Вођа унијата оптужио Русију за изазивање грађанског рата у Украјини

1336145

Догађајима у Кијеву, увертира је била заједничка екуменистичка молитва „за мир и спокојство“ која је обављена 15. децембра 2014. У молитви су учествовали „православни екуменисти“, расколници из два националистичка табора, гркокатолици. Да ли је ова молитва донела рода, и да ли су гркокатолици играли двоструку улогу подстичући народ на анархију, може се спекулисати.

ИСПИТИВАЊЕ  вере  – Ујутро су ме послали у обласни совјет (скупштину) пред заседањем. Дошла сам: на вратима су момци из „Самоодбране Мајдана“. У сали – служе молебан расколници Денисенкове анатеме (тзв. Кијевски патријархат) заједно са грко-католицима (унијатима)! Читање Јеванђеља и псалама изводи се на неком наречју украјинске дијаспоре… Ја стадох сама противећи се да понављам , “ Господе помилуј ! “ – да се не деси, да се налазим са њима у молитвеном општењу. Да, и Бог није дозволио ! Католички „ђакон“ – крупни момак предузимљиве врсте – узео да чита Псалам 90 на дијаспорском наречју. И на речи „на аспида и василиска наступиши“ (На аспиду и змију отровну наступаћеш) није могао да прочита исправно! Зато што то на наречју дијаспоре гласи „на гаспида и василиска… “ И гле! Он гласно чита: „На господа и василиска наступаћеш.“ Брадата тетка у крзненом шалу узвикну! “ На аспида!!!“ Њена другарица је за руку вуче, осврће се на све стране: «Тише!“ ЦИРКУС! (Господе помилуј !). (Објављено на Фејсбук профилу једне Украјинке)

Вођа унијата оптужио Русију за изазивање грађанског рата у Украјини

27. фебруар у 18:47, „Зеркало недели“ (zn.ua)

Архиепископ је рекао да, „ако наставимо да се претварамо да се ништа не дешава, то ће изазвати велику оскудицу вере у европске вредности западних земаља.“

press_vatykan

Свјатослав Шевчук, вођа украјинских унијата који су и идеолози рушења владе у Украјини. Конференција за штампу у Ватикану.

Шеф украјинске гркокатоличке цркве (УГКЦ), архиепископ Кијево-галицки Свјатослав (Шевчук) изразио је озбиљне оптужбе на адресу Русије. У интервјуу за „Радио Ватикан“, он је рекао да Русија изазива грађански рат у Украјини. Поред тога, архиепископ је позвао Министарство спољних послова ЕУ да покаже солидарност пред лицем опасности.

„Молим све Европљане да се пробуде, јер све што се дешава у Украјини, пре или касније, ће утицати на све вас – јер Украјина је део Европе. Ако људи наставе да се претварају да се ништа не дешава, ситуација ће се наставити да се погоршава, не само у Источној Европи. Ово ће изазвати велико урушење вере у европске вредности западних народа,“ – рекао је шеф УГКЦ.

Архиепископ је приметио да Украјина преживљава „Мрачно доба“, и нико не зна шта ће на крају испасти.

Вођа УГКЦ затражио је од ЕУ да ревидира своје односе са Украјином. Посебно, да измени визни режим за украјински студенте који желе да студирају у Европи. Архиепископ је захвалио Пољској, Литванији, Чешкој и Словачкој за помоћ рањеницима и затражио исту помоћ и од Италије. Он је, такође, изразио захвалност Немачкој, Пољској и Француској за посредовање у решавању сукоба.

„Ова врста солидарности мора се наставити, јер опасност да ће један од наших суседа да изазове грађански рат још није завршена, „ – рекао је архиепископ.

Подсетимо, 27. фебруара у зору здања Врховног Совјета и Совјета Министара Крима била су заплењена од наоружаних људи без обележја. Изнад ових здања обешене су заставе Русије.

1393506847_miting

Руси на Криму не желе да признају анархистичку владавину у Украјини и то је оно што смета Ватикану и Шевчуку.

У вечерњим сатима, на ванредној пленарној седници Кримски парламент је усвојио резолуцију о спровођењу републичког (локалног) референдума о промени статуса и овлашћења у Аутономној Републици Крим.

Погледајте, такође:  УНИЈАТСКИ СВЕШТЕНИК ПОЗИВА ДА СЕ УБИЈАЈУ „МОСКОВЉАНИ“ (видео) 

Припремила екипа Фб странице „Православље живот вечни“

Овај унос је објављен под Вести, Римокатолици. Забележите сталну везу.

2 реаговања на Вођа унијата оптужио Русију за изазивање грађанског рата у Украјини

  1. Svestenik Mihailo Mikic каже:

    Vecinna Pravoslavnih hriscana je danas pravoslavna samo po some imenu. Bez pravoslavnog duha u sebi i blagodati Duha Svetog na sebi oni su izgubili potrebnu zivotnu snagu da reaguju na vreme, brzo i odlucno prema dogadjajima i neredima koje neprijatelji Boziji po savjetu Satane stalno po svijetu prave. Jos manje Pravoslavni hriscani zbog svog otpadnistva od Boga Hrista imaju sada mudrosti Bozije na sebi i potrebnog znanja i mogucnosti da dogadje unapred predvide i prema njima na vreme da reaguju prema crkvenim potrebama u duhu Sv. Jevandjelja. Stalno se kasni zbog toga sto su Pravoslavni hriscani kroz ekumenizam i druge jeresi uspavani i umrtvljeni toliko puno da oni vise ne paze na znake vremena koji nam govore da su ovo poslednji dani prije zacarenja Antihrista. Za nerede i krvoprolice u Ukrajini odgovoran je Rimski Papa i njegovi rimokatolicki krizari iz njegove unijatske grko katolicke „crkve“ koju Staljin sa pravom zabrani kao zbornicu sotonsku i laznom crkvom Hristovom!

  2. Svestenik Mihailo Mikic каже:

    Doslo je vreme da Rusi dodju na Krim i uzmu svoje. Pro pitanju povratka Krima u sastav Rusije i pravoslavnog resenja krize u Ukrajini videcemo jasno koliko je Rusija uspjela da se oporavi poslije razbijanja Sovjetskog Saveza i koliko je Putin Bogu vjeran i Rusiji odan a koliko Novom svetskom poretku i M. Z. Kada big Sloveni bili jedinstveni pro svome duhu, oni bi bili tada najveca i najmocnija bijela rasa na svijetu. Za vjersky neslogu Slovenia kriv je rimski Papa iz Vatikana kao nepogresivi sluga Antihrista ciji broj Zvjeri nosi na svojim papskim tigulama!

Постави коментар