ПРАВОСЛАВНО-РИМОКАТОЛИЧКО-ПРОТЕСТАНТСКИ МАНАСТИР (или) КУДА ИДЕ ОВАЈ СВЕТ?

О манастиру Нови Скит би могло много да се говори. Овом приликом ћемо се само дотаћи теме.

У отшелништву су у снажну прелест демонску достигли Фрањо Асишки, Игнацио Лојола и други подвижници римокатолицизма (након одељивања Западне од Источне Цркве), који се у његовом крилу сматрају Светима. “Када Фрањо би узет на небо”, приповеда његов хагиограф, “Бог Отац, угледавши га, доспе у недоумицу, коме би дао предност: да ли Сину Своме по природи, или сину по благодати, Фрањи”. Шта може бити страшније, наказније од те хуле, жалосније од те прелести! (Свети Игњатије Брјанчанинов)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

„Фреска“ у Новом Скиту. Папа и англикански архиепископ у друштву са екуменистима у православним одеждама.

Нови Скит је манастир који обухвата три „православне“ хришћанске заједнице у Кембриџу, Њујорк (географски у близини града Вајт Крик): монахе Новог Скита, мушки манастир који је  1966. године основао Лоренс Манкузо, први игуман; затим монахиње Новог Скита, женски манастир основан 1969. и  Заједница пријатеља Новог Скита коју чине брачни парови, основана 1982. године. Све три заједнице налазе се под омофором митрополита Православне цркве у Америци. У свету су познати по томе што узгајају и обучавају немачке овчаре као псе водиче и баве се обуком других раса за остале потребе. Монаси су написали неколико приручника за обуку паса, међу којима је и „Уметност одгајања љубимаца“ и „Како бити најбољи пријатељ свом псу: класична обука за власнике паса“. Јединствени су по томе што су покренули опсежне реформе у погледу изгледа храма и Евхаристије Православне Цркве, под изговором „да служба буде разумљивија“. Веома су отворени у погледу екуменистичких контаката са другим јеретичким деноминацијама; наос њиховог новог храма садржи и иконографске портрете познатих неправославних личности, као што је папа Јован XXIII, надбискуп Мајкл Ремзи, монахиња Тереза Калкутска и празнично прослављају римокатолика Фрању Асишког. Оваква отвореност изазива критике православних хришћана који поштују Предање, али монаси и монахиње оштро бране реформу литургије и монашког живота као неопходност православног монаштва, које, по њима, мора бити више од „музејског“ у модерном свету.

16. априла 2007. године, премијерно је приказан телевизијски шоу програм „Божански пас“ на каналу Анимал Планет. Емисија се бавила програмом обуке паса коју обављају монаси манастира Нови Скит.

У манастиру Нови Скит, који припада Православној цркви у Америци, под маском православних икона могу се у продаји наћи и „иконе римокатолика“. Тешко се може рећи да се ради о „неупућености“ манастирског братства, па се поставља реално питање зашто се такве ствари догађају. На сајту овог манастира у продаји се налазе „иконе“ опрелешћених монаха Фрање Асишког и Кларе, као и „икона“ под називом „Сусрет Фрање и Кларе“.

1504097_723471947672454_706136763_n„Као Антоније Велики и Павле Тивејски, успоставио си хармонију између човека и дивље звери и повратио давно изгубљено поверење између створења и Творца. Јер, у твом присуству вук је постао јагње, стављајући ти шапу у руку у знак помирења, а птице су уживале у твом проповедању, јер си хтео да пробудиш у овим створењима лишеним разума свесну похвалу Господа, како би Га у име свих створења прославила. О, свети оче Фрањо моли Христа да нам подари мир Свој.“ (Текст испод „иконе“: Химна Фрањи Асишком, Монаси Новог Скита, 1995.) 997030_723472681005714_921832608_n„Света Клара била је следбеница Фрање Асишког. У капели у близини Асизија положила је завете, што је означило почетак Другог реда Фрање Асишког. Била је оснивач <Сиромашних клариса> (Кларине следбенице и припаднице Другог реда Фрање Асишког) и била је настојатељица манастира Сан Дамиано у близини Асизија 1216. године. Седам чланица које су основале женски монашки ред у манастиру Нови Скит биле су припаднице сиромашних клариса из Евансвила у Индијани.“ (Текст испод иконе) 999920_723473131005669_1825670792_n„Свети Фрањо и Клара Асишки били су уједињени у три љубави: према распетом Христу, сиромашнима, нарочито губавима, и једно према другом. Љубав према Христу и сиромашнима није умањила њихову међусобну љубав, коју су испољавали служењем Богу и људима, што је истинска љубав и велика нежност.“

skite

Сестринство и братство Новог Скита

На крају, издвојмо између осталих скарадности, да је „света“ Клара за римокатолике покровитељка телевизије и интернета јер је на свом зиду, својевремено, гледала мису као на телевизији, а Фрањо, бивши распусник, је са својим ученицима обавио и „тајну вечеру“ пре него се, наводно, вратио Богу, тј. умро. И не само то. Једном је овај човек и осетио да се „од сувишка љубави и саосећања сасвим претворио у Исуса“. Са оваквим „светитељима“ Нови Скит иде истим путем као и његови покровитељи и тај пут има мало или никакве заједничке именитеље са Православљем. А, Фрања и лажних месија је увек било:

29199-6dfae8bd7a89dbe8e2c3185ad045fd78

Слике које се продају у овом манастиру можете погледати овде: New Skete Monastery

Погледајте, такође:
ОСТАВКА МИТРОПОЛИТА ЈОНЕ- ЈОШ ЈЕДАН СКАНДАЛ У “АМЕРИЧКОЈ АУТОКЕФАЛНОЈ ЦРКВИ”

Превод и припрема: екипа ФБ странице „Православље живот вечни“

Овај унос је објављен под Вести, Црква и јерес екуменизма. Забележите сталну везу.

9 реаговања на ПРАВОСЛАВНО-РИМОКАТОЛИЧКО-ПРОТЕСТАНТСКИ МАНАСТИР (или) КУДА ИДЕ ОВАЈ СВЕТ?

  1. SRBin Svetosavac каже:

    „Americka pravoslavna crkva“ zajedno sa drugim „pravoslavnim“ crkvama u Americi koje umjesto Pravoslavlja kao jedine istinite nauke Hristove propovedaju ekumenizam, po nicemu nije vise Pravoslavna Crkva Hristova. Ona je zvanicno sa blagoslovom nadleznih Episkopa izmjenila sadrzaj bogosluzenja koja se sluze po novom rimokatolickom ili grigorijanskom kalendaru, a ne vise po nasem crkvenom i osvecenom Starom Julijanskom Kalendaru. Njihovo svestenstvo osim pojedinaca ne nosi vise brade niti mantije, a najgore od svega jeste cinjenica da su oni skratili Svetu Liturgiju, koju pocinju sa prizivom Svetog Duha moleci se samo jednom umjesto tri puta!

    Malu jekteniju ispred drugog Antifona kada se pjeva drugi izobraziteljni psalm oni su skratili tako sto svestenik govori samo: „Opet i opet u miru se Gospodu pomolimo“ i zatim preskace rijeci jektenije: „Zastiti spasi … i Presvatuju, precistuju…“ uzimajuci odmah vozglas: „Jer je tvoja moc, i tvoje je carstvo i sila i slava..“ Isto svetogrdje oni cine i za vreme molenja male jektenije treceg Antifona kada oni posle vozglasa: „Jer si blag i covekoljubivi Bog…“ pjevaju blazenstva bez tropara kanona. Umjesto toga oni svestenicke molitve citaju naglas, a Carske Dveri drze stalno otvorene za vreme Svete Liturgije!

    Medjutim sa time nije zavrseno njihovo svetogrdje i ruganje Hristu i Crkvi Njegovoj. „Americka Pravoslavna Crkva“ je izbacila sa Svete Liturgije Sugubu jekteniju kao i jekteniju za Oglasene smatrajuci pogresno da u crkvi vise nema katihumena. Oni zato poslije citanja Svetog Jevandjelja odmah prelaze na Liturgiju vjernih, a zatim poslije jektenije u skracenom obliku pjeva se Heruvimska pjesma kada ZRECI „Americke Pravoslavne Crkve“ poslije njezinog prvog djela cine Veliki hod sa Darovima.

    Poslije prenosenja Darova sa Zrtvenika na Sveti Presto priblizava se trenutak njihovog osvecenja, odnosno njihovog pretvaranja u Sveto Tijelo i Krv Hristovu, koju ZRECI vrse tako sto najprije govore umjesto prosirene – skracenu Malu a zatim Prozbenu jekteniju. Na taj nacin: skracivanjem i izrugivanjem Svete Liturgije, svestenici ili ZRECI „Americke Pravoslavne Crkve“ zajedno sa svestenstvom Grcke, Antiohijske pa ponegdje i SRBske Pravoslavne Crkve, prinose hvalu i blagodarnost Gospodu i „pripremaju“ srca vjernih za dostojno ucesce pri svetim radnjama koje dolaze.

    Ovde treba napomenuti da su mnogi „pravoslavni“ svestenici u Americi izbacili Treci Cas sa Svete Liturgije, ili se mole samo jednom. Kada se svestenici ili Zreci priceste u Oltaru pri otvorenim Carskim Dverima, bez navucene Zavjese, oni tada pozivaju prisutni narod ili „vjerne“ da se bez ispovjesti i molitve koju pricasnici trebaju da procitaju prije nego sto se privceste, pristupe Svetoj Tajni Pricesti. Svetoj Tajni Pricesti po mnogim „pravoslavnim“ crkvama u Americi pristupaju tako bez ispovjesti i pripreme: posta i molitve svi koji to zele, pa cak i nepravoslavni. Oprosti mi Boze, ali mnogi Zreci Tijelo i Krv tvoju djele „vjernima“ poput supe ne pitajuci nikoga da li je spreman da primi najvecu Tajnu Svete Crkve Tvoje. Koliko je to veliki greh – samo Bog zna, i tesko onim „vjernima“ koji se nedostojno pricescuju Svetom Krvlju i Tjelom Hristovim.

    Poslije pricesti i Murte i Kurte, i poneke zalutale i neobavestene pravoslavne ovcice, vecina „pravoslavnih“ svestenika u Americi pozove tada prisutne hriscane na opstu blagodarnost Bogu, procita zaamovnu molitvu, dadnu otpust, odrze besjedu i podjele svima naforu. Da li je to zaista Pravoslavno bogosluzenje, i Pravoslavna Sveta liturgija, ili ruganje Hristu i Crkvi Njegovoj, neka svaki vjernik procjeni po svojoj savjesti!

  2. Vukman Cejovic каже:

    Izmedju ovoga sto ste ovdje napisali i clanstva SVIH „crkvi“ ekumenistickog „pravoslavlja“ u svetskom savezu crkava nema ni najmanje razlike.
    Sta vise, ovo je sto hiljada puta manje bezazleno od clanstva u SSC.

    Skoro negdje ste napisali kako se pojavio netrulezni svetac u rumunskoj ekumenistickoj crkvi, koja ga je rasinila i izbacila a sada nece da ga kanonizuju.

    To vam je bio alibi da napadnete zilote i da kazete „EVO SVETOSTI U EKUMENISTICKIM CRKVAMA-ALELUJA“

    Tom prilikom ste obrisali sve tekstove u kojima sam vam i ja a i jos neki drugi poslali slike netruleznih zilotskih svetitelja od koji su u zadnjih 50 godina bila cak trojica rumunski9h starokalendaraca, ukljucujuci i Svetog Glikerija, osnivaca rumunske starokalendarske Crkve, cije su mosti potpuno netrulezne.

    Pa onda mosti Svetog Filareta Njujorskog, cije su mosti takodje netrulezne.

    A i ovaj svetitelj o kojem ste pisali, mogao je biti svet samo ako je bio zilot, sto je vjerovatno i bio, mozda ne oficijalno.

    Tako, neka vam folirancija, MANGUPI. Priznajte da ste clanovi sekte. Vi ste svi organmski clanovi ekumenisticke crkve, sekcija za vizantijsko pojanje.

    U Srbiji postoje dvije crkve. Te crkve su sledece:

    1. Pravoslavna Crkva, u Srbiji i Bosni, koja broji oko 250 clanova i koja je pod upravom vladike grckog Kalinika (GOH).

    2. „Crkva“ svetskog saveza crkas
    , po upravom satane.

    • SRBin Svetosavac каже:

      Brate Vukmane, gluvima ne vredi „saputati“ na uvo, niti slijepima pricati o svjetlosti dana. Zato, svoju brigu brinimo, i svoju kucu kucimo a ne tudju, i brinimo o spasenju duse svoje a ne tudje. Nasa je duznost kao Pravoslavnih hriscana SRBske narodnosti koji smo zadojeni duhom Svetosavskim da zalutaloj braci svojoj dobronamjerno ukazemo na put spasenja, na put Svetog Save koji vodi u zivot vjecni, a na njima je da odluce po slobodnoj volji i savjesti svojoj da li ce oni da budu sa Bogom ili sa djavolom!

      „Nece svaki koji vice: Gospode, Gospode, unici u Carstvo Bozije“ koje nije jelo i pice, vec radost i mir u Duhu Svetome. Niko se spasao na zemlji nije svojim znanjem i ljudskom mudroscu. Nase spasenje zavisi samo od nase vjere u Boga, koja se vidi kroz dobra djela u nasem zivotu koji treba da bude po Zakonu Bozijem. Da ekumenistima, papistima, novotarcima i drugim neprijateljima Boga i SRBstva: Pravoslavlja i Svetosavlja kao vrhunca hriscanske pravoslavne nacionalne ideologije, nismo ukazali na Istinu Hristovu i Pravdu Boziju, oni nebi greha tada imali. Ovako su culi za Istinu Hristovu i vidjeli Pravdu Boziju, i zato oni opravdanja pred istorijom i na Sudu Bozijem za svoje bezakonje nece imati!

  3. Vukman Cejovic каже:

    Beogradska patrijasija je ogranak svetskog saveza crkava za Balkan, sekcija vizantijsko pojanje.
    Ako je svetski savez crkava pod upravom masonerije i kabalisto talmudista a ovi pod direktnom upravom satane, onda to znaci da je glava beogradske patrijasije i svih ostalih „crkava“ koje su evo preko 50 godina ORGANSKI clanovi SSC, niko drugi nego djavo.

  4. ognjena каже:

    kakva bolestija !!! cime se oni drogiraju?

  5. Vukman Cejovic каже:

    Sedamdesetih godina proslog vijeka je Sveti ava Justin Popovic pisao nesto o molitvenim osminama.
    Naime Sveti Sinod tada joj pravoslavne Beogradske Patrijasije, koje je par godina prije toga usla u svetski savez crkava, koji je tih godina izgledao mnogo bezazlenije nego danas i koji tada nije predstavljao univerzalnu globalisticku crkvu, trazila je od ave Justina misljenje povodom poziva na molitvene osmine.

    Taj poziv na molitvene osmine je iz Zeneve, dakle centra tadasnjeg SSC, poslat svim crkvama i pravoslavnim i katolickim. Tekst molitava je napravljen u Zenevi i oko toga je srpska Crkva trebala da se izjasni.

    Dakle, prije vise od 40 godina judeizirani masonsko ekumeniosticki centar iz Zeneve, koji je bio pod potpunom kontrolom neprijatelja Hristovih i tajnog talmudisticko kabalisticko okultnog centra na celu sa satanom, pokusava srpskoj Crkvi da namece na koji nacin ce da se moli, zajedno sa papistima.

    Po logici onih koji jos uvijek naivno vjeruju da su „pravoslavne“ crkve uclanjene u SSC ili one koje nisu clanovi SSC, ali imaju opstenje sa nekom iz SSC, jos uvijek pravoslavne, trebalo bi cekati da masoni i judeizirani episkopi (ukoliko i sami nisu ubaceni judejci sa zadatkom da razore pravoslavlje) tih crkava sazovu neki sabor i sami sebe osude.

    Tek onda bi se saznalo da oni nisu pravoslavni a do tada oni mogu da se zajedno mole sa svim jereticima, da sebe smatraju da su svi oni zajedno JEDNA CRKVA. A do tada udri brigu na veselje, glavno je da tu i tamo u nekoj crkvi ekumenistickog pravoslavlja ima poneka smirena baba, pa zboh tih smirenih baba, cik majcin sine reci da u tim „crkvama“ nema blagodati.

    Zar ne vidite koliko je smijesno ovako nesto tvrditi.

  6. Vukman Cejovic каже:

    Sto se tice „divlje organizacije“ u raskole, to „divlje organizovanje „, ne samo u raskole nego i u sve jeresi je upravo clanstvo u SSC ili bilo kakvo liturgijsko opstenje sa bilo kim iz „svetskog saveza crkava“.
    Bolje recno, clanstvo beogradske patrijasije u jednoj antihriscanskoj globalistickoj crkvi nije ni najmanje „divlje organizovano“, nego do perfekcije rafinirano organizovano, toliko rafinirano, da 99% clanova beogradske patrijasije uopste nije svjesno u kakvoj se „crkvi“ nalaze.

    Niti je uopste svesno kakvo vjeroispovijedanje beogradska patrijasija ispovijeda.
    Nesto slicno je i sa masoneríjom. Masono pravih stepeni uopste ne poznaju „duhovnost“ koja se propagira u visokim stepenima. Masoni prvih stepena su duzni da se kroz razna predavanja u UCIONICAMA „produhove“ a ostalo ce doci samo po sebi.

    Tako su i vjernici u SVIM parasinagogama svetskog pravoslavlja duzni kao neke BENE da slusaju i da se preko raznih duhovnih ucionica (internet forumi http://www.pouke.de, molitvene osmine, razna predavanja ekumenistickih episkopa) duhovno uzdizu a sve ostalo ce doci samo po sebi.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s