Хочевар се оградио од бахатог нишког фратра

Фратар Нико Јосић, који се свакодневно смеши са малих екрана Нишлијама, човек који је постављен да организује прославу Миланског едикта, осим шарма зна да буде и веома бахат. Доносимо два текста о овом ватиканском прозелити који га не приказују онаквим каквим га виђамо на малим екранима. Очигледно је да маркетинг наследника фра Срећка Перића, злочинца из Другог светског рата, није очарао баш све Србе.

fra prevara

Фра Нико у моментима забаве

 

АЛО: Жупник прегазио ногу чувару гробља

Службеник ЈКП „Медијана“, запослен на Новом нишком гробљу, прошао је у суботу с лакшом повредом када му је, како сазнајемо, изнервирани жупник католичке цркве фра Нико Јосић аутомобилом прешао преко ноге.

Инцидент се догодио на гробљу на дан православних Задушница и католичког Дана свих светих. Жупник је намеравао да својим аутомобилом уђе на гробље, али пошто је чувар одбио да га пропусти, свештеник је, по свему судећи, дао гас, прошао кроз капију, а раднику је точком прешао преко стопала.

Мирослав Петковић, директор сектора за погребне услуге ЈКП „Медијана“, каже да је радницима на капији забрањено да, изузев погребних, возила Хитне помоћи и ватрогасаца, пропусте било чији аутомобил на гробље, а да је фра Јосић управо на томе инсистирао.

– Жупнику је било понуђено да га до гробног места превезе наш службени аутомобил, који је тада био на капији. Али, он је одбио и рекао: „Ви то ваше свећенике превозите“, каже Петковић.

Фра Нико Јосић није желео ни да потврди ни да демантује ове наводе. Ипак, у неформалном разговору каже да је на гробљу био службено, да је био у одори и да је, наглашава, представљао институцију.

– Немам никакав коментар ни ја ни Католичка црква. Ја само кажем да је једини niski svec1смисао изласка на гроб на Дан свих светих ако опело служи свећеник – каже жупник Јосић.

Полиција је потврдила да је интервенисала, али и да засад није поднета било каква пријава.

Још се обављају разговори са особама који су биле присутне – потврђено је за „Ало!“ у нишкој полицији.

Фб страница Истина је само једна – владика Артемије, октобар 2010: Ко је Нико Јосић фратар и „душебрижник“ римокатолика у Нишу?

 Што се тиче римокатоличке заједнице у Нишу она постоји тек нешто више од једнога века. Углавном се састоји од људи који су трбухом за крухом „залутали“ у овај скоро 100% православни град.

Међутим, нагли преокрет се дешава године 1983. Надбискуп београдски Алојзије Турк тада пише фрањевачкој провинцији „Босна Сребрена“ у Сарајеву: „Хитно је потребно пронаћи способне и апостилски горљива, са ЕКУМЕНСКИМ ДИМЕНЗИЈАМА, два свећеника за нашу НАЈВАЖНИЈУ ЖУПУ у унутрашњости у Нишу…Молим Вас…прискочите у помоћ, барем за коју годину…!“ „Жупа је преузета „ad experimentum” до даљега.“

2007. постављен је за жупника (пароха) цркве Пресветог срца Исусовог фра Нико Јосић. „Интронизацију“ (како је он сам назива) обавио је београдски надбискуп Станислав Хочевар. Његова „парохија“ садржи читаву југоисточну Србију од Алексинца па до граница са Бугарском, Вардарском Македонијом и до административне црте са КиМ. Укупно, на том простору има „Гинисових“ око 700 римокатолика.

Фра Нико је бивши професор римокатоличког сјеменишта у Високом (БиХ). Поставља се питање: зашто би толико важна била парохија у Нишу, да се у њу постави „апостолски горљив човек са екуменским димензијама“ (како то егзалтирано представља надбискуп Алојзије Турк), када има тако мало верника. Одговор ћемо наћи у понашању господина професора фра Ника Јосића. Човек образован, шаљив, друштвен, није дошао у Ниш нити да гледа лепе Нишлијке како то на свом ФБ представља нити да тренира џудо, нити је пак дошао због групице римокатолика  у југоисточној Србији. Дошао је ношен са римокатоличким вековним сном – ДА ПОКРСТИ православне у своју „једино исправну веру“. Методи су се у историји разликовали али циљ је исти. Фра Нико нема скрупула. Он кад треба зна да обуче и кимоно и хабит али и православне одежде. Ко’ вели ако не могу кроз врата проћи ћу на друго место до срдаца добрих ми Нишлија. Ту се нашао и еп. Иринеј који је се за време свог бављења у Нишу сусретао са многим финансијским проблемима у својој материјално осиромашеној а жељној нових цркава епархији. Једна од потреба је била и обновити запаљену Саборну цркву у Нишу и ту је неки евро „екуменске браће“ био више него потребан. А Нико ко’ нико, он има везе и у самом „Вечном граду“ Риму.

„Све остало је музика…“

Осим изреченог у ова два текста фра Јосић је шире познат и по изјави да ће у Нишу доћи на прославу Миланског Едикта 100.000 римокатолика. Оволико манифестаната који би својим екуменистичким прозелитизмом представљали нове крсташе против православних Срба, Ватикан није успео да скупи, те је на последњој конференцији за штампу, у понедељак 16.09.2013., Станислав Хочевар изјавио:

Гледајте, пре свега сте помно пратили да је организатор у име читаве бискупске конференције београдски надбискуп и он обавезно одговара за све податке. Никада са моје стране , нити са стране организатора није било то казано… Можда, али ја сам баш испитивао, нико није казао.

Ипак, Нико је казао:

nicki

Припремила екипа Фб странице „Православље живот вечни“

Овај унос је објављен под Римокатолици. Забележите сталну везу.

80 реаговања на Хочевар се оградио од бахатог нишког фратра

 1. strelac каже:

  Треба га испратити назад у његову усташију!!! док није постао нови јосафат кунцевич нишки
  Очигледна незаинтересованост и равнодушност “срба“ за своју веру је последица деценијског комунизма диктираног и спровођеног од папског проклетника!
  Браћо Срби непријатељ нам је исти, вековима подмукли и крвави папски јеретик . Они од својих злих планова не одустају јер су крвници и сатанске слуге ! Бога су се одрекли пре хилљаду година и Он им ни не треба имају свог клоњару.
  Браћо сећај те се невиних жртава Јасеновачких којих није било 50-60-70 000 како усташка “црква“ тврди него преко 700 000 а можда и преко 1 200 000 у целој хрватској’
  Сетите се свих побијених у Првом светском рату побијени су уз папски благослов који је дат аустријанцима
  Браћо Православна боље да нас турци муче него да нас латини ( усташка црква) уче!

 2. Mene kao postenog hatolika stiti od 20.1.2014 Bia,jer Niko ne zna sta je oprost grijeha
  sam zna reci ZAKLACU TE

 3. ON TREBA ICI PSIHIJATRU NEURACUNLJIOST NA VISOKOJ RAZINI

 4. OBEZBEDJENJE VERNIKA OD SVECENIKA.JER OVO SREDJI VIJEK,NE To NI TADA NIJE BILO

 5. UZAS NADBISKUP BI MORAO BRZO REAGIRATI,JER OD 2500 KATOLIKA NISA
  NA MISE IDE 5-20 VIJERNIKA?!!

 6. Niko ne dozvoljava da katolici putuju u Solun sa pravoslavcima istim autobusom radi obilaska
  kulturnih spomenika grada.

 7. Kao hriscani moramo se moliti za zdravlje drugoga,siriti ljubav bozju,da kad Bogu pogledamo u Lice a ne da idemo pognute glave zbog greha nekog drugog jer Moj Greh Uvek Najveci Greh.

  • Бранивој, наравно да треба истинску љубав испољавати према свима. Оно што се данас чини преко те заблуде екуменизма не ствара никакву међусобну љубав нити комшијско поштовање међу људима разних вероисповести, већ некакву збркану везу засновану на преварама и лажи. Као што је у основи братства и јединства у Југославији стајала лажна љубав која се завршила крвавим ратом, тако и данас од екуменизма се могу очекивати само несреће. Оно што је потребно је међусобна толеранција и поштени однос међу људима. Нека свако верује како хоће, али нека другима не намеће кроз превару своју религију.

 8. JA SE MORAM DRZATI KATEHETIKE RKC I MOLITI.OVO SU PITANJA ZA VELIKODOSTOJNIKE
  RKC I SPC,KROZ PRIZMU EU KOJOJ SVI TEZIMO.
  SVAKO DOBRO

 9. Buduci da ide proslava Uskrsa,koji obuhvata na prvome mestu Prastanje,to sve primedbe na rad fra Nike Josica,sa moje strane stavite ad acta i zaboravite.Bog je taj koji ce svakome hriscaninu suditi onda kada bude trebalo.
  Zelim Vam svako dobro i oprostite na uznemirenju.

 10. Ja sam se krstio u 37 godini,jer kao prevodilac romanistike,i poznavalac klasicne muzike,sam uzivao na Rekvijemima sirom Italije,Spanije,i tako zavoleo Misu.Uz odobrenje roditelja,koji se izjasnjavaju kao ateisti,na moj dobrovoljni odabir, krsten sam u Beogradu,od tadasnjeg nadbiskupa Franca Perka.Dakle radi se o dobrovoljnosti ulaska u veru,jer me roditelji nisu krstili kao dete,jer su ateisti.To ne znaci da nemam puno prijatelja pravoslavaca,koji me postuju,jer se u svakome momentu trudim da siromasima pomognem,bez obzira na veru,rasu,pol i sl.

 11. JA svoj odabir vere nikada nisam tajio,od bilo kog pravoslavca,postujem prvenstveno kakav je ko covek,doprinosim radu legalno priznatih humanitarnih udruzenja,bilo koje vere,i nijedan kolega prevodilac nikada nije stavio primedbu o slobodi izbora vere ,sto je temeljni princip EU.Zbog teske bolesti ocne Keratokonus na oba oka,sa mogucnoscu slepila,nisam bio ucesnik rata u bivsoj SFRJ.Ali to ne znaci da ne zalim za svim nastradalima nemilih,nikad ponovljenih dogadjaja.

 12. ХВАЛА НА САВЕТУПРЕЛАЗИМ У ПРАВОСЛАВЉЕ,ГДЕ САМ И ТРЕБАО ОД ПОЧЕТКА БИТИ.

 13. ОНО ЈОСИП ВИШЕ НЕМА:

 14. Епископ Велимировић лепо рече,Сасвим тако.Нема братства ,где нема заједничког очинства.=Катихизис Православне Цркве Вера Светих
  И Додаје Кроз Светог духа све постаје божанствено,јер је Он Најмоћнији Будући један од Тројице.
  амин.
  Свако добро за Ускрс Вам желим.

 15. strelac каже:

  Да се крстиш прво па да постиш и да се на Васкрс Причестиш!
  Жив Био!

 16. ДАНАС НА ЛАЗАРЕВУ СУБОТУ,САМ СЕ ПРИЧЕСТИО
  ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ

 17. Termin Pravoslavni Katolik mi nije jasan.Ne. radi se o tome sta ce jedna Crkva da Dobije a sta Druga da Izgubi.Radi se o tome u Kojoj Zajednici Hriscanskoj Ja koji imam svoj Ego Mogu Duhovni Mir da osetim,a Ne Brojno Stanje na terenu.

 18. Zelim Pravoslavnom Katoliku Sretan Uskrs(HRISTOS VOSKRESE).

 19. Branivoj. Mitic каже:

  У КРШТЕНИЦИ ПРАВОСЛАВНЕ ЦРКВЕ СТОЈИ БРАНИВОЈЕ МИТИЋ,РОЂЕН 25.03.1961
  од оца Михаила и мајке Радмиле девојачко Станковић.
  Родитељи Православни Срби.Брак Цивилни.
  ДЕТЕ РОЂЕНО БЕЗ ТЕЛЕСНИХ НЕДОСТАТАКА.
  СВЕШТЕНИК ЈЕРЕЈ ЉУБИША МАРКОВИЋ

 20. Branivoj. Mitic каже:

  ДЕЦА ПАВЛЕ И ЂОРЂЕ МИТИЋ.од оца Бранивоја и мајке Горане девојачко Лилић родитељи Православни Срби.Брак Цивилни.
  Деца рођена ЂорЂе 18.11.1998,Павле 19.02.1994,Без телесних недостатака.
  Кума Горана Лилић дипл.правник.Православна Српкиња.
  СВЕШТЕНИК ЈЕРЕЈ ЉУБИША МАРКОВИЋ

 21. Branivoj. Mitic каже:

  СРЕЋАН УСКРС.ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ.ИДЕМО НА ЛИТУРГИЈУ.

 22. Branivoj. Mitic каже:

  Слобода савести и вероисповести ,је загарантована Уставом Републике Србије,усклађена са Међународним Повељама.Слобода савести обувата и слободу појединца да слободно
  изграђује своје верске погледе и уверења.,без принуде и присиле.
  Ако сам овим неког увредио извините.Ускрс је за праштање

  • Да си нам жив Бранивоје! Радујемо се твојем повратку. Оне који сматрају да су све идеологије и религије једнаке Вери Христовој православној оставимо да живе у својој заблуди до Страшнога Суда. Христос воскресе!

 23. Branivoj. Mitic каже:

  Декретом фра Нико Јосић,разрешен је дужности Жупника у Нишу и премештен у Тузлу.
  Срећан му пут до Страшног Суда.
  Вама Велико Хвала,што сте ми отворили очи,да не живим у заблуди до краја живота.
  Свако добро Вам желим

 24. Branivoj. Mitic каже:

  Фра Нико је као странац 7 година службовао у Нишу и југу Србије.Бацио је Огромну љагу Католичкој Цркви,која га је после Ваших натписа,испратила у Тузлу.Убудуће,органи реда би требали Не продужавати боравке оваквим лицима,који штете и угледу мањина Р.Србији.Сада је дошао један господин,али тек после 7 година.Помаже Бог.Свако добро.

 25. Branivoj. Mitic каже:

  Предњи наводи нису имали за циљ вређање на националној или верској основи,него указивање на проблеме који могу настати у мултинационалним срединама након последица
  ратова и рецесије садашњости.
  Свако добро.

  • Бранивоје, да ли бисте као познавалац романистике и православни хришћанин помогли у раду нашег сајта тако што би преводили са романских језика и пратили шта се на тим језицима објављује о Православљу? Наравно, овде је рад добровољан.

 26. Branivoj. Mitic каже:

  Ја САМ ПРЕВОДИЛАЦ СУДА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ ЗА РОМАНИСТИКУ:ТО РАДИМ 27 ГОДИНА
  ЗА КОГА ДРУГИ КАЖУ ДА ЈЕ СОЛИДАН.ДАКЛЕ ЈА ПРЕВОДИМ ЗА И У ИМЕ МОЈЕ ЗЕМЉЕ
  АЛИ МОРАМ ДА ТРАЖИМ ЗА ВАЖЕ ПИТАЊЕ ОДГОВОР У САВЕСТИ,ЈЕР ПОРЕД СПЦ ИМА И ДРУГИХ ХРИШЋАМНСКИХ И НЕ ХРИШЋАНСКИХ ЗАЈЕДНИЦА ПА БИ ТИМ РАДОМ УГРОЗИО
  НЕЗАВИСНОСТ СУДА КАО УНСТИТУЦИЈЕ ОД КОЈЕ ЖИВИМ У ОВИМ ТЕШКИМ ВРЕМЕНИМА.
  ПОСТОЈИ И УДРУЖЕЊЕ ПРЕВОДИЛАЦА СРБИЈЕ ВАН СУДА АЛИ ЈА САМ ВЕЗАН ЗА РАД СУДСКИХ ПРЕВОДА,ПРЕСУДА ТУЖБИ И СЛ.ЦРКВЕНО ПРЕВОЋЕЊЕ НИЈЕ МОЈ ДОМЕН.
  СВАКО ДОБРО ВАМ ЖЕЛИМ.

 27. Branivoj. Mitic каже:

  LA VIDA EN LA TIERRA ES EN EL PASO,PERO LA VIDA ETERNA PUEDE SER SOLAMENTE EN EL CIELO L INFINITO.
  LES RUEGO A ANULAR TODOS TEXTOS SOBRE EX JOSIC.NO ES NADA IMPORTANTE QUE
  ROGAR Y ROGAR PARA OTRO EN LA TIERRA HCIA EL CIELO INFINITO.YO RUEGO EL DIO
  PARA VIDA DE TODOS Y PERDONA LAS CULPAS DE FRA NIKO,PORQUE ES IMPORTANTE
  P E R D O N A R EN EL PERIODO DE NAVIDAD
  EL DIO UNICO ES JUEZ DE LA NUESTRAS VIDAS EN LA TIERRA Y NADA MAS
  LES AGRADESCO SINCERAMENTE.

 28. Branivoj. Mitic каже:

  РАДИ ВАШЕГ ЗНАЊА.КРАЉЕВИНА ШПАНИЈА,КАО КАТОЛИЧКА,УВАЖАВА ПРАВОСЛАВЉЕ ЈЕР ИМА СРПСКУ ПРАВОСЛАВНУ ЦРКВУ У БАРСЕЛОНИ,КОЈОЈ СЕ ДИВЕ И КАТОЛИЦИ И САДА НА СВЕТИЛИШТУ МОНТСЕРАТ,ЗАЈЕДНО СЕ СПРЕМАЈУ ЗА НАЈРАДОСНИЈИ ПРАЗНИК
  ПУНО СРБА ТАМО ЖИВИ И МОЛЕ СЕ СВИ КА НЕБУ БЕСКРАЈНОМ.

 29. Branivoj Mitic каже:

  ZALOSNO JE DA JE 50 PRAVOSLAVNIH CRKAVA UNISTENO U SUKOBIMA U UKRAJINI>

 30. Branivoj Mitic каже:

  Za potrebe prevoda,sa spanskog,italijanskog,portugalskog,bez naplate,obratite se na Moj
  e-mail koga imate.Ja sam mnogim siromasima prevodio besplatno da bi se zaposlili u EU,jer ima
  mnogo gladnih i nezaposlenih lica,koji ne mogu platiti ni radne vize,sudsko-notarske preskupe
  usluge.to je meni mala zrtva ka Bogu,za one koji u njega veruju.Ljubi bliznjega svog,ali i pomazi
  drugome koji ne misli kao ja,ali je Dobar C.ovek,i nista vise.
  Ja se od svoje supruge Nikada necu Razvesti,jer je ona Dobra majka,koja mi je podarila dva lepa i zdrava deteta,za koji drugi kazu da su lepo vaspitana deca.Samo smo se rastavili Bez razvoda jer je ona Dobra majka,koju deca moja Puno vole.
  e-mail mitic.ven@gmail.com kont telefon 018 306 432.
  Hvala i svako dobro u periodu Velikog Posta Vam zelim.

 31. Branivoj Mitic каже:

  Желим Вам,да Вам Божић,донесе радост и пуно успеха у даљем раду,ка истини.
  Мир Божији,Христос се роди!

 32. Господине Бранивој,да ли би сте муи одговорили на једно питање које можда има везе са вашим ппознавањем Романских језика? Наиме,чујо сам да Каталанци или Каталонци знају да су Српског порекла и да то уче у школи ,тј. да у школском програму имају историјску причу да су они Срби са реке Ибра који су као металурзи доселили се на Иберијско полуострвао јер је гтвоздена руда била малте-не на површини земље! И да је према реци Ибру цело пиринејско полуострво у ствари Иберијско ,односно ИБАРСКО полуострво…Какви су ваши контакти са Барселоном и да ли Ви знате по нешто о томе? Унапред захвалан! Εν τω Χριστώ αδελφός Σας –Λεσανδρος!

  • Branivoj Mitic каже:

   Каталонски је један од језика Шпаније,али се код нас студира само шпански тзв castellano.Каталонски може да се разуме начелно.Ја више контактирам са Granadom,Sevillom,Toledom ,јер је тамо чист шпански,са Барселоном слабо.Ова прича ми је позната,али није ми познато да ли је део школског програма.Могу да се распитам,па у догледно време да Вас обавестим.Свако добро.

 33. Branivoj Mitic каже:

  ОДГОВОР ЈЕ ТЕШКО ДАТИ.ИСТОРИЧАРИ НИСУ УТВРДИЛИ ЈЕЗИЧКО ПОРЕКЛО,ЈЕЗИКА ИБЕРИЈСКОГ ПОЛУОСТРВА,ТАКО ДА СЕ ОНИ У МНОГИМ ЗЕМЉАМА ПОЛАКО ОДВАЈАЈУ ОД РОМАНСКИХ У ГРУПУ ЈЕЗИЦИ ИБЕРИЈСКОГ ПОЛУОСТРВА ЈУЖНЕ АМЕРИКЕ И ОСТРВА КАРИБСКОГ МОРА НА ПР.УНИВЕРЗИТЕТ МЕГАТРЕНД У БЕОГРАДУ ЈЕ ТО ПРИХВАТИО.ДАКЛЕ ШПАНСКИ И ПОРТУГАЛСКИ И ГАЛИЦИЈСКИ СУ СЛИЧНИ.АЛИ ЕУСКЕРА ИМА УГРО ФИНСКО ПОРЕКЛО КАТАЛОНСКИ И ВАЛЕНЦИЈАНО МЕШАВИНА СВИХ РОМАНСКИХ И НАРОЧИТО УТИЦАЈ РУМУНСКОГ КОЈИ ЈЕ ДЕО СРПСКОГ У СЕОБИ ПРЕНЕО НА БАРСЕЛОНУ.НАШ НАРОД У ПОТРАЗИ ЗА ПОСЛОМ ОПРАВДАНО ИДЕ У БАРСЕЛОНУ ГДЕ ПОСТОЈИ И СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ЦРКВА.ЗА САДА НИЈЕ ОВО ДЕО ШКОЛСКОГ ОБАВЕЗНОГ ПРОГРАМА ДОК СЕ ПОРЕКЛО ЈЕЗИКА НЕ УТВРДИ.ПОШТО ОВО И МЕНЕ ИНТЕРЕСУЈЕ БИЋЕМО У КОНТАКТУ.СВАКО ДОБРО

 34. Branivoj Mitic каже:

  Ја ВАШ ФБ ЦеНИМ ЈЕР СТЕ МИ ПУНО ПОМОГЛИ У ОДБРАНИ ОД НИКЕ ЈОСИЋА ИМАМ ЦИВИЛНИ БРАК КОЈИ ЗБОГ ДУГОТРАЈНЕ РАСТАВЕ И НЕВЕРСТВА СУПРУГЕ РАЗВОДИМ ЦИВИЛНО СУДСКИМ ПУТЕМ НОВИ БРАК БИХ ХТЕО ДА СКЛОПИМ ЦРКВЕНИ У СПЦ СВЕТОГ ЦАРА КОНСТАНТИНА И ЈЕЛЕНЕ У НИШУ ИМАМ ЛИ ВАШ БЛАГОСЛОВ НЕЗАВИСНО ШТА ЋЕ
  СТАРЕШИНА ЦРКВЕ РЕЋИ МНОГО МИ ЈЕ ДО ВАШЕГ МИШЉЕЊА СТАЛО СВАКО ДОБРО

 35. Branivoj Mitic каже:

  У СВАКОМЕ ЗЛУ ИМА И ДОБРОГА СТАРА ПОСЛОВИЦА.НЕКА МОЈ СУКОБ СА НИКОМ ЈОСИЋЕМ БУДЕ ПРИМЕР И ОСТАЛИМА КАКО МОГУ ДА ПРОЋУ ОПЕРА БАЛЕТ ВЕРДИ АИДА НАБУКО РОМАНСКИ ЈЕЗИЦИ СУ ЈЕДАН ВИД ЛЕПОТЕ АЛИ ВЕРА ЈЕ НЕШТО НАЈСВЕТИЈЕ
  ШТО ТРЕБА ПО ПРЕЦИМА ОЧУВАТИ ДА НИЈЕ БИЛО ВАШЕГ ФБ КО ЗНА ГДЕ БИ САДА БИО
  НА ОВОМЕ А КАМОЛИ НА ЦАРСТВУ НЕБЕСКОМ АКО БИ УОПШТЕ ПРИГВИРИО ТАМО
  ВЕЛИКО ВАМ ХВАЛА

 36. Branivoj Mitic каже:

  У МЕНИ РЦ НИША ЈЕ ВИДЕЛА СВИХ ОВИХ ГОДИНА ДОБРОГ ДОНАТОРА,ШПИЈУНА И ЛУДАКА
  КОЛИКО ПУТА САМ САСЛУШАВАН ПРИСЛУШКИВАН КАДА СЕ ИСПОВЕДАМ ИТД.И САДА КАДА СВЕШТЕНИК СПЦРКВЕ ПРОЂЕ ЈА СЕ САВ ТРЕСЕМ КАО ДА ЋЕ ДА МЕ КЛЕПНЕ
  А ПСИХИЧКЕ ТРАУМЕ О ТОМЕ ДА НЕ ГОВОРИМ.ДА СЕ СПАСИТЕЉ ТАКО ПОНАШАО ГДЕ БИ САДА БИЛО ХРИШЋАНА НА СВЕТУ.БРУКА.
  НЕГО ПРОХУЈАЛО СА ВИХОРОМ И НЕ ПОНОВИЛО СЕ НЕКОМЕ ДРУГОМЕ.

 37. Branivoj Mitic каже:

  СВИМ ПРАВОСЛАВНИМ ХРИШЋАНИМА ТОПЛО БИ ПРЕПОРУЧИО ДА КУПЕ КЊИГУ ЦРКВЕНИ ЖИВОТ ЗА ПОЧЕТНИКЕ АУТОРА ПРОТОЈЕРЕЈА АЛЕКСАНДРА ТОРИКА Издавач СВЕТИ ПЕТАР ЦЕТИЊСКИ ГДЕ НА СТРАНИ 75 ПИШЕ НЕ СМЕ СЕ И ЋИ у ХРАМОВЕ РАСКОЛНИКА свако ко их посећује аутоматски отлучује себе од Цркве Христове ЈЕР ДАЈУ ЛАЖНО УЧЕЊЕ О ХРИСТУ А ТО МИСЛИ НА РИМОКАТОЛИКЕ ПРОТЕСТАНТЕ МОНОФИЗИТЕ и Др ЈЕР ЊИХОВА ВЕРА НЕ СПАСАВА И У ЊИХОВИМ ТАЈНАМА НЕМА БЛАГОДАТИ ПА СА МОЈИМ ПРИМЕРОМ У ПРАКСИ ЗАКЉУЧИТЕ САМИ.

 38. Branivoj Mitic каже:

  Post scriptum:Ово исто можете наћи и у књизи „Посаветујте ме Оче“ аутора игумана Стефана и протојереја Милана Пантелића где на 15 страници пише да Кум на Крштењу не могу бити особе који се налазе у јереси и ѕаблуди као римокатолици протестанти суботари уопште припадници свих секти,јер како могу они да васпитавају да науче кумче истини када ни сами не знају истину

 39. Branivoj Mitic каже:

  И На крају Владика Николај Велимировић у књизи „Мисли о добру и ѕлу“ на стрни 85 цело поглавље посвећује Истоку и Западу каже Запад је у конвулзији и Исток је у резигнацији јер Запад је махнит за Организацијом а Исток је махнит за Организмом и остало Браћо читајте сами.

 40. Branivoj Mitic каже:

  АЛИ ЖИБОТ ИДЕ ДАЉЕ. примљен сам да певам као тенор у Хору Вероучитеља Епархије нишке тако да Свету Литургију могу и активним добробољним певањем да доживим и Усправно идем даље а Зло оставим За собом.Свако добро вам желим.За све што Вам није јасно око романистике јавите се.

 41. Branivoj Mitic каже:

  за конекцију каталонског и српског језика требате погледати најновије издање Библијског атласа аутора Пола Лоренса који се продаје у књижарама Вулкан Београд Ниш на страници 18 је поглавље Порекло језика Сви наиме језици осим семитских припадају Индоевроској групи језика са пра почетком у Санскриту то јест пра језику у Библији се јављају као Индоевропски хетејски филистејски старо персијски грчки и латински а као Семитски хебрејски арамејски акадски јужно арапски и још неки Дакле сви језици од санскрита до португалског шпанског каталонског српског директно су изведени од Изворног Пра индоевропског језика и отуда сличности мећу њима Мислим да сам Вам некако ову мистерију разбистрио Свако добро Вам желим

 42. Branivoj Mitic каже:

  НА ФБ РИМОКАТОЛИЧКЕ ЦРКВЕ НИША,СтОЈИ ДА СЕ 10.02 у 18,00 Слави Миса посвећена
  Sv.Bl Alojziju Stepincu са сликом ове Велике историјске личности.Брука
  Какве везе верници Ниша,Мађари,Чеси,Словаци.Италијани,Словенци,Албанци Шпанци имају везе са њим а понајмање има Хрвата.
  Богу Хвала да сам изашао из таквог система Вредности
  Свако добро Вам желим

 43. Branivoj Mitic каже:

  само на Googlu Srbija ukucajte Rimokatolicka Crkva Uzvisenje Svetog Kriza Nis Jugbogdanova 1 i videcete raspored Misa kroz tjedan, и слику у боји Св.БлАлојзија Степинца Миса са поћетком у 18,00 да би Сви верници пошто је раднидан дошли да Славе Историјску личност
  Да ли би неки наш свештеник у Босни Хрватској могао зако нешто да слави.Али Надбискуп Хоћевар је то одобрио.Овамо диван господин монсињор Словенац а овамо ?!!!!

 44. Branivoj Mitic каже:

  Да се Степинац слави у Сремској Митровици где су Урвати као католици већина Могу да разумем.Али у Нишу славити Степинца за мене је Ван Памети.Чудо нису руководство Ниша позвали на Славу. Нису јер имам пријатеље у граду који ме цене као човека и говоре да је одабир Ортодоксне Цркве ИСПРАВАН,Пред Богом сам чист а монсињор и велечасни Марко Трошт нови маскирани фра Нико Јосић нека Размисле мало о свом Хришћанском понашању

 45. Branivoj Mitic каже:

  Да ли могу да рачунам на Вашу помоћ јер ми Римокатоличка Црква прети Тужбом Суду ѕа кршење Верских слобода.Шта је ту кршење слобода на мишљење које 100% Срба мисли да Степинац Не Треба да буде Светац.Ако сам погрешио Бог нека ми Суди али мислим да нисам
  Свако добро у ѕаштити Православља Вам од Срца желим

 46. Branivoj Mitic каже:

  Па својим мишљем спречавам да се моле.Ја да на пример ућем у Цркву и псујем Степинца што није мој ниво,могу да ме Избаце јер реметим Литургију а они ћенаставити са Литургилом и да се моле Контрадикторно али Истинито

 47. Branivoj Mitic каже:

  Такве појаве Не Постоје у Православној Цркви,али овде је све контрадикторно конфузно и Све дозвољено.Екуменизам Уједињење Цркви и Степинац није логично Уопште.kако ли наш народ пролази сада у Дијаспори?!

 48. Branivoj Mitic каже:

  ukucajte na googlu Hrvatski institut za liturgijski pastoral,Misa dnevna pa cete videti Utorak 10.02
  Crvenom Bojom Spomendan Bl.Alojzija Stepinca,biskupa i mucenika.Ali to je normalno da se tamo slavi.Cak ne stoji Sv.Kako je velecasni Tost Marko dodaoSv to Samo on i Hocevar znaju?!
  I to na jugu Srbije u gradu koji je slavio Milanski Edikt?!!

 49. Branivoj Mitic каже:

  Свака част да сте објавили да се у Србији одржава Миса ѕа ратног ѕлочинца.Ја сам више пута улазио у Хрватску јер нисам био учесник немилих догаћаја Али зато у цркви мог родног града сам био изложен психичкој тортури као да сам убица или најгори злочинац,Зато сам и ту Цркву Богу Хвала на време Напустио са децом јер бивша супруга није била крштена

 50. Branivoj Mitic каже:

  Будући да имам идентификатора на фиксном телефону,Римокатоличка Црква Ниша,само зове 018 306 432 и залупи слушалицу.Врло културно.Ако тако наставе мораћу Мупу Ниша да се обратим да их опомену са престанком перфидног узнемиравања.Ако је то звање телефоном Хришћанско немам шта да причам.Свако добро

 51. Branivoj Mitic каже:

  НЕ ЖЕЛИМ НА ЊИХОВ НИВО ДА СЕ СПУШТАМ САДА ЈА НЕЋУ ДИЗАТИ СЛУШАЛИЦУ КАДА ОНИ ЗОВУ А МОГУ И БЕСПЛАТНО АДВОКАТА ДА АНГАЖУЈЕМ ДА МЕ ЗАШТИТИ ОД ПРЕЧАСНОГ МАРКА ТРОШТА.У СУБОТУ СЛАВЕ ДАН ЛЈУБАВИ СВЕТИ ВАЛЕНТИН МОЖДА ИМ ТРЕБА ЉУБАВ ПОШТО НЕ МОГУ ДА СЕ ЖЕНЕ.КАКО БИ БИЛО ДА МЕНЕ НЕКИ ИГУМАН АРХИМАНДРИТ МАНАСТИРА ЗОВЕ ТЕЛЕФОНОМ И ЗАЛУПИ СЛУШАЛИЦУ.И ОН НЕ МОЖЕ ДА СЕ ЖЕНИ АЛИ ТАКВО ПОНАШАЊЕ БИ БИЛО ВАН СВАКЕ ПАМЕТИ.СВАКО ДОБРО ЗА СРЕТЕЊЕ ВАМ ЖЕЛИМ.

 52. Branivoj Mitic каже:

  набавио сам књигу Језик и култура каталонска из Барселоне,аутора Јорди Грифола и др.где се тачно види на мапи како је формиран каталонски од тадашње Македоније Александра
  Великог,преко Југа Србије,Босне и Херцеговине,Хрватске,дела Словеније,Северне Италије,Југа Француске и садашље Шпаније која са звала Хиспанија.Садашњи каталонсееки
  се формирао од трећег до деветог века нове ере са елементима Латинског Вулгарног и речима мама бебе баба.лимит квота маре итд.Зато се он брзо учи и наша деца тамо иду
  да се запосле јер тамо се цене Све наше дипломе уз помоћ Сп Цркве једине у Шпанији
  са седиштем у Барселони.Тамо раде два свештеника са натписима на ћирилићном писму о распореду Богослужења и Божанственој Литургији.Ја нисам ступио у контакат са њима без Вашег благослова и мог Духовника али ако се Ви сложите и мој Духовник Могу.Али за Ускрс прошле године су славили заједно са Католицима на светишту Монтсерат,па нисам сигуран
  да ли су елементи Екуменизма тамо присутни.Књигу сам наменио Вама само нека неко дође у Ниш и преузме.Најавите ссе на мој Маил
  Срећно Сретење и Дан Државности Србије Сретењски Устав

 53. Branivoj Mitic каже:

  КАТАЛОНСКИ ЈЕЗИК ЈЕ ПРИЗНАТ У ЕУ.ТАКО ДА СЕ ШПАНСКИ ОДВАЈА ОД КЛАСИЧНЕ РОМАНИСТИКЕ,И УТАПА У НОВУ ГРУПУ ЈЕЗИКА ИБЕРИЈСКОГ ПОЛУОСТРАВА,ЈУЖНЕ АМЕРИКЕ И ОСТРВА КАРИПСКОГ МОРА.КАЛАСИЧНА РОМАНИСТИКА ЗАДРЖАВА ФРАНЦУСКИ,ИТАЛИЈАНСКИ,РУМУНСКИ,ЛАТИНСКИ.(ПОД УСЛОВОМ ДА СЕ НЕ СТУДИРА КЛАСИЧНА ФИЛОЛОГИЈА).СРБИЈА НИЈЕ ПРИЗНАЛА КАТАЛОНСКИ ЈЕР ШПАНИЈА НИЈЕ ПРИЗНАЛА КОСОВО.КАТАЛОНСКИ СЕ МОЖЕ ПРЕДАВАТИ САМО УЗ ОДОБРЕЊЕ КРАЉЕВСКОГ ИНСТИТУТА ЗА СТРАНЕ ЈЕЗИКЕ“СЕРВАНТЕС“,АЛИ БУДУЋИ ДА СЕ У БАРСЕЛОНИ УЧЕ РАВНОПРАВНО ОБА ЈЕЗИКА ШПАНСКИ И КАТАЛОНСКИ ТО ОДОБРЕЊЕ ЈЕ ТЕШКО ДОБИТИ.
  ЈА САМ ШПАНСКИ УЧИО ОД МАЛЕНА СА ТАДАШЊИМ СРПСКО ХРВАТСКИМ,И ЗА МЕНЕ ЈЕ ТО ЈЕЗИК ЉУБАВИ И БОЖАНСКЕ НАДАРЕНОСТИ КОЈИМ ГОВОРИ И 2 ЗЕМЉЕ АФРИКЕ АЗИЈЕ ФИЛИПИНИ УКУПНО МИЛИЈАРДУ ЉУДИ.
  ФИЛОЛОШКА ГИМНАЗИЈА ГА УЧИ САМО КАО ФАКУЛТАТИВНИ БЕЗ ОЦЕЊИВАЊА У НИШУ.
  У БЕОГРАДУ СЕ ОЦЕЊУЈЕ.И УЧИ КАО ИЗБОРНИ ЈЕЗИК.
  ЗАТО САМ ЈА ЈЕДИНИ СУДСКИ ПРЕВОДИЛАЦ ЗА ШПАНСКИ ОД КРАГУЈЕВЦА ДО АЛБАНИЈЕ.
  КАКО ЋЕ ШПАНСКИ БИТИ ТРЕТИРАН КАСНИЈЕ ОД МЕНЕ НЕ ЗАВИСИ.
  СВАКО ДОБРО ВАМ ЖЕЛИМ.

 54. Branivoj Mitic каже:

  EL AMOR ES CIEGO,PERO EL AMOR EN DIOS NUNCA
  ПРЕКО СВОЈИХ УЧЕНИКА,КОJИ ЖИВЕ У БАРСЕЛОНИ.ПОСЛАО САМ НОВАЦ ЗА ИЗГРАДЊУ
  ХРАМА У ШПАНИЈИ.120.000 СРБА ТАМО РАДИ.КАДА БИ СВАКО ПО 10ЕУРА ДАО,ЦРКВА БИ БИЛА КАО РУСКА И ГРЧКА,ДА СВАКО МОЖЕ ДА ЈОЈ СЕ ДИВИ И ВЕРНИЦИ И АТЕИСТИ.
  НИЈЕ ЛЕПО ДА СЕ БОГОСЛУЖЕЊА ОБАВЉАЈУ У ГАРАЖИ ЈЕДНОГ СОЛИТЕРА.
  ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ!

 55. Branivoj Mitic каже:

  DA LI SE RKC NIS MOLI ZA PROGNANE SRBE,JER JE ZATVORENA DO 9 AVGUSTA,VLC MARKO TROST I CLANICA PASTORALNOG VECA IVANKA SPASIC,UCITELJICA SKOLE „DOSITEJ OBRADOVIC“ U NISU,NA OSNOVU UVIDA U SAJT CRKVE,CLOSED A MISA 9.8
  U NEDELJU,ZAKLJUCITE SAMI.

 56. Branivoj Mitic каже:

  LA STORIA DI FRA NIKO,SE PRIVODI KRAJU.KONSTATACIJOM , DA JE BAR U NASOJ SREDINI
  „EKUMENIZAM U T O P I J A“
  SVE NAJBOLJE , ZA PRIPREMU „ROZDESTVA HRISTOVOG“

 57. Branivoj Mitic каже:

  И НА КРАЈУ.САМО УДРУЖЕНИМ СНАГАМА,МОЖЕМО СЕ ОДБРАНИТИ,ОД УТИЦАЈА БИЛО КАКВЕ ЈЕРЕСИ,СЕКТЕ; ЗАБЛУДЕ:КУМОВИ НА КРШТЕЊУ И ДУХОВНИ ОЦИ СПЦ,МОРАЈУ ДА УКАЖУ БИЛО КОМЕ,ДА НЕ ГЛЕДА СПОЉНИ СЈАЈ,МА КОЈЕ ЦРКВЕ,НЕГО УНУТРАШЊИ МИР И СПОКОЈ,
  ПОМАЖЕ БОГ БРАЋО ПРАВОСЛАВЦИ!

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s