Патријарх Иринеј служио са рашчињеним свештеником у Индонезији?

Митрополит сингапурски изразио је у свом саопштењу велико незадовољство поводом посете српског патријарха Иринеја Индонезији.

ИринејМитрополит Константин учинио је то због тога што је патријарх дошао на територију другог епископа, а месног епископа није обавестио о посети.

“Митрополит Сингапура и Јужне Азије незадовољан је овим неканонским поступцима, јер је патријарх Иринеј дошао без благослова канонског православног митрополита и свештеника који су под његовом надлежношћу “, наводи  се, између осталог, у саопштењу.

Испод је цела изјава:

„Митрополит Сингапура и Јужне Азије са изненађењем је сазнао са званичног сајта Српске православне цркве за посету Његове Светости Патријарха српског Г.Г.Иринеја Индонезији и учешће на међуверској конференцији , коју организује Влада ове азијске земље.

Веома смо изненађени и узнемирени због тога што Српска црква није обавестила православног митрополита о посети патријарха Иринеја, онако како то налажу правила.

Непријатност је прешла у огорчње зато што је другог дана свог боравка у Џакарти , главном граду Индонезије , патријарх Иринеј посетио простор који припада расколницима код рашчињеног свештеника Данила Бампангк Биантороа и тамо служио вечерње.

Митрополит Сингапура и Јужне Азије изражава дубоко незадовољство нерегуларним догађајима у вези са патријархом Иринејом у своје име, као канонски митрополит, и у име православних свештеника који су у његовој надележности у Индонезији.

Митрополит смело изјављује да од врховног поглавара помесне Православне Цркве очекује већу озбиљност , опрезност и верност у Светим Канонима.“

Свештеник Данило је прешао под јурисдикцију РПЗЦ и рашчињен је од стране Цариградске патријаршије.

Извор: Romfea

Превод и припрема: „Православље живот вечни“

Овај унос је објављен под Вести. Забележите сталну везу.

17 реаговања на Патријарх Иринеј служио са рашчињеним свештеником у Индонезији?

 1. Goran каже:

  Pa biti pod jurisdikcijom RPZC znaci je kanonska crkva, nije raskolnik. A to shto gaje carigrad rascinio, znaci da se on otkacio raskolnika, poshto oni su promenili kalendar, sosluzuju sa papom itd. Mitropolit Singapura pod cijom jurisdikcijom je on??? Ako je autokefalna pravoslavna crkva u redu, ali ako je pod carigradom onda i on je raskolnik.

 2. strelac каже:

  Bulović i jevtić ga sa zukorlićem šaljiu gde god arhijeretik papa kaže…. Svi koji priznaju papskog skota su raskolnici….nema druge!

 3. Чије Цркве је тај Митрополит сингапурски? Никад чуо за њега.

 4. Tesko vama licemjeri i fariseji!!!!!!Gospod dolazi uskoro i vrijeme je vec jednom,da se odluce ovce od jaradi!!!Zivjelo nam Svetosavlje!!!!!Amin i daj Boze!!!!

 5. Владимир Јанковић каже:

  По мени је овај чин патријарха Иринеја у реду, јер веће је православље код Руса и московске патријаршије и заграничних, јер васељенски патријарх служи литургије-мисе са папом и на њима причешћује римокатолике (има снимци на Јутјубу), следи папски календар, итд. А СПЦ и РПЗЦ имају традиционално добре, братске и срдачне односе још из времена после бољшевичке револуције у Русији када су многи епископи РПЦ избегли у Краљевину Југославију, тачније Србију, где су основали РПЗЦ у Сремским Карловцима и њихово монаштво је основало манастире по Србији, помагало сироту децу, руски инжињери су градили важне зграде у Београду и Србији, итд. И сад због јеретика и паписте васељенског патријарха ми треба да погазимо односе са Русима? Саслуживање СПЦ и РПЗЦ је трајало од настанка РПЗЦ и то је добра традиција СПЦ јер од Руса највише може да се научи о православљу као и од грчких старокалендараца.

  • Најважнији детаљ је да је патријарх Иринеј овим чином погазио еклисиолошки принцип којим се води. По њему се истина своди на хијерархијски поредак у Цркви – тако да Сабор, Синод имају право да ражалују неког свештеника и епископа без суда и осуде, како им је воља. Ипак, тог принципа се није држао у Индонезији, и није слушао оне који су први у части, тј. цариградску јерархију. Очигледно се он селективно држи канона и правила, а све у интересу јереси екуменизма коју проповеда.

   • Владимир Јанковић каже:

    Цариградска јерархија је прва по НЕчасти тј. по свејереси екуменизма коју заступа највише од свих према томе Иринеј је за њих мало дете у јереси и не треба да их слуша и добро је што поштује Русе који су најтврђи у православљу као и грчки старокалендарци..

  • Goran каже:

   Ruska i Ruska zagranichna su od pre nekoliko godina pod istom kapom Moskve, samo za dopojashnjavanje.

   • Alex каже:

    Deo RPZC nije prihvatio da budu pod istom kapom i sad je na celu tog dela RPZC mitropolit Agatangel.

   • Владимир Јанковић каже:

    Постоје више РПЗЦ и катакомбних које нису ушле у јединство са РПЦ МП (Московска патријаршија), има и та на челу са Агатангелом, али има и РИПЦ (Руска истински православна Црква) на челу са Тихоном којој припада СИПЦ на челу са владиком Акакијем, има РИПЦ на челу са Владимиром, РИПЦ на челу са Венедиктом, итд. итд.

   • Владимир Јанковић каже:

    Постоје више РПЗЦ и катакомбних које нису ушле у јединство са РПЦ МП (Московска патријаршија), има и та на челу са Агатангелом (то су мислим кирпијановци по учењу, нека врста полузилота), али има и РИПЦ (Руска истински православна Црква) на челу са архиепископом Тихоном под чијом јурисдикцијом је СИПЦ (Српска истински православна Црква) на челу са владиком Акакијем, има РИПЦ на челу са митрополитом Владимиром, РИПЦ на челу са Венедиктом (титула му је колико се сећам „патријарх“), итд. итд.

 6. Ekumenizam je svejeres!!!!Ava Justin Popovic

 7. SRBin Svetosavac каже:

  Mislim, da „vladike“ SRBske Pravoslavne Crkve postuje samo one crkvene zakone (kanone) od kojih oni imaju licne koristi. Svaki crkveni kanon (zakon) oni tumace prema svojim potrebama i tako samo potvrdjuje da oni u stvari ne postuje ni jedan crkveni zakon!

 8. Доментиан каже:

  Селективно придржавање канона. Како му воља. Добро га је научио онај коме је он поручио (на устоличењу за такозваног „епископа“ сестринске западне му „цркве“) да је „…заступник пред престолом Бога“…ХОРОР

 9. Mari каже:

  Nemam dokaza sem ličnih i istivetnih zapažanja mojih prijatelja ali činjenica da je tadić bio u vatikanu kod pape l14 -og novembra 2OO9- godine a da je sledećeg dana 15 – og novrmbra 2OO9 – godine objavljeno da je BLAGOPOČIVŠI PATRJARH PAVLE PREMINUO . izazvala je određene sumnje i razmišljanja . Oko 11h tekstom na kaironu ! tv-a a oko 12h na tv vestima objavljeno je da je Blagopočivši preminuo uz snimak unošenja sanduka Blagopočivšeg u Patrjaršisku Crkvu iza kojeg je bio i tadić koji je ulazio u Patrijaršijsku Crkvu i za njima su se crkvena vrata zatvorila ! //Tog jutra je blagopočivši Patrijath uobičajeno priččešćen , krepak i bez tegoba Sve vreme zatočeništva na koje ga je osudio koštunica od 2OO6-godine IAKO JE PATRIJARH PAVLE INSISTIRAO DA GA PUSTE JER ON JE NAVIKAO DA HODA I DA BIRAJU I DRUGOG PATRIJARHA SAMO DA NJEGA PUSTE NA SLOBODU — SVI SMO SVEDOCI TIH VAPAJA JER SU ČAK I MEDIJI TO STIDLJIVO ALI SU OBJAVILI uz polemike o tome u javnosti .24h je Patrijarh bio pod nazorom i pažnjom ali TOG DANA između 8h -1oh OBA čuvara su pozvana iako Patrijarh ni jednog trnutka nije smeo biti ostavljen bez bar jednog čuvara , koji su brinuli o njemu! Kad su se vratili krevet je bio PRAZAN . Pokušali su ČUVARI da saznaju šta se desilo, samo im je rečeno da je Patrijarh preminuo . ni do kakvih saznanja nisu došli a kad im se učinio da je tu nešto nejasno dobili su jedan premeštaj a drugi preporuku da se ne meša jer ne razume . Posle 15 h smo , grupa prijateljja i ja otišli u PATRIJARŠIJSKU CRKVU gde je Blagopočivši Patrijarh Pavle bio izložen TVRDIM — BEZ KRSTA U RUKAMA — na negodovanje prisutnih , donesen je krst DOK JE U cRKVI SVE BILO LOŠE ORGANIZOVANO UZ NERVOZU I POVIŠEN TON MESNOG SVEŠTENIKA . Na mahanje krstom pred njegovim očima , sveštenik se utišao i ponašao primerenije . . . KAD SMO IZAŠLI DUGAČKI ŠPALIR POŠTOVALACA SE TIHO DOSTOJANSTVENO ČEKAJUĆI VEĆ PROTEZAO DO POLOVINE KNEZ MIHAJLOVE ..MISLIM DA ČINJENICA DA JE PATRIJARH IMAO SKORO DEVEDESET I PET GODINA OHRABRILA NEKE DA VERUJU DA NIKO NEĆE POSTAVLJATI NIKAKVA PITANJA, KAO ŠTO I NIJE !

  • SRBin Svetosavac каже:

   Mari, sluge Novog svetskog poretka koje po nalogu Satane kao ekumenisti razaraju iznutra SPC Svetog Save i Gospoda naseg Isusa Hrista, proglasile su Ptarijarha Pavla „za sveca koji po zemlji hoda“. Kada su vidjeli da Svetac Bozji nece da igra kao djavo svira oni su tada Boga se ne bojeci a SRBskog naroda ne stideci trazili javno njegovu ostavku i uklanjanje sa patrijarsijskog Trona. Kada je Patrijarh Pavle odbio da ispuni djavolu zelju njegovu, i dobrovoljno da podnese ostavku i ode sa patrijarsijskog Trona, onda su ekumenisti iz SPC svoga „sveca koji po zemlji hoda“ uz pomoc drzavnih organa vlasti zatvorili na Vojnojoj Medecinskoj Akademiji u Beogradu, pod izgovorom da se Patrijarh tamo leci od njegove starcke bolesti. Zato je moguce da je Patrijarh Pavle zbog svoga neslaganja sa politikom Borisa Tadica i ekumenista iz SPC, i njihovim priblizavanjem rimskom Papi i Kuriji u Vatikanu, na stetu SRBstva: Pravoslavlja i Svetosavlja po necijem naredjenju zvjerski umoren na Vojnoj Medecinskoj Akademiji. Vjerovatno ce proci puno vrememena dok javnost ne sazna pravu istinu o uzroku smrti Patrijarha Pavla. Medjutim, nista vecito nije ostalo sakriveno od ociju javnosti, i svaka tajna prije ili posle biva razotkrivena. Tako ce biti i sa tajanstvenom smrcu Patrijarha Pavla. On je bio po misljenju ekumenista SPC „svetac koji po zemlji hoda“. Zato se nebi nimalo iznenadio da su ekumenisti iz SPC po jezuitskom ucenju „da cilj opravdava sredstvo“ svoga sveca zvjerski umorili. Mozda oni sada od mrtvog Patrijarha Pavla iza cijih ledja se oni cjelo vrijeme kriju, imaju vise koristi, nego da je on ostao jos malo u zivotu. Ko zna? Bog zna!

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s