КАКО ЈЕ САЛОМИЈА ПЛЕСАЛА ЗА ЕПИСКОПА ТЕОДОСИЈА?

(Косово – последњи чин издаје, Део једанаести)

Не можете замислити каква туга и срџба обузимају душу када велику идеју, коју одавно поштујете као светињу, дохвате невешти људи и извуку је на улицу пред глупаке какви су и сами, и наједанпут је нађете на тржници старежи, у прљавштини, наопако намештену, без пропорција, без хармоније – као играчку код неразумног детета, и не можете је више препознати… Не!“
„Браћа Карамазови“
(Достојевски)

Идеја „Србије“ је дохваћена од невештих, покварених и кукавица. Ту као да више повратка нема. Црно је за сва времена проглашено за бело, а бело за црно. Ово превредновање је окадио и патријарх Иринеј. Кажу, па чак и да је погрешио, позивајући Србе на шиптарске изборе, то није догматско питање. Наравно, није догматско, али јесте злочин који вапије ка небу. Ни Иродијада, када је секла главу светом Јовану, није грешила догматски, али оправдајте је ако можете.

ustolicenje nedostojnog

Устоличење паралелног и расколничког епископа Теодосија у Призрену 2010. Црвено-жута коалиција.

Кад смо већ код Иродијаде и страдања светог Јована, да ли ту може да се постави нека аналогија са данашњим догађајима? Косово јесте срце Србије, а Иродијада је секла главу светом Јовану, није му вадила срце. Међутим, има оних који су Косово и Метохију упоредили и са главом Србије тако да аналогија стоји.

Често се најмрачније ствари дешавају у стању пијанства, разблудног весеља и самозаборава. Колико пута се десило да у време опијености, када је неко у стању делиријума и највеће илузије испуњености, дође до највећег злочина. Тако је било и са светим Јованом. Њега је пијани Ирод, по наруџбини своје конкубине предао џелатима. Вредност главе св. Јована је била за злочинца већа од пола царства Иродовог. О свему томе прочитати у житијама светих. Иродијада, наручилац убиства није била пијана. Она је тражила моменат када ће њен љубавник бити пијан да уради злочин, убиство светог Јована, за којим је чезнула. Она је хладнокрвно планирала.

Ни наши непријатељи и непријатељи Православља нису били пијани када су планирали да одсеку Косово и Метохију од Србије. Они су само тражили моменат када ће Срби бити пијани да учине тај корак, да одсеку своје Косово од своје Србије. 03.10.2013. би требало да је тај датум. Пре тога ће се живи још једном обратити мртвима, јер 02.10.2013. је Задушница, па нам остаје да се надамо да ће на тајанствени начин мртви преци усаветовати живе мртваце да се ману опојних средстава и злочина који вапије ка небу.

ptp34

Таконазвани „Тачијеви Срби“ на устоличењу Теодосија. Актуелни потпредседник „владе Републике Косово“ Слободан Петровић, Братислав Николић и други чланови СЛС-партије су у центру фотографије.

Како су Срби постали пијани?

У суштини, опијеност не мора да буде само од алкохола. Опијеност се дешава и када се неко наједе гљива лудара или наједе буника. Опијеност се дешава и када савест потамни услед варљивих и лажних идеја и учења. Срби се, у задњим вековима, фактички нису одрицали своје вере јасно и гласно, него мутаво и перфидно. Прво је Доситеј Обрадовић, раскалуђер и министар образовања Србије, са својим пријатељима унијатима, римокатолицима, протестантима и масонима почео да уводи у образовни систем принципе туђе Православљу. Онда су се јавиле жабе које су виделе да се коњ поткива, па и оне дигле ногу. Дакле, елита Србије је презирала српско а била заљубљена у „странско“, све што је на западу било употребљавано прихватано је као божанско откровење – од вишестраначког политиканства до једностраначког комунизма. Принципи немањићке Србије и вековно искуство најмудријих (и најпобожнијих) српских глава одбацивано је у старо гвожђе. Онда се ова опијеност проширила и на масе, највише кроз комунизам, а касније и кроз екуменизам. Опијеност је дошла и до малог детета које мора у школи да учи веронауку исписану од јеретика-персоналисте епископа Игњатија Мидића. Збуњен и луд – браћа рођена. Треба народ опити и онда ће прихватити – данас шиптарске изборе, сутра Антихриста за месију.

Други аспект опијености Срба

Злочин одсецања Косова и Метохије од Србије почео је не у овој предизборној кампањи, већ у одсецању Епархије рашко-призренске од СПЦ. Ево како је она одсечена. Глава епархије, епископ који је води је одсечен без суда и осуде. Практично, кампању одсецања главе су започели новине „Блиц“ и Блицов скандалозни информатор, јеромонах и демагог Сава Јањић из Дечана. Уз цику и медијску вриску су епископи екуменисти Иринеј, Иринеј, Амфилохије и Атанасије уклонили главу и поставили на њено место реп – Епископа липљанског Теодосија. Сам чин одсецања Епархије рашко-призренске се десио у српском Јерусалиму – царском Призрену, у дане римокатоличког Божића 2010. Били су присутни, као и на Иродовом рођендану, разни великаши, а народ би рекао „и Курта и Мурта“. Ту су били римокатолици, представници НАТО пакта, представници марионетске владе из Београда (жуто-црвена коалиција Дачић-Тадић) и неинформисани народ. Истина је да се информисани народ огласио лепећи по Косовској Митровици плакате са ликом викарног епископа Теодосија и речју „недостојан“, али овај глас није био уважен.

ust n1

Гости на устоличењу еп. Теодосија који нису морали да стоје.

Још једна неформална групица је била присутна на устоличењу паралелног епископа рашко-призренског. То су чланови СЛС-партије, доследни НАТО конзументи који су од почетка помагани од овог бескарактерног човека, Теодосија. И они су у царском Призрену славили одсечење Епархије рашко-призренске од канонског поретка.

Само устоличење је протекло у весељу и пијанки која је почела на Брезовици, најјужнијем српском гету на КиМ. Да и у гету може да се пијанчи доказали су увече устоличења чланови Социјалистичке Партије Србије, који су на доличан начин прославили раскол који је произведен од лидера СПЦ. Ипак, превазишли су их чланови СЛС који су после присутства устоличењу Теодосија отишли на шиптарске чочеке и трбушни плес неке девојке из многодетне шиптарске породице, којој родитељи нису могли да плате пристојну будућност.

Тако је Иродијада, уз Саломију плесачицу, одсекла главу ономе који позива на покајање, наравно, на подручју Свете Земље. Вино је учинило своје и опијени Ирод, већ потонуо у грех је одлучио и да грех буде потпун.

Ово је можда наш мали допринос предизборном лудилу које влада на јужном Косову и Метохији и које би 03.11.2013. требало да уђе у своју последњу фазу. Онај који је издао Господа и Његову Цркву, издао је и Србију и Косово. Издаја учења и устројства Цркве је пијанство, а издаја отаџбине је последица тог пијанства. Србији и Србима од Вардара па до Триглава је потребан расол ради трежњења – учење Свете Православне Вере. Када тога буде доћи ће до повратка срца (Косова и Призрена) у груди Србије. Без Православља Србима Косово и не треба. Ионако Косово није догматско питање, што би рекао Сава Јањић.

946549_138491829676723_423057429_n

Плесачица носи одсечену главу св. Јована Крститеља

Погледајте такође: Напумпани его косовских Срба

Припремила екипа Фб странице „Православље живот вечни“

Овај унос је објављен под Косово. Забележите сталну везу.

6 реаговања на КАКО ЈЕ САЛОМИЈА ПЛЕСАЛА ЗА ЕПИСКОПА ТЕОДОСИЈА?

 1. Вида каже:

  Добра паралела !Прави допринос за отрежњење!Србском роду је потребан расол под хитно!Учење Свете Православне Вере уз свенародно покајање!ЧувајмоПравославље ,јер је то најважније уживоту,како нас је још 2009 саветовао наш владика Артемије,то је спас ; предуслов за повратак срца Србији,а онај ко сматра Косово главом ,срамно за сва времена огласио се и позвао Србе на пијанку,пропаст,незаконите изборе!
  ,,Народ не треба да следујесвојим слепим вођама,кад га ови воде путевима лажним иудаљују од Бога и Божијег Закона“ ,мудро је давно вл Николај Србски записао!…па нису,,.,,се сви Срби одрекли Бога.ово је период када као народ пролазимо једно тешкоискушење.Сви смо на испиту.Ја јерујем да ће се ово ,,народно незнање“ да се претвори у ,,говор срца“,јер понекад ти срце каже шта је ПРАВО,а шта НЕ …“

  • SRBin Svetosavac каже:

   Istinite su rijeci Sv. Vladike Nikolaja SRBskog, kojeg su najprije za Svetitelja proglaili Rusi a zatim Srbi, da se „nisu svi SRBi odrekli Boga“ ali jedna velika vecina nazalost jeste. Danasnji SRBi najvecim svojim djelom su bezumnici koji kazu u srcu svome da nema Boga. Zato su SRBi sbog svog otpadnistva od Boga i SRBstva: Pravoslavlja i Svetosavlja postali narod okamljenog srca i pomracenog uma. Oni zato nemaju ljubavi vise za sami sebe, niti zelje da se bore sa grehom u sebi. Srbi su postali narod koji zbog toga sada u miru polako izumire i zauvjek nestaje, jer oni su pogazili Zakone Zivota, i odrekli se puta Svetog Save koji vodi u zivot vjecni!

   Vjerujem u Boga i SRBstvo, ali zbog „opijenosti“ SRBskoga Naroda Zapadnom „kulturom“ ne mogu da verujem u cudo Bozije, u vaskrsenje i spasenje danasnjih SRBa, koji zbog svog otpadnistva od Boga i SRBstva Zakonom Zivota moraju zato da nestanu. „Srbi“ su narod koji se odricu Boga, Svetog Save i svega onog sto SRBe cini SRBima, i zato su postali smece svijetu po kojem svako gazi. Vaskrsenja nema bez smrti niti povratka Bogu bez pokajanja, a da bi Srbi mogli da se pokaju i ponovo Bogu vrate oni moraju prije svega da veruju da Bog postoji i da se bore ako treba i sa oruzjem u ruci za nasu Svetu zemaljsku SRBiju bez koje nema i ne moze biti ni nase Svete Nebeske SRBije!

 2. SRBin Svetosavac каже:

  Jevreji su bili izabrani narod Boziji, koje Gospod preko Mojsija na cudesan nacin izbavi iz misirskog (egipatskog) robstva. Na svome putu u „obecanu zemlju“ mnogi Jevreji u sinajskoj pustinji izgubise vjeru u obecanje i milost Boziju, i zaboravise na Gospoda Boga svoga. Zbog toga su bili kaznjeni pravednim Zakonom Zivota svojim cetrdesetogodisnjim lutanjem kroz pustinu ovog svijeta. Niko od Jevreja koji posumnjase u srcu svome u obecanje Bozije, i koji se tako ogresise od Boga Stvoritelja svoga nije zato ugledao obecanu zemlju. Tako ce biti i sa danasnjim „srbskim“ pokolenjima koja su dovela komunizam i Zapadnu DEMONokratiju u Svetu SRBiju. Oni ce zajedno sa djecom svojom pravednim Zakonom Zivota izumreti ne videci VASKRSENJE SRBSTVA, jer Bog pohodi grehe otacke na sinovima i kcerima do treceg i cetvrtog koljena!

 3. BOBEX каже:

  Brate Srbine , nije se narod odrekao BOGA VEĆ SVEŠSTVENSTVO; NE SVI ; NARAVNO. ONI KoJI STVARNO VJERUJU U BOGA I SLUŽE DRAGOM BOGU SU NEGDJE U “ ZAPEĆCIMA „, JER NETREBAJU ONI OVIM DRUGIM DA SOLE PAMET i DA SMETAJU ZA STVARANJE PROFITA. A , I ZA POLITIČARE ISTO VAŽI . KADA ĆEMO JEDNOM MI SRBI POGLEDATI ISTINI U OČI ? DA SU OVI KAO ŠTO NISU NAROD NE BIH SE OKRETEO “ ZAPADU “ .

 4. SRBin Svetosavac каже:

  Bobex, te SRBe koji se svojim zivotom nisdu odrekli Boga i SRBstva: Pravoslavlja i Svetosavlja mozes sada da prebrojis na prste. Kakav je narod, takvi su i njegovi svestenici, politicari i sama vlada koja vise ne vlada, nego ponizno sluzi izdajnicima Boga i SRBstva. Da je bolji SRBski Narod bili bi bolji i njegovi svestenici, politicari i clanovi same vlade koji nisu nista drugo prava slika svoga naroda!

 5. Љубиша каже:

  Србине Светосавче!
  У потпуности се слажем са твојим коментарима.
  То су истине без које се не може.
  Тачно је има нешто Срба – верника, али велики део је неверници или веома слаби верници или можда само одржавају трдицију.
  Како сам чуо, да је за време комунизма у Југославији, да су на Косову и Метохији; Српске цркве и Манастире чували и штитили,, вероватно Православни шиптари а наши Срби су скрнавили Светиње, а није ни лепо овде казати шта су чинили.
  Немој мо се чудити, што је овакво стање у Србији, и што су Косово и метохија отишли из српских руку, јер ко се са Богом игра, тај верује ђаволу и од ђавола плату прима.
  Ђавоља плата је мука и уништење и помрачени разум, а будале добивају гордост и мисле да су превише паметнии да они знају да Бог нема и њима Бог у опште не треба.
  Није случајно Владика Артемије, дошао у Србију као избеглица.
  По моме мишљењу: Владика је дошао у Србију, да прикупи и то мало верног народа.
  Само ми остаје не решено питање: Шта је са Зилотима из Новог Стјеника?

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s