добити и једа истинити и тачни календар, нити је икада могуће, а није нам ни потребан, јер у милион година опет би било грешке.
  По новом календару, би требало сваких сто година један дан бити мање у години, а колико је то време урачунато у данима. То би било око 36.500 дана
  Шта то значи? За 365.000 дана треба задржати 24 часа а то је у минутима 24 пута 60= 1.440
  минута, а у секундама 1.440 пута 60 = 86.400 секунди.
  Шта то значи? Да за сто година појави се грешка за 86.400 секунди, а то је : 86.4000 : 365.000= 864 : 365 = 2,3 … секунде дневно.
  АКо би било све то тачно, коме би сметала та разлика времена у 2,3 секунде дневно.
  Да је било потребно да време буде тачно одређено у данима и да нема ове разлике, онда би то Господ учинио тако и до овога неби дошло и сваки би дан био тачно 24 часа и 00 секунде.
  Па би било, да дан буде краћи за те 2,3…. или нешто више секунди, због четворогодишњег померања датума, или би пут земље око сунца био краћи, или пак дужи, па би Година била тачно 365 или 366 дана.
  По моме мишљењу, да је то Божија воља и Божија правда,, која треба бити на земљи.
  Сада ми славимо Божић у Зиму, а јужна полулопта у лето. Где је ту правда? Као што се види нема је.
  Можда је Бог тако хтео, да се то полако помера, па да и ови који су на јужној полулопти некада слеве Божић у зиму, а северна полулопта у лето.
  Ко зна?

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s