(ВИДЕО) Фашистичке методе, предизборне активности п. Иринеја

(Фашизам на српским улицама – Део трећи)

После отворене изјаве у подршку избора за шиптарске сепаратистичке институције на Косову и Метохији, патријарх Иринеј се обрео у Великој Хочи где је на територији (метоху) познатог глобалистички опредељеног манастира Високи Дечани дао још једну изјаву у подршку избора. У својој пастирској беседи, у којој је захвалио на дочеку и поменуо уобичајене фразе о косовском страдању, он се посебно осврнуо на постојање разних партија међу Србима рекавши да је овде партија народ српски православни».

139563.p

Патријарх Иринеј у Великој Хочи: – Мени се срце пара када чујем да на овим просторима, где је остало тако мало Срба, постоје некакве косовске партије, неки људи који имају своје партије. Зар данас, када смо остали у таквом броју, да нас може само јединство сачувати на овим просторима, правимо партије – казао је Иринеј пошто је непосредно пре тога позвао Србе да гласају за институције самопрокламоване „државе Косово“.

За неупућене и оне који живе ван Косова и Метохије је ово сасвим прихватљива изјава, међутим, у контексту догађаја на Косову и изборне трке где се жестоко боре за гласове две марионетске листе, јасно је да он даје предност београдским марионетама које подржава и марионетска Влада из Београда.

Две изборне листе српских сепаратиста

Они међу Србима који пристају да учествују у формирању институција монструозне «Републике Косово» су на овим изборима подељени у две основне фракције. Једна је под управом америчких агенција и назива се «Самостална либерална странка», а друга је под управом тзв. Владе Србије и њеног извршитеља на Косову и Метохији и назива се «Грађанска иницијатива «Српска»». Ова друга формација је направљена као псеудо-надстраначка, тј. у њој су припадници свих еврофанатичних партија Србије, као и појединци из партија које се и даље називају патриотским, попут Бојана Савића из ДСС.

Ако би окарактерисали ове две листе – две могућности избора издајства Србије, мора се признати да суштинске разлике нема. И једни и други прихватају коску коју им нуди шиптарски господар из Приштине, одричући свој идентитет и прихватајући фолклорно «Српство». Апстиненција од избора је за многе постала немогућа. Како се то десило? Очигледно да су фашистичким приморавањем многи појединци изгубили моћ да имају карактер.

Самостална либерална партија је типична партија људи који су на рубу прихваћених друштвених норми. Да стање није ратно, ти људи би се вероватно бавили неким ситним или крупним криминалом, пили пиво испред задруге и можда би били локални дрипци. Девојке које су ангажоване у СЛС би вероватно радиле као конобарице и томе слично. Ова партија је партија људи који су били авангарда, први у томе да се друже са окупатором иако је већина народа мрзела окупаторе. Чланови ове партије су свој ангажман (кравату и одело стране марке) заслужили тако што су први радили за окупатора као преводиоци, мајстори и чистачи, неки од њих у Бондстилу, а неки чак у Авганистану.

Профил «Грађанске иницијативе Српска», унеколико је другачији. То су типични климоглавци, остатак комунистичког времена, када се за климање главом надређеном зарађивала функција. Они су београдске марионете, за разлику од СЛС, који су приштинске. Ипак, њихов наступ је јаднији и, мора се рећи, од њиховог лицемерја може и да се поврати. Ево, како им је методе описао гласач СЛС-а:

  …Ипак морао сам наредног дана да питам ове моје упућеније колеге – шта се то у ствари дешава? Један млађи ми објасни: Ви сте били јуче на предизборном скупу Српске и ви сте један од гласача Српске. Рекох у себи – не упуштај се у тему, не знаш ништа. Климнух главом потврдно – дакле ја сам гласач. У данима након тога, из дана у дан, гласач се све више упознавао са темом нове радне обавезе. Чујем – ако не гласам онда нема посла. Ако не гласам, онда могу да се иселим из Штрпца. Ако не гласам, Косово ће бити независно. Рекох себи, е онда ћу да гласам. Након тог четвртог октобра позваше ме на још једну радну обавезу. Рекоше ми – идемо у Клокот, тамо долази главни да нам каже како даље. Успут ћемо и по неки кромпир да извадимо. Опет ме збунише. Шта је сад па ово, питам се? Али, радна обавеза је радна обавеза. И тако ето мене у Клокоту. И дође друг главни, у црној униформи. Препознао сам га. А како и не би, стално је на нашим малим екранима. И стално се нешто дере. И у Клокоту се драо. Мало нејасно, али веома гласно…

Допунимо ову причу информацијом да су, чак, и многи чланови СЛС морали да присутствују јадним митинзима «ГИ. Српске».

Можда вас ово не подсећа на фашизам, јер човек у црној униформи није Мусолини, него комуниста (или социјалиста) Александар Вулин. Овај момак из партије Мире Марковић је одједном постао и добар верник, свуда је руку под руку са утицајним Теодосијем Шибалићем који се на КиМ. понаша као сицилијански кум, и дели шаком и капом својим послушницима. Вулин је ишао толико далеко да је косовске државопоклонике привео и у сам Хиландар на предизборно сликање. О фашистичким методама, ипак, говоре и прва (али педагошки поучна) отпуштања са посла неподобних. Први који је «признао» да је отпуштен због политичке неподобности је Милан Аритоновић, отпуштени професор физичке културе.

Можда отпуштања са посла нису довољна угњетавања да би глобалистички систем Вучић-Дачић-Вулин назвали «фашистичким»? Шта је то, онда фашизам? Каже се негде:

«Фашизам је државно уређење екстремне деснице које радикално ограничава људска права ради веће стабилности и бржег напретка.»

Постоје још нека објашњења која указују да је у фашизму допуштено драстично угрожавање права појединца ради добра државе. Оном Аритоновићу су само посао одузели, нису га убили. Да убију, покушали су Небојшу Марића и супругу његову Милицу, што можете погледати на следећем видеу:

А, где да уденемо, овде, патријарха Иринеја?

Патријарх Иринеј је од почетка подржавалац расколничког епископа Теодосија који је постављен поред живог и легалног Епископа рашко-призренског Артемија. Њих двојица, Иринеј и Теодосије, су тачка преклапања где се сусрећу СЛС и партија владиних полтрона. На безаконом устоличењу у Призрену 2010. биле су присутне обе фракције. Нешто уљуднији су били ови из СЛС, док се Дачићевим Косоварима десило, чак, и да се исповраћају на самом догађају устоличења (господину Будурићу је било мука). Чланови  СЛС су на устоличењу били уштогљени, али су, истог дана после устоличења прославили новог епископа уз трбушни плес, где их је забављала Шиптарка за шта постоји и видео снимак (Братислав Николић).

Говоримо ово, не да осудимо, јер свакоме се деси да се напије или учествује у неприличној забави, већ да укажемо да марионете нису хероји како их неко приказује и да деловање већине државних и црквених функционера не личи на хришћанство. Можда су чланови СЛС-а попут блудница и цариника који ће пре лицемера ући у Царство Небеско, и ми им то желимо да покајањем и учине. Господ воли сваког, али је неопходно покајање.

Ако се питате, откада Срби издајници користе фашистичке мере, одговор је –од прогона владике Артемија. Молотовљеви коктели су бацани на катакомбу у близини Звечана, где живе и служе монаси који су остали одани легалном епископу ЕРП, и први учесници у оваквом застрашивању су били свештеници – следбеници епископа Теодосија. Уопште, свештенство са КиМ. је у великој мери прихватило нови концепт организације и прихватили су свој удобни клерикални класни положај за који су дужни да безрезервно климају главом онима на власти.  Свештенство које учествује у фашизму није новина. Пре ових са КиМ. у фашизму су учествовали и припадници бугарске расколничке Егзархије која је постојала у време Балканских и Светских ратова.

Патријарх Иринеј, да будемо јасни, после отворене подршке шиптарских нацистичких избора, није био потпуно отворен приликом свог наступа у Хочи. Дипломатске алузије су, ипак, довољан знак за застрашени народ да зна за кога да гласа. Оно што је најапсурдније је да ће неки људи који се гаде на методе београдске власти, из револта, гласати за отворене марионете, тј. СЛС, а не ове лажне патриоте из «Српске».

Религијски лидери јереси су увек покушавали да суптилно подржавају тоталитарне режиме. И Ватикан је, дуго, суптилно подржавао Мусолинијев фашизам као што данас неуспешно чини патријарх Иринеј, који је превише провидан. Православни, пак, никада нису и не могу да прихвате ни режим који убија грешника ради државе, нити издају отаџбине. Православни су и данас на испиту, и ради своје душе њима преостаје једино пут Небојше Марића. А, таквима је сам Господ Христос помоћник.

-Најмање је Он (Христос) равнодушан према угњетачима и завођачима народа Божјег. Он брани стадо своје од опаких старешина народних, лицемера, варалица и пијаница; против вукова у овчијој кожи, који немају љубав према народу, нити ишта осим презрења и апетита. Иако бивају постиђени његовим одговорима у свакој препирци са њим, они продужују до краја несавесно плести му замке служећи се лажима, подмићивањем и насиљем. Најзад га убијају и навлаче проклетство на себе и своје потомке за навек.

Али Он зна, да ће победити смрт и да ће вечно живети и живот давати. Пред своју смрт Он даје својима тело и крв своју као вечни печат неразлучне љубави. И обећава бити с њима до краја времена. То јест: Он ће и по одласку из овог света ипак бити у овоме свету као једини савршени и свесилни Домаћин света. Сви који хоће да живе као људи а не као зверови морају гледати у њега, Домаћина, следовати њему и бити запојени и одушевљени његовим домаћинским духом. (св. владика Николај)

Погледајте, такође: Прослава 4. јула на КиМ.

Припремила екипа Фб странице „Православље живот вечни“

Advertisements
Овај унос је објављен под глобализам, Uncategorized. Забележите сталну везу.

39 реаговања на (ВИДЕО) Фашистичке методе, предизборне активности п. Иринеја

 1. Alex каже:

  Totalna izdaja!

 2. BOBEXS каже:

  Izbori, izbori, izbori, narode Srpski, osvesti se propadosmoooooo !!!!!!!

 3. BOBEX каже:

  I meni se srce para kada se Srbi iseljavaju iz “ Sandžaka “ ustvari iz Raške oblasti iz ovog ili onog razloga, takođe srce mi se para kada se Srbi iseljavaju iz Vojvodine, a zašto gospodo, pitam ja Vas !? Znate li gospodo da će i te dve oblasti postati države, NAŽALOST, Vas i nas će “ srce da para „.

 4. BOBEX каже:

  Gospodo, daću vam odgovor, ako ovaj napaćeni Srpski narod ojačate ekonomski, bilo gde da se nalazi ( nemojte samo da trpate u svoje džepove ) opstaće i biološki ma koliko drugi budu kidisali!

 5. SRBin Svetosavac каже:

  Nije bilo lako Turcima da budu gospodari 500 godina prevrtljivim SRBima, koji su poslije svoga pada u tursko robstvo bili vodeca politicka snaga na turskome dvoru za duze od tristo godina. Nece zato biti lako ni Siptarima da uz pomoc Amerike i Zapada drze SRBe u svome robstvu. Mnogi „siptari“ znaju danas da su oni svojim poreklom SRBi a ne Albanci. Zbog toga se nikada nezna kada ce u venama njihovim da prokljucati srbska krv, i kada ce oni zato da otkazu poslusnost svojim sadasnjim gospodarima?!

  Precrtljivost i dvolicnost su osnovne karakteristike ljudi mjesane krvi. Oni se cijelog svog zivota lome i opredeljuju izmedju jednog ili drugog naroda kome pripadaju po svome poreklu. Kao ljudi neciste krvi oni se povijaju zato kako vjetar piri, i najcesce se priklanjaju narodu koji ima vlast koja donosi privilegije i slast. Medjutim, ima i onih drugih mjesanaca koji tvrdoglavo terajuci pravdu i istinu, dotjeraju macka do duvara na svoju stetu. Takvi su danas „srbi“ na Kosovu i Metohiji koji zele da izadju na „demokratske“ siptarske izbore!

 6. Nemanja Prizrenac каже:

  polako ali sigurno skacemo u sopstveni stoma…nasi nas prodaju,menjaju nizasta unistavaju nam poreklo,stide nas se pokojnici dedovi se vrto po grobovima i sve to samo da bi neko dobio koznu fotelju i neki blindirani auto !!!!! BUDJENJE BRE SRBIJO NEDAJ DA NAS SAKA JADA IZDAJNIKA PRODA I UNISTI !!!!

 7. BOBEX каже:

  Braćo, Srbi, zašto smo dozvolili da nas posvađaju, zašto smo dozvolili da robujemo po njihovim nazovimo, firmama za šaku novca, Braćo, Srbi, zašto smo dozvolil da nas ovo SVEŠSTENSTVO izrabljuje , da se razumemo, SVAĐAJU, IZRABLJUJU; PONIŽAVAJU, naši SRBI, ZAŠTO; ZAŠTO; ZAŠTO ????? Zašto smo dozvolili da ne idemo na bilo kakve odmore, da se obučemo kako tako prema godišnjem dobu, da imaju Srbi od troje dece pa na dalje, zašto našu decu oblačimo u recikliranu smrdljivu kinesku obuću i odjeću. ZAŠTO se hranimo najnekvalitetnijom hranom, ZAŠTO BRAĆO SRBI GLADUJEMO KOD OVAKVE NAŠE ZEMLJE, ZAŠTOOOOO ??????? BRAĆO SRBI, vidite li vi po većim gradovima kakve su kućerine izgrađene, kakvi se džipovi voze kažite mi o čemu se tu radiiiiiiiiiiiii ????????? Gledate i slušate li koliko i ko nas je opljačkao ( uz veliko poštovanje, ali vi gledate one CRNE serije ) koliko smo zaduženi kod ovih zelenaških banaka i sam sam zadužen, do kraja života da bi preživljavao, refinansirao sam kredite da bih uzimao pomalo crnog keš a , radim verovali ili ne kao crnac. BRAĆOOOOOOOO SRBIIIIIIIII; USTANITE ( svugde neko protestuje ) PROTESTUJ MOOOOOO; TRAŽIMOOOOO, ALI FER ,IZBORE; IZBORE; IZBORE; IZBOREEEEEEEEE. MAKNIMO OVE MODIFIKOVANE IDIOTE VIŠE SA VLASTI, VERUJ TE MI OSTAĆE NAS SAMO KOLIKO NAS MOŽE STATI POD JEDNU GRANU OD NAŠE ŠLJIVE !!!!!!

 8. ctahko каже:

  Ne izborima. Izbori umesto jednih izdajnika (Tadić &Co. dovedu druge Včić&Co.) Državu treba preuzeti od ološa i predati u ruke najsposobnijim i napoštenijim Srbima dok se ne steknu uslovi za normalne izbore.
  Treba izvršiti državni udar.
  ODMAH, DOK NIJE PREKASNO.

 9. BOBEX каже:

  Šta god da uradimo bit će bolje nego pod ovim lelemudima koji nam svako veče i na svakoj tv. sole pamet, 20 god. ja ih slušam, kao evo mi ćemo…… a oni izgleda samo rade za sebe , pozicija i opozicija i to u odličnom dilu.Pustaju u javnost koje kakve afere, a oni su svi u aferama. Čuli ste juče turke mamu im maminu kako kažu kosovo je tursko i niko od ovih naših genetsko modifikovanih idiota ni jednu jedinu reč, trebali su odmah da reaguju ,pa makar i zveckanjem oružjem. SRPSKI DOMAĆINE; kako to lepo zvuči, krenu mi suza, SRPSKI DOMAĆINE, pa pod režimom JOSIPA BROZA nisi SRPSKI DOMAĆINE bio ponižen. SRPSKI DOMAĆINE DIŽI SE NA NOGE , OTRESI “ PRAŠINU “ POZOVI STUDENTE; RADNIKE ; SVO ČESTITO STANOVNIŠTVO OVE NAPAĆENE SRBIJE ; PA PRED SKUPŠTINU; NE TREBA NAM CRVENI TEPIH; SAMO GARDA::::: SRPSKI DOMAĆINE o kako to lepo zvuči, SRPSKI DOMAĆINEEEEEE !!!!!!!!

  • Muslimanka каже:

   Ne znam zbog cega tolika ljutnja na izjavu Erdogana, pa zar nas predsednik Nikolic ne govori stalno da je Rusija njegova druga domovina, i da su Srbija i Rusija jedno? Turska je priznala nezavisnost Kosova. Erdogan je bio u poseti nezavisnoj drzavi Kosovo, a ne Srpskoj autonomiji. Nije ga docekao Dacic nego Taci. I sve sto je izjavio iz njegovog ugla nije imalo veze sa Srbijom, jer za njega Srbija i Kosovo su dve razlicite drzave. Ako treba nekom da se izvini onda je to Kosovarima, ako ih je ova izjava uvredila.
   Ne znam zasto mislite da muslimani nemaju pravo da se duhovno ujedinjuju i da pruzaju podrsku jedni drugima a pravoslavci imaju? Ne znam cemu ovolika panika.

   • SRBin Svetosavac каже:

    Polako sestro Muslimanko srbske krvi i jezika. Kuda si pozurila? Ako ne bude Velika SRBija, bice onda sigurno Mala Rusija!

   • Muslimanka каже:

    Strah me samo da ta „mala Rusija“ ne bude bas onako malecka. Jer takvi kao sto si ti, sa takvim razmisljanjem su i doveli Srbiju da bude ovo sto jeste danas. Postoji ona stara izrekao u nasem narodu: „Ko trazi vece izgubi ono iz vrece“. Zato da mi cuvamo to sto imamo, a lako cemo za Veliku Srbiju.

 10. BOBEX каже:

  Ustaj SRPSKI DOMAĆINE UZMI KUKU I MOTIKU te pođimo pred skupštinu da kažemo tamo njima da nemože više ovako, čujem hoće da otpuste 20.000 radnika iz neprofitabilnih preduzeća , pa zašto ne uzeše one “ novce “ od Miškovića i opremiše jedan od pogona “ FAPA “ za preradu voća i povrća, jer onaj jadni za sada SRPSKI DOMAĆIN tamo nema i nemože da proda ono malo “ sirotinje “ od onih“ TURSKIH “ švercera GENETSKO MODIFIKOVANE HRANE. GENETSKO MODIFIKOVANI IDIOTI zašto ne pokupite od onih lopova koji su uzeli novce prodajom preduzeća, pa opremite pojedine pogone za profitabilne poslove, ZAŠTO ? Kad sam kod fabrika, ŠTA BI SA “ ZMAJEM “ u ZEMUNU, neću da verujem da je on bio neprofitabilan, jer znam ja koji sam tamo radio da je mogao proizvoditi kakve takve kombajne za TEBE SRPSKI DOMAĆINE. USTAJ !!!!!!

 11. BOBEX каже:

  ZAŠTO SU SRPSKE NJIVE BOGATE; A TI SRPSKI DOMAĆINE ( kako to lepo zvuči ) SRPSKI DOMAĆINE, GLADAN, ZAŠTO, ZAŠTO, ZAŠTO ??? PROČITAJTE NOVINU “ TABLOID “ u njemu ćete naći odgovore !!! USTAJMO SRPSKI DOMAĆINI NIŠTA NEĆEMO IZGUBITI… SEĆAš LI SE KADA STE SRPSKI DOMAĆINI RADILI U “ ZMAJU „; “ FAPU “ ; “ IMT-eu „, “ IME-eru, itd, I na svojim njivama, stizali sve, baš sve, A U ČEMU JE SADA PROBLEM SRPSKI DOMAĆINE ??? POZIVAM JA VAS DA ODBACIMO OVE GENETSKO MODIFIKOVANE IDIOTE; UKINEMO STRANKE; JER SU ONI IZVORI ZALA U SRBIJI, PREKLINJEM VAS !!!

 12. BOBEX каже:

  SLAŽEM SE I ZA DRŽAVNI UDAR, SAMO DA SE SPASEMO; AKO SE SPASITI MOŽEMO !!! PIŠITE I SAMO PIŠITE, ODNOSNO POZIVAJTE NA BUNT, JER JA SLUŠAM JUTROS ONOG INFORMERCA, VUČIĆEVIĆA KAKO KAŽE DA SMO MI SRBI NERADAN NAROD. PA, VUČIĆEVIĆU( “ do skora si bio protiv njih „), GDE DA RADIMO KADA SU NAM SVE OTELI; OPLJAČKALI; I OVO ŠTO RADI RADI ZA DžABE, DA LI SI TI SLEP KOD OČIJU I GLUV KOD UŠIJU ??? Niko nema strategiju za bilo šta drugo, ponoviću opet opremite jedan od pogona “ FAPA “ mašinama za preradu voća i povrća i oni Pribojci će da rade, skupljaju , rodilo kao nikad i predaju u pogon za preradu… Sav rod voća i povrća je neprskan, aman zaman kud ćete zdravije.

 13. BOBEX каже:

  NE, NEMORATE, SAV“ PRIBOJ“ ĆE vam DOĆI U BEOGRAD , Ona turčin , mamu mu maminu će reći uskoro da je i Priboj turski, Zlatibor, Užice , Požega, Kosijerić, Valjevo, Lajkovac, Lazarevac, I Avala!!! Šta je svama, SRPSKI DOMAĆINI ???

 14. BOBEX каже:

  ONAJ TURKELJINA ĆE NAM DOĆI DO BUBANJ POTOKA, SRPSKI DOMAĆINI !!!

 15. BOBEX каже:

  Pitam se ? Gdje su Srpski intelektualci, vojnici koje je ova Srbija školovala da uzmu “ uzde “ u svoje ruke i povedu u pravom pravcu ovu državu ???

  • SRBin Svetosavac каже:

   Nema vise SRBa Milosa Obilica, Karadjordja Petrovica i Gavrila Principa. Izginuli su u mnogim ratovoima za oslobodjenje i ujedinjenje Vaskolikog SRBstva. Vecinom su ostali sada u zivotu potomci Vuka Brankovica. Oni se Boga ne bojeci a naroda ne stideci kao tudji najamnici, zbiri i spijuni k…e danas pred SRBima pravim, dok neprijateljima Boga i SRBstva: Pravoslavlja i Svetosavlja ponizno ljube ruke, skute i rukave!

 16. BOBEX каже:

  Alo, “ sestro “ kako možeš tako nešto da izjaviš, kada svi znamo da su nam “ centri moći “ razbucali onu državu, jugu, naravno uz pomoć idiota iznutra. Šta je bilo bilo je, ja , Srbin, sam mnogo, mnogo tužan samo što je mnogo, mnogo mladih ljudi izginulo u prošlom ratu na sve strane, ali nažalost samo da bi mi sada koji smo ostali, pali u dužničko ropstvo, u korist onih centara moći.Nije bilo dobro u onoj jugi , ali uveren sam samo je trebalo malo “ doraditi „, da je bilo pameti i sve bi bilo uredu. A, sada što se tiče Kosova ova Srbija je uložila mnogo…pa je i svojata, ali opet “ centri moći “ koji samo traže svoje interese,opet uz pomoć sada onih nesrećnih kosovskih albanaca, misliš da su oni ovo sve uradili zbog kos. alb. misliš da ih vole, kategorički tvrdim, ne ! Evo dolaze i lešinari, jadna ona sirotinja…

  • Muslimanka каже:

   Razumem ja vas u neku ruku, to je isto kao kada bi neko nama zauzeo Meku, jer sve vase svetinje su na Kosovu. Ali kasno je sada za reagovanje. Kosovo je davno predato, samo sto niko od nasih drzavnika ne sme to da kaze javno. Sve ovo sto se desava, izbori, pregovori, stvaranje Srpske zajednice, sve je to samo predstava za narod. Ej zamisli unutar zemlje Srbije da se stvara zajednica Srpskih opstina, i jos neko narod ubedjuje kako je Kosovo sastavni deo Srbije. Da ne pricam o tome da bez dozvole ne smeju da pomisle da krenu na Kosovo.
   Ali ono sto zelim da ti kazem, imate vi mnogo vecih neprijatelja od Turske. Ja licno nisam shvatila da je Erdogan Kosovo prisvojio kao teritoriju. Kao sto znas i sam u Prizrenu zivi dosta Turaka, i mislim da se ova objava odnosila na to da su oni duhovno povezani. Isto kao sto su Srbija i Rusija povezane.
   Mislim da ovi nasi politicari namerno prave neku frku oko toga da bi skrenuli paznju sa izbora. Svesni su da Srbi sa Kosova nece da izadju na izbore i onda zele neki inat da probude u njima.
   Jer ako nisi primetio sada vise niko ne govori o Srbima na Kosovu i o njihovom nezadovoljstvu, vec je danima samo Erdogan tema.

   „Centri moci“ su i uspeli da razbiju Jugoslaviju zato sto je narod nasedao na ovakve provokacije rezirane od strane vlasti.
   Ali mozete vi sada izvrsiti puc kako ti predlazes, demonstrirati, rusiti vladu, zna se koji je jedini nacin da se povrati Kosovo, a veruj da me je strah i da izgovorim sta treba da se desi da bi Kosovo opet bilo Srpsko.

   Slazem se sa tobom da smo svi ispali blago receno debili, jer tolike zrve smo dali, a sada se opet svi borimo da udjemo u Evropsku Uniju i da ponovo brisemo granice. Moglo se sve resiti na bolji nacin. Ali sve je to volja Bozija.

 17. BOBEX каже:

  Poštovana, šta je bilo bilo je, ajde da se zalažemo da ne ostvarujemo interese na tuđu štetu, već da poštujemo svoje….,ako poštujemo svoje…. poštovaćemo i tuđe ! Počnimo da sarađujemo ekonomski , jer imamo uslove za proizvodnju proizvoda koji su kvalitetniji od onih koje nam uvoze mešetari, potrovaće nas, pa nam je posle sve džaba. Bog nam je sve podario, ako to ne sačuvamo, kazna nam je neminovna.

  • Muslimanka каже:

   Slazem se sa tobom, samo zelim da ti kazem da ne treba da nasedas na ovu predstavu. Sad ispade u najmanju ruku da nije ovo rekao Erdogan na Kosovu bi bio raj na Zemlji. Nama samo nasa vlast moze da naudi svojim potezima, a Erdogan moze da prica sta god mu je na srcu, ko mu brani. I Dodik je vise puta izjavio da je Republika Srpska Srbija, to je mozda nekom zasmetalo, ali ko moze da mu zabrani da iskazuje svoje zelje.

   Treba da prihatis realno stanje, trenutno Srbija nije jaka ni vojno ni ekonomski, i moze da dobije samo ono sto su drugi voljni da joj daju.
   Oni ce sada da osude Turskoh premijera, ali sutra treba da idu kod istog tog coveka da ga mole da ulaze u Srbiju. U tome je problem.

   Mi kaznu vec izdrzavamo, i to zestoku. Sto je najzalosnije kaznu izdrzavaju oni koji nisu krivi ni za sta, omladina koja nije bila ni rodjena kada se sve to desavalo.

 18. BOBEX каже:

  Poštovana, mi smo samo ljudska bića, sretan sam što se ljudi mole, ali istom tvorcu, Bogu, sretan sam što gro ljudi veruje u istog tvorca, takođe sam sretan što se ljudi mole , ali na različit način, složićemo se svi da to daje posebnu čar. Sve u svemu sve se svodi na isto , hvala Bogu DRAGOM .

  • Muslimanka каже:

   Ni jedno iskusenje Bog ljudima ne daje bez razloga, bitno je samo da iz ovoga izvcete pouku. Mozda cete sada malo vise imati razumevanja za nas muslimane u Sandzaku kada trazimo i borimo se za neka svoja prava. Mozda cete sada kada ste to osetili na svojoj kozi razumeti kako je ziveti u drzavi koja te ne zeli. Mozda cete vise imati razumevanja i za Albance u Presevskoj dolini.

   Sve ima svoju svrhu, bitno je samo da iz svake patnje izadjemo kao bolji ljudi.

 19. BOBEX каже:

  Poštovana , drago mi je da se u mnogim stvarima slažemo, ali što se tiče svetinja uredu je , ali da nije bilo naroda džaba i svetinje, opet bacam akcenat na narod, nisu krivi kos. alb. već idioti iz BG.što ga nisu ekonomski pomagali. Kunem ti se da ONI, pa i Erdogan nisu tamo što vole kos. alb. već samo da se okoriste, kada ih iscrpe ostaće kao krpe iskorištene, Da su znali kao što nisu da sačuvaju Srbe, pa u stvaranje “ države “ široke autonomije, te uposao i lagodan život , jer imaju dobre resurse za to. Možda će doći pameti…. Ista stvar je i u B i H, ja sam sa granice Srb. i B i H, pdjednako volim B i H i SRB. U B i H oni idioti političari samo za svoju korist… a narod gladuje. Posle onog čemera Mslimani i Srbi nemogu da žive zajedno već im je bolje da žive tik jedni pored drugih i da tvrdo ekonomski sarađuju, a oni to i sada rade samo što im oni paraziti s jedne i druge strane ruše . “ Draga moja “ ja znam da su svi ovi naši prostori na kolenima zato ću i zbog toga pre vremena da skapam, jer sam nemoćan da išta promenim, imam 52 god. Još jednom ponavljam očajan sam što se ve ovo moralo dogoditi, pa i ako je došlo do zla , ali zašto u tlikoj meri i zašto se nastavlja agonija , zar nije dosta !? Još sam očajniji što je veliki broj omladinaca izginuo ( REPRODUKTIVNOG MATERIJALA ) tačno je da već kaznu plaćamo , ali će mo tek plaćati baš zbog ovih malopre pomenutih sbilo koje strane. SLAVA IM !

  • Muslimanka каже:

   Meni je licno zao Srpskog naroda na Kosovu, jer znam kako se osecaju. Osecala sam se i ja tako. Taj narod je Beograd bukvalno gurnuo u rat sa Albancima i sada polako peru ruke od njih. I ja se iskreno nadam da ce kod Albanaca prevagnuti ljubav koju nam vera nalaze, da ce se setiti i jedni i drugi da treba da oproste. Jer ako Bog koji je svemocan oprasta nama koji smo niko i nista, zasto ne bismo mi jedni drugima.
   Nikada nece nama biti bolje sve dok Srbi zele Veliku Srbiju, muslimani Zelenu Transferzalu, Albanci Veliku Albaniju. Kada izbacimo te ideje iz glave, prihvatimo sadasnje stanje i upregnemo svu snagu u izgradnji boljeg zivota, tada se mozemo nadati i Bozijoj pomoci.
   Jer Allah dz.s. kaze sta god pozelite drugom, meleci dizu ruke i mole Allaha da to vama podari. Dokle god se molimo da drugima bude lose, meleci ce moliti Boga da i nama bude lose. Kada ocistimo dusu, smognemo snage da oprostimo jedni drugima, ja sam sigurna da ce nam uz Allahovu pomoc svima biti bolje.

   Ove dogadjaje treba pamtiti samo iz razloga da ne dozvolimo da nam se IKADA vise ponovi takav scenario. Jer kada podvucemo crtu i saberemo sve, svi smo otisli u debeo minus.

  • Muslimanka каже:

   Iako sam mrelativno mlada, razmisljala sam puno o stanju u kome se nalazimo. I dosla sam do zakljucka da nas je prekrojio neko mnogo pametan. Ako jedan narod krene da se odvaja, odosmo svi u propast. Samo je pitanje vremena ko ce da povuce prvi potez i da nas otera u jos vece dno. Jer pazite, ako se recimo Republika Srpska odcepi, Sandzak automatski ide Bosni, samim tim Srbi sa Kosova ce da odvoje sever, tako da ide i Presevska dolina. Kad se sve to sabere i oduzme, opet nam samo ostaje da decenijama kasnije tragamo za nestalima i da kopamo zrtve.
   I opet na kraju svi da se borimo svim snagama da udjemo u Evropsku Uniju. A znamo svi mi da niko nista ne radi iz ljubavi, vec samo iz interesa. Mislite da Rusija mnogo voli Srbe, mozda ih i voli, ali veruj mi da bi vas prodala i za najmanji interes. Ista stvar je i sa Turskom i sa Amerikom, nema razlike.

 20. BOBEX каже:

  Shvatam ja Sandžak ( Rašku oblast ) , Preševsku dolinu, , rumunska, bugarska, mađarska pogranična sela , sve su to igre onih GENETSKO MODIFIKOVANIH IDIOTA s jedne i druge strane . “ Sestrice “ pozivajmo te ljude koje napomenuh ma koje vere bili da zajednički rešavaju probleme , ako je ikako moguće ( bez GMI ) , a moguće je, jer je bilo previše patnje, džaba sto država i granica , ako te nijedan jedini čestiti čovjek ne poštuje , jer si to uzeo bez blagoslova , ili uz pomoć jačeg ne časnog. Mi svi težimo ka evropi bez granica, a ovde se zatvaramo u granice , bojim se da su nam granice samo u glavi . Samo treba da izgradimo dobre odnose sa susjedima , poštujemo vjeru ma koje oni bili i pomažemo se koliko smo u mogućnosti i sve će biti u redu. Što se tiče onih GMI nedajmo im mnogo pažnje ,jer su ono svi isti i oni će ostati u “ mraku „.

 21. BOBEX каже:

  “ SESTRICE “ svaka čast za ovu misao, poklapaju nam se mišljenja i ja opet molim da samo i samo pozivamo narod na slogu , neka nas tamo gdje smo, ali ipak smo blizu, poštujmo se, BUDIMO LJUDI !!!!!! VJERUJ , većina naroda i nije stremila ka VE , SR, TRANSV. VE. AL. već su to osmislili tamo daleko BOLESNI UMOVI ZA SVOJE INTERESE. NAJŽALOSNIJE JE ŠTO SU NAŠI IDIOTI BILI IZVRŠIOCI ( DŽELATI ) ONOG ZLOČINA I MI IM OPET DAJEMO PROSTORA ; STRAŠNO ! Ja isto pišem, pročitala si gore za situaciju SRBSKOG DOMAĆINA ; TAKO SE I OBRAĆAM MUSLIMANSKOM DOMAĆINU; A I ALBANSKOM DOMAĆINU, DOMAĆINI S BILO KOJE STRANE BILI , UZMITE SE U PAMET ! NEKA NAM TO BUDE DUG ONOJ MLADOSTI ŠTO TRUNE U ZEMLJI ! SLAVA IM !

 22. BOBEX каже:

  Bravo , mlada si razmišljaš trezveno,, okupljaj istomišljenike, organizujte kojekakve tribine, objašnjavaj da su nas razbucali idioti i da nam netreba više bucanja ( MLADIH ŽRTAVA) i nikakvih , jer nam je potreban život dostojnog čoveka . Sad je samo potrebno da maknemo u sve tri države idiote koji nam se kelje već 20 god. EJ 20 god. Ma kakva Rusija, uz dužno poštovanje Rusiji , oni samo ostvaruju interes…. ,a i ovi naši idioti nam skreću pažnju sa aktuelne ( katastrofalne ) situacije . NE, neverujem više u odvajanje, neće više niko uzeti pušku u ruke, jer su shvatili da su i onda ratovali za IDIOTE , ne za nekakve“ ideale „. Svi mi znamo da smo prevareni…. I onda dok je trajao rat mnogi su se pitali čemu ovo….NE, nećemo da sažaljevamo narod već ćemo da ih molimo da se poštuju, uvažavaju i pomažu koliko je to moguće . Tako će da nas BOG voli !!!!!

 23. BOBEX каже:

  “ Draga moja „, u koju god “ državu “ odemo i gde god se okrenemo , “ NAPISAN JE “ MINUS !!!!!!!

  • BOBEX каже:

   Nadam se i voleo bih da gde god odete vi mladi “ piše “ plus, ali da to bude u najskorije vreme, a da bi bilo u najskorije vreme mora pod hitno da se menja svijest….DOK GOD NE IZBRIŠEMO IZ GLAVE TEZU , KAD HOĆEMO DA OSTVARIMO NEKI INTERES, A DA TO URADIMO NA ŠTETU DRUGOM MA O ČEMU GOD SE TICALO , NEĆE BITI DOBRO, KUNEM VAM SE . SASVIM SUPROTNO TOME BIĆE NAM DOBRO , KUNEM VAM SE !!!!!

 24. Muslimanka каже:

  Ja pokusavam ovde da objasnim koliko mediji salju pogresnu sliku o Sandzaku. Uvek izvlace samo ono najgore. Verujte mi da velikoj vecini u Sandzaku ne pada na pamet da se odcepi od Srbije. Iako drzava nije nama naklonjena mi se borimo sami koliko mozemo da razvijemo nas kraj, da stvorimo za sebe pristojan zivot. Ali nazalost uvek su glasniji oni drugi, oni koji su spremni da huskaju na rat, a onda da beze i ostave goloruk narod da strada.
  U Novom Pazaru je organizovana kampanja od strane mladih ljudi, studenata i srednjoskolaca, sa ciljem da se pokaze da i Bosnjaci muslimani i Srbi pravoslavci mogu ziveti u slozi i ljubavi. Ti mladi ljudi su svakodnevno tokom naseg svetog meseca Ramazana pricali svoje price o druzenju i medjusobnoj slozi.
  Ali Srpski mediji to nisu preneli, ali kada neko ode da ratuje u Siriju, kada se desi neko ubistvo, onda su prvi da obaveste.
  Eto na koji nacin se stvara ruzna slika o Sandzaku. Ali nama ce Bog da pomogne u nasoj nameri, a namera nam je da u ime Boga napravimo od Sandzaka normalno mesto za zivot, mesto gde ce imati mesta za sve, koliko god bili razliciti. Zemlja nije ni jednog coveka, ni jedne nacije, zemlja je Bozija. I ako smo pred Bogom svi jednaki onda imamo jednaka prava na Zemlji. Bog nas ne deli po nacijama, vec samo na dobre i lose.

 25. Muslimanka каже:

  http://www.24sata.rs/vesti/aktuelno/vest/zajednicki-klub-mladih-bosnjaka-i-srba-otvara-se-danas/68190.phtml
  Ovo niste mogli cuti na RTS-u, ali da su navijaci napravili neki ispad slusali bi o tome danima.

 26. BOBEX каже:

  „Draga moja “ došlo je zaista vreme da „otpišemo “ političare i mnoge novinare, političari, to se vidi iz aviona da rade samo za svj buđelar , i novinari……. da bi pravili profit …..Drago mi je da čujem kako se samoorganizujete da napravite koliko toliko podnošljiv način življenja, još mi je draže da čujem kako svi to činite bez obzira na versku pripadnost. Nedajte ovu zemlju nikom, jer je ona prvo BOŽIJA ,pa naša.Samo mali savet “ sestrice “ svi smo mi isti, jer smo samo ljudi, pogledaj, samo ljudi,i tu je TVORAC poveo računa te nas je stvorio različite, a po načinu molitve se razlikujemo, a kad saberemo i oduzmemo istom TVORCU se MOLIMO tj. DRAGOM BOGU i sve u svemu dođe mu to na isto… Ponavljam još jednom bar meni te neke različitosti daju posebnu draž i nimalo ne bi bilo interesantan život na ovoj našoj lijepoj planeti da nema razlitičosti, DRAGI BOG je i oko toga poveo računa, pa zato to treba poštovati ! Veliki pozdrav za Vas sandžaklije i ja potičem sa ti prostora, pa kada vidim reg, table , PRIBOJ; PRIJEPOLJE; pa I BJELO POLJE , PAZAR, puno mi je srce, ovo kažem jer sam dosta dalje od VAS, a kad dođe penz.. eto mene u naš zavičaj , svugdje je lijepo , ali tamo je najlepše…. RAJO, moja pod ovom nebeskom “ kapom “ ima mesta za sve, nezaboravite !!!!

  • Muslimanka каже:

   U nasem Sandzaku su vrata svima sirom otvorena. Svugde podji ali kuci dodji. Slazem se da je najlepse u svom kraju ziveti. Jer gde god da odes bices stranac, samo ce te u Sandzaku ljudi prihvatiti kao svog rodjenog, jer to i jesi.

 27. BOBEX каже:

  Samo sam zaboravio, ali svi većinom znamo da su isti scenario kao kod nas primenili i u onim nesretnim zemljama, LIBIJI; EGIPTU; IRAKU i još im se apetiti nisu smanjili, ali otom potom. Moj brat je bio poslovno u Iraku i Libiji, pa tamo su te zemlje bile uređene. No, zlikovci hoće samo resurse , pa se vi kojlite….SREĆOM, kod nas je prošlo, pa RAJO moja , POMIRIMO SE I NASTAVIMO KA BOLJITKU I NEDAJMO DA NAM IŠTA SLIČNO UČINE!!!! SAMO DA ONA RAJA NA KOSOVU SHVATI U ČEMU JE POENTA I DA SE OKRENU JEDNI PREMA DRUGIM ,ALBANCI PREMA SRBIMA TE DA IH POZOVU DA SE VRATE I POČNU NOVI ;STARI “ ŽIVOT. JER, OVO BITISANJE ONIH ZLIKOVACA PLAĆAĆE ONA RAJA TAMO ;ODNOSNO IĆI ĆE NA NJIHOV KONTO. Kao što VALENTIN INCKO IMA PLATU 45.000 E i TO IDE NA KONTO BiH. OnI egzekutori imaju oko 3-4000 E, a raja 200- 300E. AMAN ZAMAN OPAMETI SE VEĆ JEDNOM RAJOOOOOOO !!!!!!

 28. BOBEX каже:

  RAJO, moja, pustite političare ( gadove ) , pa i pojedine novinare,oni samo misle za svoj džep. Ja sam izbacio svoj televizor , jer je izvor “ ZLA “ ZAŠTO, PA ZATO ŠTO INFORMACIJE IDU IZ JEDNOG SMERA, A MI ,ŠTA MI DA KAŽEMO, NIŠTA, KOME…..? NIKOME !!!! ETO NAM DIVOTE BOŽIJE, DA NAPRAVIMO KUĆICE, PROIZVODIMO ČISTU HRANU I DOVODIMO TURISTE ŽELJNI ČISTOTE U SVEMU: U PROTIVNOM ĆE NAS PROTERATI; A VEĆ SU POČELI(,PRAZNE SE SELA,) PA ĆE NAM UZURPIRATI NAŠE BLAGO , PA SE VI SVAĐAJTE DO MILE VOLJE.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s